دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3942
شنبه | ١۴ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3943
یکشنبه | ١۵ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
در جستوجوی اقتدار تمدنی ایران
✍️محمدجواد اخوان
#سرمقاله #روزنامه_جوان
یکی از ویژگیهای دو قرن اخیر، خودآگاهی جمعی جامعه ایرانی نسبت به سابقه تمدنی درخشان این سرزمین است که این آگاهی معمولاً همراه با غبطهای در خصوص عقبماندگی ایران از قافله پیشرفتهای بشری همراه بوده است. ایرانیان معمولاً وقتی از گذشته درخشان خود یاد میکنند به دو مؤلفه قدرت سیاسی و بینالمللی (مربوط به دوره پیش از اسلام) و قدرت و مرجعیت علمی فرهنگی (دوره اسلامی) استناد میکنند و طی دو قرن گذشته احیای این دو سطح از اقتدار برای ایرانیان آرزویی بزرگ بوده است.
واقعیت آن است که از ابتدای قرن سیزدهم هجری شمسی آفتاب عظمت تمدنی ایران رو به غروب نهاد و متأسفانه دو سلسله حاکم بر این سرزمین، یعنی قاجار و پهلوی، نهتنها در مقابل تحمیل انحطاط تمدنی مقاومتی نکردند، بلکه خود به نحوی شتابدهنده این افول تمدنی و تاریخی نیز بودند.
در دوره قاجار طی جنگها و معاهدات تحمیلی بخشهای بزرگی از فلات ایران از این کشور جدا شد و عملاً شاهان قاجار قدرت کافی برای حفظ تمامیت سرزمینی را نداشتند. علاوه بر اینها، تمایل برخی پادشاهان قاجار به تفریح و اروپاگردی عملاً موجب استقراض از قدرتهای غربی و پذیرش امتیازات انحصاری آنها میشد.
رضاشاه پهلوی نیز هرچند در ابتدا سواد و دانش کافی در خصوص تاریخ و تمدن ایرانی و اسلامی نداشت، اما تحت تأثیر مشاوران منورالفکرش با تمدن باستانی ایران آشنا شد و بهنوعی تمایل برای حرکت بهسوی بازیابی قدرت پیدا کرد، اما وجود دو نقطهضعف در او و فرزندش مانع از آن شد که بتوانند در مسیر بازیابی عظمت تاریخی ایران حرکت جدی انجام دهند.
شکاف هویتی جدی که میان پهلویها و تمدن ایرانی اسلامی بود، مهمترین مانع پیش روی آنها بود. بهتدریج و از اواسط دوره قاجار با نفوذ فرهنگ غربی و بهویژه استعمار و عوامل آن جریانهای هویتزدا و هویتستیز در قالب روشنفکری و امثال آن بروز و ظهور یافت و در دوره پهلوی اول با نوسازی زورمدارانه و سفارشی، تقابل با هویت اسلامی به وجه غالب نظام حکمرانی تبدیل شد. این روند در دوره پهلوی دوم نیز تداوم یافت و با بهکارگیری ابزارهای فرهنگی گستردهتر نیز شد. در واقع هرچند پهلویها با گفتمان باستانگرایی به دنبال خلق پیشینه تمدنی برای خود بودند، اما با مبارزه با مؤلفههای هویتی عمیق جامعه ایرانی، روزبهروز از جامعه و فرهنگ و هویت آن فاصله گرفتند.
هرچند محمدرضا پهلوی خود را جانشین کوروش هخامنشی و بهنوعی احیاگر قدرت او میدانست، اما فراموش کرده بود که او و پدرش هر دو تنها شاهان تاریخ ایران بودند که دستنشانده خارجیها بودند. چه تحقیری برای ملتی که روزگاری طولانی بر بخشهای متمدن کره خاکی نفوذ داشته است، از این بالاتر که مهرههای گماشته سرنوشت او را در اختیار گیرند و مطابق میل و منافع غرب از تمامیت ارضی و منافع مادی این سرزمین چشمپوشی کنند. بدینترتیب هرچند پهلویها در توهم تمدن بزرگ باستانی بودند، اما شکاف هویتی و تحقیر ملی ایرانیان که با هدایت و حمایت استعمارگران و عاملیت گماشتگان پهلوی تا نیمه قرن چهاردهم هجری شمسی توسعه مییافت، ایرانیان را روزبهروز از عظمت تاریخی و تمدنی خود دور ساخته و به ملتی وابسته و خودباخته نزدیک میکرد.
آنچه این روند تلخ و نامطلوب را منقطع ساخت، نهضتی بود که اتفاقاً از ژرفای هویت اسلامی ملی ایرانیان برخاسته بود و عزت و استقلال همهجانبه ملت ایران را مطالبه میکرد. آنچه در کلام و راه امام خمینی (ره) برجسته بود، پاسخی به سرخوردگی و تحقیر یک ملت سرافراز بود که بههیچوجه خودباختگی و ذلت را نمیپذیرفت. ازاینروست که باید انقلاب کبیر اسلامی فراتر از یک دگرگونی سیاسی و جابهجایی در قدرت و در ساحت یک انقلاب تمدنی و نرمافزاری احیاگرانه تحلیل شود.
بر همین اساس است که انقلاباسلامی با بازگشت به مؤلفههای اصیل هویتی ایرانی اسلامی، مسیر احیای هر دو عنصر قدرت سیاسی (در سطح ملی و فراملی) و قدرت علمی و فرهنگی (با حرکت شتابناک در مرزهای دانش) را در پیش گرفت. اکنون میتوان رهاوردهای اینها را در قدرت راهبردی مقاومت در سطح منطقه و نیز پیشرفتهای شگرف علمی و فناورانه ایران مشاهده کرد. اینکه ایران عزیز ما بر اساس ارزیابی مؤسسات بینالمللی در میان ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه علم و فناوری قرار گرفته است و نیز در سطح منطقه غرب آسیا هیچ تصمیم راهبردی بدون موافقت ایران ممکن نیست، نشانههای نخستین احیای این اقتدار تمدنی است. به امید آنکه با تلاش فرزندان انقلاباسلامی اقتدار تمدنی ایران در سایر حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... نیز رخ نماید و مردم عزیزمان از دستاوردهای آن بهرهمند شوند.
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3945
سهشنبه | ١٧ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از تلخترین روزهای دوران تبلیغ #پیامبر اکرم (ص) در سفر #طائف رقم خورد که حضرت را مجروح کردند.
هرچند این سفر دستاورد ظاهری چندانی نداشت اما خداوند استقامت حضرت را با اسلام آوردن اهل #یثرب در سال بعد از آن پاسخ داد.
در سیره نبوی عبرتها و درسهای بسیاری برای ما هست.
#عید_مبعث_مبارک
حضرت امام خمینی (ره):
ما پیروزیمان با وحدت کلمه و اتکای به اسلام بود، الله اکبر ما را پیروز کرد، حالا هم سلاح ما همان #الله_اکبر است.
صحیفه امام، ج۱۳، ص ۱۵۵
💢 سلسله نشست های گفتمان انقلاب اسلامی #انقلاب_مردم
📌معجزه مردم «ضرورتها و پيامهای حضور در راهپيمایی ۲۲ بهمن»
🔻کارشناس:
🔹محمد جواد اخوان
مدیرعامل و مدیرمسئول روزنامه جوان
📆 یکشنبه ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۲
🕗 ساعت ۱۸:۳۰
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا)
🆔 @nasraa_ir
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3947
دوشنبه | ٢٣ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
ژنرال هایزر در خاطرات خود نقل می کند که صبح روز 23 بهمن 1357 کاخ سفید از من پرسیدند حاضری به ایران برگردی و رهبری کودتا را بر عهده بگیری؟ (وکارناتمام خود را تمام کنی؟ )
او پاسخ می دهد الان دیگر طرح هایی که در زمان اقامت در تهران (طرح کودتا) تهیه شده بود، دیگر کارساز نیست.
آمریکایی ها روز اول پیروزی انقلاب اسلامی هم نخواستند با آن کنار بیایند (زمانی که لانه جاسوسی هم تسخیر نشده بود)، چگونه عده ای انتظار دارند ایرانی را که دهها برابر قدرتمندتر از روز اول انقلاب است، بپذیرند؟
@mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3948
سهشنبه | ٢۴ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
آرزویی به قدمت فردای پیروزی
✍محمدجواد اخوان
#سرمقاله #روزنامه_جوان
ژنرال چهارستاره و معروف ارتش امریکا، «رابرت هایزر» که در بحبوحه پیروزی انقلاباسلامی با مأموریت کودتا و مهار انقلاب در ایران حضور داشته، در کتاب خاطرات نکته جالبی را از زمان پایان مأموریت خود در تهران نقل میکند. او میگوید در صبحگاه روز ۲۳ بهمن و درست در زمانی که کار رژیم پهلوی در ایران به پایان رسیده بود، سران کاخ سفید از من پرسیدند «آیا حاضری به ایران برگردی و رهبری کودتایی را بر عهده بگیری»، هایزر در پاسخ به سران دولت امریکا توضیح میدهد که اوضاع تغییر کرده و دیگر طرحهایی را که وی در مدت اقامت در تهران (از جمله طرح موسوم به «کورتاژ» برای کودتا) تهیه کرده، عملی نیست.
در اینکه هایزر برای کودتا و در واقع برای آنکه مهمترین پایگاه امریکا در غرب آسیا از دست نرود، به تهران اعزام شده بود شکی نبود و اساساً تقلای کاخ سفید برای نگهداشتن ایران در سبد قدرت غرب (حتی به قیمت مخالفت با خواست و اراده مردم ایران) چیز عجیبی نبود. اما اینکه هنوز ۲۴ ساعت از پیروزی انقلاباسلامی نگذشته و دولت امریکا که در ظاهر انقلاباسلامی مردم ایران را به رسمیت شناخته، چگونگی یک کودتا برای شکست انقلاب را بررسی میکنند، نکته قابلتأملی است. این زمان نه سفارت امریکا به تسخیر درآمده و نه دولت موقت انقلاب تثبیت شده، اما کاخ سفید در فکر کودتا است. کودتا علیه چه کسانی و چه دولتی؟
کودتا علیه ملتی که تصمیم گرفته سرنوشت خود را خود رقم بزند و گناه بزرگش آن است که نوکری از نوکران امریکا را کنار زده است. کودتا علیه دولت موقتی که اتفاقاً نگاه مثبتی به غرب و بهویژه امریکا دارد و بنایی برای تخاصم با کاخ سفید ندارد. این دومی البته مسبوق به سابقه است، چنانکه مصدق هم که تا حدی به امریکا اعتماد و اتکا داشته نهایتاً گرفتار کودتای امریکایی شد. اما نکته اصلی در همان ضدیت امریکا با اراده مردم ایران است. مشکل کار کجا بود؟ اراده مردم ایران بر مدار استقلال و بازیابی عزت ایرانی قرار گرفته بود و این بر واشینگتن خوش نیامد.
در واقع در ذهنیت سران کاخ سفید نه مردم ایران و نه هیچ ملت مستقل دیگری حق فکر کردن و تصمیم گرفتن بدون اجازه امریکا را نداشته و اینچنین است که میگویند «تنها پایتختی که در آن کودتا نمیشود، واشینگتن است، چون سفارت امریکا در آن وجود ندارد.» تازه گناه ایرانیان نابخشودنیتر است و آن اینکه نهتنها زیر بار زورگویی کاخ سفید نرفتهاند، بلکه دیگران را نیز به این «ظلمناپذیری» ترغیب میکنند و مفهوم «مقاومت» در بستر چنین رویکردی شکل گرفته و بسط یافته است.
ازاینرو، در ۴۵ سال گذشته مهمترین تمرکز امریکاییها در پرونده ایران، بر مهار اراده ملت ایران از طریق جداکردن نظام از جامعه بوده است، چرا که نظام تجلی عملی و بازوی تحقق این اراده است و انفکاک میان این دو راه را برای بازگشت به پروژههای نیمهتمام هایزر و جانشینان بعدیاش هموار میسازد. امروز قدرت بازدارندگی دفاعی و انسجام اقتدارآفرین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تا حدی است که تحقق طرحهای سنتی امثال هایزر دیگر ممکن نیست، لذا افکار عمومی ایرانیان آماج تهاجم امریکاییها قرار گرفته است. هدف اصلی آنان این است که مردم ایران از قدرتمندشدن کشورشان منصرف شوند و لازمه آن این است که راهشان از راه نظام سیاسیشان که به دنبال بازیابی قدرت ایران است، جدا شود. به همین دلیل است که در رویدادهایی که سرمایه اجتماعی نظام را آشکار میسازد با همه توان رسانهای به دنبال جلوگیری از حضور مردم هستند. جنگ ترکیبی امریکا علیه ایرانیان و انواع و اقسام فشارهای تحریمی و رسانهای همه برای مهار قدرت مردمپایه ایران اسلامی است و تنها از این طریق است که آرزوی ۴۵ ساله امریکا محقق خواهد شد.
راهپیماییهایی ملی و اسلامی همچون ۲۲ بهمن و نیز رویدادهایی، چون انتخابات مظهر تام و تمام سنجش میزان موفقیت این طرحهای دیرین امریکا است و تنها در صورتی میتوان امیدوار بود که حربه دشمن کند شود که کاخ سفید از تحقق آرزوهای ۴۵ ساله خود ناامید گردد. از این رو آزمون مهمی پیش روی ما است، همانگونه که راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال نیز چنین بود و مردم عزیزمان از آن سربلند بیرون آمدند. انتخابات پیش رو نیز آوردگاهی است که دوست و دشمن به نظاره آن نشستهاند. اینکه جانشینان هایزر امیدوار به بازگشت به تهران باشند یا آنکه دیگر خیال مهار مردم ایران را از سر بیرون کنند، همه و همه به ارادهای است که در پای صندوقهای رأی تجلی مییابد.
💠 @mjakhavan
Pasdaran.mp3
1.24M
سرود خاطرهانگیز و شنیدنی پاسداران حق:
پاسداران ای وارثان بدر و حنین
پاسداران ای رهروان راه حسین
پاسداران ای حافظان مرز ولا
پاسداران ای یاوران پیر خمین
عشق و آزادگی نقش سیمایتان
فر مردانگی زیب بالایتان
شور دلدادگی نور فرزانگی
ظاهر از رویتان باهر از رایتان
لرزه افکنده بر جان خودکامگان
بانگ تکبیرتان عزم والایتان
با یاد سردار پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی؛ میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و روز پاسدار بر همه آزادگان جهان مبارک باد.
@mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3949
چهارشنبه | ٢۵ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3950
پنجشنبه | ٢۶ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3951
شنبه | ۲۸ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3952
یکشنبه | ٢٩ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 مناظرههای انتخاباتیِ فارس اینبار در جشنوارۀ رسانهها برگزار میشود
🔹 تا دقایقی دیگر مناظرۀ «سعید نورمحمدی» عضو جبهۀ اصلاحات و «محمدجواد اخوان» مدیرمسئول روزنامۀ جوان را در پخش زندۀ فارس، تلگرام، روبیکا و آپارات ببینید.
@Farsna
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3954
سهشنبه | ١ اسفند ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
«جوان» روزنامهای برای انقلاب اسلامی
#سرمقاله #ویژه_نامه ۲۵سالگی #روزنامه_جوان
✍ محمدجواد اخوان
«جـوان» را مـیتـوان روزنامه «انقلاب اسلامی» دانست، روزنامهای که در بیستسالگی انقلاباسلامی- درست در زمانی که جنگ نرم تجدیدنظرطلبان و انقلابیون پشیمان علیه آرمانهای انقلاب شدت گرفته بود- متولد شد و در طول ربع قرن از عمر خویش تلاش کرده تنها به «انقلاب اسلامی» متعهد باشد.
روزنامه انقلاب اسلامی خواندن «جوان» نافی حرکت سایر رسانههای ارزشمدار در مسیر انقلاب اسلامی نیست، اما در «جوان» منویات امامین انقلاب اسلامی مبنای خوانش راستین از این گفتمان بوده و آن را فراتر از اشخاص سیاسی و دستهبندیهای حزبی و جناحی میداند. جوان خود را به هیچیک از دو جناح حزبی اصلی سیاسی کشور متعهد نمیداند و «قبیلهگرایی سیاسی» را مذموم میداند، اما این دلیل نمیشود در مقابل کژیها و انحرافات افراد و جریانات سیاسی سکوت کند.
«جوان» جایگاه و رسالت خود را در سپهر رسانهای کشور در چارچوبهای برگرفته از اندیشه امامین انقلاب میداند، لذا در عین امیدآفرینی، نقد دلسوزانه و تخصصی را وظیفه خود میداند و در طول ۲۵ سال گذشته با وجود تغییرات پیدرپی در ساختارهای اجرایی و قوای سهگانه کشور، مبنای عمل رسانهای «جوان» همین بوده است. همیشه تلاش کرده در نقد عملکردها و رویکردها از دایره انصاف خارج نشود و درعینحال تا حد امکان مطالبات بحق جامعه را پیگیری نماید.
«جوان» عقلانیت و انقلابیگری را لازم و ملزوم میداند و هیچ تنافری را میان این دو واقعی نمیداند. پیگیری آرمانهای اصیل انقلاب را در مسیر عقلانیت متعهد میداند و عقلانیت اصیل را در پیگیری ارزشهای انقلاب قلمداد میکند. نه میتوان به اسم عقلانیت آرمانهای متعالی انقلاب را نادیده گرفت و نه آرمانگرایی انتزاعی و بدون درنظرگرفتن واقعیتها مطلوب است. مسیر حرکت «جوان» در ربع قرن گذشته را تقریباً میتوان خط سیر مستقیم و کم اعوجاجی دانست که نوسانات سیاسی و دستبهدست شدن قدرتها و کرسیها بر آن کمترین تأثیر را داشته است. در مواجهه با تغییرات سیاسی نه مرعوب شده و نه ذوقزده و خط کلی آن در مسیری بدون تلاطم طی شده است.
وجهه همت همکاران «جوان» در ادوار مختلف تبیین دغدغهها و منویات رهبر معظم انقلاباسلامی بوده و همین رویکرد را بزرگترین افتخار خود در مسیر فعالیت رسانهای میدانستهاند و امید دارند همین تلاشهای ولو اندک ذخیره و توشه آنان در پیشگاه خداوند متعال باشد.
با اینهمه «جوان» مانند همه تلاشهای بشری از کاستی و ضعف خالی نیست و دستاندرکاران آن به خوبی بر چالشها و ضعفهای خود آگاهند و البته مهیای استماع نقدهای دلسوزانه مخاطبان محترم نیز هستند. اعتقاد داریم که رسانهای که رسالت خود را نقد دلسوزانه میداند باید پذیرای نقدهای دیگران نیز باشد و هرچند بر اصول خود پایبند است، در برابر انتقادات صحیح هرچند که گزنده عرضه شود، باید انعطافپذیر رفتار کند.
تردیدی نیست که در سالهای اخیر، تهاجم شناختی اصلیترین محور تخاصم علیه ملت ایران بوده و در واقع اگر «تحریف تحقق یابد، تحریم توفق خواهد یافت.» همانگونه که رهبر معظم انقلاباسلامی در بیانیه گام دوم انقلاباسلامی، «جوانان» را به پیشگام شدن در شکستن «محاصره تبلیغاتی» تحمیلی دشمن توصیه فرمودند، روزنامه جوان در سالهای اخیر بر تلاش پیشین خود در این حوزه افزوده و خود را در صف مقدم این جبهه خطیر دانسته و رسالت خود را «ارائه روایت و تبیینی صادقانه، حقیقی و ابهامزدا» در مقابل تصویرسازی جعلی، مخدوش و غرضورزانه دشمن میداند.
«جوان» بیستوششمین بهار عمر خویش را درک میکند و راهی که طی کرده حاصل تلاش صدها نفر از همکاران دلسوز و فرهیختهای است که در راه اعتلای این رسانه انقلابی شبانهروزی مایه نهاده و اینک حاصل این تلاش در این رسانه بالنده پیش چشم ما است. باید از همه آنان سپاسگزاری کرد و زحماتشان را ارج نهاد.
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3955
چهارشنبه | ٢ اسفند ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3956
پنجشنبه | ٣ اسفند ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیا ای تکسوار جاده نور
میلاد موفورالسرور بهار دلها حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنافداه و تقارن آن با بهار طبیعت گرامیباد
@mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3957
دوشنبه | ٧ اسفند ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan