#بوی_بد_گناه
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📌 فرشته خوی
🔹 این كار كه انسان برای دیگران استغفار بكند، مشكل دیگران را حل بكند و از ذات اقدس الهی حل مشكل دیگران را مسئلت بكند، این كار فرشته های حامل عرش است.
🔹 شما وقتی در قرآن كریم اوصاف حاملان عرش را تلاوت می كنید، می بینید ﴿الَّذینَ یحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَ مَنْ حَوْلَهُ﴾ اینها ﴿یسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَ یؤْمِنُونَ بِهِ وَ یسْتَغْفِرُونَ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾،[1] ذات اقدس الهی وقتی فرشته های حامل عرش را معرفی می كند آنها كه بار مسئولیت سنگین به دوش آنهاست آنها به فكر بندگان مؤمن اند و برای آنها استغفار می كنند.
🔹 اگر كسی بتواند رابطه اش را با فرشته ها حفظ بكند آنها برای آدم طلب مغفرت می كنند ﴿الَّذینَ یحْمِلُونَ الْعَرْشَ﴾ و آنچه در كنار عرش است اینها ﴿یسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ﴾ ﴿وَ یسْتَغْفِرُونَ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾.
🔹 خب ما چه كار بكنیم كه حاملان عرش برای ما طلب مغفرت كنند؟ یك رابطهای لااقل باید با اینها برقرار بكنیم، بهترین رابطه این است كه آنها از ما نرنجند! آنها از بعضی می رنجند و از بعضی نمی رنجند. وقتی از معصوم (سلام الله علیه) سؤال كردند فرشته ها از كجا اعمال انسان را ثبت می كنند خب می بینند! نیت ها خاطرات تصمیم ها آنها را از كجا می فهمند كه ثبت بكنند؟ مگر نه آن است كه نیت ها را ملائكه می نویسند؟ خاطرات را می نویسند؟ تصمیم ها را می نویسند؟ انسان یك قصدی كرده در دلش به كسی نگفته هنوز و اظهار نكرده، چگونه فرشته ها آن نیت ها را می نویسند؟
🔹 از امام (سلام الله علیه) سؤال كردند حضرت فرمود بوی بوستان و بوی كنیف و چاه فاضلاب یكی است؟ عرض كرد نه، فرمود اگر بوی خوبی به مشام انسان برسد معلوم می شود از كنار بوستان و گلستان می گذرد، بوی بدی به بینی و شامه او برسد معلوم می شود از كنار فاضلاب و چاه زباله می گذرد، فرمود آنها از بوی درون می فهمند كه درون این شخص زباله دان است یا بوستان،[2] فرمود شما با نیت هایتان با افكارتان با اراده هایتان با تصمیم هایتان بالأخره درونتان را یا گلستان می كنید یا چاه زباله، خب او كه بو می كشد متأذی می شود، او وقتی بوی بد به مشامش می رسد رنج می برد و با بو می نویسند كه در درون این شخص چه تصمیمی اخذ شده است.
🔹 اگر كسی بخواهد مشمول استغفار فرشته ها بشود بهترین راه این است كه آنها را نرنجاند، یك سطل زباله كه مورد قبول فرشته نیست! ﴿الَّذینَ یحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ﴾ اینها ﴿یسْتَغْفِرُونَ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾ یا ﴿وَ یسْتَغْفِرُونَ لِمَنْ فِی اْلأَرْضِ﴾،[3] اینها برای مؤمنان طلب مغفرت می كنند.
[1]. سوره غافر، آیه7.
[2]. الکافی(ط_الاسلامیه)، ج2، ص429؛ «...عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِیهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَلَكَینِ هَلْ یعْلَمَانِ بِالذَّنْبِ إِذَا أَرَادَ الْعَبْدُ أَنْ یفْعَلَهُ أَوِ الْحَسَنَةِ فَقَالَ رِیحُ الْكَنِیفِ وَ رِیحُ الطِّیبِ سَوَاءٌ قُلْتُ لَا قَالَ إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا هَمَّ بِالْحَسَنَةِ خَرَجَ نَفَسُهُ طَیبَ الرِّیحِ فَقَالَ صَاحِبُ الْیمِینِ لِصَاحِبِ الشِّمَالِ قُمْ فَإِنَّهُ قَدْ هَمَّ بِالْحَسَنَةِ فَإِذَا فَعَلَهَا كَانَ لِسَانُهُ قَلَمَهُ وَ رِیقُهُ مِدَادَهُ فَأَثْبَتَهَا لَهُ وَ إِذَا هَمَّ بِالسَّیئَةِ خَرَجَ نَفَسُهُ مُنْتِنَ الرِّیحِ فَیقُولُ صَاحِبُ الشِّمَالِ لِصَاحِبِ الْیمِینِ قِفْ فَإِنَّهُ قَدْ هَمَّ بِالسَّیئَةِ فَإِذَا هُوَ فَعَلَهَا كَانَ لِسَانُهُ قَلَمَهُ وَ رِیقُهُ مِدَادَهُ وَ أَثْبَتَهَا عَلَیهِ».
[3]. سوره شوری، آیه5.
📚 دیدار مسئولان آموزش و پرورش و امور تربیتی با حضرت استاد
تاریخ: 1385/03/11
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#عکس_نوشت
📌 خدا دین خود را رها نمی کند
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#دین
#مشکلات
#نظام_اسلامی
#انقلاب
@rahighemakhtoom
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
📌 فرشته خوی
🔹 اگر كسی بخواهد مشمول استغفار فرشته ها بشود بهترین راه این است كه آنها را نرنجاند، یك سطل زباله كه مورد قبول فرشته نیست! ﴿الَّذینَ یحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ﴾ اینها ﴿یسْتَغْفِرُونَ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾ یا ﴿وَ یسْتَغْفِرُونَ لِمَنْ فِی اْلأَرْضِ﴾، اینها برای مؤمنان طلب مغفرت می كنند.
🔅🔅🔅
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
کرونا؛ عقایدِ ما و مجالسِ دینی.docx
31.5K
📌 گفتاری بسیار مهم برای برو بچه های جبهه فرهنگی #انقلاب اسلامی
#حجت_الاسلام_حامد_کاشانی
🔅🔅🔅
✅ اگر ما عقایدِ خود را در وقتِ رخاء و آسایش و سکون حفظ نکنیم مسلّماً در وقتِ طوفان و بلا هم نمیتوانیم آن را حفظ کنیم.
✅ این ایّام ایّامِ انتقام گرفتنِ منافقین و لامذهبها و حرامزادهها از دین بود و خیلی تأسّفآور است که اهلِ دین اینجا در دفاع از فکرِ خود کم آوردند.
✅ یک عدّهای مانندِ شبکهی وهابی که همه چیز را حرام میدانند و حتّی ولادت گرفتن برای حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم را حرام میداند کراوات زده بودند و میگفت: مرگِ زیارتگاهها!
✅ حواسِ ما باید به اینجا جمع باشد که اعتقادِ ما به چه چیزی است؟ حواسِ ما باید به این باشد که «ویروس» اعتقادِ ما را نبرد.
📒 نشر حداکثری لطفا
@rahighemakhtoom
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیههای مهم و جامع حجتالاسلام والمسلمین استاد میرهاشم حسینی تولیت محترم حوزه علمیه آیت الله حق شناس (فیلسوف الدوله_امین الدوله)
@hhaghshenas
@rahighemakhtoom
#بررسیهای_قرانی
#قرآن
#امکان_فهم_قرآن
#معارف_قرانی
#آموزه_های_قرآنی
#آزمون
#امتحان
#فتنه
#تمحیص
#بلاء
🔅🔅🔅
📌 امتحان و آزمایشهای الهی در قرآن1
امتحان و آزمایش انسان ها از سوی خداوند متعال از سنت های الهی است كه در واقع هدف ابتدایی از خلقت انسان هم این دو عنصر بوده است. قرآن كریم می فرماید:
الم ـ أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ یُتْرَكُوا أَنْ یَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا یُفْتَنُونَ: آیا مردم پنداشتهاند كه با گفتن این كه ایمان آوردیم رها میشوند و هرگز مورد آزمایش قرار نمیگیرند؟
وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَلَیَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِینَ صَدَقُوا وَ لَیَعْلَمَنَّ الْكاذِبِینَ[1] : ما امتهایی را كه پیش از آنان بودند، آزمایش كردیم، خدا راستگویان و دروغ گویان را كاملاً میشناسد.
✳ مسألهی امتحان و آزمایش، از جمله مسائلی است كه در قرآن مجید، روی آن، زیاد تكیه شده و مطالب مربوط به آن با تعبیرهای مختلف، مانند: «فتنه»، «بلاء»، «تمحیص»، «تمییز» و «امتحان» وارد شده است، و با مراجعه به «المعجم المفهرس» از طریق این مواد، میتوان به اهمیت و عنایت قرآن به موضوع امتحان و آزمایش پی برد.
✳ مسأله آزمایش الهی در قرآن به دو صورت مطرح گردیده است: گاهی به صورت كلی و این كه افراد در كشاكش زندگی، مورد آزمایش قرار میگیرند و محك امتحان، راستگو را از دروغگو جدا میسازد، و گاهی دیگر، به صورت ملموس و عینی، و با تشریح سرگذشت امتهای پیشین كه مورد آزمایش قرار گرفتهاند و گروهی رفوزه و گروهی نیز پیروز شدهاند.
✳ حقیقت امتحان پیوند خاصی با اموری دارد كه به وسیلهی آنها تحقق میپذیرد و از این امور میتوان به شرح زیر نام برد:
🔹 1ـ ممتحن یا امتحانگری كه فرد یا گروهی را به امتحان میكشد.
🔹 2ـ امتحان شدهای كه در قلمرو آزمایش قرار میگیرد.
🔹 3ـ وسائل امتحانی كه آزمایش، به وسیلهی آنها انجام میپذیرد و حقیقت به وسیلهی آنها آشكار میگردد.
🔹 4ـ انگیزهای كه فرد امتحانگر به خاطر آن دست به امتحان میزند.
◀ و هر چهار مسأله در قرآن، در ضمن آیاتی وارد شده است. اینك به شرح مختصر مباحث چهارگانه میپردازیم:
⬅ ادامه دارد...
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#بررسیهای_قرانی
#قرآن
#امکان_فهم_قرآن
#معارف_قرانی
#آموزه_های_قرآنی
#آزمون
#امتحان
#فتنه
#تمحیص
#بلاء
🔅🔅🔅
📌 امتحان و آزمایشهای الهی در قرآن2
◀ 1ـ ممتحن كیست؟!
▪ از آنجا كه بحث ما دربارهی آزمایشهای الهی است، قهراً ممتحن خدا خواهد بود كه بندگان خود را در آزمایشهای مختلی قرار میدهد، و در آیه 155 سورهی بقره با جمله (ولنبلونكم) و در آیات دیگر به ممتحن بودن خود تصریح میكند و به خاطر روشن بودن مطلب در اینجا توقف زیادی نمیكنیم، چیزی كه هست، ممتحن بودن خدا، خود بحث انگیز است و پرسش زیر را به دنبال دارد و آن این كه آن كس دست به آزمایش میزند كه از حقیقت امر آگاه نباشد و خدای آگاه از درون و برون بندگان، واقف بر غیب و شهادت، چه نیازی به آزمایش دارد پاسخ این سئوال در بحث چهارم كه به عنوان «انگیزههای امتحان» مطرح میشود خواهد آمد.
◀ 2ـ آزمایش شدگان
امتحان شدگان، بندگان الهی هستند كه از دوران بلوغ تا لحظهی مرگ در بوته آزمایشهای مختلف قرار میگیرند، و برخی پیروز، و برخی دیگر با شكست از صحنهی امتحان خارج میگردند.
▪ گاهی قرآن از یك آزمایش عمومی كه متوجه تمام بندگان خدا میگردد نام میبرد و میفرماید: «أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ یُتْرَكُوا أَنْ یَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا یُفْتَنُونَ»[2]: آیا مردم گمان كردند همین كه گفتند ایمان آوردیم رها میشوند و در بوته آزمایش قرار نمیگیرند.
▪ آیات در زمینه آزمایشهای عمومی بیش از آن است كه در این جا منعكس گردد.
گاهی قرآن از یك رشته آزمایشهای خصوصی پرده بر میدارد كه متوجه اشخاص و طائفه معینی بوده است، و این موضوع یك رشته از قصص و داستانهای قرآن را تشكیل میدهد و تشریح این نوع از آزمایشها بر عهده كتابهایی است كه قصص قرآن را گرد آوردهاند و ما به طور اشاره به بعضی موارد آنها، از این موضوع میگذریم.
✅ 1ـ ابراهیم خلیل الرحمان:
قرآن دربارهی وی میفرماید: «وَ إِذِ ابْتَلى إِبْراهِیمَ رَبُّهُ بِكَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِماماً»[3] : بیاد آر زمانی را كه خداوند ابراهیم را با یك رشته امور آزمایش كرد و او نیز به خوبی از عهده آنها برآمد، و به او گفت من ترا پیشوای مردم قرار میدهم.
✅ 2ـ داود، پیامبر بزرگ بنیاسرائیل:
او با طرح سؤالی از جانب دو نفر كه مشروح آن در سورهی ص آیههای 23 ـ 24 وارد شده است مورد آزمایش قرار گرفت و قرآن در این مورد میفرماید: «وَ ظَنَّ داوُدُ أَنَّما فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَ خَرَّ راكِعاً وَ أَنابَ»[4] : داود تصور كرد كه ما او را در بوتهی امتحان قرار دادیم از خداوند جهان طلب آمرزش كرد و به ركوع افتاد و به خدا روی آورد.
⬅ ادامه دارد...
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#بررسیهای_قرانی
#قرآن
#امکان_فهم_قرآن
#معارف_قرانی
#آموزه_های_قرآنی
#آزمون
#امتحان
#فتنه
#تمحیص
#بلاء
🔅🔅🔅
📌 امتحان و آزمایشهای الهی در قرآن2
◀ ـ آزمایش شدگان
✅ 3ـ سلیمان فرزند حضرت داود:
او نیز مانند پدرش داود به طور خصوصی مورد آزمایش قرار گرفت و قرآن به این حقیقت در آیه زیر تصریح میكند: «وَ لَقَدْ فَتَنَّا سُلَیْمانَ وَ أَلْقَیْنا عَلى كُرْسِیِّهِ جَسَداً ثُمَّ أَنابَ»[5] ما سلیمان را آزمایش كردیم و جسد مردهای را بر تخت او افكندیم آنگاه او به سوی خدا بازگشت.
قرآن از طوایف و گروههایی كه مورد آزمایش قرار گرفتهاند نام میبرد، مانند:
✅ 4ـ قوم صالح:
این گروه از پیامبر خود درخواست كرد كه از طریق اعجاز شتری از كوه، بیرون آید، خداوند، به درخواست آنان به عنوان آزمایش پاسخ مثبت گفت، قرآن به این حقیقت در آیه یاد شده در زیر، اشاره میكند و میفرماید: «إِنَّا مُرْسِلُوا النَّاقَهِ فِتْنَهً لَهُمْ فَارْتَقِبْهُمْ وَ اصْطَبِرْ»[6] : ما به عنوان آزمایش شتری برای آنان میفرستیم، تو مراقب باش و صبر را پیشه خود ساز.
✅ 5ـ سپاهیان طالوت:
طالوت به سرپرستی گروهی از بنیاسرائیل مأمور گردید كه ستمگر زمان خود «جالوت» را سركوب كند، وی وقتی با سپاهیان خود از نهری كه میان اردن و فلسطین قرار دارد عبور میكرد، از جانب خدا مأمور گردید كه پآیه صبر و استقامت سربازان خود را بیازماید، از این جهت گفت: هر كس از این آب بخورد از من نیست و آن كس كه از آن جز یك كف نخورد، از من است، در این موقع گروهی رفوزه و گروه كمی از امتحان درآمد، و همان گروه از امتحان درآمده بودند كه در موقع مقابله با ستمگر زمان به نام «جالوت» گفتند: «كَمْ مِنْ فِئَهٍ قَلِیلَهٍ غَلَبَتْ فِئَهً كَثِیرَهً»: چه بسا گروه كمی كه به صبر و استقامت مجهز بودند، بر گروه زیادی پیروز شد.
قران جریان امتحان این گروه را در سورهی بقره آیههای 245 ـ 262 بیان كرده است.
✅ 6ـ حضرت موسی
موسی بن عمران از دوران تولد، تا روزی كه دیده از جهان بربست در بوته آزمایشهای مختلف قرار گرفت و قرآن بسیاری از مایههای آزمایش او را یاد كرده است، قرآن پس از بازگویی آنها، به موسی خطاب میكند و میفرماید: «وَ فَتَنَّاكَ فُتُوناً فَلَبِثْتَ سِنِینَ فِی أَهْلِ مَدْیَنَ ثُمَّ جِئْتَ عَلى قَدَرٍ یا مُوسى»[7] : ما تو را با آزمایشهایی آزمودیم آن گاه در میان مردم مدین اقامت گزیدی اكنون به مقام نبوت رسیدی.
✅ 7ـ آزمایش مسلمانان در جنگ احزاب
آیاتی از سورهی احزاب (آیههای 9 ـ 27) بیانگر اجمالی جنگ خندق است، جنگی كه قرآن كریم آن را آزمایش سخت مؤمنان میداند و میگوید: «هُنالِكَ ابْتُلِیَ الْمُؤْمِنُونَ وَ زُلْزِلُوا زِلْزالاً شَدِیداً»[8] : در آنجا افراد با ایمان مورد امتحان قرار گرفتند (و افراد ضعیف الایمان) سخت متزلزل شدند. ورود سپاه دشمن آنچنان رعب و ترسی در دل افراد ایجاد كرد كه قرآن از آن جمله زیر یاد میكند: «وَ إِذْ زاغَتِ الْأَبْصارُ وَ بَلَغَتِ الْقُلُوبُ الْحَناجِرَ وَ تَظُنُّونَ بِاللَّهِ الظُّنُونَا»[9] : «آن گاه كه چشمها حیران شده و جانها به گلو رسید و به وعده خدا گمانهای مختلفی شد.»
در این موقع افراد حاضر بر دو دسته تقسیم شدند، گروهی با سمپاشی و ایجاد تزلزل در ایمان و افكار سپاهیان قصد فرار از معركه در سر پروراندند و آنان همان كسانی بودند كه میگفتند: «ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ إِلاَّ غُرُوراً»[10] وعده خداوند و پیامبر او فریبی بیش نبود، ولی گروهی دیگر كه با ایمان راسخ گام به میدان نبرد نهاده بودند وقتی چشمهای آنان به سپاهیان دشمن افتاد، گفتند: «هذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاَّ إِیماناً وَ تَسْلِیماً»[11] گفتند: این همان جنگی است كه خدا و رسول او به ما وعده داده است و جز ایمان و انقیاد بر آنان، چیزی نیفزود.
⬅ ادامه دارد...
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب #سروش_هدایت(143)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
#مقام_زن
#پیام_ها_و_نکته_ها
#همايش_زن_در_انديشه_حضرت_زهرا
🔅🔅🔅
📌 نگار مکتب نرفته
✅ اصل يكم. انديشه علمي و انگيزه عملي حضرت فاطمهٍّ با سيره و سنّت معصومانه او كشف مي شود؛ چه اينكه سريره و گوهر نهادينه شده هويت ملكوتي آن حضرت مصدر چنان جَزْم علمي و عَزم عملي شده است.
▪️ كسي كه به مكتب رفته باشد، انديشه هاي علمي خويش را از حوزه يا دانشگاه فرا مي گيرد و طعم طبيعي و بوي بشري چنين دانش مُكتَسَبي به ذائقه و شامه كارشناسان علوم عادي مي رسد، ولي انسان معصومي كه نگار مكتب نرفته باشد و غير از وحي پدر بزرگوارش كتاب و كتيبه و استادي نديده باشد و معجزه آسا صاحب مُصْحَفِ فاطمي گردد و از ملاحم و اخبار غيبي مطلع شود، دانش شهودي وي لدنّي، و طعم طيّبِ فراطبيعي و رائحه دل انگيز الهي چنان علمي، به كام و مشام ولي شناساني كه از اين ولايت هجرت نكردند، آشنا است.
▪️ لذا قبل از آنكه معلوم گردد، منزلت زن در انديشه فاطمي چيست، بايد روشن گردد كه عروج اوجِ انديشه وَلَوي آن حضرت تا كجا است و منبع دانش وي چيست، تا آشكار شود كه چگونه حضرت جبرئيل(عليهالسلام) كه جز بر گروهي از انبيا و اولياي بزرگ نازل نمي شود، مأمور اعلام و ابلاغ معارف نهاني غابر و مآثِر غيبي قادم به آن حضرت مي شود، تاعلوم منزّه از زمان و مبرّاي از مكان براي وي معلوم شود و آن حضرت از اموري خبر دهد كه نه متزمّن است و نه متمكّن؛ چنان كه قرآن حكيم كه معادل عترت طاهرين(عليهمالسلام) مي باشد، اين چنين است. بجا است كه فرهيختگان علوم ديني بسرايند:
هر آبروي كه اندوختم ز دانش و دين
نثار خاك ره آن نگار خواهم كرد[ديوان حافظ.] ادامه دارد....
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشارآموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
@rahighemakhtoom
063.mp3
6.87M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی
#سوره_آل_عمران
#جلسه63
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
🔅 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🖥با باز نشر مطالب ،مبلغ و پیام رسان آموزه های وحیانی باشید.
