#پرسمان_نماز
🌟 خانه کعبه که قبله مسلمانان است توسّط چه کسى ساخته شد؟ 🌟
💎1⃣ در آیه ۳۷ سوره «ابراهیم» از قول این پیامبر بزرگ مى خوانیم: «رَبَّنا إِنِّی أَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتی بِواد غَیْرِ ذی زَرْع عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّم»؛ پروردگارا! بعضى از فرزندانم را در این سرزمین خشک و سوزان در کنار خانه اى که حرم تو است سکونت دادم.
👈 این آیه گواهى مى دهد موقعى که ابراهیم ـ علیه السلام ـ با فرزند شیرخوارش اسماعیل ـ علیه السلام ـ و همسرش به سرزمین «مکّه» آمدند اثرى از خانه کعبه وجود داشته است.
💎2⃣ در آیه ۹۶ سوره «آل عمران» نیز مى خوانیم: «إِنَّ أَوَّلَ بَیْت وُضِعَ لِلنّاسِ لَلَّذی بِبَکَّةَ مُبارَکاً»؛ (نخستین خانه اى که به منظور پرستش خداوند براى مردم ساخته شد، در سرزمین مکّه بود.
💎3⃣ اتفاقاً در آیه ۱۲۷ سوره بقره آمده هنگامى که ابراهیم و اسماعیل پایه هاى خانه (کعبه) را بالا مى بردند ... : «وَ إِذْ یَرْفَعُ إِبْراهیمُ الْقَواعِدَ مِنَ الْبَیْتِ وَ إِسْماعیلُ ... »
این تعبیر، مى رساند شالوده هاى خانه کعبه وجود داشته و ابراهیم و اسماعیل(علیهما السلام) پایه ها را بالا بردند.
💎4⃣ در خطبه معروف «قاصعه» از «نهج البلاغه» نیز مى خوانیم: «أَ لا تَرَوْنَ أَنَّ الله سُبْحانَهُ إِخْتَبَرَ الأَوَّلِینَ مِنْ لَدُنْ آدَمَ ـ علیه السلام ـ إِلَى الآْخِرِینَ مِنْ هذَا الْعالَمِ بِأَحْجَار... فَجَعَلَها بَیْتَهُ الْحَرام... ثُمَّ أَمَرَ آدَمَ ـ علیه السلام ـ وَ وَلَدَهُ أَنْ یَثْنُوا أَعْطافَهُم نَحْوَه...»
آیا نمى بینید خداوند مردم جهان را از زمان آدم تا به امروز، به وسیله قطعات سنگى امتحان کرده است...، و آن را خانه محترم خود قرار داده...، سپس به آدم و فرزندانش دستور داد که به گرد آن طواف کنند).
❇️ کوتاه سخن این که طبق آیات #قرآن و روایات، خانه کعبه نخست به دست آدم ـ علیه السلام ـ ساخته شد، سپس در طوفان نوح ـ علیه السلام ـ فرو ریخت، و بعد به دست ابراهیم ـ علیه السلام ـ و فرزندش اسماعیل ـ علیه السلام ـ تجدید بنا گردید.
📚 گردآوری از کتاب تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازی، ج ۱، ص ۵۱۹.
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @namazmt
11.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماز_خوب
💠 چند راه افزایش حضور قلب در #نماز 💠
#استاد_زارعی
#پادکست
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @namazmt
#داستان_نماز
☀️ دیگر نمی توانم درس بگویم ☀️
💠 یکی از شاگردان #آیت_الله_کوهستانی میگوید : روزی آقا در حسینیه مشغول تدریس بود همین که صدای #اذان ظهر را شنید کتاب را بست و فرمود: «بابا جان من دیگر نمی توانم درس بگویم باید بروم نماز!»
💠 [یعنی با شنیدن اذان تمام توجه من به سوی سخن گفتن با خدا رفته است و دیگر نمی توانم به درس ادامه دهم]
📚 روح مهربان ؛ خاطرات و حالات عرفانی شیخ محمد کوهستانی ؛ صفحه ۳۱.
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @namazmt
#نماز_آزادگان
💠 دشمن نماز 💠
💛 ما را به اردوگاه رمادی منتقل کردند. آن جا جو عجیبی حاکم بود. متأسفانه عده ای #نماز نمی خواندند و برای عراقی ها خبرچینی می کردند.
💛 روز سوم ورودمان، من در حال نماز بودم که سربازی درون اتاق آمد و با نوک پوتین محکم به ساق پایم زد. واقعاً از شدت درد سوختم؛ اما هر طور بود، نماز را تمام کردم.
💛 او با تشر گفت: «چرا بدون اجازه #نماز خواندی؟»
گفتم: «مگر برای نماز هم باید از تو اجازه بگیرم».
گفت: «بله، این جا برای هر کاری باید اجازه بگیرید و نماز خواندن هم ممنوع است.»
💛 کمی درنگ کرد و ادامه داد: «مگر شما نماز هم می خوانید؟» گفتم: «بله» گفت: «شما که آتش پرستید.» من هم در جوابش گفتم: «شما هم بت پرستید».
💛 آن قدر عصبانی شد که سیلی محکمی به صورتم زد و بعد پرسید: روزانه چند رکعت نماز می خوانی؟ گفتم: «هفده رکعت» گفت: از حالا باید روزی پنج رکعت نماز بخوانی.
در حالی که از گوشم خون می آمد، مرا رها کرد و رفت.
💛 روز بعد دوباره به سراغ من آمد و گفت: «چند رکعت نماز خواندی؟» گفتم: «هفده رکعت» داد زد: «مگر نگفتم بیشتر از پنج رکعت نخوان!» و شروع کرد به کتک زدن من.
💛 من هم طاقت نیاوردم و سر او داد زدم و گفتم: «به فرمانده تان گزارش می دهم و از تو به صلیب هم شکایت می کنم». او رفت اما ممانعت ها و کتک هایش قطع نشد؛ دشمن نماز بود.
📚 قصه ی نماز آزادگان، ص 85، خاطره ی محمد درویشی.
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @namazmt