May 11
🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷
یا قدیم الاحسان بحق الحسین علیهالسلام
نوشته ها و انتخاب های پسند #یا قابل تأمل
ارسال نظرات:
https://eitaa.com/Rafigh9496
این آغاز مصادف است با ۲۴ رجب (شب شهادت حضرت امام کاظم علیه السلام) و ۲۹ اسفند (شب نوروز شمسی)
🆔 https://eitaa.com/rafigha
☘ 🏴 ☘ 🏴 ☘ 🏴
#تلاش_خستگی_ناپذیر_و_توسل_به_شیوه_تقیه
از ۱۴۸ تا ۱۸۳ هجری یعنی دوران امامت حضرت #موسی_بن_جعفر علیه السلام از مهمترین مقاطع زندگینامه ائمه علیهم السلام است...
جریانهای فکری و عقیدتی برخی به اوج رسیده و برخی زاده شده و فضای ذهنی را از تعارضات، انباشته و حربه ای در دست قدرتمداران، و آفتی در هوشیاری اسلامی و سیاسی مردم گشته و میدان را بر علمداران صحنه معارف اصیل اسلامی و صاحبان دعوت #علوی، تنگ و دشوار ساخته بود. شعر و هنر، فقه و حدیث و حتی زهد و ورع، در خدمت ارباب قدرت درآمده و مکمل ابزار زر و زور آنان گشته بود...
زندگی حضرت یک زندگی شگفت آور و عجیبی است... خود موسی بن جعفر در اظهارات و اشارات خود و کارهای رمزی ای که انجام می داد، این را به دیگران نشان می داد... راوی -که از نزدیکان امام هست- میگوید من وارد شدم، دیدم در اتاق موسی بن جعفر سه چیز است؛ یکی یک #لباس_خشن (لباس جنگ)؛ این لباس را موسی بن جعفر آنجا گذاشتند، نپوشیدند؛ به صورت یک چیز سمبولیک. بعد «و سیف معلق» #شمشیر ی را آویختند... «و مصحف» یک #قرآن.
... در اتاق خصوصی حضرت که جز اصحاب خاص کسی به آن اتاق دسترسی ندارد، نشانه های یک #آدم_جنگی_مکتبی مشاهده میشود.
📚 #کتاب
#انسان_دویست_وپنجاه_ساله حلقه دوم
حضرت #آیتالله_خامنهای
#رهبر_معظم_انقلاب
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
☘ 🌸 ☘ 🌼 ☘
جایگاه #عید_نوروز در فرهنگ #اهلبیت علیهمالسلام
از #امام_صادق علیهالسلام کیفیت چهار رکعت نماز ویژه عید #نوروز به معلی بن خنیس و همچنین دعایی که مستحب هست در نوروز خوانده شود آموزش داده شده است؛ بخشی از این دعا:
#اللهم بارک علی محمد و آل محمد وبارک لنافی یومنا هذا الذی فضلته و کرمته و شرفته و عظمت خطره
بار خدایا بر محمد و آل محمد برکت بده، و برکت ده به ما در این روزی که برتریاش دادی و گرامیاش داشتی و شرافتاش دادی و بزرگیاش بخشیدی
#شیخ_عباس_قمی
#مفاتیح_الجنان اعمال عید نوروز (تصحیح پنج تن از روحانیون حوزه علمیه مشهد، انتشارات هاتف)
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🌼🌷🌸🌹
🌷🌸🌹
#خورشید_دین_هرگزغروب_نمیکند
روز #مبعث خاتم الانبیاء روز #توحید است، روز آزادی بشر، روز رستاخیز جهان انسانی و روز عقل و علم است... از مبعوث شدن او جهانی برانگیخته و مبعوث شد، دنیایی بپا خاست، انقلابی عظیم و همه جانبه بپا شد؛ انقلابی که در آن واحد در دو جبهه متخالف و متضاد بود، هم برونی و هم درونی، هم اخلاقی و هم اجتماعی، هم معنوی و هم دنیایی.
🔅 میدانیم که انقلابات مقدّس اجتماعی منتهای هنرشان این است که در طبقه محروم و مظلوم روح حیاتی بدمند و آنها را به قیام در برابر طبقه استثمارگر وادار کنند.
#ماهیت #انقلاب_اسلامی تنها این نبود که طبقهای را به جان طبقه دیگر بیندازد.
البته این کار را کرد، این روح را دمید و مردم را به قیام در برابر ظلم وادار کرد، امّا کارش تنها این نبود؛ کاری بالاتر و انقلابی عظیمتر نیز بپا کرد که جز از او و کسانی از طراز او یعنی پیغمبران، ساخته نیست. انقلاب درونی ایجاد کرد، یعنی بشر را حتی علیه تبهکاریهای خودش به قیام واداشت. این خصوصیت منحصراً از #مذهب است که قادر است آدمی را علیه تبهکاری و جنایتکاری شخص خودش به قیام وادارد که از خود حساب بکشد، خود را ملامت کند و خود را به پای محکمه #عدل و انصاف بکشد.
#کتاب
#امدادهای_غیبی در زندگی بشر
#شهید_مطهری
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🔰 🔰 🔰
#گالیله قربانی توطئه!
🔭 هرچند گالیله، نظریه خورشیدمحوری و حرکت زمین را به پیروی از کپرنیک و کپلر قبول داشت ولی آنچه سبب درگیری دانشمندان دینی و گالیله شد، عواملی چون تحریک حاکمان بود که میخواستند با ایجاد این تعارضات به هدف خود برسند، یعنی آنها در اصل خیال تضعیف قدرت سیاسی - اجتماعی #کلیسا و تقویت پایههای حکومت را در سر میپروراندند و گالیله قربانی این توطئه بود.
🔶 تعبیر #تعارض_علم_و_دین در مورد جریان گالیله خالی از تسامح نیست؛ زیرا تنها برخی از سران کلیسا در برابر شخص گالیله قرار گرفتند و برخوردی بین علم و ایمان صورت نگرفت، یعنی در همان زمان برخی از #پاپها مثل مافئو باربرینی و اوربانوس به عنوان عالیترین مقام کلیسا، با گالیله مهربان بودند و برخی از روحانیون بلندپایه با گالیله برخوردی مسالمتآمیز و همراه با سعه صدر داشتند در حالیکه برخی دیگر برخوردی خشک و تعصبآمیز نشان میدادند.
📖 #کتاب
#رابطه_علم_ودین_درغرب
محمدعلی رضایی اصفهانی
کانون اندیشه جوان
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
⛔️ 🇺🇸 🚫
#آمریکا، شاخصۀ انحطاط #تمدن_غرب
1⃣
🔹عجز تمدن غرب از ساماندهی جامعه جهانی را با نگاهی منتقدانه به ماهیت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... ایالات متحده امریکا مورد تعمق بیشتر قرار میدهیم، چرا که:
🔸«در میان کشورهایی که نظام اجتماعی به روش بازدارنده ایالات متحده آمریکا از همه مهمتر است و سرنوشت همه جامعههای باز دیگر به سرنوشت آن بسته است»(1)
🔹با بررسی همه جانبه واقعیتهای پیدا و پنهان جامعه امریکا که به تعبیر رهبر بصیرمان «دچار بحران شدید هویت فرهنگی و شخصیتی بوده و به علت از بین رفتن پایههای اخلاق از درون در حال متلاشی شدن میباشد»(2) میتوان به بیماری تمدن غرب پی برد، چرا که امریکا نه تنها یک کشور غربی بلکه: «آزمایشگاه بارزی از نزول و انحطاط جامعه مدنی و نهادهای شناخته شده آن در تمدن غرب میباشد»(3)
🔹افول امپراتوری آمریکا
ایالات متحده آمریکا براساس شهادت واقعیتهای موجود و اعتراف شخصیتهای سیاسی، فرهنگی و... آن، به شدت گرفتار مشکلات پیچیدهای است که آینده این کشور را تیره و تار نموده است.
