سوال
چرا در اسلام شهادت یک زن برابر شهادت دو مرد است ایا این اهانت به زن نیست
✅پاسخ
بحث شهادت و اطلاع رسانى به قاضى ربطى به ماهیت مرد و زن و خلقت آن دو ندارد.
❗️ در بعضى موارد که شهادت مربوط به زنان باشد اصلاً شهادت مردان مورد قبول نیست چون مرد در آن موارد نمى تواند شاهد باشد.
❗️در وقایع و رخدادهاى کوچه و بازار، مردان بیشتر از زنان دست اندر کار هستند. مردان به خاطر کار و تلاش و به دست آوردن زاد و توشه و گذران زندگى با رخدادها و وقایع اجتماعى بیشتر مأنوس اند و اگر واقعه اى رخ داد، بیشتر و بهتر در معرض اطلاع اند. فرض کنیم در خیابان دو نفر با هم دعوا مى کنند و با چوب و چا قو و سنگ به جان یکدیگر افتاده اند. پس از چند دقیقه مردان اطراف آنان را گرفته و آنان را از یکدیگر جدا مى کنند. این جا اگر قتلى یا جراحتى واقع شد مردان چون شاهد و ناظر بوده اند بهتر مى توان از آنان شهادت را پذیرفت.
در این جور وقایع یا اصلاً زنان حضور ندارند یا اگر حضور داشته باشند خود را کنار مى کشند یا مردان آنان را به عقب مى رانند. از این رو پذیرفتن شهادت مردان و نپذیرفتن شهادت یک زن مسئله طبیعى است و ربطى به نقص یکى و کمال دیگرى ندارد.
❗️از طرفی بر اساس نظر روانشناسان زنان ازروحیهلطیف تربرخوردارند و احساسی تر هستند بنابراین سریعتر مطالبی را قبول می کنند و زودتر تحت تاثیر قرار می گیرند در نتیجه فشار عاطفیدو احساسی دچار خطا در حسن و ادراک شده و واقعه را انگونه که است احساس و ادراک نکند ودر ادای شهادت هم ممکن است تحت تاثیر فشارهای عاطفه مثبت و یا منفی و یا ارعاب خارجی قرار گیرد ان گونه که باید شهادت ندهد و یا شهادت بر خلاف دهد
❗️ایت الله العظمی مکارم چنین می اورد :
« اگر شهادت دو زن برابر شهادت یک مرد است به خاطر ان است که عواطف بر انان غلبه دارد و ای بسا تحت تاثیر عواطف واقع شوند و به نفع کسی و به زیان دیگری شهادت دهند »
📚پیام امام ج 3 ص 291
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 82.mp3
7.62M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه نهم
🔔 @Aminikhaah_Media
🤔پرسش
❓نظر دین در مورد یک رییس جمهور شایسته چیست❕آیا حدیث انتخاباتی داریم که بگوید به چه افرادی باید رای بدهیم❕❕
💠پاسخ💠
❕در احادیث اسلامی شرایطی برای کارگزاران بیان شده است که باید در انتخاب افراد مورد توجه قرار گیرد؛
1⃣علم و آگاهی در بالاترین سطح؛
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« کسی که امامت و پیشوایی جمعیتی را بر عهده می گیرد در حالی که در میان آنها آگاه تر از او وجود دارد پیوسته کار آنها رو به انحطاط می رود تا روز قیامت »
📚وسائل الشیعه ج5 ص415
🔶وفرمود:
« کسی که مردم را به خویشتن دعوت کند در حالی که در میان آنها آگاه تر از او وجود دارد او بدعت گذار گمراه است»
📚سفینه البحار ج6 ص348
2⃣سعه صدر و گشادگی فکر و آمادگی پذیرش حوداث مختلف؛
🔷حضرت علی فرمود:
« ابزار ریاست و مدیریت ، سعه صدر و گشادگی روح و فکر و تحمل فراوان است»
📚نهج البلاغه کلمات قصار 176
3⃣آگاهی بر مسائل زمان ؛
🔷امام صادق فرمود:
« آن کس که آگاه از وضع زمان خود باشد مسائل پیچیده و گمراه کننده به او هجوم نمی آورد»
📚الکافی ج1 ص27
4⃣منافع مردم و خویش را یکسان دیدن ؛
🔶حضرت علی زمانی که محمد بن ابی بکر را به زمامداری مصر برگزید چنین به او دستور داد:
« برای عموم مردم چیزی را دوست بدار که برای خود و خانواده خود دوست می داری و برای آنها چیزی را ناخوش بدار که برای خود و خانواده خود ناخوش داری چرا که این کار منطق تو را قوی می کند و مردم را به اصلاح و صلاح نزدیکتر می سازد»
📚بحار الانوار ج72 ص27
5⃣پیوند عاطفی با مردم؛
🔶در برخی روایات سلطان عادل به منزله پدر شمرده شده است و به مردم توصیه شده است که همانند پدر او را گرامی بدارند .مفهوم این سخن آن است که او هم باید با چشم فرزندی به مردم نگاه کند و به این ترتیب باید یک رابطه عاطفی آن گونه که میان پدر و فرزندان است میان او و مردم برقرار باشد.
🔷امام کاظم علیه السلام فرمود:
« سلطان عادل به منزله پدر مهربان است پس دوست بدارید برای او آنچه را که برای خود دوست می دارید و ناخوش دارید برای او آنچه را که برای خود ناخوش دارید»
📚وسائل الشیعه ج18 ص472
6⃣دوری از بخل و جهل و نادانی و جفا و ستم؛
🔶حضرت علی فرمود:
« شما می دانید کسی که بر نوامیس و خون ها و غنائم ، احکام و پیشوایی مسلمین حکومت می کند نباید بخیل باشد مبادا در جمع آوری اموال آنان برای خویش حرص بورزد و نباید جاهل و نادان باشد که با جهلش آنها را گمراه سازد و نه جفا کار که پیوندهای آنها را از هم بگسلد و نه ستمکار که گروهی را بی دلیل به گروهی دیگر مقدم دارد و نه رشوه خوار در قضاوت که حقوق آنها را پایمال کند و در رساندن حق به صاحبش کوتاهی ورزد و نه تعطیل کننده سنت پیامبر که امت را به هلاکت بیفکند»
📚نهج البلاغه خطبه 131
7⃣دوری از سازشکاری و هماهنگی با اهل باطل ؛
🔶حضرت علی فرمود:
« فرمان خدا را تنها کسی می تواند بر پا دارد که ( با دشمنان خدا ) سازشکار نباشد و به روش اهل باطل عمب نکند و پیرو فرمان طمع نگردد»
📚نهج البلاغه حکمت 120
8⃣نسبت به مقام و منصب خویش به چشم امانت بنگرد نه وسیله برتری جویی و استفاده شخصی و حزبی؛
🔷حضرت علی به قاضی اهواز چنین نوشت :
« بدان ای رفاعه این حکومت ( و پستهای مختلف آن ) امانت الهی است .هرکس در آن خیانت کند لعنت خدا تا روز قیامت بر او باد و هر کس خائنی را به کار گیرد پیامبر در دنیا و آخرت از او بیزار است»
📚دعائم الاسلام ج2 ص531
🔷و به فرماندار آذربایجان چنین نوشت:
« کار تو ( فرمانداری ) برای تو وسیله نان و آب نیست بلکه امانتی است در گردنت»
📚نهج البلاغه نامه 5
9⃣از آیات قرآن نیز استفاده می شود که زمامدار باید علم و توانایی در انجام مسئولیت ها را دارا بوده و در ادای مسئولیت نیز امین و درستکار باشد .
🔶بقره 247- یوسف 55- قصص 26
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓چرا زنان نمی توانند رییس جمهور شوند برخی به این موضوع اعتراض می کنند❕❕
💠پاسخ💠
🔶اسلام در حاکم و قاضی مرد بودن را شرط می داند و این از آن جهت نیست که می خواهد از مقام زنان بکاهد و یا او را تحقیر کند بلکه این کار به خاطر رعایت شرایط طبیعی و خصائص آفرینش زن است .
❗️اصل تقسیم کار ایجاب می کند که هر کاری به اهل و شایسته آن سپرده شود .
🔷از آنجا که زن یک موجود عاطفی است کارهایی که به صلابت و خشونت نیاز دارد به مرد واگذار شده است و ولایت و زعامت یکی از این کارهاست .
🗯مقام قضاوت شعبه کوچکی از حکومت است و وقتی زن نتواند قاضی باشد به طریق اولی حق زعامت و حکومت را نیز نخواهد داشت و این برای آن است که زن در مقابل صحنه های تاثر آور که معمولا قضات با آنها سر و کار دارند نمی تواند استقامت و ثبات خود را حفظ کند و جانب حق را که چه بسا از تاثیرات عاطفی به دور است بگیرد .
👌حضرت علی در وصیت خود نسبت به زنان چنین فرمود:
« زنان را برای انجام کاری که توانایی و قدرت ندارند ناچار مکن زیرا زن همچون شاخه گل است نه قهرمان خشن»
📚نهج البلاغه نامه 31
🔷پیامبر گرامی فرمود:
« رستگار نمی شوند قومی که زن بر آنها حکومت کند»
📚الخلاف شیخ طوسی ج2 ص23
🔶وفرمود:
« گروهی که تصمیم گیرنده آنها زن باشد روی رستگاری را نخواهند دید»
📚بحار الانوار ج74 ص138
🗯وفرمود:
« اگر زمامداران شما بدترین شما و ثروتمندان شما بخیلان شما و اداره کننده جامعه شما به دست زنهای شما باشد در این صورت مرگ بر شما از زندگی در روی زمین بهتر است»
📚سنن ترمذی ج4 ص529
📚تحف العقول ص29
👌چنان که گفتیم چون زنان موجودات عاطفی هستند و سریعتر تحت تاثیر عواطف قرار می گیرند لذا کارهایی که بیشتر به عقل و صلابت نیاز دارد به زنان واگذار نشده است و قضاوت و حکومت از این نوع کارهاست که اسلام زن را از عهده داری آنها معاف کرده است و در عوض کارهایی را به او تفویض کرده که با شرائط و خصائص خلقت او مناسب است مانند خانه داری و تربیت نسل های پاک و پاکیزه و تحویل آنها به اجتماع که نیازمند به عاطفه و دلسوزی بسیار است .
👌البته انکار نمی کنیم که در میان جامعه زنان افراد انگشت شماری پیدا می شوند که از نظر اندیشه و فکر دارای منطق قوی و نیرومند می باشند ولی این سبب نمی شود که همه زنان از چنین خصیصه ای برخوردار باشند و این روشن است که همیشه در جعل قانون اکثر را ملاک حکم قرار می دهند نه افراد استثنائی را
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#اعتراض_به_حکومت_اسلامی
🤔#پرسش
❔نظر اسلام در مورد #اعتراضات مردم به حکومت اسلامی چیست ❗️آیا باید با این اعتراض ها برخورد شود یا به درخواست مردم جامه عمل پوشیده شود ❕❕
💠#پاسخ💠
👌اسلام نه تنها با اعتراض کردن و #انتقاد کردن نسبت به عملکرد حکومت حق اسلامی مخالفتی ندارد ، بلکه نسبت به انتقادها و اعتراض های منطقی و معقول #توصیه نیز می کند و این حقیقت در روایات ما تحت عنوان « النصیحه لائمه المسلمین » « خیر خواهی برای حاکمان ( بر حق ) مسلمین» بیان شده است .
❕پیامبر #گرامی فرمود ؛
« خداوند به هیچ دوستی از دوستان خود که در فرمان برداری از #پیشوایش و خیر خواهی نسبت به او جدیت نماید ، نظر نمی کند ، مگر اینکه در رفیق اعلی با ما باشد»
📚الکافی ج1 ص404
👌در #نقل دیگری فرمود ؛
« دین خیر خواهی است ، نسبت به خدا و کتاب او و پیامبرش و #پیشوای مسلمین و توده آنها »
📚امالی طوسی ص84
📚بحار الانوار ج27 ص67
👌و #فرمود ؛
« به شما توصیه می کنم که نسبت به زمامدارانی که شما را به فرمان خدا فرمان می دهند ، خیر خواهی داشته باشید »
📚المعجم الکبیر ج9 ص29
👌این #مضمون در روایات متعدد دیگری نیز مورد توصیه قرار گرفته است ؛
📚بحار الانوار ج27 ص67 باب 3
❕خیر خواهی کردن برای حکومت اسلامی مصادیق متعددی دارد که یکی از آن مصادیق ، انتقاد و اعتراض کردن به #حق است ، در صورتی که حکومت اسلامی در خدمت رسانی و حل مشکلات دچار ضعف هایی است و انتقاد کردن سبب #توجه به آن ضعف ها می شود .
❕اما باید توجه داشت که این انتقاد و اعتراض سبب #تقویت حکومت اسلامی شود و نشان دهنده خیر خواهی نسبت به حکومت اسلامی باشد ، یعنی باید بر اساس قانون و مجاری قانونی و شرعی این انتقاد و اعتراض صورت گیرد .
👌نه آنکه با عدم رعایت قانون و آشوب گری و هرج و مرج موجبات #تضعیف حکومت اسلامی و جدا شدن از جماعت حق مسلمین فراهم شود .
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر کس یک وجب از جماعت ( حق ) مسلمین جدا شود، حلقه #اسلام را از گردن خود گشوده است »
📚الکافی ج 1 ص405
❕حال که خداوند پس از قرن ها به مردم ایران لطف کرده است و به آنان توفیق برپایی حکومتی اسلامی برپایه فقه تشیع و #علوی را داده است ، نباید کاری کرد که این نعمت الهی کفران شود ، و نارسایی ها سبب تضعیف حکومتی شود که خون هزاران شهید و جانباز برای بدست آوردن آن #فدا شده است .
👌اگر اعتراضی از جانب مومنین است ، باید بر اساس قانون و شرع صورت گیرد تا زمینه برای تحرکات افراد #لاابالی و مفسد و مشروب خوار با رهبریت منافقین و ضد انقلاب برای از بین بردن حکومت اسلامی فراهم نگردد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#انقلاب_اسلامی_ایران_در_روایات
🤔#پرسش
❔آیا به انقلاب اسلامی ایران و کمک ایرانیان به دین اسلام در روایات #اشاراتی شده است یا خیر ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ایرانیان در لسان اهل بیت علیهم السلام مورد مدح و #ستایش قرار گرفته اند و به انقلاب آنان در آستانه قیام امام مهدی علیه السلام و تسلیم امر به ایشان اشاراتی شده است .
❕پیامبر #گرامی فرمود:
« اگر ایمان معلق در ثریا باشد مردانی از فارس به آن دست پیدا می کنند»
📚بحار الانوار ج58 ص230
🔶خداوند در آیه 54 سوره مائده می فرماید:
« ای مومنان هر کس از شما که از دینش برگردد خداوند به زودی قومی به عرصه آورد که دوستشان می دارد و آنان نیز او را دوست می دارند»
❕در تفسیر مجمع البیان آمده است که از پیامبر گرامی درباره این آیه سوال میشود .حضرت دست بر شانه سلمان می زند و می فرماید:
« سلمان و همانندان او ( #ایرانیان) مراد آیه هستند .اگر دین در ثریا باشد مردانی از فارس به آن دست پیدا خواهند کرد»
📚مجمع البیان ج3 ص357
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« به زودى كوفه از #مؤمنين خالى مى گردد. علم و دانش مانند مارى كه در سوراخ خويش مخفى شود، از آن شهر رخت بربسته اثرى از آن ديده نمىشود. بعدا در شهر قم ظاهر مى شود، آن شهر معدن علم و فضل مى گردد و از آنجا به سائر بلاد پخش مىشود به طوريكه نادانى در زمين باقى نمیماند. حتى زنهااین قضيه، نزديك ظهور قائم ما به وقوع خواهد پيوست پس خدا قم و اهلش را به منزله حجت قرار مى دهد، و اگر چنين نبود زمين اهلش را فرو مىبرد و حجتى باقى نمى ماند. علم و دانش از شهر #قم به تمام بلاد شرق و غرب پخش مىشود و حجت بر جهانيان تمام مى گردد، به طوريكه در تمام زمين فردى پيدا نمى شود كه علم و دين به گوشش نرسيده باشد. بعد از آن، قائم ما ظهور مىكند و اسباب عذاب و غضب خدا مهيا مىگردد، زيرا خدا موقعى از بندگانش انتقام مى كشد كه حجت او را انكار نمايند»
📚بحار الانوار ج57 ص213
👌امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« گویی گروهی را می بینم که در شرق ( منطقه #ایران ) در پی حق قیام می کنند ، اما آن را به ایشان نمی دهند ، #دوباره آن را می طلبند اما به آنها داده نمی شود ، پس چون این وضعیت را می بینند ، شمشیرهایشان را بر گردن خود می نهند و آنچه را خواسته بودند به ایشان می دهند اما دیگر آن را نمی پذیرند تا این که قیام می کنند و آن را جز به صاحبتان نمی سپرند ، کشتگان آنها شهیدند ، من اگر آن زمان را درک کنم ، خود را برای صاحب این امر نگاه می دارم »
📚الغیبه نعمانی ص273
📚بحار الانوار ج52 ص243
❕پیامبر #گرامی فرمود ؛
« ما خاندانى هستيم كه خداوند آخرت را براى ما بر دنيا برگزيده و خاندان من بعد از من با حوادث سخت و تبعيد و كنار زدن آنها از مقام هايشان روبرو مىشوند تا اينكه گروهى از مشرق( ایران ) مى آيند كه با آنها پرچم هاى سياه است، مطالبه نيكى مى كنند و خواهان حق و عدالت مىشوند امّا به آنها نمى دهند؛ پس پيكار مى كنند و يارى مى شوند، و پيروز مى گردند، و آنچه را مى خواهند به آنها مى دهند؛ ولى آنها پذيرا نمى شوند تا آن را به كسى از اهل بيت من بسپارند؛ پس زمين را از عدالت پر مى كند آنگونه كه از ظلم پر شده است، هر كدام از شما آن زمان را درك كند بايد به آنها بپيوندد؛ هر چند روى برفها با سينه راه برود»
📚سنن ابن ماجه ج2 ص1366
👌در #نقل دیگری آمده است که فرمود ؛
« مردى از قم مردم را به سوى حق دعوت مى كند، گروهى دعوتش را مى پذيرند و در اطرافش گرد مى آيند كه مانند پاره هاى آهن مى باشند و بادهاى تند نمى تواند آنها را از جاى بركند. از جنگ خسته نمى شوند و ترس ندارند. فقط بر خداوند توكل دارند و سرانجام پيروزى از آن پرهيزكاران خواهد بود»
📚بحار الانوار ج60 ص216
❕روشن ترین #مصداق برای این روایات ، قیام مردم ایران به رهبری امام خمینی از قم بود که سبب ساقط شدن حکومت باطل گردید و ان شاء الله مطابق روایات بالا این پرچم بدست مبارک امام عصر علیه السلام خواهد رسید .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#جهانی_بودن_طوفان_نوح
🤔#پرسش
❔آیا در طوفان نوح فقط محل زندگی ایشان باران امد و ....یا در کل #زمین این اتفاق افتاد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در تفسیر #نمونه چنین آمده است ؛
❕« از ظاهر بسيارى از آيات قرآن چنين بر مى آيد كه طوفان نوح علیه السلام جنبه منطقه اى نداشته است، بلكه حادثه اى بوده است براى سراسر روى زمين، زيرا كلمه ارض (زمين) به طور #مطلق ذكر شده مانند «رَبِّ لا تَذَرْ عَلَى الْأَرْضِ مِنَ الْكافِرِينَ دَيَّاراً » « خداوندا بر روى زمين از كافران كه هرگز اميد به اصلاحشان نيست احدى را زنده مگذار" ( نوح 26) و همچنين آيه 44 سوره هود « وَ قِيلَ يا أَرْضُ ابْلَعِي ماءَكِ ...»« اى زمين آبهاى خود را فرو بر ...»
❕ از بسيارى از #تواريخ نيز، جهانى بودن طوفان نوح استفاده مى شود، به همين جهت تمام نژادهاى كنونى را به يكى از سه فرزند نوح (حام، و سام و يافث) كه بعد از نوح باقى ماندند باز مى گردانند.
📚( تورات ، کتاب پیدایش ، فصل ششم )
👌در تاريخ #طبيعى نيز دورانى بنام دوران بارانهاى سيلابى ديده مى شود كه اگر آن را الزاما مربوط به قبل از تولد جانداران ندانيم قابل تطبيق بر طوفان نوح نيز هست.
📚تفسیر نمونه ج9 ص102
👌البته پس از بیان این مطلب این #اشکال صورت می گیرد ؛
« اين نكته نيز قابل توجه است كه طوفان نوح به عنوان مجازات آن قوم سركش بود، و ما هيچ دليلى در دست نداريم كه دعوت نوح به سراسر زمين رسيده باشد، اصولا با وسائل آن زمان رسيدن دعوت يك پيامبر (در عصر خودش) به همه نقاط، بسيار #بعيد به نظر مى رسد »
📚همان مدرک
❕اما می توان به مطلب اخیر چنین پاسخ داد که در روایات تصریح شده است که دعوت حضرت نوح جهانی بوده است ، اگر چه حضور خود حضرت نوح در یک منطقه #خاصی بوده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« انبیای اولوالعزم پنج نفرند که آنان نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و محمد علیهم السلام می باشند و از این جهت به آنان اولوالعزم می گویند زیرا به سوی شرق و غرب #زمین و جن و انس مبعوث شدند »
📚کامل الزیارات ص179
📚بحار الانوار ج11 ص33
👌دعوت حضرت نوح توسط پیامبرانی که مروج شریعت نوح بودند و به اصطلاح پیامبر #تبلیغی شناخته می شدند به تمام جهان رسید .
❕امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« به پیامبران اولو العزم ، اولو العزم می گویند زیرا دارای عزم و اراده قوی تر و دارای شریعت و آیین بودند ،هر پیامبری که بعد از نوح بود بر شریعت و #منهاج و کتاب آسمانی او بود تا زمان ابراهیم خلیل و هر پیامبری که در زمان ابراهیم و پس از او بود بر شریعت و منهاج او و تابع کتاب او بود تا زمان موسی و هر پیامبری که در زمان موسی و پس از او بود بر شریعت و منهاج و کتاب او بود تا زمان عیسی و هر پیامبر که در زمان عیسی و پس از او بود بر شریعت و منهاج و کتاب او بود تا زمان پیامبر ما محمد ، و اینان پیامبران اولی العزم و افضل انبیاء و رسل هستند و شریعت محمد تا روز قیامت نسخ نمی شود »
📚عیون الاخبار ج2 ص80
👌اما مردم جز اندکی از آنان دعوت نوح و پیامبران مروج شریعت او را اجابت نکردند و گرفتار #عذاب الهی شدند لذا در روایات ما تصریح شده است که عذاب الهی برای امت نوح جهانی بوده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« #جمیع دنیا ( در جریان عذاب قوم نوح ) غرق شد»
📚بحار الانوار ج11 ص313
👌راوی می گوید از امام رضا علیه السلام سوال کردم که چرا خدا همه خشكى و زمین را در زمان نوح غرق كرد و حال آنكه در ميان آنها كودكان و افرادى كه گناهى نداشتند بودند؟
👌امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« كودكى ميان آنها نبود زيرا خداوند #صلب مردان قوم نوح و رحم زنانشان را از چهل سال پيش عقيم فرموده بود، و نسلشان منقطع شده بود، آنان غرق گشتند در حالى كه كودكى در ميانشان نبود و اين طور نيست كه خداوند بى گناه را بعذاب گنهكار معذب دارد، و امّا جماعتى از بازماندگان قوم نوح كه غرق شدند براى تكذيبى بود كه از پيغمبر خدا نمودند، و جماعت ديگر براى رضايتشان بود بتكذيب تكذيب كنندگان، و هر كس از امرى دور باشد ولى بدان رضايت دهد، مانند كسى است كه خود آن را انجام داده است.»
📚عیون اخبار الرضا ج2 ص 75
📚علل الشرایع ج1 ص30
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
💠 جهاد ادامه دارد…
🔹و لا تَهِنُوا فِي ابْتِغاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَما تَأْلَمُونَ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ ما لا يَرْجُونَ وَ كانَ اللَّهُ عَليماً حَكيماً
🔸 و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید
🔸که اگر شما به رنج و زحمت میافتید آنها نیز به رنج و زحمت می افتند
🔸و حال آنكه شما به خدا اميدهایی داريد كه آنها ندارند، و خدا دانا و حکیم است.
👈 #سوره_نساء، آیه 104
#قرآن
#جهاد #سپاه #Soleimani #شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
330.mp3
1.38M
☀️ #تنفس_صبح
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه 330
🎙 قاری: #منشاوی
🔊 بشنویم🔻
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
ایادرحکومت اسلامی اجازه هست به حاکم اسلامی یادرعصرحاضرازولیه فقیه انتقادواعتراض کرد؟
🔷پاسخ:
❗️نظام اسلامی نه تنها انتقاد از ولی فقیه را جایز می شمارد بلکه بر اساس تعالیم دینی یکی از حقوق رهبر بر مردم لزوم دلسوزی و خیر خواهی برای او است.
❗️این حقیقت تحت عنوان« النصیحه لائمه المسلمین» در روایات ما به ان پرداخته شده است
📚بحار الانوار ج27 ص67 باب3
📚الخصال ج1 ص72
📚الکافی ج1 ص103
🔷حضرت امام چنین عرضه می دارند:
« همه موظفند که نظارت کنند بر این امور اگر من یک پایم را کنار گذاشتم ،کج گذاشتم،ملت موظف است که بگویند پایت را کج گذاشتیدخودت را حفظ کن»
📚صحیفه نور ج7 ص118
❗️البته باید این مساله به گونه ای باشد که با پرهیز از هرگونه افراط و تفریط همواره تقویت رهبری و نظام اسلامی را به دنبال داشته باشد و به نکات زیر توجه شود
1⃣اشکال و ایراد قطعی باشد نه بر اساس شایعات و بر پایه حدس و گمان
2⃣رعایت اخلاق اسلامی و پرهیز از توهین و جسارت
3⃣انتقاد به منظور اصلاح و سازندگی باشد نه برای عیبجویی و تضعیف
4⃣باید توجه کرد انتقاد از ولی فقیه موجب تضعیف نظام نگردد
📚پرسش ها و پاسخ ها،مصباح یزدی،ج1 ص69
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#دهه_فجر_سوره_فجر
🤔#پرسش
❔#استاد_عبدالفتاح_خدمتی:
جناب خمینی #دهه_ی_فجر را دزدیده است.
او 12 تا 22 #بهمن را #دهه_ی_فجر نامیده در حالیکه #دهه_ی_فجر واقعی 10 روز اول ماه ذوالحجه است که خداوند در سوره ی
فجر به آن قسم یاد نموده است: وَالْفَجْرِ ﴿1﴾ وَلَيَالٍ عَشْرٍ ﴿2) ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌آنچه مورد نقد قرار گرفته است مربوط می شود به این آیات شریفه که می فرماید ؛
« وَ الْفَجْرِ (1) وَ لَيالٍ عَشْرٍ (2) وَ الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ (3) وَ اللَّيْلِ إِذا يَسْرِ (4)
هَلْ فِي ذلِكَ قَسَمٌ لِذِي حِجْرٍ (5) 1- به سپيده دم سوگند.2- و به شبهاى دهگانه.3- و به زوج و فرد.4- و به شب هنگامى كه (به سوى روشنايى روز) حركت مى كند سوگند (كه پروردگارت در كمين ظالمان است).5- آيا در آنچه گفته شد سوگند مهمى براى صاحبان خرد نيست؟ » ( آیات ابتدایی سوره فجر )
❕فجر در اصل به معنى شكافتن وسيع است، و از آنجا كه نور صبح تاريكى شب را مى شكافد از آن تعبير به" فجر" شده است، و مىدانيم فجر بر دو گونه است" كاذب" و" صادق".
🔸فجر كاذب همان سپيدى #طولانى است كه در آسمان ظاهر مى شود و آن را تشبيه به دم روباه مى كنند كه نقطه باريك آن در طرف افق است و قاعده مخروط آن در وسط آسمان.
🔸فجر صادق از همان ابتدا در افق گسترش پيدا مى كند، صفا و نورانيت و شفافيت خاصى دارد، مانند يك نهر آب زلال افق مشرق را فرا مى گيرد، و بعد در تمام آسمان گسترده مىشود.
❕فجر صادق اعلام پايان شب، و آغاز روز است، در اين موقع روزه داران بايد امساك كنند، و وقت نماز صبح وارد مى شود.
👌بعضى فجر را در اين آيه به معنى مطلق آن يعنى سپيده صبح تفسير كرده اند كه مسلما يكى از نشانه هاى عظمت خداوند است، نقطه عطفى است در زندگى انسانها و تمام موجودات زمينى، و آغاز #حاكميت نور و پايان گرفتن ظلمت است، آغاز جنبش و حركت موجودات زنده، و پايان يافتن خواب و سكوت است، و به خاطر اين حيات خداوند به آن سوگند ياد كرده.
🔸ولى بعضى آن را به معنى" فجر آغاز محرم" كه آغاز سال جديد است تفسير كرده اند. و بعضى به" فجر روز عيد قربان" كه مراسم مهم حج در آن انجام مى گيرد، و متصل به شبهاى دهگانه است. و بالآخره بعضى به صبحگاهان ماه مبارك رمضان و يا" فجر صبح جمعه".
❕ولى آيه مفهوم وسيعى دارد كه همه اينها را شامل مى شود، هر چند بعضى از مصداقهاى آن از بعضى ديگر روشنتر و پراهميت تر است.
🔸بعضى معنى آيه را از اين هم گسترده تر دانسته اند، و گفته اند منظور از فجر هر روشنايى است كه در دل #تاريكى مى درخشد.
❕بنا بر اين درخشيدن اسلام و نور پاك محمدى در تاريكى عصر جاهليت يكى از مصاديق فجر است، و همچنين درخشيدن سپيده صبح قيام مهدى به هنگام فرو رفتن جهان در تاريكى و ظلمت ظلم و ستم، مصداق ديگرى از آن محسوب مىشود (همانگونه كه در بعضى از روايات به آن اشاره شده است)
📚تفسیر البرهان ج 4 ص 457
👌 و قيام عاشوراى حسينى در آن دشت خونين كربلا، و شكافتن پرده هاى تاريك ظلم بنى اميه، و نشان دادن چهره #واقعى آن ديوصفتان مصداق ديگر بود.
❕و همچنين تمام انقلاب هاى راستينى كه بر ضد كفر و جهل و ظلم و ستم در تاريخ گذشته و امروز انجام مى گيرد ، ( مانند انقلاب اسلامی ایران ، دقت کنید )
🔸ولى البته اين يك توسعه در مفهوم آيه است در حالى كه ظاهر آيه همان فجر به معنى طلوع سپيده صبح است.
🔹اما" ليال عشر" (شبهاى دهگانه) مشهور همان شبهاى دهگانه ذى الحجه است كه شاهد بزرگترين و تكان دهنده ترين اجتماعات عبادى سياسى مسلمين جهان است.
اين معنى در حديثى از" جابر بن عبد اللَّه انصارى" از پيغمبر اكرم نقل شده است.
📚تفسیر ابوالفتوح رازی ج 12 ص 74
👌بعضى نيز آن را به ده شب آخر ماه مبارك رمضان كه شبهاى قدر در آن است تفسير كرده اند.و بعضى آن را به شبهاى آغاز ماه محرم. جمع ميان اين تفسيرهاى سه گانه نيز كاملا ممكن است.
❕در بعضى از رواياتى كه اشاره به بطون قرآن مى كند فجر به وجود حضرت مهدى و ليال عشر به ده امام قبل از او، و" شفع" كه در آيه بعد مى آيد به حضرت" على" و" فاطمه زهرا" تفسير شده است.
📚تفسیر نمونه ج 26 ص 443
❕چنان که گذشت ، #فجر می تواند اشاره به انقلاب های راستینی باشد چون انقلاب اسلامی ایران که بر ضد جهل و ظلم و ستم صورت گرفت ، و از آنجایی که قدم های پایانی این انقلاب ظرف #ده روز برداشته شد ، هیچ مانعی ندارد که این ایام را دهه فجر و نور و روشنایی نامید . روشن است که در این نامگذاری از تعبیر « و الفجر » استفاده شده است ، نه « لیال عشر » که طبق نظر مشهور ، اشاره به شب های ده گانه ذی الحجه یا شب های ده گانه محرم است .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
طبق عقائد أهل تشيع و مطالب كانال خودتون نه دهم دين تقيه است.
ميشه بفرماييد رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم در چه مورد از أمور اسلام و قرآن تقيه كردند با ذكر جزييات
🔷پاسخ:
❗️در تفسیر نمونه چنین امده است:
«ممکن است در هنگام مطالعه آیه39 سوره«احزاب» این نکته به نظر برسد که براى انبیاء هرگز تقیه کردن در ابلاغ رسالت جایز نیست; زیرا قرآن مى گوید:
«از هیچ کس جز خدا واهمه نداشتند»
«وَ لایَخْشَوْنَ اَحَداً اِلاَّ الله».
👌ولى، باید توجه داشت: «تقیه» انواعى دارد، تنها یک نوع از آن «تقیه خوفى» است که طبق آیه فوق، در مورد دعوت انبیاء و ابلاغ رسالت، منتفى است.
🔷ولى تقیه، اقسام دیگرى نیز دارد، از جمله «تقیه تحبیبى» و «پوششى» است.
🔷منظور از «تقیه تحبیبى»، آن است که گاه، انسان براى جلب محبت طرف مقابل، عقیده خود را مکتوم مى دارد، تا بتواند نظر او را براى همکارى در اهداف مشترک جلب کند.
🔴و منظور از «تقیه پوششى»، آن است که گاه، براى رسیدن به هدف باید نقشه ها و مقدمات را کتمان کند; چرا که اگر برملا گردد، و دشمنان از آن آگاه شوند، ممکن است آن را خنثى کنند.
❗️زندگى انبیاء، مخصوصاً پیامبر اسلام پر است از این گونه تقیه ها، زیرا مى دانیم در بسیارى از مواقع، هنگامى که به سوى میدان نبرد حرکت مى کرد مقصد خود را مخفى مى داشت، نقشه هاى جنگى او کاملاً در خفا کشیده مى شد، و استتار، که نوعى از تقیه است، در تمام مراحل اجرا مى گشت.
❗️گاه، براى بیان حکمى از روش مرحله اى که نوعى از تقیه است، استفاده مى کرد. فى المثل، مساله «تحریم ربا» یا «شرب خمر» در یک مرحله بیان نشد، بلکه، به فرمان خدا در چندین مرحله صورت گرفت یعنى از مراحل سبکتر شروع شد، تا به حکم نهایى و اصلى رسید.
❗️به هر حال تقیه، معنى وسیعى دارد که همان «پوشاندن واقعیتها براى پرهیز و اجتناب از به خطر افتادن هدفها است» و این چیزى است که در میان همه عقلاى جهان، وجود دارد و رهبران الهى هم براى رسیدن به هدفهاى مقدسشان، در پاره اى از مراحل، آن را انجام مى دهند، چنان که در داستان حضرت ابراهیم قهرمان توحید، مى خوانیم:
🔶او مقصدش را از ماندن در شهر در آن روز که بت پرستان براى مراسم عید به خارج شهر مى رفتند، مکتوم داشت، تا از یک فرصت مناسب، براى در هم کوبیدن بتها استفاده کند.
❗️و نیز «مومن آل فرعون»، براى این که: بتواند در مواقع حساس به موسى کمک کند، و او را از قتل نجات دهد، ایمان خود را مکتوم مى داشت. و به همین جهت، قرآن از او به عظمت یاد کرده، به هر حال، تنها تقیه خوفى است که بر پیامبران مجاز نیست نه انواع دیگر تقیه.
📚تفسیر نمونه ج17 ص333
🔴در منابع اهل سنت مواردی یافت می شود که پیامبر گرامی تقیه می کردند.
🔷بخاری از عایشه نقل می کند:
« شخصی به درب خانه پیامبر آمد و اجازه ورود خواست .پیامبر فرمود او را اجازه دهید که بد فرزند عشیره ای است ،یا فرمود بد برادر عشیره ای است .
❗️هنگامی که وارد خانه شد پیامبر با او به نرمی صحبت کرد عایشه گفت ای رسول خدا قبل از ورود شخص به خانه او را مذمت کردید ولی الان با او به نرمی صحبت می کنید؟
🔷حضرت فرمود:« ای عایشه بدترین مردم بدترین مردم نزد خدا کسی است که مردم او را رها کرده یا وداع نمایند( لذا من با او تقیه کردم)»
📚صحیح بخاری ج8 ص38
❗️باز بخاری نقل می کند که پیامبر به عایشه فرمود:
« ایا ندیدی قوم خود را هنگامی که کعبه را بنا کردند بر قواعد ابراهیم اکتفا نمودند؟
🔷عایشه گفت: ایا شما انها را بر قواعد ابراهیم باز نمی گردانی؟
❗️پاسخ داد: اگر نبود که قومت تازه از کفر به اسلام گرویده اند این کار را انجام می دادم( اما از باب تقیه مداراتی چنین نمی کنم)»
📚صحیح بخاری ج2 ص179
🔴ویا نقل می کنند که ابوبکر در نزد پیامبر تقیه کرد نوشته اند:
« بین مکه و مدینه پیامبر همراه ابوبکر بر یک شتردسوار بودند و قبلا ابوبکر بین مکه و شام رفت و آمد داشت و راه را می شناخت .وقتی از ابوبکر پرسیدند این کسی که همراهت است چه کسی است ابوبکر در پاسخ گفت این راهنمای من است»
📚طبقات ابن سعد،ج1 ص234
📚مسند احمد،ج3 ص122
📚فتح الباری ج7 ص196( نقل از سوالات ما،تهرانی،ص660)
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#امامان_سیزده_گانه
🤔#پرسش
❔یکی از کانال های ضد دین شبهه کرده است که در روایات شیعه آمده است که امامان بعد از پیامبر سیزده نفرند نه دوازده نفر ❗️خواستم ببینم #واقعیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این که امامان بعد از پیامبر گرامی اسلام دوازده نفر هستند که با نص الهی انتخاب و #گزینش شده اند ، شکی در آن نیست .
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«امامان بعد از من دوازده نفر هستند که اولین آنان علی و آخرین آنان قائم است که خداوند به وسیله او در تمام جهان نامش را گسترش می دهد»
📚امالی صدوق ص111 _ عیون الاخبار ج1 ص65 _کمال الدین ج1 ص282
👌و فرمود ؛
«علی بن ابی طالب امام شما پس از من است و پس از او حسن و پس از او حسین و پس از آن دو نه نفر از فرزندان حسین یکی پس از دیگری امامان شما و خلفای من هستند ...»
📚کمال الدین ج1 ص261 _ الاحتجاج ج1 ص69
👌وفرمود:
«امامان مسلمین پس از من علی بن ابی طالب سپس حسن به علی و سپس حسین به علی و سپس علی بن الحسین و سپس محمد بن علی و سپس جعفر بن محمد و سپس موسی بن جعفر و سپس علی بن موسی و سپس محمد بن علی و سپس علی بن محمد و سپس حجه بن الحسن ...می باشند»
📚کفایه الاثر ص54 _کمال الدین ج1 ص253 _ اثباه الهداه ج2 ص74
❕حال آنچه مورد اشکال واقع شده است ،تعبیری است که در چند روایت ضعیف و محدود به کار رفته است که #شبهه سیزده نفر بودن امامان را ایجاد می کند .
🔸در کتاب کافی از پیامبر گرامی نقل شده است ؛
« اني واثني عشر من ولدي وأنت يا علي رز الأرض يعني أوتادها وجبالها، بنا أوتد الله الأرض أن تسيخ بأهلها، فإذا ذهب الاثنا عشر من ولدي ساخت الأرض بأهلها ولم ينظروا»
« به راستى من و 12 تن از فرزندانم به همراه تو ای علی ، رز (مايه ثبات، يعنى ميخها و كوههاى آن) در زمين هستيم به واسطه ما خداوند زمين را ميخكوب كرده تا به مردمش فرو نريزد. و آنگاه که دوازده تن فرزندانم از زمين بروند، زمين اهلش را فرو برد و به ديده نيايد.»
📚الکافی ج 1 ص 534
👌در این تعبیر پیامبر گرامی از دوازده تن از فرزندانش به همراه علی علیه السلام یاد می کند که #مایه امنیت زمین هستند .
❕آنچه روشن و مشخص است آن است که در این روایت و روایات شبیه آن «تصحيفِ» ناشي از خطا و سوء تعبير نسخه نويسان و راويان احاديث موجب چنين برداشتي گرديده است؛ خطا و يا سهوي که وقوع آن در کتابهاي قديم امري عادي و #معمول بوده است؛ چرا که تمام کتابهاي زمان قديم با دست نوشته شده و به همين جهت بسياري از علماي حديث بررسيهايي را براي معالجه اين مشکل در کتابها داشتهاند .
👌از جمله مواردي که اين نکته را تاييد ميکند که مشکل مورد بحث، از اشتباه و خطاي نسخه نويسان و #راويان به وجود آمده، اين نکته است که همانگونه که از مطالب بيان شده در ابواب مختلف کتاب کافي استفاده ميشود، هدف مرحوم كليني از تاليف اين کتاب، بيان عقايد صحيح شيعه اماميه بوده است که از روايات بيان شده از سوي او در اين کتاب، تصريح به عدد و اسامي امامان شيعه دوازده امامي است که اگر عکس اين موضوع در جايي از کتاب او ديده شود به طور طبيعي امر قبيح و غير منطقي و موجب نقض غرض از سوي او در تاليف اين کتاب به شمار خواهد رفت.
🔹از اينرو بدون شک ميتوان گفت اين اشتباه از سوي نسخه نويسانِ اين کتاب به #وقوع پيوسته که با مراجعه محققانه به کتابهايي که مرحوم كليني اين روايت را از آنها نقل کرده و يا کتابهايي که به نقل از مرحوم کليني همين روايت را در کتابهايشان نقل نمودهاند، صحت ادّعاي ما ثابت ميگردد.
❕در مقابل اين روايت، روايات ديگري هست که تصحيف ناشي از خطا و اشتباه راويان در آن نيامده، بلکه در آنها بر اين نکته #تصريح دارد که تعداد ائمه به اضافه امير المؤمنين عليه السلام دوازده تن ميباشند و مضمون روايت اول در چند کتاب از کتابهاي علماي شيعه با چند طريق ذکر گرديده که از همين روايت بدون تصحيف در كتاب «الأصول الستة عشر» که آن را چند تن از راويان روايت نمودهاند بدين شکل آمده است ؛
« قال رسول الله : إني وأحد عشر من ولدي وأنت يا على رز الأرض أعني أوتادها جبالها، وقال: وتّد الله الأرض أن تسيخ بأهلها، فإذا ذهب الأحد عشر من ولدي ساخت الأرض بأهلها ولم ينظروا»
« رسول خدا فرمود: به راستى من و #يازده تن از فرزندانم به همراه تو، رز (مايه ثبات، يعني ميخها و کوههاي) زمين هستيم. به ما خداوند زمين را ميخكوب كرده تا به مردمش فرو نريزد و آنگاه که يازده تن فرزندانم از زمين بروند، زمين اهلش را فرو برد و به ديده نيايد. »
📚الاصول السته عشر ص 386_ بحار الانوار ج 36 ص 259
🔸#ادامه👇
🔸#ادامه 👇
👌اگر این پاسخ مورد قبول نباشد باز هم گفتنی است که نقل کتاب کافی به سبب وجود زياد بن منذر ابو الجارود که در ابتدا امامي بوده امّا بعدها زيدي مذهب و سرکرده قبيله #جاروديه گشته و در مذمت او و پيروانش رواياتي صادر شده است ضعيف ميباشد .
📚نقد الرجال ج 2 ص 279
❕از این گذشته تعبیر « واثنا عشر من ولدي » منظور پیامبر گرامی دوازده تن از فرزندان من به اضافه حضرت #فاطمه سلام الله عليها ميباشد .
📚شرح الکافی ، مازندرانی ، ج 7 ص 381
👌اضافه بر اين که از باب تغليب صحيح ميباشد که به مجموع امير المؤمنين و ساير ائمه عليهم السلام تعبير فرزندان رسول خدا شود و عطف «أنت» بر حضرت امير از قبيل عطف خاص بر عام از باب تأكيد و تشريف باشد، چنان که جبرائيل را بر ملائكه عطف ميکنند با این که جزء #ملائکه است .
📚مراه العقول ج 6 ص 232
👌روایت دیگری که مرحوم کلینی از جابر بن عبد اللَّه انصارى نقل می کند که گويد؛ « خدمت فاطمه عليها السلام رسيدم، در برابرش لوحى بود كه نامهاى اوصياء از #فرزندان او در آن بود، من شمردم، دوازده نفر بودند، آخر آنها قائم عليه السلام بود، سه محمد در ميان آنها بود و سه على.
📚الکافی ج 1 ص 532
👌اين روايت نیز به سبب ضعف ابوالجارود كه قبلاً نيز آن را بيان نموده بوديم ضعيف ميباشد ،گذشته از آنکه این نقل هم از روی تصحیف می باشد و کتاب های دیگری روایت مذکور را بدون تصحیف نقل کرده اند مانند آنچه شیخ صدوق نقل کرده است که جابر می گوید ؛
« خدمت فاطمه سلام الله عليها رسيدم، در برابرش لوحى بود كه نامهاى اوصياء در آن بود، من #شمردم، دوازده نفر بودند، آخر آنها قائم عليه السلام بود، سه محمد در ميان آنها بود و سه على »
📚الخصال ج 2 ص 478
👌روایت دیگری که مرحوم کلینی نقل می کند و کانال ملحد به آن استدلال کرده است #نقل زیر است که پیامبر گرامی فرمود ؛
« از ابوسعيد، به شکل مرفوعه از امام باقر روايت کرده است که رسول خدا فرمود: از فرزندان من دوازده نفرند كه نقيب (شناسنده و سرپرست) و نجيب (اصيل و خوش گوهر) و محدَّث (کساني که فرشتگان با آنها در ارتباط هستند) و مفهم (درک کننده حقايق امور) ميباشند، آخرين آنها قائم به حق است، كه زمين را از عدالت پر كند چنان كه از ستم پر شده باشد.»
📚الکافی ج1 ص 534
👌اين روايت نيز ضعيف است؛ زيرا روايت، مرفوعه و مبهم است و يکي از واسطهها در سلسله سند افتاده است، از اينرو روايت در حکم روايت #مرسل است.
🔸از ضعف سند هم بگذریم مرحوم مازندرانی در شرح روایت می گوید ؛
«من ولدي اثنا عشر نقيباً» (دوازده تن از فرزندان من نقيب هستند.) تعبير دوازده تن که شامل امير المؤمنين عليه السلام نيز ميشود را از باب تغليب آورده است و يا اين که به صورت مجازي بر امير المؤمنين عليه السلام نيز اطلاق فرزند نموده است (زیرا او نیز تربیت یافته و بزرگ شده پیامبر بوده است) »
📚شرح الکافی ج 7 ص 381
👌و پاسخ سوم نیز همان است که در مورد دو روایت قبلی گفتیم که در روایت تصحیف صورت گرفته است و این روایت بدون تصحیف در کتاب الاصول السته عشر چنین نقل شده است که پیامبر گرامی فرمود ؛
« از فرزندان من #يازده نفرند كه نقيب (شناسنده و سرپرست) و نجيب (اصيل و خوش گوهر) و محدَّث (کساني که فرشتگان با آنها در ارتباط هستند) و مفهم (درک کننده حقايق امور) ميباشند، آخرين آنها قائم به حق است، كه زمين را از عدالت پر كند چنان كه از ستم پر شده باشد.»
📚الاصول السته عشر ص 15_ اثباه الهداه ج 2 ص 259
👌پاسخ چهارم هم آن است که احتمال دارد تعبیر دوازده نقیب از فرزندان پیامبر اشاره است به یازده امام و حضرت زهرا سلام الله علیهم چرا که آنها با سخنان و رفتارشان سرپرست مردم در هدایت الهی بوده اند .
📚مراه العقول ج 6 ص 233
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 83.mp3
8.49M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه دهم
🔔 @Aminikhaah_Media
#ازدواج_روزی
🤔#پرسش
❔بر چه اساسی شما جوانان را #ترغیب به ازدواج می کنید و می گویید زن روزی می آورد ❗️آیا این نوعی ترویج جهل و خرافات نیست ❕ ❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« وَ أَنْكِحُوا الْأَيامى مِنْكُمْ وَ الصَّالِحِينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ إِمائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ » « مردان و زنان بى همسر را همسر دهيد و همچنين غلامان و كنيزان صالح و درستكارتان را، اگر #فقير و تنگدست باشند خداوند آنان را از فضل خود بى نياز مى سازد، خداوند واسع و آگاه است.»
🔸نور 32
💠در این آیه شریفه خداوند بیان می کند که قدرتش آن چنان وسيع است كه پهنه عالم هستى را فرا مى گيرد، و علمش چنان گسترده است كه از نيات همه كس مخصوصا آنها كه به نيت حفظ عفت و #پاكدامنى اقدام به ازدواج مى كنند آگاه است، و همه را مشمول فضل و كرم خود قرار خواهد داد.
📚تفسیر نمونه ج 14 ص 458
❕ازدواج يك حكم #فطرى و هماهنگ قانون آفرينش است كه انسان براى بقاء نسل و آرامش جسم و روح و حل مشكلات زندگى احتياج به ازدواج سالم دارد.
اسلام كه هماهنگ با آفرينش گام بر ميدارد نيز در اين زمينه تعبيرات جالب و مؤثرى دارد، از جمله حديث #معروف پيامبر است ؛
« ازدواج كنيد تا نسل شما فزونى گيرد كه من با فزونى جمعيت شما حتى با فرزندان سقط شده در قيامت به ديگر امتها مباهات مى کنم »
📚سفینه البحار ج 1 ص 561
👌از آنجا كه بسيارى از مردان و زنان براى فرار از زير بار اين مسئوليت الهى و انسانى متعذر به عذرهايى از جمله نداشتن امكانات #مالى مى شوند در آيه فوق صريحا گفته شده است كه فقر نمى تواند مانع راه ازدواج گردد، بلكه چه بسا ازدواج سبب غنا و بى نيازى مى شود.
🔸دليل آن هم با دقت روشن مى شود، زيرا انسان تا #مجرد است احساس مسئوليت نمى كند نه ابتكار و نيرو و استعداد خود را به اندازه كافى براى كسب در آمد مشروع بسيج مى كند، و نه به هنگامى كه در آمدى پيدا كرد در حفظ و بارور ساختن آن مى كوشد و به همين دليل مجردان #غالبا خانه به دوش و تهى دستند.
👌 اما بعد از ازدواج شخصيت انسان تبديل به يك شخصيت اجتماعى مى شود و خود را شديدا مسئول حفظ همسر و آبروى خانواده و تامين وسائل زندگى فرزندان آينده مى بيند، به همين دليل تمام #هوش و ابتكار و استعداد خود را به كار مى گيرد و در حفظ در آمدهاى خود و صرفه جويى، تلاش مى كند و در مدت كوتاهى مىتواند بر فقر چيره شود.
🔸بى جهت نيست كه در حديثى از امام صادق علیه السلام مى خوانيم ؛
« روزى همراه #همسر و فرزند است »
📚نور الثقلین ج 3 ص 595
👌 و در حديث ديگرى از پيامبر گرامی مى خوانيم ؛ « مردى خدمت حضرتش رسيد و از تهيدستى و نيازمندى شكايت كرد پيامبر گرامی فرمود ؛
« ازدواج كن، او هم ازدواج كرد و #گشايش در كار او پيدا شد »
📚الکافی ج 5 ص 330
👌 بدون شك امدادهاى الهى و نيروهاى مرموز #معنوى نيز به كمك چنين افراد مى آيد كه براى انجام وظيفه انسانى و حفظ پاكى خود اقدام به ازدواج مى كنند.
هر فرد با ايمان مى تواند به اين وعده الهى دلگرم و مؤمن باشد .
🔷در حديثى از پيامبر گرامى اسلام نقل شده است ؛
« كسى كه ازدواج را از ترس فقر ترك كند #گمان بد به خدا برده است، زيرا خداوند متعال مى فرمايد ؛ اگر آنها فقير باشند خداوند آنها را از فضل خود بى نياز مى سازد »
📚الکافی ج 5 ص 330
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#تخفیف_نماز
🤔#پرسش
❔براستی مایه تعجب است که روحانیون شیعه نمازجماعت را تضییع می کنند و به خاطر رضایت ماموین نماز را #سریع می خوانند ❗️چه پاسخی نزد الله دارید ای کاش کمی از مولوی های اهل سنت یاد می گرفتید ❕❕
💠#پاسخ💠
👌مساله تخفیف الصلاه و این که امام جماعت نباید نماز را بیش از حد طولانی کند که #موحبات آزردگی و دل زدگی مامومین را از نماز جماعت فراهم کند مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است .
🔸علی علیه السلام خطاب به #مالک اشتر چنین نوشت ؛
« هنگامى كه به نماز جماعت براى مردم مى ايستى بايد نمازت نه (چندان طولانى باشد كه) موجب نفرت مردم گردد و نه (چنان سريع كه) موجب تضييع واجبات نماز شود، زيرا در ميان مردمى (كه با تو به نماز مى ايستند) افراد بيمارى هستند يا كسانى كه حاجات فورى دارند. من از رسول خدا به هنگامى كه مرا به سوى يمن فرستاد پرسيدم: چگونه با آنان نماز بخوانم؟ فرمود: با آنها نمازى بخوان كه همچون نمازِ ناتوانترين آنها باشد و #نسبت به مؤمنان رحيم و مهربان باش.
📚نهج البلاغه ، عهد نامه مالک اشتر
🔹مرحوم شيخ حر عاملى در كتاب وسائل الشيعة در ابواب مستحبات نماز جماعت بابى به عنوان «اسْتِحْبابُ تَخْفِيفِ الْإمام صَلاتَهُ» گشوده است و در آن هشت روايت از #معصومان عليهم السلام در اين زمينه نقل كرده است ؛
📚وسائل الشیعه ج 8 ص 419 باب 69
👌از جمله اينكه در روايتى آمده است: «روزى معاذ (بن جبل) در زمان رسول خدا در مسجدى نماز جماعت برگزار مى كرد و قرائت نماز را طولانى مى خواند. مردى در نماز به او ملحق شد و معاذ سوره #طولانى را آغاز كرد. آن مرد براى خود سوره كوتاهى خواند و نماز را تمام كرد و سوار مركبش شد (و رفت) اين جريان به گوش رسول خدا رسيد. كسى را نزد معاذ فرستاد و فرمود ؛
« اى معاذ فتنه گر مباش (و مردم را از جماعت دور مساز) لازم است سوره «والشمس وضحاها» و امثال آن (از سورههاى كوتاه) را بخوانى».
📚الفقیه ج 1 ص 390
👌در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مى خوانيم كه فرمود ؛
« سزاوار است نماز امام همانند نماز #ضعيفترين كسى باشد كه پشت سر او نماز میخواند »
📚همان مدرک
👌در حديث ديگرى آمده است ؛
« پيغمبر اكرم روزى با اصحابش نماز مى خواند صداى گريه كودكى را شنيد. نماز را تخفيف داد و كوتاه كرد».
📚همان مدرک
👌در روايت ديگرى شبيه آن آمده كه اصحاب سؤال كردند چرا نماز را كوتاه فرمودى؟ پيغمبر فرمود: آيا صداى گريه #كودك را نشنيديد؟».
📚التهذیب ج 3 ص 274
❕بديهى است منظور از تخفيف نماز در اين روايات اين نيست كه واجبات نماز رعايت نگردد ،بلکه در کنار انجام واجبات #سعی شود که به مستحبات غیر معمول پرداخته نشود و قرائت طولانی نگردد .
🔰علمای اهل سنت نیز این مضمون را از پیامبر گرامی نقل کرده اند چنان که نقل می کنند که فرمود ؛
« زمانی که یکی از شما نماز جماعت می خواند ، باید نماز را #کوتاه کند زیرا در میان مامومین ضعیف و بیمار و کبیر وجود دارد ،اما زمانی که فرادا نماز می خوانید می توانید هر مقدار که می خواهید نماز را طولانی کنید »
📚سنن ابی داود ج 1 ص 356_سنن نسائی ج 1 ص 211_ صحیح مسلم ج 2 ص 591_ مسند احمد ج 29 ص 441
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فلسفه_عزاداری
🤔#پرسش
❔چرا پس از گذشت سالیان متمادی از شهادت امام حسین همواره برای ایشان گریه و عزاداری می کنیم ❕
💠#پاسخ💠
👌گریه و عزاداری کردن برای مصائب امام حسین علیه السلام بر اساس دستور امامان اهل بیت و تاسی به سیره آن بزرگواران می باشد .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هر کس مصایب ما اهل بیت برایش بازگو شود و به اندازه بال پشه ای اشک چشم از او خارج شود ، خداوند تمام گناهانش را می آمرزد اگر چه به اندازه کف روی دریاها باشد »
📚وسائل الشیعه ج14 ص501
👌امام سجاد علیه السلام فرمود؛
« هر مومنی که چشمش برای کشته شدن حسین چنان اشک بریزد که به صورتش روان شود ، خداوند در بهشت برایش اتاق هایی فراهم می کند که روزگارانی را در آن سپری کند ...خداوند چنین فردی را در روز قیامت از خشم خود و آتش در امان نگه می دارد »
📚ثواب الاعمال ص108
📚بحار الانوار ج44 ص281
👌امام رضا علیه السلام خطاب به ریان بن شبیب چنین عرضه داشت ؛
« اگر می خواهی گریه کنی برای حسین گریه کن زیرا او را همانند گوسفندی سر بریدند ، آسمان و زمین برای قتل او گریه کردند ، با گریه بر او خداوند تمام گناهان صغیره و کبیره و کم و زیاد را می آمرزد ، اگر می خواهی در بهشت هم درجه ما باشی ، با حزن و مصیبت ما محزون و با فرح ما شاد باش »
📚عیون الاخبار ج1 ص299
📚امالی صدوق ص112
👌و فرمود ؛
« برای حسین باید گریه کنان گریه کنند ، زیرا گریه بر اوگناهان بزرگ را از بین می برد ، پدرم امام کاظم زمانی که ماه محرم می شد دیگر خندان دیده نمی شد و پیوسته در غم و اندوه به سر می برد تا روز دهم محرم می شد که دیگر آن روز ، روز مصیبت و گریه و حزنش بود »
📚امالی صدوق ص111
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« حسین به گریه کنانش نگاه می کند و برای آنان استغفار می کند و می گوید ای گریه کن من اگر بدانی که خدا برایت چه آماده کرده است حتما بسیار خوشحال می شدی ...»
📚کامل الزیارات ص103
👌راوی می گوید ما در نزد امام #صادق علیه السلام بودیم که از حسین یاد کردیم و قاتلینش را لعنت کردیم .
❕امام صادق شروع به گریه کردن کرد و ما هم همراه با او گریه کردیم و فرمود ؛
« حسین بن علی کشته اشک است ، و هیچ مومنی او را یاد نمی کند مگر آنکه #گریه می کند »
📚بحار الانوار ج44 ص279
👌در نقل دیگری آمده است ؛
« هر گاه در نزد امام صادق سخن از امام حسین به میان می آمد ، دیگر کسی امام صادق را در آن روز #خندان نمی دید»
📚کامل الزیارات ص108
🔰این روایات و روایات فراوان دیگری که از ذکر آن خود داری می شود ؛
📚وسائل الشیعه ج14 ص500 باب66
📚بحار الانوار ج44 ص278 باب34
❕همه نشان دهنده رجحان عزاداری و گریه کردن برای حسین علیه السلام می باشد . این عزاداری ها چند فلسفه اساسی دارد ؛
1⃣با نشر معارف اهل بیت در این محافل و مجالس ، حیات تازه ای بر روح اسلام دمیده می شود و مکتب و شریعت حفظ می شود .
2⃣باورهای دینی مردم با معارف اهل بیت تحکیم می شود .
3⃣نشان دهنده پیوند عمیق عاطفی میان شیعیان و امامان است .
4⃣اعلام وفاداری به مقام امامان و تعظیم و تکریم آنان تلقی می شود .
5⃣سبب انتقال فرهنگ شیعه به نسل های آینده می باشد.
6⃣سبب ایجاد روحیه جهاد و ایثار و از خود گذشتگی در افراد می گردد .
7⃣سبب حاکم شدن آرمان های اهل بیت در جامعه می گردد .
8⃣سبب خود سازی فردی و الگو گیری از اهل بیت می باشد .
👌با توجه به این فوائد است که امام صادق علیه السلام در مورد مجالس عزاداری و نشر معارف اهل بیت فرمود ؛
« این مجالس است که من آن ها را دوست دارم ، امر ما را زنده کنید ، رحمت خدا بر کسی باد که احیاء امر ما را کند »
📚وسائل الشیعه ج14 ص501
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#تباکی_عزاداری
🤔#پرسش
❔افرادی را در عزاداری می بینم که به #دروغ خود را به گریه کردن می زنند و وانمود می کنند که گریه می کنند اما گریه نمی کنند ❗️ برخی میگویند که این عمل ثواب دارد ❕این سخن سندیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌تباکی یعنی خود را به گريه زدن، خود را گريان نشان دادن، خود را شبيه گريه كننده ساختن و حالت گريه به خود گرفتن است .
🔸در راه احياى عاشورا و #سوگوارى بر عزاى حسين علیه السلام ، هم گريستن، هم گرياندن و هم حالت گريه داشتن ثواب دارد. حتّى اگر كسى نگريد يا گريه اش نيايد، گرفتن اين حالت، هم در خود شخص حالت اندوه و تحسّر ايجاد مى کند، هم به مجلس عزا، چهره و رنگ غم مى بخشد. تباكى، همسويى با داغداران سوگ عاشوراست و مثل گريستن و گرياندن است.
🔸در حديث امام #صادق علیه السلام است ؛ «من انشد فى الحسين شعرا فتباكى فله الجنّة» هر كه درباره حسين، #شعرى بگويد و تباكى كند، بهشت براى اوست.»
📚بحار الانوار ج 44 ص 282
👌در حديثى هم كه سيد بن طاووس نقل كرده، چنين است: «من تباكى فله الجنّة» « هر کس در #مصیبت حسین تباکی کند ، بهشت برای اوست »
📚همان مدرک
👌 و در حديث قدسى خداوند آمده است ؛
«اى موسى هر يك از بندگانم كه در زمان شهادت فرزند مصطفى گريه كند يا حالت گريه به خود گيرد و بر #مصيبت سبط پيامبر تعزيت گويد، همواره در بهشت خواهد بود. »
📚مستدرک سفینه البحار ج 7 ص 235
👌البته غير از تباكى در مصيبت ابا عبد اللّه الحسين علیه السلام ، حالت گريه به خود گرفتن در #مناجات و دعا و از خوف خدا نيز مطلوب است و اين از نمونه هاى روانى تأثير ظاهر در باطن است .
👌 امام صادق علیه السلام درباره گريه بر گناه خويش و از خوف خدا مى فرمايد ؛
« اگر گريه ات نمى آید، خود را به حالت گريه در آور، پس اگر به اندازه سر مگسى اشك بيرون آمد، پس #مرحبا به تو.»
📚بحار الانوار ج 90 ص 344
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#تخریب_قبر_حسین_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔برخی مطرح می کنند که مثلا شیعه برای #مظلوم نمایی می گوید دشمنان قبر امام حسین را چندین بار تخریب کردند این چقدر سندیت دارد ❗️اساسا انگیزه آنان از این عمل چه بوده ❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که زیارت قبر امام حسین علیه السلام همواره مورد تاکید و توصیه سایر امامان #گرامی علیهم السلام بوده است ، چنان که امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« شیعیان ما را به زیارت قبر امام حسین توصیه کنید زیرا زیارت قبر او برای هر شیعه ای که مقر به امامت او است لازم است»
📚بحار الانوار ج98 ص3
🔸الهام بخشى تربت خونين سيد الشهدا در راه مبارزه با ستم، سبب شد كه شيعه،همواره مرقد آن #شهيد را تكريم و بر گرد آن تجمّع كند. توصيه هاى اكيد ائمّه نيز نسبت به زيارت قبر امام حسين اين شور و الهام را مى افزود. همين سبب شد كه حكّام ستمگر همواره احساس خطر كنند و اين كانون را از هم بپاشند. از دوران بنى اميّه كه زيارت آن حضرت، ممنوع و تحت كنترل بود، تا زمان هارون الرّشيد كه حتّى درخت سدرى را كه سايه بان زائران بود قطع كردند ؛
📚بحار الانوار ج 45 ص 398
🔸مهمترين جسارت نسبت به مزار امام حسين عليه السلام در تاريخ، مربوط به متوكّل عبّاسى است. وى از سال 232 تا 247 ق، تحت تأثير اهل حديث متعصّب بغداد، بر امور، سيطره داشت. منابع تاريخى، وى را دشمن اهل بيت عليهم السلام دانستهاند و گفته اند كه دشمنى #سختى با على بن ابى طالب عليه السلام و خانواده اش داشت .
📚الکامل فی التاریخ ج 4 ص 318
❕متوكّل عباسى، پاسگاهى در نزديكى كربلا زده و به افراد خويش فرمان اكيد داده بود كه هر كس را ديديد قصد زيارت حسين را دارد، بكشيد.
📚بحار الانوار ج 45 ص 404
🔸به امر متوكّل، #هفده بار قبر حسين علیه السلام را خراب كردند.
📚همان ص 410
❕ در يكى از اين نوبتها، «ديزج يهودى» را مأمور تغيير و تبديل و تخريب قبر مطهّر كرد. او نيز با غلامان خويش سراغ قبر رفت و حتّى قبر را شكافت و به حصيرى كه پيكر امام در آن بود برخورد كرد كه از آن بوى مشك مى آمد. دوباره خاك روى آن ريختند و آب بستند و آن #زمين را مى خواستند با گاو، شخم بزنند كه گاوها پيشروى نمى کردند.
📚بحار الانوار ج 45 ص 394
🔸هارون الرشيد نيز يك بار به والى #كوفه فرمان داد تا قبر حسين بن على را خراب كند. اطراف آن را عمارتها ساخته و زمينهايش را زير كشت و زراعت بردند.
📚تتمه المنتهی ص 240
🔸ابن عساكر، نوشته است كه متوكّل، در سال 236 ق، دستور انهدام قبر امام حسين عليه السلام را صادر كرد. پس، خانه هاى اطراف قبر را تخريب و همه را مزرعه كردند و مردم را از زيارت آن قبر، منع كرده، آن جا را به صحرا، تبديل نمودند. مسلمانان، از اين كار، #ناراحت شدند و مردمان بغداد، بر روى بام منازل و مساجد، متوكّل را دشنام دادند و شعرا، او را هجو كردند.
📚تاریخ دمشق ج 72 ص 167
👌به متوكّل خبر دادند كه مردم در سرزمين «نينوا» براى زيارت قبر حسين جمع مى شوند و از اين رهگذر، جمعيّت انبوهى پديد مى آيد و كانون خطرى تشكيل مى شود. متوكّل به يكى از فرماندهان ارتش خود در معيّت تعدادى از لشكريان مأموريّت داد تا مرقد مطهّر را بشكافند و #مردم را متفرّق ساخته، از تجمّع بر سر قبر آن حضرت و زيارت قبر او جلوگيرى كنند. او هم طبق دستور، مردم را از پيرامون قبر پراكنده ساخت. اين حادثه در سال 237 هجرى بود. ولى مردم در موسم زيارت، بازهم تجمّع كرده، عليه او شورش كردند و بى باكانه به مأموران خليفه گفتند: اگر تا آخرين نفر هم كشته شويم، دست بر نمى داريم. و بازماندگان ما به زيارت خواهند آمد. وقتى حادثه به متوكّل گزارش شد، به آن فرمانده نوشت كه دست از مردم بردارد و به كوفه بازگردد و چنين وانمود كند كه مسافرتش به كوفه در رابطه با مصالح مردم بوده ... تا اينكه در سال 247 باز تجمّع مردم زياد شد. به نحوى كه در آن محلّ، بازارى درست شد. مجدّدا بناى سختگيرى گذاشتند.
📚اعیان الشیعه ج 1 ص 628
👌روز به روز بر زائران افزوده مى شد، متوكّل سردارى فرستاد و ميان مردم اعلام كردند كه ذمّه خليفه از كسى كه به زيارت #كربلا رود بيزار است. بازهم آن منطقه را ويران كردند و آب بستند و شخم زدند و قبر را شكافتند.
📚تتمه المنتهی ص 241
👌آرى ... «زيارت اين خاك است كه توده مردم را يارى مى دهد تا به انقلاب حسين علیه السلام و به جهاد و مبارزه او عليه ظلم بينديشند و به رسوا كردن دستگاه حاكم بنشينند. #چنين است كه اين خاك- خاك كربلا- سمبل و شعار مى شود و طواف آرامگاه حسين، با صد طواف كعبه مقابل مى شود و حتّى بر آن ترجيح مى يابد.»
📚مجموعه آثار شریعتی ج 7 ص 20
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
331.mp3
1.25M
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه331
🎙 قاری: #منشاوی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#اسلام_و_ولنتاین
🤔#پرسش
❔نظر اسلام در مورد روز #ولنتاین چیست ❗️آیا ترویج این روز از نظر اسلامی حرام است ❕
💠#پاسخ💠
👌در رابطه با چیستی #ولنتاین گفته شده است ؛
❕«ولنتاين» نام كشيشى (روحانى مسيحى) در روم باستان در سده سوم ميلادى بوده، كه مخفيانه عقد سربازان رومى را با دختران محبوبشان جارى مى كرد. زيراكه فرمانرواى روم بنام كلوديس دوم، براين باور بوده كه سربازى در جنگ خوب خواهد جنگيد كه مجرد باشد. از اين رو ازدواج را براى سربازان امپراطورى روم قدغن مى كند. كلوديوس به قدرى سنگدل وفرمانش به اندازه اى قاطع بود كه هيچ كس جرات كمك به ازدواج #سربازان را نداشت. ولى كشيشى به نام والنتيوس (ولنتاين)، مخفيانه عقد سربازان رومى را با دختران محبوبشان جارى مى كرد. كلوديوس دوم از اين جريان خبردار مى شود و دستور مى دهد كه والنتاين را به زندان بيندازند و به جرم جارى كردن عقد او را اعدام كنند. از آن زمان در كشورهاى غربى روز 14 فوريه را روز ولنتاين (روز عشاق يا روز عشق ورزى) مى گويند و آن را جشن مى گيرند.
📚نرم افزار پرسمان ، کلید واژه ولنتاین
👌نکته قابل توجه آن است که روز ولنتاين و روز #عشق كه يك فرهنگ و شعار غربى است، نبايد براى خودمان مبنا و#الگو قرار دهيم و به مرور آن را در بين خودمان و در جامعه به عنوان يك سنت و يك فرهنگ به جا بيندازيم. كه اين ناپسند وقبيح است.
❕ زيرا همين تقليد از غرب در فرهنگ ومستند كردن سنن وآيين خود، به انديشه غربيان، نمونه از خود بيگانه شدن و از شخصيت ملى و دينى و تاريخى خود تهى گشتن مى باشد. ونيز نوعى تاييد برتر بودن فرهنگ وانديشه آنان و طعن و خرده گيرى به داشته ها و #فرهنگ خودى است.
❕در روایات ما نیز از این نوع تقلید کردن نهی شده است .
🔰امام #صادق علیه السلام فرمود :
« خداوند به یکی از پیامبران خود چنین وحی کرد که به مومنین بگو لباس دشمنانم را نپوشند و غذای آنها را نخورند و راه و #روش ایشان را نپیمایند که اگر چنین کنند همانند دشمنان من خواهند بود»
📚الفقیه،صدوق،ج 1 ص 252
📚وسایل الشیعه ،ج 4 ص 385
🔶علی علیه السلام فرمود ؛
« هر کس خود را شبیه #قوم خاصی بسازد ، از آن قوم #شمرده می شود »
📚مستدرک الوسائل ج17 ص440
❕بهتر آن است که به جای روز ولنتاین غربی ، روز ازدواج امام علی و حضرت زهرا علیهما السلام را در اول ذی الحجه ملاک و #معیار روز عشق و ازدواج و مانند آن قرار دهیم .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ویروس_کرونا_نشانه_ظهور
🤔#پرسش
❔آیا بیماری کرونا که فراگیر شده است می تواند یکی از نشانه های ظهور محسوب شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما از شیوع بیماری « طاعون » قبل از قیام قائم علیه السلام خبر داده شده است .
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«پيش از قائم، دو مرگ است ؛ مرگ سرخ و مرگ سفيد، تا آن جا كه از هر هفت نفر، پنج نفر مى ميرند . مرگ سرخ، يعنى كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، يعنى بيمارى طاعون »
📚كمال الدين یک جلدی ص 655 ، العدد القويّة: ص 66 ، بحار الأنوار: ج 52 ص 207 ح 42.
🔸امير مؤمنان عليه السلام فرمود ؛
«پيش از قائم، مرگ سرخ و مرگ سفيد خواهد بود و نيز ملخ در فصل خود و ملخ در غير فصل خود، كه سرخ و به رنگ خون است. مرگ سرخ، كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، طاعون است»
📚الغيبة، طوسى ص 438 _ الإرشاد ج 2 ص 372
❔حال منظور از بیماری طاعون که در روایات فوق آمده است چیست ❕آیا همان بیماری است که در طب جدید به عنوان بیماری طاعون شناخته می شود که در توضیح آن می گویند ؛
« طاعون یک بیماری واگیردار است که عامل آن باسیل یرسینیا پستیس (Yersinia pestis) است. این باسیل گرم منفی است که با رنگهای اختصاصی مثل رایت و گیمسا و وایسون به صورت دو قطبی دیده میشود. رشد این باکتری در محیطهای حاوی خون و مایعات بافتی و در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد به سرعت اتفاق میافتد. کلونیها به صورت نامنظم و خشن است.
❕بیماری طاعون، بیشتر از راه ککهای بدن موش مبتلا، به انسان سرایت میکند. موش صحرایی سیاه مهمترین مسیر انتشار بیماری طاعون است اما برخلاف تصور عمومی جوندگان مخزن این بیماری نیستند چه بسا خودشان اولین قربانی آن هستند و مرگ دستهجمعی موشها میتواند نشانه شیوع طاعون باشد. وقتی یک کک مبتلا به طاعون یک موش را گاز میگیرد باکتری طاعون را به او منتقل میکند. سپس ککهای دیگر با گاز گرفتن آن موش صحرایی به این بیماری مبتلا میشوند و با گاز گرفتن انسان آن را به انسان منتقل میکنند.
راههای دیگر ابتلا به طاعون، گازگرفتگی از طریق جوندگان یا خوردن جاندار مبتلا به طاعون است. انتقال طاعون از انسان به انسان هم از طریق تماس و تنفس (در صورتی که فرد بیمار به طاعون ریوی مبتلا باشد) انجام میگیرد. »
🌐https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%B7%D8%A7%D8%B9%D9%88%D9%86
❕یا مقصود از طاعون ، هر گونه بیماری مسری و واگیر دار است ❗️
👌به نظر می رسد که احتمال دوم صحیح تر باشد ، زیرا از دیر باز در لغت عرب ، به هر گونه بیماری واگیر دار ، وبا و طاعون گفته می شده است.
🔸در کتاب قاموس المحیط آمده است ؛
« وبا یا طاعون هر بيمارىِ واگيردارِ ديگرى است »
📚القاموس المحيط ج 1 ص 31
❕در کتاب معجم الوسیط هم آمده است ؛
« طاعون ، وبا ؛ هر بیماری ایپدمی و فراگیر و واگیر دار است »
📚ترجمه معجم الوسیط ج 2 ص 2146
❕همین مضمون در سایر کتب لغوی هم آمده است ؛
📚لسان العرب ج 13 ص 267 _ مجمع البحرین ج 6 ص 276 _ تاج العروس ج 18 ص 357
❕در کتاب فرهنگ فقه هم آمده است ؛
« مقصود از طاعون ( مورد بحث در روایات ) بیماری عفونی و کشنده (واگیر دار) است »
📚فرهنگ فقه ج 5 ص 178
❕بنابراین به نظر می رسد که مقصود از طاعون در روایات ، هر بیماری واگیر و کشنده باشد چنان که در نقلی آمده است که راوی می گوید ؛
« برخى از دوستان ما درباره حكم فرار از طاعون از امام كاظم علیه السلام پرسيدند كه آيا اگر در شهر يا روستا يا خانه اى طاعون بيايد، مى توان از آنجا به جاى ديگر رفت؟ فرمود: آرى. گفتم: از رسول خدا حديث داريم كه فرمود: «فرار از طاعون مانند فرار از [ميدان] جنگ است.» امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« پيامبر خدا اين را درباره گروهى فرمود كه در مرزها، در برابر دشمن بودند و طاعون در ميانشان افتاد و مواضع و سنگرهايشان را خالى گذاشتند و فرار كردند. پس ايشان اين را در باره آنان فرمود. »
📚معانى الأخبار، ص 153
👌به هر حال ، اگر مقصود از طاعونی که قبل از ظهور امام زمان علیه السلام شیوع پیدا می کند ، همان چیزی باشد که طب جدید به عنوان طاعون می شناسد ، بر ویروس کرونا قابل تطبیق نیست ، اما اگر طاعون هر گونه بیماری مسری و کشنده باشد ، کرونا می تواند یکی از مصادیق آن باشد و به عنوان نشانه ظهور محسوب شود ، اگر چه سایر بیماری های مسری هم که تا قبل از ظهور فراگیر می شود ، همه می تواند داخل در عنوان « طاعون » باشند و از نشانه های ظهور امام عصر علیه السلام محسوب شوند .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شیخ_انصاری_و_ولایت_فقیه
🤔#پرسش
❔جوابهای شما قانع کننده نیست در مورد ولایت فقیه شما یک طرفه قضاوت میکنید .مثلا شیخ انصاری ولایت فقیه راقبول ندارد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح داده ایم ، اسلام دینی سیاسی و حکومتی است و به حکم آیات و روایات ، مسلمین ناگزیر هستند که برای اجرای دستورات اسلام ، حکومتی دایر کنند ؛
👌روشن است که کسی باید در راس حکومت باشد که نسبت به احکام اسلامی آگاهی داشته باشد تا بتواند احکام اسلامی را در جامعه پیاده کند و نیز اهل گناه و معصیت نباشد تا مبادا حکومت رافدای هوای نفس خودش کند و چنین کسی همان است که ما از او تعبیر می کنیم به « فقیه عادل »
👌آیات قرآن و روایات متعددی نیز موید این حکم روشن عقلی مبنی بر ولایت فقیه می باشد ؛
❕فقهای شیعه هم در طول تاریخ عقیده به ولایت فقیه داشته اند که ما از برخی از آنها در گذشته یاد کرده ایم ؛
👌از جمله این فقها ، شیخ بزرگوار انصاری است . شيخ در كتاب مكاسب به مشهور بودن ولايت فقيه بين اصحاب تصريح كرده است: «... كما اعترف به جمال المحققين فى باب الخمس بعد الاعتراف بان المعروف بين الاصحاب كون الفقهاء نواب الامام عليه السّلام ؛ « همانگونه كه جمال المحققين در باب خمس اعتراف كرده به اينكه در ميان شيعه معروف است كه فقيه نايب امام مى باشد ...».
📚کتاب المکاسب ج 3 ص 559
❕ وى در كتاب القضاء و الشهادات در مورد ولايت عامه فقيه مى گويد ؛
«حكم فقيه جامع الشرايط در تمام فروع احكام شرعى و موضوعات حجت و نافذ است؛ زيرا مقصود از لفظ [حاكم] كه در مقبوله آمده، نفوذ حكم او در تمام شئون و زمينه هاست و مخصوص امور قضايى نيست؛ همانند آنكه سلطان وقت كسى را به عنوان حاكم معين كند كه مستفاد از آن تسلط او بر تمام شئون مربوط به حكومت- اعم از جزئى و كلى- است. ازاينرو، امام عليه السّلام لفظ [حكم] را كه مخصوص باب قضاوت است، [در مقبوله] به كار نبرده، بلكه به جاى آن لفظ «حاكم» را به كار برده تا عموميت نفوذ سلطه او را برساند؛ با اينكه مناسب سياق اين بود كه امام عليه السّلام بفرمايد: فانى قد جعلته عليكم حكما.
📚القضاء و الشهادات ص 48
❕ نيز در ادامه مى گويد ؛ «و منه يظهر كون الفقيه مرجعا فى امور العامه » « و از آن، مرجعيت فقيه جامع الشرايط در تمامى شئون عامه مرتبط با امت روشن مى شود».
📚همان ص 49
❕ وى در مورد توقيع شريف نيز مى فرمايد ؛
« گرچه صدر روايت مربوط به احكام شرعى كلى است، امّا تعليل قول امام عليه السّلام كه مى فرمايد فقها حجت من بر شمايند، مى رساند كه همه احكام صادره از سوى او نافذ و حجت است؛ زيرا در مقام نماينده ولى عصر (عج) حكم نموده است. »
📚همان منبع
❕ بر اين اساس، شيخ جواز حكميت فقيه در خصومات را شعبه اى از ولايت مطلقه فقيه مى داند كه از سوى معصوم عليه السّلام به او اعطا شده است ؛
« بى گمان حكم فقيه در موضوعات قضايى، نافذ و حجت است و تعليلى كه امام عليه السّلام براى پذيرفتن حكم فقيه بيان داشته، مى رساند كه پذيرش حكم فقيه [جامع شرايط] در مسائل قضايى، فرع پذيرفتن همه احكام صادره از سوى اوست و اختصاصى به امور قضايى ندارد؛ زيرا وى نماينده امام معصوم است، همانگونه كه توقيع شريف بر آن دلالت دارد و در مقبوله نيز به طور مطلق، امام فقيه را حاكم و حجت قرار داد. بنابراين ولى هرچه حكم كند، نافذ است».
📚همان منبع
🔸ادامه 👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