اولا: این تصویر، بچه ی زیر برف را نشان می دهد که از کلیپی گرفته شده است که مربوط به ایران نیست.
در سیستان و بلوچستان، بعد از سیل اخیر، برف نیامده است.
ثانیا: از همان لحظات اول سیل، وسایل گرمایشی و پتو و چادر در اختیار مردم قرار گرفت.
ثالثا: بالاترین مقام اجرایی کشور امروز شخصا در مناطق سیل زده حاضر و مدیریت بحران را بر عهده گرفتند.
رابعا: کمک به کشورهای مظلوم، وظیفه ی هر مسلمان و انسان است که البته هزینه ی آن از بودجه ی نظامی کشور است.
خامسا: اگر هزینه های جمهوری اسلامی در کشورهای مظلوم منطقه نبود، موافق و مخالف، فرصت شبهه پراکنی و پاسخگویی پیدا نمی کردند و باید دغدغه ی کشور و ناموس خود را حل می کردند.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
#سیستان
@pasokhsara
💠 نیت نماز را اشتباهی به زبان آوردن
💬 سوال:
به زبان آوردن نیت اشتباه، نماز صحیح است؟
✅ پاسخ:
هرگاه فردی به نماز ایستاده و نیت قلبی کرده اما در زبان و خیال خود غیر از نیت قلبی داشت، مثلاً هنگام ظهر قصد نماز ظهر را داشت، ولی اشتباها گفت؛ چهار رکعت نماز عشا می خوانم نمازش صحیح است.
🔷 برداشت غلط:
بسیاری بر این باورند که نیت باید به زبان آورده شود، در حالی که لازم نیست نیت را به زبان بیاورد، بلکه همین قدر که انگیزه انسان از این کار، نماز خواندن برای خدا باشد کافی است.
📚 پینوشت:
العروه الوثقی، فصل فی النیه، مسئله 17
#احکام
@pasokhsara
216.8K
༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕࿇༅⊹━┅┄
⁉️سلام استاد گرامی.چرا شنیدن صدای زنان بلحاظ شرعی حرام است؟مگر صدای زن و مرد چه تفاوتی دارد؟
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
#حدیث
🔸 سفارش حضرت امام رضا "علیه السلام" در جمعه آخر ماه شعبان
ابوصلت هَروى نقل کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان به خدمت حضرت امام رضا (علیه السّلام) رفتم. حضرت فرمود:
▫️اى أباصلت! بیشتر ماه شعبان گذشت و این جمعه آخر آن است. پس در باقیمانده این ماه، تقصیرهایى را که در روزهای گذشته داشتهای، تدارک و تلافى کن. به آنچه که برایت سودمند است، روی آور، و از آنچه که نفعی به تو نمیرساند، بپرهیز؛
▫️بسیار دعا و استغفار کن و زیاد قرآن بخوان و از گناهان خود به درگاه خداوند توبه کن، تا ماه رمضان در حالی به تو روی آورد که تو خود را براى خدا خالص گردانیده باشی!
▫️امانت و حقی بر گردن خود باقی مگذار و آن را ادا کن، و کینهای از مؤمنین در دل نداشته باش، و گناهی را که مرتکب آن بودهای ترک کن.
از خدا بترس و در نهان و آشکار بر او توکّل کن و هر که بر خدا توکّل کند خداوند او را بس است.
📚 عیون أخبارالرضا، ج2، ص51
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
💠 تفاوت حد ترخص و مسافت شرعی
🔹 طبق نظر آیت الله خامنه ای مسافت شرعی هشت فرسخ (حدود ۴۱ کیلومتر) است، هرچند به صورت رفت و برگشت باشد، البته در این صورت باید مسیر رفت حداقل ۲۰/۵ کیلومتر باشد، ولی حد ترخص مکانی است که در آنجا اذان شهر شنیده نمی شود.
🔹 طبق تحقیقات انجام گرفته حد ترخص از آخر شهر حدود ۱۳۵۰ متر می باشد.
🔹 نکته: مسافری که از شب قبل قصد سفر کرده و پیش از ظهر به مسافرت میرود، نمی تواند تا قبل از رسیدن به حد ترخص روزة خود را افطار کند و درصورتی که پیش از آن افطار کند، بنابر احتیاط کفارة افطار عمدی روزة ماه رمضان بر او واجب است. البته چنانچه از حکم مسأله غافل بوده، کفاره ندارد.
📚سایت مراجع عظام
#احکام
@pasokhsara
❓در کجای قرآن آمده که باید سی روز روزه گرفت؟ و چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت تر است؟
✅پاسخ:
🍃با توجه به این که پرسش از سه بخش تشکیل شده به همان ترتیب، پاسخ آن را ضمن نکاتی بیان می کنیم:
1⃣. با توجه به حکیم بودن خداوند که کارهای عبث و بیهوده انجام نمی دهد، اجمالاً می دانیم تمام تکالیف بندگان از جمله روزه که از جانب خداوند تشریع شده بر اساس مصالح و مفاسد تدوین شده است.
2⃣. گرچه تمام فروعات و جزئیات احکام در قرآن نیامده هم چنان که کیفیت نماز و تعداد رکعات آن در قرآن بیان نشده، امّا در مورد روزه باید گفت که مقدار ماه و روز آن در قرآن به طور روشن بیان شده است:
الف. شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ ... فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ ... ، ماه رمضان چنان ماهی است که در آن قرآن نازل شده ... پس آن که از شما این ماه را دریابد باید آن را روزه بدارد... [1]و می دانیم که یک ماه، 30 یا 29 روز است.
ب. وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّى یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَى اللَّیْلِ، بخورید و بیاشامید تا نمودار و جدا شود براى شما رشته سفید از رشته سیاه از فجر سپس روزه را تا شب به پایان رسانید.[2]
3⃣. اما در مورد این که چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت تر است باید گفت:
الف) قانون گذار در تمام ادیان الاهی یکی است همان طور که بیان شد تشریع و وجوب احکام در تمام ادیان الاهی از جانب خداوند است.
ب) با توجه به این که دین اسلام نسبت به ادیان گذشته، دین کامل و جامعی است؛ از این رو احکامش نسبت به احکام سایر ادیان تفاوت می کند که در این تفاوتها گاهی شاید تکلیف سخت تر و گاهی نیز آسان تر باشد که در هر حال تصمیم خداوند است.
ج) گرچه شاید امروزه با توجه به تحریفاتی که در ادیان سابق به وجود آمده پیروان دیگر ادیان، عبادت روزه را با مقدار و شرایطی آسان تر برگزار می کنند، امّا بر اساس برخی منابع روایی، روزه اهل کتاب تا زمان پیامبر اسلام (ص) بیشتر از مسلمانان بوده است.
امام مجتبی (ع) نقل می کند که روزی یک نفر یهودی خدمت پیامبر اسلام (ص) رسید و مسایلی را پرسید که از جمله آن، این بود که چرا خداوند روزه را بر امّت تو سی روز قرار داد، اما در امت های دیگر بیشتر؟ ...[3]
__
📚منابع:
1_ بقره، 185.
2_ همان، 186.
3_ حر عاملی، وسائل الشیعة، ج 10، ص 240 و 241، ح 13317، مؤسسه آل البیت علیهمالسلام، قم، 1409 هـ ق
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام
صبح بخیر 🌱
@javadheidari110
✅ اول نماز یا افطار❓
🔰برای پاسخ دادن به این سوال که در ماه مبارک رمضان؛ هنگام اذان، ابتداء افطار کنیم و بعد نماز بخوانیم و یا نمازمان را بخوانیم و بعد از آن افطار کنیم؟ به سراغ روایات آل الله علیهم صلوات الله رفتم.
مرحوم شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه، باب زیبایی گشوده اند با این عنوان« اسْتِحْبَابِ تَقْدِيمِ الصَّلَاةِ عَلَى الْإِفْطَارِ إِلَّا أَنْ يَكُونَ هُنَاكَ مَنْ يَنْتَظِرُ إِفْطَارَهُ أَوْ تُنَازِعَهُ نَفْسُهُ إِلَيْه»؛ «مستحب بودن مقدم کردن نماز بر افطار مگر در جایی که کسی منتظر افطار کردن با اوست و یا کسی که با خود در این که افطار کنم یا نماز بخوانم درگیر است».(1)
در این باب به پنج روایت از حضرات معصومین علیهم السلام اشاره شده است که یکی از روایات را تقدیم می کنم:
🔵امام صادق علیه السلام فرمودند: «إِنْ كَانَ مَعَهُ قَوْمٌ يَخْشَى أَنْ يَحْبِسَهُمْ عَنْ عَشَائِهِمْ فَلْيُفْطِرْ مَعَهُمْ وَ إِنْ كَانَ غَيْرُ ذَلِكَ فَلْيُصَلِّ ثُمَّ لْيُفْطِر»؛ «اگر همراه روزه دار افرادی هستند که نماز خواندن، آن ها را از افطار کردن باز می دارد، اول افطار کند و اگر چنین نیست، ابتدا نماز بخواند و بعد افطار». (2)
♦️نتیجه اینکه: خواندن نماز بر افطار کردن مقدم است مگر اینکه خانواده سر سفره ی افطار منتظر روزه دار هستند و یا با افطار کردن، نماز خواندن ما با آرامش و اطمینان قلب بهتری به جا آورده می شود.
ما را هم از دعای خیرتان بی بهره نفرمایید.
📚پی نوشت ها:
1. وسائل الشيعة، ج10، ص: 149
2. وسائل الشيعة، ج10، ص: 150
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
تاثیردعا برسلامت روان
تحقیقات تجربی نشان داده است که ذکر، دعا و نیایش، در پیشگیری و درمان اضطراب نقش اساسی دارد. باور به این که خدایی هست که موقعیتها را کنترل میکند و مسئول روزی انسانهاست، تا حد زیادی اضطراب ناشی از فقر، بیکاری، بیماری و... را کاهش میدهد، به گونهای که افراد مؤمن ارتباط خود را با خداوند، مانند ارتباط با یک دوست بسیار صمیمی توصیف میکنند و بر این باورند که میتوان با نیایش، تأثیر منفی بیماری و فقر را بر روان کنترل کرد. به همین دلیل، با دعا و نیایش میتوان به شیوهای مؤثر اضطراب را کاهش داد و از آن پیشگیری کرد.
از آنجا که دعا، احساس سبکی و آرامش را برای فرد به ارمغان میآورد و هراس و نگرانی را از او میزداید، تأثیر دعا بر پیشگیری از اضطراب و به طور کلی در بهبود اختلالهای روانی، از جمله اضطراب، انکارناپذیر است. در نتایج تحقیقات در کشورهای دیگر، افراد دارای باورهای مذهبی با بهرهگیری از دعا و نیایش، در مقایسه با افراد غیرمذهبی زودتر درمان شدند.
(برگرفته ازپایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی )
#کارشناس_مشاوره
#دعا
#سلامت_روان
# @pasokhsara
💠پرسش:
⁉️آیا حقیقت دارد؛ شیاطین در ماه رمضان، به زنجیر کشیده میشوند؟ اگر اینچنین است، چرا افراد گناه می کنند؟
✍️پاسخ:
1️⃣نکته اول: در روایات متعدد، تصریحشده است که: شیاطین با آغاز ماه رمضان، به زنجیر کشیده میشوند.
امام باقر علیهالسلام به نقل از رسول مهربانیها، میفرماید: «...إِذَا طَلَعَ هِلَالُ شَهْرِ رَمَضَانَ غُلَّتْ مَرَدَةُ الشَّیَاطِینِ...»؛ « آن هنگام که هلال ماه رمضان سر برآورد، شیطانهایراندهشده به زنجیر کشیده میشوند». (1)
2️⃣نکته دوم: توجه داشته باشیم :
✅ الف ) : عامل گناه در انسان فقط شیاطین نمیباشند بلکه «نفس» انسان اگر تربیتنشده باشد، عامل تشویقکننده به گناه هست.
✅ب ) : هرچند شیاطین در ماه رمضان در غل و زنجیر هستند؛ اما اعمال و رفتار افراد، سبب آزادی آنهاشده و به همین سبب می¬تواند اثرگذار باشند.
پیامبر خدا فرمود: «...وَ الشَّيَاطِينَ مَغْلُولَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُسَلِّطَهَا عَلَيْكُم...»؛ «و شیاطین را بستهاند، از پروردگارتان تقاضا کنید که آنها را بر شما مسلط نگرداند». (2)
پ📚ینوشت ها:
1. الكافي (ط - الإسلامية)، ج4، ص: 67
2.الأمالي( للصدوق)، النص، ص: 95
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
✍روزه داری وافزايش تحريك پذيري و بد خلقي در بعضی از افراد
گاهي در ماه رمضان، افزايش تحريك پذيري و بدخلقي (به خصوص در افراد سيگاري و مصرف كنندگان كافئين) ديده مي شود كه بخشي از اين تغييرات ناشي از تغييرات شيوه زندگي افراد و به علل زير است :
- خواب ناكافي
- محدود شدن مصرف تنباكو و سيگار
- محدود شدن نوشيدن چاي و قهوه در طول روز
- كاهش كالري دريافتي يا مقدار غذاي مصرفي
- محدود شدن مصرف مايعات در طول شبانه روز
- سردردهاي ماه رمضان نيز ممكن است سبب بدخلق شدن افراد شود
با كنترل هر يك از عواملي كه مي تواند اثر سوئي بر خلق و خوي داشته باشد، مي توان اثرات نامطلوب آن ها را بر سلامتي روان مهار كرد و زمينه را براي بهره گيري از آثار مفيد و بركات معنوي اين ماه فراهم نمود. براي اين منظور رعايت نكات زير توصيه مي شود:
👈- در وعده هاي غذايي بخصوص سحري، غذاهايي مصرف شود كه خطر افت قند خون را در طول روز كاهش مي دهند (مانند نان و غلات سبوس دار و ميوه و اجتناب از مصرف زياد مواد قندي).
👈- آب و مايعات كافي در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.
👈- وعده سحري حتمأ خورده شود.
( برگرفته از پایگاه اینترنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران)
#کارشناس_مشاوره
#روزه
@pasokhsara
⭕️ روزه ی کله گنجشکی در سیره ی تربیتی اهل بیت علیهم السلام 😊
🔵امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
⬅️ما اهلبیت از هفت سالگی پسرانمان را امر به روزهگرفتن میکنیم؛ به هر مقدار که توان آن را داشته باشند. مثلا تا نصف روز یا بیشتر یا کمتر. پس هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنان غلبه کرد، افطار میکنند. ما این کار را انجام میدهیم تا فرزندانمان عادت به روزه پیدا کرده و تحمل آن را پیدا کنند. شما نیز از نه سالگی پسرانتان را به روزهگرفتن امر کنید؛ به هر میزان که توان آن را دارند. پس هرگاه که تشنگی بر آنان غلبه کرد، افطار کنند.
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه عَنْ أَبِيه ع قَالَ إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي خَمْسِ سِنِينَ فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ ونَحْنُ نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ إِنْ كَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ والْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى يَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ ويُطِيقُوه فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ إِذَا كَانُوا بَنِي تِسْعِ سِنِينَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا
📚الكافي، ج۳، ص ۴۰۹
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
🔷 #احکام_روزه
🔹 روزه های واجب :
1️⃣ روزهی ماه مبارک رمضان
2️⃣ روزهی قضا
3️⃣ روزهی کفّاره
4️⃣ روزهی روز سوّم از ایّام اعتکاف
5️⃣ روزهی بدل از قربانی در حجّ تمتّع
6️⃣ روزه مستحبّی که به واسطهی نذر و عهد و قَسَم واجب شده است .
7️⃣ روزهی قضای پدر [ فوت شده ] و بنابراحتیاط واجب مادر [ فوت شده ] که بر پسر بزرگ واجب است .
#احکام
#روزه
منبع:
📚 رساله رهبری ، احکام عبادات ، صفحه ۲۷۴
@pasokhsara
🔴آرزوهای پس از مرگ👇
✍۹ آرزویی که انسان بعد از مرگ میکند و در قرآن ذکر شده است:
1⃣ يَا لَيْتَنِیٖ كُنْتُ تُرَابًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ خاک میبودم.
(ﺳﻮﺭه نبأ، آیه ۴۰)
2⃣ يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِیٖ؛
ﺍی ﮐﺎﺵ برای آخرت خود چیزی پیش میفرستادم.(سوره فجر، آیه ۲۴)
3⃣ يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُوتَ كِتَابِيَهْ؛
ﺍی ﮐﺎﺵ نامه اعمالم برایم داده نمیشد.
(ﺳﻮﺭه حاﻗﺔ، آیه ۲۵)
4⃣ يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِیٖ لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ فلان انسان را به دوستی نمیگرفتم.
(ﺳﻮﺭه فرﻗﺎﻥ، آیه ۲۸)
5⃣ يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَ؛
ﺍی ﮐﺎﺵ فرمانبرداری الله و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم را میکردیم.
(ﺳﻮﺭه أﺣﺰﺍﺏ، آیه ۶۶)
6⃣ يَا لَيْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ راه و روش رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را تعقیب میکردم.
(ﺳﻮﺭه فرﻗﺎﻥ، آیه ۲۷)
7⃣ يَا لَيْتَنِیٖ كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمً؛
ﺍی ﮐﺎﺵ من هم با آنها میبودم، حال کامیابی بزرگ حاصل میکردم.
(ﺳﻮﺭه نساء، آیه ۷۳)
8⃣ يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّی أَحَدًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ با رب خود کسی را شریک نمیآوردم.
(ﺳﻮﺭه کهف، آیه ۴۲)
9⃣ يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِين؛
ﺍی ﮐﺎﺵ راهی پیدا شود که دوباره به دنیا برگردیم و نشانیهای رب خود را انکار نکنیم و از جمله مؤمنین شویم.
(ﺳﻮﺭه أﻧﻌﺎﻡ، آیه ۲۷)
اینها آرزوهایی هستند که انسان بعد از مرگ دارد در حالیکه در آن زمان، دیگر فرصتی برای جبران وجود ندارد؛ پس امروز به فکر باشیم.
#کارشناس_کلام
@javadheidari110
روزهداری دارای مراتب و درجات گوناگونی است. پرهیز از خوردنیها و نوشیدنیها و مبطلات روزه گام اول روزهداری است؛ اما اگر انسان بخواهد بهمراتب بالاتر دست یابد علاوه بر اینکه باید تخلیهٔ روح از رذایل اخلاقی مدنظر گرفته شود، تحلیه روح به فضائل اخلاقی نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد.
پرهیز از بدخلقی و تمرین برای بالا بردن سعهصدر و صبر و همچنین تحمل سختیهایی که بهواسطه روزه گرفتن و یا افطاری دادن و یا حتی خدمت رساندن به دیگران با زبان روزه بر انسان تحمیل میشود از مهمترین توصیههای اخلاقی این ماه است تا انسان مؤمن در سایه این دستورات اخلاقی موفق به تهذیب گردد.
روزه تمرینی یکماهه برای خودسازی است. در مسیر خودسازی گاهی انسان مجبوراست تشنگی را تحمل کند و گاه گرسنگی را، گاهی مجبور است عفو و گذشت در برابر دیگران داشته باشد و گاه مجبور است از تن و جسم خود بیشتر کار بکشد و بیشتر خدمترسانی کند، گاهی نیز تحمل سختی برای دیگران مثل فراهم کردن سحری و افطاری و خدمت به روزهداران میتواند در مسیر خودسازی انسان را جلو بیندازد.
برخی از افراد ممکن است در جهت تهذیب نفس ماهها تلاش به خرج دهند اما چیز کمی عایدشان شود ولی همین تلاشها در ماه مبارک رمضان ارزشافزوده دارد و چهبسا همین تحمل و صبر و خدمترسانیها باب توفیقات مضاعفی را به روی انسان بگشاید.
#کارشناس_اخلاق
#مراتب_روزهداری
@pasokhsara
✍روزه داری وكاهش اضطراب، بي خوابي و افسردگي
اضطراب عبارت است از يک احساس هراس و دلواپسی که به فرد دست میدهد و شامل عدم اطمينان و درماندگی است. وقوع مجدد موقعيتهايی که قبلاً استرس زا بودهاند يا طی آنها به فرد آسيب رسيده است باعث اضطراب در افراد میشود. افسردگي نيز حالتي است كه با احساس غمگینی، اعتماد به نفس پایین و بی علاقگی به هر نوع فعالیت و لذت روزمره مشخص میشود. افسردگی مجموعهای از حالات مختلف روحی و روانی است که از احساس خفیف ملال تا سکوت و دوری از فعالیت روزمره بروز میکند.
روزه داري و ساير عبادات اسلامي، با متوجه كردن افراد به سوي خداوند باعث ايجاد نوعي آرامش روحي و رواني در انسان مي شود كه مي تواند در خودسازي، مقابله با استرس و در نتيجه كاهش اختلالات رواني مؤثر باشد و سلامت رواني فرد را بهبود بخشد.
نمونه هايي از آثار مثبت ماه رمضان بر سلامتي روان عبارتند از:
- كاهش ميزان عصبانيت
- كاهش ميزان خودكشي
- كاهش آمار جرم
)برگرفته از پایگاه اینترنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران)
#کارشناس_مشاوره
#روزه
@pasokhsara