✍ آموزه های بهار
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ هر پديده و هر تجلی خود به نحوی هدايتگر انسان به اصل است و آن را نمی توان بی معنی دانست. #بهار پديده زيبايی است که بايد آثار لطف و جمال و جلال خداوند گردون سپهر را در آن جستجو کرد. بهار هر انسانی را به تفكر و تأمل با آموزه های زیر وا می دارد:
1⃣ #تنوع؛
بهار، تنوع خاصی در رنگها و جلوه های طبيعت، درختان، گياهان و گلها مشاهده مي شود. زندگي متعادل نيز بايد شامل تنوع ويژه ای باشد. كار، استراحت، اوقات فراغت، مطالعه، ورزش، ارتباط با خدا و ... همگي عناصر زندگی بوده و در جای خود، مهم و با ارزش تلقی می شوند.
2⃣ #شادابی؛
بهار، آكنده از شادابي و طراوت است، به گونه اي كه معرّف تحول و دگرگوني در تمامي طبيعت مي باشد. زندگي متعادل نيز برخوردار از شادابي و سرزندگي است. بايد در زندگي مشوّق روح شادماني و مسرت باطني باشيم و هر يك بر ديگري در اين امر، سبقت بجوييم.
3⃣ #تبادل؛
از زيبايي هاي بهار، تعادل در هواست؛ نه آن چنان سرد است كه گزنده باشد و نه آن اندازه گرم است كه سوزنده باشد. هواي ملايم و نسيم فرحبخش بهار، جان ها را گرمي مي بخشد. بايد درزندگي متعادل، با الهام ازمكتب بهار، در روابط متقابل خويش به دور از هر گونه افراط و تفريط ، مناسباتي گرم و ثمربخش را پي ريزي کرد.
4⃣ #تحول؛
طبيعت پس از دوره افسردگي و خمودي خزان در طراوت بهار به وجد مي آيد و دگرگوني هايي را در خود پذيرا مي شود. اندام خشكيده گياهان و درختان در گذر از ركود و رخوت زمستان به شور و جذبه بهار، جوانه هاي حيات را برخود ظاهر مي سازد. چنين تغيير و تحولي در طبيعت ، اين پيام را براي هر فردي در بردارد: "حال كه طبيعت متحول شد، تنها انسان ها كه برتر از طبيعت اند و اشرف مخلوقات ، بايد دراين دگرگوني ها برطبيعت، سبقت جويند".
5⃣ #حيات_آفرينی؛
بهارحيات است و حيات آفرين، آن گونه كه نسيم بهاري بر روح ها و جان ها مي وزد، حياتي دوباره در كالبدها مي دمد و به عبارتي، بهارعلاوه بر سر زندگي ، زندگي ساز نيزهست.
گفت پيغمبر به اصحابكبار
تن مپوشانيـد از بـاد بـهار
آنچه با برگ درختان می كند
بـا تن و جان شما آن می كند
✅ اكنون كه با عنايت قادر متعال توفيق درک بهار ديگري حاصل گرديده است مستانه و شورانگيز از اين نعمت بزرگ، به هنگامه ؛ "اذا رأيتم الربيع" مشتاقانه ذاكر و شاكر نعمت هاي بيكران ايزد منان خواهيم بود پس؛ "فاکثرو ذكر النشور".
🔺منبع: #پایگاه_خبری_تحلیلی_الف
🔻کد مطلب: ۱۸۲۰۲۴
http://old.alef.ir/vdceww8zejh8v7i.b9bj.html?182024
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روزی علیه طبیعت
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ سیزده فروردین که ایرانیان آن را #سیزده_بدر می خوانند یادگار ایران باستان است که برای نسل های آینده خود بجا گذاشتند. در منابع تاریخی در خصوص این روز آمده است: سیزدهم آغاز نیمسال دوم زراعی می باشد و مردم ایرانی برای نیایش خداوند و نوید بخشی سال نیک به کشتزارها و مزارع خود می رفتند و در زمین تازه سرسبز و آکنده از انبوه گل و گیاهان صحرایی به شادی می پرداختند و از گردآوری سبزه های صحرایی، پختن آش و خوراکی های ویژه غافل نمی شدند. #سیزده_فروردین در فرهنگ ایرانی از جایگاه والایی برخوردار بوده و روزی برای رفتن به طبیعت به منظور شکرگزاری از خداوند بوده است. امروز با گذشت سال ها این رسم همچنان پابرجاست اما آنقدر تحریف شده است که گاهی فکر می کنم کاش چنین روزی در تقویم وجود نداشت. روزی که بجای تحکیم ارتباط با طبیعت آن را نابود می کنیم و از هیچ اقدام بی رحمانه ای فروگذار نمی کنیم.
✅ از طرفی دائم دم از نگهداری #محیط_زیست می زنیم و زمانی که تصاویر طبیعت پخش می شود آن را تحسین می کنیم، از دیوار اتاقمان گرفته تا صفحه تلفن همراهمان پر است از عکس گل، درخت، گیاه و جنگل اما از طرف دیگر کافیست پایمان به باغ، دشت یا کوهساری برسد؛ آن وقت از دویدن روی #چمن_ها گرفته تا شکار و آتش بازی و کارهای دیگر که شاید بهتر باشد به آنها اشاره نشود انجام می دهیم. خیلی بی تفاوت به زندگی سایر موجودات و حیوانات به شکار می پردازیم و به هیچ جانداری رحم نمی کنیم از کبک و تیهو تا خرگوش و حتی لاک پشت های بی پناه که در بهترین حالت اسیر دست ما می شوند تا بازیچه کودکانمان باشند و در شرایط وخیم تر طعمه تیر بی رحم تفنگمان! غافل از آنکه همین حیوان بی زبان در فصل بهار که فصل زاد ولد است برای سیر کردن بچه هایش لانه اش را ترک کرده است.
✅ هنوز خیلی از ما باور نکرده ایم که گل و گیاهی که لگدمال می شود و شاخه زنده ای که در آتش می سوزد برای خودشان جان دارند! آنقدر مغروریم که فکر می کنیم #طبیعت فقط و فقط برای استفاده ما خلق شده و می توانیم با آن هرطور که می خواهیم رفتار کنیم و اگر از بین هم برود تجدیدپذیر است و دوباره بازسازی می شود در حالی که نمی دانیم همین زباله هايي که فکر می کنیم تجزیه می شود بسیاری از مواقع به دست و پای حیوانات می پیچد و گاهی هم توسط آنها خورده می شود و آنها را می کشد. غرور ما موجب شده است این رسم دیرینه ایرانی امروز تبدیل به قاتل جان طبیعت شود. رسمی که به منظور شکرگزاری از خداوند بابت این موهبت الهی بوجود امد امروز با بی توجهی و بی تفاوتی ما نه تنها دیگر شکرگزاری نیست بلکه ضرر زدن به #زندگی جمع کثیری از مخلوقات الهی است.
🔺منبع: #پایگاه_خبری_تحلیلی_الف
🔻کد مطلب: ۲۲۱۳۶۲
http://old.alef.ir/vdcd9f0xxyt0xs6.2a2y.html
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
نقش آفرینان جدید عرصه روابط بین الملل
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰، شماره ۳۶۳۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
نقش آفرینان جدید عرصه روابط بین الملل
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «شهرها» بازیگران و نقش آفرینان جدید عرصه روابط بین الملل هستند. امروزه عناصر روابط بینالملل چندگانه و متنوع شدهاند. یکی از مهمترین این بازیگران شهرها هستند که روز به روز بر اهمیت نقشآفرینی آنها در ارتباطات بین ملتها افزوده میشود. فضای افقی در حکمرانی جهانی مبتنی بر حاکمیت چند سطحی، چندگانه و چند لایه در حال شکل گیری است و مشارکت بازیگران فروملی از جمله #شهر_ها در چارچوب دیپلماسی شهری رو به افزایش است. همزمان با پدیده جهانی شدن و با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرها در محیطی متشکل از روندها و جریان های مدرن به بازیگران موثر در حوزه ارتباطات دیپلماسی و اقتصاد جهانی تبدیل گردیده اند.
✅ امروز دیگر جامعه جهانی #مدیریت_شهری را به عنوان رکن مهم حکمرانی کشورها پذیرفته است. دراین شرایط شهرها باارتقاء جایگاه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فناوری، فرهنگی و زیر ساختی خود از توان، صلاحیت، نفوذ و اعتبار کافی برای اجرای فعالیت های دیپلماتیک برخوردار می شوند و درراستای فعالیت های خود شکل جدیدی از دیپلماسی را ارائه می دهند که به آن «دیپلماسی شهری» می گویند. تمرکز و همگرایی حوزه های مختلف درشهرها نشان دهنده حرکت سریع جهان به سمت شهری شدن و توسعه هرچه بیشتر کلانشهرها و تبدیل آنها به شهرهای جهانی و در نهایت جهان شهرها است.
✅ از همین رو بر اساس #چشم_انداز جهان شهر برکت و کرامت توسعه ارتباطات در عرصه بین الملل برای تحقق این مهم در دستور کار قرار گرفته است. دیپلماسی شهری در واقع هنر کاربردی روابط بینالملل برای مذاکرات، تعامل، توسعه و بهسازی روابط بین ملتها ورای مشکلات و معضلاتِ روابط دولتهاست و بخش مهمیاز «دیپلماسی عمومی» کشورهای دموکراتیک و پیشرفته به شمار میرود. امری که به دنبال برقراری ارتباط به منظور دستیابی و به اشتراک گذاردن تجارب، ظرفیت ها و قابلیت های دیگر شهرها به منظور افزایش رفاه شهروندان می باشد.
✅ اصل بنیادین در اثربخشی رفت و آمدها و گفت و گوهای #بین_شهری در عرصه بین المللی، غیردولتی بودن آن است در غیر این صورت تکرار همان رویکردها و ادبیات دولتی و مناسبات رسمی و روزمرۀ دیپلماتیک در این جریان؛ پیامدی جز هرز منابع مردم نخواهد داشت. در برخی مطالعات سیاسی از دیپلماسی شهری به عنوان پارادیپلماسی یا دیپلماسی موازی، بهمعنای نقشآفرینی هویتهای محلی در عرصه سیاست خارجی و مشارکت آنان، مستقل از حکومت مرکزی در عرصه روابط بینالملل یاد می شود. از آنجا که با کمرنگ شدن مرزها، حیطۀ اختیارات حکومتهای مرکزی در حال کاهش و کارکرد حکومتهای محلی در حال افزایش است روز به روز اهمیت پارادیپلماسی افزایش خواهد یافت.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰، شماره ۳۶۳۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بازهم تولید
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۹۱۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ بازهم تولید
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #تولید واژه مقدسی است که با خود رونق، تلاش، اشتغال، هم افزایی، پیشرفت و واژگان بسیار دیگری از این جنس را به همراه دارد. در یک دهه اخیر عناوین سال که از سوی مقام معظم رهبری اعلام و ابلاغ می گردد به صورت مستقیم حوزه های اقتصادی و صنعتی را در برمی گیرد. خصوصاً سه سال اخیر که با عناوین «رونق تولید»، «جهش تولید»، «تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» همراه بود و به صورت مستقیم این امر مهم به عنوان اولویت فعالیت ها و رویکردهای نهادهای دولتی و خصوصی اعلام شده است. سال ۱۴۰۱ نیز خوشبختانه تداوم همین روند است که طی آن تولید با عنوانی پیشران یعنی «دانش بنیان و اشتغال آفرین» همراه گردیده است تا به صورت جدی تری روند پیشرفت کشور از مسیر رونق واحدهای تولیدی و صنعتی ریل گذاری گردد.
✅ اهمیت #رونق_تولید بر کسی پوشیده نیست خصوصاً وقتی به یاد آوریم کشور ما تحت شدیدترین و ناجوانمردانه ترین تحریم ها قرار دارد و لازم است با توسعه صلاحیت ها و مهارت ها در این عرصه به به استقلال حداکثری دست یابد. مسلماً پیشرفت در تولید با پشتوانه دانش صورت می پذیرد یا به بیان ساده تر موتور محرکه تولید دانش روز، مدرن، کاربردی و مبتنی بر خلاقیت است. اگر سری به شهرک های صنعتی کشور خصوصاً در کلان شهرها بزنید و با چشمان خود امید، تلاش و انگیزه جوانان کشور را مشاهده کنید قطعاً بیشتر متوجه اثرگذاری تولید در ایجاد حیات اجتماعی خواهید شد. تکرار عناوین تولید در سال های متوالی علاوه بر این که اهمیت این مسأله را نشان می دهد سب می شود توجه مسئولان و مردم نسبت به این امر بیشتر جلب شود و کشور بتواند با توسعه صنعتی اقتصاد خود را رونق دهد و استقلال ملی را به همراه آورد.
✅ خصوصاً وقتی تولید با رویکرد #دانش_بنیان و اشتغال آفرین مطرح می گردد علاوه بر توسعه دستاوردهای علمی و کاربردی پیوند بین صنعت و دانشگاه را نیز بیشتر از قبل مورد توجه و تأکید قرار می دهد. اکنون زمان مناسبی فرا رسیده است تا با توجه بیشتر به دانش کاربردی و تحول آفرین نظام دانشگاهی کشور نیز اثربخشی بیشتری داشته باشد. به بیان دیگر دانشگاه و صنعت باید دست در دست یکدیگر داشته تا با اثرگذاری متقابل و بهره گیری کامل از تولیدات و محصولات یکدیگر زمینه تعالی ایران اسلامی را فراهم آورند. نکته قابل توجه دیگری که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز بود پرهیز از امور تشریفاتی و نمایشی و بسنده کردن به کارهای تبلیغاتی در مواجهه با عنوان سال است.
✅ در سال های قبل بسیار مشاهده شده است برخی دستگاه های دولتی بدون درک مناسب از عنوان سال به جای پرداختن به اصل موضوع و ارائه برنامه های بلند مدت در این راستا به برگزاری چند همایش، سخنرانی و یا تبلیغات گسترده پرداخته و عملاً برای تحقق عنوان سال هیچ کار اثربخشی انجام نمی دهند. اما با توجه به اینکه موضوع تولید طی سال های اخیر آرام آرام و به صورت سلسله مراتبی مطرح گردیده است و ابعاد عملیاتی آن تا حد زیادی شفاف است می توان با پرهیز از امور نمایشی و با ورود مستقیم همه نهادهای مسئول زمینه توسعه و شکوفایی آن را فراهم آورد. تأکید بر تولید و حمایت از آن خبر خوبی است که تحقق آن می تواند کشور را از بحران های اقتصادی و معیشتی نجات دهد و اثر مستقیم بر افزایش #رفاه_زندگی آحاد جامعه داشته باشد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۹۱۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شهر دانش بنیان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۳۶۳۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شهر دانش بنیان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ واژه #دانش_بنیان یعنی نقش آفرینی «دانش» در طراحی، تولید، اجرا، تصمیم گیری و یا به بیان دیگر هر فکر، اقدام و عملی که مبنای آن دانش روز باشد. به موجب آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، «شرکت های دانش بنیان، موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان ( به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط ) تشکیل می شود.»
✅ در همین راستا یکی از عرصه های مهم بهره گیری از #دیدگاه_دانشی و یا ایجاد نظام های دانش بنیان مدیریت شهری است. سامانه های اداره شهر هم از منظر خدمات و محصولاتی که تولید و ارائه می کنند و هم از لحاظ دستیابی به درآمدهای پایدار شهری باید روندی مبتنی بر دانش ایجاد نمایند. دیگر نمی توان با روش های سنتی در جهان مدرن امروز زندگی کرد. خصوصاً زمانی که به یاد آوریم مفاهیم نرم افزاری و سخت افزاری شهر هوشمند روز به روز گستره ی عملیاتی وسیع تری در جهان پیدا می کنند.
✅ استفاده مستمر از درآمدهای ناپایدار شهری برای اداره شهرها، چالش های فراوانی را برای جوامع شهری ایجاد کرده و ادامه این مسیر آن ها را با محدودیت های جدی مواجه می سازد. از این رو ضرورت بهره گیری از #نگاه_دانشی و نوآور برای ایجاد فرصت های پیشرفت بیش از پیش احساس می شود. خصوصاً اکنون که دنیا به سمت توسعه شهرهای هوشمند حرکت می کند این امر اهمیت بیشتری پیدا کرده است. شهر دانش بنیان از مفاهیم مدرن محسوب می شود که رویکردی توسعه ای و رو به جلو دارد و هدف عالی آن رسیدن به توسعۀ شهری با در آمدهای پایدار و پیشرفت اقتصادی است.
✅ شهری که به طور هدفمند برای تشویق به پرورش دانش طراحی شده است و سعی در ایجاد رویکرد دانشی در #مدیریت_شهری، سرمایه های انسانی آن و شهروندانش دارد. این دقیقاً همان مفهومی است که در کشورهای توسعه یافته مرسوم بوده و اکنون بسیاری شهرها در سراسر جهان سعی در جذب کسب و کار مبتنی بر دانش و کارکنان دانشی دارند. به منظور تبديل شدن به يک شهر دانش بنيان موفق، بايد تغييراتي در الگوهاي عملکردي (کاربری های شهری) و فضايي شهر (کالبد شهری) ايجاد شود و زیرساخت های توسعه شهری دانش محور فراهم گردد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۳۶۳۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #غررالحکم، ۱۰۱۴۱
در باب نیت خوب و خوش اخلاقی
۞ وُصولُ المَرءِ إِلى كُلِّ ما يَبتَغيهِ مِن طيبِ عَيشِهِ وَأَمنِ سَرَبِهِ وَسَعَةِ رِزقِهِ، بِحُسنِ نيَّتِهِ وَسَعَةِ خُلقِهِ؛
۞ آدمى با نيّت نيكو، و اخلاق خوش، بـه تمام انچه در جستجوى ان اسـت، از زندگى خوش و امنيّت محيط و وسعت روزى، دست مى يابد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar