📇 خلاصه تفسیر آیه ۶۷ - سوره مبارکه #غافر(مؤمن)
📚 مفسر: آیت الله #مکارم شیرازی (تفسیر نمونه)
🔸بار ديگر در ادامه آيات توحيدى به بخشى از" آيات انفسى" پرداخته مراحل تطور #خلقت_انسان را از خاك، و دوران جنينى، و دوران حيات در دنيا تا هنگام مرگ، در هفت مرحله بيان مى كند، تا هم عظمت قدرت و ربوبيت او روشن شود و هم مواهب و نعمتهايش بر بندگان.
🔹مى فرمايد" نخستين مرحله، مرحله #تراب و خاك است كه اشاره به آفرينش آدم جد نخستين ما از خاك مى باشد، و يا خلقت همه انسانها از خاك، چرا كه مواد غذايى كه وجود انسان و حتى نطفه او را تشكيل مى دهد اعم از مواد حيوانى و گياهى همه از خاك مايه مى گيرد.
🔸مرحله دوم مرحله نطفه است كه مربوط به همه انسانها جز آدم و همسرش حوا است.
🔹مرحله سوم مرحله اى است كه نطفه تكامل يافته، و نمو قابل ملاحظه اى نموده، و به صورت يك قطعه خون بسته در آمده است.
🔸بعد از اين مرحله" مضغه" (چيزى شبيه به گوشت جويده) و مرحله ظهور اعضاء، مرحله حس و حركت است.
🔹در اينجا چهارمين مرحله را مرحله تولد جنين ذكر مى كند، و مرحله پنجم را مرحله تكامل قدرت و قوت جسمى كه بعضى آن را سن سى سالگى مى دانند كه در آن حد اكثر نمو قواى جسمانى حاصل مى شود و بعضى آن را كمتر يا بيشتر گفته اند، البته ممكن است در افراد متفاوت باشد و قرآن از آن تعبير به" بلوغ اشد" كرده است.
🔸از آن به بعد مرحله #عقب_گرد و از دست دادن نيروها آغاز مى شود و تدريجاً دوران #پيرى كه مرحله ششم است فرا مى رسد.
🔹سرانجام پايان عمر كه آخرين مرحله است فرا مى رسد و انتقال از اين سرا به سراى جاويدان تحقق مى يابد.
🔸آيا با اين همه تغييرات و تطورات منظم، و حساب شده، باز هم جاى ترديد در قدرت و عظمت مبدأ عالم هستى و الطاف و مواهب او وجود دارد؟
🔹تعبير به" يتوفى" در مورد #مرگ اشاره به اين است كه" مرگ" در منطق قرآن به معنى #فنا و #نابودى_نيست، بلكه فرشتگان مرگ روح انسان را دريافت مى دارند و به عالم پس از مرگ منتقل مى سازن.
🔸اين نيز قابل توجه است كه تمام اين مراحل را با كلمه" ثم" به يكديگر عطف كرده، كه نشانه #ترتيب توام با فاصله است، جز مرحله اخير يعنى رسيدن به پايان زندگى كه به وسيله" واو" عطف شده، اين تفاوت تعبير ممكن است به خاطر اين باشد كه رسيدن به پايان عمر هميشه بعد از پيرى نخواهد بود چرا كه
🌸"بسيار جوان مرد و يكى پير نشد"🥀
و يا حتى افرادى قبل از رسيدن به دوران #جوانى مى ميرند.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بیانی لطیف از علامه استاد #مصباح: لذتهایی که حتی به ذهن انسان خطور نمیکند!
قدر لحظات زندگی را بدانید!
✅حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
به چیزی غیر از #توکّل و یاد خدا برای انسان، #آرامش حاصل نمیشود. و چیزی غیر از اعراض(رویگردانی) از یاد خدا و غفلت، زندگی را تلخ و ناگوار نمیکند.
📚 در محضر بهجت، ج ۲، ص۲۴۶
@qurantehran
#پله یازدهم ـ مرگ همانند سفر است.
✅حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
وای بر حال ما اگر دیندار نباشیم و روزی بیاید که تشخیص دهند ما چگونه و چه کاره هستیم و اسرار ما زیر و رو گردد و معلوم شود که از اهل دین نیستیم و داخل این دین شدهایم تا دنیای خود را آباد کنیم، و اعمال و رفتار ما سبب انحراف دیگران شده است!
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص ١٩٧
@qurantehran
عمل به آزمون.mp3
1.18M
💠 عمل به آزمون
🔹 یک مطلب در سوره مبارکه «حدید» هست که همان مطلب نورانی را وجود مبارک امیر مؤمنان(سلام الله علیه) فرموده است: ﴿لِكَیلا تَأْسَوْا عَلی ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ﴾؛ یعنی شما #تلاش و #کوشش خود را باید بکنید برابر آن راهی را که خدا به شما نشان داد. اگر این کوشش شما به جایی نرسید #نگران نباشید، چون شما نمیدانید آینده این کار چیست! اگر چیزی از دستتان رفت #غصه نخورید، چون نمی دانید آینده این کار چیست! اگر چیزی به دست آمد #مسرور نباشید، چون نمی دانید پایان این کار چیست!
🔸فرمود: اگر کاری انجام دادید که #رضای_خدا_و_پیامبر در آن بود، این فرح دارد؛ ﴿بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذلِكَ فَلْیفْرَحُوا﴾ امّا اگر یک مال، یک سمت، یک شغل، یک منصب، یک پست به دست آوردی، این را به عنوان #وظیفه داشته باشید و برابر این هم کار بکنید؛ امّا مسرور باشید که اگر یک وقت از دست شما رفت غمگین تان بکند و در اثر اندوهگین شدن از کار بمانید این درست نیست. فرمود: ﴿لِكَیلا تَأْسَوْا عَلی ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ﴾؛ آنچه را که داد شما مسرور نباشید، چون همه اینها #وسیله_آزمون است و آنچه را از شما گرفت اندوهگین نباشید، چون این یک #آزمایش است. انسان وقتی در کلاس آزمایش است در هر دو حال به وظیفه آزمون #عمل می کند. مشکل ما در این گونه از مسائل این است که
🔹خود را کارشناس می دانیم، یک؛
🔹 به جای اینکه #سراج_باشیم صراط هستیم، دو؛
خیال می کنیم راه را خود ما تعیین می کنیم؛ ...
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌴شب زیارتی امام حسین(ع)
🍃کربلا دلم دوباره بیقراره
🍃هوای دیدن تو داره
🌷 #صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
🌷 #شب_جمعه
🌷 #شبتون_حسینی
🌷 #التماس_دعا
@qurantehran
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم
🌺صفحه ۴۷۶ مصحف شریف
🌸 سوره مبارکه #غافر (مؤمن)
@qurantehran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
📇 خلاصه تفسیر آیه ۷۸ - سوره مبارکه #غافر(مؤمن)
📚 مفسر: آیت الله #مکارم شیرازی (تفسیر نمونه)
🔸باز براى مزيد تسلى خاطر و دلدارى پيامبر اشاره به وضع مشابه پيامبران پيشين مى كند، كه آنها نيز گرفتار چنين مشكلاتى بودند ولى هم چنان به راه خود ادامه دادند، و پيروزى را در آغوش گرفتند، مى فرمايد:" ما پيش از تو رسولانى فرستاديم، سرگذشت گروهى از آنان را در قرآن براى تو بازگو كرده ايم، هر چند سرگذشت گروهى ديگر را براى تو بيان ننموديم" (وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلًا مِنْ قَبْلِكَ مِنْهُمْ مَنْ قَصَصْنا عَلَيْكَ وَ مِنْهُمْ مَنْ لَمْ نَقْصُصْ عَلَيْكَ).
🔹هر كدام با صحنه هايى از اين قبيل و مشكلاتى طاقت فرسا دست به گريبان بودند، و در مقابل آنها اقوام لجوج و متكبر و مغرور فراوان قرار داشتند، ولى سرانجام آئين حق پيروز گشت و ظالمان و مجرمان مغلوب شدند.
🔸و از آنجا كه مشركان و كافران بهانه جو و لجوج هر روز در برابر انبياى الهى تقاضاى معجزه دلخواه خود را داشتند، و مشركان زمان پيامبر (ص) نيز همين شيوه را تكرار مى كردند، قرآن در دنباله اين سخن اضافه مى كند:" هيچ پيامبرى حق نداشت و نمى توانست معجزه اى جز به فرمان خدا بياورد"! (وَ ما كانَ لِرَسُولٍ أَنْ يَأْتِيَ بِآيَةٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ).
🔹اصولا همه معجزات در اختيار خدا است، و بازيچه دست كفار نمى تواند باشد، و پيامبر (ص) در برابر" معجزات اقتراحى" آنان هرگز نمى تواند سر تسليم فرود آورد، آنچه را براى هدايت مردم، و پيدا كردن حق ضرورى و لازم است بر دست پيامبرانش ظاهر مى سازد.
🔸سپس با لحنى جدى و تهديد آميز به كسانى كه مى گفتند اگر راست مى گويى چرا عذاب الهى به سراغ ما نمى آيد هشدار مى دهد كه:" هنگامى كه فرمان الهى براى مجازات اين منكران لجوج صادر شود در ميان آنها به حق داورى خواهد شد، و پيروان باطل در آن هنگام زيان خواهند كرد" (فَإِذا جاءَ أَمْرُ اللَّهِ قُضِيَ بِالْحَقِّ وَ خَسِرَ هُنالِكَ الْمُبْطِلُونَ).
🔹در آن روز درهاى توبه بسته مى شود، راههاى بازگشت مسدود مى گردد، و ناله ها و فريادها و شيونها بجايى نخواهد رسيد، آن روز است كه رهروان راه باطل به روشنى مى بينند كه تمام سرمايه هاى هستى خود را از كف داده و متاعى نخريدند بلكه گرفتار خشم و غضب و كيفر دردناك الهى شده اند، پس چرا اين همه اصرار دارند كه آن روز غير قابل برگشت فرا رسد؟! مطابق اين تفسير، آيه فوق اشاره به" عذاب استيصال" است.
🔸ولى جمعى از مفسران اين آيه را اشاره به فرمان عذاب در قيامت دانسته اند، در آنجاست كه داورى حق در ميان همگان مى شود، و پيروان باطل به خسران و زيانكار بودن خود از هر جهت آگاه مى شوند.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼 #السلام_علیک
🌼 #یا_اباصالح_مهدی
✨باغ ما پر گل و زیباست ولی غم دارد
✨همه گویند که این باغ گلی کم دارد
✨بوستانی که در آن نرگس زهرایی نیست
✨چو خزانی است که گویی غم عالم دارد
✨آفتابی، نفس صبح دل آرایی تو
✨مَه من ، شاخ گل نرگس رعنایی تو
✨چشمهای من اگر رخصت دیدار نیافت
✨رو به هر سوی نماید دلم ، آنجایی تو
🌼الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـــ الْفَـــرَج🌼
@qurantehran
🔰 حفظ محیطزیست، یک فعالیت دینی و انقلابی است
👈 مسئلهی محیطزیست یک مسئله تزئینی و تجملاتی نیست
🔻 رهبر انقلاب، پیش از ظهر امروز: نگاه ما به درخت و گیاه و سبزه و محیطزیست یک نگاه معرفتی و معنوی است علاوهی بر آنچه که گفته شد. نگاه معرفت دینی است. این در ادبیات ما هم کاملاً رواج دارد و آحاد مردم و متفکرین و همهی کسانی که در این زمینههای مسائل بشری حرف میزنند، در این زمینهها نظر دادند و حرف زدند. برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقی دفتری است معرفت کردگار. یعنی این جوری. نگاه، نگاه معرفتی است. برای همین هم هست که در شرع مقدس اسلام غرس کردن درخت و نشاندن نهال یکی از حسنات محسوب شده.
🔹️ روایات متعددی داریم که ما را تحریص میکنند و ترغیب میکنند به اینکه درخت بنشانید و نهال بنشانید و اینها. حسنه است اینها. در قانون اساسی ما هم که برای محیطزیست یک اصل وجود دارد که اهمیت محیطزیست را و ضرورت پرداختن به محیطزیست را به بهترین بیانی در آنجا بیان کرده.
🔺️ بنابراین، فعالیتهایی که در مورد فضای سبز و درخت و گیاه و محیطزیست و جنگل و بقیه انجام میگیرد، اینها فعالیتهای دینی است، اینها فعالیتهای انقلابی است و جوانهای عزیز ما نباید گمان کنند که مسئلهی محیطزیست یک مسئلهی تزئینی و تجملاتی و زیادی است. نه، یک مسئلهی اساسی و مهمی است که در شرع و قانون آمده. ۹۹/۱۲/۱۵
@qurantehran
1-4 foselat.mp3
2.96M
📇 تفسیر آیه ۱-۳ سوره #فصلت
📚 مفسر: حجت الاسلام #قرائتی (تفسیر نور)
🔸این سوره مکى است. آن را «حم سجده» نیز مى گویند، چون با «حم» شروع مى شود و در میان چهار سوره اى که #سجده_واجب دارد اولین سوره است.
🔹آیات این سوره درباره رستاخیز، تاریخ اقوام پیشین، عظمت قرآن و نشانه هاى قدرت خداوند در هستى مى باشد.
🔸کلمه «انزلنا» به معناى نزول دفعى و کلمه «تنزیل» به معناى نزول تدریجى است و شاید براى جمع میان دو تعبیر «انزلنا» و «تنزیل» بتوان گفت که مفاهیم و محتواى قرآن یک دفعه در شب قدر بر قلب مبارک پیامبر اسلام نازل شده، ولى الفاظ و قالبها به تدریج نازل شده است.
🔹هر کجا سخن از نزول قرآن است، نشانه اى از تربیت، قاطعیّت، عزّت، حکمت و رحمت در کار است.
🔸پیام ها:
1⃣ قرآن به تدریج در صحنه هاى گوناگون نازل گشته است. «تنزیل»
2⃣ قرآن، نزول تدریجى آن و هدف از نزول آن، برخاسته از رحمت گسترده و ابدى اوست. «تنزیل من الرّحمن الرّحیم»
3⃣ قرآن در زمان پیامبر اکرم به صورت کتابى موجود بوده است. «کتاب»
4⃣ تجلیل از یک شخص یا کتاب، گاهى ضرورى است. («فصّلت، آیاته، عربیّاً، نذیراً، بشیراً» صفات قرآن است.)
5⃣ قرآن از هر چیزى که در هدایت و رشد مردم مؤثّر است (مانند اوامر و نواهى، قصه ها و عبرتها، استدلالها، مثلها، بیان نعمتها، آینده بشر، حوادث قیامت، بیان عوامل عزّت و سقوط و...) به تفصیل و قاطعانه و شفّاف و بدون ابهام سخن گفته است. «فصّلت آیاته»
6⃣ نه تنها محتوا بلکه الفاظ قرآن از خداست. «تنزیل... قرآناً عربیاً»
@qurantehran
#پله دوازدهم ـ تمسک به قرآن و اولیای خدا علاج امراض روحی
🔶 حضرت امام #خمینی(ره):
عزيزا ! از خواب گران برخيزو اين امراض گوناگون را با قرآن و حديث علاج کن و دست تمسک به حبل الله متين الهي و دامن اولياء خدا زن ! پيغمبر خدا اين دو نعمت بزرگ را براي ما گذاشت که به واسطه تمسک به آنها از اين گودال ظلماني طبيعت خود را نجات دهيم و از اين زنجيرها و غلها خلاصي پيدا کنيم و به سيره انبياء و اولياء متصف شويم.خدا نکند انسان پيش از آنکه خود را بسازد جامعه به او روي آورد و در ميان مردم نفوذ شخصيتي پيدا کند، که خود را مي بازد و خود را گم مي کند.
📚 شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص۳۴۳
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مجموعه درس اخلاق
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)
✅ موضوع: پرهیز از مواضع تهمت ورازداری
🔵 #تمرین_کنیم و پرهیز کنیم☝️ تا دنیا و آخرت خوبی داشته باشیم.
@qurantehran
تفسیر آیه 12 سوره فصلت 12 foselat.mp3
3.78M
📇 خلاصه تفسیر آیه ۱۲ سوره #فصلت
📚 مفسر: حجت الاسلام #قرائتی (تفسیر نور)
🍀 فَقَضَاهُنَّ سَبْعَ سَمَوَاتٍ فِى یَوْمَیْنِ وَأَوْحَى فِى کُلِّ سَمَآءٍ أَمْرَهَا وَ زَیَّنَّا السَّمَآءَ الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ وَ حِفْظاً ذَلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ
🔸 اگرچه خداوند مى توانست با یک اراده همه چیز را خلق کند، لکن حکمت او اقتضا مى کرد که آسمانها را در دو مرحله و دوران خلق نماید.
🔹در این آیه، سخن از ستارگان با چند عنوان مطرح شده است:
زینت آسمان. «زینه»
حفاظت از آسمان. «حفاظاً»
چراغ آسمان. «مصابیح»
🔸رسول خدا فرمود: اهل بیت من براى ساکنان زمین وسیله امان هستند همان گونه که ستارگان براى آسمانها مایه امانند.
🍀 پیام ها :
1⃣ خداوند آسمان را هفت طبقه قرار داده است. «فقضاهنّ سبع سموات»
2⃣ در نزد قدرت خداوند، آفرینش زمین با آفرینش آسمانهاى هفتگانه تفاوتى نمى کند. هر دو را در دو مرحله آفریده است. «فقضاهنّ... فى یومین»
3⃣ با این که در هر آسمانى امر و ویژگى خاصّى وجود دارد، امّا همه به یک سرچشمه وصل است. «اوحى...»
4⃣ برنامه هاى هر آسمانى از آسمان دیگر جدا است. («امرها» یعنى امورى که مربوط به همان آسمان است)
5⃣ هر چه ستاره دیده ایم و آن چه که بعداً کشف مى شود، زینت هاى آسمانِ پایینى است و ما از آسمانهاى دیگر خبرى نداریم. «زیّنا السماء الدنیا بمصابیح»
6⃣ ستارگان، عامل حفاظت آسمانها هستند. «حفظاً»
7⃣ مقدّرات الهى حکیمانه و عادلانه است و در دسترس هیچ کس قرار نمى گیرد. هستى، تبلور علم و قدرت الهى است. «ذلک تقدیر العزیز العلیم»
@qurantehran
#پله سیزدهم
💠 کجاست یک نفر که ما را بگیرد و از این لجنزار دنیا بیرون بیاورد...
✅حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
در ابتلائات و برای رفع بلاها، دست از #دعا و #توسل نباید برداشت.
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۱۵۲
@qurantehran
دعوت انبیاء.mp3
872.7K
💠 دعوت انبیاء
🔹 آرزوی انبیا این است كه امت #اصلاح شوند، جامعه مصون از #افراط_و_تفریط شوند. اما مسئله دعوت ﴿یدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ﴾؛ این اثر را دارد که عده ای كه #بیراهه اند در اثر دعوت انبیا به راه می آیند و عده ای كه #در_راه هستند در اثر دعوت انبیا ترقّی می كنند، سرعت پیدا میكنند نه عجله؛
🔸عجله یعنی قبل از وقت انسان خودش را حاضر كند، این درست نیست؛ سرعت این است كه وقتی زمان فرا رسید راه درست شد، انسان دیگر كوتاهی نكند، هم ﴿سارِعُوا﴾ است، هم ﴿فَاسْتَبَقُوا﴾ است.
🔹 پرهیز از عجله كه «وَ الْعَجَلَةُ مِنَ الشَّیطَانِ» است؛ یعنی قبل از وقت، مثل اینكه قبل از وقت كسی نماز بخواند.
🔸فرق عجله و سرعت در چند چیز است: یكی اینكه عجله برای قبل از وقت است، چیزی كه وقت آن نرسید آدم چرا شتاب كند، سرعت برای این است كه چیزی كه وقت آن رسیده، نوبت آن هست، آدم چرا كُندی كند، تنبلی كند!
از باده مغز تر كن و آن یار نغز جو
تا سر رود به سر رو و تا پا به پا بپو
🔹تا نفس می كشید #درس و بحث! این معنای سرعت است كه فرمود ﴿سارِعُوا﴾؛ 🔸اما عجله این است كه انسان قبل از اذان ظهر نماز ظهر را بخواند; ولی اگر وقت داخل شد آن گاه طبق قرینه خاصی كه داریم گفتند: «عَجِّلُوا بِالصَّلاةِ قَبْلَ الْفَوْتِ» یعنی نگذارید وقت بگذرد، نگذارید اول وقت بگذرد، یا نگذارید وقت فضیلت بگذرد، یا نگذارید وقت إجزا بگذرد كه سه مرحله از این «عجّلوا» به دست میآید.
🔸بنابراین دعوت این، اثر مثبت را دارد؛ لذا هم #تشویق درست است و هم #ترغیب درست است و مانند آن.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran