🔴 پیام هشت ماده ای امام خمینی(ره) به قوه قضائیه و ارگان های اجرایی
زمان: 24 آذر 1361 / 29 صفر 1403
مکان: تهران، جماران
موضوع: «فرمان هشت ماده ای» دربارۀ حقوق مردم، قانون، قوۀ قضاییه و لزوم اسلامی شدن روابط و قوانین
مخاطب: قوۀ قضاییه و ارگانهای اجرایی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻در تعقیب تذکر به لزوم اسلامی نمودن تمام ارگانهای دولتی بویژه دستگاههای قضایی و لزوم جانشین نمودن احکام الله در نظام جمهوری اسلامی به جای احکام طاغوتی رژیم جبار سابق، لازم است تذکراتی به جمیع متصدیان امور داده شود. امید است ان شاءالله تعالی با تسریع در عمل، این تذکرات را مورد توجه قرار دهند:
1️⃣ تهیۀ قوانین شرعیه و تصویب و ابلاغ آنها با دقت لازم و سرعت انجام گیرد و قوانین مربوط به مسائل قضایی که مورد ابتلای عموم است و از اهمیت بیشتر برخوردار است در رأس سایر مصوبات قرار گیرد، که کار قوۀ قضاییه به تأخیر یا تعطیل نکشد و حقوق مردم ضایع نشود، و ابلاغ و اجرای آن نیز در رأس مسائل دیگر قرار گیرد.
2️⃣ رسیدگی به صلاحیت قضات و دادستانها و دادگاهها با سرعت و دقت عمل شود تا جریان امور، شرعی و الهی شده و حقوق مردم ضایع نگردد. و به همین نحو رسیدگی به صلاحیت سایر کارمندان و متصدیان امور، با بیطرفی کامل بدون مسامحه و بدون اشکال تراشیهای جاهلانه که گاهی از تندروها نقل می شود، صورت گیرد تا در حالی که اشخاص فاسد و مفسد تصفیه می شوند اشخاص مفید و مؤثر با اشکالات واهی کنار گذاشته نشوند. و میزان، حال فعلی اشخاص است با غمض عین از بعض لغزشهایی که در رژیم سابق داشته اند، مگر آنکه با قرائن صحیح معلوم شود که فعلاً نیز کارشکن و مفسدند.
3️⃣ آقایان قضات واجد شرایط اسلامی، چه در دادگستری و چه در دادگاههای انقلاب باید با استقلال و قدرت بدون ملاحظه از مقامی احکام اسلام را صادر کنند، و در سراسر کشور بدون مسامحه و تعویق به کار پر اهمیت خود ادامه دهند. و مأمورین ابلاغ و اجرا و دیگر مربوطین به این امر باید از احکام آنان تبعیت نمایند تا ملت از صحت قضا و ابلاغ و اجرا و احضار، احساس آرامش قضایی نمایند، و احساس کنند که در سایۀ احکام عدل اسلامی جان و مال و حیثیت آنان در امان است. و عمل به عدل اسلامی مخصوص به قوۀ قضاییه و متعلقات آن نیست، که در سایر ارگانهای نظام جمهوری اسلامی از مجلس و دولت و متعلقات آن و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و کمیته ها و بسیج و دیگر متصدیان امور نیز به طور جدی مطرح است و اَحدی حق ندارد با مردم رفتار غیر اسلامی داشته باشد.
4️⃣ هیچ کس حق ندارد کسی را بدون حکم قاضی که از روی موازین شرعیه باید باشد توقیف کند یا احضار نماید، هر چند مدت توقیف کم باشد. توقیف یا احضار به عنف، جرم است و موجب تعزیر شرعی است.
5️⃣ هیچ کس حق ندارد در مالِ کسی چه منقول و چه غیرمنقول، و در مورد حق کسی دخل و تصرف کند یا توقیف و مصادره نماید مگر به حکم حاکم شرع، آن هم پس از بررسی دقیق و ثبوت حکم از نظر شرعی.
6️⃣ هیچ کس حق ندارد به خانه یا مغازه و یا محل کار شخصی کسی بدون اذن صاحب آنها وارد شود یا کسی را جلب کند، یا به نام کشف جرم یا ارتکاب گناه تعقیب و مراقبت نماید، و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیر انسانی ـ اسلامی مرتکب شود، یا به تلفن یا نوار ضبط صوت دیگری به نام کشف جرم یا کشف مرکز گناه گوش کند، و یا برای کشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد، شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد، و تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری که از غیر به او رسیده و لو برای یک نفر فاش کند. تمام اینها جرم [و] گناه است و بعضی از آنها چون اشاعۀ فحشا و گناهان از کبایر بسیار بزرگ است، و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آنها موجب حد شرعی می باشد.
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 پیام هشت ماده ای امام خمینی(ره) به قوه قضائیه و ارگان های اجرایی زمان: 24 آذر 1361 / 29 صفر 1
7️⃣ آنچه ذکر شد و ممنوع اعلام شد، در غیر مواردی است که در رابطه با توطئه ها و گروهکهای مخالف اسلام و نظام جمهوری اسلامی است که در خانه های امن و تیمی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی و ترور شخصیتهای مجاهد و مردم بیگناه کوچه و بازار و برای نقشه های خرابکاری و افساد فی الأرض اجتماع می کنند و محارب خدا و رسول می باشند، که با آنان در هر نقطه که باشند، و همچنین در جمیع ارگانهای دولتی و دستگاههای قضایی و دانشگاهها و دانشکده ها و دیگر مراکز با قاطعیت و شدت عمل، ولی با احتیاط کامل باید عمل شود، لکن تحت ضوابط شرعیه و موافق دستور دادستانها و دادگاهها، چرا که تعدی از حدود شرعیه حتی نسبت به آنان نیز جایز نیست، چنانچه مسامحه و سهل انگاری نیز نباید شود. و در عین حال مأمورین باید خارج از حدود مأموریت که آن هم منحصر است به محدودۀ سرکوبی آنان حسب ضوابط مقرره و جهات شرعیه، عملی انجام ندهند.
🔹 و مؤکداً تذکر داده می شود که اگر برای کشف خانه های تیمی و مراکز جاسوسی و افساد علیه نظام جمهوری اسلامی از روی خطا و اشتباه به منزل شخصی یا محل کار کسی وارد شدند و در آنجا با آلت لهو یا آلات قمار و فحشا و سایر جهات انحرافی مثل مواد مخدره برخورد کردند، حق ندارند آن را پیش دیگران افشا کنند، چرا که اشاعۀ فحشا از بزرگترین گناهان کبیره است و هیچ کس حق ندارد هتک حرمت مسلمان و تعدی از ضوابط شرعیه نماید. فقط باید به وظیفۀ نهی از منکر به نحوی که در اسلام مقرر است عمل نمایند و حق جلب یا بازداشت یا ضرب و شتم صاحبان خانه و ساکنان آن را ندارند، و تعدی از حدود الهی ظلم است و موجب تعزیر و گاهی تقاص می باشد. و اما کسانی که معلوم شود شغل آنان جمع مواد مخدره و پخش بین مردم است، در حکم مفسد فی الأرض و مصداق ساعی در ارض برای فساد و هلاک حرث و نسل است و باید علاوه بر ضبط آنچه از این قبیل موجود است آنان را به مقامات قضایی معرفی کنند. و همچنین هیچ یک از قضات حق ندارند ابتدائاً حکمی صادر نمایند که به وسیله آن مأموران اجرا اجازه داشته باشند به منازل یا محلهای کار افراد وارد شوند که نه خانۀ امن و تیمی است و نه محل توطئه های دیگر علیه نظام جمهوری اسلامی، که صادر کننده و اجرا کنندۀ چنین حکمی مورد تعقیب قانونی و شرعی است.
8️⃣ جناب حجت الاسلام آقای موسوی اردبیلی رئیس دیوانعالی کشور، و جناب آقای نخست وزیر موظفند شرعاً از امور مذکوره با سرعت و قاطعیت جلوگیری نمایند. و لازم است در سراسر کشور، در مراکز استانداریها و فرمانداریها و بخشداریها هیأتهایی را که مورد اعتماد و وثوق می باشند انتخاب نمایند و به ملت ابلاغ شود که شکایات خود را در مورد تجاوز و تعدی مأمورین اجرا، که به حقوق و اموال آنان سر می زند بدین هیأتها ارجاع نمایند و هیأتهای مذکور نتیجه را به آقایان تسلیم، و آنان با ارجاع شکایات به مقامات مسئول و پیگیری آن متجاوزین را موافق با حدود و تعزیرات شرعی مجازات کنند.
🔹 باید همه بدانیم که پس از استقرار حاکمیت اسلام و ثبات و قدرت نظام جمهوری اسلامی با تأیید و عنایات خداوند قادر کریم و توجه حضرت خاتم الاوصیا و بقیة الله ـ ارواحنا لمقدمه الفداء ـ و پشتیبانی بی نظیر ملت متعهد ارجمند از نظام و حکومت، قابل قبول و تحمل نیست که به اسم انقلاب و انقلابی بودن خدای نخواسته به کسی ظلم شود، و کارهای خلاف مقررات الهی و اخلاق کریم اسلامی از اشخاص بی توجه به معنویات صادر شود.
🔸باید ملت از این پس که حال استقرار و سازندگی است احساس آرامش و امنیت نمایند و آسوده خاطر و مطمئن از همۀ جهات به کارهای خویش ادامه دهند، و اسلام بزرگ و دولت اسلامی را پشتیبان خود بدانند، و قوۀ قضاییه را در دادخواهیها و اجرای عدل و حدود اسلامی در خدمت خود ببینند، و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و کمیته ها را موجب آسایش و امنیت خود و کشور خود بدانند. و این امور بر عهدۀ همگان است، و کار بستن آن موجب رضای خداوند و سعادت دنیا و آخرت می باشد، و تخلف از آن موجب غضب خداوند قهار و عذاب آخرت و تعقیب و جزای دنیوی است. از خداوند کریم خواهانم که همۀ ما را از لغزشها و خطاها حفظ فرماید، و جمهوری اسلامی را تأیید فرموده و آن را به حکومت عالَمی قائم آل محمد ـ صلی الله علیه و آله ـ متصل فرماید «اِنّه قریب مجیب». والسلام علی عبادالله الصالحین.
روح الله الموسوی الخمینی
🔴 معیشت طلاب وضعیت تأسف باری دارد چرا کاری نمیشود؟
#طبقات_مظلوم 3
#جمعیت_زیر_خط_فقر
#طبقات_زیر_خط_فقر
🔹در مطالب قبلی به وضعیت معیشتی کارکنان قوه قضائیه و نظامیان(ارتش، سپاه و ناجا) اشاره کردیم که متأسفانه پرسنل از عهده مخارج ماهانه بر نمی آیند و گوشه ای از مشکلات شان را بازخوانی کردیم.
🔸یکی دیگر از اقشاری که زیر خط فقر محسوب می شوند قشر طلبه و روحانی است. باید عرض کنیم که حقیقتاً معیشت طلاب، وضعیت تأسف باری دارد و نه دولت و مجلس اراده ای برای حل مشکل این قشر دارد، نه هم حوزه علمیه و سایر نهادهای حاکمیتی برنامه ای قوی و مدون برای سروسامان دادن به معیشت طلاب دارند.
🔹شعار استقلال حوزه از دولت اگرچه به عنوان یک مسئله اساسی مطرح است و حوزه نباید متکی به دولت باشد اما بد هم معنا شده! متأسفانه عموماً این برداشت می شود که منظور از استقلال حوزه از دولت ها، یعنی اینکه دولت، خود در قبال قشر طلبه و روحانی و #کارویژه_روحانیت بی خیال و بی تفاوت باشد!
🔻ممکن است کسی سوال کند که کارویژه روحانیت چیست؟
🔹کارویژه روحانیت، پیشبرد دین است؛ ترویج و تبلیغ ارزش های دینی و نهادینه کردن ارزشها است؛ معلمِ معنویت و تربیت جامعه است؛ اسلامیسازی عرصه های مختلف کشور است؛ نظامسازی است؛ تمدنسازی است؛ در هر سه قوه، مدارس، مساجد، مراکز و مجامع مختلف، روحانیت کارویژه مشخصی دارد و حاکمیت ک جامعه به حضور روحانی نیاز دارد.
🔸اگر ما این کارویژه را میخواهیم باید دستاندرکاران آن را تامین کنیم. نمیشود کار ویژه را بخواهیم اما آن را تامین مالی و اقتصادی نکنیم! اگر مدعی هستیم میخواهیم دولت اسلامی و جامعه اسلامی و تمدن اسلامی بسازیم باید لوازماتش را بپذیریم.
🔹متاسفانه تاکنون دولت مسئولیتی تقبل نکرده و معیشتِ دستاندرکاران امر تبلیغ و تحقیق و پژوهش و ترویج اسلام و فعالیتهای تربیتی و فرهنگی را تامین نمیکند. از طرفی شهریهی ناچیزی که ماهانه از سوی حوزه و برخی مراجع تقلید(از محل وجوهات شرعی) برای طلاب پرداخت می کنند برای طلاب متأهل(آقایان) زیر 2 میلیون تومان است برای طلاب مجرد زیر یک میلیون تومان. همین مبلغ برای طلاب خواهر اصلاً واریز نمی شود. بن معیشتی ناچیزی که گهگاهی به طلاب برادر داده می شود به طلاب خواهر(متأهل و مجرد) و اساتید طلبه خواهر(مجرد) هم داده نمی شود.
🔸مسئله دیگر، خود حوزه علمیه است. طولانی شدن سالهای تحصیل و پرکردنِ تمامِ وقت طلاب و روحانیون مشغول به تحصیل و از طرفی عدم تامین معیشت آنان یک تناقض است. بارها از سوی رهبر انقلاب و دیگر دلسوزان انتقاداتی مطرح شده که زمان تحصیل را کمتر کنید. اما متاسفانه اتفاقی نمیافتد.
🔹متأسفانه عموم مردم فکر می کنند طلاب و روحانیون درآمد بالایی دارند و مشکل معیشتی ندارند؛ در حالیکه بیش از 90 درصد طلاب و روحانیت با مشکلات جدی معیشتی روبرو هستند. اما چون حکومت دینی و منتسب به روحانیت است عوام الناس فکر میکنند معیشت این قشر تامین است!
🔸طلاب به واسطه تحصیل و رسالت تبلیغ و فعالیت های فرهنگی، عملاً نمی توانند استخدام دولت یا شرکت های خصوصی شوند مگر معدودی که برای تدریس دروس عربی و قرآن و پرورشی یا بحث قضاوت(آن هم بعد از تحصیل در دانشگاه) مشغول به کار می شوند.
🔹در حالیکه افراد غیرطلبه اگر دیپلم داشته باشند یا مدارک تحصیلی دانشگاهی داشته باشند با رشته های غیرمرتبط هم، در دستگاه های دولتی و شرکت های خصوصی استخدام می شوند. اما این امکان برای طلاب و روحانیون فراهم نیست.
🔸اگرچه برخی از طلاب توانسته اند در کنار تحصیل و تبلیغ، کاسبی نیز داشتی باشند اما این امکان به جهتِ نبود سرمایه برای عموم طلاب فراهم نیست. البته گاهی حوزه هم با فعالیت اقتصادی طلبه راه نمی آید!
🔹در پایان؛ قبل از اتخاذ سیاست حذف ارز ترجیحی، درآمد 11 میلیون تومانی در ماه بعنوان مرز خط فقر تعیین شده بود مطمئناً این رقم بعد از سیاست های اخیر اقتصادی، خیلی بیشتر خواهد بود. باید برای معیشت طلاب که عموماً زیر خط فقر هستند کاری شود.
🔸مخاطب این مطلب، هم دولت است هم مجلس هم حوزه علمیه. باید برای معیشت طلاب فکری اساسی کرد وگرنه هم در تحصیل، هم در تهذیب و اخلاق و هم در کارویژه طلاب تأثیر خواهد گذاشت کما اینکه تاثیرش را داریم میبینیم.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 معیشت طلاب وضعیت تأسف باری دارد چرا کاری نمیشود؟ #طبقات_مظلوم 3 #جمعیت_زیر_خط_فقر #طبقات_زیر_خط_
کامنت یک طلبه را بخوانید. از شرایط سخت و معیشت تنگ و سوءتدبیرها...
آیا وقتی طلاب و روحانیون ما مشکل جدی معیشتی داشته باشند، فرصت تحصیل و کار فرهنگی و تبلیغی و .... دارند؟ انگیزهای باقی میمونه؟
و چقدر ناراحت کننده است که بگویم خیلی از طلاقهایی که این روزها شاهدش هستیم که زندگی برخی طلاب را تهدید میکند و روند افزایشی است، ناشی از همین مشکلات معیشتی است!
دریابید آقا دریابید!
یکی از مشکلات، ساخت برخی اماکن مجلل از سوی برخی از #دفاتر مراجع بزرگوار هست. چه با وجوهات چه با نذورات؛ فرقی نمیکند.
ساخت اینها با این سطح از اشرافیت، هم نتیجه عکس داره هم مبالغ وجوهات شرعی یا نذورات فرهنگی و خیرین، بجای تامین زندگی اهل تبلیغ هزینه این موارد میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پوست کنده و صریح از #شهید_بهشتی
به مناسبت سالروز شهادت ایشان و ۷۲ تن از یارانش
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ترس و خشم قالیباف از سقوط از قدرت!
🔹این کلیپ قالیباف را ببینید دیروز منتشر شده است. جملهای از شهید بهشتی میخواند که فحش محترمانه به خودش و امثال خودش است!
🔸قالیباف از شهید بهشتی این جمله را نقل میکند: «هیچ تبلیغی برای اسلام به اندازه ساختن یک جامعه کوچک نمونه اسلامی نمیتواند نافذ و موثر باشد. سخن گفتن بس است، عمل کنید و تنها سخنی بگویید که راهگشای عمل باشد. شعار و شعورمان باید به شعار راستین اسلام یعنی عمل صالح سازنده اسلامی آراسته باشد تا بتواند ما را به جلو ببرد.»
🔹مردم که سخنان حاج باقر قالیباف را میشنوند و هولدینگ یاس و سیسمونی گیت و لیستبندی جمنا و شانا در #پلاک_50 یادشان میآید نیشخند میزنند که جناب؛ مخاطب این جملات شهید بهشتی کیست؟! شما مگر خودتان مخاطب نیستید؟ چرا حرف میزنید؟ چرا عمل نمیکنید؟!
🔸جالب است قالیباف در ادامه با پریشان احوالی و خشم بخاطر تغییرات روزهای اخیر و از دست دادن یکی از حامیان اصلیاش، چگونه خشمگین به منتقدین حمله میکند که شما در جنگ نبودید و اصلاً غلطی نکردید که غلط داشته باشد!
🔹این سطح از خشمگینی در سخنان رئیس مجلس عادی است چون امروز وی باید پاسخگوی عملکرد نداشتهاش در مجلس باشد و میداند دیگر تیغ او بُرّنده نخواهد بود و شاید از پدرخواندگی بیافتد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب: خدای سال ۶۰ همان خدای امسال است/ سعی کنیم خودمان را مصداق سنتهای الهی در راه پیشرفت قرار بدهیم
🔻حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار مسئولان قوه قضائیه: قوانین الهی، سنتهای الهی تغییرپذیر نیست. این قوانین الهی قوانین متقنی است. خدا با کسی هم قوم و خویشی ندارد. اینکه ما بگوییم ما مسلمانیم و شیعه هستم و جمهوری اسلامی هستیم. پس ما هر کاری که دلمان میخواهد بکنیم، نه. ما با دیگران هیچ فرقی نداریم. ما در سال ۶۰ در مقابل این همه حادثه و شدت عمل توانستیم بایستیم روی پای خودمان دشمن را ناامید بکنیم، امروز هم میتوانیم. خدای سال ۶۰ همان خدای امسال است، خدای دورانهای سختی و دورانهای گوناگون یکی است. سنتهای الهی همه سر جایش است. خب؛ سعی کنیم خودمان را مصداق سنتهای الهی در راه پیشرفت قرار بدهیم سعیمان این باشد.
🔹 این آیهی شریفهی سوره حج تکلیف همهی ما را روشن کرده؛ «الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ» اقاموا الصلاة یعنی اقامهی نماز. این اشاره است به اینکه حکومت الهی و اسلامی باید تعبد را و توجه به خدا را توجه به معنویت را گسترش بدهد. اقامهی صلاة به این منظور است. باید روح تعبد در جمهوری اسلامی گسترش پیدا کند و اتوالزکاة، اتوالزکاة یعنی زکات بدهد، زکات هم معلوم است چیست لکن اشارهای، نکتهای که در این اتوالزکاةها یا اتوالزکاةهای متفرقه در قرآن است این است که در جامعهی اسلامی بایستی عدالت در توزیع مورد نظر باشد. این جور است. وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ. امر به معروف. حالا در صلات و زکات و اینها بالاخره یک کارهایی شده، أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ عقبیم. وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ. معروف چیست؟ معروف عدالت، انصاف، برادری، ارزشهای اسلامی، اینها معروف است. باید امر به معروف بکنیم.
🔺 «نَهَوْا عَنِ الْمُنكَر» از منکر نهی، منکر چیست؟ ظلم است، فساد است، تبعیض است، بیانصافی است، اینها، عدم اطاعت الهی است، اینها ظلم است، اینها منکر است. از اینها باید نهی بشود. ۱۴۰۱/۴/۷
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_قوه_قضائیه
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب: ساختارهای فسادزا در قوه قضاییه باید در هم شکسته بشود
🔻حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار مسئولان قوه قضائیه: مسئلهی مبارزهی با فساد جدّی گرفته بشود. فساد وجود دارد... در داخل قوه اینجور نیست که فساد نباشد.
🔹 البته اکثریت قضات پاکدست، نجیب، مؤمن و زحمتکش، حقیقتاً شریف اینجورند در این تردیدی نیست اما در جمع هزار نفره اگر ده نفر هم آدم ناباب پیدا بشوند میتوانند آن بقیه را مورد آسیب قرار بدهند؛ از لحاظ آبرو و از لحاظ کار و اینها. باید دنبال همان ده نفر گشت.
🔺 و عمده همین است که با ساختارهای فسادزا مقابله بشود، گاهی اوقات در بخشی از جاها حالا چه در قوهی قضاییه چه در قوهی مجریه یا جاهای دیگر بعضی از ساختارها هست که به طور طبیعی فساد ایجاد میکند، آن ساختارها باید در هم شکسته بشود. ببینید بگردید این ساختارها را پیدا کنید آنها از بین برود. ۱۴۰۱/۴/۷
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_قوه_قضائیه
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰رهبر انقلاب خطاب به قوه قضائیه: هرجا احساس شد حقوق عامه دارد تضییع میشود وارد میدان بشوید/ مسئله پیشگیری از جرم و قانون مربوط به تعیین حدود زمینها را دنبال کنید
🔻حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار مسئولان قوه قضائیه: در حوزهی حقوق عمومی دادستان کل وظائفی دارد، رصد کامل نسبت به حقوق عامه داشته باشند. که حالا یک موردش را بعداً عرض خواهم کرد. رصد داشته باشند که حقوق عامه تضییع نشود، هر جا احساس شد حقوق عامه تضییع دارد میشود وارد میدان بشوند، وارد میدان بشوند به طور جدی، با استناد به قانون، بنده با اعمال احساسات و شعارگونه وارد شدنِ در این قضایا موافق نیستم اما با استناد به قانون محکم وارد بشوند. این مثلاً، خب این یک کار مهمی است.
🔹 یا مسئلهی پیشگیری از جرم که یکی از وظائف قوهی قضائیه است در قانون اساسی هم آمده، این بایستی جدی گرفته بشود، هیچ اهمالی روا داشته نشود. در مورد این باصطلاح قوانین عادی و معمولی و باصطلاح کارهای متعارف قوه، این قانونی که مربوط به زمینها بود که هر یک متر زمینی را مشخص کنند در شهرها و روستاها که حکمش چیست، مال کیست، این باید به نتیجه برسد.
🔺 این باید به نهایت برسد، این باید دنبال بشود، اگر این کار شد، این زمینخواریها و این کوهخواریها و اینها دیگر از بین خواهد رفت که خود آن زمینخواریها هم باز زمینهی مشکلات دیگری است. ۱۴۰۱/۴/۷
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_قوه_قضائیه
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب: قوه تحت تأثیر نظر ضابطین قرار نگیرد و به موضوعات، مستقل رسیدگی کند/مراقبت بشود از رفتار ضابط که تندروی و زیادهروی انجام نگیرد/ البته از نظرات کارشناسی ضابطین استفاده کنید
🔻حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار مسئولان قوه قضائیه: نوع ارتباط قوهی قضائیه با ضابطین قضایی خیلی مهم است. از چند طرف باید ملاحظه وجود داشته باشد. یک طرف این است که بایستی رفتار ضابطین مراقبت و نظارت بشود که خب من در تلویزیون شنیدم ایشان همین چندی پیش یک دستوراتی دادند در مورد بعضی از این کارهایی که ضابطین میکنند که نباید این کارها نسبت به متهم انجام بگیرد. خب این یک بخش قضیه است که مراقبت بشود از رفتار ضابط که تندروی و زیادهروی و اینها انجام نگیرد. یک جهت دیگر این است که قوه تحت تأثیر نظر ضابط قرار نگیرد. خب ضابطین، دستگاههای مؤثر و مهمی هستند دیگر، قدرتهایی دارند، نظراتی نسبت به اشخاصی، نسبت به قضایا دارند.
🔺 قوهی قضائیه خودش بایست مستقل رسیدگی کند. تحت تأثیر نظر او قرار نگیرد. یک طرف دیگر قضیه این است که همین ضابطین گاهی نظرات کارشناسیای دارند که اینها تحقیقشده است، این نظرات کارشناسی را هم ندیده نگیرند. قوهی قضائیه از این نظرات کارشناسی استفاده کند، حالا چه نیروی انتظامی، چه وزارت اطلاعات، چه جاهای دیگر ضابطینی که هستند، گاهی نظراتی دارند، نظرات تخصصی و کارشناسیشده، به این نظرات توجه بشود. یک مسئلهی دیگر غالباً ضابطین به ما شکایت میکنند مکرر که مثلاً ما وقتی اعتراض میکنیم که چرا فلان مورد را برخورد نکردید، میگویند ما برخورد کردیم، دادیم به قوهی قضائیه، قوهی قضائیه رها کرد. از قوهی قضائیه میپرسیم چرا؟ میگویند قانون نداشتیم. خب اگر قانون ندارید، قانون را چه کسی باید فراهم کند؟ شما باید فراهم کنید دیگر. لایحه درست کنید، تنظیم کنید، بدهید به مجلس تصویب کند برایتان. ۱۴۰۱/۴/۷
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_قوه_قضائیه
💻 @Khamenei_ir
🔴 مهمترین بخشهای بیانات رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان قوه قضائیه عبارت بود از:
🔹دشمنان مدام از ضربه زدن به کشور ناامید شدند. آنان به ضعفها و کاستیهای در داخل امیدوارند.
🔸خدا با کسی هم قوم و خویشی ندارد. اینکه ما بگوئیم ما مسلمانیم و شیعه هستیم و جمهوری اسلامی هستیم پس هر کاری دلمان بخواهد بکنیم، نه!
🔹خدای سال ۶۰، همان خدای امسال است. ما در مقابل حوادث سال۶۰ توانستیم بایستیم روی پای خودمان؛ امروز هم میتوانیم.
🔹در امر به معروف(عدالت، انصاف، برادری، ارزشهای اسلامی) و نهی از منکر(ظلم، فساد، تبعیض، بی انصافی و ...) عقبیم.
🔸با ساختارهای فسادزا درون قوه قضائیه برخورد شود. ساختارهای فساد در هم شکسته شود.
🔹با افراد فاسد درون قوه(قاضی و سایر دستاندرکاران) برخورد شود. ممکن است از جمع هزار نفره، ده نفر آدم ناباب باشد. باید دنبال همان ده نفر گشت.
🔸هرجا احساس شد حقوق عامه دارد تضییع میشود، وارد میدان شوید. مثل زمینخواری و کوهخواری، مثل دروغ و شایعهای که روان مردم را تخریب کند. با دروغ و شایعه در مجازی برخورد کنید.
🔹قانون مربوط به تعیین مالکیت زمینها را دنبال کنید تا جلوی کوهخواری و زمینخواری اینها گرفته شود.
🔸قوه تحت تاثیر ضابطین قرار نگیرد، بلکه مستقل رسیدگی کند. از نظرات کارشناسی ضابطین استفاده کنید اما تحت تاثیر قرار نگیرید.
🔹خلاء قانونی را با دادن لایحه به مجلس، برطرف کنید.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 مهمترین بخشهای بیانات رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان قوه قضائیه عبارت بود از: 🔹دشمنان مدام از
این نکات فوق العاده مهم را ببینید 👆👆
ولی آنچه در خبرگزاری فارس و سایر کانالهای مدعی انقلابی بیشتر منتشر شد و ضریب خورد این تیتره: قوه قضائیه با دروغ و شایعات در فضای مجازی برخورد کند.
رها کردن نکات اصلی و ضریب دادن به نکات فرعی برای رسیدن به اهداف خود!
هدایت شده از رضا حیدری
⛔️چرا باید #مدرس_حوزه_علمیه به دنبال استخدام در ارگانها باشد؟
🔹هر سرزمینی، هرکشوری، هر ملتی که بخواهد پیشرفت کند باید به معلمان، استادان و صاحبان علم و فضیلت احترام بگذارد.
🔹متأسفانه امروز معلمان در جامعه ما احساس خوشایندی ندارند و منزلت خودشان را در نظامات اجتماعی، مناسب نمی بینند و این زنگ خطری است برای دولتمردان، سیاستمداران و قانونگذاران و مراجع تقلید و بزرگان ما. چرا باید شاهد باشیم که #معلم ما در آموزش و پرورش به فکر شغل دوم و سوم باشد و با توان حداکثری در کلاس درس حاضر نشود!؟ چرا باید دست روی دست بگذاریم تا مدرّس موفق و خوب حوزه علمیه ما به دنبال #استخدام در نهادها، سازمان ها و ارگان ها باشد و در میانه سال با شاگردان خود خداحافظی کند و به آنها بگوید بر خلاف میل قلبی برای تامین معاش کرسی تدریس را رها میکند! و به فلان کار تبلیغی یا اجرایی خوب دیگر رو می آورد؟
🔍 در پایگاه خبری خوزستان بیشتر بخوانید:
http://www.khoozna.ir/view-138398-.html
📌کانال استاد حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔴 دعوت فقرا به «صبر» سخن اسلام نیست!
🔹اگر در جامعه اى، کسانى فقرا را به صبر دعوت کردند، که میدان را براى یغماگرى یغماگران باز بگذارد و بگویند صبور باش تا خدا در آخرت به تو عوض دهد! این سخن، سخن اسلام نیست... .
#شهید_بهشتی
کتاب بانکدارى، ربا و قوانین مالى اسلام ص. ۸۶
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
سایت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور
🔴 دعوای ما دعوای اولویتهاست!
🔹نهجالبلاغه را که باز میکنیم هر خطبه و حکمت و نامهی حضرت امیرالمومنین(علیهالسلام) را که میخوانیم، از عدالت سخن به میان آمده؛ از مبارزه با تبعیض و فقر و فساد؛ از تشر و نهیب به اصحاب قدرت و ثروت؛ از نصیحت مردم و دعوت آنان به قیام و مبارزه با ظالمان؛ از امر به معروف و نهی از منکر قدرتمندان و زورمداران؛ دفاع از مظلومان و مستضعفان!
🔸به آثار رهبران انقلاب اسلامی که مراجعه میکنیم از صحیفه امام(ره) و آثار شهیدان بهشتی و مطهری تا آثار آیتالله خامنهای(حفظهالله)؛ بیشترین مسئلهای که تکرار شده و مشهود است، بحث از عدالت و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و دفاع از محرومین و مستضعفین و جامعه توحیدی و جامعه بیطبقه و آزادیخواهی و امر به معروف و نهی از منکر اصحاب قدرت و ثروت است!
🔹اما وقتی به محتوای خیلی از منابر معروف و سخنرانان و اساتید حزباللهی و خطبای مشهور نماز جمعه و برنامههای مذهبی صداوسیما، در دوسه دهه اخیر رجوع کرده و واکاوی میکنیم، مهمترین مسائلی که مطرح میشود، عبارتست از: اخلاقیات و معنویات فردی و نهایتاً خانوادگی و بیتفاوت نسبت به قدرت و ثروت و حکومت و دولت، دین فردی و حجاب و عفاف و زیارت و عزاداری و خیریه و امور بیتفاوت نسبت به مسائل و دردهای مردم!
🔸خیلی از رسانهها و فعالان مجازی حزباللهی را هم که نگاه میکنیم بجای بازخوانی نهج البلاغه و صحیفه امام و مطهریخوانی و بهشتیخوانی و خامنهایخوانی، امروز کارشان پرداختن به امور غیراصلی است. بیتفاوت نسبت به مسائل اصلی جامعه؛ بیخیال نسبت به معروفها و منکرات اصلی و اساسی و درگیر دعواهای سیاسی و جناحی!
🔹همین خطِ بیتفاوتی نسبت به معروفهای اصلی و منکرات اصلی را، در ۳۰ سال گذشته(بجز یک مقطع دوسه ساله)، در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور میبینید به ریاست آیتالله جنتی و حالا آیتالله صدیقی؛ این ستاد، نه تنها معروفها و منکرهای اصلی را فراموش کرده، بلکه از بین همین اخلاقیات و معنویات و دشمنشناسیهای تریبون داران حزباللهی در دوسه دهه اخیر هم، فقط به حجاب و عفاف چسبیده! آن هم با روشهای مستقیمِ بیتاثیرِ فرعیِ به درد نخور!
🔻دعوای ما با بخش عمدهای از فعالان مذهبی و و نهادها و ساختارهای مسئول، همین دعوای اولویتهاست!
🔻این بخشی از بیانات دیروز رهبر انقلاب در جمع مسئولان قوه قضائیه است: «حالا در صلات و زکات و مانند اینها بالاخره یک کارهایی شده، [امّا در] «اَمَروا بِالمَعروفِ وَ نَهَوا عَنِ المُنکَر» عقبیم. معروف چیست؟ عدالت، انصاف، برادری، ارزشهای اسلامی ... منکر چیست؟ ظلم است، فساد است، تبعیض است، بیانصافی است، عدم اطاعت الهی است.»
🔹برخلاف این استدلال رهبر انقلاب در سخنرانی دیروز، معروف و منکر از نظر خیلی از دوستان رسانهای و خیلی از منبریها و اساتید و از منظر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، خلاصه می شود در حجاب-بیحجابی. (رجوع کنید به صفحه اول سایت این ستاد https://www.setad-abm.ir/) البته کانالهای اطلاعرسانی ستاد در استانها هم همین را نشان میدهد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از گروه جهادی یاران انقلاب خوزستان
🔴 با همت و همدلی شما مومنین عزیز، یک دستگاه کولر ۱۸ هزار اجنرال نو، به قیمت ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خریداری و به خانوادهای که پدر کارگر ساختمان بوده و دچار بیماری صرع بود تقدیم شد.
#فراخوان ۵۷
🌺 از همه دوستانی که کمک کردند ممنون و متشکریم. خداوند متعال از همه به بهترین وجه قبول کند.
🔻 گروه جهادی یاران انقلاب:
🇮🇷 ثبت در "سازمان بسیج سازندگی"
✔️ شماره ثبت:
"۹۶۷۳۱۹۰۱۹۳۵۶"
✅ #ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/2268200963C17b79a224e
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 کارگاه ۳ ساعته #ژورنالیسم_تحقیقی
همیشه آنچه در باطن #روابط_قدرت (چه #قدرت_سیاسی، چه #اقتصادی و چه #فرهنگی) رخ میدهد به نفع جامعه نیست و البته که صاحبان قدرت بهشدت از اطلاعات وقایع پشت صحنه #صیانت میکنند و این صیانت لطمهپذیری جامعه را دوچندان میکند.
🕵🏻♂️کنش افرادی که وظیفه اجتماعی و حرفهای خود را تحقیق در روند آنچه از جامعه پنهان شده است تعریف کردهاند، به شکل سنتی ذیل قسمی از روزنامهنگاری دستهبندی میشود که #ژورنالیسم_تحقیقی نام دارد.
🗞️ ژورنالیسم تحقیقی در واقع به عنوان اهرم نظارت جامعه بر اهالی قدرت عمل میکند و وظیفه خود را تحقیق و تحفص و البته افشاگری درباره موضوعاتی میداند که به دلایل مختلف از چشم جامعه مغفول مانده است.
ژورنالیسم تحقیقی در #ایران گونه تاریخداری نیست و میتوان گفت حیات نسبی خود را وامدار رسانههای نوظهور است. با این حال نمیتوان از تاثیر فعالان ژورنالیسم تحقیقی نوظهور در عرصه اجتماعی و سیاسی چشمپوشی کرد. خاصه اینکه مکانیسمهای نظارتی در ایران خیلی کارآمد عمل نمیکنند.
💡در #طعم_تجربه بعدی میخواهیم طعمی بچشیم از تجربیات یکی از فعالان این حوزه و با تاریخچه و چالشهای شکلگیری ژورنالیسم تحقیقی نوظهور آشنا شویم و هم پرسشهایی درباره وضعیت اینگونه روزنامهنگاری در ایران طرح کنیم.
👨🏻💼مهمان طعم تجربه پیش رو #وحید_اشتری است. وحید اشتری، دانشآموخته رشته #علوم_سیاسی #دانشگاه_تهران، که در سپهر سیاسی کشور خود را یک #عدالتخواه توصیف میکند، از زمان دانجشویی در عرصه مجادله و چالش با نهادهای قدرت فعال بوده و در چهار سال گذشته از فعالان عرصه ژورنالیسم تحقیقی نوظهور بوده است.
🪜اشتری قرار است در یک دوره ۱۸۰ دقیقهای به ارائه سرفصلهایی در باب وضعیت ژورنالیسم تحقیقی در ایران و جهان بپردازد و بعد پاسخگوی سوالات متنوع مخاطبان باشد.
❓مهمترین پرسش پیش روی اشتری به شرح زیر است: با توجه به بافت قدرت در ایران در حالی که نهاد #دولت به معنی عام کلمه همهجا حضور دارد چگونه ژورنالیسم تحقیقی میتواند اعتبار مستقل بودن را از آن خود کند؟ با این اوصاف آیا اساسا ژورنالیسم تحقیقی در ایران ممکن است؟
📆این دوره روز شنبه ۱۱ تیرماه، ساعت ۱۹ تا ۲۲ به شکل مجازی و حضوری برگزار خواهد شد.
✅شرکت در این دوره به فعالان حوزه اجتماعی، علاقهمندان به حوزه #خبرنگاری و رصدکنندگان تحولات سیاسی در ایران توصیه میشود.
📥ثبتنام از طریق لینک زیر:
https://jivegi.school/course/119