مدیریت در اسلام
در روزهای گذشته خبری مبنی بر برکناری "امیر سیاح" از معاونت وزیر اقتصاد و رییس هیئت مقرراتزدایی منتشر شد. سیاح را افکار عمومی با مقرراتزدایی و مجوزهای کسبوکار در سالهای اخیر میشناسند. وی از جوانان موسوم به گام دومی بود که بنمایه فکری او در جهت زدودن امر بروکراسی از نظام سیاسی ایران میباشد. هاشمیرفسنجانی در دهه ۱۳۷۰ و محمود احمدینژاد در دهه ۱۳۹۰ به ادغام وزارتخانهها در جهت کوچکسازی دولت، بروکراسیزدایی و در عوض سپردن امور حاکمیتی به بخش خصوصی مبادرت کردند. این سیاستها در طول سالهای اخیر با نام مردمیسازی و با اسم رمز "بذارید مردم خودشون..." وارد اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی شد.
پیشفرض مردمیسازی این است که دولت یک شر ضرور در گذشته بوده که امروز نیازی به آن نیست. این تفکر از این جهت غلط است که در واقع دولت مهمترین اختراع بشر برای بسط تمدن بودهاست. تمامی آثار بزرگ فرهنگی و هنری تاریخ جهان نه بوسیله عرضه و تقاضا بلکه در "دربار" و به سفارش نهاد سیاسی تدوین شدهاست. آثار معماری محیرالعقول در تاریخ از اهرام مصر تا باغهای بابل نه بوسیله نهاد بازار بلکه بوسیله دولت پدید آمدهاست؛ ازینرو قوام و بسط تمدنها وابسته به نهاد دولت بوده است. متاسفانه جوانان مومن انقلابی و گروه موسوم به عدالتخواهان بدون مطالعه تاریخ و درک مفهوم دولت آن هم در منطقه غرب آسیا همواره بر مقرراتزدایی و بازارسپاری تکیه کردهاند. بطور مثال امیر سیاح فراتر از برنامه آزادسازی در طول سالهای اخیر خواستار تغییر قانون کار و حتی خلع ید نقش حداقلی اصناف کارگری در فرآیند تعیین دستمزد بود.
نتیجه ایدههای دولتزدایی در ابتدای قرن ۱۴۰۰ و در دوران تصدی جوانان انقلابی، تورم بیسابقه در اردیبهشت ۱۴۰۱ و پس از حذف ارز ترجیحی بود. مجموعه سیاستهایی که به آزادسازی نرخ ارز، رسیدن دلار به قیمت ۵۰ تومان، گرانسازی قوت غالب جامعه و تورم ۶۰درصدی انجامید؛ همه و همه با شعار عدالت و حذف رانت انجام شد. از همین رو گروه عدالتخواهان در طول این سالها عملا تبدیل به سربازان متعصب جبهه نئولیبرالیسم، مقرراتزدایی و تجویزهای بانک جهانی شدند. نتیجه مقرراتزدایی و آزادسازی را امروز در اقتصادهای ورشکسته پاکستان و مصر با ۴۰ سال اجرای دستورات بانک جهانی و در سطح بالاتر دولت لبنان در غرب آسیا میبینیم. هاییتی در امریکای لاتین نیز نمونه اعلای برنامههای آزادسازی، مقرراتزدایی، کوچکسازی دولت و افزایش تولید میباشد. کشوری که تولیدات پوشاک آن سرآمد است ولی بهرهمندان از این تولید زیاد تنها شرکتهای چندملیتی هستند.
از سوی دیگر عدم مطالعه تاریخ باعث میشود که ضرورت وجود بروکراسی آن هم در جامعه پربحران ایران وسط تحولات غرب آسیا نادیده گرفته شود. بروکراسی کنونی پاسخی به بحران نهاد بازار در سالهای پس از مشروطه، بین ۱۲۸۵ تا ۱۲۹۹ بود. بحران بازار به قحطی بزرگ انجامید و بروکراسی کنونی پاسخی به بحران بازار است. حال از بین بردن و تحلیل رفتن این بروکراسی در طول یک دهه اخیر با اسامی همچون مقرراتزدایی، آزادسازی، کوچکسازی و مردمیسازی، جامعه ایران را دچار بحران ساخته است. بحرانهای اجتماعی و فرهنگی کنونی بیش از هر چیز برآیند سیاست بازارسپاری و کوچکسازی دولت در سالهای اخیر است. مسیر مقرراتزدایی چنانچه در بالا گفته شد پیشتر بوسیله کشورهایی چون پاکستان، مصر و هاییتی پیموده شدهاست و ایران در صورت ادامه اجرای این سیاستها سرنوشت بهتری نخواهد داشت.
سیدنیما موسوی
@madineyefazele
▪️تهدید امام خامنهای و امام سیستانی (حفظهما الله) به ترور، نشانگر وحشت صهیونیستها از قدرت فتواست. نمیخواهند بساط صهیونیسم هم مانند داعش با فتوا جمع شود.
@madineyefazele
▪️از بعد از نهضت تنباکو، کمرنگ کردن روزافزون سازوکار فتوا، اجتهاد و تقلید، نصب العین دشمن در جنگ نرم علیه شیعه بوده است.
@madineyefazele
▪️همه ما که درگیر علم و تعلیم و تعلم هستیم باید برگردیم و یک بار از خودمان بپرسیم: آیا در طول تحصیل و تدریس و تحقیق و تبلیغ خود، نقشی ولو کوچک در کمرنگ کردن سازوکار فتوا، تقلید، اجتهاد و ... داشتهایم یا نه؟
🔸سیاستگذاران نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی ایران مخاطب خاص این پرسش هستند.
@madineyefazele
هدایت شده از وحید یامین پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حاج ابوالفضل رئیس یک خیریه در لبنان است. میگفت چند سال پیش ما به چند روستای خیلی محروم شیعیان در شمال در منطقه ... کمک میکردیم. آنها وسط روستاهای سنّی نشین بودند. سید حسن نصرالله گفت به محرومین اهل سنت هم رسیدگی کنید. ما هم برای جمعآوری کمک به شیعیان ضاحیه اعلام کردیم. گروهی پیامهای اعتراضی فرستادند که نباید به سنیها کمک کنید. من پیامها را به آقا سید نشان دادم. سید لبخند زد و گفت شما کارتان را بکنید اینها بعداً میفهمند.
حاج ابوالفضل گفت حالا صدها خانوار آواره از ضاحیه به آنجا رفتهاند و همان مردم اهل سنت در خانههایشان را به روی ما گشودهاند. فتحوا أبواب بيوتهم!
میگفت عجیب است که اردوگاههای اسکان آوارگان در آن منطقه خلوت است چون اکثر آواره ها در خانههای مردم اهلسنت سکونت کردهاند.
خیلیها نمیدانند که سید حسن بزرگتر از یک رهبر حزبی شیعی که برای لبنان یک مصلح بزرگ اجتماعی بود. کشوری که سالها درگیر جنگ داخلی بوده و طوایف و مذاهب مختلف یکدیگر را وسط خیابان میکشتند در این سالها بسیاریشان دوستدار سید و حزبالله شدند. سید یک رهبر ملّی بود که ملت سازی کرد.
امنیت شیعیان بهخاطر ترس دیگران از حزب الله نبوده. همزیستی و تعایش و تعلق خاطر ملّی دستاورد بزرگ سیاست نصرالله است.
🔆 #یادداشتهای_بیروت 26
➕️ @yaminpour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️امام نه تنها باید شجاع باشد، بلکه باید شجاعت خود را به کارگزارانش نیز تزریق کند. این صحنهها عادی نیست، اینها تجلی قدرت نفوذ و هدایت امام خامنهای است که در برگهای درخشان تاریخ اسلام و ایران ثبت خواهد شد.
#امامت
@madineyefazele
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️تحلیلگر مشهور عرب خطاب به مخاطبان میلیونیاش میگوید به زعم من خطبههای خامنهای جایش در الازهر شریف یا حرم مکه یا حرم مدینه است!
جهان اسلام آرام آرام میفهمد که رهبر حقیقی امت و خلیفه به حق پیامبر چه کسی است. حقیقت آرام آرام پس از قرنها تحریف و تعصب پدیدار میشود.
#امامت
@madineyefazele
▪️خدمتی که آپارتمانسازی و متراکمسازی در سوریه و لبنان به رژیم صهیونیستی کرد اف۳۵ها و تانکهای مرکاوا نکردند.
🔸بسیار ساده لوحانه است اگر فکر کنیم پشت سیاست متراکمسازی و آپارتمانسازی در شهرهای ایران فقط ملاحظات اقتصادی بوده و هیچ ملاحظه امنیتی وجود نداشته است.
@madineyefazele
مدیریت در اسلام
▪️تحلیلگر مشهور عرب خطاب به مخاطبان میلیونیاش میگوید به زعم من خطبههای خامنهای جایش در الازهر شری
▪️در نتیجه نبردهای اخیر در منطقه، همچنان که قطب رهبری سیاسی جهان اسلام از عربستان و ترکیه و مصر به ایران منتقل میشود، انتظار این است که قطب علمی جهان اسلام هم از الازهر به قم منتقل شود. در تمدنها و حکومتهای قدرتمند تاریخ، قطبهای علمی و سیاسی اغلب یکی بودهاند. نمونه آن بغداد عصر عباسی، استانبول عصر عثمانی، اصفهان عصر صفوی، قاهره عصر فاطمی و ... .
🔸ما در دوره جدید باید آنقدر قوی و قدرتمند شویم که جهان برای شنیدن مواضع رسمی جهان اسلام نه به الازهر، که به قم رو کند. آیا فیضیه و دارالشفای ما آمادگی لازم را برای گرفتن جای الازهر دارند؟ آیا میشود تصور کرد روزی به جای رئیس الازهر، رئیس حوزه قم به عنوان نماینده اصلی اسلام به مجامع جهانی دعوت شود؟ همانطور که دستگاه دیپلماسی ما باید بتواند اقتدار و مرجعیت سیاسی تولیدشده در «وعده صادق» را در عرصه سیاسی و اقتصادی نقد کند، علما و طلاب ما هم باید آماده شوند تا «وعده صادق» را در عرصه علمی و معنوی نقد کنند.
🔸لازم به یادآوری است که یکی از الزامات اصلی به عهده گرفتن نقش رهبری علمی جهان اسلام، گسترش زبان و ادبیات عرب نه فقط در حوزه، بلکه در دیگر ارکان جامعه است. تا زمانیکه نه فقط مردم ما، بلکه حوزویان ما از نوشتن و تکلم به زبان عربی عاجزند، نمیشود انتظار داشت دیوارهای بلندی که بین ما و جهان اسلام فاصله انداخته است برداشته شود. تداوم سیاست فعلی عربیزدایی از جامعه و از حوزههای علمیه ما را به گوشه انزوا پرت میکند و اجازه نمیدهد نقش فعال و مرجعیت خود را در تحولات جدید جهان اسلام پیدا کنیم.
@madineyefazele
هدایت شده از به سوی مسجد طراز انقلاب اسلامی
53.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
و باز هم قصه پر غصه مسجد!
🎙حجت الاسلام والمسلمین حسن مرادی: «ما دنبال کارکردهای دیگه برای مسجدیم یک جوری داره میشه که همون کارکرد اصلیش نماز هم داره به حاشیه میره...»
😔 متاسفانه حتی برخی مساجد تهران که در مسیر تشییع سردار شهید نیلفروشان قرار داشتند درب شان موقع نماز ظهر هم بسته بود و مومنینی که می خواستند، نماز ظهر بخوانند، روی آسفالت و در خیابان به اقامه نماز پرداختند!
⁉️مساجدی که دربشان در طول روز یا بعضاً حتی موقع نماز بسته است چه جوری میخوان در قامت سنگر برای انقلاب و جبهه مقاومت قرار بگیرند؟
🆘 آقایان مسئول در مراکز رسیدگی به امور مساجد! نگذارید مطالبات صریح امام جامعه نسبت به برقرار بودن مساجد روی زمین بماند.
🕌جمع #دغدغه_مندان_مساجد👇
@besooye_masjede_taraz