گستره دین 8.mp3
10.92M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه هشتم
🔹دین در قرآن کریم لا اقل به دو معنا متباین به کار رفته است. یکی به معنای جزا و پاداش است که مورد بحث ما در اینجا نیست. آن چیزی که مورد بحث است دین به معنای اعتقادات و رفتارهای خاص مبتنی بر آن عقائد است. به عبارت دیگر در دین دو مفهوم (هستها و نیستها) و (بایدها و نبایدها) در دین ملحوظ است.
🔹دین حق چیست؟ ویژگی آن تسلیم مطلق به الله است. (وجهت وجهی لله)
🔹پاسخ استاد به شبهه هرمنوتیک و قرائتهای متعدد از دین 🔻 لازم به ذکر است که این بحث،یکی از فوقالعادهترین درسگفتارهای استاد مصباح هست که هنوز به چاپ نرسیده است. ⏰ 20 آبان 1380
⚜️ @Taammolat74 🌐 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 تواضع بی نظیر حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی (رحمه الله) در مقابل حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (حفظه الله)
🔶 تجسم عینی اخلاق اسلامی
🌐 @meshkatnoor
پیام تسلیت دکتر مایکل بهی
استاد برجستهٔ دانشگاه « لی های- پنسیلوانیا» به یکی از دانش پژوهان مؤسسه امام خمینی- رضوان الله تعالی علیه-
در خصوص رحلت علامه مصباح یزدی
«...من از شنیدن خبر فقدان آیت الله مصباح یزدی بسیار متاسف شدم. دعا می کنم خدا شخص دیگری را ترقی دهد که جای او را بگیرد. همه ما کاملاً به رحمت خدا وابسته هستیم.»
🌐 @meshkatnoor
🔶پیام تسلیت پروفسور لگهاوسن به مناسبت رحلت حضرت آیت الله مصباح رحمت الله علیه
🔶با دلی داغدار فروتنانه به امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ، رهبر انقلاب (خداوند او را حفظ کند) ، خانواده آن عزیز درگذشته ،دانشجویان و همه مسلمانان صمیمانه تسلیت می گویم. من همچنین به همه غیرمسلمانانی که از گفتگوی با ابشان محروم می شوند، و نیز همه دوستداران فلسفه که جایگاه او را در میان آنها خالی می شود، تسلیت می گویم. باشد که خداوند در سفر به خانه خود راه را آسان کند. هر چند وقت یک بار به من می گفت که برای این سفر آماده می شود. او به ما تقوا و فداکاری ، بحث مستدل و اشتیاق برای یادگیری ایده های جدید و پی بردن به حقیقت آموخت. باشد که خداوند روح علامه آیت الله مصباح را شاد کند. ✍️حاج محمد لگنهاوزن
🌐 @meshkatnoor
✍️ ماجرای حضور آیتالله مصباح در دانشگاه بینگهمتون نیویورک و تشویق مکرر فیلسوفان 💬 دکتر مرتضی آقا تهرانی که چند سال در آمریکا به تحصیلات تکمیلی و فعالیت فرهنگی و تبلیغی مشغول بوده است، یکی از خاطرات دوران تحصیل خود را چنین بیان میکند:
◻️ دانشگاه بینگهمتون که در ایالت نیویورک قرار دارد، سالانه یک سمینار فلسفی برگزار میکند و از فیلسوفان بزرگ دنیا دعوت میشود تا با شرکت در این مراسم، به ارائهی مقاله و کنفرانس علمی بپردازند.
حدود ۱۴ یا ۱۵ سال پیش، از حضرت آیت الله مصباح یزدی دعوت شد تا در این سمینار کنفرانس علمی داشته باشند.
حضرت آیت الله مصباح نیز دعوت این دانشگاه را پذیرفته و در روز مقرر حدود ۲۰ دقیقه به ارائه ی کنفرانسی راجع به فلسفه ی ملاصدرا پرداخت.
این کنفرانس بلافاصله توسط پروفسور مروج به زبان انگلیسی ترجمه میشد. کنفرانس آیت الله مصباح آن قدر برای شرکت کنندگان جالب و اثرگذار بود که به طور ممّتد و مفصل برای ایشان دست می زدند.
پروفسور آنتونی پرویس (چیرمن دانشگاه و رئیس سمینار) که به شدت تحت تأثیر کنفرانس آیت الله مصباح قرار گرفته بودند، از شرکت کنندگان تقاضا کرد که در صورت امکان یکی از آنها وقت خود را به آیت الله مصباح بدهد تا بحث دیگری از فلسفهی اسلامی را ارائه دهند.
یکی از حاضران در جلسه نیز با وجود ارزش علمی کنفرانس در این سمینار، بلافاصله وقت خود را به آیت الله مصباح داد و ایشان نیز بحث خود را ادامه دادند. بحث استاد مجدداً بسیار مورد توجه شرکت کنندگان واقع شد.
این ماجرا گذشت تا اینکه سالها بعد، در اوج حملاتی که به آیت الله مصباح در روزنامه های دوم خردادی اصلاح طلب صورت می گرفت، روزی آقای پرویس که استاد راهنمای بنده بود، به من گفت:
گفت: مگر در کشور شما چند نفر مثل آیت الله مصباح وجود دارد که مطبوعات داخلی خودتان این همه به ایشان حمله و اهانت میکنند؟
◻️ گفتم: نویسندگان این نوع جراید به واقع نمایندهی مردم ایران نیستند و از علم و دانش بهرهای ندارند؛ از همه گذشته، فکر می کنم تعهدی به دین و وطن خود ندارند.»
📚 برگرفته از کتاب «گفتمان مصباح» ص ۱۸۴ و ۱۸۵
🌐 @meshkatnoor
◾️ مزار حضرت آیتالله مصباح یزدی در جوار استاد بزرگوارش حضرت آیتالله العظمی بهجت در حال آماده سازی است. ◾️مراسم تشییع آیت الله حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی، فردا ساعت ۹صبح از مصلی قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🌐 @meshkatnoor
💠 حضور پرقدرت آیت الله مصباح در حیات خلوت آمریکا
🔹 آیت الله مصباح یزدی در مرداد1376 سفری به آمریکای لاتین داشت که بسیار پربرکت بود. این سفر از اسپانیا شروع شد و در آرژانتین خاتمه مییافت یافت. هدف از این سفر، آشنا نمودن جامعه آمریکای لاتین با تفکر اسلامی، مقابله با الحاد، تبیین معارف اهل البیت(ع)، معرفی بیشتر انقلاب اسلامی ایران، پاسخ به شبهات مردم و وحدت ادیان توحیدی بود.
💠 آیت الله مصباح 63ساله، در این مسافرت تبلیغی و علمی در دهها مرکز علمی و فرهنگی حاضر شده و حدود 80 سخنرانی انجام دادند. فهرست بخشی از سخنرانیهای ایشان عبارتند از:
🔰 اسپانیا: 12 برنامه سخنرانی، شهرهای مادرید (پایتخت اسپانیا)سویا، گرانادا و بارسلون
🔰 مکزیک:8 برنامه سخنرانی، مکزیکوسیتی(پایتخت)
🔰 کوبا:8 برنامه سخنرانی، هاوانا (پایتخت)
🔰 کلمبیا:16 برنامه سخنرانی، بوگوتا (پایتخت)
🔰 برزیل:9 برنامه سخنرانی، شهر ریو دژانیرو وسن پابلو
🔰 شیلی:9 برنامه سخنرانی، سانتیاگو (پایتخت) وشهر وال پارائیسو
🔰 آرژانتین:17 برنامه سخنرانی، بوینوس آیرس (پایتخت) و شهرستان روساریو
🔹 در این سفرها، صحنههای زیادی از تعظیم دانشمندان و روحانیون آمریکای لاتین در برابر مکتب اهلبیت مشاهده شد. در مکزیک، اسقف کلیسای باسیلیکا گوادالوپه، پس از سخنان استاد مصباح یزدی بیان داشت: ما راهی جز پیروی ازشما نداریم، در غرب خبری نیست. غرب هیچ گاه به خدا ایمان نیاورده است. دین اسلام دینی فطری و متلائم با زمان و مکان است.
🔻 استاد تاریخ دانشگاه هاوانا در کوبا که خود جزء هیئت رئیسه این دانشگاه بود، بعد از بازدید از دانشگاه و راهنمایی، درهنگام خدا حافظی ناقوس رابه صدا در آورد و گفت: ما امیدواریم که صدای اسلام را اینجا بشنویم و بعد به استاد گفت: شما جزئی وپاره ای از قلب من هستید. او دو بار با کمال تواضع در برابراستاد زانو زد و تقاضای قرآن مجید به زبان اسپانیولی نمود!
💠 در برزیل اما حکایت دیگری بود. عالیجناب کاردینال نماینده پاپ در سن پابلو برزیل، با شور و عشق از ایران سخن میگفت و عشق و علاقهاش به امام خمینی(ره) را ابراز مینمود. وی شرق را مرکز اشراق و نور معرفی کرده و از استاد در منزل خودش دعوت به عمل آورد و تا آخر جلسه با احترام دست در دست استاد داشت.
🔅 معاون رئیس دانشگاه شیلی نیز مشتاقانه میگفت: ما میخواهیم علوم انسانی را در دانشگاه خودمان دایر نماییم و در این راه به علوم مشرق زمین خصوصا به جمهوری اسلامی شدیدا نیازمندیم. دکتر پابلو معاون رئیس دانشگاه برزیل هم گفت: به عقیده من همیشه مکتب تشیع در اسلام از پویایی و خلوص و صفای خاصی برخور داربوده است.
📗 منبع بخشی از مطالب: مجله فرهنگ كوثر، بهمن 1377، شماره 23، زلال علوم اسلامی و تشنگی جهان.
🌐 @meshkatnoor
#یادداشت
#فیلسوف_مجاهد
📌 به مناسبت رحلت آیتالله #محمد_تقی_مصباح_یزدی؛
🔸 در نوشتاری از حجت الاسلام #محمدصفر_جبرئیلی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔰 علامه محمدتقی مصباح یزدی؛ مرزبان #ایدئولوژی_اسلام
💠 آیت الله محمدتقی مصباح یزدی(1313-1399ش) شخصیت ارجمندی که درحدود هفتاد سال تلاش علمی ومدیریتی به حق در عرصه های فکری ، فرهنگی و سیاسی در ارائة اندیشه ناب اسلامی در شماراندیشمندان نام دار ونام آور معاصر جهان اسلام وایران جای دارد . ایشان درعرصه تولید فکر واندیشه متفکری برجسته و جامع منقول ومنقول بود و درعرصه مدیریتِ فکری مدیری شایسته ، طراح و پیشگام در تحول خواهی وتحول انگیزی بود . درعرصه سیاسی ازپیشگامان نهضت وانقلاب اسلامی ، یار وفادار امام ورهبری ومدافع آرمان های و ارزش های اصیل اسلام وانقلاب بود و در عرصه عملی از سلوک معنوی ، روحانی و اخلاقی برخوردار بود اهل پارسایی وپرهیزکاری وبسیار متواضع وفروتن بود ویژگی های علمی وعملی او موجب شده بود تا به خوبی توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی را بیابد واز بصیرت به معنای حقیقی کلمه برخوردارباشد ایشان در علوم عقلی وبه طورخاص در کلام وفلسفه صاحب نظر و ایده پرداز بود با اندیشه های فلسفی وفکری غرب آشنا و از آنها آگاه بود.
مهمترین خدمات او در حوزه معارف دینی را می توان در چند محور کلی ارائه کرد:
👇👇👇👇
1. مرزبانی ازاندیشه اسلامی : او که در ارائه اندیشه اسلام محوریت را به «الله» می داد و به منبعیت قرآن وسنت پای بندبود، در مراحل مختلف حیات خود در مرزبانی اندیشه توحیدی وپاسداری از ایدئولوژی اسلام از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. برای حفظ اسلام و معارف دین باهرگونه التقاط به مبارزه برمی خواست که حداقل سه مرحله آنرا می توان در دهه 1340 در چالش علم ودین ، دهه 1360 در چالش جهان بینی مادی گرای مارکسیستی و جهان بینی الهی توحیدی و در دهه 1370 در چالش نوگرایی دینی با دین گرایی معتقد به حکومت دید
2. شناسایی نیازهای اساسی جامعه وارائه برنامه های بنیادین برای رفع آنها: او تنها به برنامه های زودبازدهی چون نشر مجله وکتاب وارائه سخنرانی اکتفا نمی کرد بلکه به برنامه های بنیادین و دیربازدهی که با واقع گرایی بازدهی آنها را چه بسا درنسل ویانسل های بعدیمی جست نیز می اندیشید وبرای انجام آنها اقدام می کرد.
3. تنوع در ابزار : ایشان برای تحقق اهدافش در مرزبانی از اندیشه ناب اسلامی به تناسب نیازها وضرورت ها از ابزار های متنوعی چون نشریه ، کتاب ، سخنرانی ، مناظره ، تأسیس وراه اندازی مراکز و مؤسسه و تربیت شاگرد بهره می گرفت.
4. تحول در دانش های حوزوی : او و برخی دیگر هم سن وسالان وهم دوره هایش متأثراز شخصیت های تحول خواه و تحول انگیزی همچون آیت الله العظمی سیدحسین بروجردی ، علامه سیدمحمد حسین طباطبایی وبیشتر تحت تأثیر حضرت امام خمینی ( رضوان الله علیهم) توانست در پنج عرصه مدیریتی ، روشی ، متنی ، پژوهشی و محتوایی در علوم انسانی اسلامی با محوریت کلام وفلسفه تحولی قابل تحسین ایجادکند. بدیهی است توصیف وتحلیل هریک ازاین خدمات و دیگر خدمات آن فقید سعید بیانگر جایگاه نقش آفرین ایشان درعلوم عقلی بویژه در دانش کلام وفلسفه اسلامی و درکل در اندیشه اسلام معاصراست. روحش شاد ، درجه اش عالی وحشربا اولیاءالله نصیبش باد
🌐 @meshkatnoor
page02-03-2.pdf
515.3K
ویژه نامه امروز روزنامه جام جم درباره ابعاد علمی و شخصیتی آیت الله مصباح 👆👆👆
🌐 @meshkatnoor
نشریه فرهنگ پویا، ویژهنامهی ارتحال حضرت علامه مصباح یزدی(قدسسره) را منتشر کرد
🌑 شما میتوانید این ویژهنامه را از اینجا 👇👇 مطالعه و یا دانلود کنید
http://dpfqom.iki.ac.ir/sites/default/files/Vijenameh.pdf
🆔 @difqom 🌐 @meshkatnoor
Page01-2.pdf
1.39M
#یادداشت
#فیلسوف_مجاهد
📌 به مناسبت رحلت آیتالله #محمد_تقی_مصباح_یزدی؛
🔸 در نوشتاری از حجت الاسلام دکتر صفدر الهی راد، عضو هیات علمی گروه کلام و فلسفه دین موسسه ، در روزنامه امروز جام جم
🔰 علامه مصباح؛ حکیم در میدان
💠 بسیار دشوار است سخن گفتن در مورد شخصیتی که عمق ابعاد مختلف حیاتش مانع از توصیفش می گردد. حضرت استاد مصباح را میتوان عصارة فکری سه استاد برجسته و بینظیرش یعنی امام خمینی ره، علامه طباطبائی ره و آیت الله بهجت ره دانست. جامعیت فکری و دقتهای علمیاش، جامعیت اجتماعی و بصیرت سیاسیاش، و جامعیت اخلاقی و اخلاص عمیقش حاکی از حضور آن سه روح بزرگ در ایشان است. چه زیبا علمدار انقلاب، عمار خویش را توصیف کرده است: «بنده هم به سهم خودم قدر آقاي مصباح
ميدانم... اين سه جهت در ايشان جمع است؛ هم علم، هم بصيرت به معناي حقيقي کلمه و هم صفا. اين سه تا با هم در وجود ايشان خيلي ارزشمند است». (آبان 1389)
💠 علامه مصباح، حکیمی است که با نگاهی عمیق، اندیشههای نظری اسلام ناب را به میدان عمل و اجتماع امتداد داده و عرش علم را به فرش سیاست گره زده است. از این رو، ایشان را میتوان جزو شخصیتهای کمنظیری دانست که نه علم را برای علم آموخته و گسترش داده است؛ از این رو، تلاش میکند تا اندیشههای نظری را برای تحول عملی بکار گیرد؛ این تحول از علوم انسانی تا سلوک اجتماعی- سیاسی را شامل میشود. و نه سیاست را گسسته از فکر و نظر دنبال کرده است. از این رو، همواره نظریههای سیاسی- اجتماعی خویش را به جنبههای نظری دین مرتبط میکند.
👇👇👇👇
💠 اخلاص عمیق مصباح بزرگ، مانع از آن میشد تا میدان سیاست را به نفع تشویقهای و فشارهای خودیها و حملات غیرخودیها تغییر مسیر دهد. وقتی رضایت الهی را در حضور تمامعیار سیاسی میبینند، دیگر خیرخواهی دیگران برای حفظ شأن و جایگاه علمیاش اثرگذار نیست. ایشان به حقیقت توحید و اینکه ماسویالله همه عین نیاز و فقر نسبت به خدای متعالاند، باور دارد. از این رو، در سلوک سیاسی-اجتماعیاش هیچ شأن استقلالی برای خویش و سایر ماسویالله قائل نیست.
💠 چه سخت است برای دیگرانی که نمیتوانند مثل ایشان بیاندیشند و چه سخت است برای ایشان که دیگران نمیتوانند همانند او بفهمند. دیگران در این آزمون سخت، سطحینگری را برگزیدند و با ذبح حکمت عمیق، عافیتطلبی خویش را اختیار کردند. اما سختی خوب نفهمیدن دیگران، هرگز زانوی مصباح بزرگ را سُست نکرده است. هنوز عدهای، تکیلفگرایی ایشان را بر انتزاعی و غیر واقعی بودن فلسفه و ناظر به نتیجه نبودن این نگاه! حمل میکنند. ولی ایشان با چه زبانی باید بگویند نتیجة برآمده از تکلیف غیر از نتیجة برآمده از نگرشهای عملگرایی سکولار است! هر نتیجهای با هر روشی مطلوبیت ندارد. از اینجا میتوان فهمید که خیلی از ما این کلام مهم امام ره که «ما مکلّف به وظیفه¬ایم نه نتیجه» را تنها شعار خویش قرار دادیم و اساساً فهم عمیقی از این سخن نداریم.
💠 نگاه نظام¬مند و بنیادین حضرت علامه حکیم به تفکر اسلامی و لوازم اجتماعی آن، از ویژگی های خاص ایشان است. معظم له پس از حدود 50 سال تلاش علمی و تأملات اساسی، منظومه فکری مستحکمی را با محوریت تفکرات بنیادین ارائه کرده اند که هم برای اساتید و محققان و هم برای دانشجویان و طلاب منشأ تحولات فکری، اخلاقی و بصیرتی شده است. در طول تاریخ اسلام، چنین منظومه¬ای که مسائل اسلام را بصورت زنجیره¬وار و منسجم ارائه کرده باشد، نخستین بار توسط ایشان بنیان¬گذاری گردید. چنانکه مقام معظم رهبری در این باره فرموده اند: «یکی از خصوصیات آقای مصباح پرداختن به کارهای بنیادی است». (شهریور 1375) بنیان گذاری دوره های طرح ولایت (آموزش مبانی اندیشه اسلامی) و هدایت علمی و صیانت از جهت¬گیری¬های این دوره در بیش از رُبع قرن از آثار چنین نگاه نظام¬مند و بنیادینی به اسلام ناب است. اهمیت دوره های فوق برای علامه آنقدر بالاست که بارها به صراحت فرموده¬اند: «من در کل عمر 70 سال طلبگی، هیچ کاری بابرکت¬تر از طرح ولایت سراغ ندارم».
💠 کادرسازی فکری و تربیتی در سطوح مختلف «نظریه¬پردازان»، «اساتید و محققان علوم انسانی»، و «دانشجویان و طلاب و فعالان فرهنگی» از دیگر ویژگی¬های حضرت استاد مصباح است. فضل علمی ایشان هرگز در خودشان متوقف نشده است، بلکه در طول حیات علمی خویش، همواره به تربیت نیروهایی پرداخته اند که در عرصه¬های مختلف، به ویژه عرصه¬های فرهنگی، اثرگذارند. نکتۀ قابل توجه اینکه علامه مصباح هرگز این تشکیلات عظیم را در راه تحقق اهداف جریان های سیاسی همسو و غیرهمسو هزینه نکرده¬اند؛ بلکه رسالت مهم خویش را ارتقای ظرفیت نظام برای تحقق منویات مقام معظم رهبری، از طریق کادرسازی با رویکرد تشکیلات فکری دانسته¬اند.
🌐 @meshkatnoor
مرکز مطالعات و پاسخ به شبهات حوزه های علمیه برگزار میکند:
اولین وبینار بین المللی « *ادیان ابراهیمی و الحاد نو، آینده الحاد نو*»
سخنرانان:
🔹 دکتر مهدی گلشنی
🔹 دکتر مایکل بیهی
🔹 دکتر ابوالفضل ساجدی
🔹 دکتر رابین کالینز
🔹 دکتر یوسف دانشور
دبیر جلسه:
🔸 حجت الاسلام قاسم محمدی
📺 مشاهدهی وبینار از طریق لینکهای زیر
aparat.com/pasokhtv
instagram.com/pasokhtv
🗓 تاریخ ۱۵ دی 1399
🕰 زمان: ۱۸-۲۰
🌐 @meshkatnoor
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
#اعلام_برنامه
🏴مراسم وداع مردم شریف #قم مقدس با پیکر مطهر حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره)
▫️دوشنب۹۹/۱۰/۱۵ ساعت ۶ صبح مصلای نماز جمعه
▫️با رعایت پروتکلهای بهداشتی
🔺️برنامه تشییع ساعت۹صبح از مصلای نماز جمعه به طرف حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
🏴 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ السلام علیک یا اباعبدالله الحسین ⚫️
◾️ السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین
🔷 حضور مرحوم حضرت علامه مصباح یزدی در کربلای معلی
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
◼️ پیکر حضرت آیتالله مصباح یزدی در حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) آرام گرفت
◻️ پیکر مرحوم آیتالله مصباح یزدی پس از تشییع در تهران، مشهد و قم امروز در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برای همیشه آرام گرفت.
◻️ امروز در مراسم تشییع آیت الله مصباح یزدی خیابانهای مصلی قدس قم منتهی به حرم حضرت معصومه(س) مملو از جمعیت بود در حالی که برای حضور مردم هیچ دعوتی نشده بود، اما مردم خود جوش حضور پیدا کرده و به طوری که در کوچههای اطراف خیابان شهدا و آیت الله مرعشی و بهار جای خالی مشاهد نمیشد.
◻️ پیکر پاک این فقیه صمدانی بعد از اقامه نماز توسط آیت الله العظمی نوری همدانی در جوار قبر آیت الله العظمی بهجت در این بارگاه نورانی و ملکوتی برای همیشه آرام گرفت.
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
#علامه_مصباح در کنار استاد خود آرام گرفت.
🔹پیکر مطهر حضرت آیتالله مصباح یزدی در کنار استاد فقه و اخلاق و عرفان خود، حضرت آیتالله العظمی #بهجت(قدسسره) به خاک سپرده شد.
🔹 آرا و دیدگاه های علامه مصباح یزدی( ره) در باب مباحث سیاسی و اجتماعی
۱_تکیه اصلی در تعلیل انحصار قانونگذاری در خداوند بر توحید در ولایت با توجه به اینکه الزامات قانونی نوعی اعمال ولایت است
۲_نقش رای مردم در مشروعیت حکومت هم محذور اثباتی دارد و همه محذور ثبوتی.
محذور اثباتی آن این است که دلیلی برای اثبات آن نداریم بلکه دلیل بر خلاف آن داریم محذور ثبوتی آن این است که لازمه آن این است که در صورت عدم رای مردم و یا رای دادن بر فرد ناصالح جامعه فاقد حکومت مشروع باشد که خلاف حکمت و رحمت الهی است
۳_عدم نقش رای مردم در مشروعیت حکومت مستلزم قول به جواز حکومت استبدادی نیست زیرا ممکن است حکومت مشروع از نگاه شارع حق زورگویی بر مردم را نداشته باشد.
۴_فلسفه جهاد عقیدتی دفاع از حق خداوند است حق خداوند این است که تنها او پرسیده شود و تنها او اطاعت شود و تنها قانون او در میان مردم عملیاتی گردد.
می دانیم فلسفه جهاد عقیدتی در نگاه بزرگانی مانند علامه طباطبایی و شهید مطهری و سید قطب دفاع از حقوق فطری انسان هاست.
