⭕️ افزایش قیمت پالم و روغنهای گیاهی
🔹 به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از رویترز، اندونزی، بزرگترین تولید کننده روغن پالم در جهان، صادرات این محصول استراتژیک را ممنوع کرد. این کشور بیش از نصف پالم جهان را تامین میکند.
🔹 آتول چاتورودی، متخصص روغنهای خوراکی هند در این خصوص گفت: " این حرکت یک بدشناسی بزرگ و غیرقابل پیشبینی بود". هند بزرگترین خریدار روغن پالم در جهان است.
🔹 پس از اعلام ممنوعیت صادرات توسط جوکو ویدودو، رئیس اندونزی، قیمت روغنهای جایگزین نظیر سویا، با افزایشی ۴.۵ درصدی در هیئت بازرگانی شیکاگو به ۸۳.۲۱ سنت در هر پوند (حدود ۱۰۴۰۰ تومان در هر کیلوگرم) رسید.
🔹قیمت روغن پالم، آفتابگردان و شاخص قیمت روغن خوراکی سازمان جهانی غذا ، تاکنون رکوردهای تاریخی خود را زدهاند. این تصمیم اندونزی، پس از اختلال صادرات روغن خوراکی آفتابگردان از اوکراین و روسیه و خشکسالیهای برزیل و آرژانتین که تولید روغن سویا را تحت تاثیر قرار داده، اثر بزرگی بر قیمت روغن خوراکی خواهد داشت.
#از_دنیا_چه_خبر
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ روشهایی برای فرآوری سیب صنعتی
🔹 به گزارش واحد امنیت غذایی مصاف، هر ساله مقدار قابل توجهی سیب صنعتی در کشور دچار فساد شده یا استفاده مطلوبی از آنها نمیشود. این میوهها که به دلیل وضعیت نامطلوب ظاهری و آسیبهای سطحی بازار پسندی ندارند، میتوانند در صنایع تبدیلی دارای ارزش افزوده شوند.
🔰 موارد استفاده از سیب صنعتی یا تفاله حاصل از آبگیری
۱. سرکه سیب
۲. شیره سیب
۳. پکتین سیب
۴. سس سیب
۵. پوره سیب
۶. پودر سیب
تمام موارد فوق در صنایع غذایی استفاده دارد که از جمله آنها میتوان به استفاده در مکملهای غذایی، شیرینیهایی نظیر تارت، نوشیدنیها، شیرین کننده طبیعی و غیره اشاره کرد.
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
👤 توییت: تخریب چند مرکز فرآوری غذایی در آمریکا تخریب
🕊 کاربر توئیتر به نام Dr. Benjamin Braddock نوشت: در روزهای گذشته چند مرکز بزرگ فرآوری مواد غذایی در آمریکا منفجر شده یا آتش گرفته است.
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
22.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توسعه روستایی و بیابانزدایی با درختچه داز
🔹پیربخش نصرتی، مدیرمنابع طبیعی و آبخیز داری فنوج گفت: "درختچه داز که بومی سیستان وبلوچستان است، ازجمله درختان وحشی است که دربستر رودخانه های شنی می روید ودر فصل ثمردهی، بسیار پربار است."
🔹مدیرمنابع طبیعی و آبخیز داری فنوج با بیان این که نخل وحشی یا داز از خانواده نخیلات است، گفت: این گیاه، هیچ دورریزی ندارد، از برگهای آن که (پیش) pish نام دارد صنایع دستی حصیری و از هسته میوه آن (کونل) konal دست بند و تسبیح درست می شود و در ساقه آنپنیری به نام کوش kosh وجود دارد که مصرف خوراکی و خاصیت درمانی دارد.
🖋 بیابانزدایی با کمک گیاهان بومی که صنایع تبدیلی آن شکل گرفته است علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و بیابانزایی موجب توسعه روستایی و جلوگیری از مهاجرت از روستا به شهر خواهد شد.
