پسنوشت
بمب و موشک دشمن نمیتواند شوکت و قدرت شما را از بین ببرد؛ ولی نزاع و اختلافات درونی چرا. قرآن میفرماید:
«وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ ۖ وَاصْبِرُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ»
«و خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع (و کشمکش) نکنید، تا سست نشوید، و قدرت (و شوکت) شما از میان نرود! و صبر و «مقاومت» کنید که خداوند با استقامت کنندگان است!» (انفال ۴۶)
فکر نکنید اگر از روی دغدغه به رییسجمهور توهین کردید یا فرمانده نظامی را ملامت، کار درست رو انجام دادید. وقتی دشمن در برابر شماست، برای مقابله نیاز به وحدت و قوت دارید. در حال جنگیم و نگاه دنیا به ماست. با این کارها دشمن شاد میشود و دوست مأیوس.
آیاتی که به داستان نبرد طالوت و جالوت میپردازد، خیلی جذاب و پر از وقایع عجیب است؛ اما در آخر قرآن میفرماید:
«فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ ۗ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ» (بقره، ۲۵۱)
پس به یاری خدا کافران را شکست دادند و داود (علیه السّلام) امیر آنها جالوت را کشت و خدایش به او پادشاهی و فرزانگی عطا فرمود و از آنچه میخواست بدو بیاموخت. و اگر خدا برخی مردم را در مقابل بعضی دیگر برنمیانگیخت، فساد روی زمین را فرامیگرفت و لیکن خدا، خداوند فضل و کرم بر همه اهل عالم است.
در این نبرد تعداد اندک لشکر خدا لشکر عظیم جالوت را شکست میدهند؛ اما شاید مهمترین نکته داستان علت این نبرد است که قرآن میفرماید:
اگر در برابر متجاوز و ظالم دفاع صورت نگیرد، فساد و تباهى سراسر زمين را فرامیگیرد: «لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ ... لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ»
May 11
May 11
بعد از حمله موشکی ایران به اسرائیل، شادی و خندههای مردم در تمام منطقه را دیدید؟ دیدید چطور حمد خدا را میگفتند؟ حالا ببینید که قرآن از این خندهها با ما حرف زده است:
«قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ بِأَيْدِيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنْصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنِينَ» (توبه، ۱۴)
«شما (ای اهل ایمان) با آن کافران به قتال و کارزار برخیزید تا خدا آنان را به دست شما عذاب کند و خوار گرداند و شما را بر آنها منصور و غالب نماید و دلهای (پر درد و غم) گروه اهل ایمان را (به فتح و ظفر بر کافران) شفا بخشد.»
وَلَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَأَنْتُمْ أَذِلَّةٌ ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (آل عمران ۱۲۳)
و خدا شما را در جنگ بدر یاری کرد (و پیروز ساخت) با آنکه (نسبت به آنها) ضعیف بودید. پس از خدا بپرهیزید تا شکر نعمت او را بجا آورده باشید!
خدا همان است که در بدر و خیبر مسلمین را یاری کرد؛ همانکه فکر میکنیم در دورهی غیبت مرده است. همان که سنتهایش را نمیشناسیم و نمیخواهیم به دستفرمانش تن دهیم. همانکه به بندگان صالحش عزت داده. همانکه بیرون از ماتریکس نشسته و دستوپازدن ما برای دنیای فانی را مینگرد...
امروز نیروهای مقاومت در غزّه و لبنان دارند به متن قرآن عمل میکنند:
«اُذِنَ لِلَّذینَ یُقاتَلونَ بِاَنَّهُم ظُلِموا وَ اِنَّ اللَهَ عَلیٰ نَصرِهِم لَقَدیر (حج ۳۹)
به مسلمانان که مورد قتل قرار گرفتهاند رخصت (جنگ با دشمنان) داده شد، زیرا آنها از دشمن سخت ستم کشیدند و همانا خدا بر یاری آنها قادر است.
با این تاکیدات قرآن، نصرت الهی حتمیه اما نصرت خدا، بعد از به پاخاستن و حركت مظلومینه و «مقاومت» شرط این وعدهی الهیه «أُذِنَ...إِنَّ اللَّهَ عَلى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در شرایطی که غرب تمام آبرو و امکاناتش رو گذاشته برای اسرائیل، کشور مسلمان اردن موشکهای ایران رو رهگیری میکنه و عربستان موشکهای یمن رو. مصر گذرگاه رو روی غزه میبنده و ترکیه به اسرائیل غذا صادر میکنه. برادر ایرانی من هم حق به جانب ضرب المثلی رو تکرار میکنه که «چراغی که به خانه رواست...»
تجسم این آیه قرآن وضعیت امروز ماست:
وَالَّذِينَ كَفَرُوا بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ إِلَّا تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ فِي الْأَرْضِ وَفَسَادٌ كَبِيرٌ (انفال ۷۳)
آنان که کافر شدند نیز دوستدار و مددکار یکدیگرند و شما مسلمین اگر (این دستور را، اتحاد را) انجام ندهید، فتنه و فساد عظیمی در زمین روی میدهد.
و فتنه و فساد عظیم؟ مثلا همین کودک مسلمان...
پسنوشت
آیاتی که به داستان نبرد طالوت و جالوت میپردازد، خیلی جذاب و پر از وقایع عجیب است؛ اما در آخر قرآن م
اینجا گفته بودم این داستان طالوت و جالوت خیلی جالبه و قرآن به ما علت اون نبرد رو گفته.
سموئیل از پیامبران بنی اسرائیل بود که طالوت، از نوادگان بنیامین، رو فرمانروای قوم و فرمانده سپاه علیه جالوت کرد. داود علیهالسلام هم، از نوادگان لاوی، کسی بود که جالوت رو با ابزار سادهی تیرکمان سنگی (همون پلخمون مشهدیها) کشت و بعدا به پیامبری مبعوث شد. (بنیامین و لاوی رو هم از سریال حضرت یوسف علیه السلام میشناسید دیگه!)
حالا اینا رو همینطوری برای معرفی نوشتم تا بهانهای باشه برای یک پیام دیگه از قرآن. البته نوشته کوتاهی نیست اما قشنگه (چون یکی از رفقا نوشته میتونم ازش تعریف کنم!) لذا به درد توییت کردن نمیخوره ولی میشه در پیامرسانها منتشرش کرد یا اگه کسی خواست به صورت یک رشته استوری دربیاره.
📜 امروز به روایت دیروز
▪️اتباع دولت آقای جالوت
▫️نمی گویم عقل کنار برود! اصلا! ولی گاهی ته تدبیر می رسد به آن جا که ایستاده ای جلوی کوه مشکلات و طبق محاسبات، بدبخت شده ای!
اهل محاسبات لشکر ایستادند یک طرف و گفتند: «لا طاقَةَ لَنَا الْيَوْمَ بِجالُوتَ وَ جُنُودِهِ» که به زبان خودمانی می شود: «آقا اینا خیلی زیادن و کار ما نیست اصلا جلوی این ها وایسیم!» و در مقابل، عده ای سر بلند کردند به گفتنِ «چشم می ترسه و دست کار می کنه! انقدر نترسید بابا! هنوز نرسیده، نیومده، نجنگیده، هی بگید نمیشه نمیشه! خدا بزرگه! انقدر بزرگ که گاهی یه جمع کوچیک رو جلوی یه لشکر، سربلند می کنه. صبر داشته باشید عزیزان! صبر!» که البته به زبان قرآنی می شود: «كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَليلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَ اللَّهُ مَعَ الصَّابِرينَ».
▫️بی تدبیری نبود. طالوت تصمیم داشت سرِ یک آب خوردن ساده، جمعیت را پالایش کند! ابتدای مسیر افراد زیادی همراه بودند ولی وسط راه، یک عده برخلاف دستور، آب خوردند. به همین سادگی خیلی ها حذف شدند! تصور کنید! لشکر جالوت با دنیایی از نفرات در مقابل ایستاده، بعد این سمت فرمانده لشکر سرِ آب خوردن گفته خیلی ها حق شرکت در جنگ را ندارند! افراد باقی مانده هم در دو دسته ی «موافق جنگ» و «کار ما نیست بجنگیم با اینا!» تقسیم شدند! همینجا یک سوال! محاسبات می گوید برنده جنگ چه کسی است؟! طالوت یا جالوت؟! لشکر کم یا لشکر زیاد؟!
▫️اوضاع آشنا نیست؟! آدم خیال می کند اوایل انقلاب است و سر تسخیر سفارتی دولت استعفا داده، چند وقت بعد جنگ شروع شده و بر پیشانی اولین رئیس جمهور مهر بی کفایتی سیاسی خورده و بر پیشانی دومین، شهادت! کل دنیا جلوی رویت، یک عده که فرار کرده اند و همه جمعیت باقی مانده هم البته موافق جنگ نیستند. شاید آشناتر برای ما، اوضاع امروز فلسطین و لبنان و یمن و شاید اوضاع ایران باشد.
▫️برگردیم به قرآن. آخر ماجرای طالوت چه شد؟! برگردیم به تاریخ! آخر هشت سال جنگ تحمیلی چه شد؟! ما پیروزی طالوت را دیده ایم، پیروزی هشت سال دفاع مقدس را هم. ان شاءالله پیروزی های بعدی را هم خواهیم دید. فقط نباید حرف طالوت فرمانده را زمین بگذاریم. فقط باید به خدا امید داشته باشیم. فقط باید صبر کنیم. چند سال؟! گاهی پنج شش ساعتِ وعده صادق، گاهی هشت سال. ولی وعده ی پیروزی حتمی است. که در این مسیر، آن هایی که به خدا امید دارند پیروز ماجرایند. آن هایی که صبر می کنند بر مواضع درست. بر بدیهیات واضح قرآنی.
▫️فقط آخر قصه محض احتیاط بپرسم خدای نکرده که فکر نمی کنید صبر یعنی دست روی دست گذاشتن و مثل جغد به دیوار زل زدن؟!! هوم؟!
پدر و مادرش اهل عسقلان بودند اما سال ۱۹۴۸ با اعلام استقلال اسرائیل اونها رو از اونجا اخراج کردند. یحیی سنوار تو اردوگاه آوارگان خان یونس متولد شد و در اردوگاه جنین مدرسه رفت. سنوار که حالا باید بهش گفت «شهید یحیی سنوار» فرزند سرزمینهای تحت اشغاله. حالا با شهادتش چقدر از کودکان این اردوگاهها انگیزهی سنوار شدن پیدا میکنن؟
امیرالمومنین علیهالسلام فرمود:
بازماندگان شمشير، دوام و بقايشان فزونتر و فرزندانشان بيشترند.