فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #کلیپ_تصویری #پست_ویژه #رجب #دعا
🎥 دعای خاب الوافدون علی غیرک
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۳ دقیقه
🔺 @Nasery_ir
* #رجب #شعبان #رمضان #شب_قدر #روزه
🔻ما غالباً از زمان عقب هستیم. ماه رمضان می آید و روزه برای ما واجب می شود. اگر روزه بگیریم، در اواخر ماه رمضان، احساس سبکی میکنیم؛ احساس انس با روزه میکنیم؛ چرا؟
برای اینکه از نظر حال معنوی، تازه داریم وارد ماه رمضان میشویم.
🔸گاهی این قدر اشتغال داشته ایم که بعد از گذشت روزهایی از ماه مبارک رمضان، هنوز وارد ماه رمضان نشده ایم.
اگر انسان زودتر از ماه رمضان یعنی از ماه رجب و شعبان شروع کند، امید است که با فرارسیدن ماه رمضان، وارد ماه رمضان شود؛ لذا بهره اش خیلی بالا می رود.
🔹شایسته است اگر یک سال این گونه نشد، در سال بعد زودتر شروع کرد تا بارهای سنگین از دوش انسان پایین بیاید، آن وقت لذت ماه رمضان از همان اول ماه رمضان حس میشود و زمینه درک شب قدر فراهم خواهد شد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #رجب #رمضان #قرآن
🔻باید در طول سال خودمان را آماده کنیم که وقتی ماه مبارک رمضان فرا می رسد، عقب نیفتیم و عقب نباشیم؛ بلکه وارد ماه مبارک رمضان شویم و رشد کنیم.
🔸از ماه رجب، انس با قرآن و درک درست از ماه مبارک رمضان را باید شروع کنیم.
باید در طول سال، بار اضافه سنگین به دوش نکشیم، حرکت کنیم و مستحق درک ماه مبارک رمضان باشیم.
این آمادگی و حرکت، نیازمند تهذیب، دوری از رذایل، مراقبه، توسل، قرائت و تدبر در قرآن است...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#رجب #شعبان #رمضان
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
⚫️ شهادت مظلومانه امام هادی عليه السلام را محضر مبارک امام زمان علیه السلام تسلیت عرض می نماییم و همه باهم به نیت تعجیل در ظهور منتقم آن حضرت صلواتی می فرستیم...
🔺 @Nasery_ir
#امام_هادی #مشکلات #دنیا
🔻 امام هادی علیهالسلام فرمودند: «وَ مَنْ كَانَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَيْهِ مَصَائِبُ الدُّنْيَا» (هركه از جانب خدا دليلى روشن داشته باشد، هر مصيبتى را سبک شمارد) (تحف العقول ،ص۴۸۳)
🔸 گاهی در طیّ این طریق یک بیّنه، یک نور، یک آشنایی، یک آرامش، یک هویّت، یک درک و یک حقیقت به انسان میرسد. این اولین هدیهای است که خدای متعال به کسانی میدهد که درصدد تزکیه هستند.
🔹 باید یک چراغی در دلش روشن بشود. وقتی چراغ روشن شد، او را میبرد و به سمت مراتب عالیتر سوق میدهد.
ولی حرکت اولیه، جهاد میخواهد. حرکت اولیه، تمرکز میخواهد. حرکت اولیه، عزم میخواهد. حرکت اولیه، عمل میخواهد. حرکت اولیه، استقامت میخواهد.
🔸 ببینید با این بیّنه به چه میرسند؟ از کجا میرسند؟ و به چه جواهری میرسند که همهی مصائب دنیا برایشان آسان میشود؟ این جایگاه حرکتی یک انسان است. یک سفر است و رام شدن یک مرکب سرکش است و الّا دنیاطلبی که امتیازی معنوی ندارد، بلکه پیوند با حقتعالی آن امتیاز را دارد. رام کردن نفس سرکش، آن امتیاز را دارد. در این حرکت، موفق رفتن و بیرون آمدن، آن امتیاز را دارد. اما سختی خودش را دارد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 #رجب، باب روح و ریحان
🔻 این ماه رجب پر از خیر و برکت است و گاهی مومنین یک سال بخاطر حوائج سالانه شان انتظار میکشیدند که ماه رجب بیاید، به خاطر بابی که در این ماه شریف به سمت روح و ریحان و ایمان و آرامش باز میشود
🔸 و حتی حل مشکلات دنیایی و آخرتی و از روز اولش پربرکت است تا روز آخر و ایام ام داوود که در ایام البیض ماه رجب است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 #اعتکاف در مسجد امام حسن عسکری قم
🔻 شاید اوائل انقلاب بود که حاج آقای ما (آیت الله ناصری (ره)) از اصفهان به قم میآمدند و جمعی از مؤمنین و صلحای خودِ قم هم در همین مسجد امام حسن عسکری (علیه السلام) جمع میشدند، یعنی عمل اعتکاف فقط در این مسجد بود؛
🔸 خدا مرحوم آقای اصفیایی (پدر آقای فاطمی نیا) را رحمت کند، پیرمرد و سید نازنینی بود؛ حال خاصی داشت نماز و گریه و...؛ صبحها مسجد امام حسن عسکری میآمد و برای معتکفین نماز جماعت میخواند، خیلی بَکّاء بود.
🔹 آنقدر این جلسه اعتکاف روح داشت! شبها گروههای ده نفره دور هم مینشستند، یادم میآید خیلی با صفا بود، جمعی محدود بودند و این نظم و انتظام هم نبود که همه بر سر یک سفره بنشینند.
🔸 خدا رحمت کند مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی را که یک سال خواسته بودند هدیهای برای معتفکین مسجد امام بفرستند، شمارش کردند کل معتفکین سیصد و سیزده نفر شده بودند و این تفأل به خیر بود، عدد جالبی درآمده بود.
🔹 در جمع معتفکین، سادات و بزرگان بودند و این فضا، فضای استجابت دعا بود؛ به طوریکه هر کسی وارد میشد، گوارایی این فضا او را از حس و حال های خسته کنندهی مادی در میآورد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#رجب #شعبان #رمضان #نماز
🔻 ماه رجب، ماه استغفار است. ماه رجب، ماه خاصی است. اگر بخواهیم در مسیر رشد نصیب پیدا کنیم و خداوند به همه ما عنایت کند، [مسیر آن] ورودِ در ماه رجب است.
🔸 ببینید قرآن یک تعبیری راجع به نماز دارد که این خیلی حساب شده است؛ میفرماید: «وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ» نمیفرماید قرائت کن. میگوید اقامه کن. یک حقیقتی باید باشد تا این نماز اقامه بشود.
🔹 پیغمبر خدا با توجهِ به این اقامه میفرمایند: «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّينِ» (نماز ستون خیمه دین است.) عمود را اقامه میکنند تا خیمه برپا شود. اقامه باید کرد. اقامه شرایطی دارد.
🔸 ماه رجب هم همینجور است. [اگر] با ماه رجب ارتباط برقرار بشود، توفیق ورود به ماه شعبان میشود. [اگر] با ماه شعبان ارتباط برقرار بشود، توفیق ورود به ماه رمضان میشود؛ ورودِ حسابشده و ورود قابل بهرهوری.
🔹 وارد ماه رمضان شدی آن وقت انتظار داشته باش از «لیلةالقدر» نصیب داشته باشی. «لیلةالقدر» در ماه رمضان، سیّال، جوّال یا گُم است. اگر بخواهی ماه رمضان را درک بکنی، ماه رمضان ماه توحید است، ماه قرآن است، ماه خداست، باید قبل از آن، ماه رسول خدا یعنی ماه شعبان را درک کرده باشی، هر کسی به نسبت توان خودش. اگر میخواهی وارد ماه شعبان، ماه رسول خدا، بشوی، باید از ماه رجب یعنی ماه ولایت بهره برده باشی.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#رجب
🔻 ماه مبارک رجب به گونهای بود که در روایات -عمدتاً از رسول خدا-، دو صفت برای ماه رجب آمده است؛ بعضی دارد «رجب الأصبّ».
🔸 «أصبّ لانّه یُصبّ فیه رحمةالله» به معنای ریخته شدن. برای اینکه رحمت در این ماه بر مردم سرازیر است. لذا به آن «رجب الأصبّ» میگویند حتی در لسان روایات «رجب الأصبّ» داریم. «رجب الأصمّ» هم داریم، هر دویش هست و هر دویش هم روایت است.
🔹 گاهی «رجب الأصب» و گاهی «رجب الأصمّ». «لانه لَا يُسْمَع فِيهِ صوتُ مستغيثٍ وَلَا حركةُ قتالٍ وَ لَا قَعْقَعةُ سِلَاحٍ» یعنی حتی در زمان جاهلیت به مجرد ورود در ماه رجب، سلاحها را پایین میگذاشتند. از صدای به هم خوردن آهن و آلات و ادوات جنگ، خبری نبود. «لانه لَا يُسْمَع فِيهِ قَعْقَعةُ سِلَاحٍ» به آن «رجب الأصم» میگفتند. هم «رجب الأصب» دارد و هم «رجب الأصم».
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #کلیپ_تصویری #پست_ویژه #رجب #دعا
🎥 دعای یا من یملک حوائج السائلین
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: دو دقیقه
🔺 @Nasery_ir
#رجب
🔻 کلمۀ رجب، «یرجّب» را در کتب لغت «یعظّم» معنا میکنند؛ یعنی بزرگ و عظیم شمردن. «یرجّب ای یعظّم».
🔸 قبل از اسلام، در زمان جاهلیت ماهها نزد اعراب تعریف شده بود. قرآن را ببینید، «يَسْأَلُونَكَ عَنِ الشَّهْرِ الْحَرَامِ قِتَالٍ فِيهِ قُلْ قِتَالٌ فِيهِ كَبِيرٌ» (از تو در بارهى جنگ در ماه حرام مىپرسند، بگو: جنگ در آن گناه بزرگى است (بقره، ۲۱۷))
🔹 منظور از شهر حرام و [ممنوعیت] قتال در این شهر، ماه رجب است. اولین ماه از چهار ماه «أشهر حُرُم»، ماه رجب است.
🔸 حتی قبل از اسلام در ماه رجب، به خاطر عظمت این ماه، جنگ تعطیل میشد. چند مورد را خدای متعال در قرآن بزرگ شمرده شده است.
🔹 کلمۀ «حرام» به معنای بزرگ و محترم شمردن است. یکی [از موارد اصطلاح حرام،] همین چهار ماه أشهر حرم است: «منها اربعة حُرُم» (كه از آنها، چهار ماه حرام است (توبه، ۳۶)) یکی دیگر بلد الحرام یعنی خود شهر مکه. یکی هم بیت الله الحرام است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 نیمه #رجب روزی که محبوب خدا است
🔻 زمان با زمان فرق میکند و این از اسراری است که به آسانی قابل درک نیست مگر اینکه کسی در باب حکمت پی بَرَد که چرا فرق میکند؛ ولی جزء قواعد است، زمان با زمان متفاوت است.
🔸 برای همین هم قرآن از «ایام الله» زمان را تعریف میکند و نسبتِ «ایام» را به «الله» میدهد تا لیلةالقدر. لیلةالقدر یک ظرف زمان است که اینقدر برکت دارد! زمان با زمان متفاوت است. مؤمن باید بهرۀ خودش را از زمان بگیرد.
🔹 برای روز پانزدهم ماه رجب، به روایتی غیر از جریان اعمال امّ داوود، برخورد کردم. نوشته است:
🔸 «در اقبال (اقبال الاعمال) روایت کرده است که حضرت آدم (ع) عرض کرد: پروردگارا! خبر ده به من محبوبترین روزها و اوقات را. خدای متعال وحی فرمود: ای آدم! محبوبترین اوقات نزد من روز پانزدهم رجب است. ای آدم! تقرب بجوی بر من در روز نصف رجب به قربان (یعنی قربانی کردن) و ضیافت (یعنی میزبانی کردن و میهمانی دادن) و روزه و دعا و استغفار و گفتن «لاالهالّاالله». ای آدم! من مقدّر و مستور کردهام که مبعوث کنم از نسل تو کسی که فظ و غلیظ و صیحه زنندهی در بازارها نیست و حلیم و رحیم و کریم و علیم و عظیم البرکة است و مخصوص میکنم او را و امت او را به نصف رجب (به نیمۀ رجب) که در آن روز چیزی از من سؤال نمیکنند مگر آنکه عطا مینمایم و استغفار نمینمایند مگر آنکه میآمرزم و طلب رزق نمیکنند مگر آنکه میدهم و مغفرت ذنوب را از من نمیخواهند مگر آنکه از سر تقصیرات ایشان میگذرم و از من رحمت نمیخواهند مگر آنکه بر ایشان رحم میکنم. ای آدم هر که صبح کند در روز نصف رجب در حالی که صائم و ذاکر و خاشع و حفظ کنندۀ خود باشد و تصدّق دهنده از مال خود، جزائی نیست از برای او در نزد من مگر بهشت. ای آدم بگو به اولاد خود که خودشان را در ماه رجب حفظ کنند که معصیت در این ماه عظیم است.»
(إقبال الأعمال، ج۲ ص۶۵۷)
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#رجب #اعتکاف
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#رجب #ذکر
🔻 ذکر استغفار در ماه رجب را فراموش نکنیم، هر چه بیشتر بهتر و همچنین تهلیل «لا اله الا الله» که چیزی نبوده که از زبان و دهان اهلبیت علیهمالسلام جدا شود، نگاه به حالا نکنید که فضاها تغییر و تبدّل پیدا کرده و از جهت معنوی مسموم شده است، مراقب باشیم که فضای فعلی ما را از فضاهای حقیقی در نیاورد.
🔸 ما طلبهایم و باید آنقدر در سیر روایات اهل بیت عصمت و طهارت باشیم و بهره ببریم که این فضاها از دستمان نرود.
ببینیم اهل بیت و حواریون اهلبیت علیهمالسلام چکار میکردند، لحظهای فارغ نمیشدند،
🔹 راجع به امام باقر علیهالسلام نگاه کنید، امام صادق(ع) میگویند که زبان حضرت، دائم مشغول و مرطوب بود به ذکر شریف لا اله الا الله. چرا؟ برای این که تقرب به حق تعالی پیدا میکردند،
🔸 یعنی حواریین اهلبیت و بزرگانی که این خط را ادامه میدادند، آنقدر با این اذکار و این دعوات انس پیدا میکردند، که در قلبشان رسوخ پیدا میکرد.
🔹 همچنانکه در روایت دارد که: كَانَ أَبِي ع كَثِيرَ الذِّكْرِ لَقَدْ كُنْتُ أَمْشِي مَعَهُ وَ إِنَّهُ لَيَذْكُرُ اللَّهَ وَ آكُلُ مَعَهُ الطَّعَامَ وَ إِنَّهُ لَيَذْكُرُ اللَّهَ وَ لَقَدْ كَانَ يُحَدِّثُ الْقَوْمَ وَ مَا يَشْغَلُهُ ذَلِكَ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ كُنْتُ أَرَى لِسَانَهُ لَازِقاً بِحَنَكِهِ يَقُولُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ...؛ پدرم فراوان ذكر خدا میكرد، (گاهى) من بهمراه او میرفتم و او ذكر خدا میكرد، با او غذا میخوردم او ذكر خدا میكرد، و (گاهى) با مردم گفتگو میكرد ولى آن از ذكر خدا بازش نمیداشت و من میديدم زبانش را كه چسبيده بكامش بود و میگفت: «لا اله الا اللَّه. (كلينى، محمد بن يعقوب، الكافي (ط - الإسلامية) - تهران، چاپ: چهارم، ۱۴۰۷ ق، ج۲، ص۴۹۹)
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
ادامه قبل...
🔻 شاید یک مدتی انسان با مشاغل ذهنی [ذکر] بگوید، بعد آرام آرام خدای متعال لذت ذکر را به انسان میدهد.
🔸 وقتی لذت ذکر را داد، آنوقت نگاه به این آیه میکند میبیند که چگونه خداوند متعال، قدیسه مریم «الَّتي أَحْصَنَتْ فَرْجَها» (بانویی كه دامنش را پاک داشت/انبیاء ۹۱) را مدح میکند که: «وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ مَرْيَمَ إِذِ انْتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِها مَكاناً شَرْقِيًّا. فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجاباً فَأَرْسَلْنا إِلَيْها رُوحَنا فَتَمَثَّلَ لَها بَشَراً سَوِيًّا» (و در اين كتاب از مريم ياد كن، آنگاه كه از كسان خود در ناحيه شرقى [بيت المقدس] خلوت گزيد. و ميان خود و آنها پردهاى افكند [تا خلوتگاه عبادتش باشد] پس روح خود را به سوى او فرستاديم تا به شكل بشرى خوش اندام بر او نمايان شد.(مریم ۱۶))
🔹 مریم با این قداست و قدسی که داشت، آخرش یک انصرافی از مشاغل عادی پیدا میکند، یک جایی را برای توجه به حق تعالی برای خودش دست و پا میکند و روحالامین را، روحالله را و جبرائیل را آنجا دید و مواجه شد.
🔸 خلاصه این کلید، این فضا و این ماه رجب از دست ما نرود.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 #توجه شرط بهرهمندی از ماه #رجب
🔻 بدون روح دعا و توجه معنوی و -به تعبیر آیت الله بهاءالدینی که خدا رحمتشان کند- بدون «التفات به عالم غیب»، و بدون انصراف از کثرات ذهنیه و مشاغل روزمره نمیتوان به آن خیر کثیر [از درک ماه رجب] رسید.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#رجب #روزه
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
هدایت شده از الهادی
لیله الرغائب.pdf
576.3K
* #رجب #لیلة_الرغائب
💠 متن سخنرانی حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در لیلة الرغائب ۱۴۴۰ قمری
🔺 @nasery_ir
💠 #روزه #رجب، توشه یک سال
🔻 در ماه رجب اگر در توان انسان باشد، ولو سخت باشد، هیچ خیری بزرگتر و بیشتر از صوم نیست. گرچه سخت است، گرچه بالفعل گاهی فقط خستگی آن برای انسان میماند ولی دارد بار یک سالش را میبندد.
🔸 خسته از روزه نشود. گرچه سخت میگذرد، بسیار پربرکت است. گرچه خلق انسان را طبعاً تنگ میکند، باز هم بسیار پربرکت است. برکاتش را بعد خواهد دید. حالا آخرتش جدا، در دنیا نیز اینگونه است.
🔹 اگر سخت نیست یا انسان بیماری ندارد، حیف است که صوم ماه رجب را از دست بدهد ولو در هفته دو روز، سه روز و برای کسانی که جوان ترند، من تصورم این است که [این روزه،] تعدیل کننده همه قوا است.
🔸 فرض کنید که حتی مسئله توان [و سایر] مسائل و مشکلاتی که یک جوان بیست و چند ساله مانند غلبه شهوت دارد، این [مسائل برای حل شدن] یک حمایت تقوایی میخواهد، [حل] همهی آن [مشکلات] هم فقط به نخوردن نیست، گاهی یک نفر غذای خودش را کم میکند، قوای متشتّت ذهنی اش بیشتر میشود. این [شخص برای حل مسائلش،] روزه میخواهد، این حمایت الهی میخواهد.
🔹 نخوردن با روزه گرفتن خیلی فرق میکند. صوم، مقوّم اخلاص و ارتقاء عمل است. همهی ما این نیاز را داریم که با صوم ماه رجب، این پیوند را با خدای متعال بزنیم.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir