ریشهها
گزارش شهید #رئیسعلی_دلواری از نبرد دلوار در جنگ جهانی اول: «#انگلیسیها پس از اینکه در جنگ خشکی با
احمد اخگر: «... با نهایت سرعت خود را به #برازجان رسانیدم. معلوم شد صدای توپ که به ما خبر میدادند، از بندر بیحفاظ #دلوار بود که انگلیسیها با پنج فروند #کشتی_جنگی و 6 میترالیوز، 850 سرباز، سه شبانهروز آنجا را بمبارده کردند و با وجود آنکه #رئیسعلی شهید با هفتاد نفر تفنگچی روز اول بیش نبود و با کمکی که روز دوم و سوم به او رسیده بود، بیش از 170 نفر نشده بودند، #انگلیسیها پس از انداختن سههزار و دویست تقریباً گلوله توپهای بزرگ که کوچکترین آنها دوازده، متوسط هجده و بزرگ 25 من بود، با دادن 550 نفر #تلفات و گم کردن اسباب یک میترالیوز مجبور به فرار شدند.»
(مبارزات خالوحسین دشتی، ص 67، به نقل از: احمد اخگر، زندگی من در هفتاد سال تاریخ معاصر ایران، ص 146.)
#نفتکش_انگلیسی
#روباه_پیر
#مقاومت
#رئیسعلی_دلواری
https://eitaa.com/risheh/186
ریشهها
احمد اخگر: «... با نهایت سرعت خود را به #برازجان رسانیدم. معلوم شد صدای توپ که به ما خبر میدادند، ا
احمدعلی سپهر: «پنجشنبه نوزدهم اوت ۱۹۱۵ [م]: #انگليسها عايدى تلگرافخانهی #بوشهر را مأخوذ داشته و اعلانى منتشر نمودند مشعر بر اينكه بهواسطهی بینظمى اين حدود، مجدداً قشون وارد بوشهر خواهيم نمود و شهر را منظم خواهيم كرد. از غُرهی شوال ۱۳۳۳ [ه.ق] انگليسها #چندين_مرتبه به بندر بوشهر هجوم آورده و در مقابل آنها اردوى #شيخ_حسين_چاهكوتاهى و #زائرخضر و #رئيسعلی خان با ايلات #تنگستانى ايستادگى كردهاند. اهالى #شيراز بهواسطهی اين حركات انگليسها، هيجان نموده، اردویی از #علماء و #تجار در بيرون شهر گرد آورده، در خيال عزيمت به طرف بوشهر هستند.»
(ایران در جنگ بزرگ 1918 ـ 1914، ص 198.)
#دلیران_تنگستان
#رئیسعلی_دلواری
#زائرخضر_خان
#مقاومت
#اسلام_سیاسی
#علمای_بلاد
#نفتکش_انگلیسی
@risheh
شیخ_فضل_الله_ها_مقاومت_میکنند__346687975_2069282536.mp3
1.62M
🔴 #سرمشق_انقلابیون برای انقلابیگری و انقلابی ماندن
🔴 در باور و اعتقاد قلبی، کلامی و عملی امام خامنه ای (حفظه الله)
در آستانه سالگرد شهادت مرجع شهید، علامه شیخ فضل الله نوری(ره) زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه(مشروعه) به دست مزدوران انگلیس/ ۱۱مرداد ۱۲۸۸
🆘 @Roshangari_ir
ریشهها
🔴 #سرمشق_انقلابیون برای انقلابیگری و انقلابی ماندن 🔴 در باور و اعتقاد قلبی، کلامی و عملی امام خامنه
#یک_پیشنهاد
هفتهای که در پیش داریم، یادآور حوادثی است که هر یکی را میتوان از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران دانست؛ شهادت شیخ فضلالله نوری (1288 ه.ش)، صدور فرمان مشروطیت (1285 ه.ش)، و آغاز جنگ جهانی اول (1293 ه.ش).
