واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔶 جهاد کشاورزی که خودش باید الگوی کشاورزی باشه، مُبلغ و مُروج درختان غیر مثمر شده.
#نه_به_نهال_مضرر
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 https://t.me/joinchat/AAAAAEojf_NuD6ECPQaHUg
⭕️ناسا اعلام کرد؛ به لطف تلاش های چین و هند زمین سبزتر از ۲۰ سال گذشته
🔹ناسا خبرهای خوبی را اعلام کرده است: زمین امروزه مکانی سبزتر از ۲۰ سال گذشته است. اما چه چیزی سبب این رخداد شده است؟ به نظر میرسد که بیشتر افتخار این خبر مربوط به چین و هند میباشد. بر خلاف عقیده رایج که چین و هند برای کسب منافع اقتصادی، در حال بهرهبرداری بیش از حد از زمین، آب و سایر منابع خود هستند؛ این کشورها عاملان اصلی بزرگترین تلاشها برای سبز کردن سیاره زمین در دو دهه گذشته بودهاند. این دو کشور که از پرجمعیتترین کشورهای دنیا محسوب میشوند، برنامههای بلندپروازانهای را برای کاشت درختان به اجرا گذاشته، پیاده کرده و نیز فنآوریهای مرتبط با کشاورزی را گسترش دادهاند.
🔹هندوستان همچنان در حال شکستن رکوردهای پیشین خود در زمینه کاشت درختان میباشد؛ این رکورد، کاشت ۵۰ میلیون اصله درخت توسط ۸۰۰ هزار نفر در طی تنها ۲۴ ساعت میباشد. یافتههای جدید ناسا که در مجله Nature Sustainability (پایداری منابع طبیعی) انتشار یافته است. این یافتهها حاصل مقایسه اطلاعات ماهوارهای مربوط به نیمه دهه ۹۰ میلادی با اطلاعات امروزی، با استفاده از تکنیکهای تصویرسازی با وضوح بالا (High-resolution Imagery) میباشند. پژوهشگران پس از مشاهده نتایج اولیه، توضیحی درباره دلیل افزایش قابل توجه نواحی سبز سطح زمین نداشتند و مشخص نبود که آیا افزایش رشد گیاهان به دلیل افزایش گرمای زمین، افزایش مقدار گاز دیاکسید کربن (CO2) یا آبوهوای مرطوبتر بوده است.
🔹پژوهشگران پس از بررسی دقیقتر تصاویر ماهوارهای دریافتند که افزایش گیاهان در همه مناطق به یک مقدار نبوده و مقدار قابل توجهی از این افزایش مربوط به چین و هند میباشد. در صورتی که این افزایش حجم گیاهان سبز ناشی از گرم شدن زمین یا تغییر اقلیم میبود، نمیبایست محدود به مرزهای کشور خاصی باشد. علاوه بر این، در این صورت به دلیل ذوب شدن یخهای سطحی مناطق با عرض جغرافیایی بیشتر (دورتر از خط استوا) میبایست افزایش گیاهان در این نواحی بیشتر از سایر بخشها میبود و بخشهایی یخزده مانند شمال روسیه برای زندگی مساعدتر میشدند.
🔹نقشه ضمیمه مقدار نسبی تغییر حجم پوشش سبز (سبز شدن یا افزایش، در مقابل قهوهای شدن یا کاهش) را در تمام سطح کره زمین نشان میدهد. همانگونه که مشاهده میشود، حجم پوشش سبز نواحی هند و چین افزایش یافته است. ایالات متحده آمریکا در رتبه هفتم درصد تغییر کلی پوشش گیاهی طی دهه گذشته قرار دارد. البته وضعیت اولیه کشورها از نمودار بالا قابل استنباط نمیباشد و در صورتی کشوری جنگلها و پوشش گیاهی خود را به طور کامل حفظ کرده باشد، جایگاه بالایی در این نمودار نخواهد داشت؛ اما اگر کشوری که در آغاز دوره بررسی گرفتار جنگلزدایی زیادی بوده باشد، مستعد رشد بیشتری خواهد بود.
🔹ناسا برای به دست آوردن تصویر دقیقی از پوشش گیاهی جهانی در گذر زمان، تابشسنج طیفی تصویربرداری با وضوح متوسط (MODIS) را به کار گرفته است. این روش، وضوح ۵۰۰ متر را برای وضعیت دو دهه گذشته در اختیار قرار داده است. هر دو کشور چین و هند طی دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی دچار جنگلزدایی شدیدی بودند؛ طی این دوره، جنگلهای قدیمی برای گسترش مناطق شهری، کشاوری و دامداری از بین رفتند. اما ناگفته پیداست که انسان در یافتن راههای مواجهه با مشکلات، مهارت بسیار دارد. زمانی که در سالهای دهه ۹۰ میلادی، توجه عمومی به کاهش آلودگی هوا و خاک و مبارزه با تغییرات اقلیمی جلب گردید، این دو کشور تغییرات قابل توجهی را در روش کلی به کارگیری زمین ایجاد کردند.
🔹مشاهده این تغییرات سریع و گسترده در روش بهکارگیری زمین در هنگام مواجهه با یک معضل، بسیار امیدبخش است. این تغییر نگرش در دهههای آینده نیز همچنان به عنوان یک مهارت ضروری باقی خواهد ماند.
🔗 لینک منبع خبر
#توسعه_پوشش_گیاهی
#تغییر_اقلیم
#بحران_مدیریت_آب
#یادداشت
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
🔗 https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰امام علی (ع) می فرمایند:
🔹ای فرزند آدم!
اندوه روز نیامده را بر امروزت میفزا، زیرا اگر روز نرسیده، از عمر تو باشد خدا روزی تو را خواهد رساند.
(نهج البلاغه/حکمت ۲۶۷)
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 بزرگترین مصرفکنندگان آب، مصرف سرانه آب
‼️ برخلاف گزارشهای متعدد، سرانه مصرف آب ایران حتی از بسیاری از کشورهای همسایه هم کمتر است!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 مقامات کالیفرنیا با توپ های مشکی رنگ به نبرد با خشکسالی می روند!
🔹 از ۱۵ سال پیش تاکنون، کالیفرنیا با بحران خشکسالی و کم آبی روبرو بوده و براساس گزارش ها و محاسبات، چنین رویدادی طی ۱۲۰۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.
🔹 دپارتمان آب و انرژی لس آنجلس از سیستم جدیدی برای حفاظت از کمیت و کیفیت آب شهری پرده برداشت و این سیستم جدید چیزی نیست جز هزاران توپ مشکی رنگ که روی سطح مخازن آب غوطه ور شده و مانع بخار آب شوند.
🔹 با قرار گرفتن اجسام پلاستیکی که نسبت به دیگر مواد قدرت انتقال گرمای کمتری دارند، میزان بخار آب و تبخیر به شدت کاهش می یابد. در حقیقت، حضور توپ ها این امکان را می دهد تا به میزان ۱.۱ میلیارد لیتر از تبخیر آب به صورت سالیانه جلوگیری شود.
🔹 گفتنی است که طراح این توپ های نگهبان یک ایرانی است.
✅ @masaf_foods
🔰کنجاله سویا گرانتر شد/ نقص در سیستم توزیع عامل نابسامانی بازار
🔹محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه قیمت کنجاله سویا مجددا افزایش یافته و به کیلویی حدود ٤٧٠٠ تومان درب مرغداری رسیده است،گفت: سیستم توزیع نهاده ها و همچنین توزیع مرغ مشکل دارد.
#شبکه_توزیع_فاسد
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 ورود شورای عالی امنیت ملی به موضوع قاچاق دام
🔸لاریجانی در پاسخ به تذکر پژمانفر درباره قاچاق دام:
🔹شورای عالی امنیت ملی تصمیمهایی در این زمینه گرفته است و به سپاه نیز در بعضی بخشها مسئولیتهایی محول شده تا با نیروی انتظامی در مبارزه با قاچاق همکاری کند.
#قاچاق_مشکوک
#خروج_دام_مولد
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
#توییت
🔴 #تعارض_منافع در مجلس در حال سوزاندن معیشت مردم و لگدمال کردن منافع ملی است!
‼️باور نمیکنید توییت عجیب این فعال توییتری را بخوانید!
👤"Central Commanding"
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
⭕️ وزارت بازرگانی آمریکا در خدمت تولید داخلی و دشمن واردات! وزارت بازرگانی آمریکا مسئولیتی در حوزه تجارت غذا و کشاورزی ندارد!
🔹طرح تشکیل وزارت بازرگانی یا همان تفکیک وظایف و اختیارات بازرگانی وزارت صمت، پس از مخالفت کارشناسی مراکز تحقیقاتی و افراد دلسوز و صاحبنظر، چندین بار رد شد ولی همچنان با لابی سنگین جریان ذینفع واردات درون دولت دوازدهم پیگیری میشود. سماجت دولت برای همراه کردن نمایندگان این بار نتیجه داد و کمیسیون غیرتخصصیِ اجتماعی کلیات این طرح را تصویب نمود. به نظر می رسد معیشت و ناکارآمدی در سیاست تامین و عرضه مایحتاج مردم صرفاً بهانهای برای پیش بردن این طرح است. چراکه عموم کارشناسان بر اشتباه بودن تشکیل دوباره یک وزارتخانه آزمون پسداده اتفاق نظر دارند و ریشه بهم ریختگی بازار در برخی محصولات را مسائل دیگری میدانند.
🔹اما یکی از استدلالهای موافقان تفکیک وزارت صمت و لغو قانون مدرن تمرکز کشاورزی، تجربه کشورهایی نظیر آمریکاست. طرفداران تشکیل وزارت بازرگانی مثل (آقای یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی) ادعا میکنند چون آمریکا اختیارات بازار و تجارت در حوزه صنعت و کشاورزی را در وزارت بازرگانی (Department Of Commerce) تجمیع نموده پس ایران هم باید از این راه پیروی کند تا مشکلات بازار حل شود. اما آیا اختیارات بازار و تجارت وزارت بازرگانی آمریکا ذیل وزارت بازرگانی این کشور تعریف شده است؟! بررسی ساختار سازمانی وزارت بازرگانی این کشور نشان میدهد نه تنها ماموریتی در حوزه تجارت غذا و محصولات کشاورزی ذیل این نهاد تعریف نشده، بلکه این وزارتخانه در مواردی به کمک هربههای محیط زیستی تلاش میکند تا مانعی برای واردات برخی محصولات غذایی ایجاد نماید.
🔹یکی از نمونههای جنجالی استفاده آمریکا از این ترفند، پس از توافقنامههای تعرفه و تجارت آزاد (General Agreement on Tariffs and Trade)، میان آمریکا و مکزیک روی داد. بر اساس این پیمانها قرار بود آمریکا و مکزیک، برای محصولاتی که طرف مقابل در آن مزیت دارد، تعرفههای وارداتی را کاهش دهند. مکزیک از این فرصت بهره برد و با سرمایهگذاری روی فناوری و صنعت صید ماهی تن زرد (Yellow fin Tuna)، صادرات خود را به آمریکا افزایش داد. بعد از مدتی، در سال ۱۹۸۴ آمریکا بدون اینکه تعرفه واردات این ماهی را کاهش دهد، قانون مصوب کنگره تحت عنوان «طرح محافظت از پستانداران دریایی ۱۹۷۲» را اصلاح نمود و واردات ماهی تن زرد را ممنوع کرد.
🔹طبق این قانون، ماهیان تنی که با استفاده از روش تورهای بزرگ دیواری (purse-seine net) صید میشوند، اجازه وارد شدن به خاک ایالاتمتحده آمریکا را ندارد. ماجرا از این قرار بود که این تورها، با احاطه کردن منطقه وسیعی در اطراف گله ماهیان، ناخواسته دلفینهایی که مشغول گشت زنی در اطراف آنها هستند را نیز صید میکند؛ بنابراین این کشورها برای واردات به آمریکا میبایست کتباً از اداره ملی جو و اقیانوس متعلق به دولت آمریکا، مجوز تهیه نمایند که این ماهیان مطابق با استانداردهای این کشور صیدشدهاند. با توجه به اینکه عمده واردات ماهی تن آمریکا از کشورهای مکزیک، ونزوئلا، پاناما و اکوادور تأمین میشد، با این قانون واردات آمریکا روند کاهشی به خود گرفت و پس از این محدودیتها، متقاضیان واردات ماهی تن به آمریکا باید برچسب ایمنی دلفین نصب میکردند که این موجب اعتراض مکزیک شد.
‼️این سطح از مدیریت هوشمندانه برای مقابل با #واردات توسط نهادی صورت گرفت که ذیل وزارت بازرگانی آمریکا فعالیت میکند. اداره ملی جوی - اقیانوسی (National Oceanic and Atmospheric Administration) ذیل وزارت بازرگانی تنها بخشی در این وزارتخانه است که به نوعی ارتباط با صنعت آبزی پروری و شیلات در بخش کشاورزی دارد. یکی از وظایف این اداره راستی در اینجا آزمایی نحوه صید ماهی تن زرد خارجی و تطبیق آن با چارچوبهای تعیین شده توسط مجلس این کشور است. لازم به ذکر است کلیه وظایف و اختیارات حوزه بازار و تجارت داخلی و خارجی غذا و کشاورزی آمریکا، ذیل وزارت کشاورزی این کشور و به دست وزیر کشاورزی مدیریت می شود.
‼️در صورت تصویب تشکیل وزارت بازرگانی در ایران به دلیل متنفع بودن افراد و جریان های بسیاری از واردات نفت محور، عملاً این ساختار در خدمت واردات محصولات نهایی قرارخواهد گرفت و بخش آسیب پذیر کشاورزی به خطر جدی می افتد.
📎 نمودار روند کاهش واردات ماهی تن زرد به آمریکا
#دیگران_چه_می_کنند
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#نه_به_وزارت_واردات
#یادداشت
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
🔗 https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 احتمال وقوع سیلاب در مازندران و گلستان در پی آخرین بارشهای امسال
🔹سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ضمن هشدار وقوع سیل در شرق مازندران و گلستان از مسافران استانهای شمالی و سایر جادههای برفگیر خواست به علت لغزندگی جادهها با تجهیزات زمستانی مناسب راهی سفر شوند. /ایسنا
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰جنگل حرا، قشم
#اینجا_ایران_است
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰وقتی کبوترها گزارشگر وضعیت آب و هوا می شوند!/ جدیدترین راه جمع آوری داده های زیست محیطی با سنسورهای هوشمند
🔹گروهی از پژوهشگران دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا موفق به طراحی نوعی کوله پشتی کوچک شده اند که می تواند از طریق سنسورهای هوشمند اقدام به جمع آوری داده های آب و هوایی کند. نکته جالب این است که این کوله پشتی، مخصوص کبوتران طراحی شده است!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰دلیل اصرار دولت بر تشکیل وزارت بازرگانی/تاسیس وزارتخانه جدید هزینه سنگینی دارد
🔸حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹تشکیل دوباره وزارت بازرگانی با قانون پنج ساله پنجم توسعه، سیاست های کلی ابلاغی ازسوی مقام معظم رهبری در خصوص کوچک سازی بدنه دولت و همچنین با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایرت دارد.
🔹مشکل تجارت کشور به تشکیل وزارتخانه مربوط نمی شود بلکه به عدم نظارت و پیگیری بر اصناف، بازار، قاچاق کالا و نظایر این ربط دارد.
🔹بعضی از کم کاریها، ناتوانیها، عدم نظارتها و سوء مدیریتهای موجود در کشور را می خواهند با طرح این موضوع لاپوشانی کنند
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🔴 افزایش ۲۲۱ درصدی بارشهای خوزستان نسبت به سال گذشته
🔺 مقدار بارش استان خوزستان از اول مهر تا ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ در مقایسه با بلندمدت ۵۹.۷ درصد و در مقایسه با سال گذشته ۳۲۱ درصد افزایش یافته است.
✅ @masaf_foods