@rahighemakhtoom
#مدار_خرد
#شکوفایی_عقل
#سید_احمد_خمینی
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
✅سفره امامت
🔹 اگر انبیا موفق شدند آن دفائن عقلی را شكوفا كنند و جامعه را به عقلانیت برسانند، آن وقت چنین جامعه ای كه به عقلانیت رسیده است آنها را كاملاً همراهی می كند و بر اساس این اصول اینها كاملاً موفق اند. هر وقت چنین توفیقی نصیب ولیی از اولیای الهی شده است آنجا تمدّنی پیدا شد كه در متن تدین نهادینه است. اگر جامعه عاقل بودند اداره كردنش سخت نیست این كار اصلی انبیاست كه میراث آنهاست و عالمان راستین, میراث بر چنین فضلیتی اند هرگز كار عوامی نكرده و نمی كنند هرگز حرف جاهلانه نزده و نمی زنند هرگز عوامی زندگی نكرده و نمی كنند از سوء فهم و عوامی كسی سوء استفاده نمی كنند از اقبال و ادبار دنیا رویگردان اند چنین آدمی را می گویند عاقل، وگرنه كسی كه جزء «أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ یمِیلُونَ مَعَ كُلِّ رِیحٍ»[1] باشد با این اوضاع هرگز پیشرفت نخواهد كرد. كسی می تواند جامعه را به عقلانیت برساند كه خودش عاقلانه زندگی كند در مدار خرد زندگی كند، نه بیراهه برود نه راه كسی را ببندد و هیچ مقامی هم برای او ارزش نداشته باشد، چون یك روز میآید یك روز می رود, بنابراین آدم عاقل نه به اقبال كسی نه به ادبار كسی اعتنا نمی كند وظیفه خودش را انجام می دهد اینكه فرمود وظیفهٴ ما, انجام تكلیف است بر اساس همین جهت است.
🔹 كاری كه بزرگان دیگر كه حشر همه آنها با انبیا و اولیای الهی باشد انجام دادند امام (رضوان الله علیه) تكمیل كرد در اوایل امر رابطه فقیه با توده مردم رابطه محدّث با توده مردم بود كه در صدر تشیع مردم احكام شرع را از فقهایشان سؤال می كردند فقها هم طبق حدیث همان را می گفتند اجتهاد به آن معنای فعلی نبود هر چه را از وجود مبارك امام معصوم شنیده بودند همان را می گفتند, بعد مقطع بعدی رابطه فقیه با توده مردم رابطه مجتهد شد با توده مردم, رابطه مرجع شد با توده مردم كه این كار به وسیله مرحوم آقا باقر وحید بهبهانی سامان پذیرفت، در برابر اخباری ها كه نمی گذاشتند كسی تقلید بكند فقط اصرار داشتند كه رابطه فقیه با مردم رابطه محدّث باشد با مستمع نه رابطه مرجع با مردم, مرحوم آقا باقر بهبهانی با به هم زدن اوضاع اخباری و طرح مسائل اصولی و اجتهاد فرمودند رابطه فقیه با مردم, رابطه مرجع تقلید است با مقلّد، تا این حد رسیده بودند، اما كاری كه امام (رضوان الله علیه) كرد این بود كه فرمود رابطه فقیه جامع الشرایط با مردم, رابطه امام است با امت، این یك چیز دیگر است! البته فقیهی كه مثل امام باشد كه رهبری همه جانبه را داشته باشد؛ یعنی احكام فقهی را بگوید, مسائل اخلاقی را بگوید, مسائل حقوقی را بگوید, مسائل سیاسی را بگوید, كشورداری را بگوید, مسائل مربوط به محلّی را بگوید, منطقه ای را بگوید, بین المللی را بگوید, این نظام را سامان بدهد؛ این كار, كار بی سابقه بود و اگر بعد از امام (رضوان الله علیه) ادامه دارد این در حقیقت شعاع همان كار امام است و در كنار مائده و مأدبه امام نشستن است، در كنار سفره امام نشستن است، این سفره امامت را ایشان پهن كرده است.
🔹 امیدواریم ـ انشاءالله ـ خدای سبحان این نظام را تا ظهور صاحب اصلی اش از هر خطری حفظ بفرماید! روح مطهر امام راحل, مرحوم حاج آقا مصطفی, یادگار بزرگوار امام, مرحوم حاج احمد آقا كه ایام سالگرد ایشان است و شهدای انقلاب و جنگ را با اولیایش محشور بفرماید!
[1] . نهجالبلاغه, حكمت 147.
📚 دیدار برگزارکنندگان سالگرد یادگار امام قدس سره با حضرت استاد
تاریخ: 1391/12/06
🆔 @rahighemakhtoom
32.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله جوادی آملی
✅ سفره امامت
@rahighemakhtoom