حال، یک پیشنهاد: با توجه به تأکیدات مکرر امام خامنهای (دام ظله) بر لزوم مطالعهی تاریخ معاصر، این ایام تابستانی را میتوان فرصتی هر ساله برای #بازخوانی_تاریخ_معاصر قرار داد و با تولید پویشی در این موضوع، و نیز تولید پیوستهای مختلف چندرسانهای، گامی مهم در جهت ایجاد #بصیرت_تاریخی در جامعه برداشت.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/186
ریشهها
#یک_پیشنهاد هفتهای که در پیش داریم، یادآور حوادثی است که هر یکی را میتوان از نقاط عطف تاریخ معاصر
امام خامنهای: «نمیدانم آيا جوانان نسل ما و نسل انقلابى، تاريخچهى اين صدوپنجاه، دويست سال را درست خواندهاند يا نه؟ من #همه_ی_دغدغه_ام اين است كه #جوان_انقلابى امروز، نداند ما بعد از چه دورانى، امروز در ايران مشغول چنين حركت عظيمى هستيم. تاريخچهى اين #صدوپنجاه_دويست_سال_اخير از دوران #اواسط_قاجار به اين طرف؛ از دوران #جنگ_های_ايران_و_روس به اين طرف را بخوانيد و ببينيد چه حوادثى بر اين كشور گذشته است.»
(بیانات در ديدار وزير، معاونين و رؤساى مناطق آموزش و پرورش سراسر كشور؛ 21/ 5/ 1371)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/190
⭕️ یادی از گذشته براى فريفتگان فرهنگ غرب
🔸 20 سال از جنگ و نسل کشی صربها علیه مسلمانان بوسنی درقلب اروپا گذشت. جنگی که در آن 300 هزار مسلمان شهید و 60 هزار زن و دختربچه را به زور ربودند، و یک و نیم میلیون نفر ناچار به مهاجرت شدند.
❓آیا بیاد میاوریم؟ یا فراموش کردهایم؟! یا چیزی درباره آن نمیدانیم؟!
🔸 گزارشگر شبکه CNN یادی میکند از کشتار مسلمانان بوسنی و از (کریستین امان پور) خبرنگار مشهور میپرسد:
آیا تاریخ بار دیگر تکرار میشود؟
امانپور تحلیلی بر واقعه بوسنی ارائه میکند:
جنگی قرون وسطایی بود. قتل، محاصره، و گرسنگی مسلمانان؛ و اروپا دخالت برای پایان جنگ را رد کرد و گفت: این یک جنگ داخلی است.
و این بهانهی مسخرهای بود!
🔸 هولوکاست مسلمانان نزدیک به 4 سال در این سرزمین ادامه یافت.
صربها بیش از 800 مسجد را منهدم کردند که بنای بعضی به قرن 16ميلادى میرسید. کتابخانه تاریخی سارایوو را به آتش کشیدند. سازمان ملل بعد از مدتی دخالت کرد و نیروهای خود را در دروازههای شهرهای مسلمان نشین مستقر کرد. اما این شهرها در محاصره و آتش میسوخت و نیروهای سازمان ملل کاری نمیکردند.
صربها هزاران مسلمان را در اردوگاهها زندانی کردند که بعلت گرسنگی و شکنجه مانند اسکلت شده بودند،
وقتی از فرمانده صربها پرسیده شد: چرا؟ جواب داد: چون آنها حاضر نبودند گوشت خوک بخورند.
🔸در آن زمان روزنامه گاردین نقشه اسارتگاه زنان که 17 اردوگاه بود را منتشر کرد.
گاردین عکس دختر بچهی اسیری را که خون از پاهایش سرازیر بود چاپ کرد و نوشت جرم این دختر این است که مسلمان است.
رهبر صربها از رهبر مسلمانان منطقه زیبا جهت مذاکره دعوت کرد، و به او سیگار تعارف کرد و خندید و سپس دستور قتلش را داد، و سپس شنیع ترین کارها را با مردم این منطقه کردند.
🔸 اما بدترین جنایتها در منطقه سربنتیسا انجام شد درحالیکه این شهر در محاصره نیروهای سازمان ملل بود، این نیروها همراه صربها به عیش و نوش میپرداختند و بعضی از آنها از زنان مسلمان میخواستند در برابر لقمهای نان شرفش را بدهد.
🔸صربها منطقه سربنیتسا را دو سال محاصره کردند و یک لحظه بمباران متوقف نمیشد. صربها حتی کمکهای خیرخواهانه را هم میربودند.
سپس غربیها تصمیم گرفتند که منطقه را به گرگهای تیپ هلندی که قرار بود حمایت کننده مردم باشند، تحویل دهند، ولی این تیپ بجای حمایت از مردم، با صربها دست به یکی کردند.
🔸به مسلمانان فشار آوردند که اسلحه خود را زمین بگذارند و امان نامه بگیرند. نتیجهی تسلیم آنها، تصرف شهر سربنیتسا به دست صربها بود و صربها هم 12000 مرد جوان آنها را جدا کرده و سر بریدند و سپس اجساد آنها را تکه تکه کردند.
صربها بر روی جسد مردان مسلمان می ایستادند و بر چهره آنها با خنجر صلیب میکشیدند.
اما زنها، به شرف آنها تجاوز شد و برخی را کشتند و سوزاندند.
🔸کشتار مسلمانان روزها ادامه یافت تا اینکه سقوط این شهر درتابستان 1995 اتفاق افتاد، و این کشتار و نسل کشی بیرحمانه فقط به جرم مسلمانی اتفاق افتاد!
🔸مادر دست سرباز صرب را میگرفت تا کودک خود را نجات دهد، ولی سرباز صرب دست مادر را قطع میکرد و سپس کودک را پیش چشمان مادرش سر میبرید.
بعد از کشتار سربنیتسا "رادوان کارادیو"ی آدمکش، فاتحانه وارد شهر شد و اعلام کرد که این شهر متعلق به صربستان بوده و خواهد بود. صربها زنان مسلمان را پس از تجاوز 9 ماه زندانی میکردند و میگفتند میخواهیم بچه صرب برایمان بزایند.
🔺ما این جنایتها را به یاد میآوریم و میگوییم:
ما فاجعه بالکان را فراموش نمیکنیم!
ما غرناطهی اسپانیا را فراموش نمیکنیم!
ما فلسطین را فراموش نمیکنیم!
و در برابر جنایات اروپاییان در بوسنی میگوییم:
هرگز فراموش نمیکنیم! هرگز نمیبخشیم! و هرگز شعارهای فریبنده "حقوق بشری" آنها را باور نداریم.
🔸و یادی کنیم از آن پیر خرفت، یعنی (پطرس غالی، دبیر کل سازمان ملل) در آن زمان ، که بیطرفی را کنار گذاشت و ننگِ همراهی با جبههی ظالم را تا ابد بر پیشانی خود نهاد.
🔸 اما ما پس از 20 سال هنوز درس نگرفتهایم. صربها علما را میکشتند و مساجد را ویران میکردند. یکی از مسلمانان میگوید: هرگاه مسجد منهدم میشد مجبور بودیم که محل را ترک کنیم، زیرا مسجد همه چیزمان بود.
🔸در آن زمان یک روزنامهی انگلیسی در مورد نسل کشی در بوسنی نوشت: جنگی در قرن بیستم با شیوهای قرون وسطایی.
✅ کانال مصاف
@Masaf
ریشهها
امام خامنهای: «نمیدانم آيا جوانان نسل ما و نسل انقلابى، تاريخچهى اين صدوپنجاه، دويست سال را درست
امام خامنهای: «من نمیدانم شما چقدر از #تاريخ_معاصر اطّلاع داريد و چقدر آن را خواندهايد. چقدر خوب است كه شما در #تابستان كه قدرى فراغت پيدا میكنيد، واقعاً برنامهريزى كنيد و قدرى از تاريخ معاصر، از جمله همين #قضيه_ی_تنباكو را مطالعه كنيد. كتابهايى هم دربارهى اين موضوع نوشته شده كه مناسب است آنها را بخوانيد. البته مطالعهى #كتاب_های_امين را میگويم. بعضيها هستند كه چون پاى #روحانيت و دين در ميان است، از عنادى كه با دين دارند، حاضر نيستند به افتخار به اين بزرگى اعتراف كنند و آن را مطرح نمايند.» (بيانات در جمع دانشجويان دانشگاه تهران؛ 22/ 02/ 1377.)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/192
ریشهها
امام خامنهای: «من نمیدانم شما چقدر از #تاريخ_معاصر اطّلاع داريد و چقدر آن را خواندهايد. چقدر خوب
بسم الله
پیرامون #کتاب_های_امین
فراواناند کسانی که وقتی نسبت به ضرورت مطالعهی تاریخ معاصر متقاعد شده یا به هر نحو به آن علاقهمند میشوند، در جستوجوی کتابی مناسب برمیآیند.
باید دانست که برای آشنایی با تاریخ معاصر، راههای متعددی وجود دارد؛ کتاب، مستند، اطلاعنگاشت (اینفوگرافیک)، موشنگرافی، صوت تدریس اساتید، و حتی فیلم. هر کدام اینها ویژگیها و مخاطبان خودشان را دارند، ولی واضح است که هیچکدام جایگزین کتاب نمیشوند. ما به مناسبت #یک_هفته_بازخوانی_تاریخ سعی داریم نمونههای مناسبی از هر کدام معرفی کنیم.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/194
ریشهها
بسم الله پیرامون #کتاب_های_امین فراواناند کسانی که وقتی نسبت به ضرورت مطالعهی تاریخ معاصر متقاعد
پیرامون #کتاب_های_امین
(2)
کتابها، از چند جهت قابل دستهبندی اند. برای اینکه راحتتر بتوانیم کتاب مورد نیاز خود پیدا کنیم، ابتدا باید با توجه به این دستهبندیها، گونهی آن کتاب را بیابیم.