#بیابان_زدایی
#توسعه_روستایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرورش صدف و مروارید طبیعی
🔹 ارزش بازار جهانی مروارید طبیعی با کاربرد جواهر در سال ۲۰۱۹ به ۱۵ میلیارد دلار رسید. پیشبینی میشود این بازار در سال ۲۰۲۵ به ۲۰ میلیارد دلار برسد.
🔹️ پودر مروارید در بازار ۱.۴ میلیارد نفری چین استفادههای طبی و آرایشی نیز دارد.
#صنعت_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کشت آلوئهورا در شورهزارهای استان فارس
🔹 آلوئهورا گیاهی نسبتا مقاوم به خشکی و شوری است. این گیاه در صنایع تبدیلی خوراکی و بهداشتی کاربرد دارد.
#صنعت_کشاورزی
#بیابان_زدایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ توسعه مرغ لاین آرین در گرو اصلاح نژاد و بازار پذیری
🔹 حسین دماوندی نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از طراحی آرین کارت برای ارائه خدمات تسهیلات اعتباری برای تولیدکنندگان سویههای مختلف آرین خبر داد.
🔹 سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سبدی از نژادها به تناسب مختلف برای تامین مرغ مورد نیاز کشور برنامهریزی شده است، یادآور شد: پیشنهاد شده که ۱۰۰ درصد نیاز کشور اجداد آرین را پرورش دهیم ولی صادر کنیم.
🔰توسعه سویه آرین در گرو تشکیل زنجیره ارزش و اصلاح نژاد
▪️ یک کارشناس که خواست نامش فاش نشود، در گفتگو با واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف، اظهار داشت: مرغ لاین آرین نیاز به اصلاح نژادی دارد که در این سالها مغفول مانده است. این سویه اساسا کوچک جثه محسوب میشود و ضریب تبدیل خوراک به گوشت در این سویه غیر بهینه بوده و احتمال بروز بیماری آسیت در آن بالاتر است. ارائه تسهیلات و یارانه به آرین، بدون اصلاح نژاد موجب هدر رفت چند صد میلیون دلاری منابع خواهد شد.
▪️وی ادامه داد: زنجیره ارزش سویه آرین باید به عنوان مرغ "سایز" با اندازه کوچکتر شکل بگیرد و بخشی از نیاز مردم را تامین کند. با این حال عرضه و اصلاح نژادی میبایست به صورت توامان باشد. میتوان ۲۰ تا ۳۰ درصد از بازار را از مرغ آرین تامین کرد و سپس به مرور به درصد آن اضافه کرد. شکل فعلی توسعه این سویه نتایج مثبتی نداشته است و باید تغییر یابد. سویه آرین به عنوان پشتوانهای برای رفع وابستگی در تحریم اهمیت بالایی در حوزه امنیت غذایی دارد.
#خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ کنگینه در شمال افغانستان
🔹انگور را درون گِل قرار می دهند و برای زمانی که دیگر فصل انگور نیست، گل را باز می کنند. انگور به همان تازگی و خوشمزگی خواهد بود.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ روند کاهش مصرف کود در ایران و اثر آن
🔹 نهادههای کشاورزی به دو دسته نهادههای پایه و فزاینده تقسیم میشوند. نهاده پایه شامل خاک، آب و بذر میشود. نهاده فزاینده نیز در برگیرنده کود، سم و ماشین آلات است. کود مهمترین عامل این گروه محسوب میشود. چرا که با کمک به تقویت گیاه بر مقاومت آن در برابر آفات اثر مثبت گذاشته و موجب کاهش مصرف سم میشود.
🔹نمودارهای مصرف کلی و تفکیک شده کودهای شیمیایی در ایران نشان میدهد که مصرف این نهادهکشاورزی از سال ۲۰۰۶ (سال ۸۴-۸۵) دچار کاهش شده است.
🔹 نمودارهای تفکیک شده کودهای نیتراته، پتاس و فسفاته نیز تایید کننده این کاهش است. از آن جا که کود یکی از مهمترین عوامل افزایش عملکرد محصولات کشاورزی است، این روند کاهشی اثر قابل توجهی در کاهش عملکرد محصولات کشاورزی در واحد سطح داشته است.
#کاهش_خلاء_عملکرد
#نهاده_های_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods