پرسش:
من خيلي از خداوند دور شدهام و اصلاً به خواندن نماز اهميت نميدهم از شما ميخواهم كمكم كنيد تا مشکل کاهل بودن من در نماز حل شود؟
پاسخ: ( بخش آخر)
براي اقامه نماز حقيقي و انس و علاقه به آن نكات زير را به دقت مطالعه نماييد:
1. رفيق نارفيق
يك دقيقه رفقايي كه با آنها رفت و آمد داريد را مرور كنيد. چقدر اهل نماز هستند؟ اگر اهل نماز نيستند مطمئن باشيد يكي از علّتهاي كم ميلي شما به نماز همين مسأله هست.
ممکن است بگویید من حواسم خيلي جمع است. با آنها رفت و آمد دارم، اما اخلاق و رفتار آنها در من اثري ندارد. شك نكنيد شيطان بهتر از اين نمي تواند كلاه سر آدم بگذارد كه انسان اين قدر به خودش اعتماد كاذب داشته باشد. آخر مگر مي شود انسان با كسي دوست باشد و هيچ اثري از او نگيرد؟
حضرت امام صادق علیهالسلام ميفرمايند:
« كسي كه با رفيق بد همنشين شود سالم نميماند و سرانجام به ناپاكي آلوده ميشود.»(1)
آیا مي توان ادعا كرد رفيق من هيچ تأثيري بر من ندارد؟ حداقل تاثير رفيق بد اين است كه انگيزه و ميل انسان را به كارهاي خوب كم ميكند.(اگر او را گمراه نكند.)
اين سخن زيباي پيامبر اكرم خواندني است كه میفرمایند:
«حكايت همنشين بد مثل [كوره] آهنگري است اگر جرقه هاي آتش آن تورا نسوزاند بوي بد آن به تو ميرسد.»(2)
نقش دوست در زندگي ما آنقدر زياد است كه در روز قيامت حسرت عدهاي از جهنميان به خاطر رفاقت با بعضي افراد گمراه است.
«يا وَيْلَتي لَيْتَني لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَليلاً (3)
اي واي بر من، كاش فلان (شخص گمراه) را دوست خود انتخاب نكرده بودم!»
بنابراين در قطع يا حداقل كم كردن رابطه با افراد بي نماز و از سوي ديگر رفاقت با دوستان متدين و اهل نماز شك نكنيد.
2. غفلت
گاهي همه موارد گفته شده را ميدانيم ولي آنچنان زندگي، ما را سرگرم كرده كه از بسياري از حقايق غافل ميشويم. ميدانيم خدايي هست، آخرت و حساب و كتابي هست، روزي هست كه براي تك تك اعمالمان بايد جواب پس بدهيم، ميدانيم، اما غافل شدهايم. بعضي اوقات اينقدر غافل ميشویم كه ديگر فرصت جبراني نخواهد بود. قرآن كريم ميفرمايد:
« وَ اقْتَرَبَ الْوَعْدُ الْحَقُّ فَإِذا هِيَ شاخِصَةٌ أَبْصارُ الَّذينَ كَفَرُوا يا وَيْلَنا قَدْ كُنَّا في غَفْلَةٍ مِنْ هذا بَلْ كُنَّا ظالِمين(4)
و وعده حقّ [قيامت] نزديك ميشود در آن هنگام چشمهاي كافران از وحشت از حركت بازميماند (ميگويند:) اي واي بر ما كه از اين (جريان) در غفلت بوديم بلكه ما ستمكار بوديم!»
بعضي اوقات لذت بعضي گناهان يا شيريني بعضي سرگرميهاي دنيا و زندگي ما را حسابي غافل مي كند، طوري كه از نياز جان خود غافل مي شويم.
پي نوشتها:
1 . تحف العقول عن آل الرسول ص، ص 376.
2. نهج الفصاحة ص714.
3 . سوره مباركه فرقان آيه 28.
4. سوره مباركه انبياء آيه 97.
#کارشناس_اخلاق
#کاهل_نماز
@pasokhsara
حواستان به برنامههای دشمن باشد. قصد دارند کینهی خود را بعد از شکست پروژهی مهسا، در ماهِ عزیزِ محرم نشان دهند.
یکی از اثرات مهم ماه محرم، ایجاد همبستگی میان مردم است. اینکه همگان با وجود تفاوتهای متعدد، برای یک امر مقدس میگریند و عزاداری میکنند نقطهی قوت این ماهِ عزیز است.
از سوی دیگر چالش بدپوششی مدتهاست ما را درگیر کرده است.
حالا دشمن قصد دارد با تبلیغ بیحجابی و تشویق بدحجابان برای شرکت در مجلس عزاداری از یکسو و ترغیب مذهبیها برای نهیازمنکر از سوی دیگر، این دو گروه را به جان هم بیندازد آن هم نه کفِ خیابان، بلکه در فضاییکه به نام اباعبدالله برپا شده است اعم از خیابان، مسجد، هیئت، امامزاده و ....
دقت کنیم که مجلس عزا متعلق به تمام عالَم و آدم است پس برایش مرزی قائل نشویم.
نهی از منکر واجب است و اگر شرایطش مهیا بود در کمال ادب و با رفتاری بزرگمنشانه انجام گیرد.
گاهی حتی بهتر است تذکرات به طور کلی و توسط خطیب یا مداح یا خادم انجام پذیرد تا موضوع به دعوای شخصی ختم نشود.
لطفا از برخوردهای لسانی و فیزیکی بهشدت دوری کنید تا طعمهی لنزهای دوربینِ مغرضان نگردید.
یادمان بماند که امام حسین متعلق به تمام بشریت است انحصارطلب نباشیم.
#کارشناس_اخلاق
#محرم
#مجلس_عزا
@pasokhsara
💠 مقدار پوشش زنان در نماز
🔹 - زن باید موقع نماز، تمام بدن و موی خود را بپوشاند ولی پوشاندن صورت به مقداری که شستن آن در وضو واجب است و دستها و پاها تا مچ، لازم نیست. البته در صورت وجود نامحرم، باید پاها تا مچ نیز پوشانده شود.
🔹 - چانه جزیی از صورت است و پوشاندن آن در نماز بر زن واجب نیست ولی قسمت زیر چانه جزء صورت نیست و پوشاندن آن واجب است.
🔹 - در نماز میّت پوشش واجب نیست؛ اگر چه احتیاط مستحب است.
🔹 - در نمازهای مستحب نیز مانند نماز واجب، پوشش شرط صحّت نماز است.
🔹 - در نماز احتیاط و قضای اجزای فراموش شده و بنابر احتیاط واجب در دو سجدۀ سهو، باید بدن پوشیده باشد.
🔺 رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ بخش پوشش در نماز
#احکام
@pasokhsara
⭕️ #دانستنی_های_محرم
🖊در قرآن کریم، 41 مرتبه لعن و مشتقات آن آمده است.
خداوند رحمت خود را از گروه های مختلفی محروم کرده است.
در دعاها و زیارات اهل بیت علیهم السلام هم، لعن برخی از افراد و گروه ها آمده است.
لعن نوعی مبارزه ی لفظی است.
لعن یعنی مرزبندی بین من و فرد و گروه نفرین شده.
لعن بدین معناست که امروزه فکر کنم: این فرد چه کرده است که من مثل او نباشم.
نکته ی پایانی: لعن هیچ گونه سنگینی و جلب انرژی های منفی و از این صحبت های بی مبنای خرافی ندارد.
«اللَّهُمَّ الْعَنْ أَعْدَاءَهُمْ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ، وَ مَنْ رَضِيَ بِفِعَالِهِمْ وَ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُمْ». (صحیفه ی سجادیه)
#محرم
#لعن
#سنگینی
#خرافات
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
✍️نحوه برخورد با نوجوانان
فرزندان دختر و پسر شما در حال رشد و پیدا کردن استقلال خود می باشد.
علاوه بر این تواناییهای تفکر انتقادی و همدردی او نیز در حال بهبود است و میتواند مسائل را از دیدگاه دیگران راحتتر ببیند و درک کند.
در سن ۱۶ سالگی، نوجوان اغلب مشغول کشف و پرداختن به علایق و فعالیت های خود می باشد.
نوجوانان در این گروه سنی ممکن است مشکلات نوجوانان با والدین زیر را نشان دهد. بنابراین نگران نباشید و در صورت مشاهده این موارد رفتار بدی نشان ندهید:
-نگرانی بیشتری در مورد شکل بدن، ظاهر و لباس.
-بدخلقی شدید بخصوص با والدین
-نشان دادن علاقه زیاد به گروه های دوستی
-نادیده گرفتن والدین
-استرس ناشی از تکالیف و شرایط مدرسه
-مشکلات غذا خوردن (پرخوری یا کم خوری)
- افسردگی و اضطراب زیاد که ممکن است باعث رفتار های نگران کننده ای مانند اعتیاد شود.
#کارشناس_مشاوره
@pasokhsara
✍نحوه برخورد با نوجوان:
1 به او اجازه دهید اشتباه کند.
به او بگویید که همه انسان ها اشتباه می کند ولی به او بفهمانید که برخی از اشتباهات صدمه های جبران ناپذیری به همراه دارند. می توانید برای نزدیک شدن به آن ها از خاطرات خود یا تجربیاتی که شنیده اید برای آن ها بگویید تا هم منظور خود را بهتر بیان کنید هم به آن ها نزدیک تر شوید.
توجه داشته باشید که عادی است که نوجوانان بیشتر به همسالان خود توجه کنند تا والدینشان، اما کودکانی که در خانواده خود به خوبی پرورش یافته باشند به تلاش های والدین برای حفظ ارتباط پاسخ می دهند. به یاد داشته باشید که تنبیه فقط نوجوان را از شما دور می کند، بنابراین برای بهبود مشکلات نوجوانان با والدین بهتر است که به مشاور مراجع کنید زیرا نوجوان بهتر به حرف مشاور گوش میدهد
۲.احساساتی نشوید
برای بهبود مشکلات نوجوانان با والدین به خود یادآوری کنید که آنچه او می گوید و انجام می دهد بازتابی از رفتار شما نیست. ممکن است از رفتار او خوشتان اما نباید آن را جدی بگیرید یا ناراحت شوید.
۳.دوستان نوجوان خود را ملاقات کنید و بشناسید.
حتما با دوستان فرزند خود ارتباط برقرار کنید به احتمال زیاد فرزند شما از این کار خوشش نخواهد آمد ولی می توانید او را برای شام یا ناهار دعوت کنید و کمی با او آشنا شوید. بهتر است شماره او را نیز داشته باشید یا با خانواده او نیز آشنا شوید. حل مشکلات نوجوانان با والدین سخت می باشد و کودک شما ممکن است مانع شود که با دوستان او ارتباط برقرار کنید اما شما باید راه خود را پیدا کنید.
با ما بمانید...
#کارشناس_مشاوره
#نوجوان
@pasokhsara
💠 تخمه و آجيل در ایام عزاداری
💬 پرسش: استفاده از تخمه و آجیل و مانند آن در ایام عزاداری چه حکمی
دارد؟
✅ پاسخ:
گرچه از نظر شرعي في نفسه اشکال ندارد، مناسب است شأن و حرمت ایام عزای اهل بیت علیهم السلام مراعات شود (امام خامنه ای).
اشکالی ندارد؛ اما اگر در عرف محل، این کار را نشانه شادی می دانند، بهتر است از این کار پرهیز شود (آیت الله مکارم)
🔺 سید علی خامنه ای، سایت، استفتائات، شماره ۸۰۱۶۲۲ و ۷۸۵۴۴۲ و ناصر مکارم شیرازی، سایت، استفتائات، احکام عزاداری، مجالس شادی در ایام عزاداری.
#احکام
@pasikhsara
💠 گوش دادن به موسیقی غیر مبتذل در ایام عزاداری
💬 شایسته نیست مومنان در ایام عزاداری اهل بیت علیهم السلام به شادی بپردازند و اگر به گونه ای باشد که عرفا توهین به حضرات معصومین علیهم السلام محسوب شود باید از آن اجتناب شود.
📚سایت آیت الله خامنه ای
@pasokhsara
✍حفظ تعادل در تعامل با نوجوان:
مهم ترین نکته ای که والدینی که فرزند نوجوان دارند باید به آن دقت کنند این است که زیاد نگران تغییر رفتار فرزندشان نشوند و گمان نکنند اتفاق بزرگی در حال رخ دادن است بلکه این تحولات طبیعی است. یکی از نکات مهم دیگر در برخورد با نوجوانان این است که پدر و مادرها از هرگونه نصیحت، مقایسه، به رخ کشیدن دیگران و تعریف از خود در سن مشابه او و تحقیر فرزندشان خودداری کنند.
با این که متاسفانه این رفتار، رفتار متداولی است اما نتیجه ای جز ایجاد حس منفی در نوجوان نسبت به خود، کسی که با او مورد مقایسه قرار گرفته و والدینش ندارد. اگر نوجوان دارای تفاوت های بارز رفتاری با خواهر یا برادر خود است، باید این تفاوت ها شناخته شود و ویژگی های شخصیتی هر فرد محترم شمرده شود و لزوما نخواهیم که رفتاری مثل سایر اعضای خانواده از فرزند نوجوانمان سر بزند
یکی دیگر از موارد قابل توجه این است که والدین گاهی زیادی سختگیری می کنند و آنقدر فضا را برای فرزندشان بسته نگه می دارند که او حق هیچگونه اظهار نظر و ابراز وجودی پیدا نمی کند. این مساله عواقب خاص خود را دارد که می توان به خانه گریزی، انزواطلبی، کمبود عزت نفس، ناتوانی در برقراری ارتباط های اجتماعی و شکست تحصیلی و بسیاری عواقب دیگر اشاره کرد. به همین جهت، باید به افرادی که در این سن هستند اجازه داد مخالفت کنند، اعتراض کنند، نظر بدهند و احساس کنند که در خانواده جایگاه خود را دارند و یک عضو منفعل نیستند که بود و نبودشان فرقی نداشته باشد. اما از سوی دیگر دیده می شود که برخی پدر و مادرها می خواهند زیادی به فرزندشان آزادی داده و حتی او را در انجام هر کار پرمخاطره ای همراهی می کنند. به طور کلی ما به والدین توصیه می کنیم برخلاف آنچه تصور می شود که باید با فرزندتان دوست باشید، نباید اینطور باشد چون شما دوست فرزندتان نیستید بلکه پدر و مادر او هستید و باید نقش خود را در خانواده حفظ کنید بنابراین لازم نیست دوست فرزندتان باشید اما لازم است که با او رفتار دوستانه داشته باشید.
آگاهی والدین از مسائلی که این دوران با خود همراه دارد و مطالعه آنها درباره نشانه های مربوط به تغییرات در این سن تا حدود زیادی می تواند از نگرانی آنها بکاهد و در درست رفتار
کردن با آنها موثر باشد.
#کارشناس_مشاوره
#نوجوان_والدین_نگرانی
@pasokhsara