⚡️الگوی ساخت چه می گوید؟/ پیشنهاد ۹ ساختار برای تبویب بحث های علمی بر اساس قواعد اصولی فقه البیان
👌می توانیم از همه ابواب نه گانه فقه البیان به عنوان الگوی ساختِ یک بحث استفاده کنیم و اصولاً تعریف الگوی ساخت برای یک بحث علمی (الگوی تبویب)؛ تابعی از نیاز پژوهش گر برای تحریک فکر است.
👌به عنوان مثال اگر نیازمند بررسی ارتباط یک موضوع با نیازهای فطری مخاطب خود هستید؛ از الگوی بیان مبتنی بر تأمل به عنوان الگوی تبویب (الگوی ساخت) بحث خود استفاده کنید. بیان مبتنی بر تأمل گفتگو را به سه بخش پایه سؤال، شرح سؤال و رکن سؤال تقسیم می کند.
👌همچنین اگر نیازمند تبیین هماهنگی و وابستگی درونی بحث خود هستید؛ از ساختار بیان مبتنی بر انفتاح برای تبویب گفتگوی خود بهره ببرید. بیان مبتنی بر انفتاح در سه بخشِ لغت افتتاح، لغت مقصد و ساختار دسترسی تعریف شده و الگوئی بدیع برای ساخت یک بحث است.
👌اگر در یک گفتگو مخاطب خود را بی توجه به منزلت صحیح امور تشخیص دادید؛ باید از ساختار بیان مبتنی بر منزلت برای تبویب و ساخت بحث خود استفاده کنید. ساختار پیشنهادی بیان مبتنی بر منزلت، تقسیم یک بحث به تبیین امر، تبیین منزلت امر و بیان ارتباط میان منزلت امر و سایر منزلت ها است.
👌در شرایط فعلی بیشتر نظریات فقهی مطرح در نقشه الگوی پیشرفت اسلامی را بر اساس ساختار بیان مبتنی بر مُکث تبویب کرده ایم. ساختار بیان مبتنی بر مُکث یک گفتگو را به سه بخش ثبت(تصویر)، تحلیل (تعریف) و پردازش(تصمیم) تقسیم می کند.
👌در فقه البیان ۵ الگوی ساخت دیگر هم برای تنظیم یک بحث پیشنهاد شده است؛ که همگی در جایگاه خویش کاربرد تحریک فکر دارند.
حجت الاسلام علی کشوری - معرفی ساختار مباحث دوره جدید گفتگوهای الگوی ساخت- یک شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۹
#نظریات_فقهی_الگو
#الگوی_ساخت
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
جلسه تولد نظریه برای الگوی تنظیم و تحلیل خبر..... #نظریات_فقهی_الگو @olgou4
سلام
بسم الله الرحمن الرحیم
احتراماً به اطلاع می رساند که جلسه تولد نظریه برای الگوی تنظیم و تحلیل خبر -به دلیل عدم رعایت آئین نامه - به وقت دیگری موکول گردید. با تشکر
#گفتگو_مناسک_دارد
@olgou4
👌متن پیشنهاد حجت الاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) به حجت الاسلام حسین علی شعله سعدی (رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام) تا ساعاتی دیگر منتشر می شود....
#فقه_آینده
@olgou4
👌متن کامل پیشنهاد حجت الاسلام علی کشوری به رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام:
⚡️اگر به تبیین الگوی پیشرفت اسلامی همت نگماریم؛ تجربه های شوم توسعه غربی مجدداً تکرار می شود.
http://nro-di.blog.ir/1399/01/21
#توسعه_محرومیت_زاست
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
@olgou4
👌 به فضل الهی دوره اول شرح رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی در قم برگزار می شود.../ یک شنبه ها - ساعت ۱۵ - قم مبارک
#رساله_تخصصی_الگو
@olgou4
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
نشست تخصصی تبیین نظریۀ مدیریت شهری محله محور-24 شهریور1398-مشهد مقدس.pdf
3.44M
👌پیشخوان نشست های تخصصی نظریه فقهی مدیریت شهری محله محور - ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ - اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی- مشهد مبارک
#مدیریت_شهری_محله_محور
#نوشهر_گرائی
#تعریف_فقهی_محله
@olgou4
⚡️بازخوانی یک سخنرانی(ویژه گروه های جهادی)
http://nro-di.blog.ir/1398/02/26
#نظریه_تَعَرُّف
#توسعه_محرومیت_زاست
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌 به فضل الهی دوره اول شرح رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی در قم برگزار می شود.../ یک شنبه ها - ساعت
⚡️برای پشتیبانی فکری از مجلس یازدهم و دولت سیزدهم جمهوری اسلامی رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی را شرح می دهیم
👌مجلس یازدهم و دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، اولین نهادهای اجرائی و تقنینی چله دوم انقلاب است و نباید تجربه های تلخِ چله اول انقلاب را تکرار کند.
👌مهمترین تجربه تلخِ چله اول انقلاب اسلامی استفاده از نظریات پوزیتویستی توسعه غربی در اداره کشور است؛ که باعث شده است مشکلات فراوانی برای معیشت مردم و زمینه سازی ظهور ایجاد شود.
👌نظریات توسعه غربی مانند برجام، تراریخته، نظریه آمریکائی نوشهرگرائی، کنترل جمعیت، آموزش و پرورش بیکنی و پارادوکس بانکداری بدون ربا؛ از مهمترین مصادیق تجربه های مبتنی بر توسعه غربی در چله اول انقلاب و عامل اصلی سخت تر شدن زندگی مردم است.
👌مهمترین ضمانت برای اینکه مجلس و دولت آینده تمدنی فکر و برنامه ریزی کنند؛ تبیین نظریات الگوی پیشرفت اسلامی در حوزه های مختلف و طراحی طرح ها، لایحه ها و برنامه های اجرائی بر اساس این نظریات است. با فرض عدم توجه به نظریات فقهی الگوی پیشرفت اسلامی، مجلس و دولت آینده با شکلی متفاوت به الگوی های ناکارآمد توسعه غربی مبتلا خواهد شد.
👌رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی برای حل این مشکل، شرحی کامل از چگونگی تحقق الگوی پیشرفت اسلامی (از حوزه مبانی نظری تا نظریات کاربردی ) را در اختیار نخبگان و مسئولین دارای فهم از رسالت تمدنی انقلاب اسلامی قرار می دهد؛ که در جلسات آتی به شرح آن خواهم پرداخت.
حجت الاسلام علی کشوری - جلسه مقدماتی شرح رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی - مدرسه فیضیه - یک شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۹
#رساله_تخصصی_الگو
#فقه_آینده
@olgou4
👌معرفی نظریات فقهی نقشه الگوی پیشرفت اسلامی...../ به زودی
#فقه_آینده
@olgou4
شرح رساله ۳۱-۱-۱۳۹۹.mp3
36.11M
🔉شرح رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی - جلسه دوم - یک شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - قم مبارک
#رساله_تخصصی_الگو
#فقه_آینده
@olgou4
هدایت شده از رادیو الگو
ارتباط نشست مشهد.mp3
6.64M
👌 گفتگوی حجت الاسلام علی کشوری با خبر رادیو درباره الگوی جدید نگهبانی از نظام/ یک شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۷
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#توسعه_محرومیت_زاست
#هجوم_اسناد
@radioolgou
🏡باید کالبد زیرساختی محله را بازتعریف کنیم
👌عصر ساختمان-دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: طول و عرض کوچهها را باید با دیدگاه روابط انسانی و نه مدیریت بحران طراحی کرد.
متن کامل خبر
#نقد_رویکرد_نو_شهر_گرائی
#مدیریت_شهری_محله_محور
@olgou4
⚡️"بيان مبتني بر تأمل" چه می گوید؟ / فقیه باید فوائد استظهاری اوامر و نواهی را برای مردم آشکار سازی کند.
👌یکی از قواعد اصولی فقه البیان؛ "بیان مبتنی بر تأمل" است. در این قاعده چگونگی بررسی ارتباط بین یک موضوع دینی و فطرت انسان بحث و تبیین می شود. به عبارت روشن تر پیامبران، در کنار تأكيد بر ماهیت الهی رسالت خویش؛ فائده های رسالت را برای مردم تبیین می کردند و این تأكيد دو سویه به گسترش تعقل و تفکر در جامعه امداد می رساند.
👌 به عنوان مثال در آیه ۶۸ از سوره اعراف (أُبَلِّغُكُمْ رِسالاتِ رَبِّي وَ أَنَا لَكُمْ ناصِحٌ أَمِينٌ ) و در آیه ۱۰۵ از سوره اسراء (وَ بِالْحَقِّ أَنْزَلْناهُ وَ بِالْحَقِّ نَزَلَ وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ مُبَشِّراً وَ نَذيراً) بر هر دو ویژگی تأكيد شده است. در بخش اول این دو آیه با دو کلمه "رسالات ربی" و "بالحق انزلناه" بیشتر بر ویژگی الهی بودن مسائل دینی و در بخش دوم این آیات با دو عبارت "انا لکم ناصح امین" و "مبشراً و نذیراً" خاصیت های اصلی دین برای مردم مانند نصح و امانت یک رهبر و بیان عاقبت های بد و خوب افعال تبیین شده است.
👌البته در آیات دیگری مانند ۱۷۹ سوره بقره (وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ) و آیه ۲۲۰ سوره بقره (فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۗ وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْيَتَامَىٰ ۖ قُلْ إِصْلَاحٌ لَهُمْ خَيْرٌ ۖ وَإِنْ تُخَالِطُوهُمْ فَإِخْوَانُكُمْ ۚ وَاللَّهُ يَعْلَمُ الْمُفْسِدَ مِنَ الْمُصْلِحِ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَأَعْنَتَكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ) و بسیاری از آیات دیگر به صورت مصداقی تر نظام فوائد دین برای مردم تبیین شده است.
👌حذف بخش فوائد دین در کلام یک فقیه و یا بیان کلی آن مانند آنچه برخی اصولیون گفته اند(...بناءً علی ما ذهب إلیه المشهور من العدلیة من تبعیة الأوامر والنواهی للمصالح والمفاسد فی المأمور به والمنهی عنه... کفایة الاصول - مقصد سابع) مانعی بزرگ برای رشد عقلی افراد از پایگاه فقه است.
👌البته باید به تفاوت های "بیان مبتنی بر مُکث" و "بیان مبتنی برتأمل" در بحث توجه کرد. در "بیان مبتنی بر مُکث" به دنبال تبیین تفاوت ماهیت اجزای مختلف کلام الهی(آیات و روایات) هستیم و در "بخش ثبت کلام"، خاصیت یک حکم دینی صرفاً بیان می شود؛ ولی در "بیان مبتنی بر تأمل" خاصیت اوامر و نواهی یا سایر مسائل دینی برای فرد آشکار سازی می شود.
👌 در باب دوم فقه البیان، سیر آشکار سازی خاصیت یک حکم دینی برای یک فرد در سه مرحله ۱- پایه یابی برای کلام، ۲-رکن یابی برای کلام و ۳-شرح یابی برای کلام تعریف شده است.
حجت الاسلام علی کشوری- شرح اجمالی "بیان مبتنی بر تأمل"(باب دوم فقه البیان) - دو شنبه اول اردیبهشت ۱۳۹۹- قم مبارك
پ ن : در آیات ۶۸ از سوره اعراف و ۱۰۵ از سوره اسراء ذیل کلمات ربّی (با توجه به معنای ربّ) و انزلناه (در مقایسه معنای نزول با هبوط) نوعی بیان فوائد دین برای مردم با انتخاب الفاظ دقیق گنجانده شده است؛ که شرح آن را در باب "بیان مبتنی بر سیاق" مطرح خواهیم کرد.
#فقه_البیان
#بیان_مبتنی_بر_تأمل
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌نمودار کل دوره اول مباحثات فقه المکاسب- محرم الحرام ۱۴۴۱ مصادف با شهریور ۱۳۹۸ #تسعیر_اختیاری #بازا
⚡️پنج پرسش فقه المكاسب درباره بورس
👌کارگروه پژوهش شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی برای ارزیابی حجیت امضای عدم مخالفت قطعیه بورس و بازار سرمایه با شرع پنج پرسش مطرح کرده است. بررسی بورس بر اساس این پرسش ها ابعاد جدیدی از آفت های این الگو را واضح می کند:
👌۱- تقویت بورس چه تأثيري بر طبقه بندی مشاغل دارد؟ طبقه بندی صحیح مشاغل بر اساس معیارهای مطرح در جدول ثبت مشاغل صورت می پذیرد. (بررسی آثار بورس بر طبقه بندی مشاغل در افکار عمومی اولین حوزه بررسی این پدیده است.)
👌۲- تقویت بورس چه تأثیری بر روند تغییرات الگوی تولید جامعه دارد؟ (به دلیل تعارض الگوی تولید صنعتی با محیط زیست، غذای سالم، عدالت و خانواده؛ الگوی تولید غیر متمرکز توصیه شده است.)
👌۳- تقویت بورس چه تأثيري بر عمومی شدن تجارت دارد؟ (عمومی شدن تجارت، بخشی از الگوی تفصیل یک جامعه و مهمترین پیشنهاد فقه المکاسب برای فقر زدائی است.)
👌۴- ارکان پنج گانه مبادله (شامل: ۱-تسعیر اختیاری، ۲-پول غیر اعتباری، ۳-عقود مبادله، ۴-الفقه ثم المتجر و ۵-عبرت ) در صورت گسترش بورس به عنوان بازار اصلی سرمایه چه وضعیتی می یابند؟ (ارکان خَمس مبادله؛ ضمانت تنظیم صحیح روابط انسانی از پایگاه مکاسب است.)
👌۵- پذیرش ساختار بورس به عنوان بازار اصلی سرمایه؛ چه تأثیری بر تجارت بین الملل و اصل عدم تقویت کفر از طریق تجارت دارد؟ (تقویت کفر به گسترش استضعاف و اصطکاک در روابط انسانی ختم می شود.)
کارگروه پژوهش- سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - قم مبارک
#بررسی_فقهی_بورس
#فقه_المکاسب
@olgou4
⚡️بازخوانی یک سخنرانی با موضوع تراریخته:
http://nro-di.blog.ir/1396/05/30-2
#پنج_پرسش_درباره_تراریخته
#فقه_النظام
@olgou4
شرح رساله- جلسه-Mp3.mp3
13.14M
🔉شرح رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی - جلسه سوم - یک شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - قم مبارک
#رساله_تخصصی_الگو
#فقه_آینده
@olgou4
👌 برنامه شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در سال ۱۳۹۹ هجری شمسی...
http://nro-di.blog.ir/1399/02/10
#فقه_النظام
@olgou4
⚡️پیشخوان نشست ها
بسم الله الرّحمن الرّحیم
علاقه مندان به گفتگوهای فقهی الگوی پیشرفت اسلامی، می توانند مجموعه ای از پیشخوان های مرتبط با نشست های تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی را از +اینجا دریافت نمايند.
دائره نشست ها - جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
#تضارب
#پیشخوان_نشست
@olgou4