🔸اکتاویوپاز، نویسنده معروف غربی و برندة جایزه ادبی نوبل، طی مقالهای با عنوان «#امپراتوری_دموکراسی (امریکا) در سراشیب سقوط»(4) مینویسد:
«چشمانداز امریکا به هیچ وجه روی نوید و آرامش را نشان نمیدهد»
🔹وی تصریح میکند: «آمریکایی ها... اطمینانی را که در گذشته نسبت به سرنوشت و آینده ملتشان داشتهاند از دست دادهاند»(5)
🔸برخی از تحلیلگران که نزدیک به چهاردهه از نزدیک نظارهگر تحولات درونی ایالات متحده بودهاند، بر این اعتقادند که: «از جنگ جهانی دوم تا امروز هیچوقت مشکلات اجتماعی و سیاسی اقتصادی و فرهنگی امریکا جدیتر از حال نبوده است.» (6)
🔸البته آنانی که برای اثبات وجود ثبات پایدار در جامعه و نظام سیاسی ایالات متحده به اقتدار نسبی این کشور در عرصههای اقتصادی، نظامی و پیشرفتهای تکنولوژیک استناد میجویند، باید به این حقیقت معطوف گردند که:
«افول امپراتوریها ناگهانی و آنی نیست و قدرتهای بزرگ در تاریخ همیشه به آهستگی سیر قهقرایی خود را طی کردهاند و امریکا نیز از این قاعده مستثنی نیست»(7)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👈 پی نوشت:
(1) کارل #پوپر، انقلاب یا اصلاح، ترجمه هوشنگ وزیری، ص 36
(2) در دیدار نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با معظمله(11/6/76)
(3) پروفسور حمید مولانا، روزنامه کیهان، ستون چشمانداز (29/5/77)
(4) پویاز در حاشیه این مقاله چنین نگاشته است
(5) «این مقاله در سال 1980م نوشته شده و از آن موقع تا حال تغییرات زیادی در ایالات متحده رخ داده است، معذلک من نوشته را عیناً حفظ کردم و در آن دست نبردم. زیرا این تغییرات اساسی نظریاتی را که ابراز داشتهام عوض نکرده و برعکس وقایع بعدی آنها را مستقیم یا غیرمستقیم تأیید کرده است!»
(6) اطلاعات سیاسی – اقتصادی، ش 63
(7) پروفسور حمید مولانا، در مصاحبه با هفته نامه صبح(۲۲ اسفند۷۴)؛ ش۴۸
2⃣ #ادامه_دارد
#کتاب
#عصر_امام_خمینی ره
#میراحمدرضا_حاجتی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
💠 💠 💠
#قرآن و #سنن_تاریخی
➖آیا باید از قرآن انتظار داشت در باب #فلسفه_تاریخ سخن بگوید؟ مگر قرآن در باب مسائل #علمی بحث کرده که درباره #تاریخ هم سخن بگوید؟ آیا نه این است که قرآن #کتاب_ارشادی است، نه علمی محض؟
🔅به زعم #شهید_صدر هر چند قرآن برای #هدایت_بشر نازل شده و نباید از آن انتظار مجموعه ای از آموزه های علمی و تجربی را در مورد #شناخت_طبیعت داشت؛ اما #صحنه_تاریخ با صحنه طبیعت تفاوت بنیادین دارد زیرا شناخت تاریخ و #سنت های حاکم بر آن در هدایت بشر تاثیر به سزایی دارد. از اینجاست که قرآن سفارش اکید بر مطالعه تاریخ دارد و انگیزه کاوش در #قوانین_تاریخ را فراهم می آورد.
📖 #کتاب
#صدر_اندیشه (سیری در زندگی،آرا واندیشه های شهیدسیدمحمدباقرصدر)
#عبدالله_نصری
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
May 11