✅ امضای توافق نامه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدرسه عالی حکمرانی
🔻 حجت الاسلام و المسلمین نجف لک زایی:
🔹 پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی زیر مجموعه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است ،رویکرد پژوهشگاه به صورت مساله محوری بوده است که از سال ۱۴۰۰ ، موضوع حکمرانی هم با عنوان “امتداد مساله محوری در چرخه حکمرانی”به آن اضافه شد.
🔹 لازمه بحث حکمرانی این بود که ارتباط با دستگاه و نهادهای متولی امور بیشتر باشد. اولین دستگاهی که از این مساله استقبال کردند مجلس شورای اسلامی بود.الگوی همکاری که پژوهشگاه با مجلس به توافق رسیدند این بود که یک گروه حکمرانی اسلامی تشکیل شد.
🔹 قرار شد هر دو گروه پژوهشگاه و مجلس با توجه به ویژگی حکمرانی که چند رشته ای و فرا رشته ای است از ظرفیت های یکدیگر استفاده کنند. تاکنون ۹ کار گروه تخصصی شکل گرفته شده است چرخشی که در سطح دفتر اتفاق افتاد باعث شد پژوهشکده های ما با توجه به نیازی که در سطح دفتر تبلیغات اسلامی تعریف شده است شروع به فعالیت در زمینه حکمرانی نمایند.
🔹 احساس نیازمندی به یک سری آموزش ها و راهبرد ها کردیم، لذا برای عملیاتی شدن این مسائل، هسته حکمرانی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأسیس شد این هسته سال گذشته فعالیت هایش را بیشتر کرد از جمله فعالیت هایش، نشست مدرسه پائیزه بود که در پاییز ۱۴۰۱ این نشست های علمی برگزار شد در نشست مدرسه پاییزه رویکرد ما آموزشی بود و در هسته حکمرانی بحث های راهبردی مطرح شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34771
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ معرفی کتاب « تاب آوری در اسلام وروانشناسی »
📝 نوشته سید مهدی شاهمیری منتشر و وارد بازار نشر شد.
🔻 این کتاب در دو فصل به ترتیب :
🔹 فصل اول: کلیات تاب آوری و روانشناختی
🔹 فصل دوم: تاب آوری از دیدگاه اسلامی
به رشته تحریر درآمده است.
📚 در چکیده پشت جلد کتاب آمده است: آموزههای اسلامی و نصوص دینی دارای ابعاد روانشناختی متعددی برای مقابله با چالشها هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند. آنچه مورد نظر این کتاب است ارائه مفهوم تاب آوری با رویکرد اسلامی است.با توجه به تغییر نگرش در پژوهشهای علم روانشناسی مثبتگرا (از تمرکز روی عوامل خطرآفرین و نقاط ضعف به سوی پرورش توانمندیها و نقاط قوت مهم) به نظر میآید که تاب آوری در منابع اسلامی نیز مورد بررسی قرار گیرد.
💠 در این کتاب سیری در روانشناسی درباره تاب آوری خواهد شد و از آخرین یافتههای روانشناسی بهره گرفته میشود تا در مراجعه به منابع اسلامی بدون اینکه چیزی بر آن تحمیل شود، باذهنی بازتر، تاب آوری با رویکرد اسلامی ارائه گردد؛
🔹 به همین جهت این اثر، در پی آن نیست که تاب آوری در روانشناسی غربی را بومی میکند بلکه به دنبال ارائه و تبیین مفهوم تاب آوری با رویکرد اسلامی جهت کاهش آسیبهای روانی در مواجهه با مشکلات میباشد.
🔸 این کتاب توسط انتشارات اخلاق وتربیت و دبیرخانه حمایت از پژوهشهای دینی معاونت پژوهش حوزه های علمیه به چاپ رسیده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روانشناسی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست ستاد راهبری عفاف و حجاب حوزه با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش
📚 نشست راهبردی تولید و انتشار محتوا در بستر اپلیکیشن شاد با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش،اعضای ستاد راهبری حجاب و عفاف و دبیران ستادهای فعال در حوزه آموزش و پرورش به میزبانی ستاد راهبری عفاف و حجاب مرکز مدیریت حوزه های علمیه در این مرکز در قم برگزار شد.
