🔴🔴فعالیت گسترده باند رسانهای از صفحه اول یک روزنامه تا لیست تیم ملی!
🔺سردبیر یکی از نشریات پرتیراژ فوتبالی در کمیسیون اصل 90 اظهار داشته که از بازیکنی 10 میلیون تومان اخذ کرده تا یک هفته به صورت روزانه در صفحه اول روزنامه پوشش داده شود و همین کار باعث افزایش قیمت این بازیکن به مبلغ کلان در فصل نقل و انتقالات شد.
🔺 بر اساس گزارش یک دستگاه نظارتی و اظهارات ثبت شده در کمیسیون، برخی خبرنگاران با ارتباطگیری با مدیران عامل باشگاهها تا بدین جا پیش رفتهاند که با ارائه فهرستی از بازیکنان، مبادرت به تعیین تکلیف جهت خرید و فروش بازیکنان آن باشگاه نموده و برخی از بازیکنان نیز برای آنکه از قافله نقل و انتقالات جا نمانند با پرداخت مبالغی، حاضر به خرید و فروش توسط خبرنگاران مذکور میشوند و یا با اخذ وجه از بازیکنی، وی را به صورت کاذب برجسته کرده و با این کار، رقم قرارداد فصل بعد او افزایش یافته و تیمهای بزرگتری ترغیب به عقد قرارداد با وی می شوند.
🔺 اظهارات مضبوط در پرونده، حاکی از فعالیت برخی خبرنگاران ورزشی است که در صورت تلاش آنها و دعوت این بازیکنان به تیم ملی، مبالغی از 350 تا 400 میلیون ریال به خبرنگاران و مدیران برخی رسانهها در قبال پشتیبانی خبری برای حضور یکی از بازیکنان در فهرست تیم ملی پرداخت شده است.
#فساد_در_رسانه
جزوه-سواد-رسانه.pdf
6.42M
🌐 فایل PDF: ویرایش #جدید مجموعه مطالب اینجانب با عنوان «عملیات فریب» در حوزه دشمن شناسی رسانه
#فضای_مجازی #شبکههای_اجتماعی #عملیات_روانی #آمدنیوز #BBC #مملکته #تلگرام #توییتر #وایبر
هدایت شده از اندیشه و قلم | احمد قدیری
4_5922247704859116765.pdf
28.29M
🌐 فایل PDF کتاب «تکنیکهای عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر»
@GhadiriNetwork
.
#شایعات_فضای_مجازی
😔ماجرای دروغ فیلم خودکشی خانوادگی در میناب چه بود؟
پس از چند روز از انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی با این عنوان که «پدری در شهرستان میناب استان بندر عباس به دلیل مشکلات مالی سه فرزند خود را به دارآویخت» مشخص شد که مربوط دانستن این فیلم به ایران شایعه بوده و خلاف واقعیت است
- کد خبر: ۶۲۲۹۶۱ خبرگذاری میزان
🎥 فیلمی حاوی صحنههایی دلخراش از به دارآویخته شدن دو پسر و یک زن در شبکههای اجتماعی منتشر و خیلی زود تبدیل به ابزاری شد برای دروغ پراکنی ضد انقلاب و سیاه نمایی آنها از وضعیت کشور. این فیلم در اقدامی هماهنگ به شهرستان میناب در استان هرمزگان ارتباط داده شد، ضد انقلاب در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی سعی کرد که این فیلم را اقدام پدری جا بزند که به دلیل فقر سه فرزند خود را به دار آویخته است.
☑️ اما اصل ماجرا چه بود؟
با جستجوی فیلم در اینترنت این نتیجه روشن شد که این اقدام داخل ایران صورت نگرفته، یک اکانت فیسبوکی آن را مربوط به شهر سومدنگ در استان جاوه غربی در کشور اندونزی دانسته و خبر داده که مادری به دلیل شرایط سخت مالی خود و دو فرزندش را به دار آویخته است.
📡با این حال رسانههای آنلاین آفریقای جنوبی در گزارشی اعلام کردند که این اتفاق دراستان کوازولو-ناتال در جنوب این کشور رخ داده و ارتباطی با کشور اندونزی ندارد. آنها گزارش دادند که مادری خود و دو فرزندش را به دارآویخته است.
#عکس_نوشته
#سواد_فضای_مجازی
#سواد_رسانه_ای
🚦تبلیغ خلاقانه BMM که به خوبی مفهوم مدنظر رو برای مخاطب #تداعی میکنه:
"۱۷ درصد از تصادفات به خاطر تغییر غیر محتاطانه لاین هستند"
📲 @savaderesanei
🚦اجازه ندهید خبر شما را مصرف کند!
📍میدانم گوش نمیدهید اما اگر بخواهم با بیانات گهربارم! شما را به فیض برسانم فقط این نکته را میگویم که «خبر، آدم را مصرف میکند». درست مثل کراک، هروئین و شیشه!
🔸فرد معتاد گمان میکند اوست که دارد مواد مصرف میکند در حالی که این کراک است که آدم را ذرهذره میجود و آخرش هم کرم میاندازد به وجودش. خبر هم اینطور آرامآرام روح آدم را میخورد و استرس را میاندازد به جانش.
🔸اگر کسبوکارتان خبر نیست، اینهمه اخبار را دنبال نکنید. اگر میتوانید دنیای پیرامونتان را به جای بهتری تبدیل بکنید، یا علی!
اما این تصور که با دیدن اخبار فقر در آفریقا، ظلم در آمریکا، فساد در اروپا و .. دارید کار مفیدی میکنید اشتباه است. خیلی اوقات ما معمولیها در اتفاقات کشور خودمان هم اندازه تشتک نوشابه نقش نداریم. حرص عالم و آدم را نخورید، چون آنها هم حرص شما را نمیخورند.
🔸دنبال کردن تمام اخبار ما را به فرد بهتری تبدیل نمیکند اما به یک انسان افسردهتر، چرا! اطلاعات، دانش نیست. مثل کف روی آب فقط سرگرمکننده است. آگاهی عمیق میخواهید؟ کتاب بخوانید، فیلم و موسیقی خوب ببینید. سفر بروید. با آدمهایی که دوستشان دارید حرف بزنید.
🔸شاید رکورد سرانه مصرف اخبار دنیا مربوط به ما ایرانیها باشد. یعنی اگر الان خبرنگاری به مادربزرگ من در غرب کشور زنگ بزند، او جوری آخرین تحولات دنیا را تحلیل میکند که آنتنهای صداوسیما از روی بامها بریزد. دلیل اینهمه #اعتیاد به اخبار را به قول مشهدیها «مدُنم ولی نموگُم»! حوصله خواندنش هم نیست.
🔸رسانهها مغازههایی هستند که بیشتر اوقات خوراکیهای گندیدهای به اسم خبر را به شما میفروشند. نخورید. مسموم میشوید. مثل چشیدن سم، هر روز و بی صدا در نهایت شما را میکُشد.
🔸شما یک زن خانهدار یا کارمند هستید، یک مادر یا پدر، دختر یا پسر معمولی، نه عضو خبرگزاری #آسوشیتدپرس. بسیاری از آنها هم اینقدر خبرها را دنبال نمیکنند. به همهچیز واکنش نشان نمیدهند.
دیدن ویدئوی جزغالهشدن کارگران بنگلادشی یا ضجه زدن مادر فرزند از دست داده آفریقایی چه فضیلتی دارد جز اینکه روح مادر من که نه دبیرکل سازمان ملل است و نه رئیسجمهوری در آن قاره را فرسودهتر کند؟
🔸زندگی کنید. زندگی لزوماً این نیست که ته اخبار را در بیاورید. ببینید و بگذرید. جرعهنوشی کنید نه اینکه دبه بیستلیتری را سر بکشید!
🔸یک مشت دیوانه هستند که کارشان این است، خدا زده پس کلهشان و از صبح تا شب لابهلای فساد اداری و قتل و کشتار و دروغ و دغل غوطه میخورند و شب هم خواب این چیزها را میبینند. شما از خودتان مراقبت کنید. اجازه ندهید خبرهای بد کرم بیندازد به روحتان.
📍تشویقتان نمیکنم به بیخبری از عالم یا غلتیدن به دامن هپروت، اما اگر مصرف میکنید، کممصرف کنید. هرچیزی را!
✍ #احسان_محمدی
سواد رسانه و روانشناسی
مدیر: Vavgh01@
برای ارتباط، پیشنهاد، انتقاد و... با شناسه مدیر تماس بگیرید.
کانال حداقل "سه روز در هفته" به روز رسانی می شود.
https://eitaa.com/resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بیبیسی: ما خیلی خوبیم!
🔻راستی آزمایی ادعای بیبیسی در مورد عملکرد پلیس انگلیس
روزنامه اصفهان زيبا: شاخ های موج سوار زودگذر
واکاوی اقبال شهروندان به شاخ های اینستاگرامی
✍گفتگو با دكتر حجت اله عباسي مدرس دانشگاه; شنبه 17 خرداد 1399
✍️شاخهای اینستاگرامی، پدیدهای نوظهور در شبکههای اجتماعی هستند و ذيل موضوع «اینفلوئنسرها» يا افراد بانفوذ و تاثير گذار قرار مي گيرند.
✍️آن چه در فعالیت های شاخهای اینستاگرامی مشاهده میشود تا حدي ترکیب ارزشهاي خبري شگفتي و ندرت؛ و شهرت با یکدیگر است. شاخها از جملات عجیب و غریب استفاده میکنند که این باعث جلب توجه میشود. شهرت نیز وجوه مثبت و منفي دارد و موجب اقبال كاربران مي شود.
✍️پديده شاخهای اینستاگرامی پيوستاري است كه يك سر آن را افراد هنجارشکن و سر ديگر آن را كاربران دارای خلاقیت مانند سلبریتیها (هنرمندان، ورزشكاران و بازيگران و...) تشكيل مي دهد. در بين اين دو گروههاي ديگري مانند لاکچریها، کمدینها و ساير وجود دارند.
✍️روي اين پيوستار انواع فعاليت هاي «حاشیهسازي» مانند به کاربردن جملات رکیک و نا به هنجار، داشتن اسامی نابه هنجار؛ «مديريت بدن» مانند ژستهای نامتعارف، آرايش هاي عجيب؛ عكس هاي عجيب؛ خال كوبي هاي شگفت انگيز ، «مديريت لباس» مانند پوششهای نامتعارف، مد و فشنهای عجیب و غریب، «دوست یابی» و ورود به زندگی خصوصی افراد، جلوه هاي «سبک زندگی»، «فعاليت هاي خلاقانه»و «اطلاعرسانی» مشاهده مي شود.
✍️جلب توجه، تبلیغات و درآمدزایی از اهداف شاخ هاي اينستاگرامي و اين شبكه اجتماعي فضای مناسبی برای تبلیغات کسب و کارهای مختلف است. در پاره اي از موارد حتي براي انتشار آگهی بازرگاني و تكرار آن تا 200 میلیون تومان نيز پرداخت شده است!
✍️ برخی از این شاخها موجهای زودگذری هستند، اما عده اي از آنها مي توانند در دراز مدت کاربران خود را نيز حفظ کنند. البته ناگفته نماند تعداد فالوئرهايي كه در پاره اي از حساب كاربري شاخ هاي اينستاگرامي دیده میشوند واقعی نیستند و از آنجا که خرید فالوئر به تعداد دلخواه مرسوم است، برخی از شاخها از اين روش جعلي استفاده میکنند.
مشروح گفت و گو در لينك زير 👇
http://www.isfahanziba.ir/node/109572
روزنامه ایران: خبرنگاران جنجالی صداو سیما
یکشنبه 18 خرداد 1399
✍ حجت اله عباسی
✍پديده مهاجرت خبرنگاران مجرب صداوسيما به غرب هر از چندي سكوت فضاي رسانه اي كشور را در هم مي شكند و پس از مدتی کوتاه مانند بسیاری از موضوعات دیگر به حاشیه رانده می شود.
✍در تازه ترين مورد، توئیت مرتضي غرقي خبرنگار ارشد صداوسيما و مجری برنامه"بدون مرز" شبکه دوم سیما در حساب کاربری توئیتر اصحاب رسانه ها را غافلگیر کرد؛ او نوشت: "دو خبرنگار ایرانی احمد صمدی و نیلوفر پورابراهیم را در تلویزیون ايران اینترنشنال دیدم. فلاح و دو خبرنگار قبلی صدا و سیما هم به لندن مهاجرت کردهاند، تاسف خوردم که چرا نیروهایی که از جیب ملت تربیت شدهاند اکنون در خدمت دشمنان ملت هستند، چرا؟"
✍ در حال حاضر بسیاری از خبرنگاران مجرب خارجی و داخلی صداوسیما پس از بازنشستگی به حال خود رها شده اند و حتی برای کسب تجربه به جلسات سازمانی دعوت نمي شوند.
✍ سازمان صداوسیما ورود بازنشستگان خود را با کارت شناسایی سازمانی به داخل محوطه جام جم ممنوع کرده است!
✍وقتی نیروهای سازمان های رسانه ای رقیب به میزان حداقل 20 برابر حقوق ماهانه به خبرنگاران می پردازند، چگونه باید آنان به وفاداری سازمانی رضایت دهند؟
✍ فرايند توليد دانش سازماني دارای يك چرخه مناسب براي اجتماعي کردن تجربیات است و شوربختانه چنين موضوعی در هرم مدیریتی سلسله مراتبی بسیار مرتفع و ساختار عريض و طويل رسانه ملي مشاهده نمی شود.
متن کامل یادداشت در لینک زیر 👇
http://www.irannewspaper.ir/newspaper/item/544869/
🔰گزارش صدا و سیما از نامه ۲۷۵ استاد دانشگاه به وزیر فاوا: جنگ فرکانسها با صداوسیما غیرعلمی است
۲۷۵ استاد دانشگاه در نامهای به وزیر ICT، جنگ #فرکانس ها با سازمان #صداوسیما را غیرعلمی و مشوق دشمنان ایران دانستند.
👈در این نامه با بیان اینکه مشکل ارائه خدمات در فضای مجازی و اینترنتی کشور به فرسودگی زیرساختها، عدم توسعه متوازن و جامع شبکه ملی اطلاعات و عناصر وابسته به آن بازگشت دارد، به عدم وجود زیرساخت FTTX و ارتباطات فیبرنوری تا مرحله کاربر اشاره شده است.
👈به اعتقاد نویسندگان این نامه، با توجه به اینکه سازمان صداوسیما بهعنوان تنها متولی پخش فراگیر صدا و تصویر چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی است، انتظار میرود برای پاسخگویی به انتظارات یاد شده و افزایش کیفیت تصاویر به ۴k، HD و ۸K، نیازمند استفاده حداکثری از ظرفیتهای فرکانسی باند تلویزیونی باشد و بیم آن میرود که با از دست دادن بخشی از طیف فرکانسی در اختیار، با چالش جدیدی توسعه مواجه گردد.
اخبار مرتبط:
▪️۱۲۸ استاد دانشگاه خطاب به رئیس سازمان صداوسیما: زمینه استفاده ملی از فرکانس را فراهم کنید
▪️در پی انتشار مصاحبه معاون امور رادیوئی سازمان رگولاتوری؛ مدیرکل نظارت و طیف فرکانس سازمان صداوسیما: آمادهایم در محفلی تخصصی و بهدور از فضاسازیهای سیاسی مناظره کنیم
▪️مدیرعامل اسبق همراه اول: اپراتورها برای مقابله با کمبود فرکانس ناچار به RAN Sharing شدهاند
▪️وزیر فاوا: شبکه موبایل تهران به حداکثر ظرفیت اسمی خود رسیده است؛ حاضریم نصف درآمد واگذاری فرکانس را به صدا و سیما بدهیم
▪️وضعیت تخصیص طیف ۷۰۰ مگاهرتز در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و استراتژی 5G اعضا پیشگام آن
🔰اطلاعیه رایتل درخصوص خبر انتشار اطلاعات پنج و نیم میلیون مشترک این اپراتور
روابط عمومی شرکت رایتل در خصوص خبر منتشرشده مبنی برافشای اطلاعات پنج و نیم میلیون مشترک این اپراتور اطلاعیهای صادر و توضیحاتی ارائه کرد؛ در این اطلاعیه آمده است:
👈در تاریخ ۱۲ خردادماه سال جاری این اپراتور از طریق رسانهها در جریان ادعای فردی مبنی بر در اختیار داشتن اطلاعات پنج و نیم میلیون از مشترکین خود شد. فرد مذکور مدعی شد از رایتل خواستار ۵ بیت کوین شده تا از انتشار دیتا خودداری کرده و آن را در اختیار رایتل قرار دهد، و پس از ممانعت رایتل از پرداخت، برای فروش دیتا از طریق اینترنت به مبلغ یک هزار دلار اقدام کرده است که رایتل این مذاکره و درخواست را قویاً تکذیب میکند.
👈این اپراتور اعلام میدارد تاکنون هیچ مستندی بهجز ۹ رکورد منتشرشده مبنی بر دزدیده شدن اطلاعات پنج و نیم میلیون مشترک این اپراتور بهدست نیامده است که نتیجه بررسی این ۹ رکورد نشان میدهد ۶ رکورد بسیار قدیمی بوده (سال ۹۴ و پیش از آن) و عملاً این مشترکین دیگر در شبکه رایتل فعال نیستند.
👈از تعداد دیتای اعلامی سه رکورد فعال است که نشان میدهد اطلاعات موردبحث بسیار قدیمی است.
در بررسیهای صورت گرفته مشخص شده است احتمال سرقت اطلاعات برخط این اپراتور وجود ندارد و رایتل از پروتکلهای آفتا و ماهر استفاده میکند و این پروتکلها در حال حاضر تشدید شده است.
👈حدس اصلی رایتل در خصوص نشر اطلاعات توسط منشأ انسانی است که در سال ۹۴ و پیش از آن رخداده است.
در این راستا از رسانهها درخواست داریم تا روشن شدن موضوع از هرگونه شایعه پراکنی خودداری کرده و اخبار را از طریق درگاههای رایتل پیگیری کنند.
👈با توجه به رسالت شرکت خدمات ارتباطی رایتل بهمنظور رعایت حقوق مشترکین و اخلاقمداری اقدامات لازم قضایی جهت برخورد با عاملین این موضوع با جدیت دنبال میشود.
بهمنظور جبران خسارت آن دسته از مشترکین گرامی که احتمال میرود، اطلاعات آنان منتشر شود، تمهیداتی در نظر گرفته شدهاست که متعاقباً از طریق کانالهای رسمی اعلام میگردد. منبع
خبر مرتبط:
▪️افشای اطلاعات ۵.۵ میلیون مشترک رایتل تایید شد
◀️جغ جغه های عصر اطلاعات و جامعه شبکه ای
🔰محمد مهدی فتوره چی؛ معاون پژوهشی انجمن سواد رسانه ای
صرف نظر از اینکه گوشی های هوشمندما بیش از ۷ تا ۴۰ برابر سنگ توالت منازل(نه سرویس های بهداشتی عمومی) آلوده تر است و بی تردید هیچ پدر و مادر متعهد و آگاهی مایل به در معرض خطر قرار دادن فرزندشان نیستند، با این حال اغلب در محافل و دورهمی های خانوادگی متاسفانه بسیار دیده می شود والدین ناآگاه و یا باری به هر جهت پرورش یافته ای که در پی بی قراری و گریه و زاری کودکانشان با در اختیار قرار دادن گوشی های آلوده و مملو از تصاویر و کلیپ های نامناسب و مخرب آنها را به آرامش و سکوت دردناک و خسارت آوری سوق می دهند و این در حالیست که در آموزه های سواد رسانه ای بسیار تاکید می شود که تا ۳ سالگی نباید کودکان را در معرض هیچ رسانه ای قرار داد تا بتوانند خودشان تدریجا با تعامل و تجربه، بعد شناختی شان را با پدر و مادر و اطرافیان تقویت کنند و حواس ۵گانه شان را در دنیای واقعی به آزمون و یا چالش بکشانند. اخیرا فایل صوتی مادر نگرانی را در پیج روانشناسی خبره شنیدم که مضطربانه از این کارشناس، چاره و نسخه ای طلب می کرد برای دختر معصوم و بی نوای ۸ ساله اش که در گوشی پدرش(که پزشکی آمریکایی است) در آمریکا در غفلت پدر چند کلیپ روابط جنسی را با دقت و تحیر به نظاره نشسته است! خطری که در کمین بسیاری از کودکان معصوم والدین بی تعهد و ... ما هم نشسته است. در چنین اوضاع و احوال تاسف بار و نگران کننده ای تنها توصیه این روانشناس، محبت بی دریغ به فرزند متحیر بود و مراجعه به روانشناس کودک! و با همه این توجهات پسینی مادر دلسوز ایرانی که باید در جامعه و فرهنگ آمریکایی دخترش را تربیت کند حتما دیدن صحنه های پورن و سکسی سیو شده در گوشی پدر بی مبالات با هر نسخه و آموزه متعالی روانشناختی هیچگاه از ذهن و خیال این کودک معصوم محو نخواهد شد! این تضاد در شیوه فرزند پروری بار دیگر بر اهمیت و درستی پارادایم دو تربیتی شدن کودکان در نتیجه دو سبک آموزشی و پرورشی و نیز ضرورت تحصیل مهارت های سواد رسانه ای در عصر اطلاعات و وفور گوشی های هوشمند مملو از اطلاعات مسموم کننده تاکید دارد.
🔻مجازات تهدید به انتشار اسکرین شات
همین که کسی شما را تهدید کرد به افشای اطلاعات خصوصی (مثل عکس/متن چت ها/صدای ضبط شده /فیلم ) حتی اگر هیچ وقت این کار را نکند ارتکاب جرم «تهدید» تلقی و میتوانید شکایت کنید ...
مجازات:
شلاق تا ۷۴ ضربه
حبس از ۲ ماه تا ۲سال
🔴 دونالد ترامپ فرمان اجرایی محدودیت رسانههای اجتماعی را امضا کرد
رییس جمهور آمریکا:
🔹 من برای محافظت از آزادی بیان مردم آمریکا دستورالعمل جدید درباره فعالیت رسانههای اجتماعی را امضا میکنم!
🔹 من علاوه بر دستورالعمل اجرایی رسانههای اجتماعی، قانون جدیدی صادر خواهم کرد
🔹 دستورالعمل اجرایی راه را برای پیگرد قانونی در رسانههای اجتماعی باز میکند
🔹صفحه خود در توییتر را نمیبندم(اسکای نیوز)