#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه388، آیات 22 تا 28
🗓1399/12/04
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
تصویر ولادت امام جواد (ع) و حضرت علی اصغر (ع)
🌷فرارسیدن سالروز ولادت امام جواد علیه السلام و حضرت علی اصغر علیه السلام رو خدمت شما عزیزان تبریک عرض می کنیم.🌷
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#شرح_حدیث_از_امام_جواد علیه السلام
🌷ببین گوش دل به سوی که داری؟🌷
دل، قبله نماست و مقصد را مشخص می کند. ازاین رو، باید واردات دل را مدیریت کرد و به هر صدای نامحرمی گوش نداد.
امام جواد علیه السلام در این باره فرمود: مَن اَصغی إلی ناطِقٍ فَقَد عَبَدَهُ، فَاِن کانَ النّاطِقُ یُؤَدّی عَنِ اللهِ عزّوجلّ فَقَد عَبَدَالله، وَ إن کانَ النّاطِقُ یُؤَدّی عَنِ الشَّیطانِ فَقَد عَبَدَ الشَّیطانَ؛ هر کس به گوینده ای گوش فرا دهد، او را پرستیده است. پس اگر گوینده، از خدای متعال می گوید، او خدا را پرستیده است و اگر گوینده، از طرف شیطان حرف می زند، به یقین، شیطان را پرستیده است. (تحف العقول، ص 456)
در توضیح این روایت گفتنی است:
نعمتِ «شنیدن» و قوّه ی «سامعه»، از نعمت های خدا است و نعمته ای الهی را باید در مسیر رضای او به کار گرفت، و گرنه ناسپاسی است.
گوش، یکی از راه های ورودی ذهن و دل ما است. اگر به روی سخنان حکیمانه و حرف های حق گشوده شود، در دل و ذهن انسان اثر مثبت و آموزشی و تربیتی دارد، اما اگر به روی حرف های باطل و زشت و انحرافی باز شود، انسان را به بیراهه و انحراف می کشاند.
تأثیر سخن گوینده تا حدّی است که امام از آن به «پرستیدن» یاد کرده است. وقتی با همه ی وجود به حرف های یک گوینده گوش می دهیم و به آن دل می سپاریم، مثل این است که از او اطاعت کرده و او را پرستیده ایم. حال، بستگی دارد گوینده از خدا و حقیقت و حکمت سخن بگوید، یا از باطل و گمراهی و شیطان.
و ما همچنان که نسبت به گفته هایمان مسؤولیم، نسبت به شنیده هایمان هم مسؤولیت داریم. قرآن کریم می فرماید: کلُّ أُولئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْئُولاً، (اسرا، آیه 36) انسان نسبت به همه چیز مورد سوال قرار می گیرد،
بنابراین نباید اجازه دهیم هر سخنی به گوشمان راه یابد. چه بسا یک سخن باطل، فکر و ایمان ما را خراب کند. چه بسا یک سخن دروغ و بهتان، ما را به مسلمانی بدبین سازد. چه بسا گوش دادن به حرف های تحریک کننده؛ کسی را به گناه و وسوسه های شیطانی بکشد.
حضرت علی (ع) فرموده است: السامعُ شریکُ القائل (غررالحکم، حدیث 518) «شنونده، شریک گوینده است» بنابراین لازم است نعمت شنوایی را برای هدایت شدن و کمال یافتن، به کار گیریم.
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
💠 پخش درس اخلاق
👈 استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری (زیدعزه)
⏰ دوشنبه ۴ اسفند۱۳۹۹ – ساعت ۱۹
پخش:🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخش ایتا:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?eitaafly
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#منشور_روحانیت
پیام امام خمینی قدّس سرّه به حوزه و روحانیت، شماره 20
علما و روحانیت متعهد
#روحانیت_متعهد
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹🔑🔑اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت پانزدهم / بسترهای اقتصادی🔑🔑🔹
1️⃣ کشاورزی
مقدمه:
براي تحقق پيشرفت در فعاليت هاي اقتصادي با توجه به امكانات كشور، سرمايه گذاري كردن و تلاش در بخش هاي مختلف، لازم و ضروري است. كه هريك از بخش ها در نسبت به موضوع اقتصاد همانند يك سنگر محسوب مي شوند.
حضرت امام خميني رحمه الله در رهنمودهايي كه دارند به برخي از عرصه ها بالخصوص تأكيد دارند كه بايد تلاش هاي اقتصادی جهادي در اين عرصه ها بيشتر مورد توجه باشد، از جمله آنهاست:
♻️كشاورزي اساس اقتصاد
حضرت امام خمینی رحمه الله:
امر كشاورزي دركشور ما از اهم امور است و هدايت و اجراي آن به وجه صحيح اساس اقتصاد كشور است.
[صحيفه نور، ج 14، ص 158]
حضرت امام خمینی رحمه الله:
مسئله كشاورزي در كشور ما در رأس امور است. بحمدالله مملكت از نظر منابع طبيعي همه چيزش خوب است، آب و زمين خوب دارد و مردمش آگاه و در فكر كشاورزي هستند. دولت بايد آنها را تشويق و تقويت بنمايد و امكانات لازم را در اختيار آنها بگذارد.
[صحيفه نور ، ج 17، ص 101]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی | نقش و کارکرد خانواده در اقتصاد مقاومتی
شماره 12
2️⃣ مدیریت مصرف (قسمت اول)
🔅مصرف در لغت و اصطلاح
از جمله از وظایف خانواده در سال های جنگ اقتصادی، مدیریت مصرف است که شاید به نوعی از مشارکت در تولید هم مهم تر است.
الف: مصرف در لغت: مصرف از ماده «صَرَفَ» است به معنی صَرف (محل خرج کردن). [فرهنگ صبا، ص 1009]
ب: مصرف در اصطلاح اقتصادی: «مصرف عبارت از ارزش پول کالاها و خدماتی است که توسط افراد، خریداری و تهیه می شود». [احمد اخوی، اقتصاد کلان، ص 151]
🔅جایگاه مصرف در اقتصاد
مصرف در میان متغیرهای اقتصادی به اندازه ای اهمیت دارد که برخی از اقتصاددانان، هدف نهایی از انجام فعالیت های اقتصادی دیگر از جمله تولید، پس انداز و سرمایه گذاری را مصرف می دانند. چنان که کینز یکی از اقتصاددانان نامی می نویسد: «غایت هر فعالیت اقتصادی، مصرف است». [جان مینارد کینز، نظریه عمومی و اشتغال و بهره وری، ترجمه: منوچهر فرهنگ، ج 1، ص 131]
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#مصرف
#اقتصاد
#خانواده
#اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دوشنبه_های_بصیرتی
کلیپ تصویری | این کار به عهده شماست! بسم الله ..
الان جای حلقه میانی خالی است.
بچههای دبیرستانی با این کار صاحب درآمد خواهند شد!
#پناهیان
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | بیانات امروز رهبر انقلاب درباره اختلاف نظر بین مجلس و دولت درباره اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها:
👈 مجلس و دولت اختلافنظر امروزشان را حل کنند که نشاندهنده دوصدایی نباشد
🔺 باید به دقت به این قانون که قانون خوبی است عمل شود.
🔰 اسلام ساخت سلاح هستهای را ممنوع میداند و کشتار غیرنظامیان روش آمریکاست
+ واکنش رهبر انقلاب به حرفهای #دلقک_صهیونیست
🔺️ در این میان آن دلقک صهیونیست بینالمللی دائم میگوید ما نمیگذاریم ایران به سلاح هستهای دست یابد، در حالی که باید به او گفت اگر جمهوری اسلامی تصمیم به دستیابی به سلاح هستهای داشت، او و بزرگتر از او هم نمیتوانستند مانع شوند.
آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند.
کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه روش آمریکاییها و غربیها است و جمهوری اسلامی این روش را قبول ندارد و بر همین اساس به سلاح هستهای فکر هم نمیکند. ۹۹/۱۲/۴
#بسته_خبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، عصر امروز: اسلام ساخت سلاح هستهای را ممنوع میداند و کشتار غیرنظامیان روش آمریکاست
اگر لازم باشد برای مصارف غیرنظامی غنیسازی را به ۶۰ درصد هم میرسانیم
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه389، آیات 29 تا 35
🗓1399/12/05
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان /شماره 14/
اصول مهم تربیتی🔹👇🏿👇🏿
🔅عوامل درونی تربیت (قسمت دوم)
اگر قرآن انسان را به پرستش کردن امر می کند، پیش ازآن به تفکرکردن دستور می دهد، ا گر انسان را از غیبت کردن نهی می کند، پیش ازآن او رادر جایگاه شخص غیبت شده قرار می دهد تا وجدان انسان را بیدار کند.
بنابراین، انسانی که در تربیتش بر عوامل درونی اش تکیه شود، همچون چاه و چشمۀ جوشانی است که نیازی به ریختن آب درون آن نیست.
تربیت عقلانی و توجه به اندیشیدن، نخستین موضوعی است که شهیدمطهری(رحمه الله علیه) در کتاب تعلیم و تربیت در اسلام به آن پرداخته است.
در آموزه های دینی به پاک نگهداشتن احساسات و عواطف نیز بسیارتوصیه شده است. (1)
مشکل امروز والدین با فرزندان، باور و ایمان نداشتن فرزندان ونهادینه نشدن باورها در درون آ ن هاست.
مشکل امروز والدین با فرزندان، مسئلۀ تکلیف پذیری و مثلاً نمازخواندن یا نخواندن آ ن ها نیست؛ بلکه مشکل اصلی، باور و ایمان نداشتن فرزندان به واجب بودن تکلیفی همچون نماز و نهادینه نشدن آن در درون آ ن هاست.
مسیر تربیت دینی با تکیه بر عوامل درونی، بیشتر به دنبال نهادینه کردن رفتارهای دینی است. آنچه برای والدین اهمیت دارد، باورمندکردن فرزندان است، نه تنها تظاهر به آداب و آیین های دینی. (2) استاد عبدالعظیم کریمی معتقد است:
منشأ تربیت دینی فرایندی خودانگیخته دارد و ایمان راستین رانمی توان به صورت «تحکمی » و «ساختگی » پدید آورد؛ بلکه باید زمینه ای فراهم کرد که فرد بتواند آن را از درون احساس کند و نه اینکه از بیرون اقتباس نماید.
دین یابی، یک فرایند درونی، فاعلی و شخصی است؛ حال آنکه «دین دهی » یک امر بیرونی و اقتباسی است. ا گر بتوانیم شیوۀ «ا کتشافی » را در تربیت دینی جایگزین شیوۀ «ا کتسابی »کنیم،بسیاری از آفات تربیت دینی برطرف خواهد شد و حس مذهبی مبتنی بر ایمان درونی که سرشار از زایندگی و معنایابی و لذت پایان ناپذیر است، ایجاد می گردد.(1)
ازاین رو مهم است که در تربیت دینی به این رویکرد توجه جدی شود.
والدین باید بدانند، تربیت فرایندی است منظم و زمان برو مستمر.
نمی توان و نباید انتظارداشت که یک شبه همه چیز در مجرای صحیح قرارگیرد. والدین باید در القای آموزه ها، ترتیب واهم و مهم را رعایت کنند(3).
پی نوشت:
1- فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ(علیه السّلام): «یا زِیادُ، هَل الدِّین إِلَّا الْحُبُّ وَ الْبُغْضُ؟ ثُمَّ تَلَا هَذِهِ الْایاتِ الثَّلَاثَ کأَنَّهَا فِی کفِّه: (حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الایمَانَ )حجرات،7 وَ قَا ل (یُحِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ إِلَیْهِم )حشر، 9( وَ قَا ل (إِنْ کنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ )آل عمران،31 (محدث نوری، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ، ج 12 ، ص 226 .)
2. آیین ها از جمله رو ش های فرامادی برای تربیت بشر است که به آ ن ها کم توجه ایم. گفته شد که خداوند برای تربیت بشر از سه عنصر باورها و آیین ها و اخلاق استفاده کرده است؛ ولی تا کنون روش تربیتی نماز، اعتکاف، حج و...چقدر بررسی شده است؟ هریک از این آیین ها برای تغییر رفتار و رشددهی ما به چه شیوه ای، چه پیام و باوری رابرای رسیدن به چه رفتاری به ما انتقال داده است؟ حجهالاسلام محمدعلی رضایی در کتاب قرآن و علوم بشری در بخش علوم تربیتی با عنوان «روشهای درون دینی و فرامادی » حدود 115 روش تربیتی آیینی را بیان کرده اند.
3.. عبدالعظیم کریمی، راز های پنهان در تربیت آسیب زا ، ص 16
ادامه دارد...
#تربیت_دینی_فرزندان
#اصول_مهم_تربیتی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
11_5 (1).mp3
3.59M
#سه_شنبه_های_تربیتی
#کلیپ_صوتی | مسئولیت فرزندان نسبت به پدر و مادر
حجت الاسلام عالی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 42
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای دال بر خود بزرگپنداری، برتریجویی و امتیازخواهی
روحانی كه وظیفه تعلیم و تربیت دینی مردم را بر عهده دارد، از جایگاه و شأن ویژهای برخوردار است و مورد احترام و تجلیل نیز قرار میگیرد. این احترام و تجلیل نباید مایه غرور و تكبر شود.
◀️ روحانی هرگز نباید خود را برتر از نوع مردم و مستحق امتیاز ویژه بداند. رفتارهایی كه به نوعی نشان از این رذیلت اخلاقی دارد، بسیار مذموم و ناپسند است؛ رفتارهایی مانند عدم رعایت نوبت، عدم رعایت قانون عمومی، متقاعد كردن پلیس برای جریمه نكردن و گذشت از تخلف او با استفاده از شأن طلبگی، درخواست ملاحظه بیشتر، دریافت وام ویژه، بیتوجهی به حضور دیگران و حقوق آنان، بیاعتنایی به مردم، گلایه دایم و شكایت مستمر، توقع احترام، انتظار سلام یا دعوت به بالای مجلس و ... .
امام علی علیهالسلام از خرید لباس از فروشندهای كه ایشان را شناخت و میخواست تخفیف ویژهای بدهد انصراف داد و از فروشنده دیگری به طور ناشناس تهیه كرد .
امام خمینی رحمهالله نیز، با دیدن گوشت خوبی كه خادمشان خریده بود، او را نهی كرد از اینكه از قصابی گوشت بخرد كه او را به عنوان خادم ایشان میشناسد؛ زیرا قصاب ملاحظه ایشان را خواهد كرد و بهتر از آنچه به توده مردم میدهد، برای ایشان خواهد گذاشت. در نتیجه، چربی بیشتری برای سایرین خواهد ماند.
◀️ از جمله نكتههای قابل ذكر، رویارویی با احترامهای فوقالعاده مردم به روحانیت است.
مردم متدین براساس علاقهای كه به دین و روحانیت دارند، گاهی در ابراز ارادت به روحانی سنگ تمام میگذارند.
این محبّت یقیناً از جانب مردم پسندیده و شایسته است و از اخلاص، صفا و احساس مسئولیت آنان سرچشمه میگیرد؛ اما روحانی مجاز نیست همه این احترامها را بپذیرد، بلكه باید مراعات جوانب دیگر را هم بكند.
مثلاً كسی به جهت احترام و تجلیل طلبه را در میان صف مقدم گرداند یا مالك یك اتومبیلِ مدل بالا از سر عشق و اخلاص اصرار میورزد كه امام جماعت محل را به منزل برساند. اگر سوار شدن به آن اتومبیل در شرایط عادی مناسب شأن روحانی نباشد و بازتاب اجتماعی نامطلوبی برجای گذارد، او موظّف است به صراحت و با صمیمیت از پذیرش این محبت عذر آورد و مناسب است دلیل این امتناع را هم برای مردم تبیین كند؛ زیرا پذیرش این محبت تنها ملاحظه حال یك نفر است. اما نپذیرفتن آن، ملاحظه احوال یك جامعه، و در تعارض این دو، مراعات حال جامعه بر ملاحظه حال افراد، تقدم دارد.
از همین قبیل است: قبول بوسیدن دست، پذیرش هدایای ویژه، دعوت به مجالس پرتشریفات و ... .
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه390، آیات 36 تا 43
🗓1399/12/06
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#تصویر_مناسبتی
#ولادت_امیر_المومنین علیه السلام
#روز_پدر
پیشاپیش فرارسیدن سالروز ولادت امام علی علیه السلام و روز پدر رو خدمت شما عزیزان تبریک عرض می کنیم
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir