#کیک_شیرازی
#کیک_باقلوا_شیرازی
سلام دوستان شبتون بخیر🌹
یکی از بهترین و خوش عطر ترین کیکها به نظرم کیک شیرازیِ😋
اولین بار عید ؛توی سفر خوردم و خیلی خوشم اومد.بلاخره امروز دست به کار شدم و با دستور استاد عارف درست کردم ؛ نتیجه عالی بود😉
_ شربت باقلوا از عید توی یخچال داشتم از همون استفاده کردم.
_میتونید داخل مایه کیک کمی زعفران بریزید.
_اگر شهددار دوست دارید کیک ها رو بعد از پخت از قالب جدا کنید و داخل یه ظرف گود بریزید و شربت بدین روش تا شربت به خوردش بره.
_من روی کیکهایی که از فر درآوردم هنوز کمی گرم بودبا برس کمی شربت زعفرانی زدم(کیک رو از قالب خارج نکردم و شربت زدم) واسه همین کیک دورنگه و کم شهد😁
شما میتونید شربت بار معمولی و بدون زعفران استفاده کنید که دورنگ نشه 😉
_با این میزان که نوشتم تقریبا ۱۲ عدد مافین سایز متوسط داشتم.
(_عزیزانی که ترازو ندارن و میخوان اندازه های کیک رو به پ داشته باشن میتونن از تبدیل گرم به پ که مینویسم استفاده کنن و محاسبات مربوطه رو انجام بدن 👇👇
۱پ آرد:۱۵۰گرم
۱پ شکر:۲۳۰گرم
۱پ روغن مایع:۲۱۰_۲۲۰گرم
۱پ ماست :۲۵۰گرم
۱پ آب یا شیر:۲۵۰گرم
۱پ شربت بار:۳۵۰_۳۶۰گرم)
#کیک_شیرازی
دستور استاد عارف
تخم مرغ:۲عدد
شکر دانه ریز:۱۲۵گرم
ماست:۴۰گرم
شربت بار:۱۶گرم
گلاب یا شیر یا آب:۷۲گرم(۴۰گرم گلاب +۳۲گرم آب ریختم)
روغن مایع:۷۲گرم
آرد:۲۱۵گرم
ب پ:۱ق چ سرخالی
نمک میوه یا جوش شیرین:۱/۴ق چ سرخالی
پودر هل:۱ق چ
_تخم مرغ ها+شکر و پودر هل را همزده تا شکر حل شود و مایه تخم مرغی حجیم و پوک گردد.
_ ماست+گلاب+شربت بار را افزوده کمی هم زده تا مخلوط شود.
_آرد و ب پ و نمک میوه یا جوش شیرین که با هم الک کرده ایم را افزوده
ودر نهایت روغن مایع را با لیسک مخلوط میکنیم.
_قالب مافین را با روغن جداساز چرب کرده و مایه کیک را داخل حفره های مافین ریخته و در فر ۲۲۰درجه گازی یا ۱۹۰درجه برقی کانوکشن به مدت۱۵_۲۰دقیقه میپزیم.
_وقتی گرم است از قالب در آورده و شربت داغ را رویش میریزیم.
@shirini71
🍰کیک بستنی ژله اي😍
✔️مواد لازم
کیک از هر نوع که دلتون بخواد مثلا میتونه کیک اسفنجی باشه کیک صبحانه باشه یا حتی شیرینی تر باشه
بستنی وانیلی یک کیلو
میوه به میل خودتان من شلیل استفاده کردم شش عدد
ژله پرتغال یک بسته
🍰طرزتهیه
ابتدا بگم اگر تو قالب کمربندی درست کنید خیلی راحتر هستین اگه نداشتین داخل ظرف گرد کیسه فریزر قرار میدهید بعد یک لایه کیک میچینید بعد بستنی شل شده روش میریزید سپس میوه دلخواه را برش زده روی لایه بستنی قرارمیدهید دوباره بستنی میریزید ویک لایه ی دیگر کیک می چینید این کار را ادامه میدید تامواد تمام شود البته لایه اخر بستنی باشد در فریزر قرار میدهیم تا خوب بستنی سفت شود
ژله پرتغال را بایک لیوان آبجوش مخلوط کرده بعد نصف لیوان آب سرد اضافه میکنیم قالب را از یخچال بیرون آورده البته بعد سه تا چهارساعت ژله کاملا خنک شده را روی آن ریخته واین بارقسمت معمولی یخچال قرار میدهیم وقتی ژله گرفت کیک بستنی رو از قالب جدا کرده وتزیین میکنیم
@shirini71
میوه و سفرآرایی مرضیه بانو
#اسلایس_سیب_گردو
🍎مواد میانی
سیب 3 عدد متوسط(پوست گرفته شده و رنده شده)
شکر 1/3 پیمانه
گردوی نگینی 1/4 پیمانه
پودر دارچین 1 تا 2 قاشق چایخوری(میزان دارچین به سلیقه شما بستگی داره)
🍎مواد کیک
آرد 2 پیمانه سرخالی(225 گرم)
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
شکر 1/2 پیمانه سرخالی(90 گرم)
شیر 1/2 پیمانه
روغن مایع 1/2 پیمانه
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
تخم مرغ 4 عدد
.
🍏همه مواد را از یکساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
🍎فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد از یک ربع قبل روشن کنید تا گرم شود.
🍏کف قالب مستطیل 30×20 را کاغذ روغنی انداخته و کمی چرب کنید.
🍎سیبهای رنده شده+شکر را در ظرفی روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا ضمن اینکه سیب کمی نرم میشود ،آب آن هم کشیده شود.
سپس گردوی نگینی را اضافه و دارچین بیفزاید و بلافاصله حرارت را خاموش کنید،کنار بگذارید تا مواد خنک شود.
آرد +بیکینگ پودر را مخلوط و 3 بار الک کنید.
تخم مرغها+وانیل+شکر را 7 دقیقه با دور تند همزن بزنید تا سبک و روشن شوند.
سپس شیر و روغن را اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مخلوط آرد را در 3 مرحله اضافه و به آرامی مخلوط کنید.
نیمی از مواد کیک را در قالب پهن کنید و برای 10 دقیقه در فر قرار دهید.
🍏در این فاصله 10 دقیقه ای بقیه مواد کیک در دمای محیط قرار دارد...نگران خوابیدن پف کیک نباشید.
سپس از فر خارج کرده و بلافاصله مخلوط سیب و دارچین که به دمای محیط رسیده را به صورت یکنواخت روی آن پخش کنید.
و باقی مانده مواد کیک را روی سیبها ریخته و پهن کنید.
در انتها قالب را به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا وقتی خلال دندان تمیز خارج شود در فر قرار دهید.
🍎در صورت نیاز میتوانید برای طلایی شدن سطح کیک چند لحظه گریل را روشن کنید ولی مواظب باشید کیک خشک نشود.
🍏سپس از قالب خارج کرده،صبر کنید کمی خنک شود و بعد به اندازه دلخواه برش بزنید.
.
😍این اسلایس فوق العاده خوش بافت و خوشمزه ست👌😙
پیشنهاد میکنم حتما حتما امتحانش کنید
@mivhe71
🍰کیک بستنی ژله اي😍
✔️مواد لازم
کیک از هر نوع که دلتون بخواد مثلا میتونه کیک اسفنجی باشه کیک صبحانه باشه یا حتی شیرینی تر باشه
بستنی وانیلی یک کیلو
میوه به میل خودتان من شلیل استفاده کردم شش عدد
ژله پرتغال یک بسته
🍰طرزتهیه
ابتدا بگم اگر تو قالب کمربندی درست کنید خیلی راحتر هستین اگه نداشتین داخل ظرف گرد کیسه فریزر قرار میدهید بعد یک لایه کیک میچینید بعد بستنی شل شده روش میریزید سپس میوه دلخواه را برش زده روی لایه بستنی قرارمیدهید دوباره بستنی میریزید ویک لایه ی دیگر کیک می چینید این کار را ادامه میدید تامواد تمام شود البته لایه اخر بستنی باشد در فریزر قرار میدهیم تا خوب بستنی سفت شود
ژله پرتغال را بایک لیوان آبجوش مخلوط کرده بعد نصف لیوان آب سرد اضافه میکنیم قالب را از یخچال بیرون آورده البته بعد سه تا چهارساعت ژله کاملا خنک شده را روی آن ریخته واین بارقسمت معمولی یخچال قرار میدهیم وقتی ژله گرفت کیک بستنی رو از قالب جدا کرده وتزیین میکنیم
@shirini71
قطاب
مواد لازم:
یک لیوان روغن جامد
یک لیوان ماست شیرین
چهار لیوان ارد
پودر قند.هل.نارگیل.پودرپسته.پودرگردو به میزان لازم
یک لیوان روغن جامد یک لیوان ماست شیرین رو باهم مخلوط کردم بعد چهار تا لیوان ارد اضافه کردم اروم ورز دادم تا خمیر لطیفی بشه و بدست نچسبه بعد نیم ساعت استراحت پهنش کردم و با استکان قالب زدم وسطش از مخلوط پودر قند پودر هل نارگیل پودر پسته ک مخلوط کرده بودم ریختم بستم و سرخ کردم کمی خنک شد داخل پودر قند زدم نوش جون😋😋😋
@mivhe71
✅آش بلغور😋
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان
✍موادلازم:
سبزی آش (تره،گشنیز،جعفری،اسفناج) نیم کیلو
نخود نصف پیمانه
لوبیاچیتی نصف پیمانه
عدس یکپیمانه
بلغور گندم یکپیمانه
پیاز (هم برای داخل آش هم برای سرخ شدن)
نعنا
نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل تازه رنده شده
🥣طرزتهیه:
نخود و لوبیا روباهم و عدس رو جدا از شب قبل بزارید خیس بخوره یکی دوبار آبش روعوض کنید
نخود و لوبیا روباهم بزاریدبپزه
یه پیاز برای داخل آش بصورت جداسرخ کنین و بهش زردچوبه بزنین و به مواد آش اضافه کنید
بلغور، عدس وسبزی روهمراه نمک،فلفل و زنجبیل رنده شده در قابلمه بریزید آب اضافه کنید و بزارید جوش بیاد بعد از جوش آمدن زیر شعله روکم کنید و درش رو بزارید و اجازه بدید بپزه و کمی لعاب بندازه
بعد از اینکه نخود و لوبیا پخته شد به آش اضافه کنید صبر کنید خوب لعاب بندازه هر از گاهی اروم هم بزنید تا آش ته نگیره
پیاز رو خرد کنید و در تابه سرخ کنید وقتی طلایی شد نعنا هم کنارش تفت بدین میتونین بصورت جدا هم تفت بدین.
✔️این آش هم با کشک خوشمزه میشه هم با ماست
بعضی ها هم موقع خوردن داخلش دوغ میریزن
✔️من معمولا کمی آب قلم به آش اضافه میکنم اگر نداشتین یکی دوتا قرص عصاره گوشت بریزین خیلی خوب میشه
✔️ اضافه کردن سوسن عنبر داخل این نوع آش ها عطر وطعم خوبی میده مخصوصا آش رشته (سوسن عنبر یه سبزی شبیه به پونه و نعناس از نظر ظاهر که بیشتر وقتا میگیرم و خشکمیکنم)
✔️معمولا داخل آش دو قاشق پیاز سرخ شده اضافه میکنم یکمی هم زردچوبه داخل روغنش سرخ میکنم تا آش خوش رنگتر بشه
درکل زمان پخت زیادی میدم به پختن آش تا لعاب خوبی بهش بده
@shirini71
#کوکو همه بلدن فقط من از رینگ دایره استفاده کردم .
سیب زمینی پخته متوسط ۱عدد
تخم مرغ۱عدد،جعفری خرد شده یک ق غ
نمک ،فلفل و زدچوبه به مقدار لازم
پودر سوخاری یا آرد نخود یک ق فر
سیب زمینی رو با رنده ریز رنده کنید و بعد همه مواد رو باهم مخلوط کنید .من یکم هم سبزی خشک شده معطر اضافه کردم .روغن گذاشتم خوب که با حرارت کم داغ شد با ق مواد رو داخل رینگ ریختم و خوب صافی کردم .بعدش رینگ رو برداشتم .هردفعه رینگ بذارید کنار تا داغ نشه و دستتون رو نسوزونه.یه طرفش که سرخ شد برگردونید و طرف دیگه ش هم سرخ شد بذارید روی دستمان روغن گیری تا روغنش گرفته بشه .
نکته ۱من نون رو با قالبی که یه سایز از کوکوها بزرگتر بود قالب زدم،نکته ۲ روغن رو با حرارت کم گرمش کنید و من یکم توش زردچوبه اضافه کردم،نکته ۳: من حدود ده تا کوکو این سایزی داشتم،نکته ۴ روی نون ها میتونید یکم سس مایونز بزنید به شرطی اینکه زود قراره سرو بشه
@mivhe71
#گوشفیل زرده ی تخم مرغ ۲عدد
شیر یک پیمانه،بیکیگ پودر ۱ق غ
روغن جامد به دمای محیط رسیده
۲ ق غ،آرد ۲پیمانه،وانیل نوک ق چ
شربت بار برای شهد گوش فیل معطر به گلاب و عرق هل
زرده تخم مرغ، وانیل ،شیر و روغن را با هم مخلوط کنین ،بیکینگ پودر را اضافه و در آخر به آرامی آرد رو اضافه کنیبن ، خوب به هم بزنین،زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبیه، آرد کافیه.یک تا دو ساعت خمیر را کنار بزارید.با وردنه اون رو صاف کنین و لوزی لوزی با مربع مربع ببرید.میتوانید وسط لوزیها را نیز جمع کنید و پروانه ایی شکل بدین یا همینطور ساده در ظرف گودی که روغن مایع در آن ریخته و خوب داغ شده بیندازید.وقتی طلایی شد با کفگیر آن را خارج کنین . بعد در شربت سرد بزارید و باز در صافی گزاشته تا شیرههای اضافی اون گرفته بشه میتونید خمیر رو با قالبهای ستارهای یا گل شکل بدید.
#كيك_شکلاتی
٣ عدد تخم مرغ
يك و يك سوم ليوان دسته دار فرانسوي شكر،وانيل نوك قاشق چايخوري
شير يك ليوان،روغن مايع دو سوم ليوان
پودر كاكائو ٢ ق غذا خوري
ارد ٣ ليوان،بكينگ پودر يك قاشق غذاخوري
ابتدا تخم مرغ و شكر و وانيل و ١٠ دقيقه با دور تند همزن زدم بعد از اين شير رو اضافه ٣٠ ثانيه با دور متوسط زدم سپس روغن و پودركاكائو رو مخلوط كردم باهم و اضافه كردم با دور متوسط ٣٠ ثانيه ديگه زدم در اخر ارد و بكينگ رو به صورت يكجا همشو روي موادم الك كردم و با دور كند همزن فقط در حد مخلوط كردن زدم بيشتر نبايد زد.كف قالب و كاغذ روغني انداختم كل قالب و چرب كردم حتي ديواره هاشو خيالتون راحت پفش نميخوابه چرب كنيم مايه كيك رو ريختم در فر از قبل گرم شده به مدت ٤٥ دقيقه درجه ١٨٠ گذاشتم
برای فیلینگ شکلاتی 👇🏻
موادلازم:
شکلات خردشده 180 گرم( تلخ )
کره 55 گرم
خامه ترش 125 گرم(یا خامه معمولی)
پودر قند 2 پیمانه
شکلات و کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شوند. اجازه دهید 5 دقیقه خنک شود.
به کاسه همزن منتقل کنید. خامه را اضافه و پودر قند را کم کم الک و هم بزنید تا یکدست شود.سپس کیک رو برش بدین و با فراستینگ شکلاتی فیلینگ کنید لابه لای کیک میتونید از شکلات چیپسی ( گردو ، موز ، آناناس خرد شده استفاده کنید )
@shirini71