سلام علیکم
ای کاش مومنین و متدینین به انقلاب و رهبری این را سر لوحه کار خود قرار دهند که وقتی محل انتقاد و شبهه قرار می گیرند به هیچ وجه از رهبری مایه نگذارند؛ چرا که از دو حال خارج نیست یا انتقاد کنندگان به حرمت مقام عظما مجبور به خلع سلاح می شوند و این در عمل پاسخ به اشکال نیست و موجب بد بینی عده ای به رهبری خواهد شد و چنین پاسخی نقصان منطق گوینده را نشان می دهد که توانایی دفاع از خود را ندارد و به اصطلاح عرف در پشت رهبری قایم می شود یا حالت دوم این است که انتقاد همچنان ادامه پیدا کند که در این صورت حواله دادن اشکال به رهبری است و این عملا وارد کردن دوستداران رهبری در معرکه دعواست.
هر شخصی به تبع افکار و رفتار خود باید پاسخگوی اشکالات وارده به خود باشد و حواله دادن اشکال به بزرگان عملا توسعه اشکال است. انشاء الله که در عاقبت امور خود بیشتر بیاندیشیم.
ان السمع و البصر و الفواد کل اولئک کان عنه مسئولا
رضا پورصدقی 1402/5/14
2465_351.jpg
166K
#اخلاق
امانت که فقط درّ و یاقوت نیست.برای رازهای خود هم جای امنی پیدا کنید.
برخی از افراد حرف و حدیث زندگی خودشان را نمی توانند نگویند و از سیر تا پیاز زندگی خود را بیان میکنند حال از این افراد چه انتظار می رود که اسرار شما را حفظ کنند.
راز خود با یار خود هر چند بتوانی نگوی
یار را یاری بُوَد از یارِ یار اندیشه کن.
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
هدایت شده از . .
با سلام خدمت دوستان
ای کاش !
مباحث اساتید بزرگوار علیدوست و عالی و دیگر عزیزان
به صورت کرسی های آزاداندیشی
یا میزگردهای صرفا علمی
و به دور از هیاهو و حواشی در یکی از مراکز حوزوی به صورت سلسله وار
انجام میشد .
قطعا نتایج علمی و عملی بهتر و کم حاشیه تری از آن به دست می آمد.
به امید آن روز 🤲
مسعودی
#روایت
اخذ دین از کجا؟!
حضرت صادق آل محمد فرمودند:
هر كه از طريق [مجذوب شدن به شخصيت] اشخاص به اين دين در آيد همان اشخاص همچنان كه او را به آن در آورده اند از آن خارجش كنند و كسى كه از طريق كتاب و سنّت به اين دين وارد شود ، كوهها بجنبند و او نجنبد (در عقيده و دينش متزلزل نشود).
مَن دَخَلَ في هذا الدِّينِ بالرِّجالِ أخرَجَهُ مِنهُ الرِّجالُ كما أدخَلُوهُ فيهِ ، و مَن دَخَلَ فيهِ بِالكِتابِ و السُّنَّةِ زالَتِ الجبالُ قَبلَ أن يَزولَ.
بحار الأنوار :ج۶۷ص ۱۹۷
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
هدایت شده از احمدرضا اخوان
🌹باسلام محضر پاک بینان
🔸نظر پاک تواند رخ جانان دیدن
🔸که در آیینه نظر جز به صفا نتوان کرد
🔹امروز یه درس بزرگ از یه دختر کوچولوی ۶ ساله گرفتم.. داشت با مداد شمعی، مبل کِرم رنگی رو سیاه و کثیف میکرد.. وقتی متوجه شدم صداش کردم و با تظاهر به ناراحتی گفتم، عزیزم، من اینجا چیزهای ناراحت کنندهای میبینم.. به نظرت الان باید چکار کنم؟ خیلی خونسرد سری تکون داد و گفت “خب پاکش کن. اگه پاک نمیشه چشماتو ببند!” به همین سادگی بهم درس عجیبی داد.. تمام فلسفهی آرامش، در همین جملهی کوتاه.. پاکش کن، اگه پاک نمیشه، چشماتو ببند..
🔸گوهر پاک بباید که شود قابل فیض
🔸ور نه هر سنگ و گلی لؤلؤ و مرجان نشود
یک میلیون تومان از صندوق کانال به یکی از دوستان نیازمند اعضای کانال قرض الحسنه داده شد.
فعلا صندوق صفره
مراجعه کننده زیاد.
اگر مایل به قرض الحسنه باشید
افراد رو معرفی کنیم.
سگی را لقمهای هرگز فراموش
نگردد ور زنی صَد نوبتش سنگ
و گر عمری نوازی سفلهای را
به کمتر تندی آید با تو در جنگ
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
باسلام اول یه نقد کلی به حوزیان دارم اینکه از دنیای واقعیت های جهانی و آمارهای بینالمللی زیاد خبری نداریم و بحث های مهم حکمرانی رو فقط در چارچوب متون دینی و نهایتا سخنرانی های سیاسی رهبری پیش میبریم که همین امر باعث شده که زبان ما با زبان نسل جوان دانشگاهی فرق کرده و حرف همو نمیفهمیم!
در دنیای مدرن که حکومت ها هم مدرن هستند و ایران هم از زمان مشروطه وارد این دنیا شده ٢ مساله خیلی اهمیت پیدا کرده
١.حاکمیت قانون ٢.شفاف سازی!
حاکمیت قانون یعنی اشخاص همه تحت قانون هستند و حتی میتونید ترامپ یا سارکوزی رو پای میز محاکمه بکشونید همانطور که حضرت علی(ع) هم با شکایت اون یهودی به دادگاه میره و نمیگه قانون مال دیگرانه... خب این شاخص در حکومت حضرت هم بوده و طبق قانون موجود که شرعی هم بوده با فساد و فاسدین برخورد کرده و تخفیفی حتی برای حسنین خودش هم قائل نمیشده (عبارتش در نهج هست) اما این حکومت قانون برای آقازادههای خودمون مطرح نیست و گویی یک مصونیت فراقانونی برای مسئولین و اطرافیانشون هست و هم گاهی خبرهایی ازشون منتشر میشه و هم اونقدر فراگیر شده که مردم دید بسیار بدی به مسئولان دارند.
مورد بعدی شفافیت هست:
در دنیای امروز رسانههای آزادی هستند که تمام حرکات مسئولین رو کنترل میکنند و با دیدن فساد فورا خبریش میکنند و ترس و تهدیدی هم حس نمیکنند. اما در ایران خبری از این رسانهها نیست اگرم بصورت محدود باشن محکوم به فیلتر میشن و سایر مسائل... وحید اشتری و مهدی نصیری مثال های دردناکی هستند در این زمینه!
خلاصه اگه سیستم درست عمل میکرد وضعمون در دنیا نباید بد میبود بلکه باید هر سال نسبت به قبل رشد زیادی در مقابله با فساد میکردیم ولی چنین چیزی نیست و حرفهای استاد عالی و امثالهم برای نسل امروز قابل پذیرش نیست تا وقتیکه این آمارها رو دارن میبین:
رتبه فساد در ایران ١٤٧ است در بین ١٨٠ کشور دنیا
آدم از بی بصری بندگی آدم کرد
گوهری داشت ولی نذر قباد و جم کرد
یعنی از خوی غلامی ز سگان خوار تر است
من ندیدم که سگی پیش سگی سر خم کرد
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
🔵 ملاحظهای بر بیانیهی اخیر حضرت استاد علیدوست (مدظله) (۱)
♦️ شاعر معروف آلمانی گفته بود: هرچه بیشتر موفق شوی، انتقاد بیشتری نصیبت خواهد شد.
پژوهشهای کمنظیر و فعالیتِ فاخر علمی حضرت استاد علیدوست (مدظله) از ایشان شخصیتی فرهیخته و مثال زدنی به نمایش گذاشته است، همینامر موجب شده، اذهان بزرگ و کوچک نسبت به مواضع شان حساس شده و احیانا مورد نقد و بررسی قرار دهند.
طبیعیست صرف نقد یک موضع، موجب تضعیف مواضع و یا شخصیت کسی نمیشود، بر این اساس و به بهانهی این بیانیهی استاد بزرگوار، چند نکته عریضه میشود.
1️⃣ #ضرورت اجتهاد در امور اجتماعیسیاسی
با توجه به پیچیدگیها و مخفی بودن ضوابط علوماجتماعیسیاسی، اجتهاد در فقه و اصول، کفایت از #اجتهاد_در_امور_سیاسیاجتماعی را نمیکند.
این حقیقتِ مهم، متوجه همهی اعزه حوزوی حتی مدافعین انقلابی نیز هست.
از مرحوم آیهالله بهجت رضوانالله علیه نقل است: که کثرت مطالعه کتب تاریخی (قدیم و معاصر) و اندیشه در آن، میتواند ملکهی اجتهاد در امور اجتماعیسیاسی را حاصل نماید.
ادامه دارد👇
🔵 ملاحظهای بر بیانیهی اخیر حضرت استاد علیدوست (مدظله) (۲)
2️⃣ از دو قسمت بیانیهی استاد بزرگوار، برداشت میشود؛ گویا وجود فساد در حکومت حضرت امیر عليهالسلام، قهرا نسبتی با خود حضرت پیدا میکند!
و چون مدافعین انقلابی از این نسبتِ قهری، غافلاند، با پرشمار نشان دادن حُکام فاسدِ منصوب حضرت یا فسادهای آن زمان، برای توجیه فسادهای کنونی نظام، نه تنها پاسخشان عقیم است که مقام ولایت و امامت را تضعیف و بالتبع اعتقادات مردم را ضعیف مینمایند!
ایشان در جایی میفرمایند: "در مقایسه و تشبیه باید به همه اقتضائات تشبیه، توجه کرد. حکومت امام علی – علیه السلام – در طول چهار سال و چند ماه بر سرزمین پهناور اسلام که عراق و ایران بخشی از آن است بعثت عدالت بود که هرگز – هرگز – نباید رفتاری این چنینی با آن داشت!"
👈 در جای دیگر بیانیه با اشاره به این فقره فرمایش حضرت امیر عليهالسلام
...لَوْ حَمَلْتُ اَلنَّاسَ عَلَى تَرْكِهَا وَ حَوَّلْتُهَا إِلَی مَوَاضِعِهَا وَ إِلَى مَا كَانَتْ فِي عَهْدِ رَسُولِ اَللَّهِ ص لَتَفَرَّقَ عَنِّي جُنْدِي حَتَّى أَبْقَى وَحْدِي
(اگر من بخواهم مردم را بترك آنها وادارم و بجاى اصلى آنها بازگردانم و بهمان ترتيب كه در زمان رسول خدا (ص) بود مقرر دارم لشكر از دور من پراكنده شوند تا جز خودم تك و تنها بجاى نمانم)
آن فسادها را بیارتباط با امام میشمارند و ارثیهی خلفای قبلی برمیشمارند!
👈 حال آنکه: اولا؛ چنین #ملازمهای میان وجود فساد و ارتباط آن فساد با خود حضرت به عنوان حاکم، در بین نیست!
ثانیا؛ در مخیلهی احدی نمیگنجد که منشاء فسادهای زمان حضرت، العیاذ بالله خود حضرت امیر عليهالسلام باشد یا به نحوی با ایشان برمیگردد!!
آن دسته روحانیون (که در بیانیهی استاد علیدوست به ایشان شاره شد و بعضا افراد فاضل و ذیصلاح هستند)، با تشبیه به حکومت حضرت امیر عليه السلام، صرفا درصدد #پاسخ_نقضی به شبههی معروف فساد برآمدند!
آنها ضمن اینکه درصدد تطبیق کامل مسائل نیستند؛ صرف وجود فساد در دوران حکومت حضرت (که قابل انکار نیست) را نشانهی آن گرفتهاند که 👈 با وجود فساد، حکومت و نظام، از اسلامی و حق بودن خارج نمیگردد و نه بیش از آن!
المَثل #مقرب_من_جهة، مُبعد من جهات!
به عنوان نمونه؛ در سخنان طلبهی مشهدی، دقیقا دو مرتبه بر هماین مطلب #تصریح شده است!
البته آن روحانیون مدافع انقلابی غالبا در بیان نکتهی دیگری نیز هستند 🔻
🔴 مهمتر از #نقشِ_امام و ولی جامعه #نقش_مردم (مأمومین و مَوالی آن جامعه است) که بدون آن نه عدالتی محقق میشود و نه ظفری حاصل!
شکست در اُحد، صلح امام مجتبی علیهالسلام، به مسلخ کشیده شدن سیدالشهدا علیهالسلام و ادامهی همین کلمات حضرت امیر علیهالسلام #نمونههای_روشن_تاریخی این حقیقت است.
ادامه دارد👇
3️⃣ متأسفانه نکتهای در تحلیلها #مغفول میماند! و توجه بدان از بین برندهی سوء تفاهمهاست.
اگر #حاکمیت_برابر_فساد در جامعهی ۹۰ میلیونی #حساس بود و از محاکمه دانهدرشتها( همان صاحبان زر و زور و مزدور که محاکمهشان #بیهزینه نخواهد بود) ابایی نشان نداد، آنچه بیشتر به چشم میآید؛ #میزان_تعداد_فاسد/مفسدین است!
در مقابل، اگر اهتمامی در مبارزه با فساد نباشد و برخوردی صورت نگیرد، نه فِسادی دیده میشود و نه فاسدی!
👈 بدتر آنکه همیشه برای رسانهها و بالتبع برای توده، #خبر_فساد_جذابتر است تا خبر #مقابله_با_فساد!
همه دیدیم؛ خبر فساد ۳۰۰۰ میلیاردی گوش فلک را کَر میکند، اما خبر اعدام مهآفرید خسروی(مفسد اصلی) و شریکش و بازگشت بیش از #۴۵۰۰_میلیارد_تومان در کمتر از یکسال به خزانه کشور و بریدن دهها حکم زندانی طویل المدت و ... گویا ابدا به گوش توده نمیرسد و مرتبا شنیده میشود: فلانی ۳۰۰۰ میلیارد برداشت و رفت! (دقت)
غفلت از همین نکتهی دقیق، گاهی موجب میشود ما نیز گمان نمائیم فساد در کشور ریشهدار و سیستماتیک است! و الا چگونه تصور میشود #فساد_سیستماتیک باشد اما در همان سیستم برادر رئیس جمهور، برادر معاون رئیس جمهور، معاون اول رئیسجمهور، نزدیکترین اعضای خانواده شخصیتهای درجه۱ نظام و... محکوم به زندانهای طویلالمدت و شلاق و رد اموال و... شوند؟!
👈 خبر فساد برای رسانهها #جذابتر از مقابله با فسادهاست!
ادامه دارد👇
🔵 ملاحظهای بر بیانیهی اخیر حضرت استاد علیدوست (مدظله) (ملاحظهی پایانی)
6️⃣ (نکتهی پایانی): در بیانیهی حضرت استاد علیدوست تعابیری دیده میشود که بیشتر جنبهی #وهن آقایانِ مدافع را دارد تا پاسخ نظر آنان، و استاد بزرگوار درصدد آن است که آن دفاع آقایان را، #دفاع_از_عملکردها و #وضعیت_موجود کشور قلمداد نماید!
حال آنکه حتی با بدبینی هم نمیتوان چنین نسبتی به این مدافعین انقلابی داد!
خود آنها بارها علیه فساد و مسئولینِ فاسد سخنرانی کرده و مطلبها نگاشتند.
دقت شود؛ اساسا سخن از وضع موجود (که بیشتر تبادر به اوضاع اقتصادی مینماید) و عملکرد مسئولین نیست!
همهی سخن آن اعزه در این جهت است که؛ آی مردم! میشود حکومت و ساختاری برحق بود و در همان حال، فساد رخ دهد یا فاسدانی مسئولیتی داشته باشند! (توضیحش در شماره ۲ گذشت)
روشن است با این روش (دستکم و سبک گرفتن آن مدافعین) نه سخن آنها #نقد میشود و نه آنها با امثال حضرت استاد #تعاملی خواهند نمود.
طلبهی حوزه علمیهی قم
#روایت
سه عمل با سه اثر👇
رُوِيَ عَنِ الْبَاقِرِ عَلَيْهِ السَّلَامُ قَالَ:
«مَنْ صَدَقَ لِسَانُهُ زَكَى عَمَلُهُ وَ مَنْ حَسُنَتْ نِيَّتُهُ زِيدَ فِي رِزْقِهِ وَ مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِأَهْلِهِ زِيدَ فِي عُمُرِهِ»
۱-هرکی راست بگوید،عمل او پاکیزه و طاهر می گردد.
۲- هرکسی که نیّت او نیکو گردد، بر رزق و روزی او نیز افزوده می گردد.
۳-هر کس که با اهل و خانواده خویش به نیکویی و خوبی رفتار کند، به عمر او افزوده می گردد.
بحار الأنوار
ج ۷۵ ص ۱۷۵
#حکایت_داستان
#تاریخ
جنگ بدر
از نبردهای بزرگ و نمایان اسلام، جنگ بدر است. کسانی که در این جبهه شرکت کرده بودند، بعدها امتیاز مخصوصی در میان مسلمانان پیدا نمودند. در هر واقعه ای که یک یا چند نفر از مجاهدان بدر شرکت مینمودند و یا به مطلبی گواهی میدادند؛ میگفتند چند نفر از بدریها با ما موافق هستند. در شرح زندگانی اصحاب پیامبرصلی الله علیه و آله، کسانی را که در وقعه بدر شرکت نموده اند، «بدری» مینامند.
در قرآن کریم به بخشی از جریان سوره بعد در سوره های انفال و آل عمران ... اشاره شده است.
سلام خدا بر شما خوبان
در موضوع حقوق فرزند بر والدین
شعری نکته ای مطلبی دارین بفرمایید
https://eitaa.com/MA1371
هدایت شده از احمدرضا اخوان
🌹باسلام محضر شما
الا ای یوسف مصری که کردت سلطنت مغرور
پدر را بازپرس آخر کجا شد مهر فرزندی
🔹رحمت پدر
🟡 وقتی انسان نگاه واقع بین و از سر عدل و انصاف داشته باشد هیچگاه رفتارهای تند و جفا گونه کسانی را که دوستدار او هستند را به حساب بدخواهی نمی گذارد و به ویژه آنکه آن شخص پدر باشد چرا که تندی های او همه از سر رحمت است که البته پدر یک نماد است و در این تمثیل هدف بیان و تفسیر جایگاه خداوند و رفتارهای او با بندگانش است :
از پدر با تو جفایی میرود
آن پدر در چشم تو سگ میشود
آن پدر سگ نیست تاثیر جفاست
که چنان رحمت نظر را سگ نماست
گرگ میدیدند یوسف را به چشم
چون که اخوان را حسودی بود و خشم
با پدر چون صلح کردی خشم رفت
آن سگی شد، گشت بابا یار تَفت
حق فرزند بر والدین : (۱)
پیامبر اکرم (ص)
أن لا يَرزُقَهُ إلاّ طَيِّبا.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : حقّ فرزند جز روزى حلال خوراك او نكند.
یکی از اساتید فرمود:
سقراط گفته: علموهم و کفی
به فرزندان خود علم بیاموزید دیگه بس است(یعنی بقیه راه را خودش پیدا میکند) من میگویم: از حلال بخورانیدش و کفی...
حق فرزند بر والدین(۲)
هیچ نعمت بهتر از فرزند نیست
جز به جان فرزند را پیوند نیست
حاصل از فرزند گردد کام مرد
زنده از فرزند ماند نام مرد
جامی, هفت اورنگ, سلامان و ابسال
جامی
حقوق فرزند بر والدین (۳)
آیت الله مکارم شیرازی
حضرت على(علیه السلام) طبق آنچه که در نهج البلاغه آمده، فرمودند:
«حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوالِدِ اَنْ یُحَسِّنَ اسْمَهُ، وَیُحَسِّنَ أَدَبَهُ، وَیُعَلِّمَهُ الْقُرآنَ;
و حق فرزند بر پدرش این است که نام نیک برایش انتخاب کند، و خوب تربیتش نماید، و قرآن را تعلیمش دهد».
علّت سفارش نام نیک براى فرزندان این است که تکرار نام، اثر تلقینى در فرزند دارد. مثلا وقتى نام پسر عبدالله باشد و این نام تکرار شود، فرزند به این فکر مى کند که بنده خدا باشد، و در مقابل خداوند وظیفه اى دارد. و هنگامى که نام دخترى را فاطمه بگذارند و این نام تکرار شود و او را با آن نام صدا کنند، تلاش مى کند که از حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)پیروى نماید. همانگونه که نامهاى بد اثر تلقینى منفى دارد و لذا از آن نهى شده است.اگر در روایات از انتخاب نام «مالک» نهى شده، بدان جهت است که صاحب این نام بر اثر تکرار آن خیال مى کند که مالک هستى است. نام «خالد» نیز غافل کننده است و انسان را از مرگ و جهان آخرت غافل مى کند و لذا نهى شده است.
#حکایت_داستان
تربیت فرزند:
ابتدای وزارت صاحب بن عباد از مؤید الدوله ی دیلمی آغاز شد و تا زمان فخر الدوله ادامه داشت. وی مردی بسیار دانمشند، دانش دوست، نیکو رفتار و با کمال بود. او را از نظر بزرگواری و عظمت «کافی الکفاة» لقب دادند. شیخ صدوق عیون اخبار الرضا را برای او تألیف کرد. حسین بن محمد قمی نیز کتاب تاریخ قم را برای او نوشت. در عصرهای ماه رمضان هر کس بر او وارد میشد ممکن نبود قبل از افطار خارج شود؛ زیرا مادرش او را این چنین تربیت کرده بود.
در همان اوان طفولیت که برای درس خواندن به مسجد میرفت هر روز صبح مادرش یک دینار و یک درهم به او میداد و سفارش میکرد به اولین فقیری که رسیدی صدقه بده. این عمل برای صاحب عادتی شده بود و حتی هنگامی که به مقام وزارت رسید هیچ گاه سفارش مادر را ترک نمی کرد. از ترس این که مبادا یک روز صدقه را فراموش کند به خادمی که متصدی اتاق خوابش بود دستور میداد هر شب یک دینار و یک درهم زیر تشک او بگذارد و صبح که برمی خاست پول را برداشته، به اولین فقیر میداد.
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
هدایت شده از احمدرضا اخوان
🌹باسلام محضر شما
🔹آفرین خدای بر پدری
🔹که تو فرزند نازنین پرورد
🔸مادرازجرگه عشاق جداست
🔸عشق او برتر از اندیشه ماست
🌺قال رسول الله (صلی الله علیه و آله):
«انَّ اللهَ تعالی وَضَعَ اربعاً فی اربعٍ:
برکةُ العلمِ فی تعظیمِ الاستاذِ
و بقاءُ الایمانِ فی تعظیمِ الله
و لذةُ العیش فی بِرّ الوالدین
و النجاة من النار فی ترک ایذاء الخلق»
🔵خداوند متعال چهارچیز را در چهارچیز قرار داد:
🔸برکت علم را در تعظیم استاد،
🔹بقای ایمان را در تعظیم خداوند،
🔸لذت زندگی را در نیکی کردن به والدین
🔹و رها شدن از آتش را در ترک آزار خلق.
🔸دلش به ناله میازار و ختم کن حافظ
🔸که رستگاری جاوید در کم آزاریست
⚪️ المواعظ العددیة، ص157.
#حکایت_داستان
#روایت
یک روایت +یک حکایت👇
اسماعیل خثعمی گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم:
انّا اذا قَدِمْنا مَکَّةَ ذَهَبَ اصحابُنا یَطوفونَ وَ یَتْرُکونی احْفَظُ مَتاعَهُمْ، قالَ:انتَ اعْظَمُهُمْ اجْراً.
ما وقتی به مکّه وارد میشویم، همراهان و همسفران ما به طواف میروند، و مرا نزد وسایل و اشیای خود میگذارند تا از آنها نگهبانی و مراقبت کنم.
حضرت فرمودند: پاداش تو بیش از آنان است!
فروع کافی،
ج 4، ص 545.
یکی از علما نقل می کرد که یک سال تابستان به اتفاق امام و چند تن از روحانیان به مشهد مشرف شدیم، در مشهد برنامه مان چنین بود که بعد از ظهرها پس از کمی استراحت، به طور دسته جمعی به حرم می رفتیم و بعد از زیارت و نماز و دعا به خانه برمی گشتیم. ما می دیدیم که امام دعا را خیلی مختصر می خواندند و تنها به منزل برمی گشتند و ایوان منزل را آب و جارو می کردند، فرش پهن می کردند، سماور را روشن می کردند و چایی را آماده می کردند، و وقتی ما از حرم برمی گشتیم برایمان چای می ریختند. یک روز من از ایشان سؤال کردم این چه کاری است که شما می کنید؟ حضرت امام فرمودند: من ثواب این کار را کمتر از آن زیارت و دعا نمی دانم.
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#حکایت_داستان
يكى از عالمان پاك و برجسته مىفرمود: در نجف، يكى از روزها، از كوچهاى مىگذشتم. مرحوم سيد جمالالدين گلپايگانى را در راه ديدم.
هيچ مىدانيد مرحوم سيد جمال كيست؟
وى كسى بود كه مرحوم آية اللّه العظمى بروجردى در خطاب به ايشان نوشت:
حضرت آية اللّه سيد جمال الدين گلپايگانى؛ حسين بروجردى را نصيحت كنيد.
آن عالم بزرگ مىگفت: به مرحوم سيد جمال گفتم: اجازه دارم بپرسم به كجا مىرويد؟
فرمود: جهت فاتحه به گورستان دارالسلام مىروم. اجازه خواستم با ايشان همراه باشم. و اجازه مىفرمود. و رفتيم. ميانه راه هالهاى از نور، گرداگردِ وجود ايشان ديدم. و چيزى نگفتم، تا اينكه كسى در راه با ايشان چند كلمهاى سخن گفت، و از همانجا نور از ميان رفت، و ديگر اثرى از آن پيدا نبود. ماجرا را با ايشان بازگفتم. و پرسيدم: چرا نور رفت؟ فرمود: آن مرد، آلوده و ناپاك بود. و تكلم و همنَفَس شدن با او تاثير خود را بجا گذاشت.
و از همينجا پيداست كه وقتى همسخن شدن با آلودگان، هر چند ناخواسته، اينگونه موثر باشد، تاثير همنشينى با ايشان تا كجا خواهد بود.
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#روایت
عجب روایتی
امام صادق عليه السّلام فرمود:
(من عرف شيئا قلّ كلامه،و انّما سمّى البليغ،لانّه يبلّغ حاجته بايجاز)؛
«كسى كه چيز فهم باشد كمتر سخن مىگويد،به آدم بليغ از اين جهت بليغ مىگويند كه مقصود خود را با كلمات كوتاهى بيان مىكند.»
تحف العقول
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#شعر
خنده می بینی ولی از گریه ی دل غافلی
خانه ی ما . اندرون ابر است و بیرون آفتاب
#روایت
فاسق بودن دشمن(فسق علنی) کمکیست از طرف پروردگار
محضر امام سجاد علیه السلام گفته شد:
همانا یزید درباره شما و پدرتون و برادرتون و امیرالمؤمنین مطالبی میگوید(قاعدتا مطالب سوئی بوده) آن مطالب فراموشم شده(حفظ نشدم)
امام فرمودند: کافیست برای شما از طرف پروردگار به عنوان کمک، این که تو میبینی دشمنت مشغول معاصی هست
قِيلَ لِعَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنَّ يَزِيدَ يَقُولُ فِيكَ وَ فِي أَبِيكَ وَ فِي أَخِيكَ وَ فِي جَدِّكَ فَلَمَّا أَحْفَظْهُ قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ كَفَاكَ مِنَ اَللَّهِ عَوْناً أَنْ تَرَى عَدُوَّكَ يَعْمَلُ بِمَعَاصِيهِ .
مجموعه ورام ج ۲
ص۱۶
#شعر
به جان زندهدلان سعدیا که ملک وجود
نیرزد آن که وجودی ز خود بیازارند
#قرآن
#تاریخ
#عبرت
اهتمام قرآن به تاريخ
قرآن به تاريخ اهميت و ارزش فراوانى داده است كه آن را از راههاى مختلفى مى توان به دست آورد از جمله:
نام سوره ها
نامهاى بخشى از سورهها نشان دهنده اهتمام قرآن به تاريخ است. زيرا بيش از يك پنجم سوره هاى قرآن؛ يعنى 25 سوره با نامهايى مشخص شدهاند كه هر كدام كليد واژهاى است براى مقطعى از تاريخ و پيام تاريخى دارد همانند «كهف»، «قصص»، «لقمان»، «انبياء»، «جاثيه»، «احقاف» و «احزاب» و ....
نام سوره هاى قرآن ... از راه وحى تعيين نشده و جزو قرآن هم محسوب نمىشود، بلكه برگرفته از محتوا و برخى از آيات همان سورههاست ولى از آنجا كه اين نامگذاريها در زمان امامان معصوم عليهم السلام انجام گرفته و به تأييد آنان رسيده است مى تواند الهام بخش چنين برداشتى باشد.
ادامه دارد ...
روایت ها و حکایت ها را همراهی کنید
https://eitaa.com/revayathavahekayatha
17.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازیگری بسه دیگه
اونا دنبال جمعیت نیستند بخدا!
استاد علوی تهرانی
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c