مونولوگ های تاثیر گذار پایتخت ۶
محمد مهدی فتوره چی
سری جدید سریال پایتخت زودتر از موعد مقرر، بدلیل شیوع ویروس کرونا با پایان نامطلوب و نقدبرانگیزی به پایان رسید. در این سری عیدانه بخوبی جای خالی فیلم نامه نویس برجسته اش، خشایار الوند حس شد. بر خلاف سری های اول تا چهارم که تا اندازه ای امکان گمانه زنی خط داستانی سریال ممکن بود در این مجموعه و بویژه پس از بازگشت بهبود شاهد از هم گسیختگی سکانس ها (تا حدی بدلیل سانسور و ...) و شیفت های متعدد به صحنه های مختلف بودیم، تا جایی که بی مقدمه و روایتی به ناگهان از خانه نقی به آپارتمان مجردی رحمت هدایت می شدیم. در این مجموعه شاهد دو کنش و گفتار متفاوت مثبت و منفی و البته سوال برانگیز بودیم، کنش مطلوب، مثبت و تحسین برانگیزش پرداختن به مسایل و مشکلات روزمره مردم بویژه طبقات محروم و کنایه و طعنه به مدیران و مسوولان بی کفایت شهر و کشور بود که بخشی از آن در مونولوگ تقی خطاب به هما و ارسطو بخوبی تمام حواس مخاطب را به خود جلب می کرد و کنش گفتاری نامطلوب و منفی دیگر که بیش از سری های گذشته و بر خلاف مجموعه های اول تا چهارم(که مشحون از صحنه های حرمت گذاری به بزرگتر ها و بویژه سالمندان بود) آزار دهنده بود بی حرمتی های مکرر و گستاخانه بهتاش نسبت به دایی هیجانی و خالی بند و پر شر و شورش، نقی بود که بی شک ماهیت طنز سریال نمی تواند توجیه مناسبی برای این حجم جسارت خواهر زاده ای نسبت به دایی اش باشد، حتی با قبول این واقعیت که برخی از جوانان این نسل و عصر هیچ بویی از ادب و نزاکت و حرمت داری بزرگترها نبرده باشند! سناریو نویس و کارگردان این مجموعه نباید به بهانه خلق لحظاتی خنده دار هر کنش گفتاری و رفتاری را بدون هیچ پیامی در سکانس های متعدد به نمایش گذارند! متعاقبا به طور مبسوط به نقد این مجموعه تامل برانگیز خواهم پرداخت!
#پایتخت#مونولوگ#ویروس_کرونا #سریال#تقی_معمولی #ارسطو_عامل #هما#طنز# حرمت#در_خانه_بمانیم #کرونا_را_شکست_میدهیم #خشایار_الوند# سانسور
💠 گزارش روزانه مرکز مقابله با شایعات سایبری
🗓 ۱۹ فروردین ۹۹
1⃣ در روز ۱۸ فروردین ۹۹، کانال های تلگرامی وابسته به منافقین و برخی اکانت های توییتری وابسته به سلطنت طلبان، با انتشار تصاویری از یکی از پزشکان و تصاویر مربوط به سی تی اسکن ریه یک بیمار، مدعی شیوع کرونا در ایران در ۱۳ آذرماه ۹۸ شدند که با بررسی های مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص گردید اولا در تاریخ مذکور، ویروس کرونا به تازگی در چین شیوع پیدا کرده و هنوز احتمال سرایت به ایران را نداشته است و دوما تصاویر مربوط به سی تی اسکن بیماران دارای مشکلات حاد تنفسی و کرونا، شباهات زیادی وجود دارد و بدون انجام تست کرونا و مشاهده شرایط بالینی بیمار، امکان تشخیص قطعی کرونا وجود ندارد که در متن و تصاویر شایعه فوق نیز، هیچگونه اشاره ای به شرایط بالینی بیمار نشده است.
2⃣ روز گذشته، کانال های تلگرامی وابسته به سلطنت طلبان، اقدام به انتشار شایعه تخصیص سبد حمایتی یک میلیون تومانی برای طلاب کردند که در کانال های تلگرامی وابسته به منافقین نیز بازنشر شد. با بررسی های مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص گردید که این شایعه کذب بوده و براساس جعل یک تصویر خبری با درج لوگوی خبرگزاری حوزه منتنشر شده است. پیش از این نیز، در ۲۲ اسفندماه ۹۸ نیز، شایعه پرداخت یارانه ۵ میلیون تومانی به طلاب، توسط سلطنت طلبان و به همین شیوه منتشر شده بود.
3⃣ دیروز، کانال های تلگرامی وابسته به منافقین، با انتشار تصاویری از یکی از بیمارستان های کرمانشاه، شایعه جان باختن روزانه ۱۰ نفر براثر ابتلا به کرونا در کرمانشاه را منتشر کردند که با بررسی های مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص گردید این شایعه کذب بوده و در تصاویر مذکور نیز هیچگونه نشانه ای دال بر وجود جنازه های جانباختگان کرونا وجود ندارد. همچنین مشخص گردید در طول ۵۰ روز گذشته، در کل استان کرمانشاه مجموعا ۳۶ نفر به خاطر ابتلا به کرونا درگذشته اند.
4⃣ در ۱۸ فروردین ۹۹، کانال های تلگرامی وابسته به منافقین، با انتشار ویدئویی از دکتر علیزاده رئیس بیمارستان آتیه، شایعه تعدیل نیروهای این بیمارستان به خاطر فشار مالی ناشی از شیوع کرونا را منتشر کردند که با بررسی های مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص گردید موضوع تعدیل کارکنان بیمارستان های خصوصی، ارتباطی با شیوع کرونا در کشور نداشته و این مسئله از سال ۹۷ و تنظیم تعرفه های ابلاغی وزارت بهداشت و عدم تأمین مخارج بیمارستانی آغاز شده است.
5⃣ روز گذشته، کانال های تلگرامی و اکانت های توییتری وابسته به سلطنت طلبان، با انتشار تصاویری، شایعه برگزاری جشن شکست کرونا در بیمارستان رازی رشت را منتشر کردند که با بررسی های مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص گردید این شایعه کذب بوده و تصاویر مذکور، مربوط به برگزاری مراسمی برای تقدیر و روحیه بخشی به کادر درمانی بیمارستان های استان بوده است.
بهداشت اطلاعات در مصاحبه با ایرنا
🔹#بهداشتروانی، اطلاع مخاطبان از محیط پیرامون در عین احساس امنیت درون و امید به آینده است.
🔸بیتوجهی به بهداشت اطلاعات، بحران زاست؛این موضوع میتواند بحرانهای موجود را تشدید و حتی بحرانهای روحی در مردم ایجاد کند.
🔹رسانهها در کنار تامین نیازهای خبری مردم نباید از آسیبهای اطلاعرسانی نادرست بر سلامت روحی آنان غفلت کنند.
🔸#بهداشتاطلاعات با دادن اطلاعات واقعی، به موقع، صادقانه، جامع و دوطرفه به مخاطبان متناسب با ویژگیهای آنان تامین می شود.
🔹نیاز مردم به اطلاعات صحیح و جامع در زمان بحران از جمله کرونا در بالاترین حد است و هرگونه تعلل در این زمینه از جمله تاخیر در خبررسانی، تمرکز بر اخبار منفی، طرح مشکلات بدون ارائه راهکارها، اطلاعات منفی و یک طرفه و نادرست، نقض حقوق بشر و از مصادیق #آلودگیاطلاعات است.
🔸️اگر چه زمینه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و عملکرد مسئولان در بهداشت اطلاعات بسیار مهم است اما رسانهها منبع تولید، توزیع و انتشار اطلاعات هستند و اگر در تولید و انتشار اخبار؛ اطلاعات درست، جامع و متناسب با ظرفیت و مطالبات و نیازهای مخاطبان و همچنین اصل تعادل در تولید و انتشار سوژه ها نباشد، ممکن است حق مردم به دانستن تامین شود اما حق دیگر آنان یعنی امنیت روح و روان و بهداشت روانی آنها نقض شود.
🔹در بهداشت اطلاعات هم نوع سوژه ها و محتوا و هم زمان و چگونگی انتشار مهم است، به همین دلیل رسانه های مسئول و حرفه ای سعی می کنند خبرهای منفی را حتی الامکان در زمان و اندازه مناسب و با رعایت ملاحظات از جمله با هشدار قبلی به مخاطبان و با مات کردن تصاویر یا از نمای دور و به میزان کم منتشر کنند.
🔸کرونا در کنار تهدیدهای بسیار زیاد فرصت هایاستثنایی در اختیار مراکز آموزشی، آموزش و پرورش، دانشگاه ها، آموزشگاه ها و مشاغل مختلف قرار داد که روش سنتی کار خود را تغییر دهند.
🔹متاسفانه بستر آموزشهای الکترونیک در آموزش و پرورش فراهم نیست و اگر از بحرانهای پیشین چون برف، آلودگی هوا، سیل، زلزله و ... که موجب تعطیلی مدارس می شد برای تقویت آموزش مجازی برنامه ریزی و بهره گرفته میشد اکنون در بحران کرونا این شیوه آموزش با مشکلات کمتری رو برو بود.
🔸کرونا ضربه های جبران ناپذیری وارد کرده اما میتواند هشداری باشد برای اینکه اولا متوجه وضعیت موجود باشیم ،ثانیا پیش بینی کنیم شرایط در آینده به چه شکلی خواهد بود و ثالثا قبل از غافلگیر شدن مداخله و خسارت را به حداقل کاهش دهیم.
✅بیشتر بخوانید👇
http://www.irna.ir/news/83742116/
💢کرونا و افزایش کاربران پیام رسان تصویری
⭕️شرکت مایکروسافت از افزایش ۷۰ درصدی کاربران پیامرسان تصویری اسکایپ در زمان بحران کرونا خبر داد
👈بنابر گزارش Reuters، شرکت مایکروسافت اعلام کرده تعداد کاربران استفادهکننده از پلتفرم پیامرسان تصویری Microsoft Skype طی ماه گذشته تحتتأثیر شیوع ویروس کرونا و دورکاری در بسیاری از کشورهای جهان، افزایش قابلتوجه ۷۰ درصدی را تجربه کرده است و روزانه ۴۰ میلیون نفر از آن استفاده میکنند. بنابر اعلام این شرکت، تعداد دقایق مکالمات کاربران اسکایپ با یکدیگر نیز در ماه گذشته ۲۲۰% افزایش داشته است.
👈مایکروسافت همچنین اعلام کرده که در حال حاضر بالغبر ۴۴ میلیون نفر بهصورت روزانه از پلتفرم Microsoft Teams که برای فعالیتهای شغلی میان افراد در محیط کاری مورد استفاده قرار میگیرد، بهره میبرند.
💢اهمیت #کلان_داده_ها و #داده_کاوی
⭕️کرونا باعث کاهش ۸۱ درصدی تردد به سمت مراکز درمانی شد
🔸دادهکاویهای نقشه و مسیریاب بلد نشان میدهد که گسترش بیماری کرونا سبب کاهش تردد ۹۶ درصدی به سمت مراکز خرید و سینماها شده است. همچنین، تردد به سمت مراکز درمانی نیز در یک ماه اخیر ۸۱ درصد کاهش داشته است. براساس این آمار، مراجعه به سوپرمارکتها نیز ۶۳ درصد کاهش داشته است.
🔸نتیجه دادهکاویهای اپلیکیشن نقشه و مسیریاب بلد نشان میدهد که مراجعه به مساجد با کاهش ۹۳ درصدی روبرو بوده و در جایگاه دوم پس از مراکز خرید و سینما از نظر کاهش تعداد مراجعه قرار گرفته است. بر همین اساس، ایستگاههای مترو نیز با کاهش ۹۲ درصدی تعداد مراجعه مردم روبرو بوده است.
🔸مراجعه به رستورانها و کافهها نیز در دوران شیوع بیماری کرونا ۹۱ درصد کاهش داشته است. این موضوع در حالی است که در این مدت براساس اظهارات مدیران شرکتهای استارتآپی فعال در این زمینه، ثبت سفارش آنلاین غذا نیز با کاهش تقاضای ۷۰ درصدی روبهرو شده است. این کاهش تقاضا در بازار سفارش آنلاین غذا حتی باعث تعطیلی یکی از دو سرویس اصلی این حوزه یعنی چیلیوری هم شد.
🔸همچنین از زمان شیوع این ویروس در کشور مراجعه به جایگاههای سوخت نیز براساس بررسیهای آماری بلد با ۸۶ درصد کاهش مواجه شده است. پارکها نیز در این دوران کاهش مراجعه ۸۶ درصدی را تجربه کردند. پیش از این، کمیته اطلاعرسانی ستاد مقابله با کرونا اعلام کرده بود ورود به پارکها و مراکز تفریحی تا ۲۰ فروردین ماه ممنوع است.
🔸مراکز درمانی نیز با کاهش مراجعه ۸۱ درصدی روبرو بودند و مراجعه به سوپرمارکتها نیز در یک ماه اخیر ۶۳ درصد کاهش داشته است. پیشتر نیز آمارهای نقشه و مسیریاب بلد نشان داده بود که از میان ۱۰۰ نقطه پرتردد کاربران در روزهای ۲۰ تا ۲۲ اسفند ماه سال ۹۸، بیش از ۵۰ نقطه به مراکز درمانی و بیمارستانها اختصاص دارد.
🔸مراجعه به شعب بانکها نیز در یک ماه اخیر براساس دادهکاویهای اپلیکیشن بلد بیش از ۸۰ درصد کاهش داشته است. پیشتر شاپرک اعلام کرده بود که تعداد تراکنشهای شاپرکی در اسفند ماه گذشته برخلاف سالهای پیش نه تنها افزایش نیافت که نسبت به بهمن ماه ۹۸ با کاهش ۱.۳ درصدی نیز مواجه شده است.
🔺پاسخ به حملات سایبری دشمنان توسط تیم سایبری ویروس ♻️
🔹اطلاعات بخشی از کارکنان شرکت فضایی Space-X و یکی از ساب دامین های ناسا و همچنین سایت خبری spa عربستان سعودی توسط یک تیم سایبری ایرانی با نام ویروس به سرقت رفت ‼️
همچنین این تیم اعلام کرده حملات بیشتری در پاسخ به هک شدن دیتابیس های بخش های مختلف کشور مانند بانک صادرات و تلگرام های غیر رسمی صورت خواهد گرفت
🔺هدف آذری جهرمی از طرح ادعای فرکانسی که مجلس رَد و دولت هم آن را از لایحه بودجه حذف کرد، چیست؟!
🔹با اینکه اکثر توان صداوسیما در اختیار دولت برای شکست کروناست ولی وزیر ارتباطات با درخواست غیرقانونی برای تبلیغ استارتآپ ها باب جدیدی برای هجمه به صداوسیما گشود تاجایی که علت کمکاری وزارت در تخصیص درست منابع و تجهیزات و در تامین سرعت اینترنت را به دوش فرکانسهای صداوسیما انداخت!
🔹اولویت استفاده فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ بخاطر پوشش بالا در خدمات عمومی رایگان است.(نظامی، امداد و خبررسانی)
لذا بهصرفه نیست که این فرکانسهای حیاتی و رایگان، محل کاسبی و فروش باشد؛
صداوسیما که از این رِنج برای شبکه آنالوگ استفاده میکرد، باید در آینده نزدیک برای توسعه شبکه HD استفاده کند.
🔹دولت طرح جهرمی برای فروش فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ را رد کرد و در کمیسیون تلفیق نیز رای نیاورد.
اصرارِ رسانهای جهرمی اما این شائبه را جدی میکند که آیا بازهم وزیر بدنبال فرافکنی و عدم تمکین به بازسازی زیرساختهای حیاتیست؟! یا این جنجالها برای پوشاندن فاجعه لورفتن اطلاعات خصوصی ایرانیان است؟
🔹برآوردها نشان میدهد بر فرض اگر این فرکانسها در اختیار وزارت ارتباطات هم قرار گیرد، از باب خرید تجهیزات، استقرار آن و راهاندازی نزدیک به ۱ یا ۲ سال زمان میبرد و استفاده ویژه از اضطرار شرایط کرونا در این مساله، تعجب برانگیز است.
🔹به گواه کارشناسان کمبودن سرعت شبکه موبایلی و خانگی عللی درون وزارتی دارد که میتوان به عواملی چون عدم بهروزرسانی تجهیزات میان لایهای شبکه، ضعف ساختار شبکه ملی و ازهمه مهمتر رهاشدگی اینترنت خانگی اشاره کرد؛ بطوریکه سرعت آپلود و دانلود شبکه ثابت ایران از عراق هم پایینتر است!
🔹اینترنت ارزان خانگی معیار پیشرفت و توان ارتباطی یک کشورست، ولی با عملکرد آذری جهرمی تقریبا فشل شده و مردم مجبورند هزینه گران شبکه موبایلی با سرعت و کیفیت پایین را تحمل کنند و با زورِ پروپاگاندا باور کنند که مقصر این سومدیریتها فرکانسهای صداوسیماست!
🔹جهرمی بگوید چرا مردم از شبکه باکیفیت و ارزان وایفایِ خانگی محروم و مجبور به خرید نت گران موبایل شدهاند؟
چرا شبکه موبایلی با تجهیزات قدیمی باید جور شبکه خانگی را بکشد تا بیکیفیت شود؟
توقع دارید مردم باور کنند که مقصر همهی اینها، فرکانسهای صداوسیماست؟!
🔹و اما نکته آخر؛ بخاطر فشل شدن شبکه ملی اطلاعات توسطِ بانیانِ امر! مردم هزینه گرانتری میدهند و کسی صدای حق الناسش درنمیآید، ولی به سرعت بیانیه مرکز ماهر که جلوگیری از افشای اطلاعات ثبت احوال را وظیفه افتا(زیرمجموعه رییس جمهور)میداند را حذف میکنند و دم از نبود اختیارات میزنند!
✍ #علی_قلهکی
✅ نظریه انتساب
💠 نظریه انتساب؛ نسبت دادن؛ منتسب کردن و یا صفت تراشی ( attribution theory) یا هر معادل بهتر دیگری که میشود برایش ساخت، این نکته را در مرکز توجهات خودش قرار داده است که انسانها چطور به یکدیگر خصایص یا صفتهائی را نسبت میدهند.
🔸یافتههای ارتباطی حاکی از آن است که آن دسته از اطلاعات، افراد و موقعیتهائی که نسبت به دیگران وضعیت متمایزتری دارند و به عبارتی دیگر نسبت به دیگران در حالت متمایزتری قرار دارند؛ بیشتر در معرض اطلاق خصایص یا گرفتن نسبتهای مختلف قرار میگیرند.
🔸علت این امر هم روشن است: آنها با بافتی که در آن قرار دارند؛ شبیه نیستند و یا به دیگر زبان عادی نیستند.
🔸برای تئوری #انتساب یک مثال همیشگی وجود دارد که ارائه دهندگان این تئوری آن را مطرح کردهاند:
🔻۱. خانم یانیس تنها کسی است که در رستوران ماهی سفارش داده است. بنابراین، این رفتار یا این کارِ او را به خلق و خوی او نسبت میدهند
🔻۲. اما اگر خانم یانیس در هیچ جای دیگری جز در این رستوران ماهی نخورد؛ این رفتار او را به رستوران نسبت میدهند (یعنی به موقعیتی که در آن قرار دارد)
🔸باید اضافه کنم که وقتی مثال مربوط به رستوران باشد، چاشنی هم میخواهد: عدهای هستند که رفتار خودشان را همیشه به موقعیتها نسبت میدهند، ولی رفتار دیگران را به خلق و خوی آنها.
🔴 و حالا چند پرسش
برای اینکه به این موضوع بیشتر فکر کنید که راستی چه چیزی باعث شکل گرفتن ادراکات ما نسبت به دیگران میشود؟
▪️داستان فیل مولوی در کجای این بحث قرار میگیرد؟
▫️اصطلاح کور خود بودن و بیننای دیگران؛ چه ربطی به این بحث دارد؟
▪️اینکه میگویند خود گوئی و خود خندی؛ عجب مرد هنرمندی، به این بحث مربوط است؟
▫️آیا مجموعههایی هم داریم که به ادراکات ما شکل بدهند و باعث شوند ما ادراکات خودمان را تعمیم بدهیم؟ (مثلا این که بگوئیم این گربه است که دارد ادای ببر را در میآورد!)
[یعنی چون ببر را شناختهایم رفتار گربه را قضاوت کردهایم/گربه و ببر به عنوان یک مجموعه از کوچک به بزرگ]
▪️درک شما از دیگران یا آنچه به دیگران نسبت میدهید چقدر تحت تاثیر کلیشههای مجموعهای موجود درباره آدمها و موقعیتها است؟
🔸یادتان باشد که کلیشهها به خاطر سادهسازی درک و به خاطر شتاب دادن به روند درک (البته بدون عمق و واقع گرائی) میتوانند شما را زود به قضاوت بکشانند.
✅ آگهی شرکت آمریکایی Valspar، از قدیمیترین شرکتهای تولید رنگ در جهان
💠 در این آگهی به شیوۀ خلاقی تاکید شده که فقط و فقط با یک بار رنگآمیزی، تمام دیوار پوشیده میشه و دیگه نیازی به رنگ آمیزی مجدد نداره!
🔸این تبلیغ برای انتقال پیمامش، به جای اینکه آسمون و ریسمان بهم ببافه، فقط روی خود محصول تمرکز کرده و راه حل و ایده تبلیغ رو از خود محصول بیرون کشیده.
🔸در بسیاری از تبلیغات(مخصوصا تبلیغات ایرانی) آژانسهای تبلیغاتی، ابر و باد و مه و خورشید و فلک رو در اختیار میگیرند، تا یک محصول رو تبلیغ کنند. در نهایت هم از پس آن برنمیآیند!
🔸زیادهگویی و پُرگویی تبلیغ را از مسیر درست منحرف میکند و محصول را به حاشیه میراند. بهترین ایدهها برای تایید و تبلیغ یک محصول، در خود محصول نهفته است!
#یادداشت/ارزشهایی که نداریم!
🔹شاید شما هم تعجب کنید که چقدر شبکههای اجتماعی در ایجاد اعتماد به نفس ما موثرند!
بله؛ به همین سادگی یک صفحه اینستاگرام یا یک اکانت توییتر یا هر شبکه اجتماعی دیگری، میتواند ارزش و جایگاه اجتماعی ما را در ذهن خودمان کم یا زیاد کند.
🔸چارچوب مهمی که اینترنت در معنای عام و شبکههای اجتماعی در معنای خاص بر آن مبتنی هستند، «جلب توجه» است. این جلب توجه برای ما بسیار تعیین کننده است. هر کدام از ما وقتی عکسی یا مطلبی را به اشتراک میگذاریم، بی نیاز از دیدن بازخوردهایش در قالب کامنت و لایک و غیره نیستیم.
🔹هرچه این بازدیدها و تحسینها بیشتر باشد، ما به خود مغرورتر خواهیم بود که فرد موثرتری هستیم! هرچه کمتر باشد، در مقایسهها گمان میکنیم که حرف یا مطلب ما ارزش چندانی ندارد.
✍ یادداشتی از دکتر محسن احمدی
📍 جهانی که بازیها میسازند
🔹محمد گلستانفرد؛ پژوهشگر علوم اجتماعی:
🔻همان طور که شما در بازیهای جنگی راهی جز کشتن طرف مقابلت که دشمن تلقی میشود ندارید؛ اصلا امکان انجام کار دیگری جز این به شما داده نمیشود یا در بازی های استراتژی امکان زیست مسالمت آمیز چند امپراطوری کنار یکدیگر امکان پذیر نیست و تنها با نابودی دیگری شما پیروز بازی خواهید بود.
نکتهای که در تمام این بازیها وجود دارد عقلانیت مدرن است؛ عقلانیتی که انسان و صفات متعالی آن افول میکند و انسان میماند و جهانی که خدایی در آن وجود ندارد. جهانی که انسان تنها ارادهی مطلق بر روی آن است. جهانی که انسان ابزار ساز با عقلانیت دو دوتا چهارتای دکارتی بر آن حاکم شده است و قدرتمندتر از او چیزی نیست. در بین همین انسان ها قدرتمندتر کسی است که تکنولوژی جدیدتر و تعداد بیشتری سرباز و تجهیزات و مقدار بیشتری ثروت داشته باشد.
📌 ادامه مطلب را در باشگاه اندیشه بخوانید:
🔗 http://bashgah.net/go/gu94k/
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ محفلی برای آزاداندیشی 👇
➕ @Bashgah_net
♦️با افزایش روزافزون تمایل مردم به استفاده از شبکههای اجتماعی، درصد انتشار #اخبار_جعلی(fake news) از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی نیز بیشتر شده است.
▪️بخش عمدهای از این نوع خبر، در مفهومی به نام اطلاعات کاذب غیرعمدی(misinformation) خلاصه میشود.
▪️در گزارش «اختلال اطلاعات» شورای اروپا #میساینفورمیشن اینطور تعریف شده است:
🔇به اطلاعات نادرستی که هدف از ایجاد و انتشار آنها، آسیبرساندن نیست.
▪️بهعنوانمثال شخصی مقالهای حاوی اطلاعات قدیمی را منتشر میکند، درصورتیکه متوجه قدیمی بودن آن نشده است.
✅میساینفورمیشن با مرور تاریخچه یک حساب کاربری قابل شناسایی است، به این صورت که با بررسی حساب کاربری میتوان تشخیص داد که آیا الگوی مشخصی برای انتشار اطلاعات نادرست وجود داشته است یا فقط براساس یک اشتباه، اطلاعات نادرستی منتشر شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانواده ای در آمریکا بوقلمونی را خریده و طبخ میکند در حین خوردن متوجه میشوند که باردار بوده و بچه داشته، حسابی ناراحت میشوند و از خوردنش امتنا میکنند.
رسانه ها به همین راحتی میتوانند حقیقت را وارونه جلو دهند، ضمنا بوقلمون تخم گذار است نه زنده زا.
🔶 مقابله با افسردگی در روزهای کرونایی
میگنا- رئیس گروه روانشناسی استانبول پیرامون افسردگی در ایام قرنطینه ضمن تاکید بر اهمیت فعالیت بدنی و تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن خاطرنشان کرد که اضطراب بیش از حد در این فرایند بر سلامت تأثیر منفی خواهد گذاشت.
♦ استاد «ریتا کریسپی اولگن» پیرامون افسردگی ماندن در خانه، لغو برنامههای کاری و تفریحی و احساس محبوس شدن و کمحوصلگی شدید پس از شیوع ویروس کرونا در جهان، اظهار داشت: در این ایام فعالیت بدنی و تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت زیادی دارد. ضطراب بیش از حد نیز بر سلامت مان تأثیر منفی خواهد گذاشت. همه میتوانند تحت تأثیر کرونا ویروس قرار بگیرند. این بیماری با همه یکسان رفتار میکند. همه در حال طی کردن یک روند هستیم.
♦ این روانشناس با تاکید بر اینکه «در این ایام کرونایی و قرنطینه خانگی اخبار منفی یا ضد و نقیض رسانههای مجازی پیامدهای اضطراب و افسردگی و بی خوابی را به همراه خواهند داشت»، بیان کرد: «وقتی اضطراب زیاد میشود، زندگی سخت تر میشود. افسردگی بیش از حد فشار سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. ما باید از اضطراب دوری کنیم. ما باید مراقب باشیم و از رسانههای اجتماعی به صورت انتخابی در این زمینه استفاده کنیم. به همین منظور میتوانیم از برنامههای کاربردی در تلفنهای هوشمند استفاده کرده و تمرینات مختلفی را انجام دهیم.»
به گفته وی «بهتر است با همان روال هر روزه رفتن به محل کار، در ساعت مشخص از خواب بیدار شوید. ما از وقتی که در خانه تنها هستیم در یک محیط اجتماعی نیستیم. این وضعیت گاهی اوقات میتواند مضر باشد، اما میتوانیم ترسهای خود را رفع کرده و از این فرصت برای بازگشت به دنیای درونی خود و ارزیابی خودمان استفاده کنیم.»
پروفسور اولگن، در ادامه گفت: «باید از این دوره نامشخص و منفی معانی مثبتی به دست آوریم. شاید این دوره بتواند به ما در درک ارزش عزیزانمان بیشتر کمک کند و به نارضایتیها پایان دهد. تصمیم بگیریم که سالم زندگی کنیم و به تغذیه خود توجه کنیم. در این راستا میتوان اهداف جدیدی را تعیین کرد و به جلو حرکت کرد. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که ما آنها را به تعویق انداخته و غفلت کردهایم را انجام دهیم. شاید بتوانیم کتابهایی را بخوانیم که پیش از این وقتی برای آن نداشته ایم، شاید بتوانیم بنویسیم، با فرزندانمان وقت بگذرانیم.»
♦ وی همچنین پیشنهاد کرد: میتوانیم اولویتهای خود را مرور کنیم. به عبارت دیگر، می توانیم از خودمان بپرسیم «آنچه تاکنون انجام داده ایم برای جامعه چقدر مفید هستند، خواسته های ما چیست، اولویت های ما چیست؟» با اندیشه اولویت های خود را تعیین کنیم. برای کسانی که در خانه تنها هستند پیگیری احوال دوستان، اقوام و آشنایان میتواند کمک زیادی کند. این تا حد زیادی باعث کاهش میزان استرس، تشویش و نگرانیها در فرد میشود. با خانواده و دوستان خود که مدتهاست با آنها ارتباط برقرار نکردهاید، از طریق تلفن و دیگر شبکه های اجتماعی میتوانید صحبت کنید.....
http://www.migna.ir/news/50057
هدایت شده از گردباد نیوز
#سرقت_اطلاعات با عنوان تست #کرونا
اپلیکیشنهایی که با عنوان تست سلامتی با اثر انگشت منتشر شده اند جعلی بوده و پس از گذاشتن انگشت کاربر روی صفحه، عددی تصادفی نشان داده و هیچ اعتباری ندارند، متاسفانه شاهد انتشار این برنامهها در فروشگاهای نرم افزار ایرانی بودهایم که هدف اصلی آنها سرقت اطلاعات کاربران است
salamat.gov.ir تنها مرجع رسمی غربالگری کرونا است
#پلیس_فتا
هدایت شده از گردباد نیوز
⛔️از عضو شدن یا عضو کردن دیگران در گروههایی که ادعا میکنند در قبال جذب اعضا به شما پول پرداخت میکنند، خودداری کنید.
⭕️ رسیدهای منتشر شده در این گروهها جعلی است و معمولا توسط نرم افزارهای رسیدساز طراحی میشود.
🔺در گزارشهای رسیده کاملا واضح است که رسید جعلی است. چرا که سقف انتقال وجه کارت به کارت از طریق نرم افزار آپ از مبدا بانک ملت 1 میلیون تومان است.
🔺 عموما مدیر گروه بعد از اینکه فرد به تعداد کافی دوستانش را عضو کانال کرد، یک رسید جعلی برایش ارسال می کند و آن را در گروه منتشر میکند. چنانچه فرد نسبت به جعلی بودن رسید اعتراض نماید، توسط مدیر گروه بلاک خواهد شد.
⚠️ از این گروهها معمولا برای اهداف تبلیغاتی و مخرب استفاده میشود. درواقع پس از عضوگیری، گروه به فروش رسیده و از آن برای اهداف مختلفی استفاده میشود.
🌹با کانال انقلابی هوش سفید بروز باشید🌹
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/225181696C454655872b
هدایت شده از گردباد نیوز
هشدار/مراقب نصب این نرم افزار ها باشید! سازمان های اطلاعاتی پشت پرده نرم افزارهای ثبت چهره و ویدیوهای جعل عمیق!
✍سید علیرضا آل داود
⭕️ این روزها اپلیکیشن های بسیاری با پوشش های سرگرمی و ... تولید می شوند که با بررسی برخی از آنان که دسترسی های بسیاری بر روی تلفن همراه افراد باز میکنند مشخص شد این دسترسی ها میتواند خطرات بسیاری را برای افراد در زمینه حریم خصوصی ایجاد کند.
⭕️ در چند هفته گذشته نیز اپلیکیشن هایی با پوشش ویدیو های جعل عمیق و ... تبلیغ می شوند که برای تکمیل پایگاه داده سازمان های اطلاعاتی غربی برای شناسایی دقیقتر چهره، صدا و داده های بیومتریک طراحی شده اند.
🔴از نصب این اپلیکیشن ها خودداری کنید.🔴
🌹با کانال انقلابی هوش سفید بروز باشید🌹
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/225181696C454655872b
هدایت شده از گردباد نیوز
باز انتشار/پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
⭕️نخستین اختلال ناشی از اینستاگرام اعتیاد اینترنتی است /دولت به جای سرمایهگذاری روی ارتقای سواد رسانهای مردم به گسترش اینترنت رهاشده دامن میزند
🔴سید علیرضا آل داود پژوهشگر ارشد فضای مجازی و مدرس سواد رسانهای در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان با تأکید بر اینکه طبق پژوهش های متعدد در سطح دنیا اینستاگرام تاثیرات بسیار منفی بر روی زندگی افراد گذاشته است، افزود: سازمان بهداشت انگلیس باور دارد، شبکههای اجتماعی به بحران سلامت روان در میان کاربران جوان دامن میزنند؛ طبق این تحقیق اینستاگرام اثر مخربی بر میزان رشد، خواب، سلامت روحی-روانی و جسمی کاربران جوان نیز دارد.
🔴این مدرس سواد رسانه ای با اشاره به اینکه مردم ما بدون فراگیری سواد و دانش رسانه ای از این فضا استفاده می کنند، اظهار داشت: متاسفانه دولت به جای سرمایه گذاری بر روی ارتقای دانش و سواد رسانه ای مردم مدام به گسترش اینترنت رهاشده و بیقانون و شبکههای اجتماعی غربی دامن میزند و این درحالیست که ما در هیچ کشور دیگری در دنیا این موضوع خطرناک گسترش فضای مجازی بدون فرهنگ سازی را مشاهده نمی کنیم.
⭕️آل داود با تاکید بر اینکه اینستاگرام می تواند منجر به اختلالات روانشناختی متعدد در جوانان و نوجوانان شود، تصریح کرد: به دلیل محیط جذاب بصری و وجود محتواهای خاص در اینستاگرام، نخستین اختلالی که دامنگیر مخاطبان می شود، اعتیاد اینترنتی است که افسردگی، شیفتگی استفاده مداوم، انزوا، تلف شدن شدید وقت، شکست های متعدد عاطفی و ... از عوارض آن است.
👇👇
🌐 https://www.yjc.ir/00RhLp
🌹با کانال انقلابی هوش سفید بروز باشید🌹
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/225181696C454655872b
هدایت شده از عصر هوشمندی
♦️با افزایش روزافزون تمایل مردم به استفاده از شبکههای اجتماعی، درصد انتشار #اخبار_جعلی(fake news) از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی نیز بیشتر شده است.
▪️بخش عمدهای از این نوع خبر، در مفهومی به نام اطلاعات کاذب غیرعمدی(misinformation) خلاصه میشود.
▪️در گزارش «اختلال اطلاعات» شورای اروپا #میساینفورمیشن اینطور تعریف شده است:
🔇به اطلاعات نادرستی که هدف از ایجاد و انتشار آنها، آسیبرساندن نیست.
▪️بهعنوانمثال شخصی مقالهای حاوی اطلاعات قدیمی را منتشر میکند، درصورتیکه متوجه قدیمی بودن آن نشده است.
✅میساینفورمیشن با مرور تاریخچه یک حساب کاربری قابل شناسایی است، به این صورت که با بررسی حساب کاربری میتوان تشخیص داد که آیا الگوی مشخصی برای انتشار اطلاعات نادرست وجود داشته است یا فقط براساس یک اشتباه، اطلاعات نادرستی منتشر شده است.
لایف وب
@asrehooahmandi
🔴تصاویر فاکسنیوز از برگزاری انتخابات در ایالت ویسکانسین آمریکا در بحبوحه بحران کرونا
در شرایطی که تاکنون بیش از ۴۰۰هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و نگرانی از احتمال فروپاشی نظام درمانی این کشور شدت گرفته، برگزاری انتخابات درونحزبی دموکراتها در ایالت ویسکانسین بهصورت حضوری انتقادات زیادی را برانگیخته است
این درحالی است که رسانه های فارسی زبان آمریکایی و انگلیسی علیه ایران و انتخابات ایران کلی خبرسازی و جوسازی کرده بودند.
با شیوع کرونا در ایران، رکورد نصب و خرید بازی موبایلی شکست
کاربران بازار از ابتدای اسفندماه ۹۸ تا ۱۵ فروردین امسال، ۱۰۷ میلیون بار، بازی دانلود یا بهروزرسانی کردند و رکورد خرید هفتگی بازی را شکستند.
بر اساس بررسی تیم تحلیل داده کافهبازار، تنها در هفتهی دوم فروردین ۹۹ رکورد ۲۲ میلیون نصب یا بهرورزسانی برای بازیهای بازار ثبت شد که نسبت به میانگین هفتگی سال ۹۸، ۷۲ درصد افزایش داشت.
از روز اول اسفند ۹۸ (پس از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران) تا روز ۱۵ فروردین امسال، سه ژانر بازیهای استراتژی با ۵۳ درصد رشد، بازیهای خانوادگی با ۴۱ درصد و بازیهای ماجرایی با درصد ۳۷ درصد بیشترین رشد نصب یا به روزرسانی را داشتند.
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
🚩انتقاد سلیمینمین از برگزاری میزگرد نقد "پایتخت"
کارشناس رسانه در گفتگو با تسنیم
🔹 میزگردی که راجع به سریال "پایتخت" برگزار شد خیلی تأسفآورتر از خطایی بود که صورت گرفته است. خطایی که حقیقتاً صداوسیما باید آن را میپذیرفت و به این بحثها خاتمه میداد.
🔹 هیچ نیازی هم به برگزاری میزگرد، آن هم میزگردی که کاملاًً هدفش توجیه این قضیه و به نوعی فرار از پذیرش این خطا است.
🔹 ناگفتهنماند که چنین حرکتهای نسنجیدهای منجر به ادامه بحثها و حاشیهها میشود.
🔹صداوسیما سرمایهگذاری چندینسالهای بر روی سریال "پایتخت" داشته و در سالهای گذشته صاحب قوتهایی هم بوده است. فیلمنامه سریال هم جذاب و مفرح بود و هم آموزنده! اما امسال در "پایتخت"6 نه فیلمنامه دیدیم و نه آموزندگی. ضمن اینکه فرصتی را به بعضی از عوامل دادند که آنها تمایلاتشان را دنبال کنند.
🔹ما در این سریال شاهد کپیپرداریهای ناشیانه از برخی فیلمهای قبل انقلاب بودهایم.
🔹به لحاظ فنی "پایتخت" بسیار ضعیف بود و در دکوپاژ و دیگر مسائل خصوصاً فیلمنامه و قصه حرفی برای گفتن نداشت.
https://tn.ai/2238831
. @TasnimNews
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
🔶 چند توصیه برای حفظ سلامت روان در دوران خانهنشینی
میگنا- زلاتین ایوانف - روانپزشک - با بیان این که انسانها حیواناتی اجتماعی هستند، میگوید: منزوی بودن میتواند تأثیر زیادی بر سلامتی ما بگذارد. به گفته وی همه نظامهای ما از جمله نظامهای اجتماعی، روانی و زیست شناختی در حول گروههای اجتماعی و تعامل با یکدیگر شکل گرفتهاند. انزوای اجتماعی در بیشتر موارد تأثیرات منفی از جمله تنهایی، اضطراب و گاهی افسردگی را به همراه خواهد داشت.
◽ تعریف انزوای اجتماعی دشوار است اما آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد این است که آیا فرد طی آن احساس تنهایی میکند یا خیر که دانشمندان از آن به عنوان انزوای اجتماعی ادراک شده یاد میکنند. اگرچه این موضوع میتواند اثرات منفی بر سلامت روان داشته باشد اما میتواند به سلامت جسمی نیز آسیب برساند.
برای مثال تحقیقات نشان داده است که انزوای اجتماعی ادراک شده با افسردگی، کاهش شناختی، مشکلات قلبی و سیستم ایمنی ضعیف همراه است. علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که تنهایی میتواند منجر به افزایش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به بیماری تصلب شرایین و سکته مغزی شود.
نویسندگان این مطالعه اظهار کردهاند که این اتفاقات به دلیل سطوح بالای استرس، کمبود خواب و عادات ناسالم زندگی که احتمالاً با تعامل و مسئولیتپذیری کمتر اجتماعی رخ میدهند، اتفاق میافتد.
♦ خانوادههایی که فرزندان دچار نقصهای ایمنی دارند و مجبورند در حالتهای عادی نیز انزوای اجتماعی را رعایت کنند، معمولا دچار عواقب سلامت جسمی و روانی زیادی میشوند. به علاوه، به گفته ایوانف، اثرات انزوا با گذشت زمان بدتر نیز میشوند. در واقع هرچه مدت زمان انزوا طولانیتر باشد، احتمال بروز علائم اضطراب، تنهایی و افسردگی و سایر گرفتاریهای روانی نیز برای فرد بیشتر خواهد بود.
♦ چگونه در طول گذران انزوای اجتماعی از لحاظ ذهنی سالم بمانیم:
بسیاری از مطالعات تأثیرات منفی انزوا را بر افرادی که به آسانی قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیستند، بررسی کردهاند اما هیچ یک از این موقعیتها قابل مقایسه با شرایط شیوع کروناویروس که طی قرنطینه میلیونها نفر به طور فیزیکی از یکدیگر جدا شدهاند اما به کمک تکنولوژی با هم ارتباط دارند، نیست.
▫ یک راه مهم برای محافظت از سلامت روان در طول انزوای اجتماعی، برقراری ارتباط با افرادی که دوستشان دارید با استفاده از فناوریهایی مانند گفتگوهای ویدیویی است.
ایوانف همچنین راهکارهای زیر را نیز پیشنهاد داده است:
▫ ورزش: مطالعات بسیاری تاثیر کاهنده استرس را به کمک ورزش نشان دادهاند. ورزش باعث افزایش اندروفین (مواد شیمیایی که باعث احساس خوب در بدن میشوند) و کاهش هورمونهای استرس از جمله کورتیزول و آدرنالین میشود. حتی حین #انزوای اجتماعی هنوز هم میتوانید با خیال راحت تمرینات خود را در خانه ادامه دهید و قدرت و شادابی خود را حفظ کنید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50058
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
🔶 چرا وبگردی و پرسه زیادی در اینترنت ما را عصبانی میکند؟
◽ میگنا- گاهی اوقات زمانهای استرحت و خالی خود را مشغول فیلم دیدن، چت کردن یا فقط در حال گشتن در اینترنت سپری میکنیم. دقیقا بعد از گشتن حدود ۲ الی ۳ ساعت در اینترنت با فشاری عصبی زیاد گوشی را خاموش میکنیم و در گوشهای میاندازیم، با خود میگوییم: «کلافهام کرد، دیگر بس است». در ادامه به موضوع عصبانیت ناشی از استفاده زیاد اپلیکیشنها میپردازیم که در این روزهای در خانه ماندن، بیشتر هم شده است.
♦ همه ما بارها این جمله را که میگوید: «ظاهر زندگی کسی را با باطن زندگی خود مقایسه نکنید» را شنیدهایم؛ اما بیایید قبول کینم هر چه این جمله ساده است فهماندن آن به کودک درون کاری بس دشوار است. اتفاقی که برایمان میفتد این است که این کودک بازیگوش درون ما هر چه را که میبیند میخواهد و از ما میخواهد که خواستهاش را برآورده کنیم؛ اما آیا میتوانیم؟ و همین موضوع باعث عصبانیت بی اساس ما از خودمان، زندگیای که داریم و حتی همسرمان میشود. کودک درون مانند تمام کودکان نیاز به حمایت، نوازش و محافظت دارد.
♦ گاهی اوقات با وجود دانستن این موضوع که کارهای عقب افتاده داریم، ولی نمیتوانیم دست از فضای مجازی بکشیم و به نوعی قدرت تصمیم گیریمان را از دست میدهیم. در این زمان ما داریم کاری را انجام میدهیم که به نوعی تفریح تلقی میشود؛ اما بخشی از مغز ما همچنان درگیر کارهای جدیتری است که باید انجام میدادیم بنابراین نه تنها خستگی در نکرده؛ بلکه خستهتر هم شده است. زیرا مدام در حال جدال برای یادآوری خود به شما بوده است. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50081/preview/
هدایت شده از Dish Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥جعل عنوان برای فریب مخاطب!
🔸محمدعلی توفیقی که هم اکنون از اسم آلان توفیقی استفاده میکند، تجزیه طلبی است که در بیبیسی بعنوان پزشک عمومی از او تعبیر می شود در حالیکه در منوتو بعنوان خبرنگار وتحلیلگر سیاسی معرفی می شود!
اما جالب آنکه او مدرک هیچکدام از این عناوین را دارا نیست و تنها بخاطر لابی با مدیران این دو شبکه لندنی، در برنامه های مختلف حاضر می شود!
◀️نگاهی متفاوت به شبکههای ماهوارهای و اپوزیسیون!
🆔 @dishplus