May 11
May 11
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
پس از رحلت نبی مکرم اسلام، امت پیامبر دچار انشقاق و انحراف از مسیر تعیین شده توسط پیامبر(ص) شد. شیعیان معتقدند امامت و ولایت اهل بیت(ع)که تداوم و استمرار ولایت و امامت پیامبر(ص) بود، با جانشینی و امامت امیرالمومنین آغازشده و سپس توسط دوازده امام معصوم به ترتیب ، یکی پس از دیگری ،تداوم می یابد. اهل بیت پیامبر(ص) تکوینا و تشریعا دارای ولایت مطلقه بوده و امامت و سرپرستی جامعه بر عهده آنهاست. لیکن برادران اهل سنت قائل به مشی انتخابی سقیفه ای اند و اگر بر خلافت امیرالمومنین(ع) هم صحه گذاشته اند برمبنای خلافت انتخابی و سقیفه ای است. یکی از رسالتهای تشیع تبیین آموزه های شیعی به همراه اثبات حقانیت روش و منش تشیع و نقد محققانه ، مستند و محترمانه مبانی اهل سنت است. این رسالت هیچ منافاتی با قبول وحدت عملی و اخوت ایمانی و برادری دینی و پذیرش اشتراکات بین اهل سنت و اهل تشیع ندارد و الفت و محبت و برادری بین مسلمین اصلی مسلم و روشن است. بحث و نقادی علمی همانگونه که در بین خود علمای شیعی برقرار است باید به همان سان بین علما و اندیشمندان شیعه و سنی هم برقرار باشد تا جویندگان حقیقت برمبنای کریمه " ...فیتبعون احسنه.." راه درست و مشی صحیح بندگی و طی طریق الهی را پیدانموده و بپیمایند.
کانال مشکات اهل بیت این مهم را بخش قابل توجهی از رسالت خود دانسته و انشالله بزودی نسبت به انعکاس آرا و اندیشه حضرت آیت الله موسوی زنجانی اهتمام خواهد ورزید. ضمنا درکنار این ماموریت ، نظرات فقهی ، تاریخی و معارفی و همینطور نقادیهای ایشان از عرفان و فلسفه مصطلح را در معرض سمع و نظر و نقد فرهیختگان و علاقمندان این مباحث ، قرارخواهد داد. بعون الله و منه
مدیریت کانال
کانال رسمی ديدگاهها و نظرات فقهی، تاریخی و قرآنی حضرت آیت الله سیدحسین موسوی زنجانی
@meshkat_ahlebeit
ضعف ِتحلیل تاریخی مسلمانان:
اگرچه مامسلمانان به اذعان بسیاری از مخالفان، ازجمله #ریچاردنیکسون(متفکر و رییس جمهور اسبق آمریکا)، دراغلب علوم و فنون سرآمد روزگار خویش بوده ایم، و حتی امروزه نیز از نظر #"فقه-سنتی و فلسفه، (خصوصاً در دهه های اخیردرصحنه های مختلف علمی)، درمقایسه با همگنان خود پیشتازیم، اما از نظر #" تحلیل تاریخی"- به دلیل اینکه امامان معصوم(ع) از حضور در صحنه های سیاسی جهان اسلام منع شده بودند- از ابتدا ضعف بنیادی داشته ایم و امروز نیزعلیرغم نیازشدید نسل جدید به تحلیل های تاریخی متقن، همچنان این ضعف تاریخی خودنمایی می کند. اگر کسی بگوید اوضاع سیاسی بسیار آشفته جهان اسلام معلول ضعف تحلیل تاریخی مسلمانان است سخنی به گزاف نگفته است. بخش عمده تاریخ مسلمین را دیگران و حتی گاه دشمنان نفوذی نوشته اند، #تاریخ شیعه ، بین #فرق اسلامی، تا اوایل قرن حاضر، یا توسط #مورخان شیعی مسلک نوشته شده اما باتقیه و بدون تحلیل، و یا توسط دشمنان نگاشته شده با تحلیل و تخریب هدفدار. شاکله تاریخ مسلمانان را سه کتاب مشهور #تاریخ طبری ، #تاریخ ابن خلدون و #تاریخ تمدن ویل دورانت تشکیل داده است که تاثیر محوری یهود(#صهیونیزم تاریخی) و #اسرائیلیات، درتنظیم محتوای آن به روشنی قابل استنباط و اثبات است.... ادامه دارد . کانال رسمی ديدگاهها و نظرات فقهی، تاریخی و قرآنی حضرت آیت الله سیدحسین موسوی زنجانی
@meshkat_ahlebeit
علت اختصاص خمس به سادات
#خمس پاداش حفظ ایمان ازآدم تا آن فرد سید مورد نظر است، یعنی مزدی است برای نسل #صفوة(نسل مومن و شایسته و برگزیده برای رسالت یا خلافت الهی) و این نسل است که احکام صفا و مروة ابراهیمی را حفظ نمود که مصداق کامل آن وجود مقدس پیامبر اعظم محمد #مصطفی(ص) است که فرزند تشریع کننده احکام #صفا و #مروة و وارث سلسله نسل صفوه ازآدم تا خاتم است. یکی از عمده ترین عقده های #یهود این است که بنی¬هاشم مزد صفوه می گیرد ولی بنی اسرائیل لعن ابدی، به خاطر انحراف ازمسیر انبیای بنی اسرائیل . کوثر شد بنی هاشم و ابتر شد بنی¬اسرائیل! یهود وقتی پی برد یک ششم خمس مخصوص کعبه است که سهم لله است ، متوجه شد خود #مکه یعنی تنها #کعبه دارای بودجه است و اهل¬بیت(ع) فرمودند ازسهم لله می توان اسلحه و تجهیزات جنگی خرید ویا امکاناتی برای حجاج دست و پا کرد! تفسیر یهود ازاین مطلب این بود که اگر یک ششم کل بودجه جهان اسلام برای سازماندهی عملیات حج و پیام رسانی حج ابراهیمی است پس چیزی برای فعالیت یهود باقی نمی ماند ، به همین دلیل اقدام به جعل روایاتی کردند مبنی براینکه 75 تن از پیامبران بنی اسرائیلی فقط در حجر#اسماعیل دفن شده است! تا بعدها ذیل شعار "ازنیل تا فرات" ادعا کنند که مکه متعلق به یهوداست . یهود پیش از مسلمین و دقیق تراز مسلمین این روایت را فهمید که " نزول آدم صفوة¬الله به صفا" چه پیامی داشت.(بحار الانوارج99 ص66)
برگرفته از کتاب قرآن و تفسیر راهبردی از تاریخ اسلام و صهیونیسم. مولف : سیدحسین موسوی زنجانی
تحریفات واقعه بزرگ عاشورا
قیام سرور و سالار آزادگان، حضرت سیدالشهداء(ع) و شهادت ایشان به همراه اهل بیت و یاران خود، موجب حیات مجدد اسلام و بقای آن شد و درطول تاریخ اسلام، نام و یاد آن حضرت و به پاداشتن عزاداری ها و دسته های عزاداری و سینه زنی، اسلام و تشیع را زنده نگهداشته است .این عامل حیات و بقای اسلام، درطول زمان همچون بسیاری از پدیده های فکری-اجتماعی، دچار انحرافاتی شده است که برخی علما و بزرگان دلسوزانه نسبت به رفع این انحرافات اقدام نموده و دراین راه برخی مرارتها را نیز به جان خریده اند...هنوز هم با تغییرات و تحولات عمیق اجتماعی، برخی انحرافات و تحریفات باقی است و ضرورت دارد، این تحریفات زدوده شوند. مثلاً کلام برخی شعرا به غلط به نام سیدالشهداء (ع)،مشهور شده است . اگرچه بلحاظ محتوی قابل قبول یا قابل توجیه باشند، اما نباید به نام امام معصوم(ع)، مستند شود. برای نمونه شعر معروف "قف دون رایک فی الحیاة مجاهداً ان الحیاة عقیدة و جهاد " مربوط به احمد شوقی، شاعر خوش ذوق مصری است که هم اینک مصرع دوم آن به نام امام حسین(ع)، نوشته و خوانده می شود. نمونه دیگر آن عبارت معروف " ان کان دین محمد لم یستقم الا بقتلی فیاسیوف خذینی " است که مربوط به شیخ محسن ابوالحلب حویزی کربلایی معروف به هویزی حائری در دیوان خود به نام الحائرات، نوشته است. نمونه سوم آن کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا است که روایت نیست اما جزو مشهوراتی است که بعنوان روایت تلقی و جا افتاده است. و نمونه چهارم اینکه عبارت " هل من ناصر ینصرنی" که گفته می¬شود کلام اقااباعبدالله(ع) است، در هیچ سند معتبری نقل نشده است. چنین تحریفات محتوایی چنانکه تداوم یابد و گسترده شود، در دراز مدت موجب قلب واقعیات عاشورا و قیام سیدالشهدا(ع) خواهد شد.....ادامه دارد
برگرفته از کتاب چرابازنگری گوشه ای از نگاه انتقادی به شیوه تدوین و تحلیل تاریخ اسلام. مولف : سیدحسین موسوی زنجانی
سوال #فقهی : سلام علیکم. نظر شما درباره شکسته شدن نماز در سفرهای تفریحی حلال چیست؟
پاسخ: در #سفر_تفریحی رایج در عصر ما، جدا از طی طریق و لذت بردن از دیدن فضای پیرامون مسیر، مقصد دیگری وجود ندارد. در سفر تفریحی، مسافر از لحظه خروج از درب منزل با حرکت وسیله نقلیه هر لحظه مشغول رسیدن به بخشی از مقصد است (که حرکت در فضای آزاد است) تا برگردد برسد به منزل. اما در سفرهای متعارف مسافر باید مقصد معین داشته باشد تا با احتساب فاصله آن از وطن قصر و اتمام نماز بدست آید. ولی در سفر تفریحی اگرچه هزار کیلومتر هم برود نماز و روزه اش اتمام است حتی در کتاب عروه نماز مسافر مسئله 16به صراحت نوشته در سفر تنزّهی (تفریحی) نماز اتمام است.
@meshkat_ahlebe
سوال #فقهی:(محدودیت در #ازدواج_موقت )
نظرات شما غالباً با نظرات فقهای دیگر تفاوت دارد من جمله اینکه همه فقها فتوا داده اند انسان می تواند بدون محدودیت با زنان متعدد ازدواج موقت داشته باشد و این فقط ازدواج دائمی است که محدود به 4 زن است! این فتوای عموم فقها بوده است، اما طبق اطلاع، شما معتقدید در ازدواج موقت نیز نمی توان بطور همزمان، با بیش از 4 زن ازدواج کرد؟ آیا از فقها کسی مثل شما چنین نظری دارد؟
پاسخ:
بله. کلام ابن براج در مهذب و کامل و شهید در روضه و مسالک و فیض کا
شانی و ظاهرا شیخ مفید و سلار دلالت دارد نظرشان این است که نمی توان حتی در ازدواج موقت هم با بیش از 4 زن ازدواج کرد. جهت اطلاع کامل به کتاب نکاح آیت الله شبیری زنجانی ج 16 ص 5220 مراجعه نمایید.
مساله #فقهی: حکم #سنگسار زناکار در فقه شیعه
آنچه از منابع دینی استفاده می شود این است که حکم سنگسار در مذهب تشیع وجود ندارد. منشاء چنین حکمی، فقه اهل سنت و برگرفته از فتوای خلیفه دوم است که متخذ از ۲۶ آیه از آیات تورات است. بنابراین ۱۱۰ روایت مربوط به سنگسار در منابع فقه شیعی همگی براساس تقیه صادرشده است.
نامه به #مقام_عالیرتبه_قضایی درخصوص اشکال اخذ #دیه مازاد در #ماههای_حرام
ایت الله موسوی زنجانی طی نامه مهمی خطاب به یک مقام عالیرتبه قضایی درخصوص اشکال شرعی و فقهی اخذ دیه مازاد درماههای حرام، متذکر شدند که "دیه خطای #غیرعمد درماه حرام و غیر حرام یکسان است و اخذ دیه مازاد و تغلیظ و تشدید دیه حکمی غیرمستند است" .
ایشان متذکرشدند که دستیابی فقها به حجت شرعی در استنباطهای احکام، دارای پیچیدگیها و پیچ وخمهایی است که یک فقیه را وادار می کند تابازنگری و تجدیدنظر در تمام مسائل فقهی حتی مسائل اجماعی و مشهور را ممکن تلقی کرده و دربرخی موارد تصحیح آن را لازم شمارد. مساله تغلیظ در حکم دیه در ماه های حرام ، سنگسار زناکار و قسامه و برخی احکام اختصاصی زنان ازجمله مسائلی است که نیاز به تجدیدنظر دارد. ایشان معتقدند تشدید و تغلیظ احکام از ویژگیهای فقه خلیفه دوم است که در فقه شیعه نیز نفوذ نموده و تاثیرگذاربوده است.....ادامه در قسمت بعد
@meshkat_ahlebeit
#فقهی : #وضو
سوال فقهی کاربران : وضو با #ناخن بلند
❌با عرض سلام و روز بخیر
با توجه به فرمایشات مربوط به تجدید نظر در مورد مسائل مختلف و علی الخصوص مربوط به زنان،نظر ایشان را در باب،#ناخن مصنوعی، #لاک ناخن،وجوب نماز پنجگانه تمنا دارم .با تشکر فراوان
⭕️پاسخ : برای صحت #وضو شرط است که ناخن ها مواد عایقی که مانع رسیدن آب وضو به #ناخن می شوند نداشته باشند. اما دراینجا نکته مهمی وجود دارد وآن اینکه، مراد از ناخن دراینجا، آن مقدار متعارفی است که عرفاً ناخن عادی حساب میشود، اما ان مقدار زائد (مثلا ناخن بلند خانمها)، جزو بدن حساب نمی شود و میتواند لاک یا هرچیز مشابه آن داشته باشد و ضرری به صحت وضو نمی رساند.
پ. ن : درخصوص وجوب نمازهای پنجگانه جداگانه پاسخ داده خواهد شد.
@meshkat_ahlebeit