هدایت شده از سخن تاریخ
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
گروه تاریخ تمدن و تاریخ معاصر جهان اسلام با توجه به کمبود منابع تخصصی مرتبط با این دو رشته در کتابخانه مجتمع، اقدام به تهیه لیست کتابهای مورد نیاز و خرید آن کرده است.
👉 https://b2n.ir/z82838
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مقاله
بررسی دلالت های اندیشه سید قطب و تاثیر آن بر خشونت گرایی در جهان اسلام معاصر
👉 https://b2n.ir/j83806
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: حسن مهدوی، عبدالوهاب فراتی
سید قطب به عنوان یکی از متنفذ ترین چهرههای فکری جهان اسلام معاصر، تاثیر زیادی بر روند اسلام گرایی معاصر به سمت خشونت گرایی داشته است. نوشتار حاضر درپی پاسخ بهاین پرسش است که اندیشه سید قطب چه دلالتهای را پردازش میکند که با استناد به آن فرایند خشونتگرایی در جهان اسلام افزایش یافته است؟.
در اندیشة پسینی سید قطب مفاهیم و گزارههای وجود دارد که از ظرفیت بالای خشونت پروری برخوردار بوده و در مواردی آشکارا به استفاده از وسائل قهریه برای پیشبرد اهداف دعوت میکند. اثر مشهور وی «معالم فی الطریق»، نمونة از آثار وی است که به تعبیر خود سید قطب بسان مرامنامة برای اقلیت ایمانی ممتاز، به آنان خواهد آموخت که در شرایط فعلی چگونه عمل نمایند!.
در بررسی و تحلیل اندیشه قطب آثار زیادی پدید آمده است که بیشتر جنبه نگرش مثبت به اندیشههای وی را القاء میکند و جنبه انتقادی به اندیشه وی اندک است. بنابراین نوشتار حاضر در چارچوب و روش دلالتی سعی در بازیابی اندیشه سید قطب با رویکرد انتقادی دارد که مسأله خشونت فزاینده در جهان اسلام بازتاب آن است.
👉 https://b2n.ir/j83806
هدایت شده از سخن تاریخ
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: یعقوب پناهی، اصغر منتظرالقائم و محمدعلی چلونگر؛
تاریخنگاری علمی که پس از تحولات روششناسی و پیشرفتهای حوزۀ نظری تاریخ، از غرب آغاز شد، بینش و روش مورخان را ارتقا داد و اصول تازهای برای تاریخپژوهشی بنیان نهاد. مورخان معاصر ایرانی نیز با الهام از این پیشرفتها، آثاری با چهارچوبهای جدید علمی پدید آوردند، ازجمله سیدجعفر شهیدی، با وجود خاستگاهی حوزوی و سنتی توانست از دستاوردهای جدید علم تاریخ در حوزههای پژوهشی تاریخ اسلام و تاریخ زندگانی امامان شیعه(ع) بهره گیرد. مسئلۀ محوری پژوهش حاضر بررسی و تبیین اصول تاریخپژوهی در آثار این مورخ برای پاسخ به این پرسش است که مؤلفههای تاریخنگاری شهیدی چیست و آیا میتوان آنها را روشمند و علمی دانست.
به نظر، شهیدی در مقام مورخی مسلمان و شیعۀ معتقد متأثر از تغییرات اجتماعی و برای پاسخ به دغدغههای شخصی و نیازهای عصری، درصدد بوده ضمن قرائتی تازه از تاریخ اسلام، از حیات پیشوایان دینی نیز بهمنزلۀ الگوهایی انسانی و اخلاقی، تصویری تاریخی و به دور از شوائب، اوهام و زوائد ارائه کند؛ این کوششها با هدف تقویت و ترویج دین و اخلاق، بهنوعی «تاریخنگاری دینی» منجر شده است. تاریخنگاری این مورخ واجد مؤلفههای روششناسی مهمی همچون جرحوتعدیل علمی و انتقادی روایتها، تلاش برای تبیین تاریخی و روشمند برخی انگارههای عقیدتی، بهرهگیری نسبی از رویکردها و مبانی سایر علوم برای ارائۀ تحلیلهای جامع و نقد آرا برخی نویسندگان مسلمان و مستشرقان است.
👉 https://b2n.ir/a82989
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مصاحبه
عباس سلیمینمین، کارشناس مسائل تاریخی: تاکید امام تاکید بر مساله آزادی، بهخصوص آزادی در تعیین سرنوشت جامعه، بسیار حائزاهمیت است. افرادی که ادعا کردهاند امام اعتقادی به آزادی نداشته، قطعا امام را نمیشناسند.
👉 https://b2n.ir/b80531
هدایت شده از سخن تاریخ
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: حسن حضرتی
امام چندان نگاه مثبتی به تاریخ سیاسی و سلاطین گذشته ایران ندارد و به تبع آن، گذشته سیاسی ملی را چندان مایه مباهات نمیداند...
امام خمینی از معدود اندیشمندان مسلمان است که دانش تاریخ را جزو علوم شریف دانسته است...امام خمینی در چند جا از آثار قلمیاش، درباره شرافت علم تاریخ سخن گفته که نشان میدهد اندیشه وی درباره دانش تاریخ از نظمی منطقی و درونی برخوردار بوده و عاری از هر گونه تناقض است..
👉 https://b2n.ir/q90787
هدایت شده از سخن تاریخ
هدایت شده از سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: علی اکبر عالمیان
امام خمینی(س) به عنوان رهبری فرهیخته و مدیری توانمند، شایستگیهای منحصر به فرد خویش را در مدیریت و رهبری تحولات ایران، جهان و منطقه بارها به اثبات رساندند.
در این نوشتار سعی خواهیم کرد، مبانی فکری ایشان را در چگونگی مدیریت این تحولات مورد ارزیابی قرار دهیم. ناگفته پیداست که نمیتوان در این نوشتار کوتاه، تمام ابعاد شخصیتی آن امام را مورد بررسی قرار داد.
👉 https://b2n.ir/t94146
هدایت شده از سخن تاریخ