🔷معنای حقیقی عزلت🔷
🔹عزلت، يعنى به حال خود رسيدن، به حال خود فكر كردن، از تشويش و اضطراب و صحنه هاى هيجان انگيز ــ كه آن آبى را كه كم كم مى خواهد گِل ها و آلودگى هايش ته نشين بشود، به هم مى زند و مشوّش و مضطرب مى كند ــ انسان كناره مى گيرد، آن صحنه ها را تماشا نمى كند، آن كلمات را نمى شنود، حتى خواندن هر كتابى كه براى انسان ايجاد تشويش كند، ضرر دارد؛
🔹«و وَقَفوا أسماعَهُم عَلى العِلمِ النّافِعِ لَهُم.» [گوشهایشان را فقط در خدمت علومی که نافع است به کار گرفته اند (به هر سخن بیهوده و لغوی گوش فرا نمی دهند.)]
🔹فرض كنيد بنده يك كتاب را در يك شب خواندم تا به صبح، خيلى علوم هم در آن بود، علوم حقّه هم بود، ولى موجب اضطراب و تشويش ذهن است نه آرامش؛ خُب، آن خاصيت نيست. هر كتابى كه براى انسان روح بخش و آرام بخش است، آن را مطالعه مى كند كه سالك را زنده مى كند.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه.
📚. #آیین_رستگاری، ص 145.
#سلوک #عزلت #علم
@maktabe_vahy
▪▫▪▫
🔘شهادت جانگداز ریحانۂ مصطفی حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام بر همه حافظان حق و حقیقت تسلیت باد.
#امام_حسن_مجتبی علیه السلام #خشوع #بندگی
@maktabe_vahy
▪️▫️▪️▫️
🔘. امام تواضع نمی کند❗️
🔷امام حسن علیه السلام از خیابان های مدینه رد می شوند و چند فقیر که در حال غذا خوردن هستند، حضرت را دعوت می کنند. ایشان از مرکب پیاده می شود و با آنها هم غذا می گردند.
🔹حضرت نمی خواهند تواضع کنند یا به آنها فخر بفروشند یا مثلا فردا در روزنامه بگویند که فلانی آمده با فقرا نشسته و بعد هم در تلویزیون نشان بدهند! نه امام حسن علیه السلام اهل این حرفا نیست. مردم بگویند یا نگویند؛ کسی ببیند یا نبیند! فرقی نمی کند!
وقتی امام به این فقرا نگاه می کند، می بیند اینها با یک صفایی ایشان را دعوت به این طعام می کنند. حضرت در اینجا خود را با آن جمعیت واحد می بیند. بنابراین با آنها همراه می شوند.
🔹امام تواضع نمی کند! در ذهن امام خطور نمی کند که "من امام هستم؛ من حجت خدا بر همۀ خلق هستم حالا تواضع می کنم و ببینید الان با چهار تا رفیق دارم غذا می خورم!" شاید این در مخیّله ما بیاید اما تا روز قیامت در فکر امام نخواهد آمد.
🔶. چون قلب امام قلب اللَه شده است و خدا هم که فقیر و غنی برایش فرقی نمی کند لذا برای امام هم فرقی نمی کند. این اختلاف طبقاتی بین ما باعث می شود که در رفتار و اعمال ما اختلاف پیش بیاید. اما برای امام اختلاف طبقاتی مطرح نیست. غنی غنایش را از کجا آورده؟ آن فقیر که ندارد مگر گناهی کرده؟
🔸قلب امام می شود مصدر تفکر و بصیرت و بینش نسبت به عالم وجود. در اینجا احساس وحدت حاکم می شود. من یک بنده خدا هستم اینها هم بندگان خدا هستند. نشستند غذا می خورند. حضرت هم به نحوی می نشیند با آنها غذا می خورد که آنها احساس نکنند که حضرت خودش را به تکلّف انداخته و با حالت ثقل و سنگینی، با آنها هم غذا شده است.
🎙. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1428، جلسه 2.
#ولایت #وحدت #تواضع
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
4_5825598433754351861.mp3
24.37M
🔹بیانات حجة الاسلام والمسلمین حاج سید محمد رضا میری، وصیّ محترم حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله تعالی علیه، در شب 9 صفر سال 1441 هجری قمری، در شهر مقدس قم
@maktabe_vahy
▫️▪️▫️▪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠. در چه مسائلی باید با نهایت درجه وسواس عمل کرد؟
📼. حضرت آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🎞.#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1435، جلسه 8، دقیقه 15:55
#عرفان #شریعت #وسواس
@maktabe_vahy
🔘🔘🔘🔘
⭕️اگر طبيبى از منزل خود خارج شود و به سوى محل طبابت حركت كند و نيت و قصد او جمع اموال و اندوختن متاع دنيا باشد، طبعاً اجر و پاداش او همان مقدار مال و متاعى است كه در پايان طبابت و كار نصيب او خواهد شد نه چيز ديگر؛
⭕️امّا اگر براى خدمت به خلق و كسب رضاى الهى و شكر نعمت پروردگار به اين كار اقدام كند و براى طلب خشنودى خدا به مطب برود و در پى كم و زياد درآمد و اندوخته نباشد و به مستمندان اعانه نمايد و بين افراد مريض در طبقات مختلف تفاوتى نگذارد و همه را به يك چشم نگاه كند و به مريض ها اطمينان و امنيت و آرامش دهد، در اين صورت اجر و پاداش او ديگر مال و متاع دنيا نخواهد بود، بلكه رضوان الهى و بارقه هاى جمال و انوار متلألئ از عالم بالا و انشراح صدر و بصيرت قلب مى باشد.
📝.آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚اسرار ملکوت، ج 3، ص 237.
#سلوک #پزشکی #مادیگرایی
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
🔵. حافظ شیرازی از نگاه بزرگان عرفان
🔸علامه طهرانی رضوان الله علیه میفرمایند:
همه اشعار حافظ از يك رموز خاصّى كه حاكى از كنايات بديعه و اسرار مخفيّه و معانى عميقه اى است حكايت مینماید.(روح مجرد ص 485)
🔸مرحوم قاضى رضوان الله علیه، حافظ شيرازى را هم عارفى كامل میدانستند، و اشعار مختلف او را شرح منازل و مراحلِ سلوك تفسير میفرمودند. (روح مجرد ص 343)
🔸حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه در این خصوص می فرمایند:
قرائت ديوان حافظ شيرازى نيازى به تأكيد و اصرار ندارد.(اسرار ملکوت ج 3 ص 275)
🔸عارف گرانمايه حضرت حافظ شيراز- رضوان الله عليه- با اشعار نغز و عرش نماى خود انسان را محو در عوالم معنا و مستغرقِ بحارِ فيوضات ربّانى میگرداند. (افق وحی ص 295)
🔸دربارۂ غزلِ ابتدایی دیوان حافظ شیرازی رضوان الله علیه می فرمایند:
غزلى كه به فرمايش حضرت والد- رضوان الله عليه- شاه غزلِ ديوان حافظ به شمار میرود و بايد براى آن يك جلد كتاب تفسير و شرح نمود. (افق وحی ص 295)
#حافظ رحمه الله #عرفان #شعر
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
🔹سالك بايد براى خود از بين افراد و اشخاصى كه داعى سير و حركت الى اللَه را دارند و خود را از منتسبين به اين مسير و مكتب مى شمارند، افرادى را برگزيند كه همنشينى با آنان موجب نشاط روح و انبساط قلب و پيدايش شور و عشق و حرارت به سوى پروردگار باشد.
🔹رفيق سالك نبايد فردى شكّاك و وسوسه گر و بدبين و منفى نگر باشد، كه صحبت با چنين افرادى موجب سردى خاطر و دل شكستگى و خستگى جان و روان خواهد شد.
📝. آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
📚. اسرار ملکوت، ج 3، ص 281.
#سلوک #رفاقت
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
4_5848469478202934772.mp3
18.07M
🔸بیانات حجة الاسلام والمسلمین حاج سید محمد رضا میری، وصیّ محترم حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله تعالی علیه، در شب 16 صفر سال 1441 هجری قمری، در شهر مقدس قم
🔹دعوت به انس و الفت، وحدت و همبستگی
- حفظ احترام و ادب
-توضیح برخی ابهامات
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