🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸#حجت_مداری | خاطره ای درس آموز از آیت الله العظمی مکارم شیرازی🔸
خدا رحمت کند مرحوم آقای شیخ محمد علی موحد. ایشان استاد [و مدیر مدرسه علمیۀ ما] بودند. ایشان گاهی به ما نصیحت می کردند. یک دفعه از آقای مکارم شیرازی که استاد بزرگ حوزه علمیه است و از مفاخر ما هستند قضیه ای نقل کردند. آقای مکارم هم از شاگردان مرحوم آقای موحد بودند و سطوح حوزه را تا آخر پیش ایشان خوانده بودند.
[آقای موحد] گفت یک روزی به ناصر آقا -با همین تعبیر گفت- گفتم: برو به فلانی بگو که ماندن تو در این حجره، خلاف شرع است. به او تذکر بده که این حجره را معطل نگذارد. برود تا یک طلبۀ دیگری را بفرستیم به این حجره.
بعد ناصر آقا از من پرسید: من از چه باب این حرف را به او بگویم؟
از باب امر به معروف بگویم؟
از باب نهی از منکر بگویم؟
از باب نصح مستشیر بگویم؟
از باب ارشاد جاهل بگویم؟
از باب تنبیه غافل بگویم؟
بابش را برای من معین کن! من از چه دری وارد شوم؟ این کدامیک از وظایف من است؟
مرحوم آیت الله موحد میگفت: خوشم آمد که با اینکه آقای مکارم بچه سال بود، اما وقتی استادش به او می گوید برو به فلانی بگو، نمی گوید خوب من می روم و به او میگویم. بلکه از من پرسید این حرف را از چه بابی بگویم؟
می گوید من مسلمانم. مسلمان هر حرفی می خواد به دیگری بزند، باید در یکی از این ابواب [فقهی] بگنجد. شما که به من می گویی برو به فلانی بگو، به من بگو از کدام باب باید بروم بگویم؟ از بین این راه هایی که برای من باز شده که مسلمان می خواهد از آن باب برود مکالمه بکند یا تذکر بدهد، برای من باید بابش را مشخص بکنی. این یعنی: «حرکت علی الحجه» (حرکت بر اساس #حجت). انسان سیری که می خواهد بکند علی الامیال نباشد؛ لاحجت را نگیرد، متشابهات را مستند قضایا نگیرد.
کما اینکه اداری ها هر وقت بخواهند چیزی بنویسند ماده یا تبصره قانونی اش را مشخص می کنند. اگر رئیس اداره می خواهد یک تصمیم بگیرد که بر اساس هیچ کدام مواد قانونی نیست، کارمند انجامش نمی دهد. شما اگر یک ریال را هم بخواهید خرج کنید، باید طبق یکی از ضوابط و یکی از بندهای قانون خرج کنید. یعنی نسبت به آن کار باید #امر وجود داشته باشد. آن امر است که کارتان را قانونی می کند، کارتان را «اطاعت» می کند.
شما اگر از پول اداره تان یک مقدارش را دادید به یک مستحقی، قانون چه کارتان می کند؟ پوست از کله تان می کند. شما را به عنوان اختلاس بیت المال، به زیر سوال می کشد و پیش هرکسی هم که بروید محکومتان می کند. می گوید از کیسه خلیفه بخشش کردی؟ هر یک ریال این پول، کد دارد، برنامه دارد، طبق ضوابط است. باید ببینی از چه راهی خرج کنی.
این چیزهایی که شما در دنیا میبینید اینها عکس آخرت افتاده رویش، تصویر آخرت افتاده رویش، خدا خواسته آخرت را در این دقتها نشان بدهد به ما و اینها را حجت قرار دهد برای ما که شما پول شخصیتان را هر کاری می خواهید کنید باید آیین نامه داشته باشد، بند داشته باشد، مواد قانونی داشته باشد. بنابراین، خرج شخصی را هم که انسان می کند، خرج خانهاش هم که می خواهد بکند، دقیقاً طبق تبصرههای اسلامی و طبق موازین شرعی باید باشد. حرفی که می خواهد بزند، وقتی که می خواهد مصرف کند، گفتگویی را که می خواهد کند، تلفنی که می خواهد به کسی بزند، صحبتی که می خواهد بکند، حتی صحبتی را که می خواهد گوش بگیرد، طبق یکی از این مواد شرعیه باید باشد. این امر، همه چیز را درست می کند. بیامر که شد یعنی هیچی! این یعنی نظام #ولایت_فقیه، نظام شرعی.
در نظام ولایت فقیه هم هر کسی باید به یک نحوی، امرش به امر ولایت فقیه بخورد. و هر شخصیتی را که به فرمانش توجه می کنی، باید به یک نحوی مربوط بشود به امام. اگر شد، ارزش پیدا میکند. چون ارتباط با امام برمیگرد به امام زمان و سپس رسول خدا و سپس خداوند. این می شود #توحید. یعنی انسان تمام مأموریت هایش از یک جا نشأت بگیرد، اگر همه کارهایی که انسان می خواهد بکند، برگردد به امر خدا، این می شود توحید. فرد اگر همه کارهایش را بر اساس فرمان خدا انجام داد، آن موقع میشود موحّد.
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸خدای #خوشمرام، #کریم و #صبور🔸
🌸 چرا خدا شب قدر را برتر از هزار ماه کرده است؟ انسانی را فرض کنید که صد سال سن داشته باشد و در این سن، تازه از خواب غفلت بیدار شده است و میگوید: «صد سال از عمرم به #هدر_رفت، چطور گذشته را تدارک کنم؟!»
خداوند شب قدر را برای همین گذاشته است. تو بیا تدارک کن، ما ثواب هزار ماه را -یعنی هشتاد و چهار سال را- به تو میدهیم. یک شب قدر را به یاد خدا سپری کن، در قبال آن، هشتاد و چهار سال به یاد من هستی.
🌸 چرا خداوند این کار را میکند؟ این از #خوش_مرامی و #بزرگی اوست. میداند که #نمیتوانیم جبران کنیم؛ یک شب را گذاشته است که این یک شب را قدر بدانیم. هیچ مولایی نسبت به بندگانش این طور رفتار نمیکند. امامان ما راست گفتهاند که: «فَلَمْ آر مَوْلاً کَریماً اَصْبَرَ عَلی عَبْدٍ لَئیمٍ مِنْک»: خدایا هیچ مولای کریمی چون تو ندیدهام که صبور باشد و بندۀ پستی چون من را تحمل کند.
🔴میزان فطریه رمضان ۱۴۴۵ از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام شد
♦️بر اساس این گزارش، قیمت گندم برای هر نفر ۶۵.۰۰۰ تومان (شصت و پنج هزار تومان) و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰.۰۰۰ تومان (یکصد و هشتاد هزار تومان) می باشد.
#رمضان
2024_04_03_16_23_38_1.mp3
48.48M
🎙سخنرانی سلسله مباحث رشد معنوی - به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲
🗞با عنوان : شرح و تفسیر کوتاه بر دعاهای روز ماه مبارک رمضان
📣 شرح و تفسیر دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان.
📖 جلسه : بیست و چهارم
۱۴۰۳/۱/۱۵ 🗓
👤استاد شب نگار
🌸⃟🌼჻ᭂ࿐✰🌸🌼
#کانال_منتظران_واقعی_ظهور_امام_عصر_عج
@montazeranzohooremamasr
✨🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃
🍂🌺🍃
🌺🍃
🍃
╭┅┈┈┈┈ 𑁍◃┈┈╼┅╮
جلسه : بیست و پنجم
╰┅╾┈┈ 𑁍◃┈┈┈┈┅╯
🔳 شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
▪️در دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان می خوانیم :
✅ اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن.
▫️در بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان، این دعای رسول خدا را قرائت میکنیم که آن حضرت ۳ چیز را از خداوند درخواست کرده :
🔹۱- اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ : پروردگارا! به ما توفیقی عنایت کن و ما را در زمرهی کسانی دوست بدار که دوستان تو را دوست میدارند.
▫️همهی این فرازهای دعاهایی که در این ماه زمزمه میکنید و میخوانید، درس زندگی است.
(121)🌙@montazeranzohooremamasr
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔹پیامبر به ما میآموزد که چه کسانی را دوست بداریم. اولیاء خدا را باید دوست داشت.
▫️۲ - «ومُعادیاً لأعْدائِکَ» خدایا! توفیق دشمن بودن با کسانی که دشمنان هستند به ما عنایت کن.
🔺ما اگر قطعا خدا را دوست داریم، با دشمنان خدا نباید همسو باشیم. در واقع ایندو فراز دعا بیان کننده فروعات مهم نهم و دهم دین یعنی تولی و تبری است.
▫️امام باقر (ع) به شخصی فرمودند؛ «اگر اراده کردی که بفهمی بهشتی و یا جهنمی هستی، به قلبت مراجعه کن،
🔸اگر دیدی اهل طاعت را دوست داری، اهل بهشت و اگر اهل گناه را دوست داری، اهل جهنم هستی و انسان در قیامت با کسی که او را دوست دارد، محشور می شود.».
▫️در دوره آخرالزمان قلب مؤمن آب می شود؛ زیرا گناه را می بیند و استطاعت تغییر وضع ندارد. الآن روزگاری شده است که ما نمی توانیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم.
(122)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
▪️۳ - «مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ» : پروردگارا! ما را توفیق پیمودن و عمل کردن به سنت پیغمبر و طریقهی پیغمبر و روش پیغمبر عنایت کن.
▫️در این بخش از خدا می خواهیم تا ما را یاری رساند برای اینکه به طریقه پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل کنیم.
🔹از خدا می خواهیم تا هر چه پیامبر (ص) به ما فرموده است، درباره مستحب و واجب عمل کنیم و مکروهات را از خود دور و حرام را ترک کنیم.
▫️«یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن» ای نگهدارندهی قلب پیامبران الهی که قلوب انبیاء را شما حفظ میکردید و از شما تقاضا میکنیم که این توفیقات نصیب ما بشود.
🔸چرا که پیغمبران معصوم هستند؛ زیرا خدا قلب آنها را حفظ کرده است و در فراز پایانی دعای روز بیست وپنجم ماه مبارک رمضان می گوییم،
▫️ای خدایی که قلب پیغمبران را حفظ کردی، به حق این کاری که برای پیغمبران انجام داده ای، این دعا را در حق ما مستجاب کن!
(123)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔺در قرآن کریم، دو ویژگی به عنوان صفات یاران پیامبر ذکر شده است.
▫️خداوند در قرآن میفرماید : مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللهِ. پیامبر فرستادهی خدا هست، «وَالَّذِينَ مَعَهُ» کسانی که با پیامبر هستند،
🔸باید این دو ویژگی را داشته باشند «اَشِدَّاء عَلـٰي الْكُفَّارِ» با دشمنان خدا، با شدت و قاطعیت برخورد میکنند.
▫️«رُحَمَاء بَيْنَهُمْ» (فتح/۲۶) با بندگان خوب خدا و مؤمنین مهربان هستند، یعنی تبرّی و تولّی دو ویژگی بسیار ارزشمند است.
🔹قطعا بندگان خوب خدا ضمن اینکه مهربانی دارند با دوستان خدا، دشمنی میکنند با کسانی که با ارزشها دشمن هستند.
▫️یا در آیت الکرسی میخوانید : فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَي. (بقره/۲۵۶)
(124)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
▪️کسانی که کفر به طاغوت دارند و ایمان به خدا، اینها میتوانند به عروه الوثقی تمسک کنند،
▫️لذا این تصور غلطی که بعضیها میگویند ما خدا را میپرستیم و اهل البیت را دوست داریم، ولی با دشمنان اینها هم کاری نداریم، این منطق، منطق قرآنی و منطق دینی نیست.
🔺خداوند «عاصمُ قلوب النبیّین» است، نگهبان دلهاى انبیاست. قلب نبى، تجلّیگاه نور حق است. جلوه خدایى، مستقیماً در قلب پاک پیامبر می تابد.
▫️پس…آنچه می گوید، آنچه عمل می کند، آنچه فرمان می دهد، آنچه می پذیرد، آنچه را قبول و امضا می کند،
🔹همه رنگ عصمت دارد و باید بدون شکّ و اضطراب، از آنچه پیامبر فرمان داده و خواسته است، بى چون و چرا، اطاعت کرد.
🖊ان شاء الله ما را در جلسات آینده همراهی فرمائید.
(125)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بِیُمنِهِ رُزِقَ الوَری وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الأرضُ و السَّماء
تعجب نکیم !!!!!!
#شیخ_محمد_شیبانی_فر #اللهم_عجل_لولیک_الفرج