#تفسیر_سوره_طه
#طرح_رضوان
#بخش_پنجم
#مؤسسه_نورالیقین
✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ✨
⬅️ قَالَا رَبَّنَا إِنَّنَا نَخَافُ أَنْ يَفْرُطَ عَلَيْنَا أَوْ أَنْ يَطْغَىٰ
❇️ مراد از افراط و طغیان فرعون
✍"یفرط" از "فرط" یعنی پیش افتادن به همراه قصد
👈مفسران به قرینه مقابله با طغیان، معنای تعجیل در عقوبت میدانند،به گونه ای که فرصت ندهد تا دعوت ماموران الهی به پایان برسد و معجزات موسی آشکار شود.
👌👌پس ترس حضرت موسی از شهادت و کشته شدن نبود بلکه از تعجیل در عقوبت و ناکارآمد بودن ماموریت الهی و نتواند تبلیغ و هدایت خود را به اتمام برساند.
👈👈نکته : در حقیقت ترسی وجود داشته ولی چه نوع ترسی؟!!!
⚜حضرت موسی و هارون از دو چیز بیم داشتند:👇👇
1⃣ آنکه فرعون قبل از آنکه سخنانشان را بشنود شدت عمل به خرج دهد
2⃣ یا بعد از شنیدن بلافاصله دست به چنین اقدامی بزند.
↩️نتیجه: در هر دو حالت ماموریت آنها به خطر بیفتد و ناتمام بماند.
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
منابع و مآخذ: تفاسیر وزین تسنیم، المیزان، مجمع البیان، نمونه و نور
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
*•═•••🌸◈﷽◈🌸•••═•*
#آموزشی
#حکمتنهجالبلاغه
#حکمتشانزدهم_بخشسوم
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
👈ازکلام نورانی حضرت علی علیه السلام چه پیام هایی قابل برداشت است؟
امیر المؤمنین علی علیه السلم در مضمونی مشابه می فرماید:
《یَغْلِبُ الْمِقْدَارُ عَلَى التّقْدِیرِ، حَتّى تَکُونَ الْافَةُ فِی التّدْبِیرِ》 مقدرات بر تقدیر و تدبیر (ما) غلبه مى کندتا آن جا که (گاه) آفت به سبب تدبیر (انسان) به وجود مى آید.
این گفتار حکیمانه در واقع سه پیام دارد:
👈اول
ما را با مسأله خداشناسى و توحید افعالى پروردگار آشناتر مى سازد.هنگامى که مى بینیم براى
انجام کارى نقشه هاى فراوان
مى کشیم، مشورت بسیار و مدیریت کافى مى کنیم ولى به آن نمیرسیم آگاه مى شویم که پشت این دستگاه خلقت، دست باعظمتى است که چرخه جهان را
می چرخاندو درواقع این کلام شبیه چیزى است که درگفتار حکیمانه دیگرى از آن حضرت
عَرَفْتُ اللّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ الْعَزَائِمِ وَ حَلّ الْعُقُودِ وَ نَقْضِ الْهِمَمِ
👈دوم
داشتن توکل بر خدا امری ضروری است به طوری که نباید تنها به تدبیر وهوش و قوت خود اعتمادکنیم بلکه باید در همه چیز ودر هر کارتوجه به
مسبب الاسباب داشته باشیم و از اومدد بخواهیم و کمك بگیریم.
👈سوم
این که غرور برما غلبه پیدا نکند. هنگامى که مى بینیم صاحب قدرت ظاهرى شده ایم و گروه
عظیمى سر به فرمان ما هستند و مشاوران تیزهوشى داریم که در همه کار به ما کمك مى کنند مباداگرفتار غرور شده و از خدا غافل شویم. چراکه گاه مى بینیم همه اسباب فراهم است ولى کارى ازپیش نمى رود، یعنى مقدرات، طرح دیگرى براى ما ریخته و تلاش هاى ما دربرابر تقدیر الهى همچون نقش بر آب است. در طول تاریخ گذشته و در زندگى خود بسیارى از این صحنه ها را دیده ایم که گاه افراد بسیار
هوشیار و قوى و صاحب تدبیر ضربه هایى از تدبیر و هوشیارى خود خورده اند و دست تقدیر
مسیرى جز آنچه آنها میخواستند برایشان فراهم ساخته است.
از جمله:
تدبیر بی نظیر نمرودیان
آنها آتشی بزرگ بر پا کردند تا حضرت ابراهیم جلوی چشمان همگان بسوزد اما تقدیر الهی آتش را تبدیل به گلستان کرد
2-شکست تدبیر فرعون
فرعون همه ساحران را جمع کرده بود تا حضرت موسی را شکست دهند اما خداوند با روش خود
فرعون، او را مغلوب کرد
در نهایت باید بدانیم که به تدبیرات خودمان دل نبندیم و به خدا دل ببندیم و خاشع در درگاه
خداوند باشیم که همه چیز به دست اوست همانطورکه خداوند به مادرس بندگی می آموزدو میفرماید:
وَ لا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ إِنِّی فاعِلٌ ذلِكَ غَداً؛ درباره ى هیچ چیز و هیچ کار، مگو که من آن را فردا انجام
میدهم
إِلَّا أَنْ یَشاءَ اللَّهُ وَ اذْکُرْ رَبَّكَ إِذا نَسِیتَ وَ قُلْ عَسى أَنْ یَهْدِیَنِ رَبِّی لِأَقْرَبَ مِنْ هذا رَشَداً؛ مگر آنکه
بگویى:اگر خدا بخواهد. و اگر فراموش کردى گفتن: ان شاءاللّه، همین که یادت آمدپروردگارت را یاد کن و بگو: امید است که پروردگارم مرا به راهى که نزدیكتر است، راهنمایى کند.
👈نکته
هرگز مفهوم این سخن آن نیست که انسان دست از تدبیر و دقت و بررسى لازم در کارها برداردو همه چیز را به گمان خود به دست تقدیر بسپارد،بلکه شعار آیه 39 سوره نجم را
وَأَنْ لَیْسَ لِلانْسانِ إلا ماسعی
بهره انسان تنها با سعى و تلاش او ارتباط دارد نباید هرگزفراموش کند.به تعبیر دیگر انسان نباید از اراده و تقدیرات الهى و این که همه چیز به دست اوست غافل شود و نیز نباید دست از تلاش و کوشش بردارد.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
📌توجه:هرگونه نشر یاکپی برداری ازتمام یا بخشی ازپیام بدون ذکرنام کانال اشکال شرعی دارد.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
موسسه نورالیقین
مرکزتخصصی تفسیروعلوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
دستاوردهای اجتماعی و فرهنگی دفاع مقدس:
۱. یکی از بزرگترین فوائد جنگ حفظ و تقویت روحیه انقلابی بود؛
یکی از بزرگترین فوائد این جنگ هشت ساله و دفاع هشتساله، حفظ و تقویت روحیهی انقلاب و حرکت، در نسل جوان ما و در جامعهی ما بود. اگرچنانچه این حرکت جهادی و فداکارانه به وجود نمیآمد، روحیهی انقلابی در آن اوایل که هنوز عمق زیادی هم پیدا نکرده بود، در معرض تطاول قرار میگرفت. بله، امام بزرگوار حضور داشت و شخصیّت ایشان یک شخصیّتی بود که خیلی از چیزها را تضمین میکرد؛ لکن خطرات، خطرات سنگینی بود؛ روحیهی انقلابی قطعاً در معرض تهدید قرار میگرفت. انقلاب با حضور در صحنهی دفاع مقدّس، ماندگار شد.
۱۳۹۶/۰۳/۰۳
بیانات در مراسم شب خاطره دفاع مقدس
۲. دفاع مقدس نشان داد که «ما میتوانیم»؛
هشت سال جنگ، شوخی نیست؛ جنگهای بزرگ و معروف دنیا در دورانهای نزدیک به ما، چهار سال و پنج سال و شش سال و اینجورها طول کشیده؛ هشت سال جنگ، آنهم در این منطقهی وسیع، از شمال تا جنوب - از منطقهی شمال غربی کشور تا این انتهای جنوب - این درگیریها وجود داشت. قصدشان این بود که کاری کنند که نظام اسلامی احساس کند که قادر بر مقابلهی با این دشمنان نیست؛ میخواستند کاری کنند که جمهوری اسلامی را بهعنوان یک مجموعهی ضعیف و ناتوان معرفی کنند. خدای متعال دست قدرت خود را نشان داد و دهان دشمنان جمهوری اسلامی و دشمنان پرچم برافراشتهی اسلام را با مشت پولادین سنت الهی خُرد کرد و بینی آنها را به خاک مالید و نشان داد که نظام اسلامی، چون متکی به ایمانهای مردم و به عواطف مردم است، در مقابل همهی قدرتهای مادی جهان، هم میتواند از خود دفاع کند، هم میتواند طرف مقابل را وادار به اعتراف به عجز کند. به عجز خودشان اعتراف کردند؛ قبول کردند که در مقابل مشت قاطع گروندگان به اسلام و مؤمنان به وعدههای الهی، نمیتوانند ایستادگی کنند؛ تبلیغاتشان خنثی شد. سعی میکردند به ما مردم ایران - ما مؤمنین به آیات کریمهی الهی - بباورانند که شما نمیتوانید در مقابل قدرتهای مادی دنیا بایستید؛ میخواستند این را به ما بباورانند... شکست یک ملت آنوقتی اتفاق میافتد که معتقد بشود که نمیتواند کاری انجام بدهد؛ این اولِ شکست هر ملتی است. آنها خواستند این احساس را در دوران جنگ تحمیلی در دل ایرانیان بهوجود بیاورند، اما قضیه بهعکس شد. جنگ تحمیلی - یعنی دفاع مقدس ملت ایران - نشان داد که یک ملت در سایهی اتحاد، در سایهی ایمان به خدا، در سایهی حسن ظن به خدای متعال و اعتقاد به صدق وعدهی الهی، میتواند از همهی گذرگاههای دشوار عبور کند و میتواند در مقابل دشمنان بایستد و میتواند دشمن را وادار به هزیمت و عقبنشینی کند؛ جنگ تحمیلی این را به همهی ما نشان داد.
۱۳۹۳/۰۱/۰۶
بیانات در یادمان شهدای شرق کارون
۳. بقای انقلاب اسلامی بهخاطر خون شهیدان است؛
باور عمیق قلبی این بندهی حقیر این است که ما امروز همهمان بر سر سفرهی شهدا نشستهایم. بقای این انقلاب به خاطر خون شهیدان است... شهادت است که پای ماندگاری و پایداری و بقاء ارزشها را امضاء میکند. بزرگترین اجری که در این دنیا به شهید داده میشود، بقاء و استحکام آن حقیقتی است که شهید جان خود را برای آن حقیقت فدا کرده است. خدای متعال آن حقیقت را به برکت خون شهید حفظ میکند. سازوکار منطقی و عقلائىِ این هم معلوم است؛ وقتی یک جامعهای از جان خود، از هستی خود، از راحتی خود، برای یک ارزشی، یک حقیقتی میگذرد، حقانیت خود را در دنیا به اثبات میرساند؛ و حقانیت است که میماند، حق است که باقی میماند؛ این سنت الهی است. شهدای عزیز ما و ایثارگران ما کسانی هستند که از همهی خواستههای شخصی خود دل بریدند. این به زبان آسان است. فقط دل بریدن از پول و مال و سرمایه نیست؛ دل بریدن از عواطف است. شهید از مهر مادر، از سایهی پدر، از لبخند کودک، از عشق همسر دل میبُرد و به سوی انجام وظیفه حرکت میکند. این جانبازان هم شهیدند. ایثارگران در هر جمعی از جمعهای ایثارگران که هستند، در واقع قدم در وادی شهادت گذاشتند. خدای متعال عدهای را انتخاب کرد، رفتند، عدهای هم ماندند برای امتحانهای بعدی؛ لیکن رتبهی شهید و رتبهی شهادت برای ایثارگران وجود دارد.
۱۳۹۰/۰۷/۲۱
بیانات در مراسم مشترک نیروهای مسلح کرمانشاه
۴. فرهنگ شهادتطلبی ملت ما را سرافراز و پرافتخار کرد؛
خانوادهی شهید، مادر شهید، پدر شهید، همسر و فرزندان شهید، برادران و خواهران و نزدیکان و دوستان شهید - که اگر این جوان با مرگ معمولی از دنیا رفته بود، اینها گریبان پاره میکردند و صبر نمیکردند - در مقابل خون این شهید، آنچنان صبر و متانت و آرامش و استقامتی نشان میدادند که انسان متحیر میماند. مادر دو شهید به من گفت: من بچههایم را خودم دفن کردم، در خاک گذاشتم و دستم نلرزید! پدر چند شهید گفت: اگر چند برابر اینها من بچه داشتم، حاضر بودم آنها را در راه خدا بدهم! این چه عنصری است؟ این چه جوهری است؟ این چه برق درخشندهای است که خدا در دل حادثهی شهادت قرار داده است که اینجور دنیای تاریک را روشن میکند؟ هشت سال ملت ایران با این برق درخشان در دل مرد و زن خود، همراه بود. و خدا دستگیری کرد؛ خدا کمک کرد. شهدا پیشرو و پیشگام بودند و سنگر دوم، خانوادههای شهیدان و دیگر ایثارگران. رفتند جلو، مانعها را از سر راه برداشتند و توانستند یک ملتی را که چند قرن او را به بیحالی و تسلیم در مقابل زورگویان عادت داده بودند، تبدیل کنند به این ملت بانشاط، سرافراز، پرافتخار و با عزم و ارادهی مستحکم و راسخ. این کار را شهدای ما کردند؛ این کار را رزمندگان ما کردند؛ این کار را جانبازان ما کردند؛ این کار را استقامت آزادگان ما در زندانهای دشمن کرد؛ این کار را شما خانوادههای شهدا کردید. حق شما بر گردن ایران و ایرانی تا ابد باقی است و تاریخ ایران باید نسبت به خانواده شهدا، حقگذاری کند.
۱۳۸۷/۰۲/۱۳
بیانات در دیدار جانبازان و ایثارگران و خانوادههای شهدای استان فارس
۵. ایستادگیای که الگوی ملتها شد...؛
در مورد قضیه اصل جنگ: اولاً این جنگ، یک جنگ دفاعی بود. جنگ دفاعی با جنگ تهاجمی دو فرق عمده در معنا و مضمون دارد؛ یک فرق این است که جنگ تهاجمی، حاکی از خوی تجاوزطلبی است؛ اما جنگ دفاعی اینطور نیست. دوم اینکه جنگ تدافعی و دفاعی، محل بروز غیرت و تعصب و وفاداری عمیق انسانها به آرمانهایی است که به آنها پایبند است؛ حالا یا این آرمانها وطن است یا بالاتر از آن؛ یعنی دین و عقیده و اسلام. در جنگ تهاجمی، این مطرح نیست. فرض کنید امریکا که به عراق حمله میکند، سرباز امریکایی نمیتواند ادعا کند که این کار را دارد برای عشق به وطن خود میکند؛ عراق به وطن او چه ربطی دارد؟! در خدمت اهداف دیگری است. اما اگر عراقی در داخل کشور خود، در مقابل این حمله و این هجوم نظامی و حضور نظامی ایستادگی کرد، معنای این ایستادگی، دفاع از وطن، دفاع از هویت ملی و دفاع از ارزشهایی است که این به آن پایبند است. جنگ دفاعی و جنگ هجومی، این دو تفاوت را دارد.
جنگ ما، جنگ دفاعی بود. ملت ایران نشان نداد که مایل به تجاوز و تعرض است؛ و ملت ایران نشان داد آنجایی که پای دفاع از هویت ملی و آرمانهای عزیزتر از هویت ملی درمیان است، ایستادگی او، ایستادگىِ درسآموز است؛ ایستادگىِ معمولی نیست، ایستادگیای است که میتواند برای ملتهای دیگر، به عنوان الگو و سرمشق به حساب بیاید؛ کما اینکه به حساب آمد؛ هم فلسطینیها به ما گفتند که ما از شما یاد گرفتیم؛ هم لبنانیها در طول این سالها مکرر به ما گفتند که ما از شما یاد گرفتیم؛ هم ملتهایی که نامسلمان بودند و مسلمان شدند یا مسلمان بودند و پیرو مکتب اهلبیت شدند، مکرر در مکرر از جاهای مختلف گفتهاند که ما از جنگ شما، از دفاع شما و از ایستادگی شما، به صدق شما پی بردیم. حقیقتاً دوران دفاع مقدس، چنین دورانی بود و دفاع مقدس، حامل یک چنین مضمونی بود.
۱۳۸۵/۰۷/۲۹
بیانات در دیدار جمعی از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس
اعلام برنده مسابقه شماره ۲
۱- خانم اسماعیلی از شعبه باجک
✅هیئت صاحب الزمان ضمن تبریک به این عزیز آرزوی توفیقات روز افزون رو برایشان دارد.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
بسم الله الرحمن الرحیم
جنگ تحمیلی - یعنی دفاع مقدس ملت ایران - نشان داد که یک ملت در سایهی اتحاد، در سایهی ایمان به خدا، در سایهی حسن ظن به خدای متعال و اعتقاد به صدق وعدهی الهی، میتواند از همهی گذرگاههای دشوار عبور کند و میتواند در مقابل دشمنان بایستد و میتواند دشمن را وادار به هزیمت و عقبنشینی کند.(مقام معظم رهبری، دام ظله العالی، ۱۳۹۳/۰۱/۰۶)
باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه شناخت دستاوردهای دفاع مقدس هیئت صاحب الزمان عج اقدام به برگزاری مسابقه ای مجازی نموده است.
✅نحوه برگزاری مسابقه
ان شاءالله هر شب راس ساعت ۲۱ با توجه به عرصه های ذیل:
👈 سیاسی و امنیتی
👈 اجتماعی و فرهنگی
👈 اقتصادی
👈 علمی و فناوری
👈 نظامی
سوال مسابقه مطرح خواهد شد.
✅نحوه شرکت در مسابقه
علاقمندان میبایست با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری با ذکر منبع و تاریخ پاسخ مسابقه را به آیدی ذکر شده در پیام ارسال نمایند.
🕘شایان ذکر است مدت زمان پاسخگویی به هر سوال تا ساعت ۲۱ روز بعد می باشد و به پاسخ های ارسال شده در غیر زمان مقرر ترتیب اثر داده نخواهد شد.
🎁اسامی برندگان یک روز پس از هر مسابقه اعلام خواهد شد و به برندگان جوایزی تعلق خواهد گرفت.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
سوال چهارم) با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری دام ظله العالی و با ذکر سند و تاریخ، پنج مورد از دستاوردهای دفاع مقدس در عرصه نظامی را شرح دهید.
پاسخ صحیح را به آیدی ذیل ارسال نمایید.
🆔️ @Keshavarz_w
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
#سلام_مولای_من
دوست داشتن شما
شیرین ترین اتفاقی است که
هر روز رخ می دهد ...
وقتی دلم بوی یاد شما را می گیرد ،
وقتی لبم به ذکر نامتان متبرک میشود،
وقتی جانم به محبتتان معطر می گردد
هزار هزار شکوفه در درونم می شکفد،
بهار می شوم ، آرام می گیرم
و زنده می گردم ...
من با شما در نهایت خوشبختی ام ...
🌤أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج🌤
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حاجت گرفتن از امام زمان ارواحنا فداه
🔹 در این کلیپ کوتاه استاد عالی اشاره به داستانی جالب از ملاقات یکی از عاشقان با حضرت ولی عصر ارواحنافداه و حاجت گرفتن از حضرت دارند .
#استاد_عالی
@moassese_nooralyaghin
توصیه امام زمان ارواحنا فداه برای چگونگی غلبه بر شیطان
🔹 سستی و بیحالی در عبادت و نماز، نشان ضعف ایمان است. به فرموده رسول خدا(ص): آفت عبادت، سستی و تنبلی است.
📚 بحارالأنوار، ج۶۶، ص۳۸۹
🔹 بنابراین بخشی از اوقات روزانه یک مسلمان باید به عبادت بگذرد تا لحظات عمرش روشن و سرشار باشد.
🌕 حضرت مهدی علیه السلام نماز را یکی از راههای غلبه بر شیطان دانسته و میفرماید:
🔺 «...هیچ چیز مانند نماز بینی شیطان را به خاک نمیساید، پس نماز بخوان و بینی شیطان را به خاک بسای...».
📚 کمالالدین، ج۲، باب۴۵، ح۴۹
🔵 تقویت رابطه با خدا با نماز و عبادت، سلطه ابلیس را از بین میبرد و ما را مصون میسازد.
#امام_زمان
@moassese_nooralyaghin
◀️ هفته وحدت
⬅️ هفته وحدت، به فاصله میان ۱۲ ربیع الاول که سالگرد ولادت پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلّم بنابر روایات اهلسنت، تا ۱۷ ربیعالاول که تاریخ ولادت ایشان بنابر روایات شیعه است گفته میشود.
↩️ در اهمیت و ضرورت وحدت و همدلی در میان مسلمانان از دیدگاه قرآن، هیچ تردیدی وجود ندارد و قاطعانه میتوان گفت که یکی از مسائل اجتماعی، که قرآن بیش از هرچیز دیگر بر آن تاکید دارد، وحدت میان پیروان اسلام است.
لزوم حفظ وحدت میان مسلمین از جمله اموری است که همواره از سوی بزرگان و رهبران مذهبی مسلمان مورد توجه قرار گرفته است.
👈آشنایی پیروان مذاهب با عقاید یکدیگر، اگر همراه با هتک به معتقدات سایر مذاهب نباشد، نهتنها موجب تفرقه نمیشود، بلکه مانع از اتهام و دروغپردازی دشمنان اسلام و مسلمین میشود.
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
#تفسیر_سوره_طه
#طرح_رضوان
#بخش_ششم
#مؤسسه_نورالیقین
✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ✨
⬅️ قَالَ لَا تَخَافَا ۖ إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَىٰ
⚜خداوند به آنها به طور قاطع فرمود: شما هرگز نترسید من خود با شما هستم میشنوم و می بینم.
✍خدای سبحان برای برداشتن ترس، همراه نهی "لَا تَخَافَا" معیت افاضه و لطف و رحمت خویش را بشارت میدهد
"إِنَّنِي مَعَكُمَا"
❇️موسی که پیش از رفتن به نزد فرعون که هنوز خطر را ندیده بود همراه برادر عرض کرد ما می ترسیم
"اننا نخاف"
💫💫ولی آنجا که دو خطر قطعی مرگ (غرق شدن در دریا یا کشته شدن به وسیله فرعونیان)را دید گفت:
👈👈👈 إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ
🤔پس میتوان چنین نتیجه گرفت:
1⃣مورد اول پیش از افاضه حق است
2⃣مورد دوم بعد از معیت و افاضه حق است.
↩️پس وقتی خدا گفت نترسید من باشما هستم" خوف رخت بربست"
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
منابع و مآخذ: تفاسیر وزین تسنیم، المیزان، مجمع البیان، نمونه و نور
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
#اموزشی
#سبک_زندگی_اسلامی
#جلسه_هشتادونهم
🌳🌳🌳
🍀توصیه های پائیزی امام رضا علیه السلام
🌴ایلول (ماه رومی:اولین ماه پائیز:مهرماه) سی روز است. در این ماه هوا پاکیزه و خوشبو می گردد، استیلای مزاج سوداء نیرومند می شود، نوشیدن مسهل (غذای ملین) صلاحیت پیدا می کند، و در این ماه خوردن شیرینی ها سودمند است.
🌴در این ماه (ایلول:مهرماه) خوردن گوشت های معتدل نافع است، مانند گوشت بز یکساله و گوسفند یکساله، و از خوردن گوشت گاو و زیاده روی در گوشت های بریان شده (چون خشکی بدن را زیاد می کند) باید پرهیز کرد.
🌴 از زیاد رفتن به حمام باید اجتناب کرد (چون در این فصل رطوبت بدن کم می شود و با حمام زیاد رفتن رطوبت کلا از بدن خارج می شود) و از خوردن خربزه و خیار نیز باید دوری جست.
🌴تشرین اول (ماه دوم فصل پائیز به رومی:آبان) سی و یک روز می باشد،در آن بادهای مختلف (مخصوصا در عصرها و شب هنگام) می وزد و باد صبا (مهصوصا صبح هنگام) مورد تنفس قرار می گیرد، در این ماه از فصد و آشامیدن دوا باید اجتناب کرد.
🌴در این ماه آمیزش جنسی مفید است، و خوردن گوشت چرب هم مفید است.
🌴در این ماه (آبان) خوردن انار ملس و میوه بعد از طعام مفید است.
🌴و گوشت را با ادویه جات و حبوبات مصرف می کنند.
🌴در این ماه (آبان) از خوردن آب باید کم کرد و پرداختن به کار سخت که اعضاء و جوارح را به زحمت می اندازد مفید است.
🌴تشرین آخر (آذر) آخرین ماه پائیز است،در این ماه از آشامیدن آب در شب نهی شده (آب زیادی)
🌴در این ماه (آذر) نوشیدن آب گرم به صورت جرعه جرعه در صبح هنگام مناسب است،و از خوردن سبزیجاتی مانند: کرفس، نعنا، شاهی اجتناب می شود.
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
⚘الســـــــــــــلام علیکــــــــ یامـولانا یا صـاحب الزمـان (عج)⚘
صبح که آغاز مےشود
همان حین که سلامم را به محضرتان عرض مےکنم
عطر حضورتان جان مےبخشد؛به روح خسته ام...
از هجران رویتان صاعقه اے در آسمان ابرے دلم فریاد مےکشد و ناگاه چشمانم مےبارند
گلهاےنرگسےکه برای استقبال از قدمهایتان خریده بودم
حال میان صفحات مفاتیح ام خشکیده اند...
در نبودنت بهارے نمےآید
وچشمهایم تا کار مےکنند خزان مےبینند
تا نیایے بهار را باور نخواهم کرد یا صاحب الزمان(عج)
هروقت غربت و تنهایے
به عمق استخوانم رسوخ میکند
آرام و بےصدا آرامشم دادهاے؛
آنقدر آرام
که حضورت را حس نکردم
مهربانِ لحظه هاےغفلتم
امید غریبان تنها
کجایے...؟!
در افق آرزوهایم
تنها♡أللَّھُمَ ؏َـجِّلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج♡را میبینم...
#مولاےمهربانغزلهاےمنسلام
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
زیارت امام زمان علیه السلام در روز جمعه
🔵 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخآئِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَيوةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّي اللهُ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الاَْمْرِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يامَوْلايَ، اَنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ وَاُخْريكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ، وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلي يَدَيْكَ، وَاَسْئَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ يَجْعَلَني مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلي اَعْدآئِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيآئِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، َالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالاِْجارَةِ، فَاَضِفْني وَ اَجِرْني، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
#امام_زمان
@moassese_nooralyaghin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بالاخره زمان ظهور چه موقع است ؟
🔵 چرا نباید زمانش رو بدونیم ؟
🎙 #استاد_رحیمپور_ازغدی
#امام_زمان
@moassese_nooralyaghin
🔵 امام مهدی علیه السلام فرمودند:
إنَّ اللّه َ مَعَنا ، فَلا فاقَةَ بِنا إلى غَيرِهِ و الحَقُّ مَعَنا فَلَن يُوحِشَنا مَن قَعَدَ عَنّا
خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم حق با ما است و باكى نيست كه كسى از ما روى بگرداند.
📚 الغيبة ، طوسى ، ص ۲۸۵
#امام_زمان
@moassese_nooralyaghin
◀️ هفتم مهر ماه ، شهادت سرداران اسلام ، فلاحی ، فکوری ، نامجو ، کلاهدوز و جهان آرا
⬅️ محمد جهانآرا یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ ایران و عراق بود. او به علت خدمتگزاری در دفاع و شکستن حصر آبادان از خاک خوزستان، سال ۱۳۷۰ یعنی ۱۰ سال بعد از شهادتش درجه سرلشگری دریافت کرد.
⬅️جواد فکوری : امیر سرلشکر خلبان جواد فکوری، فرمانده نیروی هوایی و وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران بود. پس از انقلاب ۱۳۵۷، به خدمت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد و با شروع جنگ ایران و عراق به عنوان یکی از طراحان عملیاتهای نیروی هوایی ایران به کار خود ادامه داد.
⬅️ ولیالله فلاحی : تیمسار فلاحی در ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ به سمت ریاست ستاد مشترک ارتش برگزیده شد و در سال نخست جنگ با عراق، راهبردهای دفاعی ایران را هدایت کرد.
⬅️ یوسف کلاهدوز : از جمله اقدامات او پس از انقلاب اسلامی تشکیل سپاه پاسداران به فرمان امام (ره) و راهاندازی واحدهای آموزشی سپاه و توسعه آن بود. آخرین مسئولیتش نیز قائممقامی فرماندهی سپاه بود.
⬅️ سیدموسی نامجو : پس از شهادت مصطفی چمران، نماینده فرمانده کل قوا در شورای عالی دفاع بود و مدتی بعد در نقش وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به خدمت پرداخت.
👈سقوط هواپیمای سی-۱۳۰ ارتش با شماره پرواز ۵۰۵ در منطقه کهریزک تهران که منجر به شهادت افراد مهمی چون ولیالله فلاحی، یوسف کلاهدوز، محمد جهانآرا، جواد فکوری و سیدموسی نامجو شد.به گفته یکی از خلبانان زبده نیروی هوایی، هواپیما حامل اجساد شهدا بوده که گروههای معاند با کار گذاشتن بمب داخل شکم یکی از اجساد قبل از بارگیری نقشه انفجار و ساقط کردن هواپیما را داشتند.
↩️ این حادثه در پی موفقیت عملیات ثامنالائمه و شکست حصر آبادان به وقوع پیوست؛ زمانی که فرماندهان نظامی برای ارائه گزارش این پیروزی به امام (ره) عازم تهران بودند.
روحشان شاد ویادشان گرامی باد🌷
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin