8.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نکات_اخلاقی #کلیپ_تصویری
*سلسله مباحث: دروس اخلاق با محوریت نامه 31 نهج البلاغه / قسمت پانزدهم
استاد: حجت الاسلام و المسلمین همتیان
راهها و عوامل گناه نکردن:
1.. شناخت گناه
شیطان گناه را برای انسان تزیین میکند
#همتیان
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 29
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی 🌺
🔅لباس روحانیت (قسمت سوم)
سوال: پوشیدن این لباس موجب محدودیت میشود، بلندی لباس دست و پاگیر است و حركت انسان را كند میكند، در سرما و گرما هم مشكلساز است.
پاسخ:
اولاً، این مقدار زحمت و محدودیتی كه برای این لباس فرض شده در مقابل بهرهها و فواید آن بسیار ناچیز است. برای رسیدن به آن بهرهها این مقدار هزینه را باید با جان و دل پرداخت. بسیاری از لباسهای اقشار دیگر نیز، زحمت خاص خود را دارد. سزاوار نیست آسایش خود را به عنوان ملاك اصلی انتخاب و عمل در نظر بگیریم؛ زیرا دفاع از جبهه حق با راحتطلبی و تنآسایی امكانپذیر نیست. و باید بدانیم خدای شكور (قدرشناس) به تناسب رنج و تلاشی كه انسان در راه حمایت از دین او متحمل میشود، به وی پاداش میدهد:
«وَ لَینصُرَنَّ اللَّهُ مَن ینصُرُهُ» .
ثانیاً، طبیعت انسان به گونهای است كه با گذشت زمان به شرایط سخت خو میگیرد و دشواری شرایط بر اثر عادت قابل تحمل بلكه نامحسوس میشود. تا پیش از نهضت رنسانس و حتی تا مدتها پس از آن، تقریباً همه اقوام و ملل، لباس بلند میپوشیدند و كسی هم احساس محدودیت و خفگی نمیكرد. موزههای لباس در كشورهای اروپایی شاهد این مدعا است.
بانوان مسلمان، قرنها است در محیط اجتماع، چادر به سر میكنند و به راحتی حضور اسلامی خود را ادامه میدهند و بر خلاف تصور برخی نه تنها احساس زحمت نمیكنند، بلكه تصور نداشتن چادر پیش چشم نامحرم لرزه بر اندامشان میاندازد. اكنون نیز، هزاران روحانی این لباس مقدس را به تن دارند و همه فعالیتهای اجتماعی خود را بدون احساس تنگنا انجام میدهند. پس نباید گمان كرد سختی اولیه یك عمل تا ابد باقی میماند.
نمونههای دیگری از محدودیت نیز وجود دارد كه بیشتر موجب مصونیت طلبه میشود. طلبه در انجام هر كاری آزاد نیست و نسبت به سایر مردم محدودیت رفتاری دارد و این امر، به جهت شأن طلبه، مناسبت او با دین و دیدگاه توده مردم به اوست كه رفتار وی را دارای جهت شرعی میشمارند.
طلبه، در به كار بردن واژهها، سخن گفتن یا سكوت كردن، شركت یا غیبت در مجالس، نوع نشستن، برخاستن، راه رفتن، نگاه كردن، خندیدن، شوخی كردن، خشم گرفتن، خرید كردن، حضور در فضای خاص و عملكرد خود باید بسیار دقیق باشد و به تبعات این رفتارها توجه ویژه كند.
بازتاب نهایی عملكرد طلبه چه بسا موجب پیدایش سنت یا بدعتی در اجتماع شود كه مسئولیت آن مستقیماً بر عهده طلبه است.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#لباس_روحانیت
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #مومنون، صفحه 346، آیات 60 تا 74
🗓1399/10/22
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: مقابله عملی با مفسدین اقتصادی
اقتصاد مقاومتی، شماره 23
#اقتصاد_مقاومتی #مفسدین_اقتصادی
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
➖➖اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت نهم➖➖
🔹ثمرات تولید و استقلال ملی (قسمت دوم)👇🏿👇🏿🔹
♻️نتیجه تحریم اقتصادی، استقلال و خودکفایی
امام خمینی رحمه الله:
وقتی محاصره اقتصادی بشود، افکار همه مردم توجه به این پیدا می کند که ما باید خودکفا باشیم و متخصصین ما مشغول می شوند و افکار خودشان را به راه می اندازند و قدرت خودشان را به راه می اندازند و ایران را مستغنی می کنند از خارج و من به شما اطمینان می دهم که اگر تا یک مدتی ما در این فشارها باشیم، ایران بیشتر ثبات پیدا می کند و مغزهای متفکر مکتبی ایران بیشتر به کار می افتد و ایران را خودکفا می کند.
[صحیفه نور، ج 16، ص 75]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#منشور_روحانیت
پیام امام خمینی قدّس سرّه به حوزه و روحانیت، شماره 15 #جلودار_حرکت_انقلاب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
May 11
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
شماره 8
🌸تولید و سهم خانواده در آن / قسمت ششم🌸
✴️ مشارکت دادن سرمایه در تولید
سرمایه به معنی «پول» یا کالایی است که برای کسب، تجارت و تولید به کار گرفته می شود. [فرهنگ صبا، ص 588]
در علم اقتصاد، سرمایه یکی از عوامل اصلی تولید است و بهترین شیوه استفاده از آن، سرمایه گذاری در تولید است؛ زیرا افزون بر بهره وری برای صاحب سرمایه، از راکد ماندن آن در جامعه جلوگیری می کند و هم می تواند برای عده زیادی در جامعه اشتغال ایجاد کند و موجب رونق اقتصادی در کشور شود.
سرمایه در نظام اسلامی، ودیعه ای الهی است که در اختیار انسان قرار دارد و باید از آن در راه مصالح مردم و جامعه بهره گرفت. به همین دلیل، از آن به امر «خیر» تعبیر شده است. چنان که قرآن به کسانی که در پایان عمر هستند، سفارش می کند، تکلیف سرمایه خود را روشن کنند:
«کُتِبَ عَلَیْکُم اِذا حَضَر اَحَدَکُمْ الْمَوتُ اِنْ تَرَکَ خَیراً الوِصِیَّه؛ بر شما مقرر شده است که چون یکی از شما را مرگ فرا رسد، اگر مالی بر جای گذارد، وصیت کند». (بقره:180)
«کلمه خیرا که بدون هیچ قید و شرط در آیه بالا آمده، بیانگر این حقیقت است که اموالی که از طریق مشروع به دست آمده، خیر مطلق است. یعنی خیر برای دین، خیر برای پیشبرد برنامه های فرهنگی [و اقتصادی]، خیر برای برقرار ساختن عدالت اجتماعی یا خیر برای دفاع از استقلال و آزادی یک جامعه و خیر برای هر مقصودی». [خطوط اصلی در اقتصاد اسلامی، ص41]
با توجه به اهمیت و نقش سرمایه در تولید، نباید آن را در جامعه راکد گذاشت. اسلام با وضع قانون «خمس»، مانع از راکد ماندن سرمایه در جامعه می شود، ولی باز هم سرمایه های فراوانی در خانواده ها وجود دارد که یا در خانواده راکد است یا به شیوه نامناسب از آنها استفاده می شود.
در حال حاضر (شرایط جنگ اقتصادی)، این فرصت فراهم آمده است تا این سرمایه ها که بخشی از سرمایه ملی هستند، به اشکال مختلف از جمله مشارکت مستقیم یا غیر مستقیم و نیز در امور عام المنفعه در جریان تولید قرار گیرند.
الف) مشارکت مستقیم سرمایه در تولید
ب) مشارکت غیر مستقیم سرمایه در تولید
ج) مشارکت سرمایه در تولید مؤسسات اجتماعی
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#تولید
#اقتصاد
#خانواده
#اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
🖥 پخش زنده درس اخلاق از خبرگزاری حوزه
⏱ دوشنبهها ساعت ۱۹
⏱ چهارشنبهها ساعت ۱۰
پخش زنده:🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😍 #کلام_رهبر_انقلاب
برگزیدهای از نکات مهم آقا در سخنرانی تلویزیونی ۱۹دی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir