⭕️ نحوه حمایت دولت چین برای کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی
🔹دولت چین برای تشویق کشاورزان برای استفاده از کودهای زیستی و زیستمهارگرها با استفاده از تجارب مروجین خود در سطح روستا با آموزش و ترویج استفاده از این نهادهها میپردازد، در این خصوص مزارع آزمایشی در برخی مناطق منتخب که عمدتاً کشاورزان پیشرو در آنجا زندگی میکنند توسط دولت کشتشده و بهصورت مقایسه ای استفاده از محصولات زیستی و شیمیایی در کنار هم کشتشده و کشاورزان از نزدیک نتایج را مشاهده میکنند (Chen, 2015). مسئله بعدی عدم توان مالی بسیاری از کشاورزان خرده پا می باشد که توانایی خرید این نهاده ها را که معمولاً گرانتر از انواع شیمیایی هستند، ندارند. جهت حل این
▪️مشکل چندین راه حل مختلف وجود دارد که به ترتیب اهمیت عبارتاند از:
1️⃣ اعطاء وامهای بلندمدت (معمولاً تا زمان برداشت محصول) توسط برخی فروشگاه های محصولات سالم و ارگانیک که معمولاً با این شرط انجام میشود که کشاورزان بایستی محصولات خود را در اختیار این فروشگاه ها قرار داده و در جای دیگری به فروش نرسانند. این فروشگاه ها از دولت (وزارت کشاورزی) مجوز گرفته و توسط آن نظارت دقیق می شوند.
2️⃣ در اختیار گذاشتن رایگان نهاده های زیستی توسط شرکتهای تولیدکننده این محصولات در عوض خرید محصول از کشاورزان باقیمت از پیش تعیینشده که البته با هدف تبلیغ کودهای زیستی و سایر فرآورده ها هم صورت می گیرد.
3️⃣ بانکها و صندوقهای حمایتی بخش کشاورزی که با بازپرداخت 6 تا 9 ماهه و با سود حداقل (در پاره ای از حالات بدون سود) همراه است. ضمانت این تسهیلات معمولاً یا توسط سایر افراد روستا انجامشده و یا سند اجاره ای یا مالکیت زمین ضامن وام میشود. البته این نوع از حمایت مختص نهاده های زیستی نبوده و بهصورت کلی برای تمامی نهاده ها انجامشده و معمولاً با معرفی افراد کمبضاعت توسط نهادهای رسمی فعال در روستاها مانند شوراها و تعاونی های بخش کشاورزی انجام میشود (Rao, 2009).
🔹طبق گزارش وزارت اقتصاد چین میزان یارانه های تزریقشده به بخش کشاورزی از سال 2004 تا 2013 در حال افزایش بوده و تا حدود 37 میلیارد دلار می رسد. بذور اصلاحشده که شامل بذور تراریخت هم می شوند سهم قابلتوجهی از یارانه پرداختی به کشاورزان را به خود اختصاص میدهد این یارانه به شرکت های تولیدکننده بذر پرداختشده و این شرکت ها موظف هستند که بذور خود را باقیمت دولتی در اختیار کشاورزان متقاضی قرار دهند (Reuters ,2016).
منابع:
1. Reuters (2016) China backs GMO soybeans in push for high-tech agriculture | Reuters. https://www.reuters.com/article/us-china-gmo-idUSKCN10L0NX. Accessed 23 Aug 2018
2. Rao, G. and S. Gopalakrishnan (2009), Expert consultation on biopesticides and biofertilizers for sustainable agriculture. Proceedings and recommendations, p. 24.
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ کشاورزی تلفیقی (Integrated Farming System) راهکار مهم ارتقای بهرهوری در کشاورزی ایران 🔹در کشاور
⭕️ وزارت نیرو فقط لاف بهرهوری آب میزند!
🔹با صرف کمی وقت و سفر به برخی از استانهای شرق و جنوب تهران میتوانید به راحتی تناقضات جدی در حرف و عمل مسئولین #وزارت_نیرو را مشاهده کنید. برای مثال سازمان #آب_منطقهای در استان قم و سمنان به کشاورزان اجازه نمیدهد از آب سهمیه خود در استخرها، ماهی پرورش دهند و بعد از همان آب برای آبیاری درختان باغ استفاده کنند. به لطف ماهیها آب خروجی از استخرها سرشار از مواد مغذی است که میتواند نیاز کودی درختان را تا حدود زیادی مرتفع سازد. وزارت نیرو اجازه نمیدهد کشاورزان با یک تیر دو نشان بزنند!
🔹یکی از مولفههای یک کشاورز تلفیقی همین امکان تولید چند محصول در یک فضای کوچیک چند هزار متری تا چند هکتاری است که عموما زمینهای کشاورزی در این مقیاس هستند. کشاورزی تلفیقی یا Integrated farming یکی از سبکهای جذاب و معروف کشاورزی در دنیاست که بهرهوری بیشتر در آن اصل اساسی است.
‼️از صبح تا شب در و دیوار و برنامههای رسانه ملی پر شده است از التماسهای مسئولین وزارت نیرو برای صرفه جویی در مصرف آب و لزوم محدودیت آب بخش کشاورزی ولی دریغ از یک حرکت جدی از وزارت نیرو برای افزایش بهره وری سیستم های انتقال آب و یا بازسازی شبکه های توزیع شهری و یا حتی اقدام عملی در تصفیه فاضلاب!
‼️تمام بار ناتوانی وزارت نیرو در مدیریت منابع آبی باید بر گرده کشاورزان سوار شود و یا مردم باید با کمتر مصرف کردن، چوب ناکارآمدی این نهاد متولی منابع آب را بخورند!
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
7.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 | 🎥 رانش بی سابقه و هولناک زمین در روستای کالپوش در استان سمنان!
‼️ رانش زمین زمانی رخ می دهد که خاک روی بستر سنگی سخت ناپایدار شده و به حرکت در میآید و هر آنچه که روی آن بنا شده باشد را ویران میکند عموماً این اتفاق به دلیل سنگینی خاک بهخاطر جذب آب به وجود می آید.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰هرگز روغن زیتون را حرارت ندهید! 🔹کارشناسان تغذیه در چند مطالعه مختلف تاکید کردند که حرارت دادن رو
16.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ | 🎥 کدام روغنها برای طبخ غذا سالم تر هستند؟!
‼️نتایج یک بررسی علمی در انگلستان نشان می دهد روغن های اشباع نشده گیاهی مانند #آفتابگردان و #ذرت و به نسبت کمتر روغن #زیتون (از جمله فوق بکر و تصفیه شده) در هنگام حرارت دیدن و طبخ غذا به سبب تولید سموم آلدهید میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را افزایش دهند. اما همین روغنها برای استفادههای دیگر مانند ریختن روی سالاد سالمند!
‼️اما بهترین روغنها برای حرارت دادن و تهیه غذا روغن های حیوانی هستند که مقادیر بسیار پایینی از سم الدهید در آنها تولید می شود!
#رهایی_از_فریب
#روغن_سالم
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 معجزه شفافیت
🔹رشوه شرکتهای داروسازی به پزشکان در کانادا
🔹تخلفی که با شفافیت صورتهای مالی به حداقل رسید
#شفافیت
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بعد از سرو غذا در برگهای ضخیم گیاهان در مکزیک و هاوایی به دلیل بحران پلاستیک در جهان، اینبار در تایلند و ویتنام از برگ درخت موز به جای پلاستیک استفاده شده است!
#نه_به_پلاستیک
#صنعت_پسماند
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم تسریع شده از فرآیند تولید کمپوستهای آلی
🔹با کمک کرمهای خاصی به نام "آیزینیا فتیدا" میتوان پسماند مواد غذایی را به کودهای بسیار مرغوب برای باغبانی تبدیل کرد. این روش هم اکنون در بسیاری از کشورها دنبال می شود.
#صنعت_پسماند
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آتش سوزي مزارع گندم در روستاي آخکند سقز ۲۵ تیر ماه!
🔹خوشبختانه تلفات جاني نداشت اما باعث خاکستر شدن ۳ هکتار گندم شد.
‼️دليل حادثه آتش زدن گياه هاي خشک کنار مزارع گندم گزارش شده است.
✅ @masaf_foods
🔰هفت گیاهی که خون تان را تصفیه میکنند
🔹 گشنیز: اگر در بدن شما جیوه یا فلزات دیگری وجود دارد، حتما گشنیز مصرف کنید. این گیاه نه تنها فلزات را از بدن شما دفع می کند، بلکه برای پاک سازی خون بسیار مفید است.
🔹 گزنه: گزنه حاوی آهن است و کم خونی را کاهش می دهد. گزنه برای تصفیه سریع خون و حذف توکسین های آن فوق العاده است. این گیاه ادرارآور بوده و برای تمیزکردن کلیه ها و کبد موثر عمل می کند.
🔹 آلوئه ورا: احتمالا تصور میکنید که از آلوورا صرفا برای نرمی و لطافت پوست استفاده می کنند. اما باید بدانید که این گیاه مفید برای درمان بسیاری از ناخوشی های روزمره و همچنین پاکسازی بدن از توکسین ها یا همان سموم مفید است. آلوورا باعث پاکسازی کبد و کلیه ها می شود. می توانید چای آلوورا میل کنید. یک قاشق عصاره آلوورای خالص را در یک فنجان آب جوش دم کنید و سپس آن را صاف کرده و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بماند.
🔹 سیر: مصرف منظم سیر به کاهش فشار خون، بهبود گردش خون و کاهش کلسترول بد منجر می شود. سیر علاوه بر این باعث محافظت از شریان ها، بخصوص آئورت، شریان های عروق کرونر و مغز می شود؛ آنهم با افزایش جریان خون به اندام های بدن. سیر غنی از ترکیبات سولفوریک (آلیسین) است که منجر به خلاص شدن خون از سموم می شود و همچنین ریزش مو را نیز متوقف می کند.
🔹 قاصدک: حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضروری است که دستگاه گوارش را از سموم پاک می کند و به درمان بیماری های کبد و حذف سموم خون نیز کمک می نماید. ساده ترین راه برای مصرف این گیاه در قالب جوشاندن برگ آن و نوشیدن آن بصورت چای است.
🔹 زردچوبه: در حالی که برای عطر و طعم دادن به مواد غذایی از آن استفاده می شود، دارای خواص شگفت انگیز دارویی نیز هست. یکی از ویژگی های اصلی زردچوبه، مبارزه با سرطان، کمک به آسیب هایDNA و دفع التهاب مزمن است. علاوه بر این مصرف زردچوبه، انباشت پلاک در شریان ها را متوقف کرده و منجر به کاهش کلسترول ال دی ال می شود.
🔹 ریحان: به کبد و کلیه ها کمک می کند تا سموم ساخته شده را از بین ببرند. علاوه بر این، به عنوان یک دیورتیک برای از بین بردن هر گونه سم مخفی از خون شناخته می شود.
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰هفت گیاهی که خون تان را تصفیه میکنند 🔹 گشنیز: اگر در بدن شما جیوه یا فلزات دیگری وجود دارد، حتما
⭕️ تولید نانوداروی ضد سرطان با استفاده از زردچوبه!
🔹 پروفسور علی گرجی رئیس مرکز تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان گفت نانو داروی کورکومین که ماده اصلی آن زردچوبه است برای درمان سرطان مغز بهکار میرود.
🔹زردچوبه نه فقط برای سرطان مغز بلکه در درمان سرطانهای دیگر مانند سرطان پستان و سرطان روده هم موثر است. خوردن زردچوبه نمیتواند بهصورت کامل روی سلولهاي سرطانی موثر باشد و به همین خاطر نانودارو کورکومین ساخته شده است تا بتواند به صورت مستقیم روی سلول سرطانی مغز تاثیرگذار باشد.
✅ @masaf_foods
⭕️معرفی شرکت علوم فرا Fera Science انگلیس
🔹شرکت علوم فِرا (Fera Science Limited) که در گذشته با نام موسسه تحقیقات غذایی و زیستمحیطی انگلیس (Food and Environment Research Agency) شناخته می شد در مالکیت دولت انگلیس (75 درصد) و سازمان محیطزیست، غذا و امور روستایی این کشور (25 درصد) می باشد. وظیفه این شرکت حفظ و توسعه ی زنجیره ی غذایی، و محیطزیست سالم و طبیعی و حفاظت از جوامع جهانی در برابر خطرات بیولوژیکی و شیمیایی است. این شرکت بهطور تخصصی خدمات مربوط به بخش آگروشیمیایی (شرکتهای تولید و تأمین کود و سم)، دارویی و صنایع شیمیایی را انجام می دهد. ازجمله وظایف مهم این شرکت انجام آنالیزهای زیستمحیطی، خطرات شیمیایی و سمی احتمالی و بررسی خاکهای کشاورزی می باشد. بخش های تحقیقاتی این شرکت نیز شامل مرکز حفاظت گیاهی، توالی یابی نسل جدید، استراتژی استفاده از زمین و محیطزیست کشاورزی، مدلسازی و بخش بیماری ها و آفات گیاهی است (fera.co.uk).
🔹برای مثال در این شرکت کدهای عملیاتی برای مدیریت پسماندهای کشاورزی و باغی تعریف شده است که شامل خطرسنجی، آپشن های مدیریتی، فرایندهای تیماری و رفع آلودگی، ذخیره و حملونقل می باشد. ازجمله کدهای خطرسنجی شامل فاکتورهایی مثل منبع خطر (آلودگی از کدام کشورها ممکن است وارد بریتانیا شوند)، محصول کشاورزی (کدام محصولات بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند)، آفات/بیماری (کدام آفات و بیماریها احتمال بیشتری برای بروز دارند)، نوع پسماند (کدام پسماندها خطرات بالقوهی بیشتری دارند) اشاره نمود. در بخش مدیریتی کدهایی همچون حذف ریشه ی گیاهان باقیمانده در مزرعه از کشت قبلی، محل و نحوه ی دفع پسماندهایی همچون شاخ و برگ گیاهان هرس شده، بازیابی نهاده هایی همچون آبوخاک و محیط کشت، نحوهی دفع زباله های مزارع و غیره هستند. ازجمله روش های دفع زباله های مزارع و سایر بخش های کشاورزی به کمپوست سازی، هضم بی هوازی، هضم هوازی، جوشاندن، بخار دادن و حرارت خشک اشاره شده که برای هرکدام دستورالعمل هایی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد (همان منبع) .
🔹کشور انگلیس برای پیشگیری از شیوع آلودگی ها و بیماری های دام و طیور و نباتات قوانین جامعی تدوین کرده است و در این مقررات کدهایی برای هر یک از اعضای زنجیره ی تولید کشاورزی در نظر گرفته شده و در اختیار آنها گذاشته میشود و هرکسی در صورت مشاهده علائم بیماری، دام یا محصول بیمار و غیره بر اساس پروتکل و کدهای مربوطه انجاموظیفه خواهد کرد. به نظر میرسد که این روش برای جلوگیری از بیماری و شیوع آن یکی از کاراترین سیستمها در جهان باشد (Uk gov, 2012).
منابع:
1. Fera cop Management Waste. http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20141216180052/http:/www.fera.defra.gov.uk/plants/publications/documents/copManagementWaste.pdf. Accessed 23 Aug 2018
2. Uk gov (2012) Keeping livestock healthy: disease controls and prevention - GOV.UK. https://www.gov.uk/guidance/keeping-livestock-healthy-disease-controls-and-prevention. Accessed 23 Aug 2018
#یادداشت
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