🔸 دکتر باقرزاده مسئول اپلیکیشن شاد در این نشست، ظرفیتهای موجود در بستر این فضای مجازی را ارائه نمود و ضمن بیان شرایط و اقتضائات متناسب با مخاطب این اپلیکیشن، الگوریتم های الگوسازی و ذائقه سازی را تشریح کرد.
🔸 مشاور وزیر آموزش و پرورش در این نشست با بیان آمار بازدیدها و تعداد نصب برنامه توسط دانشآموزان از همکاری در راستای راهبری تولیدات محتوایی مناسب مخاطب دانش آموزی استقبال نموده و ضمن خرسندی از تشکیل چنین جلساتی جهت همافزایی و شناخت ظرفیتهای موجود، نیاز جامعه مخاطب به تولیدات مدیا را مطرح نمود.
🔹 در این نشست بعد از بیان نظرات و دیدگاه ها و اقدامات لازم جهت افزایش مهارت زیست اجتماعی دانش آموزان و کمک به هویت یابی آنها اقتضائات میدان عمل و حساسیتهای خاص قشر مخاطب مطرح شد، و از سوی اعضای ستاد راهبری عفاف و حجاب استراتژیهای تولید محتوایی در بستر فضای مجازی با هدف ترویج سبک زندگی و ایجاد نگرش و بینش مثبت در دانش آموزان نسبت به مفاهیم ارزشی و دینی تبیین شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34754
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 پژوهشکده زن و خانواده واحد تهران برگزار مینماید:
📣 نشست تخصصى " تجربه زنان در پیادهروی اربعین"
🔻 با ارائه علمی :
🔹دکتر محمدتقی کرمی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)
🔸دکتر فریبا علاسوند عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
🔹دکتر محمدرضا پویافر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین
🔸دبير جلسه: دكتر منصوره سادات مرتضوى
🔰 + همراه با رونمایی اثر جدید پژوهشکده به قلم دكتر كرمى با عنوان "جای پای زینب سلام الله علیها: پدیدارشناسی پیادهروی زنان ایرانی در اربعین"
📆 دوشنبه 20 شهریور
⏰ ساعت 13:30 الی 16
📍 تهران-خیابان انقلاب اسلامی بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر- پلاک - ۹۰۷- خانه اندیشهورزان
🌐لينك ثبت نام حضور در نشست:
http://register.wrc.ir/view.php?id=56547
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_و_خانواده
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اعلام نظر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پیرامون برنامه هفتم
🔹 مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در نامه ای به دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نظرات و دیدگاههای علمی و فقهی خود را پیرامون برنامه هفتم اعلام کرد.
🔹 در این نامه ضمن نقد احکام برنامه هفتم پیشنهاداتی پیرامون مهار تورم، سیاست های ارزی، درآمدهای حاصل از صادرات نفت و گاز، اصلاح ساختار شرکت های دولتی، بازار سرمایه، توسعه مسکن، بانک ها، امنیت غذایی و ارتقای کشاورزی، ارتقای فرهنگ عمومی و رسانه، ارتقای نظام سلامت، مسائل مربوط به خانواده، ورزش، هنر، مسائل سیاسی ارائه شده است.
🔹 مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نقدهای خود به این برنامه را در چهار قالب دسته بندی کرد: ۱- در این برنامه، توسعه فقط برابر با توسعه اقتصادی قلمداد شده است، ۲- رشد اقتصادی» تنها هدف توسعه در لایحه برنامه هفتم قلمداد شده است، ۳- مبنا و مدل رشد اقتصادی مفروض در برنامه هفتم همچنان مدلهای سنتی رشد تلقی شده که «سرمایه» و «کار» را تنها عامل رشد می داند، ۴- تنها مسیر رشد اقتصادی، سپردن اقتصاد به بازار و بخش خصوصی دانسته شده است.”
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34776
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 فراخوان جذب پژوهشگر
💥مجموعه فعال در حوزه سیاستگذاری (با تمرکز بر هوش مصنوعی و علم داده) در نظر دارد برای توسعه فعالیتهای تخصصی خود از چندین همکار با خصوصیات زیر دعوت به همکاری (فاز نخست همکاری ۱۲-۱۴ ماه) نماید.
📌توجه: موضوع پژوهشها و فعالیتهای اجرایی در حوزه سیاستگذاری، حکمرانی و توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی، با تمرکز بر حوزه کشاورزی، سلامت و آزمایشگاههای ملی هوشمصنوعی در ایران میباشد.
✅در این پروژه تخصصهای زیر مورد نیاز خواهندبود:
🔸سیاستگذاری نوآوری و فناوری
🔸مدیریت فناوری و پروژه
🔸مدیریت IT
✅مطلوبمان است که همکاران آینده ما ویژگیهای زیر را داشته باشند:
🔸دغدغهمند، پرتلاش، باانگیزه، کنجکاو و جسور؛
🔸دانشجویان یا فارغ التحصیلان رشته های سیاستگذاری فناوری و نوآوری، مدیریت فناوری، مدیریت IT، کارآفرینی و MBA
🔸سن بین ۲۲ تا ۳۵ سال؛
🔸مسلط به زبان انگلیسی؛ مخصوصا خواندن متون.
🔸علاقمند به پژوهش، نوشتن، و کار تیمی؛
🔸دارای تفکر انتقادی و قدرت تحلیل نظاممند مسائل سیاستی؛
🔸توانایی ارائه مطالب به زبان ساده و روان
🔸توانا در برقراری ارتباط و اهل شبکهسازی؛
علاقهمندان می توانند رزومه خود را به آدرس ایمیل technologypolicy.aigroup@gmail.com
ارسال کنند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست_گزاری
#فراخوان_پژوهشگر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مسئله حکمرانی فرهنگ در لایحه برنامه هفتم توسعه
🔻 نوشتاری از دکتر سیدحسین فخر زارع، مدیر گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 انتظار میرود در فرصت باقیماندهای که برای بررسی لایحه در مجلس شورای اسلامی وجود دارد، دولت انقلابی از اندیشمندان، متخصصان و زبدگان هر بخش و با هر نگرش سازنده، استمداد نماید تا با مدنظر قرار دادن واقعیتها و با ابتنا بر مبانی اندیشهای اسلامی، لایحه موجود را از ابهامات، چندپارگی، تکساحتینگری خارج کرده و ضمن توجه به عناصر فرهنگی و اجتماعی قومی و سیاستهای جامعنگرانه و غیرمحافظهکارانه، در اغلب برنامهها قشر محروم جامعه را از مشارکتهای اجتماعی دور ندارد.
🔹 باری، تصمیم بر تغییر یک برنامه کلان و فاقد استحکام مبنایی، نیازمند یک اراده جدی و متهورانه بهویژه در ساحت فرهنگی است که رهبر معظم انقلاب در دوسال پیدرپی با موضوع «بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور» آن را مورد تأکید قرار داده و متأسفانه این امر در لایحه ارائه شده، صرفاً به تعدادی نهادها و تشکیلات و دستگاههای فرهنگی خلاصه شدهاست. سخن پایانی اینکه دولت به یقین میداند که نداشتن برنامه، به مراتب از داشتن برنامه بد بهتر است، بنابراین عزمی جدی و ارادهای بنیانی برای تغییر، اصلاح و ترمیم و تهذیب برنامه مزبور ضرورتی مسلم است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34787
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ذات حوزههای علمیه باید پاسخگوی نیازهای بنیادین جامعه باشد
🔹 آیتالله اعرافی در دیدار اعضای دبیرخانه همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی: ما با وجود اینکه مدافع همه ارزش های سنتی حوزه های علمیه هستیم، معتقدیم ذات حوزه باید پاسخگو و تامین کننده نیازهای بنیادین در جامعه باشد.
🔹 فقه ما در قرن هایی، متعرض مسائل مستحدثه به شکل متفرقه گردید، اما در تطوری که پیدا شده است، هم باید به دنبال ابواب جدید فقهی بود و هم باید کتب جدید را با حفظ سنت های علمی گذشته تدوین نمود و برای عرضه به دنیا، مورد فراوری قرار داد.
🔹 توسعه فقه سه سطح دارد. سطح نخست تربیت کارشناسانی آشنا به مسائل و ابواب فقهی است. سطح دوم تربیت مجتهدان متجزی در این ابواب و سطح نهایی پرورش مجتهدان مطلق است که در ابواب جدید، صاحب نظریه و اندیشه باشند. مجتمع آموزش عالی فقه باید با استفاده از گروه های علمی و اساتید خود این مسیر را خود طی نماید تا در تطور و توسعه فقه، مؤثر باشد.
🔸 حجت الاسلام والمسلمین تلخابی، رئیس مجتمع آموزش عالی فقه به دریافت حدود ۹۰۰ مقاله توسط دبیرخانه همایش اشاره نمود و گفت: نزدیک هفتاد درصد این مقالات توسط طلاب مجتمع آموزش عالی فقه به نگارش در آمده است و تا کنون ۷۷۰ مقاله با همکاری موسسه امام رضا(علیه السلام) ارزیابی شده است که از این میان، بیش از ۵۰۰ مقاله برای همایش پذیرش شده اند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34791
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 اولین همایش ملی مطالعات میان رشته ای زنان
🔻محورهای همایش:
➖زنان و گام دوم انقلاب اسلامی
➖زنان، خانواده، فرزندآوری و تقویت جایگاه مادری
➖زنان، روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی و سلامت روان
➖زنان، حقوق، علوم سیاسی و مشارکت مدنی
➖زنان، مدیریت علوم اجتماعی و سبک زندگی
➖زنان و توسعه فردی
➖زنان، خودباوری و توانمندسازی
➖زنان و بهداشت باروری
➖زنان، هنر و معماری
➖زنان و توسعه پایدار
➖زنان و تغییرات اقلیمی
➖زنان، خشونت خانوادگی و خودمراقبتی
➖زنان و حقوق شهروندی
➖جایگاه زنان در حِرف یاورانه
➖زنان، حقوق مدنی و قانونگذاری
➖زنان، کارآفرینی و مشارکت اقتصادی
➖زنان و مدیریت خرد و کلان
➖زنان و اسناد بالادستی نظام توسعه
➖زنان، علوم پایه، فناوری، کارآفرینی و پیشرفت.
📅 تاریخ برگزاری همایش: ١۴٠٢/٠٩/٠٢
⏱ مهلت ارسال چکیده: ١۴٠٢/٠٧/١۵
conf.fatemiyehshiraz.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#همایش_ملی
#شیراز
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
36.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ بخش اول صحبت های استاد قنبریان در برنامه ثریا
▫️یکشنبه 19 شهریور 1402
▫️موضوع برنامه: عدالت و برنامه هفتم توسعه
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عدالت
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برگزار می شود:
✅چهارمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون با عنوان حکمرانی دینی و تنظیم گری در مسائل اساسی معاصر
✳️محورهای اصلی این کنفرانس:
دین و حکمرانی فرهنگی
دین و حکمرانی سیاسی
دین و حکمرانی اقتصادی
دین و حکمرانی اداری
✳️موضوعات ویژه کنفرانس:
حکمرانی دینی و نظام تعلیم و تربیت
حکمرانی دینی و زن و خانواده
حکمرانی دینی و محیط زیست
حکمرانی دینی و حقوق آب
حکمرانی دینی و رمزارزها
حکمرانی دینی وفضای مجازی
حکمرانی دینی و نظام پولی و مالی
حکمرانی دینی و اقتصاد دانش بنیان
حکمرانی دینی و معماری و شهرسازی
حکمرانی دینی و عدالت حقوقی و قضایی
✳️آخرین زمان ارسال مقاله: پایان آبان ماه 1402
✳️زمان برگزاری کنفرانس: دی ماه 1402
✅مقالات برگزیده در مجلات علمی پژوهشی منتشر خواهد شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#فراخوان_مقاله
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تفاهمنامه همکاریهای بین«پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» و «بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی»
💢 تفاهمنامه همکاریهای آموزشی، پژوهشی و بینالمللی بین «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» و «بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی» با حضور روسا و مدیران دو مرکز منعقد شد.
🔹 این تفاهمنامه به منظور توسعه همکاریهای علمی دوجانبه و همافزایی در موضوعات مورد نیاز و انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مشترک در راستای تحقق اهداف و رسالت یکدیگر از طریق بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و با توجه به وجود زمینههای مشترک در مأموریت و رسالت دو طرف و عزم طرفین برای پاسخگویی به مسائل کشور منعقد شد.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدباقر سعیدی روشن بهعنوان رئیس به نمایندگی از «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» و دکتر احد فرامرز قراملکی به عنوان رئیس به نمایندگی از «بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی» این تفاهم نامه را امضا کردند.
🔹 برای تحقق مفاد تفاهمنامه کارگروهی با عضویت نمایندگان طرفین با هدف برنامه ریزی، هدایت، پیگیری و نظارت بر اجرای مطلوب تفاهم نامه تشکیل خواهد شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34797
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نخستین تجربه عملی “حذف دلار” از مبادلات غیرتجاری
🔻 دکتر محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی:
🔹 امسال برای نخستین بار، مراحل دریافت ارز اربعین، سادهتر شد و تلاش گردید سهم بیشتری از خدمات توسط سامانههای غیر حضوری صورت پذیرد.
🔹 از ماهها قبل، منابع دیناری عرضه ارز اربعین زائران ایرانی در بزرگترین گردهمایی جهان فراهم و برای اولین بار نیز بجای ارزهای دلار و یورو، از ارز کشور مقصد استفاده شد.
🔹مسئولان این بانک از ماهها قبل، برآورد دقیقی از منابع دیناری مورد نیاز تا پایان سفر اربعین حسینی را پیش بینی کردند و با برنامهریزی دقیق، خدمات عرضه ارز اربعین با نرخ یکسان و بدون هیچ کمبودی در تمام شعب و در طول روزهای هفته ارائه شد.
🔹 در طول ایام اربعین حسینی نیز همگان شاهد بودند که این اقدام هوشمندانه باعث کاهش نرخ دینار در بازار غیررسمی شد.
🔹 الگوی بکار گرفته شده که خوشبختانه مورد رضایت زوار اربعین حسینی و مقامات مختلف کشور نیز قرار گرفت را میتوان برای سایر کشورهای منطقه نیز بکار برد.
🔹 در حال حاضر معاملات کالایی کشورمان با سایر کشورها عموماً با ارزهای یورو، درهم، یوان، روبل، روپیه و دینار صورت میپذیرد، ولی درخصوص معاملات سیاحتی و غیرتجاری، همچنان ارزهای غالب یورو و دلار است که تجربه عملی “حذف دلار از مبادلات غیر تجاری و سیاحتی” در ایام اربعین امسال برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34783
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸ستاد راهبری فناوری هوشمند حوزه های علمیه با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان قم اقدام به جمع سپاری کرده و از محققین، فضلا و اندیشمندان حوزه و دانشگاه دعوت میکند که در این فراخوان شرکت کنند.
⭕️ دومین فراخوان جمع سپاری نخبگانی
🔹موضوع: پیوست هوش مصنوعی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
🔹صاحب نظران و علاقه مندان میتوانند پیشنهادات و بند های سیاستی خود را نسبت به موضوع مذکور تا تاریخ ۱۴۰۲/۶/۳۰ به آدرس زیر ارسال نمایند.
🔗 info@itsetad.ir
🎁 به آثار برتر، گواهی معتبر و جوایزی تقدیم می شود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آموزش_و_پرورش
#جمع_سپاری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بخشی از جامعه نسبت به حجاب قانونی توجیه نیست که باید اقناع شود
🔻 استاد ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین:
🔹 اولویت اول کشور مبارزه با فساد در همه اشکال آن است اما با اقتضائات مختلف. با وضعی که مواجه هستیم ممکن است بیحجابی فساد باشد اما چگونه باید با آن برخورد کرد؟ اگر بگوییم اولویت چندم است افراد خاصی هجمه میکنند و چیزی از آن در نمیآید.
🔹 اصل اقناع یکی از ضروریترین کار برای حکومت و حاکمیت است. در قرآن و روایات آمده است که روز قیامت آثار جرم از سر و روی مجرم میبارد. آثار جرم در سیمای مجرم آشکار است و بیّنه، قسم، قسامه و کاراگاه نمیخواهد. این مجرم را خداوند محاکمه میکند. وی به خدا عرض میکند و میگوید: فرشتگان شهادت دادند اما من آنها را قبول ندارم چون مأمور تو هستند. زمین علیه من شهادت میدهد اما زمین هم مأمور تو است و آن را هم قبول ندارم.
🔹 در بحث حجاب ممکن است بخشی از خانمها توجیه و قانع نشده باشند. اگر جهاد تبیین صورت گیرد و قضیه بیان شود، بسیاری قانع میشوند. یکی از دوستان فاضل ما میگفت: من در قزوین به مغازهای برای خرید رفتم و دیدم حجاب خانمی نامناسب است. بعد از خرید، آرام گفتم شما مسلمان هستید و این شهرِ اسلام و شیعه است لطفاً حجاب را رعایت کنید، و مقداری از فلسفه حجاب بر اساس آیات قرآن و روایات گفتم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34812
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دانشگاه ها از علم محوری باید به موضوع محوری تغییر مسیر دهند
🔻 حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در نشست هم اندیشی حکمرانی آموزش عالی:
🔹 دانشگاهی که نقش در حکمرانی به معنای سیاست گذاری و تنظیم گری و تصدی گری داشته باشد و بتواند سه رکن حکمرانی را تأمین کند. چه دانشگاهی می تواند این را تأمین کند؟ دانشگاهی که آموزش، پژوهش و مهارت محور است اینگونه هم توان تربیت نخبگان را برای حل مسئله ونظریه پردازی دارد و توان تربیت مدیران و حکمرانان کشور و توان تربیت فن آوران را داشته باشد.
🔹 این سوال که برخی می گویند وظیفه دانشگاه اشتغال نیست و تنها وظیفه دانشگاه این است دانشجویان ارشد و دکتری را طی کنند. این حرف غلطی است. اما اینکه دانشگاه دکتری تربیت کند و برای اشتغال برنامه ریزی کند، درست نیست. پس وزارتخانه های دیگر باید چه کار کنند؟ دانشگاه باید به گونه ای دانشجو را تربیت کند که بتواند از دانش خود اشتغال ایجاد کند. نه اینکه دانشجوی دکتری نتواند یک لایحه بنویسد.
🔹 خیلی از این دانشگاه ها از دانشگاه های علم محور باید به دانشگاه موضوع محوری تغییر مسیر پیدا کند. دانشکده های موضوع محوری و گروه های بنیادین داشته باشند. یعنی وقتی می گویید دانشگاه خانواده، فلسفه خانواده، روانشناسی خانواده و جامعه شناسی خانواده داشته باشد. در این دانشگاه باید مقالات آی اس آی داشته باشیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34808
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ هفت مولفه دانشگاهها برای پیشران شدن در تمدنسازی
🔻 دکتر حسنیآهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع):
🔹 آرمان اصلی بیانیه گام دوم انقلاب، ایجاد تمدن نوین اسلامی است. نقش دانشگاهها و نهادهای علمی میتوانند این آرمان را به سرانجام برسانند. تعیین نقش دانشگاه ها و مراکز علمی و حوزوی در این مسئله بسیار مهم است.
🔹 باید دو کار واجب در کشور انجام شود؛ اولی شناسایی، جذب و تربیت انسان های تراز تمدنی است و دومی تولید فکر، دانش و فناوریهایی است که باید برای حل نظام مسائل انقلاب اسلامی انجام شود. یعنی باید نظام مسائل نرم افزاری و سخت افزاری که مورد نیاز تحقق تمدن اسلامی است بر اساس تولید فکر، دانش و نظریه پردازی شکل بگیرد.
🔹 حرکت اصلی برای جامه عمل پوشاندن به این دو کنش را دانشگاهها انجام میدهند. خروجی دانشگاه ها و مراکز علمی کشور منجر به این دو کنش میشود. در واقع موتور پیشران دو کنشی که مطرح شد، دانشگاه ها و مراکز علمی کشور به شمار می روند و اگر قرار باشد موارد این بیانیه تحقق پیدا کند، حتما باید دانشگاهها نقش پیشرانی خود را انجام دهند و برای این دو کار مهم برنامه داشته باشند.
🔹 در تدوین برنامه هفتم توسعه به عنوان اولین برنامه پنج سالهای که میخواهد برشی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بزند، باید نقش دانشگاهها پررنگ تر دیده شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34803
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امید به آینده روشن در زمینه عفاف و حجاب، مشروط به بازگشت به معارف حقیقی اسلام ناب
👤 فاطمه شجاعی کارشناس ارشد حوزه زنان پاسخ میدهد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رویداد تخصصی حجاب از نگاه علم "نگرشی چند رشته ای"
🔴برگزارکننده: آکادمی اخلاقپژوهی روشمند، انجمن علمی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی و دفتر هماندیشی استادان دانشگاه با همکاری انجمن ها و مراکز علمی و فرهنگی
☑️ مزایا: بهرهمندی از ایدههای ۱۳۰ استاد داخلی و خارجی/ اعطای گواهینامه معتبر دانشگاهی
➕با حضور اعضای هیات علمی روانشناسی و جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
📅زمان: ۲۸ شهریور تا ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲
👈 آیدی ثبت نام: @Ethics_academy (پیامرسان ايتا، بله و تلگرام)
🌐اطلاعات نشست ها: http://eitaa.com/ethicssbu
📌جزئیات رويداد: https://eitaa.com/ethicssbu/1035
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#رویداد_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در مسائل مستحدث بسیار نیازمند سیره عقلاء هستیم
🔻 استاد حمید درایتی نقش سیره عقلا در استنباط احکام شرعی را تبیین کرد؛
🔹 در فقه نیز بخشهایی وجود دارد که دقیقاً مستند ما در آنها سیره و بناء عقلاست و قواعد زیادی در فقه موجود است که این قواعد عمدتاً به سیره و بناء عقلاء برمیگردد. این سیره و بناء عقلاء گاهی در فقه ما بهصورتهای مختلفی عنوان شده است مثل عرفیات، ارتکازات و حتی گاهی تعبیر به حکم عقل شده است.
🔹 این اتفاق در عبادات کمتر است اما در معاملات بسیار زیاد به چشم میخورد. شاهد بر اینکه بسیاری از احکام معاملات عقلائی است این است که کنوانسیون بیع بینالملل شباهت بسیار زیادی به احکام معاملات ما دارد. در مسائل مستحدث بسیار نیازمند به سیره عقلاء هستیم. این مسائل، مسائلی است که در عصرمعصومین علیهمالسلام وجود نداشته اما فقیه باید موضع خودش نسبت به این مسائل را روشن کند.
🔹 سیره عقلا ازجمله ادلهای است که نقش مهمی در استنباط احکام شرعیه دارد. بحث ما در ارتباط با نقش سیره عقلاء در استنباط احکام شرعی است. اولین کسی که بهتفصیل به این بحث پرداخته است، مرحوم شیخ انصاری(۱)است و بعد از شیخ بحث از سیره عقلا رشد کرد درحالیکه در کلام قبل از شیخ انصاری بسیار کمرنگ است. بههرحال سابقه تاریخی بحث سیره عقلاء سابقه طولانی نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34737
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) با نزدیک به چهل سال ارائه خدمت به دانشگاهیان و فرهیختگان، در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید برگزار میکند.
❇️ نمایشگاه کتاب «سمت»
🔹 زمان: ۲۰ شهریور لغایت ۳۰ مهر ۱۴۰۲
🔹 علاقمندان با مراجعه به سایت
Esale.samt.ac.ir
میتوانند کتابهای خود را با تخفیف ۱۵٪ تهیه نمایند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نمایشگاه
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تکرار تجربه تلخ افزایش قیمت ارز در بورس بعد از ۵ سال
🔻 همت قلی زاده، کارشناس اقتصادی:
🔹مسئله دلارزدایی داخلی یک مسئله حاصل از کمسوادی یا سهلانگاری نسبت به منابع کشور نیست، این کار عین خدمت به کشور و مقاوم کردن اقتصاد در مقابل تهدیدات برونزا مانند بحث تحریمهای اقتصادی است، در این خصوص در طول سنوات اخیر مثالهای متعددی وجود دارد که عرضه محصولات داخلی به نرخهای جهانی گره خورد بهعنوان یک مثال بنیادی باید به تحولات سال ۱۳۸۶ اشاره کرد که در آن سال مبنای قیمتگذاری محصولات پتروپالایشی به قیمتهای جهانی گره خورد. بهصورت خلاصه و در یک جمله میتوان اذعان کرد ما در سال ۱۳۸۶ با منابع نفتی کشور شوخی کردیم.
سال ۱۳۸۶ سال شکست ساختاری اقتصادی ایران بود. از طرف دیگر با توجه به اظهارات تازه وزیر اقتصاد در خصوص تغییر مبنای قیمتگذاری در بورس کالا امروز شاهد تکرار تاریخ مانند مصوبه سال ۱۳۹۷ دولت هستیم که در آن تأکید شده بود “با وجود افزایش نرخ ارز اجازه تغییر قیمتها را نخواهیم داد”.
موضوع دلارزدایی داخلی از یک فلسفه فکری، محاسباتی و برنامهای زاییده شد که براساس شرایط داخلی اقتصاد ایران است. در بیانات رهبری نیز اشاره شد که برخی شرکتهای دولتی وجود دارند که منابع آنها داخلی است اما محصولاتشان براساس دلار تلگرامی به فروش میرسد که بهمعنای رسمیت دادن به پول دشمن است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34817
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امید به آینده روشن در زمینه عفاف و حجاب، مشروط به بازگشت به معارف حقیقی اسلام ناب
👤 فاطمه شجاعی کارشناس ارشد حوزه زنان پاسخ میدهد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اجازه ندهیم اربعین به نمادی بدون ماهیت تبدیل شود
🔻 حجتالاسلام سیدسجاد ایزدهی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 اگر در تمدن غربی، رفاه، محور است و بشر برای رسیدن به آسایش، آرامش خود را از بین میبرد در اربعین، آرامشی وجود دارد که برآمده از سختی است؛ یعنی انسانها برای رسیدن به مطلوب و جامعه آرمانی مبتنی بر خدا، زحمت زیادی را بر خود هموار میکند و در پرتو آن به آرامش میرسد و از آن لذت هم میبرد.
🔹 متأسفانه این وضعیت برای حج ایجاد شده، زیرا حج باید مظهر مبارزه با طاغوت و وحدت اسلامی باشد ولی به خاطر سلطه استکبار و دستنشاندگان آنها این کارکرد را از دست داده است لذا حج وجود دارد ولی بازار سرمایه و اقتصاد جهان اسلامی نداریم و ملل اسلامی در سایه تفرقه کشورهای اسلامی از هم پراکنده و دور هستند و آرمان مشترکی را هم برای خود ایجاد نکردهاند.
🔹 ما در انقلاب اسلامی، دو نوع مواجهه با اربعین و عاشورا داریم؛ اول مقابله با طاغوت و دیگری بحث امامت و مشروعیتدهی به حاکم همچنین در حوزه جامعه، تقویت بعد معنویت و شریعت و قانون. برخلاف محرم که شاید به صورت جزیی، هر شخص و گروه و هیئت و مسجد مراسمی میگیرند و ارتباط افراد با امام حسین(ع) و عاشورا به شکل منطقهای و فردی و گروههای کوچک است ماهیت اربعین، جزیی نیست و کلان است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34681
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اربعین
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
#بازنشر
✅ پیش به سوی «لانههای تابوتی هنگکنگی» به جای «مسکن اسلامی ایرانی»!
🔻 حجتالاسلام احمد حسین شریفی، رییس دانشگاه قم:
🔹 جناب مهندس باقرپور، مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی و انبوهسازی تهران، از اجرای طرح اقتصادی «مسکن ما» به شکل آزمایشی در دو استان تهران و البرز خبر داده و گفته است: «…در این طرح از الگوی آسیای شرقی بهره بردیم و واحدهای کوچک متراژ ۲۵ تا ۳۵ متری با تکنولوژیهای نوین ساخته میشوند.»
🔹 واقعاً بنده متوجه نمیشوم که چرا فهم این حقیقت بدیهی برای عدهای از تصمیمسازان و تصمیمگیران حوزه مسکن و شهرسازی سخت است که معماری و شهرسازی نقشی بیبدیل در شکلدهی به فرهنگ و سبک زندگی و ارزشهای فردی و اجتماعی دارد؟ چرا نمیدانند یا نمیخواهند بدانند که خانههای هنگکنگی و لانههای شبانه، مبتنی بر یک فلسفه زیست دنیاگرایانه و اومانیستی است که در تقابل کامل با فلسفه زیست اسلامی ایرانی و نگاه توحیدی ما قرار دارد؟
🔹 برای عامه مردم ما معلوم شده است که با ترویج و اجرای شهرسازی و معماری غربی و لیبرالی، بسیاری از ارزشهای اسلامی و ایرانی ما در سبک زندگی مردم به عقب رانده شده است و ارزشهای لیبرالی و اومانیستی جایگزین آنها شده است! مع الاسف هنوز در حال شمارش آسیبهای اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی معماریهای لیبرالی هستیم که ناگهان سخن از معماریهای آسیای شرقی و هنگکنگی به میان میآید: «خانههای تابوتی» و «مسکنهای کپسولی»! یا همان «لانههای خوابگاهی»!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34458
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مسکن
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com