واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰رودخانهای پنج رنگ در کلمبیا
🔹آبی که در این رودخانه جریان مییابد پنج رنگ دارد اما این پدیده تنها در زمان های خاصی از سال رخ می دهد. در طول فصول گرم و مرطوب سال، تلاقی وقایع طبیعی منجر به جریان یافتن این آب چند رنگ در رودخانه ویستا هرموسا میشود.
🔹رنگ قرمز روشن آب این رودخانه مربوط به یک گونهی گیاهی در کف آن بوده (این رنگ بیشتر در مواقعی از سال دیده می دهد که آب رودخانه به کم عمق ترین اندازهی خود میرسد) و رنگ زرد، سبز و مشکی آب رودخانه ناشی از ساختهای شنی و سنگی رودخانه است که با رنگ آبی همیشگی رودخانه آمیخته میشوند.
🌐 http://yon.ir/k6SU3
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 پس از ماجرای گوجههای قاچاق، اینبار نوبت به سیب زمینی رسید!!
🔹 ماموران گمرک پرویزخان موفق به کشف ۴۳۰۰ کیلوگرم سیب زمینی قاچاق به مقصد کشور عراق شدند.
🔹قاچاقچیان قصد داشتن با جاسازی، این میزان سیب زمینی را در قالب محموله صادراتی تره بار به کشور عراق صادر کنند که در نهایت پس از بازرسی از کالاهای صادراتی کشف شد!/مهر
#قاچاقچی_امروز_صادرکننده_دیروز
#فقدان_متولی_صادرات
#دوگانه_انگاری_انحرافی
#وزارت_جهاد_کشاورزی
☑️ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بعد زعفران حالا نوبت به تولید انار در افغانستان رسیده. باید مراقب بود تا بازارهای صادراتی کشورمان به علت بی توجهی به #توسعه_بازار به رقبا واگذار نشود. BBC فارسی در حال کمک به افغانستان برای تولید یک برند تحت عنوان "انار قندهار" است.
#فیلم
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 خشکه کاری برنج چه طور باعث صرفه جویی در مصرف آب میشود؟
🔹 تبخير و تعرق به عنوان يکی از مؤلفههای مؤثر در چرخه هيدرولوژی است. ترکیب دو فرآیند جداگانه که آب به وسیله آن از سطح خاک به صورت #تبخیر و از گیاه به صورت #تعرق تلف شده، تبخیر-تعرق نامیده می شود. تبخیر-تعرق به طور همزمان صورت گرفته و روش ساده ای برای تفکیک این دو فرآیند وجود ندارد. به صورت کلی فرآیند تبخیر-تعرق به چهار مرحله تقسیم بندی کردهاند:
1️⃣ مرحله ابتدایی رشد: یعنی از زمان کاشت تا هنگامی که گیاه ۱۰ درصد سطح زمین را بپوشاند.
2️⃣ مرحله رشد و توسعه گیاه: از انتهای مرحله ابتدایی تا زمانی که گیاه به حداکثر رشد رسیده و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سطح زمین را در بر بگیرد.
3️⃣ مرحله میانی: از انتهای مرحله توسعه تا زمانی که گیاه در حال کامل شدن می باشد.
4️⃣ مرحله نهایی: از انتهای مرحله میانی تا مرحله برداشت محصول.
🔹در آغاز رشد گیاه، آب به طور عمده به صورت تبخیر از خاک تلف میشود. با افزایش رشد و سایه اندازی پوشش گیاهی مقدار تابش کاهش می یابد، از این رو با کامل شدن پوشش گیاهی تعرق جزء اصلی فرآیند اتلاف آب است.
🔹در تمام روشها برای آن که بتوان نتایج حاصله را به سطوح پوشش گیاهی مورد نظر تعمیم داد لازم است مقادیر بدست آمده را در ضریب گیاهی (Crop coefficients) ضرب نمود.
🔹ضریب گیاهی (Kc) برای تبدیل تبخیر-تعرق گیاه مرجع به گیاه مورد نظر بکار می رود که بستگی به عواملی مانند #نوع_گیاه، #مرحله_رشد و #شرایط_آب_و_هوایی محل دارد و یک مقدار ثابت نبوده و مقدار آن در طول دوره رویش گیاه تغییر می کند.
🔹 در روش خشکه کاری برنج همانند محصول گندم، بذر برنج پس از شخم و دیسک در زمین کاشته میشود. در روش خشکه کاری در مرحله اولیه(initial)، ضرایب گیاهی ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا میکند. اما در سایر مراحل در روش خشکه کاری برنج نسب به کشت غرقابی آن مقدار ضریب گیاهی(kc) و در دو روش تقریبا برابر میباشد (فائو ۲۴). در کشت غرقابی خصوصاً در مراحل اولیه رشد نشاءهای برنج، مقدار زیادی آب از سطح خاک تبخیر خواهد شد که منجرب به افزایش تبخیر و تعرق کلی این نوع کشت میگردد.
#خشکه_کاری_برنج
#مدیریت_مصرف_آب
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰درختی با ۲۵۰ نوع سیب متفاوت!
🔹"پاول برنت" باغبانی است که ۲۰ سال برای درخت محبوبش تلاش کرده است و هر آنچه این درخت نیاز داشته برای آن تهیه نموده است تا این روزها به یکی از شگفت انگیزترین درخت های دنیا تبدیل شود.
🔹این باغبان ۴۰ ساله این روزها درخت سیبی دارد که ۲۰ نوع مختلف سیب تولید می کند که در دنیا منحصر به فرد است. او می گوید ابتدا یک باغ سیب داشتم ولی تصمیم گرفتم درختی مرجع از همه سیب ها بسازم به همین علت هر ساله چند نوع مختلف را به درخت مرجع پیوند زدم.
🔹در میان این گونه های مختلف سیب این درخت نمونه های نادری نیز وجود دارد که تاریخ حیات آن ها به سال های ۱۹۰۸ یا حتی قدیمی تر از آن و به سال ۱۸۸۳ بر میگردد!
🌐 http://yon.ir/vwHMN
☑️ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰| 🎥ریشهدار کردن فوق العاده آسان گیاه ریحان
🔹یک برش از گیاه را در یک ظرف بگذارید و هر ۳-۴ روز آب آن را عوض کنید. ریحان پس از ۲ هفته ریشه می کند!
#آموزش
☑️ @masaf_foods
🔰قستهایی از میوه و سبزیجات که نباید خورده شود!
🔹ساقه و جوانه سیب زمینی:
سیب زمینی متعلق به خانواده بادنجانیان است که همه آنها حاوی ترکیبات سمی به نام سولانین هستند. پادشاه معروف اسکاتلند به نام مکبوث ازشابیزک یا همان بلادونا(متعلق به همین خانواده) برای کشتن دشمنان دانمارکی استفاده کرده است. در سیب زمینی، سولانین عمدتا در ساقه و جوانههای آن یافت میشود. بنابراین باید قبل از پختن آن، این قسمتها را برش دهید. سولانین، بیشتر در سیب زمینیهای سبز دیده میشود.
🔹برگهای گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی متعلق به شاخه دیگری از خانواده بادنجانیان است. گوجه فرنگی در اروپا به مدت بیش از ۲۰۰ سال مورد استفاده قرار نمیگرفت. برگهای آن حاوی مقادیر اندکی از سولانین و توماتین است که اگر زیاد مصرف گردد میتواند باعث شکم درد شود.
🔹دانههای سیب:
همانطور که ممکن است شنیده باشید، دانههای سیب حاوی سیانور سمی است. به طور خاص، این دانهها حاوی آمیگدالین هستند. آمیگدالین مادهای است که به هنگام برخورد با آنزیمهای گوارشی در روده، سیانور سمی آزاد میکند. قسمت خارجی و سخت دانههای سیب، معمولا از بروز این عمل جلوگیری میکند مگر اینکه به هنگام خوردن آن را بجوید. با جویدن ۲۰۰ عدد دانهی سیب، سیانور به دوز کشنده خود میرسد. بهتر است این دانهها را دور بیندازید زیرا طعم خوبی ندارد و مصرف آن ممکن است خطرناک باشد.
🔹برگ و گل بادمجان:
بادمجان عضو دیگری از خانواده بادنجانیان است. برخی از اوقات افراد فکر میکنند که مصرف بادمجان خام میتواند سمی باشد ولی چنین نیست. با اینحال، برگ و گلهای آن به احتمال زیاد باعث بیماری شما خواهد شد زیرا سولانین سمی بیشتری در این قسمتها یافت میشود.
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 | 🎥 استفاده از فرومون حشرات آفت جهت کنترل و مقابله با آن ها
🔹 فرومون ها یک ماده ی شیمیایی ترشح شده یا دفع شده از حشرات است که موجب پاسخ اجتماعی در اعضای یک گونه می شود.
🔹 استفاده از فرومون جنسی حشرات علیه خود آن ها بی تردید یکی از جالبترین موضوعاتی است که دانش گیاهپزشکی و بیوتکنولوژی عصر حاضر پیگیر آن است و با وجود نوپا بودن پیشرفت های حاصله در این زمینه بسیار چشمگیر بوده است.
🔹 از این روش میتوان در امر نظارت و ردیابی آفات، کنترل جمعیت بعضی از آفات گیاهی و به تبع آنها کاهش زیانهای اقتصادی و هزینههای سمپاشی آفات بهره گرفت.
🔹 با تولید فرومون جنسی حشرات به طور مصنوعی و در آزمایشگاه و قرار دادن آنها درباغ،میتوان حشرات نر را جذب کرد.
🔹 همچنین با این روش میتوان به اطلاعات مربوط به جمعیت حشرات آفت و ضرورت سمپاشی دست یافت.
☑️ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 | 🎥 خارشتر منبع جدید اقتصادی علوفه برای دام
‼️بذر خار شتر گياهي مقاوم و کم آب و در بحث های صادراتی نيز برای کشور سود آور است و مي توان در تامین علوفه دام ها از آن استفاده شود.
#توسعه_مراتع_دست_کاشت
#پوشش_گیاهی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 | 🎥 خارشتر منبع جدید اقتصادی علوفه برای دام ‼️بذر خار شتر گياهي مقاوم و کم آب و در بحث های صادرات
⭕️ آشنایی با گیاه شکفت انگیز خارشتر؛ گیاه کوهان دار
🔹 خارشتر (Alhagi maurorum Medik) که با نام علف ترنجبین هم شناسایی میشود، یکی از گیاهان شورزی و سازگار با آبهای با درجه سختی بالا، قابلیت رشد در شرایط بیابانی خشک و نیمه خشک را دارد و توسعه آن از طریق قلمه زدن و نیز کاشت بذر توصیه شده است. نیاز آبی این گیاه متغیر بوده که به طور متوسط ۳ هزار لیتر در هکتار برآورد شده است. با توجه به عمق ریشهها، بارندگی کمتر از ۱۵۰ میلیمتر و بعضا زیر ۱۰۰ میلیمتر هم میتواند نیاز آبی این گیاه را پوشش دهد. خارشتر نسبت به تنش های شوری و سرما نیز مقاومت قابل توجهی دارد.
🔹بیابانهای مرکزی ایران بهترین شرایط را در حال حاضر برای رشد این گیاه تقریبا ناشناخته در امر کشاورزی دارد. پروتئین خام و ماده آلی آن به ترتیب حدود ۱۰ و ۹۰ درصد است. بهصورت علوفه خشک یا سیلو شده قابل استفاده در تغذیه دام بالاخص بهعنوان جایگزین مخلوط کاه و یونجه است.
🔹پژوهشها در بعضی از نقاط جهان نشان داده است که خارشتر گیاهی نسبتا با استعداد از نظر تولید علوفه محسوب میشود که ضمن پایین بودن توقع آبی، توان تولیدی مناسبی داشته و عاری از ترکیبات محدودکننده غذایی برای دامها میباشد. البته لازم به ذکر است که این گیاه بهعنوان یک منبع علوفهای در بسیاری از مراتع مورد چرای دامها قرار گرفته و دامداران با آن آشنایی دارند. در بسیاری از نقاط کشور، که این گیاه بهعنوان علف هرز مزارع وجود دارد، جمعآوری و استفاده از آن در تغذیه دام کوچک از قدیم مرسوم بوده است.
#توسعه_مراتع_دستکاشت
#بیابان_زدایی
#توسعه_مراتع
#خارشتر
#پرورش_شتر
#دام_راهبردی
☑️ @masaf_foods
🔰 تلف شدن ۳۰ بهله عقاب افتخار جدید مسئولین!!
🔹صبح امروز حدود ۳۰ بهله عقاب به دلیل خوردن لاشه مرغ های تلف شده ای که در حاشیه جاده سروستان به طرف تنگه غنیمی به صورت گسترده تخلیه شده بودند، از بین رفتند.!!
‼️چشم آقای #کلانتری روشن!! از آدم تا گورخر و عقاب و ماهی خلیج فارس از مدیریت مسئولین جون سالم به در نمیبرن!
#سازمان_محیط_زیست
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 "نانو نی" دانشگاه تهران هر آبی را گوارا میکند!
🔹 دستگاه نانو نی، اختراع دکتر حسین مهدوی، استاد پلیمر دانشکده شیمی پردیس علوم، فیلتری بسیار سبک و قابل حمل است که از الیاف توخالی میکروفیلتراسیون پلی اترسولفون تهیه شده است.
🔹 این فیلتر فقط ۵۷ گرم وزن دارد و میتوان آن را با خود به مسافرت، کمپ یا کوه برد. به کمک نانو نی میتوان به طور مستقیم از آب دریاچه یا آبی که در محفظه آب خود دارید، استفاده کنید.
🔹 اما یکی از کاربردهای اصلی این وسیله، نوشیدن از آبهای گلآلوده است. آب در نانو نی ابتدا از غشای الیاف توخالی عبور کرده که ذرات ۰.۱ میکرون را فیلتر کرده و از طریق این غشا به بالا کشیده میشود.
🔹 این فناوری از آن جهت قابل توجه است که در استفاده از آن از هیچگونه ماده شیمیایی، باتری یا قسمت متحرکی استفاده نشده است. طبق آزمایشهای گرفته شده از این فیلتر آب، نانو نی ۹۹.۹ درصد از باکتریها و انگلهای موجود در آب را تصفیه میکند.
#دانش_بومی
#بحران_مدیریت_آب
☑️ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #گزارش ساخت کمباین برداشت گیاه با ارزش "خرفه" در شهرستان مرودشت استان فارس؛
🔹 با کمک تجهیزات مدیریت مزرعه نظیر دستگاههای برداشت می توان ضمن کاهش نیروی انسانی در امور سخت و زمان بر، این نیرو را به سمت توسعه #زنجیره_ارزش_کشاورزی هدایت کرد. نباید ذهن و فکر و قدرت تحلیل و طراحی انسان ها با انجام امور #سری_کاری اضمحلال یابد.
#صنعت_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#ارتقای_بهره_وری
#فیلم
☑️ @masaf
🔰کاهش میزان پروتئین در جیره غذایی دام و طیور چین برای مقابله با تعرفه های آمریکا
🔹 وزارت کشاورزی چین اعلام کرد؛ چین با وضع استانداردهای جدید در جیره غذایی دام و طیور، مصرف سالانه کنجاله سویا را ۱۱ میلیون تن و سویا را ۱۴ میلیون تن کاهش میدهد.
🔹 چین که پیش از این در این فصل بیشترین میزان سویا، به عنوان یک منبع پروتئینی مهم در خوراک دام، را از ایالات متحده وارد می کرد، در پی وضع تعرفه های سنگین و چالش های تجاری میان این دو کشور، به دنبال ارائه راهکارهایی جدید است.
🔹 در استانداردهای جدید، سطح پروتئین در خوراک خوک ۱٫۵ درصد و طیور یک درصد کاهش پیدا می کند.
🔹 چین، بزرگترین مصرف کننده دانه های روغنی در جهان، به دنبال ارائه راه حل هایی مانند استفاده از پروتئین های جایگزین و کاهش سطح مصرف آنها، برای مقابله با تعرفه های آمریکاست.
#اقتصاد_مقاومتی_به_سبک_چینی
#دیگران_چه_می_کنند
#امنیت_غذایی
☑️ @masaf_foods
🔰کوهستان رنگین کمانی
🔹کوهستان وینیکونکا یا هفت رنگ که در میان رشته کوه های آند کشور پرو واقع شده، با وجود آنکه مسیر دسترسی به آن بسیار دشوار است، حالا تبدیل به جاذبه ی گردشگری پرطرفداری شده است.
🔹این باریکه های رنگی طی میلیون ها سال در اثر رسوبات معدنی شکل گرفته اند.
🌐 http://yon.ir/KcXql
☑️ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰عجیب ترین تپه شنی در وسط جنگل!
🔹پارک ملی کوبوک در آلاسکا یکی از دور افتاده ترین و بکر ترین پارک های ملی و طبیعی دنیا است. با توجه به اینکه هیچ جاده ای برای رسیدن به آن وجود ندارد تنها راه رفتن به این پارک پیاده روی و یا استفاده از هواپیماهای چارتر است که مخصوص این مسیر اجاره داده میشوند.
🔹ویژگی منحصر به فرد این پارک ملی وجود سه تپه شنی و کویری بزرگ در وسط جنگل های سردسیر آن است که مجموعا ۲۰ هزار هکتار وسعت دارند. احتمال میرود که این تپه های شنی بدلیل فرسایش توسط یخچال های یخی در این مناطق بوجود آمده باشد.
☑️ @masaf_foods