🌹زندگی حضرت جواد الائمه علیه السلام
(قسمت دوم)
♦️ کرامات امام جواد(ع)
▫️امام جواد(ع) مانند سایر امامان دارای کرامات زیادی بودند که موردی از آنرا ذکر میکنیم:محمّد بن اورمه گفت: معتصم گروهى از وزیران خود را خواست به آنها دستور داد به دروغ گواهى دهند که محمّد بن على بن موسى(ع) تصمیم قیام دارد بعد حضرت را خواست گفت تصمیم دارى در دولت من قیام کنى. فرمود: به خدا قسم چنین تصمیمى ندارم.
▫️معتصم گفت: فلان کس و فلانى بر کار تو شهادت میدهند آنها را حاضر کردند. گفتند: صحیح است ما این نامهها را از بعضى غلامان تو به دست آوردهایم.
▫️حضرت جواد(ع) در اطاق جلو بود دستهاى خود را بلند کرده گفت: «خدایا! اگر دروغ میگویند اینها را بگیر». یک مرتبه دیدم اطاق جلو چنان به حرکت در آمد و هر کدام از ایشان که تصمیم به حرکت کردن میگیرد به زمین میافتد. معتصم صدا زد یا ابن رسول الله من از حرف خود توبه میکنم از خدا بخواه که اطاق از حرکت بایستد. گفت: «خدایا! اطاق را آرام فرما تو میدانى ایشان دشمن تو و من هستند»، اطاق آرام گرفت.[13]
♦️ مناظرات علمی امام جواد(ع)
▫️بارزترین نوع تبلیغ امام جواد(ع) مناظراتی است که آنحضرت انجام میداد. مناظرههای آنحضرت که از نخستین روزهای امامتش آغاز شد، ایشان را در تثبیت جایگاه ولایت و امامت، هدایت حقجویان و آشکار ساختن سستی گفتار ستمگران یاری داد.
▫️آنحضرت به دو جهت در عرصه مناظرههای علمی گام نهاد:
نخست، نیاز شیعیان که با توجه به سنّ کم آنحضرت در پی کشف جایگاه معنویاش بودند و دوم خواست مأمون و معتصم که اندیشه خوار ساختن امام و اثبات الهی نبودن آگاهیهای وی را در سر میپروراندند.
🏴 کیفیت شهادت امام جواد(ع)
♦️درباره اینکه امام جواد(ع) به چه نحوی به شهادت رسیدند، دیدگاههای مختلفی وجود دارد که در اینجا به یک نمونه اشاره میشود:
▫️معتصِم خلیفه ستمگر عباسی -برادر مأمون و عموی ام فضل دختر مأمون- پیوسته نقشههایی را برای به شهادت رساندن امام جواد(ع) اجرا میکرد و در این زمینه با ام فضل نیز همدست شده بود که امام جواد(ع) را مسموم کند؛ زیرا معتصم میدانست که ام فضل از آنحضرت منحرف شده و به شدّت علیه امام(ع) موضع گرفته است.
▫️بر این اساس، ام فضل نیز درخواست معتصم را پاسخ مثبت داد و سمّی را در انگور جاسازی کرد و در پیش روی آنحضرت نهاد و همین که امام جواد(ع) از آن انگور خورد، ام فضل پشیمان شد و شروع به گریه کرد، حضرت فرمود: «گریهات برای چیست؟ سوگند به خدا، خداوند آنچنان تو را به دردی در ناحیه رحم دچار سازد که جبرانپذیر نباشد و به بلایی گرفتارت کند که قابل کتمان نباشد». بر اثر همین نفرین ام فضل بیمار شد و از دنیا رفت.[14]
▪️به هر حال؛ آنحضرت در شهر بغداد در ماه ذى القعده سال 220 هـ.ق در حالی که بیست و پنج سال از عمر شریفش گذشته بود، به شهادت رسید[15] و در محلهای از بغداد به نام کاظمین در کنار قبر جدش امام موسى بن جعفر(ع) دفن شد.[16]
📚 پی نوشت:
[13]. بحار الأنوار، ج 50، ص 45 - 46.
[14]. همان، ص 16 - 17.
[15]. الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج 2، ص 273.
[16]. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 1، ص 492، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق؛ مسعودى، على بن حسین، إثبات الوصیة للإمام علی بن أبیطالب(ع)، ص 227، قم، انصاریان، چاپ سوم، 1426ق.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
💢شهیدی که تجسم حضور «قاسمابنالحسن» در جبهه شد
#بخوانید👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کم نبودند قاسمهای کربلای ایران که همچون حضرت قاسم بن الحسن (ع) شهادت را چونان عسل، شیرین میدانستند و آگاهانه و شجاعانه پا به عرصه دفاع از اسلام و ایران گذاشتند و در مناطق عملیاتی، چون شلمچه، فکه، هویزه و... سر بر دامان سیدالشهدا (ع) جانانه جان دادند.
دانشآموز ۱۲ ساله شهید #محمدحسین_ذوالفقاری در جبهههای جنگ و در منطقه عملیاتی شوش به درجه رفیع شهادت نائل آمد. زادگاه او بخش شورک واقع در شهرستان میبد است که با تقدیم ۷۲ شهید و جاویدالاثر نام خود را در ردیف حماسهسازان و قهرمانپروران کشور به ثبت رسانده است، بهگونهای که در دوران دفاع مقدس به علت کثرت تقدیم لالههای ارغوانی به باغستان شهادت، به نام «شهیدیه» تغییر نام داد.
شهید ذوالفقاری در دهم فروردین سال ۱۳۴۸ در خانوادهای با ایمان و با معرفت به دین و مکتب اسلام متولد شد. در مهر سال ۱۳۵۵ در سن شش سالگی با نشاطی کودکانه پا به محیط با صفای مدرسه گذاشت. در پرونده محمدحسین در دبستان «سلمان» این عبارت به چشم میخورد: «دانشآموز محمدحسین ذوالفقاری از نظر دقت، فهم، حافظه، کوشش، سرعت عمل و اتکاء به نفس خوب است و در تلاش انفرادی فعال و در فعالیتهای گروهی مدیر است.»
با آغاز جنگ تحمیلی، محمدحسین ۱۲ ساله درحالیکه غنچههای جهاد و مبارزه را در باغ نیلوفری اندیشه خود پرورانده بود آهنگ جبهه کرد. علیرضا برادر بزرگترش که قبل از او بهسوی عرصه عشق و حماسه شتافته بود، باب آشنایی عارفانه محمدحسین را با اسرار جبهه گشوده بود.
پدرش میگوید: پس از دیدن دوره آموزش نظامی پیش من آمد و گفت: پدر میخواهم بروم جبهه. گفتم: درس واجبتر است. گفت: در آینده هم میشود درس خواند، اکنون لازم است بروم. گفتم: تو چهکار میتوانی انجام دهی؟ تو خیلی کوچکی هنوز ۱۲ سال بیشتر نداری! او ناراحت شد و گفت: میگویید من نروم؟ حتی نمیتوانم برای رزمندگان آب ببرم که اینچنین حرفی به من میزنید؟ گفتم: چرا. گفت: پس میروم، سرانجام عازم جبهه شد، با اینکه فرزند بزرگترم هم، در جبهه بود حرفی نزدم. چون او اصلاً فرزند این دنیا نبود و دل به این دنیا نبسته بود. نوجوان بود، ولی روح بزرگی داشت.
محمدحسین در تاریخ ۱۳۶۰/۰۷/۲۳، چون شهابی رهیده از خاکریز شهر با سرعت نوری راهی کهکشان پرفروغ جبهه شد.
وقتی برادر بزرگتر محمدحسین در تاریخ ۱۳۶۰/۰۹/۱۸ در منطقه لالهزار بستان به فیض عظیم شهادت نائل آمد، مسئولین تصمیم گرفتند بدون اینکه وی از شهادت برادرش مطلع شود، او را روانه میبد کنند. یکی از همرزمانش میگوید: اما او از شهادت برادرش مطلع بود. وقتی به او گفتم حالا که برادرت به شهادت رسیده، بهتر است که به میبد بروی. او باروحیهای عالی جواب داد: اگر بروم دیگر نمیگذارند به جبهه برگردم. هنگامیکه اصرار کردم گفت او برای خودش شهید شده، آخرت برای اوست نه من و سپس گفت: اسلحه برادرم را برمیدارم تا دشمن بداند با چه کسانی طرف است.
سرانجام او را برای مراسم برادرش به میبد روانه میکنند. هنوز مراسم چهلم برادرش برگزار نشده بود که او با پیشانیبند سبزرنگ یا ثارالله رهسپار عرصههای عشق و ایثار میشود و پس از حماسهآفرینیهای بیشمار در تاریخ ۲۸ دی سال ۱۳۶۰ در دشت شقایقخیز شوش بر اثر اصابت چندین ترکش خمپاره به هر دو دست و هر دو پا درحالیکه زمزمه «یا حسین (ع)» بر لب داشت به لالهرویان همرزمش پیوست.
#شهدای_دانش_آموز
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۳۱ تیرماه #سالروز_شهادت #شهید_مصطفی_پژوهنده گرامی باد . ⚘
#خاطرات_شهید
○هواتاریک بود.مصطفی را دیدم که آرام از رختخواب بلندشد،نمازهای شبش زبانزد بود من هم به همراه اوبلند شدم تا حداقل راز ونیازی داشته باشم،نمازش تموم شده بود دست هارا روبه آسمان بلندکردو زیرلب چیزی گفت...
○بعدروبه من کرداحساس کردم صورتش تغییرکرده، انگار داشتم به صورت یک شهید نگاه میکردم آرام به من گفت:آخرین ساعاتی است که من درمیان شما هستم بعداز نماز صبح وقبل ازطلوع فجردیگردرمیان شما نخواهم بود،منطقه رابه شما میسپارم مواظب باشید! با تعجب ونگرانی بهش نگاه کردم نمیخواستم باور کنم که فرمانده دیگه بین مانیست.
○تازه هواروشن شده بود که گلوله توپی به سنگرمصطفی برخوردکرد،مصطفی باچهره ای آرام روی سجاده خونینش افتاده بودو ترکش پیکرپاکش راتکه تکه کرده...
فرازهایی کوتاه از وصیت نامه شهید:
○«شب ها خواب میبینم که تمام وسایل خود را جمع میکنم و به زیارت حج می روم وشما دوستان وهمرزمان مواظب منطقه هستید»
○بارالهی!من نمیخواهم که دربستربمیرم
یاری ام کن تابه راحت دردل سنگربمیرم
دوستدارم درمیان آتش و خون وگلوله
در راه اسلام و آزادی کشوربمیرم
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨انتشار برای نخستین بار؛
بخشی از بیانات آیتالله خامنهای در سالروز شهادت امام جواد علیهالسلام در مهدیه تهران
١٣۶۴/٠۵/٢۶
🔰خلفای زمان از تشکیلات شیعی برای ایجاد حکومت علوی بیمناک بودند
🔻مشاهده فیلم کامل:
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=46079
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلام_امام | #ماه_درخشان
⭐ نماهنگی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی اهمیت #ماه_ذیحجه
🔹️ ماه ذی الحجّه هم ماه عجیبی است؛ ماه دعا، ماه مناجات، ماه یادآوری میقات پروردگار با پیغمبر بزرگ [است].
🔹️ اوج این حرکتِ تضرّع و #دعا و توسّل هم #روز_عرفه است که آنجا شاهد گفتگوی امام بزرگوار و شهیدمان با خدای متعال هستیم -دعای عرفه، با آن مضامین بلند-
🔹️ بعد هم روز [عید] قربان، یادآوری قربانی بزرگ، وَ فَدَیناهُ بِذِبحٍ عَظیمٍ
🔺️ بعد وارد دهه ی دوّم ذیحجّه میشویم. دهه ی غدیر، ماجرای عجیبی است؛ این ماه مهمّی است؛ و مقدّمه ی ماه محرّم. از این فرصتها استفاده معنوی کنیم. ۹۷/۵/۲۲
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
ماه درخشان.mp3
1.87M
🎙 بشنوید | ماه درخشان
⭐ کلیپ صوتی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی اهمیت ماه ذیحجه
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
💞 ازدواج بهترینها
💐 رهبر انقلاب: حضرت زهرا (علیها السلام) دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود؛ رئیس جامعه اسلامی؛ حاکم مطلق. امیرالمومنین (علیهالسلام) هم که سردار درجهی یک اسلام بود. ببینید چطوری ازدواج کردند!
🔹 چه جور مِهریهی کم، چه جور جهیزیّهی کم. همه چیز با نام خدا و با یاد او. اینها برای ما الگو هستند. ۷۵/۰۲/۱۷
🎊 به مناسبت ١ ذیالحجه؛سالروز #ازدواج حضرت امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلاماللهعلیهما
از کانال زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبرانقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani