🔶ایرانیان به چه دلیل «یالوم» میخوانند!
میگنا- «اروین د. #یالوم» روانشناسی از پیروان «#مکتب #اصالت_وجود» است که امسال هشتاد و هشت ساله میشود. پدر و مادرش مهاجرانی بودند که از روسیه به آمریکا کوچ کردند، و خودش همچون یک آمریکایی پرورده شد و هویت یافت. در رشته پزشکی تحصیل کرد و در همین رشته، استاد دانشگاه شد، و بعد به روانپزشکی گرایش یافت و با تأثیری که از ژان پل سارتر گرفته بود، سبک خاص خود در روانشناسی اگزیستانسیالیستی را بنا نهاد؛ سبکی که چالشهای اصلی روانی آدمیان را در چهار رکنِ «تنهایی»، «پوچی»، «مرگ» و «آزادی» خلاصه میکرد، و زندگی اجتماعی را روشی برای غلبه بر این مسائل و پاسخگویی به این معماها قلمداد میکرد. او به همین خاطر در زمینه روانشناسی، آثار بانفوذی از خود بجا گذاشت، بویژه در «گروهدرمانی» صاحب سبک شناخته میشود.
یک نکته که پیشاپیش باید دریافت، آن است که ایرانیان در کل ذوق و سلیقهای برای تشخیص داستانهای خوب دارند، و حتی داستانهای ساده و پیش پا افتاده را هم موقع ترجمه کردن به روایتهایی دلکش و جذابتر از اصل متن تبدیل میکنند. این اقتداری است فرهنگی، و مهارتی است شخصی؛ که از پیشینه پنج هزار ساله تمدن ایرانی ناشی میشود، و انباشت لایههایی پیاپی و پیچیده از روایتهای داستانی که دامنهاش از گیلگمش شروع میشود و از یادگار زریران گذر میکند و تا صادق هدایت و گلشیری تداوم مییابد.
ایرانیان ملتی قصهگو هستند و در فراز و فرود تاریخ خود، در بسیاری از گذارهای مرگبار مانند شهرزاد قصهگو با روایت کردن داستان خویش توانستهاند بر مرگ غلبه کنند. از این رو است که میلی عمومی به داستان خواندن در مردمان ما هست، که مشابهش در همه جای دنیا یافت میشود، و ذوقی و سلیقهای با آن آمیخته است، که لزوما در همه جا دیده نمیشود و برکتی است برخاسته از این فرهنگ دیرینه. از این رو، نفس این حقیقت که یالوم سخن خود را در قالب داستان و آن هم داستانی جذاب- روایت میکند، کافی است تا مقبول طبع صاحبنظران قرار گیرد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/article/48436
🔶 رسش یا پختگي چیست؟!
میگنا- یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی رشد اصطلاح رَسِش،نضج یا پختگی است ( maturation). به معنای رشد بیولوژیک کودک و رسیدن به حدی از توانایی عملی است که انجام یک الگوی رفتاری خاص را ممکن میسازد. مانند راه رفتن یک کودک.
ویژگی بارز رشد مبتنی بر رسش این است که همواره به صورت مراحلی ثابت، آشکار می شود. این مسئله را می توان نخست در جنین در حال رشد مشاهده کرد که در آن مثلاً، قلب همواره اولین عضوی است که رشد می یابد و عمل می کند. به همین ترتیب، مغز و سر، زودتر از سایر بخش های بدن جنین، از قبیل دست و پا رشد می کنند. این ترتیب که طرحی ژنتیکی آن را هدایت می کند، هرگز نقض نمی شود.
رشد به صورت سلسله مراحل، پس از تولد نیز ادامه می یابد. البته کودکان از نظر میزان رشد با یکدیگر تفاوت دارند. بعلاوه، میزان رشد تحت کنترل تفاوت های فردی است که به وسیله مکانیزم های ژنتیکی درونی، تعیین می شود.
آنچه در نضج نقش اساسی را به عهده دارد تکامل و نظامیافتگی سیستم عصبی، ساختارهای بدنی و روانی و استعدادهای ذاتی است و تجربه و یادگیری تاثیر چندانی در آن ندارد.
رسش به معنی آمادگی زیستی است که خود مبتنی بر یک نقشه ژنتیک می باشد، همانگونه که دانه های گیاهی دارای برنامه ی رشد طبیعی و منظمی هستند که در صورت وجود نور و رطوبت کافی عملی می شود، انسان نیز که رشد خود را از رحم مادر شروع می کند، دارای برنامه ی رشد طبیعی و نظم است که شرایط محیطی آن بر اثر می گذارد.
رسش عبارتنست از توالي همگاني رخداد هاي بيولوژيكي در دستگاه عصبي مركزي كه بروز يك كاركرد رواني را ممكن مي سازد ؛ البته با فرض اينكه كودك از لحاظ جسماني سالم باشد و با افراد و اشيا ء سر وكار داشته باشد ....... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48447
💢خشونت، زاده خشونت است
🔶برخلاف نظرات روانشناسان خشونت ریشه ارثی ندارد
میگنا- امانالله قراییمقدم،جامعه شناسی در خصوص علل و دلایل بروز خشونت در جامعه گفت: یکی از اصلیترین بسترها برای بروز خشونت و رشد آن میتوان در بین خانوادهها دانست. براساس پژوهشهایی که از سوی جامعه شناسان انجام شده حتی مبحث شیر دادن مادر به نوزاد نیز میتواند در به وجود آمدن پدیدهای به نام خشونت اثر بگذارد.
او ادامه داد: مصداق بارز این موضوع نیز در خانوادههای ایرانی به وفور یافت میشود برای مثال میتوان به خطاب کردن کودکان توسط والدین به شکلی نامناسب و با استفاده از الفاظ رکیک اشاره کرد که در گذشته بیش از حد این موضوع وجود داشت اما امروزه خوشبختانه میزان آن کاهش یافته است. در نتیجه خانواده یکی از مکانهایی است که میتواند بستری برای بروز خشونت باشد.
این جامعهشناس با اشاره به دوران بارداری مادر و اثرگذاری آن در خصوص بروز خشونت در فرزند پس از تولد نیز بیان کرد: حتی در هنگامی که مادر باردار است به دلیل بروز بیماریها، افسردگی و استرس و ناراحتیهایی که برای مادر به وجود میآید، پس از تولد فرزند و بزرگ شدن او شاهد بروز نشانههای از خشونت خواهیم بود. حتی روانشناسان صاحب نظر در این امر نیز با اشاره به موضوع کودکان لب شکری که در قیمت لبهای آنان شکاف وجود دارد، اذعان میکنند استرسها و فشارهایی است که بر مادر وارد شده.
این استاد جامعهشناس در خصوص ارتباطی که میان خانواده و جامعه برای بروز خشونت وجود دارد، عنوان کرد: ما گفتیم خانواده به عنوان یکی از بسترهایی است که میتواند خشونت را تقویت کند و آن را افزایش دهد اما عامل اثرگذار روی خانواده چیزی نیست جز جامعه و محیط پیرامون، خانواده به عنوان یک سلول بنیادی و یا به اصطلاح یک سیاهچال فضایی همه چیز را به خود جذب میکند و بازخوردهای خود را نیز نشان میدهد، پس زمانی که جامعه به فقر مبتلاست و گرانی و اقتصاد بیمار سر در گریبان آن فرو بردهاند و همچنین امیدی به آن تزریق نمیشود. خانواده تمامی این موارد را درون خود جذب میکند و آن را به باقی افرادی که در این خانواده هستند منتقل میکند....... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48456/preview/
🔶 ۲۰ درصد دبستانی ها گرفتار اختلالات یادگیری هستند
میگنا: دکتر پیمان حسنی ابهریان، در آستانه برگزاری دومین #سمپوزیوم مبنای #عصبی_شناختی در#اختلالات_رشد، اظهار داشت: محورهای مورد بحث در این سمپوزیوم را اختلالات طیف #اوتیسم، بیش فعالی، نقص توجه و #اختلالات_یادگیری، تشکیل می دهد.
وی شیوع اختلالات عصبی-تکاملی را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: این اختلالات از شایع ترین اختلالات #روانپزشکی است که فراوان ترین نوع آن، اختلالات یادگیری است. به طوری که حدود ۲۰ درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی ما را شامل می شود و این آمار بسیار بالا است، یعنی از هر ۵ دانش آموز٫ یک دانش آموز مبتلا به اختلالات یادگیری است.
دبیر اجرایی دومین سمپوزیوم مبنای عصبی شناختی در اختلالات رشد، ادامه داد: اگر این اختلالات زود تشخیص داده شود با مداخلات تربیتی و آموزشی و درمانی خاص می توانیم به موفقیت بالایی از پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مشکلاتی که در اثر ناتوانی در تحصیل و ارتباطات در بچه ها پیش می آید، دست یابیم.
وی خاطر نشان کرد: این سمپوزیوم دارای امتیاز بازآموزی برای #روانپزشکان، #پزشکان عمومی، متخصصین کودکان، گروه #روانشناسان، متخصصین علوم اعصاب و دانشجویان رشته توانبخشی مخصوصا #گفتار_درمانی و شنوایی شناسی خواهد بود.
دومین سمپوزیوم مبانی عصبی شناختی در اختلالات رشدی به همت موسسه آموزش عالی علوم شناختی و با همکاری دانشگاه خوارزمی از ۱۸ تا ۱۹ مهر ۹۸ در محل سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه #خوارزمی برگزار می شود......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48470/preview/
🔶 نقش آموزش کنترل خشم در تاب آوری افراد
میگنا- #خشم واکنشی مرتبط با تنش و خصومت است که با قرار گرفتن در موقعیتهای گوناگونی از #ناکامیهای واقعی یا خیالی، #آسیبها، تحقیرها، #تهدیدها یا بیعدالتیها برانگیخته میشود که ممکن است به پاسخهای غیرارادی مانند افزایش #فشار_خون، ضربان #قلب، تعریق و افزایش قند خون منجر شود.
واکنشهای #رفتاری میتواند طیفی از اجتناب از منشأ خشم تا #خشونت کلامی یا رفتاری را در برگیرد به همین دلیل، این مسئله توجه متخصصان سلامت روان را به خود جلب کرده است. هدف از مدیریت خشم، کاهش احساسهای عاطفی و تحریکهای فیزیولوژیکی است که خشم آنها را ایجاد میکند.
#روانپزشکان و #روانشناسان در مطالعات خود به این نکته دست یافتند که برخی از انواع تفکر منفی به نام تحریف شناختی (به عنوان مثال بزرگ نمایی مشکلات به شکلی فراتر از واقعیتهای موجود، یا "ذهن خوانی" افکار و احساسات بدون دلیل یا مدرک) در مشکلات خشم نقش دارد و #درمان_شناختی_رفتاری (CBT) در کنترل #هیجانات و #عواطف و دستیابی به راه حلی مناسب برای چالشهای زندگی بسیار مؤثر بوده است.
برنامه آموزش مدیریت خشم، یک #مداخله روانی-تربیتی است که طبق رویکرد شناختی-رفتاری اجرا میشود، در بازسازی شناختی،فرد خرده مهارتهای رفتاری کنترل خشم و شیوه متفاوتی از تفکر و تفسیر موقعیت را فرا گرفته تا بتوانند به هنگام مواجه شدن با موقعیتهای خشم برانگیز به نحو مناسب عمل کنند.
#آموزش #کنترل_خشم از چندین جهت زمینه ساز ارتقای تاب آوری است. از یک سو موجب افزایش سرمایههای روانشناختی فرد میشود و از سوی دیگری با تاثیر بر روابط اجتماعی، میزان و کیفیت منابع در دسترس بیماران را افزایش می دهد، و همان طور که پیشتر مطرح شد هر دو عامل در تاب آور کردن فرد در برابر شرایط دشوار و خطر ساز اهمیت بالایی دارند.
در شرایط دشوارتر و مشکل ساز تر اضافه کردن دارو به #رواندرمانی در کنترل بهتر شرایط کمک کننده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48477
👤 دکتر امید رضائی
⚪ دانشیار روانپزشکی
🔶 روزشمار هفته پیوند اولیا و مربیان 1398 اعلام شد
میگنا- #هفته_پیوند_اولیا و #مربیان از 24 مهر امسال با شعار «مشارکت در #مدرسه حق والدین است»، آغاز میشود و تا 30 مهر ادامه دارد.
بر این اساس #روزشمار و عناوين اين هفته به شرح زير اعلام شد:
-چهارشنبه 24 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، کارکردها و نقشها»
-پنجشنبه 25 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، مدرسه بدون دیوار»
-جمعه 26 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، تبلور آموزههای دینی»
-شنبه 27 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، موانع و آسیبها»
-یکشنبه 28 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، تقویت مدرسه محوری»
- دوشنبه 29 مهر: «پیوند اولیا و مربیان، اقتصاد مدرسه و توسعه منابع»
-سهشنبه 30 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، گفتمانسازی سند تحول بنیادین»👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48481/preview/
🔶 «تکذیب» ادعای «رتبه نهمی» ایرانیان در مصرف الکل!
میگنا- آفرین رحیمی موقر، با تاکید بر اینکه آمار اعلامشده مبنی بر اینکه ایران در #مصرف_الکل در جهان رتبه نهم را دارد، نادرست و اشتباه است، گفت: بر اساس دادهها و نتایج تحقیقات ما، مصرف الکل در ایران بسیار کمتر از بسیاری از کشورهای جهان است. همچنین همان مقدار نیز در زنان که نیمی از جمعیت را تشکیل میدهند، حدود یک دهم مردان است.
وی در عین حال گفت که « بر اساس دادههای موجود، به نظر میرسد مصرف الکل به ویژه در جوانان در سالهای اخیر افزایش یافته است و باید اقدامات لازم برای آموزش و پیشگیری از مشکلات ناشی از آن انجام شود.»
رحیمی موقر به این میزان اشاره کرد و افزود: اما اینکه ما رتبه نهم جهانی مصرف الکل را داشته باشیم به طور کلی غلط و اشتباه است. ما در این مورد مطالعات دقیقی انجام دادهایم که نشان داده است سالانه حدود پنج تا شش میلیون لیتر الکل در کشور مصرف میشود که معادل حدود ۰.۱ لیتر الکل خالص به ازای هر فرد بالغ است؛ این در حالی است که میانگین جهانی این شاخص به ازای هر فرد بالغ ۶.۴ لیتر است که عمدهترین علت کم بودن این میزان، تعداد کمتر میزان مصرفکنندگان الکل در ایران است.
وی همچنین تاکید کرد: مطالعات انجام شده در کشور نشان میدهد که بین ۹۰ تا ۹۵ درصد ایرانیهای بزرگسال (بالای ۱۵ سال) الکل مصرف نمیکنند.
رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد افزود: برخلاف آمارهایی که در این گزارش آمده در افرادی که مصرفکننده #الکل هستند، به طور متوسط در مردان ۱.۵ لیتر در سال و در زنان به طور متوسط ۴۰۰ سی سی در سال الکل خالص مصرف میشود که این رقم تقریبا یک بیستم رقمی است که در گزارش #سازمان جهانی #بهداشت بیان شده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48486/preview/
🔶چرا نباید از تنهایی بترسیم
میگنا- اگر دور و برمان شلوغ باشد احساس امنیت میکنیم و اگر دور و برمان خلوت باشد اعتماد به نفسمان کم میشود. بهتر است بدانیم تنهایی اما بخش عادی از وجود انسان است. همه ما در زندگی خودمان خیلی اوقات احساس تنهایی میکنیم و گاهی تنها میشویم، اما میتوانیم منزوی نشویم و با تنهایی خودمان زندگی شادی داشته باشیم. شاید وقت آن رسیده باشد که دید خودمان را به «تنهایی» عوض کنیم و به آن نگاه مثبتتری داشته باشیم. در بسیاری از تنهاییها، تمرکز بیشتر و شاید بهرهوری بیشتری نهفته باشد!
⚪️تنهایی اتفاق عادی است
این روزها دیگر تنهایی اتفاق خاصی نیست که برای آن عزا بگیریم. بالاتر رفتن میزان طلاق، مهاجرتها و کاهش ارتباطات خانوادگی نشان میدهد تنهایی رو به افزایش است. مردم بسیاری تنهایی را همراه با ما درک میکنند و قرار نیست این جمعیت تنها همیشه افسرده و غمگین باشند.
به یاد داشته باشیم چه بسا در تنهایی بتوانیم کارهای مفید بیشتری انجام دهیم و برنامهریزیهای مفیدتری داشته باشیم. بعضی از ما به قول معروف آنقدر غیرتنها هستیم که تمام وقت مفید خودمان را با گذراندن وقت با دوستان و آشنایان تلف می کنیم. از مزایا و خوبیهای تنهایی استفاده کنیم و فکر نکنیم تنهایی با بدبختی مساوی است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48494/preview/
🔶 ۲۴درصد ایرانیها به روانپزشک نیاز دارند!
میگنا: معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد #وزارت_بهداشت ضمن تشریح اقدامات بهداشتی و درمانی در خصوص بیماران روان گفت: از ۲۳.۶درصد افرادی که در گروه ۱۵ تا ۶۴ساله نیازمند #مداخله روانپزشکی شناخته شدهاند، ۱۲.۷ درصد دارای اختلال #افسردگی و ۱۴.۶درصد دارای اختلالات #اضطرابی هستند.
دکتر علی اسدی با اشاره به پیمایش ملی #سلامت_روان در سال ۹۰، گفت: طبق این پیمایش که جمعیت هدف افراد ۱۵ تا ۶۴ ساله بودند، مشخص شد که ۲۳.۶ درصد افراد جامعه نیاز به دریافت #خدمات_روانپزشکی دارند. البته این عدد نمیتواند نگران کننده باشد؛ چراکه آمار و ارقام اکثر کشورها به همین منوال است.
💯پیمایش سلامت روان در سال جاری
وی در ادامه با اشاره به اینکه پیمایشهای ملی در سطح کشور هر پنج سال یا هفت سال یکبار اتفاق میافتد، افزود: #پیمایش دوم سلامت روان در سال جاری در دست اجرا است. البته شاید در طول این مدت پیمایشهای دیگری صورت گرفته باشد اما، ارقام به دست آمده از این پیمایشها از آنجا که در سطح ملی نیست، نمیتواند مرجعی برای قضاوت باشد........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48499/preview/
🔶تماشای فیلم باعث پیری زودرس میشود!
میگنا- نتایج مطالعهای که بر روی ۲ هزار نفر انجام شد، نشان داد که تماشاگران در جریان مشاهده یک فیلم ترسناک ۲۰ بار از ترس صورت خود را جمع میکنند و به هنگام مشاهده یک فیلم مهیج ۵۰ بار حالت شوکه، عصبی و هیجان زده یا متعجب و مبهوت به چهره خود میدهند. این در حالی است که شرکت کنندگان در این آزمایش به هنگام مشاهده یک فیلم کمدی ۱۱۵ بار خندیده یا لبخند زدند.
هری سینگ از برند سوئدی فورئو در عرصهی زیبایی به عنوان مولف ارشد این پژوهش میگوید که جمع کردن چشمها و گرفتن حالت ترسیده و شوکه به چهره، میتواند به ایجاد خط اخم و چروک دور چشم منجر شود که در صورت تکرار در یک بازه ۵ ساله، میتوند این چروکها را تا ۵۰ درصد تشدید کند.
در جریان این آزمایش، خندیدن، خطوط دور چشم و خطهای لبخند را تا ۴۰ درصد تشدید کرد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48493/preview/
🔶 کودک زیر ۱۸ ماه دارید؟ تلویزیون را خاموش کنید!
میگنا-دکتر علی اکبر سیاری، در پانزدهیمن کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان در بیمارستان مفید، گفت:کودکان زیر ۶ سال، مرز بین واقعیتها و خیالات را تشخیص نمیدهند و استفاده بیش از حد از این وسایل، آسیبهایی را متوجه آنها میکند. بر همین اساس، انجمن کودکان آمریکا اعلام کرده است که استفاده زیاد از این وسایل، وضعیت شنوایی، گفتاری و رفتاری کودکان را تغییر داده و آنها را پرخاشگر میکند و باعث میشود موفقیت تحصیلی آنها کاهش یابد.
رئیس پانزدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان تصریح کرد: برای اطفال زیر ۱۸ ماهگی، دیدن تلویزیون و استفاده از وسایل الکترونیکی ممنوع است. از ۱۸ ماهگی تا ۲۴ ماهگی باید تحت نظارت والدین باشد و از دو سالگی تا ۵ سالگی، یک ساعت تماشای تلویزیون با نظارت والدین، در ۵ سالگی تا ۱۸ سالگی این میزان به دو ساعت میرسد و باید دقت شود که استفاده از این وسایل باید نظارت والدین باشد.
سیاری از خواب به عنوان عامل مهم در سلامت کودکان نام برد و افزود: در اتاق خواب کودکان، نباید این وسایل وجود داشته باشد و یا اینکه استفاده نشود. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48501/preview/
🔶 تسهیل صدور پروانه روانشناسان؛ مغایر قانون تشکیل سازمان روانشناسی
میگنا: درحالیکه چندی پیش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تدوین طرحی به منظور تسهیل در ارائه پروانهها و اعطای پروانه حرفهای به اعضای هیات علمی دانشگاهها و تمرکز بیشتر برای نظارت روی فعالیت مشاوران و روانشناسان خبر داد، رئیس شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی کشور میگوید: بررسی صلاحیت حرفهای متقاضیان دریافت پروانه امری قانونی، معقول و کاملا ضروری است و حذف فرآیند صدور پروانه بدون احراز صلاحیت حرفهای داوطلبان، کاملا غیر علمی، غیر منطقی و خلاف نص قانون تشکیل سازمان است.
بنابر اظهارات دكتر غلامعلی افروز هر شخصی که از صلاحیت علمی برای تدریس و پژوهش در روانشناسی و مشاوره برخوردار میشود، لزوما نمیتواند دارای صلاحیت حرفهای برای تاسیس دفتر یا مرکز خدمات روانشناسی و پذیرش مراجعان مختلف جهت ارایه مداخلات روان شناختی و مشاورهای و درمانی باشد، لذا بررسی صلاحیت حرفهای متقاضیان دریافت پروانه امری قانونی، معقول و کاملا ضروری است و حذف این فرآیند کاملا غیرعلمی، غیرمنطقی و خلاف نص قانون تشکیل سازمان است.
اين استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: اعطای پروانه حرفهای برای ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره به روانشناسان و مشاوران واجد شرایط مطابق قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس شورای اسلامی، نیازمند احراز صلاحیت تخصصی و حرفهای داوطلبان توسط کمسیونهای تخصصی شورای مرکزی مذکور در قانون سازمان است. بدیهی است که اعضای هیات علمی با احراز صلاحیت علمی در دانشگاهها استخدام میشوند، اما برای دریافت پروانه اشتغال در حرفه روانشناسی و مشاوره باید توانمندی حرفهای آنها در کمسیونهای تخصصی سازمان که در قانون تاسیس سازمان مصوب شده احراز شود.
به گفته وی، متقاضیان پروانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باید واجد صلاحیت حرفهای، فرهنگی، عمومی، اخلاقی و روانی باشند، چراکه روانشناسان حقیقی که قصد دارند خدمات روانشناسی ارائه دهند باید خودشان نیز از نظر روانی سالم باشند، در غیر این صورت نمیتوانند در این حوزه فعالیت کنند. به عبارت دیگر، برخورداری از دانش علمی به منزله داشتن صلاحیت حرفهای نیست و این یعنی هر فردی که عضو هیئت علمی دانشگاهی است شاید از صلاحیت حرفهای لازم برخوردار نباشد.
افروز در ادامه با تاکید بر اینکه توانمندی نظارتی ما روی فعالیت روانشناسان و مشاوران بسیار اندک است، گفت: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بودجه کافی جهت نظارت روی فعالیت روانشناسان و مشاوران ندارد، اما شاید بهزیستی از این امکانات برخوردار باشد..... مشروح خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48504