فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ سوال: یه پسر دارم چندروزدیگه دوسالش میشه خیلی وابسته به مادرش است مقداری لجباز هم هست هنوز زبان بازنکرده الان ده روز است ازشیر گرفتیمش ولی بازم بهانه گیری می کندومدام درخواست شیردارد وگریه می کند. لطفا راهنمایی کنید.
✅جواب: حجتالاسلام والمسلمین دکتر همتی پاسخ میدهند:
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 نجات امت و تربیت کودک
🔻 آنقدری که بچه از مادر چیز میشنود از پدر نمیشنود. آنقدری که اخلاق مادر در بچه کوچک نورس تاثیر دارد و به او منتقل میشود از دیگران عملی نیست.
✅ مادرها مبدا خیرات هستند و اگر خدای نخواسته مادرانی باشند که بچه را بد تربیت کنند مبدا شرند. یک مادر ممکن است یک بچه را خوب تربیت کند و آن بچه یک امت را نجات بدهد.
📖امام خمینی (ره). صحیفه نور. جلد ۸. صفحه ۱۶۲
#کلام_بزرگان
#تربیت_کودک
#مادر
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 گام اول در کتابخوان شدن کودکان
⁉️فکر میکنیم که چرا توجه و اقبال به تلویزیون در خانهها زیاد است؟ درست است که تلویزیون جذابیتهای بصری دارد، اما خودمان هم کاری کردهایم که آن در کانون توجه قرار گرفته است. مثلا چیدمان منزل به گونهای است که تلویزیون در قلب خانه است، به صورت فردی و گروهی تماشا میشود و راجع به برنامه های آن در خانواده گفتگو صورت میگیرد.
✅ گام اول برای کتابخوان شدن بچهها این است که در جملات قبل به جای تلویزیون کتاب قرار دهیم. کتابخانه و کتاب در اتاق بچهها و خانه چه جایگاهی دارد؟ چقدر راجع به کتاب با هم در خانواده صحبت میکنیم؟
🎤استاد صدارئی
#فرزندپروری
#کتاب_و_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰هرگاه خلافی مرتکب میشدم، مادرم نمیگذاشت در خانه کار کنم!
🧕خدا رحمت کند مادرم را..
یکی از راههای تربیت وی این بود که هرگاه از ما خلافی میدید، دیگر کار به ما نمیداد! یعنی ظرف شستن و دوخت و دوز و مانند آنها را از ما سلب میکرد و از این طریق کار را پیش ما ارزشمند می ساخت.
❌ امروزه بسیاری از ما دقیقاً کار را بالعکس میکنیم؛ یعنی وقتی بچه خلافی کرد او را به کار وامیدارند یا اگر اذیت کرد، کار او را دوبرابر میکنند. در نتیجه، چنین بچهای کار را تنبیه تلقی میکند، در حالیکه ما بیکاری را به عنوان تنبیه تلقی میکردیم.
🎤آیت الله حائری شیرازی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰در تربیت نوازش خیلی تاثیرگذار است و از آن موثرتر تغذیه است. تغذیه مهمترین ابزار ارتباطی و انتقالدهنده لطف الهی و جلب توجه فرزند است.
✅ با خوراکی، مادر همه حرفهایش را میتواند بزند. اینکه با وضو شیر بدهد، اینکه با صلوات شیر بدهد، اینکه با توجه شیر بدهد، با بسمالله غذا به دهانش بگذارد، این که سفره باز میکند همه بسم الله بگویند. همه توجه کنند، همه الهی شکر بگویند، همه ذاکر باشند، همه شاکر باشند، همه اینها را رزق خدا بدانند.
📖 کتاب" از سیادت تا وزارت"
#مادر
#تربیت_دینی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️سوال: پسری ۱۰ساله دارم، همسرم مرتب میخواهند که پسرمان فقط چشم بگویند وایشان زیر بار نمیروند و گاهی اوقات هم به اجبار چشم میگویند وهرچند با همسرم صحبت میکنم فایده ندارد، لطفا در مورد چگونگی برخورد با نوجوان مخصوصا پسران صحبت بشود.
✅ جواب: حجتالاسلام والمسلمین دکتر همتی پاسخ میدهند.
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 استعدادهای کودک و اصلاح آرزو!
🔻تربیت باید از اصلاح اراده شاگرد برای انتخاب آرزو آغاز شود. راه این است که مربی بتواند اراده شاگرد را به مسیر آرزوی فطری او بکشاند.
✅ برای این کار زمینهای باید فراهم شود تا فرزند، بتواند استعدادهای فطری را که خدا به او داده نوعی بدهی تلقی کند. بچه وقتی بفهمد هوشش از دیگران بیشتر است، باید به نحوی بفهمد که در مقابل خدا، از دیگران بدهکارتر است.
❇️ بداند اینها خوبیِ او نیست، بلکه بارهایی است که بر دوش اوست. وقتی فرزند اینطور با مسائل برخورد کند، بزرگبینی در او برطرف میشود و متواضع خواهد شد.
📖آیت الله حائری شیرازی. تربیت دینی کودک. ص۹۰-۹۲
#تربیت_دینی
#استعداد
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅فرآیند خواب خوب برای بچهها
👈 یکی از مهمترین زمانهای تربیت فرزندان، را میتوانید شبها قبل از خواب قرار بدهید.
👌🏻این زمان را دست کم نگیرید، می توانید این زمان را به فرصت طلایی تربیت تبدیل کنید.
⛔️ نباید بچهها جلو تلویزیون خوابشون ببره.
✅ حتما برنامه قبل از خواب داشته باشند( یعنی مسواک، دستشویی و شب بخیر و...) و حتما ساعت خوابشون مشخص باشد(زمان مناسب خواب یعنی قبل از نیمه شب شرعی، که در رشد جسمی و روانی بچهها تأثیرگذار است).
🔰برای ایجاد تاثیر تربیتی مناسب قبل از خواب، شما میتوانید این کارها را انجام بدهبد:👈
۱.با خواندن قصه برای بچهها( گاهی از روی کتاب تا با کتاب مانوس بشوند و گاهی از حفظ باشه تا بچه با قصههای خود والدین هم مانوس بشود)، و قصه را گاهی مادر و گاهی پدر بگوید.
۲.شب بخیر گفتن زیبا، بوسیدن و بغل کردن فرزند، بوسیدن دست والدین قبل از خواب.
۳.خواندن یک دعای کوچک تا هم حس معنوی خوبی ایجاد بشود و هم بچه از تنها خوابیدن نترسد( در روایات هم به خواندن دعا قبل از خواب توصیه فراوان شده)
✍س.محمدی
#خواب
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰مادر آگاه ومقتدر میداند....
🚫اشتباهات فرزند، را برای همسرش در حضور خودکودک بازگو نکند.
🗣بازگویی و تعریف کردن اشتباهات، اشتباهی است که شما مرتکب میشوید.
و مهر تاییدی بر رفتارهای اوست که سبب جسارت کودک برای تکرار آن رفتار یا حرف میشود و همچنین موجب تثبیت آن رفتار میگردد.
🔺تنبیه باید دو نفری انجام شود
کودک + یک والد ( پدر یا مادر) بدون گزارش به والد دیگر.
🔺کودک احساس میکند والدینش دوستش ندارند و در محیط خانه احساس ناامنی میکند.
🔹وقتی پدر میآید، فرزند علاقهمند است که با پدرش ارتباط برقرار کند و با همبازی کنند تا اینکه از آمدن پدر دلهره داشته باشد که زمان تنبیهاش شده است.
⚠️ولی مادر با بازگویی اشتباهات کودک سبب تخریب رابطه پدر-فرزندی میشود،
که گاهی متاسفانه پدر به دلیل خستگی کودک را به جای بازی و شادی، تنبیه می کند.
👈🏻در مورد رفتارهای کودک و صحبت در روشهای تربیتی، در اتاق جداگانه بدون حضور کودک، با همسرتان صحبت کنید.
⛔️بازگوکردن اشتباهات، آموزش خبرچینی به کودکان هم هست!!
👌🏻یک مادر کاردان و آگاه، خودش نحوه برخورد با اشتباهات فرزندش را میداند و از محول کردن آن به پدر خودداری می کند زیرا این کار پیام زیر را به فرزند منتقل میکند: "مادرم توانایی برخورد با من را ندارد."
#مادر
#پدر
#تنبیه
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 تربیت دخالت کردن نیست
🔻 والدینی که علاقمند هستند فرزندان مستقل، آزاد، خودکار، خودرهبر و مسئول داشته باشند باید از دخالتهای پیدرپی و تحکم و دستورات دیکته شده پرهیز کنند تا کودکان از طریق فراهم شدن زمینههای مناسب، از همان ابتدا حس مسئولیتپذیری و کفایتهای اجتماعی و مهارتهای ارتباطی را در خود پرورش دهند. دخالت نکردن به منزلهی رهاکردن کودک نیست؛ بلکه دخالت به شکل غیرمستقیم است تا وی با پای خود راه کمال را طی کند.
📖تربیت چه چیز نیست؟ دکتر عبدالعظیم کریمی. ص ۱۱۴ و ۱۱۵
#تربیت_کودک
#دستور_دادن
#مسئولیتپذیری_در_کودکان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe