کتابخانهٔ "چراغ مطالعه"💡:
*✍🏻 ماجرای خواب مرحوم آیت الله میرزا مهدی هستهای اصفهانی :*
🍁 من خیلی دوست داشتم که در عزای حضرت سیّدالشّهداء (ع) در مجلسی که موردنظر حضرت زهرا (س) است شرکت داشته باشم. لذا خیلی توسّل میکردم که به من بنمایاند کدام مجلس مورد توجّه ایشان است. من خیلی به این موضوع مُلِح بودم وخیلی پافشاری میکردم.
🍁 تا اینکه روزی عصر، (اوّل محرّم) پیش از آنکه برای انجام وظیفه از مجلس خارج شوم استراحت میکردم، حضرت را درخواب دیدم. از ایشان سؤال کردم که سیّدتی و مولاتی، اینهمه مجلس در عزای فرزند بزرگوار شما، سیّدالشّهداء (ع) وجود دارد، کدامیک از این مجالس مورد توجّه شماست؟
🏴 فرمودند: هر جاییکه پرچم عزای حسین ما خورده باشد ما آن مجلس را دوست داریم و به آن مجلس توجّه داریم.
🍁 من دوباره پرسیدم چون غرض من آن بود مجلس خاص الخاصّی که در نظر است بدانم. لذا مجدّداً پرسیدم که یا سیّدتی و مولاتی، کدامیک از این مجالس بیشتر مورد توجّه شماست؟ مجدّداً در جواب همانرا فرمودند، فرمودند: هرجایی که پرچم عزای حسین ما خورده شود ما آنجا را دوست داریم به آن هم توجّه داریم.
سه باره پرسیدم: سیّدتی و مولاتی، کدامیک بیشتر مورد توجّه شماست؟ باز فرمودند: هرجا که پرچم عزای حسین ما خورده باشد ما آنجا را دوست داریم و به آنجا توجّه داریم.
🍁امّا اینکه تو میپرسی،(نام و آدرس یک مجلسی را در سوهانپزخانه دادند که تقریباً اسم رایجی بود، مثلاً منزل مؤمنه خانم، نه اینکه این باشد، بطور مثال...) و گفتند خود ما هم در این شرکت میکنیم، امّا هرجا که پرچم عزای حسین ما زده شود ما آنجا را دوست داریم و به آن توجّه داریم. مرحوم آقای هستهای گفته بود من وقتی ازخواب بیدار شدم آدرس آنجا را گرفتم، آن محل را نمیشناختم. رفتم و راهنمایی شدم. وقتی به آن محل وارد شدم، یک جوی آبی بود و خانمی سر جوی آب نشسته بود، داشت استکان میشست (هنوز آنموقع در تهران لولهکشی آب نبود).
🍁 نام آنشخص را که درخواب بمن گفته بودند سؤال کردم، گفت: من هستم.
گفتم: آیا شما مجلس روضه دارید؟
گفت: بله داریم. نشان داد، انتهای یک کوچهٔ بن بستی یک پرچم سیاهی زده بودند، این پرچم آنقدر کهنه شده بود که سیاهی آن به سفیدی میزد. معلوم بود سالیان متمادیست این پرچم عزا اینجا زده میشود.
گفتم: شما روضه خوان هم دارید؟
گفت: از کسی دعوت کرده بودیم، آمد وقتی دید کسی نیست ناراحت شد و رفت...
🍁 آقای هستهای یک سخنران معتبر بود، عالم بود، فروتنی کرد و گفت: اجازه میدهید من به اینجا بیایم برای شما روضه بخوانم؟ آن خانم استقبال کرد و گفت: بفرمایید. گفت من وقتی وارد آن منزل شدم یک اتاق داشت، آنقدر آن منزل محقّر بود که من همانروز اوّل قصد قربت کردم که هیچ وجهی از آنجا نگیرم، فقط قربه الی الله بیایم و بروم. معلوم بود کسیکه این روضه را گرفته فقیر است. یک صندوقخانهای داشت و چای هم میریخت از صندوقخانه میآورد، چند نفر از زنان همسایه هم میآمدند، گاهی یک بچّه میآمد چای را میآورد و میگذاشت. و آن زن فقیر هم داخل صندوقخانه مینشست و گریه میکرد، همزمان با صدای گریهٔ او صدای گریهٔ دیگری را هم میشنیدم. تا دهه تمام شد...
🍁 جمعیّت زیادی هم نمیآمدند، فقط چند نفر زنهایی بودند که گاهی کم و زیاد میشدند، ولی روضه، زنانه بود. من هم اصلاً نمیخواستم وجهی بگیرم، لذا وقتی روز آخر از منبر آمدم عجله کردم که اصلاً من را صدا نزند بخواهد وجهی بدهد. دیدم آن زن در پشت سر من سرعت گرفت، مدام من را صدا میکرد. گفتم: ممنون هستم، خیر شما قبول، از شما بما رسیده است. تا بمن رسید و گفت: نه، شما باید این وجه را بگیرید. باز من اصرار کردم و او هم اصرار کرد.
🍁 عاقبت بمن گفت: من از شما رِندتر هستم. از این سخن او تعجّب کردم که یعنی چه من از شما رندتر هستم؟!
گفتم: منظور شما چیست؟
گفت: من یکسال بمنزل مردم میروم آنجا خدمتگزاری میکنم تا اینکه وجهی را فراهم کنم برای عزای سیّدالشّهداء (ع) صرف کنم. یکسال بمنزل مردم میروم و خدمتکاری میکنم، حالا شما میخواهید این پول را از من نگیرید؟ نمیشود!!
🍁 مرحوم آقای هستهای گفت: من خیلی تعجّب کردم، فکر اینرا نمیکردم واقعاً کسی اینطور باشد. اصلاً عظمت این زن من را شکست که این زن چقدر باعظمت بود. اگر کسی یکسال بمنزل مردم برود و خدمتکاری کند، با همهٔ سختی که اینکار دارد، مبلغی را پسانداز کند تا صرف این وادی کند. گفت من خیلی تعجّب کردم، عظمت این زن من را شکست و من از او این وجه را گرفتم. وقتی گرفتم، گفتم: سؤالی از شما دارم، گفت: بفرمایید.
🍁 گفتم: شما در صندوقخانه گریه میکردید من صدای گریهٔ دیگری هم از صندوقخانه میشنیدم، او که بود؟ عروس شماست؟ دختر شماست...؟ گفت: مگر درخواب بشما نگفتند خود ما هم میآییم درمجلس شرکت میکنیم؟ دیدم عجب زنی!!! حتّی ازخواب من هم خبر دارد. من خیلی مبهوت شده بودم.
عجب مجالسی، که ما از آن خب
ر نداریم. گفتم: خواهر، من سال آینده هم بیایم در اینجا روضه بخوانم؟
گفت: تشریف بیاورید.
سال بعد رفتم و دیدم فوت کرده است... رؤیای صادقهای که حتّی صدق آن درعالم خارج هم واقع شده بود.
حضرت فرموده بودند:
هرجا پرچم عزای حسین ما زده شود ما آنجا را دوست داریم و به آنجا توجّه داریم.
*اللهم عجل لولیک الفرج*
🏴🏴🏴
بسمالله الرحمن الرحیم،
والحمدله،والصلاة علی رسوله و الأئمة المعصومین،
واللعنة على اعدائهم من الاولین والآخرین
قال السجاد عليه السلام: ثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ مِنَ الْمُؤمِنينَ كانَ في كَنَفِ اللّهِ، وَأظَلَّهُ اللّهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ في ظِلِّ عَرْشِهِ، وَآمَنَهُ مِنْ فَزَعِ الْيَوْمِ الاْكْبَرِ: مَنْ أَعْطي النّاسَ مِنْ نَفْسِهِ ما هُوَ سائِلهُم لِنَفْسِهِ، ورَجُلٌ لَمْ يَقْدِمْ يَداً وَرِجْلاً حَتّي يَعْلَمَ أَنَّهُ في طاعَةِ اللّهِ قَدِمَها أَوْ في مَعْصِيَتِهِ، وَرَجُلٌ لَمْ يَعِبْ أخاهُ بِعَيْب حَتّي يَتْرُكَ ذلكَ الْعِيْبَ مِنْ نَفْسِهِ.
آقا زين العابدين عليه افضل السلام فرمودند: سه حالت و خصلت در هر يك از مؤمنين باشد { سه عنایت خاص را دریافت میکند} در پناه خداوند خواهد بود، و روز قيامت در سايه عرش الهي قرار می گیرد، و از سختي ها و شدايد صحراي محشر در امان است
اوّل آن كه در برخورد بامردم بگونهای رفتار میکند که از آنان انتظار دارد { آنچه را براي خود می پسندد براي ديگران روا میدارد}.
دوّم آن كه قبل از هر اقدامی وحركتي بينديشد = كاري را كه مي خواهد انجام دهد [يا سخني را كه مي خواهد بگويد ] آيا طاعت خداست؟ [رضايت و خوشنودي خداوند در آن هست که انجام دهد] يا معصیت اوست؟ [ مورد غضب او مي باشد که انجام ندهد].
سوم قبل از عيب جوئي و بازگوئي عيب ديگران، سعي كند آن عيب را از خود برطرف نمايد. [ نکند کور خود، بینای ديگران { وطبق نوشته ای} قاضي ديگران، وکیل مدافع خود باشد "!"] بحار٧۵، ۱۴۱.
☆ در ارتباط با خصلت دوم توجه به سخن امام سجاد علیه السلام به گوینده ی مسجد دمشق بسیار شایسته بلکه بایسته است : «وَیْلَکَ اَیُّهَا الْخاطِبُ! لَقَدِ اشْتَرَیْتَ مَرْضاهَ الَْمخْلُوقِ بِسَخَطِ الْخالِقِ، فَتَبَوَّاْ مَقْعَدَکَ مِنَ النّارِ»؛ «واى بر تو اى خطیب! خشنودى مخلوق را با خشم خالق به دست آوردى؟ جایگاهت در آتش دوزخ مهیا باد!»
☆ و از خطاب حضرت به یزید به روشنی معیار اساسی سخنرانی استفاده میشود
«يا يزيد! ائذن حتي اصعد هذه الأعواد، فأتكلم بكلمات لله فيه رضي، و لهؤلاء اجر» اي يزيد! اجازه بده من نيز بر فراز منبر مطالبي بگويم كه در آن خشنودي خدا و مايه ي اجر و پاداش براي مستمعين باشد. ازمثیر الأحزان ج ۱، ص ۱۰۲ونفس المهموم ۲۴۲وسحاب رحمت
**خوب است بدانیم مولانا السجاد عليه السلام در معرفی خویش، حدود ده صفت براي پیامبر صلی اللّه عليه وآله بیان کردند و برای اميرالمؤمنين علیه السلام بیش از شصت صفت ذکرنمودند وبرای پدر بزرگوارشان مصائب وارده بر ایشان را متذکر شدند "!"!"
اللهم صل علی محمد و آل محمد وبحقهم عجل فرجهم و العن اعدائهم واهلک عدوهم اجمعین
#مهندسی_فرهنگی
#25محرم
#امامسجادعلیهالسلام
ما به اشتباه اينگونه میانديشيم:
- درسم تمام شود راحت شوم
- اتاقم را تميز کنم راحت شوم
- بالاخره رسيدم، راحت شدم
- اوه چه پروژهای، تمام شود راحت شوم
تمام شود که چه شود؟
مادامی که زنده هستيم و زندگی ميکنیم هيچ فعاليتی تمام شدنی نيست بلکه آغاز فعاليتی ديگر است
پس چه بهتر که در حين انجام دادن هر کاری لذت بردن را فراموش نکنيم نه مانند يک ربات فقط به انجام دادن بپردازيم به تمام شدن و فارغ شدن...
لذت باعث قدرتمند شدن ميشود و به طرز باور نکردنی باعث بالا رفتن اعتماد به نفس میگردد...
توانایی لذت بردن، یک مهارت و یکی از اهداف مهم زندگی است.
#مهارتزندگی
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
زن و مرد جوانی به محله جدیدی اسبابکشی کردند. روز بعد ضمن صرف صبحانه، زن متوجه شد که همسایهاش درحال آویزان کردن رختهای شسته است و گفت: لباسها چندان تمیز نیست. انگار نمیداند چطور لباس بشوید. احتمالا باید پودر لباسشویی بهتری بخرد.
همسرش نگاهی کرد اما چیزی نگفت. هربار که زن همسایه لباسهای شستهاش را برای خشک شدن آویزان میکرد، زن جوان همان حرف را تکرار میکرد تا اینکه حدود یک ماه بعد، روزی از دیدن لباسهای تمیز روی بند رخت تعجب کرد و به همسرش گفت: "یاد گرفته چطور لباس بشوید. ماندهام که چه کسی درست لباس شستن را یادش داده.." مرد پاسخ داد: من امروز صبح زود بیدار شدم و پنجرههایمان را تمیز کردم!
زندگی هم همینطور است. وقتی که رفتار دیگران را مشاهده میکنیم، آنچه میبینیم به درجه شفافیت پنجرهای که از آن مشغول نگاه کردن هستیم بستگی دارد. قبل از هرگونه انتقادی، بد نیست توجه کنیم به اینکه خود در آن لحظه چه ذهنیتی داریم و از خودمان بپرسیم آیا آمادگی آن را داریم که به جای قضاوت کردن فردی که میبینیم، در پی دیدن جنبههای مثبت او باشیم؟
زندگی تاس خوب آوردن نیست، تاس بد را خوب بازی کردن است...
# مهارتزندگی
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظر صریح مرحوم آیت الله العظمی سید محمدسعید حکیم درباره مقتدا صدر
فیلم بالا مربوط است به حدود 15 سال قبل که یکی از جوانان شیعه، شعری در محضر آیت الله سید محمدسعید حکیم می خواند و در آن از آیت الله سیستانی و آیت الله حکیم و مقتدا صدر به نیکی یاد میکند. در این ویدیو دیده می شود که آیت الله حکیم وقتی نام مقتدا را میشنوند به شاعر می فرمایند: « اسم مقتدا را اصلا ذکر نکنید که قابل تایید نیست. فقط از حکیم و سیستانی یاد کنید زیرا مقتدا صدر یک بچه ی خرابکار است و اصل و فصلی ندارد. اگر قرار باشد مقتدا را هم در ردیف مراجع بیاوریم پس فرق ما با اهل سنت که می گویند معاویه و عثمان هم مثل علی (ع) از اصحاب پیامبر (ص) است، چیست؟! »
#حکیم
#نقدمقتداصدر
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
روزی ما سر هر سفره به نامِ حسن است
تا کرم بین مقیمینِ مَقام حسن است
هرکه مجنون حسین است خودش میداند
که حسینی شدهی دست امام حسن است
🕯🖤هفتم صفر شهادت امام حسن مجتبی(ع) تسلیت باد.🕯🖤
#شهادتامامحسنع
#هفتمصفر
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
⚫️ کتابخانه جامع مطالعاتی حضرت #امام_صادق (ع) + دانلود
📖 ۳۹ کتاب و مقاله سودمند را دانلود کنید؛ با کلیک کردن روی عنوان اثر
✍️ محور 1️⃣: کتابشناسی موضوعی امام صادق (ع) : آثار منسوب به حضرت یا نگارشیافته درباره ایشان
1. كتابشناسي امام صادق (ع) / ناصرالدين انصاری - بوستان كتاب
2. کتابشناسی و پایاننامه شناسی امام صادق (ع) / نیره خداداد شهری – پایگاه دین آنلاین
3. معرفی برخی آثار منسوب به امام صادق(ع) / علی اکبر ضیایی - کیهان اندیشه
4. تفسیر امام جعفر صادق (ع) / مدخل دانشنامه جهان اسلام - محمدتقی سبحانی و محمدتقی کرمی
5. الشعر المنسوب الی الامام الصادق (ع) / مصطفوینیا، عسکری، معصومی - نشریه نصوص معاصره
✍️ محور 2️⃣ زندگی، شخصیت و معارف امام صادق (ع)
0. مدخل امام جعفر صادق (ع) در دائره المعارف بزرگ اسلامی / احمد پاكتچي
1. بحار الانوار؛ ترجمه ج ۱۱؛ مخصوص به امام صادق (ع) / علامه مجلسی (ره)
2. الامام الصادق و المذاهب الاربعة (4 جلدی) / اسد حيدر – عتبه کاظمیه (ع) "قویترین کتاب"
3. الامام الصادق علیه السلام (جلد اول و جلد دوم) / علامه محمدحسین مظفر - جامعه مدرسین
4. مسند الامام الصادق (ع) «پنج جلدی» / الشيخ عزيز الله العطاردي – ناشر: عطارد
5. الصحيفة الصادقية / باقر شريف القرشي - دار الكتاب الإسلامي قم 1410 ق
6. موسوعه الامام الصادق (ع) / سید کاظم قزوینی: دارای مجلدات گوناگون و دنباله دار و در دست تکمیل تا امروز (لینک کتابشناسی)
7. الامام الصادق عليه السلام قدوة و أسوة / السيد محمد تقي المدرسي: ناشر و مولف
8. معالم حیاة الإمام الصادق / آیت الله سید علی خامنهای - نشریه بقیةالله لبنان؛ جمادی الأخری 1419
9. الامام الصادق (ع) خصائصه و ممیزاته / محمد جواد فضل الله - دار الزهراء قم
10. اشعه من بلاغه الامام الصادق (ع)؛ خطب، رسائل، مواعظ؛ / الشيخ عبد الرسول الواعظي - دار الهداية، طهران 1383ق
11. الإمام الصادق (ع) والتنظير للتنمية البشرية / السید محمدرضا الخرسان – الکلمة الطیبة النجف الاشرف 1436 ق
12. شخصیت باعظمت امام صادق (ع) / حاج سراج انصاری – دارالسلام؛ شهریور 1330
13. جایگاه علمی امام صادق (ع) / سید محمدحسین حسینی - ماهنامه مبلغان
14. امام صادق (ع) و شکلگیری مکتب جعفری / خلیل حقیقی – نشریه علوم اسلامی؛ پاییز 1386
15. انقلاب فرهنگي و سياسي در سيره امام صادق (ع) / محمد محمدي اشتهاردي
16. امام صادق (ع) و نظامسازی در اجتهاد / عزت السادات میرخانی – فصلنامه فقه و حقوق خانواده
✍️ محور 3️⃣ سیره سیاسی امام صادق (ع)
1. حیات سیاسی امام صادق (ع) / محمد خطیبی – نشریه پیام
2. امام صادق (ع) و قیامهاى زمان / عباس کوثری - فرهنگ کوثر
3. قیادة الإمام الصادق (ع) / آیت الله سید علی خامنهای – فصلنامه رسالة الثقلین؛ خرداد 1374-
4. المنهج السیاسی لفکر الامام جعفر الصادق (ع) / خضر الخفاجی – جامعه بغداد
✍️ محور 4️⃣ سیره تربیتی و اخلاقی
1. روش های تربیت اجتماعی در سیره امام صادق (ع) / سمیه سادات موسوی – نامه جامعه 1394
2. مکتب اخلاقی امام صادق (ع) / شهید محمد مفتح- مکتب تشیع۱۳۴۲
3. پندهای امام صادق (ع) به رهجویان صادق / آیت الله مصباح یزدی - موسسه امام خمینی ره
✍️ محور 5️⃣ بینش و منهج قرآنی امام (ع)
1. گونه شناسی روایات تفسیری امام صادق (ع) / حسین خاکپور - فصلنامه حسنا
2. شخصیت قرآنی امام صادق(ع) / مینا شمخی؛ فرشته زاده عطار - بینات
✍️ محور 6️⃣ : اولاد و ذریّه شناسی حضرت
1. المعقبون من آل ابی طالب (ع) (ج 2: شامل اعقاب الصادقیه) / سید مهدی رجایی - موسسه عاشورا
2. اَلْفَخْری فی أنْسابِ الطّالبیّین / سید عزیزالدین قاضی مروزی ازوارقانی (عالم قرن ششم)
✍️ محور 7️⃣ امام (ع) از نگاه خاورشناسان غربی
1. امام صادق علیه السلام از دیدگاه خاورشناسان / محمد احسانی - نشریه سیمای تاریخ 1389
2. الإمام الصادق عليه السلام كما عرفه علماء الغرب / دکتر نورالدین آل علی – دارالجوادین (ع) "نقادانه مطالعه کنید"
✍️ محور 8️⃣ دشمنشناسی و انحرافستیزی امام (ع)
1. جزاء اعداء الامام الصادق (ع) في دار الدنيا / هاشم موسوی جزائری
2. امام صادق (ع) و مبارزه با بدعت صوفیگری / داود الهامي - درسهايي ازمكتب اسلام 1371
3. امام صادق (ع) و اصلاحات فرهنگی / علی رفیعی – نشریه پیام
4. شیوههای مقابله امام صادق (ع) با جریانهای انحرافی / عبدالحسین شورچه - پژوهشنامه علوم حدیث تطبیقی
◾️ معرفی منابع فوق، لزوما به معنای تایید همه محتوای آن نیست.
#سیر_مطالعات_تاریخ_اسلام
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیره_معصومین
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی میکند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه میدانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر میکنید، ندارید!
اگر کسی مدعی باشد که دو به علاوه دو میشود پنج، یا این که ایسلند در خط استوا قرار دارد، شما به جای عصبانی شدن احساس دلسوزی میکنید، مگر آن که اطلاعات حساب و جغرافی شما آن قدر کم باشد که این حرفها در افکار شما تزلزل ایجاد کند.
اغلب بحثهای بسیار تند، آنهایی هستند که طرفین درباره موضوع مورد بحث دلایل کافی ندارند.
شکنجه در ایدئولوژی به کار میرود، نه در ریاضیات. زیرا ریاضیات با علم سر و کار دارد، اما در ایدئولوژی تنها عقیده وجود دارد. بنابراین، هنگامی که پی میبرید از تفاوت آرا عصبانی هستید، مراقب باشید؛ احتمالا با بررسی بیشتر درخواهید یافت که برای باورتان دلایل تضمین کنندهای ندارید!...
#بحثعقیده
#مناظره
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
حکمتانه
به بهانه ی سفر اربعین زیارت سید الاحرار
حکیمی میفرمود هر سفری لوازمی دارد زاد و توشه میخواهد
راهنما میخواهد وسیله راه میخواهد وووو
و از همه مهمتر همسفر است
آری همسفر
ولیکن دقت کنید با بچه همسفر نشوید البته مقصود بجه صفتان هرچند در جثه بزرگ باشند و چه بسیار افرادی که بظاهر کودک هستن ولی مرد راه
بعد میفرمود میدانی فلسفه اش چیست ؟
چون کودک در راه نمیتواند بار تو را بردارد
بماند که بار تو برنمیدارد بلکه اگر بارت از دوشت افتادمی ایست و بتو میخندد😄😄
علاوه بار خودش را هم نمی برد بلکه تو باید بارکش او باشی و اگر بارش را نبردی شروع به گریه میکند و اشک میریزد😭😭
پس مراقب همسفر راهت باش و درست انتخاب کن
که فرموده اند الرفیق ثم الطریق
#همسفر
#کودک
#حکمتانه
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک پسر ایرانی در آمریکا به یک زن تازه #مسلمان آمریکایی میگه مادرم گفته در قرآن خدا نگفته #حجاب واجبه!!!
☝️پاسخ زن تازه مسلمان را ببینید... خیلی جالبه...
#حجاب
#عفاف
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a