Modiryar | مدیریار
✍ مدل روابط عمومی آینده گرا #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدل روابط عمومی آینده گرا
✅ "پیش بینی" و "مطالعات آینده" یک اصطلاح کلی برای تمام روش هایی است که می تواند برای ترویج #تفکر_استراتژیک در مورد موضوعات مربوط به روندهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، مورد استفاده قرار گیرد.
✅ در سال های اخیر بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ، برای یک برنامه ریزی استراتژیک قدرتمند از برای آینده آماده می شوند. پروژه های زیادی در کشورهای مختلف در این زمینه انجام شده است. در برخی کشورها شوراهای مختلفی با مسئولیت فعالیت های پیش بینی تشکیل شده است و تعداد گروه های تحقیقاتی درگیر در این فرآیند مرتب در حال افزایش است، اما در حوزه روابط عمومی، #آینده_پژوهی هنوز جایگاه چندانی ندارد.
✅ با این حال #آینده_روابط_عمومی و تقویت جایگاه آن نیازمند تحقیقات فشرده در مورد پیش بینی و سایر زمینه های مرتبط است که می تواند به ارایه دانش جدید و یک راه خوب برای دستیابی به جایگاه شایسته روابط عمومی و حفظ قدرت آن در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بینجامد.
✅ الگوی #روابط_عمومی_آینده_گرا دارای خصوصیات زیر است:
▪زبان مشترک؛
▪صدای مشترک؛
▪شبکه اجتماعی واحد؛
▪ابزارها و فنون؛
▪خرد و تعهد جمعی؛
▪ مشارکت در هدف گذاری؛
▪کاهش جانبداری ها، سوگیری ها و دخالت سلیقه ها؛
▪تحلیل راهبردی و پیش بینی خطرها و فرصت ها؛
▪خلق فضاهای متحول ساز؛
▪طراحی محصولات و خدمات جدید؛
▪ایجاد فضاهای رقابتی جدید(ایجاد تمایز)؛
▪دوراندیشی فعالانه؛
▪اطمینان بخشی از رشد و توسعه مستمر؛
▪شفاف سازی برنامه ها، فعالیت ها و گزینه های آینده محور.
✅ این الگو به عنوان یک روش اجرایی برای #روابط_عمومی آینده گرا دیده میشود؛ روابط عمومیای که باید برای آینده برنامه داشته باشد و به جامعه از طریق درگیر شدن در مکالمات مربوط به مسایل آینده و ارایه ایده های سازنده برای شکل دادن یک آینده پویا و سازنده کمک نماید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند مشارکت استراتژیک
✅ #مشارکت_استراتژیک به رابطه میان دو شرکت تجاری اطلاق میشود، که اغلب با انعقاد یک یا چند قرارداد رسمی آغاز میگردد. مشارکت استراتژیک برای کسبوکارهایی که منابع محدود در اختیار دارند مفید است.
#Strategic_partnership
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع سیستم های اطلاعاتی در سازمان
✅ زمانی که سازمان ها برای رفع نیازهای بشر و دلیل مهمتر از آن یعنی کسب سود از طریق رفع آن نیاز ها، تشکیل یافتند به اهمیت منابع مهمی چون #نیروی_انسانی و مواد اولیه پی برده بودند.
✅ اما در عصر جدید، بشر علاوه بر اهمیت دادن به منابعی که ذکر شد، دریافت که اطلاعات به خودی خود یکی از مهمترین دارایی های هر سازمان است و باید از آن به نحو احسن استفاده کرد. بنابراین #سیستم_های_اطلاعاتی در سازمان شکل گرفتند.
✅ #اطلاعات در اطراف ما تولید می شوند و پراکنده اند. دسترسی به این اطلاعات پراکنده آسان نیست. برای آنکه بتوانیم از این اطلاعات استفاده کنیم باید آن ها را چون سایر منابع سازمان ببینیم و مدیریت کنیم. در #سازمان_ها این سیستم ها در 4 نوع هستند:
🔴 سیستم های اطلاعات اجرایی (EIS)
✅ که مد نظر مدیران اجرایی است؛ مانند:
▪سیستم های پشتیبان مدیران
🔴 سیستم های پشتیبانی تصمیم (DSS)
✅ که مدنظر مدیران ارشد است؛ مانند:
▪سیستم های خبره و هوش مصنوعی
▪سیستم های پشتیبان تصمیم گیری
▪سیستم های اطلاعات مدیریتی
🔴 سیستم های مدیریت اطلاعات (MIS)
✅ که مدنظر مدیران میانی است؛ مانند:
▪سیستم های کار دانشی
▪سیستم های اتوماسیون اداری
🔴 سیستم های پردازش تراکنش (TPS)
✅ که مدنظر کاربران است؛ مانند:
▪سیستم های اطلاعاتی تراکنشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تله و دام موفقیت بر سر راه سازمان ها #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تله و دام موفقیت بر سر راه سازمان ها
✅ بسیاری مواقع پیش می آید که سازمان یا شرکتی دچار مشکل می شود، این نکته به خودی خود، مشکل خاصی ندارد! کاملا طبیعی است که سازمانی به دلیل مسائل بیرونی و تهدیدهای محیطی و همچنین ضعف های داخلی خود آسیب هایی را متحمل شود.
✅ اما این نکته که سازمان ها به واسطه نقطه ضعف هایشان نباشد که دچار مشکل شوند و شکست بخورند و این که تهدیدهای سر راه سازمان ها آن عاملی نباشد که باعث می شود آسیب ببینند، نتوانند رشد کنند و یا حتی بقاء آنها به اما و اگر، ربط پیدا کند، قدری خارج از عادت است.
✅ یک ضرب المثل شرقی هست که می گوید و می پرسد که؛ می دانی یک مرد از کدام سمت می افتد؟ خیلی وقت ها هست که سازمان های موفق و شرکت هایی که در شرایط مناسب و موقعیتی خوب، قرار دارند دچار مسئله و مشکل شده، شکست خورده و از دور خارج می شوند.
✅ تاریخ اقتصاد، صنعت و تجارت از این دست نمونه های موفق که در نهایت تبدیل به تجربه های شکست خورده و مثالهای کلاس ها و دوره های آموزشی مدیریت، شدند کم ندارد. پاسخ پرسش آن ضرب المثل این است که؛ مرد از همان سمتی که تکیه داده است، میافتد.
✅ این شاید به خاطر اطمینان و پشتگرمی به چیزی است که احتمالا ماهیت و کارکرد دقیق آن را نمی دانیم. بر سر راه سازمان ها و کسب و کارها، مدیران و حتی اشخاص، دام ها و تله هایی هست که ممکن است باعث شود مدیران ارشد و مسئولان، شرایط و موقعیت صحیح سازمان را به صواب تشخیص ندهند.
✅ همان طور که هر چیز خوبی در مدیریت از شناخت به دست می آید، پیامدهای نامطلوب و رویدادهای ناخوشایند نیز از شناخت و تشخیص نادرست و برنامه ریزی و اقدام بر مبنای آن، به عمل می آیند.
✅ یکی از این موارد را به عنوان دام ها و تلههای مدیریت می شناسیم. تله و دام موفقیت در مدیریت، از مصداق های شناخته شده دام های مدیریت است که شرح آن را به صورت گویا و مفهوم در نمودار می بینید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی تأثیر پاداش سازمانی بر عملکرد کارکنان با نقش میانجی انگیزش
#دکتر_رفعت_محبی_فر
✅ زمانی که کارکنان در تیم و محل کار خود #احساس_ارزشمندی داشته باشند، انگیزه بیشتری برای انجام وظایف خود به دست میآورند. اگر رهبر یک تیم یا مدیر یکی از واحدهای سازمان هستید، طراحی و استفاده از یک سیستم پاداش برای کمک به ایجاد انگیزه در اعضای تیم خود را همیشه مدنظر داشته باشید.
✅ #سیستم_پاداش_کارکنان یک روش انگیزشی است که سازمانها در راستای تشویق کارکنان خود برای انجام کار با کیفیت از آن استفاده میکنند. سیستم پاداش با برنامه تشویقی تفاوت دارد، چرا که برنامه های تشویقی هدف محور هستند و با پاداش ترکیب میشوند. در مقابل، پاداش به آن دسته از اعضای تیم تعلق میگیرد که که کارهای استثنایی انجام میدهند یا یک دارایی بزرگ برای تیم به شمار میرود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ارتقا انگیزش
#دکتر_مهدی_باقری
✅ #افزایش_انگیزه_کارکنان کلید موفقیت یک سازمان محسوب می شود. بدون افزایش انگیزه کارمندان، شرکت ها با کاهش بهره وری و سطح تولید پایین تر مواجه می شوند و این احتمال وجود دارد که شرکت در رسیدن به اهداف مهم خود با مشکل روبرو شود.
✅ اما #انگیزه_کارکنان همیشه به راحتی به دست نمی آید، این همان چیزی است که رهبران و مدیران سازمان به همراه مشاور منابع انسانی باید آن را پرورش دهند و بر آن نظارت کنند. ایجاد فرهنگ انگیزه راهی عالی برای راضی نگه داشتن کارمندان در محل کار است. کارکنان باید از پروژهها، پاداشها و مزایای خود احساس انگیزه کنند.
✅ انگیزه کارکنان میزان تعهد، انرژی و نوآوری است که کارکنان یک شرکت در طول روز کاری دارند. حفظ و افزایش انگیزه کارکنان می تواند برای شرکت ها مشکل ساز باشد، زیرا آنچه که باعث #ایجاد_انگیزه در کارمندان می شود، برای همه جالب و هیجان انگیز نخواهد بود. بنابراین شرکت های مشاوره مدیریت باید به مدیران کمک کنند تا آنها بتوانند اصول ایجاد انگیزه در کارکنان را رعایت کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رفتار برنامه ریزی شده در فعالیت های توسعه شغلی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل رفتار برنامه ریزی شده در فعالیت های توسعه شغلی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیری
✍ مدل رفتار برنامه ریزی شده در فعالیت های توسعه شغلی
🔴 نظريه رفتار برنامه ريزی شده
✅ در شرايطی که فرد #کنترل_ارادي کاملی روي رفتار خود داشته باشد و همه شرايط مربوط به رفتار در اختيار او باشد، نظريه عمل استدلالی کاربرد دارد ولی در مواردی که ميزان کنترل ارادي بر يک رفتار کم می شود و فرد با وجود داشتن قصد رفتار، نتواند آن رفتار را انجام دهد، کاربرد اين الگو چندان زياد نيست. در اينجاست که ميزان کنترل فرد بر شرايط انجام رفتار مهم خواهد بود. در اين موارد آساني يا مشکلي انجام يک رفتار بر روي قصد آن رفتار نيز تاثير خواهد گذاشت.
✅ #آيژن و همکارانش با مشاهده اين اختلاف الگوي جديدي را پايه گذاري کردند.”نظريه رفتار برنامه ريزي شده “ علاوه بر دو سازه نگرش نسبت به رفتار و هنجارهای ذهنی که در نظريه عمل استدلالی معرفی شد، عامل سومی به نام کنترل درک شده (Perceived Control) را با خوددارد. کنترل درک شده به دو عامل وجود يا فقدان تسهيل کننده ها يا موانع انجام يک رفتار، و ميزان تاثير هر وضعيت در سختی يا آسانی انجام رفتار بستگی دارد.
✅ #سازه_کنترل_درک_شده مانند دو سازه نظريه عمل استدلالی، با دو روش قابل اندازه گيري است:
▪اندازه گيری مستقيم سازه کنترل درک شده:
در اين روش، اندازه کلي کنترل درک شده بر روي #رفتار، با مقياس هاي معنايي مانند "با خودم است و با خودم نيست" مشخص می شود.
▪اندازه گيری غيرمستقيم سازه کنترل درک شده:
✅ با اندازه گيری دو بخش مجزای اين #سازه، مقدار آن مشخص خواهد شد:
▪احتمال وجود هر وضعيت کمکي يا تحميلي که با مقياس "احتمال دارد و احتمال ندارد" با استفاده از طيف "احتمال دارد، احتمال ندارد" و تعيين امتياز هفت درجه ای 3- تا 3+ يا 1 تا 7
▪اثر درک شده هر وضعيت در ايجاد آساني يا سختي انجام رفتار با استفاده از طيف "احتمال دارد و احتمال ندارد" و تعيين امتياز هفت درجه ای 3- تا 3+
✅ پس #نظريه_رفتار_برنامه_ريزی_شده، فرم تکميل شده ای از نظريه عمل استدلالی است. در اين الگو بايد سه سازه نگرش نسبت به رفتار، هنجارهای ذهنی و کنترل درک شده را اندازه گيری کرد و با بررسی ارتباط اين سازه ها با قصد رفتار، مداخله مناسب طراحی کرد. بايد توجه داشت که وزن هاي نسبي اين سه سازه در جوامع مختلف و رفتارهاي مختلف ممکن است متفاوت باشد.
#Theory_of_Planned_Behavior
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مشارکت کارکنان در فعالیت های خود توسعه ای
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مشارکت کارکنان در فعالیت های خود توسعه ای #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار w
✍ مدل مشارکت کارکنان در فعالیت های خود توسعه ای
🔴 خودتوسعهای چیست؟
✅ منظور از خودتوسعهای #پیشرفت در زندگی و دستیابی به آرزوها و خواستههای بیشتر است. در خودتوسعهای، شما به موفقیت، شادی، کارآمدی و داشتن مهارت بیشتر دست مییابید. خودتوسعهای یعنی استعدادها و تواناییهای بالقوهتان را شکوفا کنید و به اهداف و رؤیاهایتان برسید.
✅ بخش مهم خودتوسعهای، #خودآگاهی بیشتر، شناخت خود و دلیل کارهایی است که میکنید. در خودتوسعهای میتوانید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و هدف و مأموریتتان در زندگی و ارزشهایتان را بهروشنی تشخیص دهید؛ بنابراین با خودتوسعهای، به رشد و پیشرفت خودتان کمک میکنید.
✅ البته در این روند ممکن است به گرفتن کمک از دیگران، از طریق داشتن مربی، درمان، خواندن کتاب و تماشای ویدیوهای آموزشی هم نیاز داشته باشید. صنعت خودتوسعهای در آمریکا ۱۱ میلیارد دلار ارزش دارد. هرساله ۵۰۰میلیون دلار صرف محصولات خودتوسعهای، دورههای #آموزشی و هماندیشیها میشود.
🔴 چهچیزی را نمیتوان خودتوسعهای نامید؟
✅ نمیتوان انتظار داشت فرد یا چیزی دیگر موجب خودتوسعهایتان شود. تمام #قدرت_تغییر در وجود خودتان نهفته است نه فرد دیگر. نمیتوان بدون بهکاربستن آموزشها، به خودتوسعهای دست یافت.
✅ #خود_توسعهای مثل دوپامین نیست که در بدن ترشح شود و شادتان کند. اگر میخواهید به خودتوسعهای دست یابید و به آن صرفا به چشم موضوعی سرگرمکننده و تفریحی نگاه نکنید، باید هرچه را میآموزید به کار بندید.
🔴 تفاوت خودتوسعهای با توسعه فردی
✅ آیا #خودتوسعهای همان توسعه فردی نیست؟! نه! نیست. خودتوسعهای (Self-Development) با توسعه فردی (Personal Development) متفاوت است. گرچه شاید این دو اصطلاح شباهتهای زیادی به هم داشته باشند ولی واقعیت این است که تفاوت ظریفی باهم دارند. شاید دانستن این تفاوت بتواند کمک بهتری به شما برای بهبود مهارتهای فردیتان بکند. پس لازم است که این تفاوت را کمی توضیح دهیم:
✅ تفاوت #توسعه_فردی با خودتوسعهای این است که توسعه فردی درباره کمیت و نوع مهارتهایی صحبت میکند که باعث رشد شخصی میشوند (مثل برنامهریزی، ورزش، یادگیری چیزهای تازه و…) ولی خودتوسعهای به مهارتها نگرش کیفی دارد؛ یعنی اینکه همان مهارتهای توسعه فردی را چطور و تحت چه شرایطی انجام بدهیم که در مسیر توسعه فردی بهتر پیش برویم. این یعنی مسیر توسعه فردی افقی و جلورونده است ولی مسیر خودتوسعهای عمودی یا عمقی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مکاتب و نظریه های اخلاقی
✅ در موضوع اخلاق و #فلسفه_اخلاق در طول تاریخ، مكاتب و دیدگاههای بسیار متعدد و متنوعی از سوی اندیشمندان و فیلسوفان شرق و غرب پدید آمده است.
✅ بسیاری از #فیلسوفان، از روزگار یونان باستان تا عصر حاضر، همواره كوشیده و میكوشند تا متناسب با مبانی فكری و فلسفی خود، نظامی اخلاقی ارائه دهند.
✅ این مكاتب و نظامهای #اخلاقی از سوی نویسندگان مختلف، به گونههای متفاوتی دستهبندی و تنظیم شدهاند.
🔴 #مکاتب_غیرواقع_گرا
▪احساس گرایی
▪توصیـه گرایی
▪جامعه گرایی
▪قراردادگرایی
▪امراللهی
🔴 #مکاتب_واقع_گرا
✅ واقع گرایی طبیعی
▪وجدان گرایی
▪عاطفه گرایی
▪قدرت گرایی
▪تطور گرایی
▪لذت گرایی
▪سودگرایی
✅ واقع گرایی فراطبیعی
▪مکتب کلبی
▪مکتب کانت
▪مکتب رواقی
▪مکتب سعادت گرایی
▪مکتب اخــلاقی اسلام
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar