💠 #لحمی
🍛 #کوفته_نخود
🍃 مواد لازم برای4 نفر
🍃نخود پخته 2پیمانه
🍃برنج پخته 1پیمانه
🍃گوشت گوسفندی یا سینه خروس چرخکرده 1پیمانه
🍃شوید،تره،برگ چغندر ساتوری 1پیمانه
🍃پیاز خلالی 2عدد
🍃رب آلو 4قاشق غذاخوری
🍃نمک.فلفل،قرمز،شحم،زردچوبه
،نعناخشک به میزان لازم
ابتدا نخود و گوشت و برنج را 3بار باهم چرخ میکنیم تا یکدست شود
سپس سبزی های تازه و ساتوری شده را افزوده و 10دقیقه دیگر ورز میدهیم
پیازها را جداگانه کاملا سرخ کرده و در آخر زردچوبه را اضافه میکنیم
بعد از خنک شدن پیازها نیمی از پیاز را به مواد کوفته افزوده و در آخر نمک و فلفل و نعنا خشک را اضافه میکنیم
کوفته ها را به اندازه دلخواه گلوله کرده و کنار میگذاریم
درون قابلمه نصف باقیمانده پیاز را ریخته و کوفته ها را در قابلمه میچینیم
سپس به اندازه ای که آب روی کوفته ها را بپوشاند روی آن آب جوش میریزیم
45 دقیق با شعله متوسط بپزد
🥘 @matbakh_setad
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچه:
پیاز ۲ عدد
برنج ۴ پیمانه
باقلا سبز ۱ لیوان
ماهیچه ۵۰۰ گرم
شویدخشک ۱ پیمانه
کره گاوی ۵۰ گرم
هل یک قاشق چایخوری
روغن به اندازه کافی
دارچین ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
پودر گل سرخ ۱ قاشق سوپ خوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچه: پیاز ۲ عدد برنج ۴ پیمانه باقلا سبز ۱ لیوان ماهیچه ۵۰۰ گرم شویدخشک ۱
ابتدا باقالی ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و از وسط نصف می کنیم و کنار می گذاریم.سپس در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب بجوش بیاید
و برنج محلی را که از قبل خیس کرده اید و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم.زمانی که مجددا آب جوش اومد باقالی ها را به آن می افزاییم و زمانی که برنج را تست کردیم و مغز پخت شده بود،برنج و باقالی را با هم آبکش می کنیم.
کف قابلمه روغن می ریزیم و برنج را روی روغن می چینیم و بعد ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده روی آن ها می ریزیم و کمی از برنج را با کفگیر در دیگ می ریزیم کمی شوید خشک روی برنج می پاشیم
و ۱ قاشق چایخوری هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی و ۱ قاشق غذاخوری زعفران روی برنج می ریزیم و مجددا لایه بعدی نیز به شکل قبل برنج و باقالی می ریزیم و هل و دارچین و پودر گل محمدی و زعفران به همان مقداری که در لایه قبل ریختیم
در لایه بعدی نیز می ریزیم و کره را نازک ورقه ورقه می کنیم و روی برنج می چینیم تا بخورد برنج برود و هم چرب شود و بعد نصف استکان آب دور قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را متوسط می کنیم تا بخار بکند
و بعد حرارت را کم می کنیم و ۱۵ دقیقه بعد زیر شعله را خاموش می کنیم چون پلو کاملا پخته شده است. سپس برای پخت ماهیچه ابتدا پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم.
و ماهیچه را همراه با پیاز داخل تابه می ریزیم و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه و فلفل سیاه که بوی گوشت را کاملا می گیرد به آن اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر آن می مانیم و تفت می دهیم و خوب زیر رو می کنیم تا ته نگیرد
و پیاز نرم و سبک شود و رنگ گوشت ماهیچه ها تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه ماهیچه ها کمی سرخ شدند تا روی آنها آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب پخته شود
و آب آن غلیظ شده باشد و در آخر کمی نمک به آن اضافه می کنیم. باقالی پلو را در قابلمه خوب زیر و رو می کنیم و در دیس می کشیم و ماهیچه را نیز در کاسه ای می گذاریم و با کمی زرشک آن را تزئین می کنیم.
🆔 @matbakh_setad
🍀آش خرفه:
خرفه ۵۰۰ گرم
لپه ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
آرد سبوس دار (جو یا گندم) ۱ پیمانه
پیاز متوسط ۲ عدد
کشک به مقدار لازم
روغن کنجد
نعنا داغ
نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه آش خرفه:
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم.
لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لپه گذشت ، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملا پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم.
پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، ادویه و فلفل تفت می دهیم و نیمی از آن را به آش اضافه می کنیم.
آرد را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم.
از زمانی که عصاره آرد را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
در آخر کشک را به میزانی که دوست داریم به آش اضافه می کنیم و یا می توان کشک را در زمان سرو اضافه کرد.
پس از کشیدن آش، آن را با کشک، نعناع و پیاز داغ تزئین می کنیم.
نوش جان😋
🆔@matbakh_setad
اشکنه:
آرد. یک قاشق
زردچوبه یک ق.چ.
شنبلیله خشک 2 ق. غ.
پیاز نگینی یک عدد
تخم مرغ 4 عدد
نمک و فلفل
کمی روغن حیوانی
🍲پیاز را با روغن مختصری تفت دهید تا اندکی رنگ بگیرد، سپس آرد اضافه کنید، دو تا سه دقیقه بچرخانید، زردچوبه و شنبلیله را بریزید، یک چرخ بدهید و پنج پیمانه آب اضافه کنید، نمک و فلفل را هم اضافه نمایید.
صبر کنید تا جوش بیاد، سپس تخم مرغ ها را بشکنید، 10-12 دقیقه بجوشانید.
اگر دوست داشتید قبل شکستن تخم مرغ کمی آبغوره هم بریزید.
🥘 @matbakh_setad
😋کشک کدو :
کدو سبز ۸ عدد
کشک ۱ پیمانه
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
سیر داغ به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم
مغز گردو ۳۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه کشک کدو :
🥒کدوها را پوست بگیرید و سرخ کنید یا میتوانید آنها را بخار پز کنید. در ظرف دیگری، پیاز و سیر را خرد و سرخ کنید و به کدوها اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم در همین مرحله اضافه کنید.
حالا در ظرف را بگذارید تا کدوها آب بیندازند و کم کم آب آنها کشیده شود. کدوها را با گوشت کوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.
👈سپس مغز گردوی خرد شده یا پودر گردو را هم به غذا اضافه کرده و همراه با کشک به مواد اضافه کنید. اجازه دهید تا آب کشک کدو تبخیر شده و کمی در تابه سرخ شود. حالا مقدار دیگری کشک به آن اضافه کرده و در ظرف بکشید.
👌روی کشک کدو را با پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و گردو تزئین کنید. در صورت تمایل میتوانید کمی از کشک را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و برای تزئین استفاده کنید.
🥘@matbakh_setad
😋کوکوی تره:
تره ۸ ساقه
سیر ۱ بوته
تخم مرغ ۴ عدد
آرد ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
گردو ۲ قاشق غذاخوری
زرشک ۱۰۰ گرم
روغن زیتون به میزان لازم
👩🍳طرز تهیه کوکوی تره :
۱- تره فرنگی و سیر خرد شده را در ظرفی بریزید.
۲- تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. بر روی آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و مواد را با همزن دستی خوب با هم ترکیب کنید.
۳-می توانید به دلخواه از زعفران دم کرده، گردو و زرشک هم در کوکو استفاده کنید. آن ها را با سایر مواد خوب مخلوط کنید.
۴- در تابه ای روی حرارت متوسط قدری روغن بریزید و گرم کنید. مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و به صورت یکدست پخش کنید.
۵- وقتی کوکو خودش را گرفت درب ظرف را بگذارید تا کاملا پخته و طلایی شود.
۶-با کمک کفگیر کوکو را به قطعات با سایز دلخواه تقسیم کنید و برگردانید تا سمت دیگر آن ها هم کمی طلایی شود.
نوش جان😋
🥘@matbakh_setad
💠 طرز تهیه سرکه انگوری خمری:
1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور #شسته شود سپس صبر کنید تا کاملا #خشک شود زیرا #آب سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد.
2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب
3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه
4.بستن ظرف تا 90 روز.
🍃نکته 1 :
دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود.
🍃نکته2.
پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم.
📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید».
👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده #شیرین تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و #ترش تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله #عصبانی بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!!
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 فیلم | طرز تهیه #تلبینه
💠 #لبنی
🥣 #تلبینه
✍️ مواد لازم:
🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان
🔸 آرد کامل جو یا گندم (یا هردو 4) قاشق غذاخوری
🔸 عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری
🔹 شیر را داخل قابلمه ریخته و همزمان که آنرا هم میزنیم، آرام آرام آرد را داخل آن میریزیم.مقداری هم میزنیم تا آرد و شیر ترکیب شود.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد.زمانی که به غلظت مناسب رسید و طعم و بوی خامی آرد گرفته شد شعله را خاموش میکنیم.آنرا در ظرف مناسبی مناسبی میریزیم و عسل را به آن اضافه میکنیم.
😍نوش جاااان...
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🖥 فیلم | طرز تهیه #تلبینه 💠 #لبنی 🥣 #تلبینه ✍️ مواد لازم: 🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان 🔸 آرد کامل جو
🍃 نکات مرتبط
⚠️ نکته : به نظر میرسد بیشتر خاصیت تلبینه در میل گرم آن به صورت #گرم است . پس بهتر است به صورت گرم میل شود .
⚠️ نکته : تلبینه نباید مثل ژله یا فرنی زیاد غلیظ شود و باید #رقیق باشد.
⚠️ نکته : میتوان عسل را از ابتدا به شیر و آرد اضافه کرد و همزمان روی شعله قرار داد . جوشیدن و حرارت دیدن عسل مطابق روایات مشکلی ندارد.
⚠️ نکته : #عسل و #شیر در روایات به عنوان #درمان_عمومی بیماری ها معرفی شده است.همچنین از جو نیز در روایات به عنوان درمان عمومی بیماری ها یاد شده است.پس بهتر است در تلبینه از آرد جو استفاده شود.
⚠️ نکته : برخی به جای آرد ، #بلغور گندم یا جو به شیر اضافه میکنند و زمانی که بلغور پخته شد عسل اضافه میکنند که شاید روش دیگری برای پخت تلبینه باشد.برخی دیگر #گندم را نصف روز همراه با آب روی شعله قرار میدهند تا پخته و نرم شود سپس آن مانند هلیم میکوبند و پس از آن با اضافه کردن شیر و عسل با آن تلبینه درست میکنند.
👈رسول الله (ص):
لَوْ أَغْنَى عَنِ الْمَوْتِ شَيْءٌ لَأَغْنَتِ التَّلْبِينَةُ فَقِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا التَّلْبِينَةُ قَالَ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ وَ كَرَّرَهَا ثَلَاثاً.
اگر چیزی بخواهد جلوی #مرگ را بگیرد آن چیز تلبینه است گفته شد یا رسول الله (ص) #تلبینه چیست؟ فرمود سوپی که با شیر پخته بشود.و سه بار این را تکرار فرمودند.
📚الكافي،ج6،ص321 - المحاسن،ج2،ص405 - مكارم الأخلاق،ص163 - وسائل الشيعة،ج25،ص 72 - بحار الأنوار،ج63،ص87 و ج63،ص96
👈امام صادق(ع):
إِنَ التَّلْبِينَ يَجْلُو الْقَلْبَ الْحَزِينَ كَمَا تَجْلُو الْأَصَابِعُ الْعَرَقَ مِنَ الْجَبِينِ.
همانا تلبینه قلب انسانِ ناراحت و غصه دار را #جلا می دهد، همانگونه که انگشت عرق پیشانی را میزداید.
📚 الكافي،ج6،ص320 - وسائل الشيعة،ج25،ص71 - بحار الأنوار،ج63،ص96 - المحاسن،ج2،ص405
🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیره_انجیر
#دوشاب_انجیر
🌿 شیره انجیر ( دوشاب انجیر)🌿
برای پخت شیره بهتراست از انجیرهای کاملا رسیده ونرم شده استفاده کنید تا حاصل بیشتری داشته باشد .انجیرهای کال اصلا مناسب نیستند .
مقدار انجیر حتما سه کیلو به بالا باشد چون مقدار شیره بدست آمده خیلی کمتر از مقدار انجیر است.
1⃣ابتدا انجیرهارا شسته وصبر میکنیم تا آب اضافی خارج شود.
2⃣سپس انجیرها را از وسط دونیم میکنیم وداخل قابلمه ریخته وتا جایی آب میریزیم که روی انجیرها را بگیرد
3⃣قابلمه را روی حرارت گذاشته وصبر میکنیم تا جوش بیاید.
4⃣کف روی آب را برداشته وزمان میدهیم تا انجیرها تغییر رنگ دهد وکاملا نرم شود
5⃣بعد پختن انجیر آنرا داخل آبکش که روی یک ظرف دیگر گذاشته ایم ریخته وبوسیله گوشت کوب آنها را له میکنیم تا کاملا آب انجیرها گرفته شود.
6⃣شیره بدست آمده را از صافی نرم رد کرده تا تمام اضافات و دانه های انجیر جدا شود وشیره یکدست وصاف شود.
7⃣همانطور که میبینید تمام دانه های جدا شده وتفاله انجیر رادور میریزیم.
8⃣شیره صاف بدست آمده را روی حرارت گذاشته و اجازه میدهیم بجوشد.
9⃣درحین جوشیدن مرتب کف روی شیره را برداشته تا در آخر کار شیره ای شفاف وتمیز داشته باشیم
🔟بعد از اینکه شیره غلضتی مانند غلضت مواد کیک پیدا کرد شعله را خاموش کرده واجازه میدهیم خنک شود .دقت کنید اینکار چند ساعت زمان احتیاج دارد چون حرارت زیاد باعث سوختن وتلخ شدن شیره میشود.
1⃣1⃣شیره آماده وخنک شده را با گردوی خرد شده مخلوط کنید واین معجون خوشمزه ومقوی را نوش جان کنید.
🥘 @matbakh_setad
😋خورشت تره :
مواد لازم(۴ نفر):
🍃۵۰۰ گرم تره
🥩۴۰۰ گرم گوشت گوسفندی
☘۲ پیمانه لوبیا سفید
۲ عدد پیاز متوسط
🌶نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
🐂روغن حیوانی به مقدار لازم
💦آب به مقدار لازم
رب انار
👩🍳طرز تهیه:
🍲ابتدا ۲عدد پیازمون رو نگینی ریز خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم، یه کم زردچوبه اضافه میکنیم یه کم که طلایی شد گوشتمون رو اضافه میکنیم
کمی که گوشت تفت خورد لوبیا رو اضافه میکنیم.
👈بعد به اندازه کافی آب می ریزیم و شعله رو زیاد میکنیم به قل خوردن که افتاد شعله رو کم میکنیم، میذاریم حدود ۳ ساعت خوب بپزه.
🍃در این حین که از قبل تره ها رو خوب شستیم و آبش رفته رو خرد میکنیم.
🥘توی ماهیتابه روغن می ریزم روغن که داغ شد ترها رو می ریزم یه چیزی حدود ۸ تا ده دقیقه سرخ میکنیم.
⏰بعد از ۳ ساعت زمان پخت لوبیا و گوشت که گذشت آبش باید خیلی کم شده باشه تره رو اضافه میکنیم با شعله ی کم خوب جا بیفتد.
در انتها رب انار را افزوده و نوش جان می کنیم.😋
🥘@matbakh_setad
🍲خورشت #برگ_چغندر:
🍖گوشت گوسفند ۱۰۰ گرم
🍀برگ چغندر ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده یک چهارم فنجان
🍃تره ۲۰۰ گرم
فلفل و زردچوبه
نمک دریا
رب انار
👨🍳طرز تهیه:
🍖گوشت را داخل تابه ای تفت دهید تا تغییر رنگ دهد ، در این مرحله پیاز را رنده و اضافه کنید تا خوب سرخ شود.
👈در ادامه تره را خرد کنید و کمی تفت دهید. سپس نمک و فلفل را بیفزایید.
در این فاصله چغندرها را بشویید و خرد کنید و داخل تابه بریزید تا ۱۵ دقیقه با مواد بپزد و جا بیفتد.
🍲خوراک را در ظرف مورد نظر بکشید و رب انار را اضافه کنید.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🍲خورشت زیرباجه
✅مواد لازم : (برای3نفر)
▫️گوشت کبوتر یا سردست گوسفند 250 گرم
▫️آلو سیاه یک لیوان
▫️سیب خشک یا سیب تازه خرد شده نصف لیوان
▫️به خشک یا تازه خرد شده نصف لیوان
▫️کدو حلوایی(ترجیحاً) یا کدو سبز خرد شده نصف لیوان
▫️شکر سرخ به مقدار لازم (به اندازه ای مقداری طعم شیرین به غذا بدهد)
▫️زعفران یک قاشق چایخوری (به اندازه ای که غذا را معطر کند)
▫️پیاز 1 عدد متوسط
▫️رب آلو (در صورت تمایل)
▫️روغن ارده کنجد به مقدار لازم
▫️دارچین و زیره به مقدار لازم
▫️نمک دریا به مقدار لازم
✍️ طرز تهیه:
🔸آلو را در ظرف جداگانه ای میپذیم و کنار می گذاریم... پیاز را خرد کرده داخل قابلمه سنگی می ریزیم و تفت میدهیم و سپس گوشت را قیمه قیمه کرده و اضافه می کنیم و اندکی تفت می دهیم. مقداری آب به غذا اضافه می کنیم و شعله را کم می کنیم و می گذاریم تا گوشت بپزد. شاید یک تا دو ساعت زمان لازم باشد. پس از اینکه گوشت تقریبا پخت، سیب و به را اضافه می کنیم و می گذاریم تا 10 دقیقه بپزد. پس از آن کدو، آلو، دارچین، زیره، زعفران و شکر سرخ و نمک را اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توان یک قاشق رب آلو نیز اضافه کرد. پس از اینکه مواد داخل خورشت پخته شد و به غلظت مناسب رسید، غذا برای میل کردن آماده است.
🔆 نکته: به هیچ عنوان نباید به این غذا سرکه اضافه کرد.
🔆 نکته: این غذا همراه داروی مرکب یک طب اسلامی توصیه شده که برای درمان بیماری های کبد می باشد.کسی که این دارو و غذا را میل می کند باید از انواع سبزیجات و خرما و ماهی و سرکه پرهیز کند.
نوش جان😋
🥘 @matbakh_seta
🌺 پست خوشمزه ی امروز🌺
💥 #دلمه_برگ_مو
یکی از دلمه های خوشمزه وپر خاصیت است که مردم کرمان علاقه زیادی به طبخ آن دارند.
💥دلمه برگ مو”، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می رسد، ولی مرحله آماده سازی سخت و وقت گیری دارد
💥 #موادلازم
برگ مو:به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده:300 گرم
برنج:یک پیمانه
سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع ؛ ترخون ریحان ) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم
پیاز متوسط:دو عدد
لپه:یک پیمانه
نمک:به مقدار کم
💥مواد لازم برای #چاشنی دلمه
آب:یک پیمانه
سرکه:نصف پیمانه
شکرسرخ :یک قاشق غذا خوری
🥘 @matbakh_setad
#سبک_آشپزی_اسلامی
آشپزی باید با این مولفهها باشه
👇👇👇👇
1⃣ حتما با وضو باشه، مخصوصا زمانی که عذر شرعی داری.
⛔️ بی وضو دست به اجاق گاز نزن، در حالت جنابت هم کراهت داره آشپزی کردن.
❌برای سید بن طاووس غذا آوردند گفت این چیه؟ اینو خانوم حایض بی وضو درست کرده. گفتند بله. گفت ببرید این کراهت داره خوردنش. ❌
پس اثر می ذاره، درسته؟؟ ❌
👌👌👌حتما با وضو برید سر اجاق گاز.
2⃣ نیت نذری کردن
❌الان مثلا دوشنبه هست وضو می گیرم، امروز تو مفاتیح نوشته برای امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) است. نیت می کنم من امروز میخوام قرمه سبزی درست کنم، نذر این دو امام عزیز باشه یا چای نذری برای این دو اهل بیت. بعد شروع می کنم کار عادیمو می کنم. غذامو می پزم. ❌
✅ کسانی که با نیت نذری آشپزی انجام میدن، بعد از سه چهار ماه تغییر را در زندگیشون کاملا احساس می کنند.
به چه شکلی❓❓
3⃣ استفاده از اسماء الهی
ما تو آداب اسلامی داریم حتما موقع آشپزی از اسماء الهی استفاده کنید.
مثلا برای اینکه نسل با عفت داشته باشی پسر و دخترت اهل نگاه حرام نباشن این ذکر و زیاد بگو : یاعفیف
❌خودت می بینی امروز حوصله نداری، ذکر« یا باسط » رو بگو.
مادری که حوصله بچه نداری؛میزنیش😰 ناراحتی چرا مادرشدی؟! زیاد بگو یا باسط❌
❌یا کسانی که باردارند، الان یه چیزی هوس می کنند. فردا یه چیزی هوس می کنند، اینا بلند می شن رستوران می رن. اون کارگری که اونجا آشپزی میکنه، شاید اهل رعایت آداب نباشه.
وقتی من اون غذا رو می خورم تمام خبث غذا به من می رسه. ❌
⁉️ حالا من باید چی کار کنم بالاخره باید یه جاهایی برم رستوران و...❓❓❓
✅ اگر قبل از غذا سوره « تین » رو بخونی خبث غذا از بین می ره.
خبث باعث دعوا میشه
خبث باعث میشه نمازت قضا بشه
⛔️ الان به واسطه فضای مجازی و تلگرام زنان ما از آشپزی افتادند. اصن نمی خوان آشپزی کنند. یه جای ارزون هم تو محل پیدا می کنند، یه کبابی ارزون، یه فست فودی ارزون، می گه اینجا ارزونه چیزی نمی شه. همینجا می گیریم. 😔❌❌
از هرجایی غذا نگیرید.
👌👌👌این پیام رو ب دست تمام کسانی برسونید ک میخوان سرباز امام زمان عجلالله تربیت کنن....
🥘 @matakh_setad
💠 #نذر_طیبات(۱)
#نباتی. 🗃🗃 #حلوا
#حلوای_خرما
سویق گندم (آرد گندم با سبوس تفت داده شده) : 150 گرم
خرما : 500 گرم
روغن کنجد یا زرد یا شحم یا حیوانی: 120 گرم
گلاب : 2 قاشق سوپ خوری
زعفران دم كرده : 1 قاشق مرباخوری
پودر بادام : 1 قاشق سوپ خوری
✍طرز تهیه :
سویق گندم را در روغن مقداری تفت میدهیم.
سپس روغن را به سویق میافزاییم و خوب هم میزنیم
خرما را از هسته جدا میكنیم و با گلاب و زعفران دم كرده به سویق تفت داده میافزاییم و با قاشق بزرگی آن را هم میزنیم.
بعد از این كه این مواد كامل کامل با هم مخلوط شدند
ظرف محتوی حلوا را از روی حرارت بر میداریم تا حلوا كمی سرد شود در این مرحله اگر با تكان دادن ظرف حلوا را ورز دهید تا روغن پس بدهد بهتر است
بعد حلوا را در ظرف مناسبی ریخته و با پودر بادام یا پسته آن را تزئین میكنیم.این حلوا را میتوان با دست به شكلهای مختلف در آورده ومصرف کرد.
📚 #خواص : #مقوی و مفید می باشد،
البته مصرف زیاد آن موجب کاهش نیروی جنسی در آقایان میشود.
•✾ مطبخ ستاد✾•
🍲 @matbakh_setad
💠 #نذر_طیبات(۲)
🍪مواد لازم نان خرمایی :
مغز گردو ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ( زرده)برای تزیین
خرما ۳۰۰ گرم
گلاب ۵ ق غ
ماست ۲ ق غ
کره ۲۲۰ گرم
آرد گندم ۳ لیوان
🆔 @matakh_setad
🍪🍪🍪 نان خرمایی 🍪🍪🍪
✅ طرز تهیه :
🌱۱- کره را روی حرارت بخار قرار دهید تا آب شود، ماست را به کره آب شده اضافه نمایید ، پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و 3 دقیقه ورز دهید ( فقط تا حدی ورز دهید که خمیر یکدست شود ).
🌱۲- خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت 2 ساعت کناری قرار دهید ؛ در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید سپس بهمراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید ( در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق چایخوری پودر دارچین یا رازیانه اضافه کنید ).
🌱۳- پس از 2 ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید ( تمام شیرینی ها را به همین صورت اماده کنید ).
🌱۴- نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با زرده تخم مرغ بمالید سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.
🌱۵- پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این شیرینی ها بسیار ترد و شکننده میباشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
🌱۶- میتوانید بسته به سلیقه تان انواع مدل های این شیرینی خوشمزه را آماده کنید ، در صورت تمایل میتوانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید و یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.
🥘 @matbakh_setad