۵_منشا هرگونه حق ؛ جعل الهی است چیزی به نام حقوق طبیعی که نیاز به جعل نداشته باشد و جهانی و جاودانی و غیر قابل تغییر و تقیید باشد وجود ندارد. همانگونه که احکام طبیعی که بی نیاز از جعل باشد وجود ندارد البته جعلی حقوق و احکام تابع ملاکات واقعی است ولی این به معنای حقوق و احکام طبیعی نیست.
۶_نظام دموکراسی دچار ضعف ها و چالش های جدی است و راه فراری برای رهایی از این ضعف ها و چالش ها ندارد.
۷_حاکمیت و حکومت بر مردم را نمیتوان از نوع توکیل دانست زیرا اولاً طبق این مبنا حاکم منتخب ؛ حاکم مخالفینی که به او رای ندادند و یا فاقد حق رای بودند نخواهد بود و ثانیاً وکیل تابع موکل است و حق الزام و و مجازات کردن موکل را ندارد و ثالثا....
۸_حکومت بر مردم را نمیتوان از نوع تولیت از جانب مردم دانست زیرا مولی علیه نمیتواند برای خود ولی انتخاب کند. یعنی کسی را انتخاب کند که حق الزام کردن و تهدید کردن و مجازات کردن و امثال آن را داشته باشد.
۹_مدیریت و حکومت با اعمال ولایت و الزام و مجازات همراه است مشروعیت آن تنها در صورتی است که از جانب خداوند ماذون باشد
۱۰_در بحث اصالت فرد و اصالت جمع نظریه صحیح این است که اصالت با فرد است و جمع و جامعه اصالتی ندارد یعنی نمیتوان برای جامعه عینیت و خارجیتی قائل بود. وجود جامعه وجود اعتباری است.
۱۰_دلیل قاطع و روشنی وجود ندارد که سیر جامعه و یا جوامع بشری لزوما سیر تکاملی باشد . چه بسا ممکن است جوامع بشری سیر تنازلی و یا ایستایی داشته باشند.
۱۱_در سقیفه خشت اول و بنیان حکومت سکولار نهاده شد.
۱۲_محل نزاع شیعه و سنی در مسئله امامت این است است که آیا پس از پیامبر اکرم مناصب و مسئولیت های دینی پیامبر اکرم(ص) ادامه دارد یا نه شیعه جواب مثبت میدهد و سنی جواب منفی.
اعتقاد شیعه به لزوم شرایط سه گانه یعنی عصمت و علم لدنی و تعیین الهی امام به خاطر اعتقاد به این مبناست .
۱۳_پلورالیسم دینی به معنای حق بودن هر دین و مذهب و نیز حق بودن هر نوع قرائت و تفسیر از متون دینی بزرگترین خطریست که دینداری را تهدید می کند.
۱۴_آیه لا اکراه فی الدین ناظر به این است که حقیقت دینداری که ایمان قلبی است اجبار پذیر نیست این امر منافاتی با وجود احکام اجباری دردین ندارد.
۱۵_هیچکس سر خود بر خداوند حقی ندارد اما خداوند برای مومنین علیه خود حقوقی وضع کرده است چنان که برای محمد و آلش ( ص) حقوقی بر خود وضع کرده است. ✍️ استاد عباس نیکزاد
🌐 @meshkatnoor
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
آرام گرفتن پیکر مطهر حضرت آیت الله مصباح یزدی در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خاطره جالب آیت الله مصباح یزدی (ره)
👈 مجانی ببخش!!
💥 خاطرهگویی ایشان برای شیخ کاظم صدیقی. داستان آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی (ره)؛ پدر آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) 💥 بیاموزیم که اولیای حق با خدا چگونه سخن می گویند.
🌐 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای عذرخواهی نیک آهنگ کوثر از آیتالله مصباح یزدی (ره)
🔹حجت الاسلام روانبخش: شخصی که کاریکاتوری علیه مرحوم آیتالله مصباح یزدی کشیده بود بعدها نامهای نوشت و گفت تحت تاثیر دیگران این کار را کرده است.
🔸استاد نامه را منتشر نکرد و گفت نامه خصوصی برای من نوشته شده است و اخلاقا صحیح نیست که آن را منتشر کنیم .
🌐 @meshkatnoor