ریشهها
امام خامنهای: «نمیدانم آيا جوانان نسل ما و نسل انقلابى، تاريخچهى اين صدوپنجاه، دويست سال را درست
امام خامنهای: «من نمیدانم شما چقدر از #تاريخ_معاصر اطّلاع داريد و چقدر آن را خواندهايد. چقدر خوب است كه شما در #تابستان كه قدرى فراغت پيدا میكنيد، واقعاً برنامهريزى كنيد و قدرى از تاريخ معاصر، از جمله همين #قضيه_ی_تنباكو را مطالعه كنيد. كتابهايى هم دربارهى اين موضوع نوشته شده كه مناسب است آنها را بخوانيد. البته مطالعهى #كتاب_های_امين را میگويم. بعضيها هستند كه چون پاى #روحانيت و دين در ميان است، از عنادى كه با دين دارند، حاضر نيستند به افتخار به اين بزرگى اعتراف كنند و آن را مطرح نمايند.» (بيانات در جمع دانشجويان دانشگاه تهران؛ 22/ 02/ 1377.)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/192
ریشهها
امام خامنهای: «من نمیدانم شما چقدر از #تاريخ_معاصر اطّلاع داريد و چقدر آن را خواندهايد. چقدر خوب
بسم الله
پیرامون #کتاب_های_امین
فراواناند کسانی که وقتی نسبت به ضرورت مطالعهی تاریخ معاصر متقاعد شده یا به هر نحو به آن علاقهمند میشوند، در جستوجوی کتابی مناسب برمیآیند.
باید دانست که برای آشنایی با تاریخ معاصر، راههای متعددی وجود دارد؛ کتاب، مستند، اطلاعنگاشت (اینفوگرافیک)، موشنگرافی، صوت تدریس اساتید، و حتی فیلم. هر کدام اینها ویژگیها و مخاطبان خودشان را دارند، ولی واضح است که هیچکدام جایگزین کتاب نمیشوند. ما به مناسبت #یک_هفته_بازخوانی_تاریخ سعی داریم نمونههای مناسبی از هر کدام معرفی کنیم.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/194
ریشهها
بسم الله پیرامون #کتاب_های_امین فراواناند کسانی که وقتی نسبت به ضرورت مطالعهی تاریخ معاصر متقاعد
پیرامون #کتاب_های_امین
(2)
کتابها، از چند جهت قابل دستهبندی اند. برای اینکه راحتتر بتوانیم کتاب مورد نیاز خود پیدا کنیم، ابتدا باید با توجه به این دستهبندیها، گونهی آن کتاب را بیابیم.
الف: تقسیم کتب بر اساسِ سطح: ابتدایی (جهت آشنایی کلی)، متوسط، تخصصی
ب: تقسیم کتب بر اساس موضوع و گسترهی آن: کتب حادثهمحور، کتب شخصیتمحور (اعم یک شخصیت یا گروهی از شخصیتها)، کتب جریانشناسی (یک یا چند جریان)، کتب شهرمحور، کتب کشورمحور، تاریخ تمدن، و ...
ج: تقسیم کتب بر اساس روشهای تاریخنگاری: تاریخ مکتوب یا تاریخ شفاهی، خام، تحلیلی یا نیمهتحلیلی، و ...
د: تقسیم بر اساس زمان نگارش نسبت به واقعهی تاریخی: روزنوشت یا پسینی، و ...
ه: تقسیم بر اساس گرایشهای فکری-سیاسی مصنف: مارکسیستی، ناسیونالیستی، اسلامی، غربگرا و ...
و تقسیمبندیهایی از این دست.
آشنایی با این دستهبندیها ما را نسبت به کتب دارای بصیرت میکند و انتخاب آنها را آسانتر و دقیقتر.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/195
پیرامون #کتاب_های_امین
(3)
یکی دیگر از راههای یافتن #کتاب_های_امین ، شناخت نویسندگان، ناشران و کتابفروشیهای متعهد و متخصص است. (البته روشن است که تعهد و تخصص هم امری نسبی و دارای مراتب است.)
معرفی چند نویسنده در موضوعات تاریخ معاصر:
1. مرحوم حجةالاسلام علی ابوالحسنی (منذر)
2. دکتر موسی نجفی
3. استاد عبدالله شهبازی
4. دکتر موسی فقیه حقانی
5. دکتر محمدقلی مجد
6. دکتر یعقوب توکلی
7. استاد شهریار زرشناس
8. حجةالاسلام سید حمید روحانی (زیارتی)
9. حجةالاسلام مهدی ابوطالبی
10. محمدعلی الفتپور
(تذکر: اولاً واضح است که این بزرگواران، همهی تلاشگران این عرصهی پردامنه نیستند و نامنبردن از دیگر بزرگواران، شاید از ناآشنایی بنده ناشی شود یا از عدم شهرت یا کثرت نگاشتههایشان. ثانیاً ترتیب بیان اسامی، بیانگر اولویت نیست.)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
#چه_بخوانیم
#تاریخ_نویسان
https://eitaa.com/risheh/196
ریشهها
پیرامون #کتاب_های_امین (3) یکی دیگر از راههای یافتن #کتاب_های_امین ، شناخت نویسندگان، ناشران و کت
پیرامون #کتاب_های_امین
(4)
مجموعهها و ناشرانی که فعالیت تخصصی در موضوع تاریخ معاصر دارند و کتابهای مفید تاریخ معاصر را بیشتر میتوان از طریق این ناشران به دست آورد:
1. مؤسسهی مطالعات تاریخ معاصر ایران
2. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی
3. مرکز اسناد انقلاب اسلامی
4. مؤسسهی کیهان
5. مؤسسهی فرهنگی هنری قدر ولایت
6. بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامهی انقلاب اسلامی
7. مؤسسهی اطلاعات
8. خانهی بیداری اسلامی (خانهی مشروطهی اصفهان/ اندیشکدهی تمدن اسلامی/ نشر آرما)
(تذکر: همچنان که در معرفی اساتید گفتیم، مجموعهی گفتهشده، شامل همهی فعالان این عرصه نیست. ثانیاً معرفی یک ناشر، به معنی تأیید همهی منشورات آن نیست.)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
#چه_بخوانیم
#ناشران
https://eitaa.com/risheh/197
هدایت شده از اسلام سیاسی | مومنی
♨️ با توجه به نزدیک شدن به ۱۱ مرداد
سالروز شهادت #شهید_شیخ_فضل_الله_نوری
و
نزدیک شدن به ۱۴ مرداد
سالروز صدور فرمان #مشروطیت توسط #مظفر_الدین_شاه
قصد دارم تا به #بازخوانی_مشروطه
‼️پرونده ای که همچنان باز است‼️
بپردازم...
@eslamesyasi
هدایت شده از اسلام سیاسی | مومنی
#معرفی_کتاب
📖 کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه ایران»
📝 نوشته آقای اسلام افضلی
📌 نشر اشراق حکمت
🔖 چاپ اول کتاب فوق در سال ۱۳۹۶ میباشد.
🔖 این کتاب شامل شش فصل و در ۹۰۰ صفحه تهیه و تنظیم شده است.
@eslamesyasi
معرفی #کتاب_های_امین (1)
کتاب «تاریخ معاصر ایران» اثر #موسی_فقیه_حقانی و #موسی_نجفی با موضوع بررسی تاریخ معاصر ایران توسط #نشر_آرما منتشر شده است.
این کتاب در مقایسه با دیگر کتب تاریخ معاصر، با زبانی روان و موجز، نقاط تاریخی مهم عصر صفوی تا انقلاب اسلامی را روایت میکند. از دیگر امتیازات «تاریخ معاصر ایران»، بیان فرازها و حکایتهای مهم تاریخی در قالب میانبخشهایی همچون «برگ زرین»، «عبرت و طنز تاریخی»، «بیشتر بدانید»، «برگی از تاریخ» است.
این کتاب به وقایع و رویدادهای پنج قرن اخیر ایران از صفویه تا انقلاب اسلامی میپردازد. در خلال این رصد تاریخی تلاش نویسندگان بر آن است که تاریخ نقلی و تاریخ تحلیلی را با افق تاریخ فکر و اندیشه توأمان نگاه کنند.
در قسمتی از مقدمهی این کتاب آمده است: «سعی ما در نگارش این کتاب بر این نکته متمرکز بوده است که راهی هرچند کوتاه بر عمق تاریخ قرون اخیر ایران زده و مسائل را در این نقب فکری–تاریخی مورد بررسی قرار دهیم. مشکل بزرگ در فهم تاریخ ایران این است که تحلیلی کلی و نگاهی که بتواند نسبتها و ارزشها و شاخصها را با هم بسنجد، کمتر وجود دارد و این اثر سعی نموده مروری کلی بر این مهم داشته باشد.»
(توضیحات از وبگاه «سبحان کالا»، تصویر از «شهر کتاب آنلاین»)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
#چه_بخوانیم
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/risheh/201
یک پیشنهاد جدی:
قبل از اجرای حکم قصاص #محمدعلی_نجفی ، خاطراتش رو ضبط کنند. حتماً این دم آخری، ملاحظات کمتری برای گفتن خیلی مسائل مهم دارد. او حالا یک قاتل است، ولی در دورههای مختلف مناصب و ارتباطات مهمی داشته، حتماً حرفهای مهمی هم دارد که میتواند خیلی از گرههای تاریخ جمهوری اسلامی را بگشاید. همچنان که خاطرات کسانی چون حسین فردوست، توانست ابواب جدیدی را برای تاریخ پهلوی باز کند. این فرصت را نباید از دست داد.
#تاریخ_شفاهی
#کارگزاران
#اصلاحات
https://eitaa.com/risheh/202
معرفی #کتاب_های_امین (2)
مجموعهی «روایت تفکر، فرهنگ و تمدن از آغاز تا کنون» تهیه شده توسط «معاونت مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان» و منتشر شده توسط «دفتر #نشر_معارف » در سال 1391، شاید بهترین کتاب در موضوع #تاریخ_تمدن باشد.
این کتاب در پنج جلدِ کمحجم منتشر شده که هر کدام، مقطعی از تاریخ را در بر میگیرند:
1. آسمان به زمين الصاق شد (از آغاز تا پايان #قرون_وسطی)
2. دوباره به آسمان نگاه کن (از ظهور اسلام تا #تمدن_اسلامی)
3. من به قدرت رسيد (از #رنسانس تا #روشنگری)
4. اين عصر قرمز است (از #مدرنيته تا #جنگ_جهانی_دوم)
5. در جهت عکس حرکت کن (از اعتراضهای مدرن تا کنون)
از مزایای این اثر:
- روان بودن متن
- خلاصه بودن
- جامعیت موضوع
- مصور بودن
- نگرش نوین به تاریخ تمدن
- غربشناسی انتقادی
بهزودی به بررسی محتوای مجلدات این مجموعه میپردازیم.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
#چه_بخوانیم
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/risheh/205
معرفی #کتاب_های_امین
روایت تفکر، فرهنگ و تمدن (1): «آسمان به زمین الصاق شد»
در بخشی از مقدمهی اين کتاب آمده است: «ما از دوران ابتدایی تا دبيرستان، با تمدنهای بشریِ سراسر جهان آشنا میشويم، اما تنها با حوادث و رخدادها. در کتابهای دوران تحصيل، تحليل، بررسی و ريشهيابی حوادث جايي ندارند و درسآموزی از آنها سخت است. متاسفانه «تاريخ» برای جوانان نوشته نمیشود و بيشتر وقايعنگاری صورت میگيرد. در وقايعنگاری، تنها اتفاقات تاريخی و مشخصات دقيق آنها مهم است. در اين شيوه نمیتوان يک سير مناسب و بههمپيوسته، که نتيجهی خاصی داشته باشد، رسيد. در حالي که علم تاريخ نشان میدهد چگونه وقايع مختلف تاريخی يکديگر را توجيه میکنند و تحليلهای پنهان در پس وقايع ظاهری را عيان میسازند.»
نوشتار حاضر دربردارندهی چهار بخش با عنوانهايی چون «فرهنگهای مشرقزمينی»، «يونان»، «روم باستان»، «از مسيح تا مسيحيت» و «قرون وسطی به پايان میرسد» است.
«تمدنهای مهم مشرقزمين»، «ويژگیهای مشترک تمدنهای مشرقزمين»، «فلسفه»، «جنگ با ايران»، «ميلاد مسيح»، «اپيکوریها»، «راه و راهسازی»، «آغاز انحطاط»، «جمهوری رومی»، «از مسيحيت تا تمدن مسيحی»، «دين و کليسا»، «جنگهای صليبی»، «معماری و موسيقی» از موضوعات اين کتاب بهشمار میروند.
(توضیحات از وبگاه دیدبان)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#چه_بخوانیم
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/risheh/206
معرفی #کتاب_های_امین
روایت تفکر، فرهنگ و تمدن (2): «دوباره به آسمان نگاه کن»
کتاب حاضر با بررسی تغيير و تحولات جامعه اسلامی ميکوشد نمايي کلي از روند صعود و افول نيروي تفکر و تمدن اسلامی تا ظهور دوبارهی تمدن را در جهان اسلام ارائه دهد که در پنج بخش حاوی مباحثی نظير «پيدايش جامعهی اسلامی»، «خلافت امويان»، «خاندانهای ايرانی»، «سلسلههای ترک»، «جريانهای فکری جهان اسلام»، «دانش و نظام علمی در تمدن اسلامی»، «ملوکالطوايفی تيموريان»، «زوال تمدن اسلامی»، «هنر و ادبيات اسلامی»، «ظهور دوباره تمدن اسلامی» و «فرهنگ و تمدن دوره صفوی» است.
در بخشي از اين کتاب آمده است: «روزی که ايوان کسری شکافت، آتشکدهی فارس خاموش شد، درياچهی ساوه خشکيد، خدايان سنگ و چوب عرب سرنگون شدند و نوری به آسمان بلند شد که تا فرسنگها آن طرفتر ديده میشد، آنها که علائم ظهور آخرين پيامبر (ص) را میدانستند، فهميدند که جايی در کرهی خاکی، محمد (ص) به دنيا آمده است. محمد امين در چهلسالگی به پيامبری مبعوث شد. 23 سال زحمات طاقتفرسای او در شبهجزيره، از عرب جاهلی مردمانی تربيت کرد که بعدها سرآمد مردمان جهان در فرهنگ و تمدن شدند. با حملهی مغولها و شکست مسلمانان، اين تمدن رو به افول نهاد، اما با وجود شکست مسلمانان، اسلام بر مغول پيروز شد و با گذشت سالها اين مغولها بودند که مسلمان شدند. تمدن اسلامی در دورهی صفويه دوباره به اوج بازگشت و اينبار از فرهنگ شيعه هم بهرههایی برده بود.»
(توضیحات از وبگاه دیدبان)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#چه_بخوانیم
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/risheh