الف: تقسیم کتب بر اساسِ سطح: ابتدایی (جهت آشنایی کلی)، متوسط، تخصصی
ب: تقسیم کتب بر اساس موضوع و گسترهی آن: کتب حادثهمحور، کتب شخصیتمحور (اعم یک شخصیت یا گروهی از شخصیتها)، کتب جریانشناسی (یک یا چند جریان)، کتب شهرمحور، کتب کشورمحور، تاریخ تمدن، و ...
ج: تقسیم کتب بر اساس روشهای تاریخنگاری: تاریخ مکتوب یا تاریخ شفاهی، خام، تحلیلی یا نیمهتحلیلی، و ...
د: تقسیم بر اساس زمان نگارش نسبت به واقعهی تاریخی: روزنوشت یا پسینی، و ...
ه: تقسیم بر اساس گرایشهای فکری-سیاسی مصنف: مارکسیستی، ناسیونالیستی، اسلامی، غربگرا و ...
و تقسیمبندیهایی از این دست.
آشنایی با این دستهبندیها ما را نسبت به کتب دارای بصیرت میکند و انتخاب آنها را آسانتر و دقیقتر.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
https://eitaa.com/risheh/195
پیرامون #کتاب_های_امین
(3)
یکی دیگر از راههای یافتن #کتاب_های_امین ، شناخت نویسندگان، ناشران و کتابفروشیهای متعهد و متخصص است. (البته روشن است که تعهد و تخصص هم امری نسبی و دارای مراتب است.)
معرفی چند نویسنده در موضوعات تاریخ معاصر:
1. مرحوم حجةالاسلام علی ابوالحسنی (منذر)
2. دکتر موسی نجفی
3. استاد عبدالله شهبازی
4. دکتر موسی فقیه حقانی
5. دکتر محمدقلی مجد
6. دکتر یعقوب توکلی
7. استاد شهریار زرشناس
8. حجةالاسلام سید حمید روحانی (زیارتی)
9. حجةالاسلام مهدی ابوطالبی
10. محمدعلی الفتپور
(تذکر: اولاً واضح است که این بزرگواران، همهی تلاشگران این عرصهی پردامنه نیستند و نامنبردن از دیگر بزرگواران، شاید از ناآشنایی بنده ناشی شود یا از عدم شهرت یا کثرت نگاشتههایشان. ثانیاً ترتیب بیان اسامی، بیانگر اولویت نیست.)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
#چه_بخوانیم
#تاریخ_نویسان
https://eitaa.com/risheh/196
ریشهها
پیرامون #کتاب_های_امین (3) یکی دیگر از راههای یافتن #کتاب_های_امین ، شناخت نویسندگان، ناشران و کت
پیرامون #کتاب_های_امین
(4)
مجموعهها و ناشرانی که فعالیت تخصصی در موضوع تاریخ معاصر دارند و کتابهای مفید تاریخ معاصر را بیشتر میتوان از طریق این ناشران به دست آورد:
1. مؤسسهی مطالعات تاریخ معاصر ایران
2. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی
3. مرکز اسناد انقلاب اسلامی
4. مؤسسهی کیهان
5. مؤسسهی فرهنگی هنری قدر ولایت
6. بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامهی انقلاب اسلامی
7. مؤسسهی اطلاعات
8. خانهی بیداری اسلامی (خانهی مشروطهی اصفهان/ اندیشکدهی تمدن اسلامی/ نشر آرما)
(تذکر: همچنان که در معرفی اساتید گفتیم، مجموعهی گفتهشده، شامل همهی فعالان این عرصه نیست. ثانیاً معرفی یک ناشر، به معنی تأیید همهی منشورات آن نیست.)
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
#چه_بخوانیم
#ناشران
https://eitaa.com/risheh/197
هدایت شده از اسلام سیاسی | مومنی
♨️ با توجه به نزدیک شدن به ۱۱ مرداد
سالروز شهادت #شهید_شیخ_فضل_الله_نوری
و
نزدیک شدن به ۱۴ مرداد
سالروز صدور فرمان #مشروطیت توسط #مظفر_الدین_شاه
قصد دارم تا به #بازخوانی_مشروطه
‼️پرونده ای که همچنان باز است‼️
بپردازم...
@eslamesyasi