💟آیا سن مادر در باروری او تاثیر دارد؟
#بارداری
بزرگترین مانع بارداری كه ممكن است برای خانمهای بالای 35 سال پیش آید، احتمال باردار نشدن آنها است. بیشترین احتمال باروری، در سنین 20 تا 24 سال است. در 35 تا 39 سالگی، این احتمال به حدود یك چهارم تقلیل مییابد و در 400 تا 45 سال، باروری فرد، 95 درصد كمتر از دهه سوم زندگیاش خواهد بود.
✳️ بنابراین اگر بیش از 35 سال سن دارید و 6 ماه است كه اقدام به بارداری كردهاید، در صورت باردار نشدن، فرصت را از دست ندهید و حتما به متخصصان زنان و زایمان یا مراكز ناباروری مراجعه نمایید.
@mama_bardari🤰
🌀 روغنی خوب است که در برابر گرما مقاوم بوده و حرارت باعث انجماد آن نشود و در آن چسبندگی ایجاد نکند
✳️ بهترین روغنها:
🔺روغن کنجد
🔺روغن محلی
🔺روغن زیتون
🔺روغن دنبه گوسفند
@mama_bardari🤰
❇️رژیم غذایی پیش از بارداری افزایش باروری/آهن برای زنان
#تغذیه_پیش_از_بارداری
🔹تنظیم چرخه تخم گذاری:آهن یک ماده مغذی بسیار مهم است که مصرف آن، مانع کم خونی در همه افراد می شود، اما کمبود آن در زنان در وهله اول ممکن است چرخه تخمک گذاری آن ها را تحت تاثیر قرار داده و آن را نامنظم کند. لازم است به عنوان یک خانم به یاد داشته باشید که کم خونی، در موارد شدید هم سلامت تخمک را به خطر انداخته و شانس این زنان را برای باردار شدن کاهش خواهد داد.
📌 از منابع غذایی که غنی از آهن می باشند، می توان توفو، اسفناج، لوبیا قرمز، دانه کدو تنبل و عدس را نام برد.
@mama_bardari🤰
❇️مادران باردار دیابتی حتما کدو تنبل در برنامه غذایی خود بگنجانند؛همه مادران باردار در دوران بارداری این گیاه فوق العاده را بخورید
#تغذیه_دیابت_بارداری
کدو گیاهی خوراکی است که در فصول مختلف سال وجود دارد معمولا کدوهای زمستانی (کدو تنبل و حلوایی) خاصیتی مثل ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و #ضددیابتی دارد و حتی می تواند انسولین خون را در دوران بارداری کنترل کند.
در واقع منبع غنی از ویتامین c، پتاسیم، فیبر خوراکی منگنز، فولات،اسیدهای چرب #امگا3 و برخی ویتامین های گروه B را داراست بنابراین مصرف این خوراکی در برنامهی غذایی به زنان باردار مخصوصا دیابتی بسیار توصیه میگردد. ریز مغذی ها و ویتامین های موجود در این سبزی تاثیر فوق العاده در بهبود پوست و افزایش #هوش_جنین دارد.
@mama_bardari🤰
چطوری بفهمیم قند خونمون بالاست؟
🔹خشک شدن دهان
🔸تکرر ادرار
🔹احساس خستگی عمومی
🔸تاری دید
🔹دیر بهبود پیدا کردن کبودی یا زخم
🔸کاهش وزن
@mama_bardari🤰
✅کبودی و سفت شدن جای واکسن
معمولا مقداری سفتی و تورم ناحیه تزریق واکسن بدلیل تجمع مواد داخل واکسن طبیعی هست که با ماساژ محل واکسن پس از تزریق از این اتفاق جلوگیری میشود.
و در صورت ایجاد سفتی پس از مدتی برطرف میشود.
وجود مقدار کمی کبودی در ناحیه تزریق بدلیل پاره شدن مویرگ ها زمان ورود سوزن طبیعی است
اما اگر جای واکسن دچار عفونت شود و
با سفتی شدید، آبسه و یا قرمزی همراه باشد، باید توسط پزشک تخلیه گردد و بعد از آن آنتی بیوتیک مصرف شود. در صورتی هم که سفتی مختصر باشد، نیاز به اقدام خاصی ندارد و به مرور زمان خوب میشود.
@mama_bardari🤰
❇️بعد از زدن واکسن کودک چه باید کرد؟
#واکسن_نوزاد #واکسن_کودک
پس از تزریق #واکسن، حدود 15 دقیقه در مطب پزشک و یا درمانگاه صبر کنید تا در صورت شروع شدن واکنش های آلرژی زا در کودک، سریعا او را به پزشک نشان دهید.در برخی موارد واکنش های جدی در کودک رخ می دهد که تنها پزشک می تواند آن را کنترل کند و ممکن است اگر والدین بروند و بخواهند مجددا کودک را به مراکز درمانی ارجاع می دهند زمان طلایی از دست برود و کودک با مشکلات جدی سلامتی روبرو شود.
همان طور که والدین مادر و کودکی عزیز می دانند در 18 ماهه اول زندگی، به هر نوزادی حدود 20 واکسن باید تزریق شود تا او را دربرابر انواع عفونت ها و ویروس های احتمالی در طول زندگی مصون دارد.
اما قبل از هر چیز باید دانست که #تزریق_واکسن به نوزاد، یک سری عوارض جانبی دارد که ممکن است سبب #تب و #لرز و بیماری کودک شود.
بنابراین والدین عزیز باید در نظر داشته باشند که کسب اطلاعات کافی در این زمینه بسیار ضروری است و باید با روش های مراقبت از کودک پس از تزریق واکسن به خوبی آشنا باشند.
💉 قبل از تزریق هر گونه واکسن به نوزاد و یا کودک خود، از پزشک کودک خود بخواهید تا اطلاعات کلی را درباره تزریق این واکسن خاص و عوارض احتمالی آن را در اختیار شما قرار دهد.
💉 درباره علایم حساسیت (آلرژی) کودک به واکسن، اطلاعات مناسبی را کسب کنید. این اطلاعات سبب می شود به به محض مشاهده این گونه علایم در کودک خود، به پزشک او اطلاع دهند و یا مراقبت های لازم را انجام دهند.
#مشکلات_تنفسی، #خشن_شدن_صدا، #تورم_گلو، #احساس_ضعف، #سریع_شدن_ضربان_قلب، #سرگیجه
@mama_bardari🤰
❇️تغذیه مادر دوران شیردهی
👈علائم حساسیت نوزاد به مواد غذایی خوراکی مادر و راهکار
#شیردهی
⛔️در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر در نوزاد طی ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذاهای آلرژی زا کافیست برای دو تا سه هفته آن مواد غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید اگر مشکل برطرف شد نوزاد شما به آن ماده غذایی حساسیت دارد و میبایست آنرا از رژیم غذایی خود حذف کنید
⚠️علائم آلرژی نوزاد به مواد غذایی مصرفی مادر
🔻نفخ
🔻گریه و دلپیچه
🔻اسهال
🔻رگه های خونی در مدفوع
🔻راش(بثورات پوستی)
🔻اگزما
🔻استفراغ
🔻 آبریزش بینی
🔻 خس خس سینه یا سرفه
🔻مشکل خواب
👌بیشترین آمار حساسیت در نوزادان حساسیت به شیر گاو است
@mama_bardari🤰
💟برای تغذیه نوزاد شیر خشک بهتر است یا شیرمادر؛آیا در کنار شیر مادر میشود به کودک کمی شیرخشک هم داد؟
شیرمادر کم است آیا باید شیرخشک بدهد؟
#شیردهی
✳️شیر خشک عملا شیر گاوه. سر دل بچه میمونه. انگار کله پاچه خورده. مدتی طول میکشه تا هضم بشه، ولی شیر مادر سریع معده را ترک میکنه.
پس شیرخوار که شب شیر خشک خورده، پا نمیشه دوباره شیر بخواد. یعنی به عنوان صدا خفه کن، آخر شب مادرای بی حوصله که الان داره تعدادشون زیاد میشه شیر خشک میدن به بچه, تا خودشون هی هر دو ساعت پا نشن شیرش بدن. بعدم میگن دیدی شیر خودم قوت نداشت ، هی بچه شب پامیشد ولی تا شیر خشک دادم راحت چند ساعت خوابید؟!!
از طرف دیگه اگه بچه پرخور باشه، با توجه به حجم کم معده، رگورژیتاسیون پیدا میکنه. یعنی شیر با اسید معده برمیگرده بالا و مری رو میسوزونه و بچه دوباره گریه میکنه که آی سوختم سیره! ولی دوباره شیرش میدن تا ساکت شه. میفته تو یه سیکل و دایره ی بسته.
اون بالا اومدن اسید با بالا آوردن فرق داره ها. میاد فقط تا پشت حلق و برمیگرده پایین. حالا یه بار شدید باشه کلا بچه شیرو بالا میاره. فشارش زیاد باشه از دماغشم میزنه بیرون. مثلا یبوست هم داشته و ...
ریفلاکسی ها هم که عالم خودشونو دارن.
✳️ شیر مشکل سازه در آلرژی به شیر گاو یا
( cow's milk allergy)
نه بقیه لبنیات. البته خامه که به نوعی همون سرشیر یه دست شده است. بستنی هم که خود شیره. پس این دو تا هم مثل شیر مایه ی حساسیت میشن.
چی میشه؟ مادر شیر گاو میخوره، پروتئین هایی از اون تو شیر خودش میره و بچه واکنش نشون میده.
@mama_bardari🤰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕯ای مادر عباس
🖤فدای پسرت
🕯ای همسر خورشید
🖤فدای قمرت
🕯ای ام البنین
🖤مادر مردان نبرد
🕯عالم به فدای چار نور بصرت
🏴 وفات حضرت
ام البنین سلام الله علیها تسلیت باد
@akse_nab 🥀🍃
💟گیاهان دارویی فوق العاده برای کاهش درد و تسهیل زایمان طبیعی
#تسهیل_زایمان_طبیعی
#تغذیه_سه_ماهه_سوم_بارداری
بسیاری از خانمهای باردار از زایمان طبیعی و دردهای آن میترسند. مخصوصا که هر چه زمان زایمان نزدیکتر میشود این نگرانیها و دلهرهها بیشتر میشود. طب سنتی و گیاهی ما مانند بقیه موارد پزشکی برای این موضوع نیز راهحل دارد و مصرف گیاهانی را به زنان باردار پیشنهاد میدهد که بتوانند زایمان کم دردتری را تجربه کنند.در مورد آمادگی برای زایمان و انجام یک زایمان راحت و حتی تسکین درد بعد از زایمان، طب سنتی راهکارهای خودش را دارد. برای آماده شدن مادر و راحتتر شدن زایمان، در هفتههای پایانی بارداری گیاهان مختلفی کمککننده هستند که ما در این مقاله به برخی از آنها به اختصار اشاره میکنیم؛
🔸 خاکشیر
شاید ندانید که دانه خاکشیر میتواند به زایمان راحت شما کمک کند! الان که فصل گرماست و خوردن نوشیدنیهای خنک بسیار متداول است، میتوانید برای راحتی زایمان خود روزانه چند لیوان شربت خاکشیر میل کنید.
🔸گل شاهپسند
دم نوشی که از این گل زیبا و خوشبو به دست میآید باعث تسکین دردهای زایمان و انجام یک زایمان راحت میشود. خوردن روزانه سه فنجان از دمنوش این گل در روزهای نزدیک به زایمان برای شما بسیار مفید است.
🔸 رازیانه
مصرف برخی از گیاهان در دوران بارداری با احتیاط انجام میشود، زیرا این گیاهان با خاصیتی که دارند باعث سقط جنین میشوند اما همین گیاهان اگر در ماههای آخر بارداری مصرف شوند نه تنها دیگر خطری ایجاد نمیکنند بلکه باعث تجربه یک زایمان راحت توسط مادر میشوند. یکی از این گیاهان رازیانه است که توصیه میشود در ماه آخر بارداری هر روز مصرف شود.
🔸زعفران
اغلب خانمها این ادویه خوش عطر و خوشرنگ را به عنوان عاملی برای سقط جنین میشناسند. درست است که مصرف بیرویه و متناوب زعفران در دوران بارداری خطرناک است و میتواند باعث سقط جنین شود اما در زمان نزدیک به زایمان این طلای سرخ مانند یک درمانگر کار را برای شما آسان میکند؛ چای زعفران، شربت زعفران یا استفاده از آن همراه با زرده تخممرغ به راحتتر شدن زایمان شما کمک میکند.
🔸برگ خطمی
تهیه دمنوش از این گیاه و استفاده از آن به صورت روزانه برای زایمان راحت مفید است.
🔸شنبلیله و گل شببو
آب شنبلیله را بگیرید و با آن واژن را شستوشو دهید. همچنین میتوانید از گل شب بو جوشانده تهیه کرده و با استفاده از آن منطقه واژن را بشویید. این کار به زایمان راحتتر شما کمک میکند.
🔸 تخم شوید
دمنوش تخم شوید در هنگام شروع دردهای زایمان میتواند از شدت آنها بکاهد. تخم شوید همچنین میتواند باعث شود که مدت زمان زایمان نیز کاهش پیدا کند و نوزاد زودتر متولد شود.دمنوش شوید را میتوانید با خود به اتاق زایمان ببرید که بشما بسیار کمک خواهد کرد.
🔸 سیاهدانه
از این دانه میتوانید برای درست کردن دمنوش استفاده کنید و یا آن را به صورت موضعی استفاده کنید. برای مصرف موضعی آن بهتر است آن را با عسل مخلوط کرده و روی شکم و کمر بمالید و با یک دستمال تمیز ببندید و اجازه دهید چند ساعتی روی پوستتان باقی بماند. این کار بدن شما را تقویت کرده و تحمل دردهای زایمان را برایتان آسانتر میکند.
@mama_bardari🤰