🔰 #خبر | پیام رهبر انقلاب اسلامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز
🔸 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز، ضمن تقدیر از اقدامات مخلصانهی حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، نمازگزاران را به اقامه نماز اوّل وقت و حفظ توجه و حضور قلب برای اثرگذاری نماز در دل و جان و عمل فردی و اجتماعی آنان توصیه کردند و جوانان را بیش از سایرین مخاطب این سخن دانستند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
خدا را شکر که سلسلهی مبارک اجلاسهای نماز در طول سالیان ادامه یافت و این اقدام مخلصانهی جناب آقای قرائتی (دامت افاضاته) برکت کرد و چنان که انتظار میرفت، ادامه یافت و امید است برکات آن همچنان ادامه داشته باشد.
توصیهی موکّد اینجانب، اوّلاً اقامهی نماز در اوّل وقت است، و ثانیاً سعی در حفظ توجّه و حضور قلب؛ نمازگزار بداند با مخاطبی سخن میگوید که مالک همهی عالم وجود و ملِک روز رستاخیز است. نماز با این دو خصوصیّت در دل و جان نمازگزار و آنگاه در عمل فردی و اجتماعی او اثر میگذارد. جوانان بیش از دیگران مخاطب این توصیهاند. امید است توفیق الهی شامل حال آنان باشد.
والسّلامعلیکمورحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۱۰/۵
@rahbari_plus
خط رهبری
🔰 #روایت | تکبیرهای لهجهدار - ۲ #ادامه_روایت * رؤیای جمعی 🔸 داخل حسینیه، آدمهای آخر مجلس به شکل
🔰 #روایت | تکبیرهای لهجهدار - ۳
#ادامه_روایت
* آقا جان!
🔸 چند دقیقه بعد به خودم آمدم. موج هرکداممان را به سمتی کشیده بود. دوباره شروع کردم به تفحص در چهره آدمها؛ صورتهایی گلانداخته، چشمهایی که در خندیدن لبها را و در گریه کردن قلب را همراهی میکردند. مچبندهای پرچم جمهوری اسلامی، مچبندهای زردِ «#حزبالله_لبنان» و نگاههای مشتاقی که از سِن جدا نمیشد.
🔹 سرککشیدنها و از جا بلندشدنها، سربندهای روی پیشانی نوزادان، مُشتهایی که موقع #شعار گره میشد و بالا میآمد. همه را به وضوح دیدم. آدمهایی که انگار يادشان رفته بود چند ساعت در صف و صحن حسینیه انتظار کشیده بودند.
🔸 شنیدن اسمها و دیدن چهرههای آشنا پشت تریبونِ اجرا و سخنرانی شروع شد. دیدن آشنا در جمع غریبهها معمولا به آدم حس #اعتماد_به_نفس میدهد، من اما احساس غربت نمیکردم.
🔹 حسم این بود که در یک «منِ» واحد به سر میبرم. برای دوستانم خوشحال بودم که در برنامهای با این اهمیت، روبهروی رهبر انقلاب ایستاده و صحبت میکنند. خوشحال بودم که #رویا و آرزوی چند نفری از این «منِ» واحد برآورده شده است.
🔸 دختر #دهه_هشتادی که توانست چند بار رهبر انقلاب را از آن فاصلهی نزدیک «آقا جان» صدا بزند، صدای «خوش به حالش» گفتنِ نوجوانهای اطرافم را میشنیدم. گفتگوی صمیمی و نزدیک با مردی که یک عمر حق «آقایی» به گردن ما داشت، یک آرزوی جمعی بود و او داشت آرزوی همهی ما را زندگی میکرد!
🔹 شور و شوقِ جمعیت بسیار بالا بود. وقتی مریم ابراهیمی درباره مشکلاتِ #ازدواج و توقعات اشتباهی دختران و پسران صحبت میکرد جمعیت انرژی بیشتری گرفت، چندبار هم صدای شلیک تشویقهای زنانه در حسینیه پیچید.
🔸 در آن لحظات چشم چرخاندم و خیلی دنبال آن دختری که در مورد ازدواج مردد بود گشتم تا شاید عکسالعمل او را ببینم، اما انگار قسمتم نبود این تقابل را در روایتم ثبت کنم.
* خشمِ مقدس
🔹 دراماتیکترین صحنه دیدار از دیدِ من لحظهی شعار «لبیک یا #نصرالله» بود. لحظهای عجیب که حسینیه یکپارچه خشم شد. خشمی مقدس همه را یکصدا کرده بود. کلمات را هرطور کنار هم بچینم باز هم زبان برای انتقال احساسات حاضرین در حسینیه ناقص است.
🔸 کلمات جدیدی باید خلق شوند تا بتوان آن لحظه را توصیف کرد؛ مثل این بود که یک بغض و #داغِ_دستهجمعی به شعار تبدیل شود و شعلهی سوگی کهنه زبانه بکشد.
🔹 مشتهای گره کرده، چشمهای اشکبار و پیشانیهای چینخورده ترکیبی عجیب و کاری است؛ ترکیبی سرشار از تصمیم و خواستن!
🔸 راستش را بخواهید چیزی که بیشتر از شنیدن نامِ محبوبِ «سید حسن نصرالله» مرا تحت تأثیر قرار داد، رفتار مردم بود؛ انسانهایی که منتظر بودند تا #تکبیرهای_زنانه را به استقبال فرمایشات رهبر انقلاب بفرستند.
🔹 همه میخواستند از هم سبقت بگیرند. همه آمده بودند تا خود را به ایشان #اثبات کنند و بگویند: «من آمدهام»، «من رسیدهام»، «من گوش به فرمان شما هستم» و «من پشتِ شما ایستادهام.»
🔸 پیش از این گفتم که آدمهای آخر مجلس با گوناگونی و تنوع رنگها و لباسها و قومها همه در انتهای حسینیه حضور داشتند، اما یک چیز همه را به هم شبیه کرده بود: «#تکبیر!»
تکبیر همهی ما را به هم شبیه کرده بود! تکبیری که از زبانهای متکثر جاری میشود، از دهانهای متکثر بیرون میآید، اما طنین یک صدای واحد از یک کلام توحیدی است: «الله اکبر!»
* زندگی روی دور تند
🔹 حسینیه، زندگی آدم را میگذارد روی دورِ تند. آدمی که یک ساعت در دیدار رهبر انقلاب مانده است یک سال رشد میکند، یک سال #آرامش میگیرد، و یک سال پختهتر میشود.
🔸 آنجا، برای ما که همهچیز را در «مکانیزم سادگی» گذراندیم، یک جلسه #رواندرمانی_عمیق بود. ما یک دورهی آموزشی را گذراندیم. دورهای که مثل اذان صبحگاهی آدم را از خواب بیدار میکند.
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | از زن عروسکی تا زن انقلابی؛ مبارزه زنان علیه جنگ نرم غربیها
🔸 از آن روزی که تیتر اول روزنامهها و تصویر مجله زن روز، معرفی زن شایسته در قالب یک زن عروسکی با رنگ و لعاب غربی بود، (زن روز، سال ۱۳۴۶) تا آن روز که مجلات تیتر زدند، "غروب زن عروسکی، طلوع زن انقلابی" (مجله اطلاعات، سال ۱۳۵۷) چند سال بیشتر نگذشته بود. چندی بعد بود که همین مجلات، این سؤال را تیتر کردند که "آیا شما زنان عروسکی آزاده واقعی هستید یا آن #زنان و دخترانی که در جبههها و پشت جبههها دوش به دوش برادران خود میجنگند؟" (مجلهی اطلاعات، سال ۶۰) این چرخش ۱۸۰ درجهای نگاه به زن چگونه اتفاق افتاد؟ آیا آن زن عروسکی #هویت واقعی زن ایرانی بود و یا #زن_انقلابی؟
📝 «خط رهبری» به مناسبت تأکید اخیر رهبر معظم انقلاب به نقش و وظایف مهم جامعه زنان در مقابله با شیوههای نرم افزاری دشمنان، در این یادداشت بر اساس بیانات ایشان به بررسی توطئههای نرمافزاری دشمن و نقش و اقدامات زنان در مواجهه با این جنگ نرم میپردازد.
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم | خاطره حجتالاسلام قرائتی از توجه ویژه رهبر انقلاب به جایگاه نماز
@rahbari_plus
خط رهبری
🔰 #بازخوانی | مدافعانِ حرم؛ مدافعانِ وطن - ۱ 📝 «خط رهبری» به مناسبت تأکید اخیر رهبر معظم انقلاب اسل
🔰 #بازخوانی | مدافعانِ حرم؛ مدافعانِ وطن - ۲
#ادامه_بازخوانی
* حق مدافعان حرم بر ایران: امنیتی به بهای جانها
🔸 حقیقتاً [شهدای مدافعان حرم]... هم خانوادهها، پدران، مادران و فرزندان آنان، حق بزرگی بر گردن همهی ملت ایران دارند. این شهدا امتیازاتی دارند؛ یکی این است که اینها از حریم #اهل_بیت در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند... امتیاز دوم این شهدا... این است که اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمیکردند، این دشمن میآمد داخل کشور... اگر جلویش گرفته نمیشد، ما باید اینجا در #کرمانشاه و #همدان و بقیهی استانها با اینها میجنگیدیم و جلوی اینها را میگرفتیم. در واقع این شهدای عزیز ما جان خودشان را در راه دفاع از کشور، ملت، دین، انقلاب اسلامی فدا کردند. امتیاز سوم هم این است که اینها در غربت به شهادت رسیدند. این هم یک امتیاز بزرگی است. این هم پیش خدای متعال فراموش نمیشود.۱۳۹۴/۱۱/۰۵
* مدافعان حرم، مهاجرانِ راه شهادت
🔹 [شهدای مدافع حرم] داوطلبانه به استقبال شهادت رفتند؛ یک وقت انسان در خانهی خودش نشسته، دشمن به او حمله میکند، موشک میخورد، شهید میشود؛ او هم شهید است امّا فرق میکند با کسی که از خانه بیرون میآید «وَ مَن یَخرُج مِن بَیتِهِ مُهاجِراً إِلَی الله» و هجرت میکند؛ این یک هجرت باارزش است؛ از خانهی خودشان، از راحت خودشان، از میان زن و فرزند و پدر و مادر، خودشان را بیرون میکشند و به سراغ #جهاد_فیسبیلالله میروند. این یک امتیاز بزرگ است. البتّه در جنگ تحمیلی هم از این قبیل زیاد داشتیم، لکن این معنا در مورد شهدای عزیزی که یا در عراق یا در سوریه در دفاع از حرمهای مطهّر ائمّه به شهادت رسیدند عمومیّت دارد و همهشان از این قبیلند. ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
* شگفتیهای تاریخساز
🔸 مسئلهی شهدای دفاع از حریم اهلبیت... از آن ماجراهای عجیب تاریخ است. ما در دوران جنگ جوانها را تشویق میکردیم به اینکه بروید به میدان جنگ، اجابت میکردند و میرفتند؛ امام یک سخنرانی میکردند، خیل جوانها راه میافتادند میرفتند [اما شهدای دفاع از حرم]... از ایران، از افغانستان، از کشورهای دیگر راه میافتد، بلند میشود از همسر جوانش، از کودک خردسالش، از زندگی راحتش میگذرد، میرود در یک کشور غریب، در یک خاک غریب، در راه خدا مجاهدت میکند و به #شهادت میرسد. این چیز کوچکی است؟ قدمبهقدم تاریخ انقلاب اسلامی از این شگفتیهای تاریخساز به خود دیده است؛ اینها شگفتی است. ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
* امتیاز بزرگِ شهدای مدافع حرم
🔹 [شهدای مدافع حرم] در غربت به شهادت رسیدند؛ این هم امتیاز بزرگی است، این هم پیش خدای متعال فراموش نمیشود و نادیده گرفته نمیشود. خدای متعال جزئیّات کارها را حساب میکند. این جوان، همسر جوانی داشته، فرزند کوچکی داشته، پدر و مادری داشته که به او چشم دوخته بودند که کمکحالشان باشد؛ اینها را گذاشته و رفته جانش را کف دست گرفته در راه خدا؛ اینها کوچک است؟ اینها کم است؟... خدای متعال میتواند دقیق محاسبه کند. دستگاه خدای متعال دستگاه عجیبی است، #دستگاه_محاسبات دقیق است، آنجا مو را از ماست میکشند، «فَمَن یَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ خَیرًا یَرَهُ» بهقدر سنگینی یک ذرّه کار خوب فراموش نمیشود، پیش خدای متعال محفوظ است. ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
* احیاگرانِ مفاهیم انقلابی
🔸 شهدای #مدافع_حرم، فضای کشور را تغییر دادند؛ در این چند سال مفاهیم انقلاب را زنده کردند. عدّهای میخواستند مفاهیم انقلابی را کهنه و کمرنگ کنند؛ فداکاری این دلهای مشتاق... که بلند شدند و رفتند در هزاران کیلومتر آنطرفتر از شهر و خانهی خودشان مبارزه کردند و جنگیدند، و همسر عزیزشان، پدر و مادر مهربانشان، فرزندان و نور چشمانشان را گذاشتند و رفتند، برکت پیدا کرد؛ خدای متعال به این #فداکاری بچّههای شما برکت داد و موجب شد که در کشور بتوانند فضای جدیدی را به وجود بیاورند. درحالیکه کشور ما هشتاد میلیون جمعیّت دارد و تعداد شهدای حرم، زیاد هم نیست امّا همین تعدادِ کم توانستند بر فضای عمومی این کشور هشتاد و چند میلیونی تأثیر بگذارند. ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
* جوانان مقاومت؛ نابودکننده آرزوهای سلطهگران
🔹 یک روز #داعش را به وجود میآورند و آنوقتی که با همّت [نیروهای] مقاومت، با همّت جوانان مؤمن، داعش و امثال داعش نفسهای آخر را میکشند، دنبال راههای خباثتآمیز دیگری میروند. امروز نقش آمریکا این است. وقتی از یک راه ناامید میشوند، دنبال راه دیگری میروند. البتّه به توفیق الهی، ملّت ایران، جوانان ایران، جوانان مقاومت در منطقه که تحت تأثیر شعارهای اسلامی و قرآنی قرار دارند، باز هم بینی کارگزاران نظام سلطه را به خاک خواهند مالید و آنها را مغلوب خواهند کرد. ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
@rahbari_plus
خط رهبری
📹 #روایت | ماجرای سرود لُری «دایه، دایه، وقت جنگه»، از دیروز تا امروز
🔸 دوم دیماه ۱۴۰۳ در سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، ناگهان در حسینیۀ امامخمینی (ره)، شور و حماسهای برپا میشود. یک مداح، سرودی لُری با نغمۀ آشنای «دایه، دایه، وقت جنگه» میخواند؛ ترانهای که ما را به یاد روزهای هشت سال #دفاع_مقدس میاندازد. مهدی تُرکاشوند، مداح اهل بروجرد که در مقابل رهبر انقلاب به مولودیخوانی ایستاده است، قبلاز خواندن این سرود میگوید: «سالها پیش، رزمندههای لُر با این نوا از مادرشان اذن گرفتند و راهی جبهه شدند...»
🔹 این نغمه یک بار پیش از این نیز در محضر آیتالله خامنهای خوانده شده بود؛ در بهمن ۱۳۶۵ با آواز محمد میرزاوَندی. این خواننده دربارۀ آن روز میگوید: «همه دورتادور دفتر نشسته بودند. چند لحظهای نشستیم. آقای خامنهای تشریف آوردند. خدمت ایشان سلام کردیم. بهشوخی گفتند: شما که میگویید وقت #جنگ است، در مورد جنگ بخوانید. «تا نفس دارم میجنگم»، «ای وطن، بیتو دنیا قورسونه» و «دایه، دایه» را اجرا کردیم. آقای خامنهای ما را تشویق کردند و برایمان دست زدند. پشتبندش هم همه برای ما دست زدند. آقای خامنهای به من گفت: از صدای شما خیلی خوشم آمد.»
🔸 این#سرود_حماسی، یکی از مشهورترین آواهایی است که مردم در زمانۀ #جنگ_تحمیلی میخواندند. خواندن دوبارۀ آن بههمراه شعری دیگر که متناسب نبرد امروز ما با اسرائیل است، معنای مهمی در سر دارد. گرچه اصل این ترانه برای لرستان است؛ اما گویی حرف همۀ ایرانیان است. این سرود، همۀ سربهداران #وطن را به جنگ با دشمن فرامیخواند.
🔹 مشهورترین اجرای این سرود با صدای محمد میرزاوند و رضا سقاییست. میرزاوند در دفاع مقدس، بارها به خطهای جنگ رفته و این ترانه را برای #رزمندگان خوانده است. او آنقدر با جانودل این قطعه را اجرا میکرد که از سال ۱۳۶۷ برای مدت زیادی، حنجرهاش آسیب دید و از خوانندگی بازماند. محمد میرزاوندی در سه دورهٔ اول از جشنوارۀ موسیقی فجر، مقام اول تکخوان را کسب کرده است.
🔸 پیشاز مهدی ترکاشوند، محمود کریمی نیز در سرودی بهمناسبت ولادت حضرت زینب (س) از این ترانه اقتباس کرده بود؛ اما بازخوانی ترکاشوند، تفاوتهایی دارد که آن را گیراتر میکند: حماسی بودن، تناسب با موقعیت جنگ امروز ما، سرودهخوانی یک مداح لری با لحنی شیرین و صمیمی و #اعلام_آمادگی مردم ایران در پیش روی رهبر انقلاب. / منبع: رسانه "بافتار"
@rahbari_plus
🪧 #جدول | جهاد تبیین علیه هراسافکنی، اختلافافکنی و یأس آفرینی دشمن
🔸 #مطالبات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار مداحان اهل بیت علیهمالسلام (۱۴۰۳/۱۰/۰۲)
@rahbari_plus