بیانیه تهدیدآمیز شورای امنیت ملی پیرامون برجام
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔴متن کامل بیانیه شورای عالی امنیت ملی کشورمان چنین است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
♦️شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اِعمالِ حقوق جمهوری اسلامی ایران مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ دستور توقف برخی اقدامات ایران در توافق برجام را صادر نمود. این تصمیم طی نامه مهمی از سوی دکتر روحانی رئیس جمهور و رئیس شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به سران کشورهای عضو برجام شامل آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه اعلام شده است.
♦️اکنون یک سال از خروج غیر قانونی ایالات متحده آمریکا از توافق برجام و نقض مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط آمریکا می گذرد و آن کشور با قلدری تمام و برخلاف تمامی اصول شناخته شده بین المللی تحریم های یکجانبه و غیر قانونی خود را مجددا اعمال کرده است. این زورگویی آشکار آمریکا متاسفانه با هیچ اقدام درخور و متناسب از سوی شورای امنیت و یا اعضای باقی مانده در برجام مواجه نشده است.
♦️جمهوری اسلامی ایران در طول یک سال گذشته نهایت خویشتن داری را از خود نشان داده و به درخواست دیگر اعضای برجام فرصت قابل توجهی در اختیار آنها قرار داده است تا اثرات و تبعات خروج آمریکا از برجام را جبران نمایند.
♦️در این مدت «کمیسیون مشترک برجام» دو بار در سطح معاونین و دو بار در سطح وزرای امور خارجه تشکیل گردید و کشورهای باقی مانده در برجام در این جلسات به صراحت اذعان نمودند که رفع تحریم ها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش حیاتی از برجام است. آنها متعهد شدند که برای تحقق این هدف «راه حل های عملی» به منظور عادی سازی و حتی ارتقای همکاری های اقتصادی با ایران طراحی کنند.
♦️متاسفانه این حسن نیت و خویشتن داری هوشمندانه مردم ایران بی پاسخ مانده و غیراز صدور بیانیه های سیاسی، هنوز هیچ ساز و کار عملیاتی برای جبران تحریم های آمریکا مستقر نشده است. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران برای تامین حقوق خود و بازگردندان توازن به مطالبات طرفین در این توافق، گزینه ای غیر از «کاهش تعهدات» ندارد.
♦️از این جهت ، اعلام می نماید که جمهوری اسلامی ایران در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایتِ محدویت های مربوط به نگهداری ذخائر اورانیوم غنی شده و ذخائر آب سنگین نمی داند. به کشورهای باقی مانده در برجام شصت روز فرصت داده می شود تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را عملیاتی نمایند. چنانچه در این مهلت کشورهای مزبور قادر نباشند مطالبات ایران را تامین کنند، در مرحله بعدی جمهوری جمهوری اسلامی ایران رعایت محدودیت های مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم، و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد کرد. در هر زمان که خواسته های ما تامین شوند، ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله اجرای تعهدات دیگر را متوقف خواهد کرد.
♦️جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به مشورت های خود با اعضای باقی مانده برجام در تمامی سطوح ادامه دهد اما نسبت به هر اقدام غیر مسئولانه، از جمله ارجاع موضوع به شورای امنیت ملل متحد یا اِعمال تحریم های بیشتر، عکس العمل قاطع و سریع نشان خواهد داد. رئیس جمهوری اسلامی ایران در نامه خود به سران کشورهای برجام به صراحت نوع واکنش جمهوری اسلامی ایران را خاطر نشان کرده است.
♦️اکنون جمهوری اسلامی ایران حجت را بر کشورهای عضو برجام و بر جامعه بین الملل تمام کرده است. ما با حسن نیت وارد مذاکرات هسته ای شدیم، با حسن نیت توافق کردیم، با حسن نیت توافق را اجرا کردیم، و پس از خروج آمریکا با حسن نیت زمان کافی در اختیار دیگر اعضای برجام قرار دادیم. حال نوبت کشورهای باقی مانده در برجام است که حسن نیت خود را ثابت کرده و قدم های جدی و عملی برای حفظ برجام بردارند.
♦️پنجره ای که اکنون در برابر دیپلماسی قرار دارد مدت زیادی باز نخواهد بود، و مسئولیت شکست برجام و هرگونه تبعات احتمالی آن به طور کامل بر عهده آمریکا و اعضای باقی مانده در برجام قرار خواهد داشت.
شورایعالی امنیت ملی ایران
@rozaneebefarda
هوای تازه در حوزه علمیه
نکاتی پیرامون دیدار رمضانیه طلاب با مقام معظم رهبری
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
در نخستین رمضان دهه پنجم انقلاب اسلامی، اتفاقی بزرگ برای حوزویان رقم خورده است؛ دیدار با رهبر.
گرچه شوربختانه برخی مخالفان دزدانه تلاش کردند به حاشیه برود، و بعضی دوستان به این فضا دامن زدند، اما اصل این جلسه اتفاق بزرگی است با برکاتی ماندگار که اثر و ثمرش را در آتیه دور، دوست و دشمن خواهد دید.
دیدار تاریخی طلاب با رهبر، #نقطه_عطفی در رابطه حوزه و نظام اسلامی است که به نظر می رسد قبل از هرچیز، تکلیف حوزویان را در گام دوم انقلاب اسلامی روشن خواهد نمود.
پاسخ به سمپاشی سکولارها و بدخواهان و بازگشایی افقی تازه در پیش روی طلاب، مجموعا محتوای این دیدار را تالی تلو #منشور_روحانیت امام خمینی قرار خواهد داد که تا سالها چراغ راه خواهد بود.
حرکت کند و ناهمگام با تحولات داخلی و بین المللی، نیروی جوان حوزه را به خستگی و در مواردی با بحران هویت و تردید در اثربخشی، مواجه کرده است و از این رو، این دیدار پنجره ای جدید به روی طلاب جوان است که هوای تازه ای را به فضای حوزه وارد خواهد کرد.
@rozaneebefarda
گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار با طلاب حوزههای علمیه(۹۸/۲/۱۸)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸️ امروز وظیفهی حوزهها از گذشته سنگینتر است؛ علت هم این است که نیاز و قبول بیشتر است. امروز اقبال به مفاهیم برجسته و عالی دینی در جوانان دنیای اسلام و بلکه خارج از اسلام هست.
🔹️ سابقاً شاید ایمانهای قرص وجود داشت لکن جلوهی عملی نداشت. در تهران شیخ فضلالله را وسط تهران بر دار کشیدند، عدهای هم گوشهوکنار اشکی ریختند اما حرکتی صورت نگرفت؛ با آنکه آن روز رضاخانی هم سر کار نبود.
🔸️ حال این را مقایسه کنید با [شهادت] طلبهی همدانی؛ #همدان چه غوغایی شد و چه انعکاسی در ایران پیدا کرد. اگر آن جنازهی مطهر در تبریز و تهران و بقیهی کشور هم میآمد همانطور تشییع میشد.
🔹️ حالا بعضی میگویند مردم از دین فاصله گرفتهاند. ما که طلبه بودیم، هیچوقت در هیچ شهری در هیچ جلسهای، این اجتماعاتی که امروز پای منبرها مشاهده میکنید وجود نداشت؛ یک دهم این هم وجود نداشت.
🔸وجوهاتی که امروز مردم میدهند نشان میدهد که مردم متدین هستند.
🔺️ حرفهای بدون معیار علمی گفته میشود، لکن روحانیت محترم است و علیرغم سیاهنماییهایی که انجام میشود، واقعیت چیز دیگری است؛ این وظیفه را سنگین میکند.
🔸️ حوزه، مرکز آموزش اسلامی است. اسلام باید فهمیده شود. اسلام فقط آموزش معرفت نیست؛ تحقق عملی این معارف هم جزو اسلام است.
🔹️ یک وقت اسلام را فقط اصول و فروع و ارزشها و سبک زندگی و آئین حکمرانی میدانیم که باید یاد بگیریم، لکن این بخشی از کارهای حوزهها است، بخشی از اسلام است.
🔸️ بخش دیگر، محقق کردن این حقایق در بطن زندگی مردم است. اسلام فقط توحید نیست، اسلام عبارت است از استقرار توحید در جامعه.
👈 شما موظفید بهعنوان عالم دین، اسلام را محقق کنید؛ این کاری است که امام بزرگوار کرد. #منشور_روحانیت را بخوانید امام به معنای واقعی کلمه حکیم بود و حکمت در رفتار او موج میزد.
🔸این کاری که حوزهی علمیه در زمان مبارزات اخیر انجام داد، درست وظیفهی حوزه بود. امام در رأس بود و #طلاب و بزرگان حوزه همراهی میکردند.
🔹️ طلبهی آن روز، هم میرفت مردم را #هوشیار میکرد و #بیدار میکرد و هم نیش خود را به آن کسی که باید بزند میزد.
🔺️ حوزهی آن روز، آن کاری را که باید، کرد. امروز هم که نظام اسلامی تشکیل شده و ما منتظر تشکیل دولت اسلامی و جامعهی اسلامی و تمدن اسلامی هستیم، حوزه مسئولیت دارد. باید بنشینید و فکر کنید.
@rozaneebefarda
روزنه
گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار با طلاب حوزههای علمیه(۹۸/۲/۱۸) @rozaneebefard
مروری بر حکیمانه های رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانیه با طلاب/بخش نخست
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹همانگونه که انتظار می رفت و پیش از دیدار نیز بیان شد
https://eitaa.com/rozaneebefarda/1011
رهبر معظم انقلاب اسلامی، نکات نابی را در این دیدار تاریخی بیان فرمودند که می توان از آن به عنوان #منشور_روحانیت_ثانی یاد کرد.
🔸کاربست این حکمت ها، کارآمدی و بالندگی حوزه مقدسه را در دهه پنجم انقلاب اسلامی صد چندان خواهد کرد.
همچنانکه تفسیر انحرافی یا برخورد گزینشی یا مواجهه تشریفاتی با این بیانات نیز خطری بالقوه برای محرومیت حوزه و طلاب از این بیانات خواهد بود.
🔹طبعا تحلیل جامع از محتوای دیدار، بعد از انتشار متن کامل سخنان امکان پذیر است اما باتوجه به بازنشر گزیده ای از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، نکاتی به شرح ذیل قابل ذکر است:
۱)ایشان به برخی شبهات #سکولارهای_حوزوی که در این سالها در بدنه حوزه و فضای رسانهای پمپاژ شده بود پاسخ دادند که از آن جمله، افزایش کیفیت و کمیت #دینداری مردم ایران در عصر استقرار #جمهوری اسلامی است.
پیشتر در برخی محافل خاص(اظهارات بعضی رجال دلسوز اصلا مراد نیست) چنین القا می شد که دینداری دوران ستمشاهی مطلوب تر بوده و عامل عقبگرد نیز حکومت دینی است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تسلط بر فضای منفی بافانه در این باب، پاسخی هوشمندانه، با تکیه بر شاخصه های ملموس ارائه فرمودند که جای بسط و تبیین بیشتر دارد.
🔹تکیه بر تحقق اسلام با همه ابعاد معرفتی آن، نشان از آن دارد که حوزه باید هرچه زودتر خود را از دوران ماقبل تشکیل حکومت دینی جدا کند و بسترهای لازم (در تولید تئوری و تربیت نیروی انسانی) برای پیوند معارف دینی با عرصه های سیاسی و اجتماعی را فراهم سازد.
طبعا این بیان، #گفتمان_های_ارتجاعی برخی افراد معاند و یا غیرانقلابی مبنی بر عدم مشروعیت تشکیل حکومت در عصر غیبت یا تردید در حضور فعال روحانیت در حاکمیت و حکومت را منهدم و بلااثر خواهد کرد.
🔸ارجاع به مطالعه #منشور_روحانیت و یادکرد وفادارانه از امام عزیزمان، نشان از فرازمانی بودن بیانات الهی امام و غفلت بدنه طلاب از آن متن راهبردی دارد. این تذکر و هوشدار، یعنی احیای همه آنچه در متن منشور هست و انتظار می رود متولیان محترم حوزه مقدسه، در ترویج سازمان یافته این متن، اهتمام ویژه ورزند تا زمینه ای فراهم شود که لا اقل طلاب در عمر تحصیلی خود یک دور با حواشی مربوطه به مرور این متن بپردازند.
🔸بیت الغزل بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی شاید تذکار حضور فعال طلاب در میدان مبارزه بود که در کنار معرفت اندوزی، مبارزه سیاسی را از یاد نبرده بودند و این امر مغفول امروز مطالبه جدی مقام معظم رهبری از بدنه طلاب است.
حضور فعال در میدان، که لازمه اش گاهی #نیش زدن به مستحقین است!
تأکید ویژه بر فقاهت، مراعات ادب از سوی طلاب جوان و حلم حکیمانه از جانب بزرگان نیز، بازتکرار توصیه تفصیلی امام عزیز در #منشور_روحانیت است که تذکر آن بسیار بایسته و بهنگام بود که نشان از عدم وضع مطلوب در این باب دارد.
۹۸/۲/۱۸
@rozaneebefarda
1_64507943.mp3
20.67M
🎙 صوت| بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع طلاب حوزههای علمیه ۹۸/۲/۱۸
@rozaneebefarda
روزنه
🎙 صوت| بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع طلاب حوزههای علمیه ۹۸/۲/۱۸ @rozaneebefarda
#تذکار
متن های تقطیع شده از محتوای بیانات مقام معظم رهبری، به هیچ وجه گویای مقصود ایشان نیست لذا پیشنهاد می شود اعضای فرهیخته کانال روزنه، حتمن صوت را بطور کامل گوش دهند تا از برداشت های یکسویه و ناقص پیشگیری شود.
@rozaneebefarda
روزنه
مروری بر حکیمانه های رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانیه با طلاب/بخش نخست 💥اختصاصی @rozaneebef
مروری بر حکیمانه های رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانیه با طلاب/بخش دوم
چه کسانی بر چهره مخالف خود پنجه درانداختند؟
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات شان چنین فرموده اند؛
🔹در حوزه ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد، در مسائل گوناگون. در مسائل علمی که اختلاف نظر هست، در مسائل جهتگیریهای فکری که اختلاف نظر هست، در زمینههای سیاسی هم اختلاف نظر ممکن است باشد. این اشکال ندارد. اختلافات را باید مدیریت کرد. مواظب باشید اختلاف نظرها به درگیری و #تشنّج و #ناخن_زدن_به_چهره_یکدیگر نیانجامد.
🔹در حوزه از یک طرف طلبههای جوان باید ادب را، اطاعت را نسبت به بزرگان حوزه، نسبت به مراجع تقلید حفظ کنند. همانطور که در همین «منشور روحانیت» امام- رضوان الله علیه- همینها هست. بزرگان حوزه هم باید حلم را و تحمل را نسبت به جوانها در نظر داشته باشند. از یک طرف حلم و تحمل لازم است و از یک طرف هم ادب و اطاعت لازم است.
🔸🔹
پرسشی که مطرح است آنکه در ماه های گذشته چه کسانی به دلیل اختلاف نظر به ناخن زدن به چهره یکدیگر دست زده و موجب تشنج آفرینی شده اند؟!
کدام طیف حوزوی را سراغ داریم که در تخاطب با بزرگان حوزه، از مراعات ادب محروم بود؟!
برای آنکه #سکولارهای_حوزوی آدرس غلط ندهند، پاسخ به این پرسش ها، با ذکر نمونه های عینی، بسیار حائز اهمیت است.
۱) اهانت آشکار فرزند جریان موسوم به #تشیع_انگلیسی به شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی و مقایسه ایشان با .... و اهانت به دفاع مقدس را از یاد نمی توان برد که در چهارچوب آداب اسلامی و سلوک شیعی، قطعا محکوم است.
۲) هجوم سازمان یافته سایبری جریان غیرانقلابی قم به #آیت_الله_یزدی، آنهم فقط به بهانه نگارش یک نامه ناصحانه، نمونه دیگر است.
خطاب قرار دادن عالی ترین مقام در محترم ترین تشکل حوزوی با الفاظ و ادبیاتی سخیف و زننده، قطعا خلاف اسف انگیز و مصداق برخورد حذفی با مخالف بود.
۳)تخریب مستمر #علامه_مصباح_یزدی توسط طیف اصلاح طلب و اعتدال گرای قم، خاصه برخی اعضای تشکل رادیکال موسوم به مجمع محققین، نمونه دیگری از بدرفتاری با مخالفان فکری است که صدالبته همواره با برخورد حکیمانه و پدرانه ایشان مواجه شده است.
۴)تهمت های ناروا و اهانت های آشکار جریان آقای #منتظری به امام خمینی و مرحوم #سیداحمد_خمینی و متوجه کردن انواع اتهامات به ایشان، مصداق دیگری است که از سال ۶۸ تا کنون ادامه یافته است. نگارش کتاب #نگاهی_دیگر توسط صالحی نجف آبادی تنها یک نمونه است. اکنون این طیف از لندن تا تهران و قم امتداد یافته و همچنان با ادبیاتی عاری از آداب علمی و شاخصه های اخلاقی، به مواجهه با امام و نظام و برخی بزرگان ادامه می دهد.
۵)برخورد تند همراه با طعن و گاه ناسزا به آیت حق، مرحوم آیت الله #خوشوقت به بهانه ابراز نظر علمی خاص ایشان در یکی از مسائل تاریخ عاشورا، و تعطیلی درس اخلاق پربار ایشان در مسجد اعظم قم، هرگز فراموش شدنی نیست.
۶) مواجهه آهنین و خشن با آیت الله #جوادی_آملی، در پی اظهارنظر پیرامون مرحوم آخوند خراسانی و کفایه، ایضا از همین قبیل اقدامات غیرقابل دفاع است.
امید است روزگاری این سنخ برخوردهای ناروا با بزرگان در قم پایان پذیرد.
چه اینکه وقتی جماعت تندگو و تندخو، با بزرگان اینگونه سخن کنند، تکلیف طلاب جوان که احیانا نظری برخلاف دارند، از قبل روشن است.
🔶پی افزود
مرور نمونه های فوق به معنای عصمت جریان انقلابی در موضوع توصیه مهم مقام معظم رهبری نبوده و نیست و ناگفته پیداست که انقلابی ها علی رغم مراعات اصل مورد توصیه، همچنان و همیشه باید خود را نخستین مخاطب این قبیل فرمایشات بدانند و چنانچه در مواردی ناخواسته مطلب غیردقیقی بیان کرده اند که لازمه اش مواجهه غیراصولی با مخالف فکری شان بوده، در اسرع وقت لازم است جبران و اصلاح نمایند و صدالبته که اصلاحیه نگاری، بر عزت متکلم و اعتماد مخاطب به او خواهد افزود. این اصل بارها در روزنه تجربه شده است.
🔸تحولات حوزوی را از روزنه پی بگیرید؛
👇
@rozaneebefarda
روزنه
مروری بر حکیمانه های رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانیه با طلاب/بخش دوم چه کسانی بر چهره مخال
بازتاب
علی نقی:
باسلام وسپاس از نوشتار حکیمانه های رهبری
لازم به ذکر است در بخش دوم اگر سیرتاریخی موارد رعایت می شد زیباتر و روشمندتر بود... همانطور که پژوهش در سیر تطور هر بحثی چنین روندی مراعات میشود شایسته بود اول حملات مخالفان امام و فرزندشان سپس ... آورده میشد.
@rozaneebefarda
آخوند فاسد، می تواند یک ملت را فاسد کند
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
انتشار فیلم های مبتذل مدارس ایرانی در آستانه ماه مبارک رمضان، تکان دهنده و تلخ تر از آن است که بشود با سخن درمانی های فریبکارانه برخی متولیان جبرانش کرد.
دولت اعتدال که با پشتیبانی تمام عیار اصلاحطلبان بر سر کار آمد، در مسیری عجیب قهقرایی گام برداشته است.
اعتدال گرایان که متأسفانه خود را متظاهر به ظواهر دینی نشان می دهند، دقیقا در آستانه بحران های خودساخته ملی، برای انحراف افکار عمومی، به بازی با احساسات مذهبی دست می زنند تا به آسانی از صدر اخبار و انتقادات فضای مجازی خارج شوند.
گوشت و مرغ و #گندم و #شکر را عرضه ندارند یا نمی خواهند تأمین کنند ولی در عوض تا دلتان بخواهد، بسته های ضدمذهبی برای خدشه در فرهنگ و دیانت مردم رو می کنند.
عجیب است که حامیان پرمدعای دولت فعلی در حوزه علمیه که صدالبته اندک اند اما بعضا در کسوت های بالای حوزوی اشتغال دارند، و به طور مشخص سران تشکل حوزوی موسوم به #نشست_اساتید، در برخوردی کاملا گزینشی و سیاسی، سکوت در پیش گرفته اند و هیچ صدایی از آنها برنمی خیزد.
سکوت مرگ اندود این روزها در آینده نزدیک موجب خواهد شد که #فساد و #فحشا چون بهمن غیرقابل کنترل در ایران سرازیر شود و آن وقت حتما دیگر کاری از دست هیچ کس بر نمی آید.
چطور است در موارد بسیار نازل و سطحی، فریاد می زنید که قلب مبارک امام عصر(عج) جریحه دار شده اما در مورد وقایع تلخ این ایام روزه سکوت گرفته اید؟!
روزگاری امید داشتیم اگر عده ای به غلط از سیاست کناره گیری کرده اند، لا اقل در دفاع از اصول دیانت فردیه که داعیه اش را دارند، #صادق هستند و برای فرهنگ دینی مردم دل می سوزاند. حوادث این ایام عیار واقعی این جماعت پرمدعا را بر همگان روشن ساخت.
اعضای تشکیلات سکولار #انجمن_حجتیه که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به یکباره از امام و همه مجاهدان فی سبیل الله هم انقلابی تر شدند، در برخی مناصب دولت فعلی نیز جاخوش کرده اند و سکوت آنان در مقابل نهادینه سازی فحشا و فساد در عرصه های آموزشی کشور، موجب رسوایی آنان در دنیا و آخرت است و نشان داد که امام خمینی، آن حکیم دهر، ماهیت ضدمذهبی این جماعت پرمدعا را بهتر از همگان می شناخت که همواره بر حذف آنان از مناصب حکومتی تأکید داشتند.
با قرار گرفتن یک آخوند در رأس این دولت، مسئولیت مستقیم اقدامات ضدمذهبی اعتدال گراها، بیش از پیش متوجه حوزه مقدسه و علمای اعلام است و اگر موضع یکپارجه و عاجل نگیرند، ذهنیت مردم برای همیشه نسبت به دیانت دوستی حوزه خراب خواهد شد.
تعارفات آخوندی نباید مانع از آن شود که ذهنیت مثبت مردم که سرمایه ۱۴ قرن مجاهدت علماست، به یکباره مخدوش گردد.
🔶پی افزود
اجرای #یواشکی سند منحوس #۲۰۳۰ از اموری است که خون به دل مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید کرده است.
آیا سکوت و بی تفاوتی در این امور رواست؟
@rozaneebefarda
روزنه
آخوند فاسد، می تواند یک ملت را فاسد کند 💥اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 انتشار فیلم های مبتذل مدارس
حمایت #bbc از ابتذال در مدارس ایران
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
اجرای همسان یک آهنگ با الفاظ مستهجن و اروتیک در تعداد قابل توجهی از مدارس ایران، آنهم با نظارت و #مشارکت_اولیای_مدرسه که بدون هماهنگی با مسوولین بالادستی شان آب هم نمی توانند بخورند، نشان از #پروژه بودن این ماجرا دارد.
جالب آنکه سایت #bbc که مستقیما زیر نظر ملکه انگلیس اداره می شود و در طول تاسیسش تقریبا در تمام وقایع خیانت بار علیه ملت ایران مشارکت داشته، اکنون با انتشار گزارشی حمایت آمیز، به استقبال از این ماجرا پرداخته است!!
گزارش مربوطه در لینک ذیل قابل دسترسی است(پیشتر از بازنشر لینک این گزارش مبتذل و مغرضانه معذوریم)
http://www.bbc.com/persian/iran-48194929
🔶پی افزود
در چنین شرایطی، ورود مبلغین به مدارس، با هزار بروکراسی و مانع مواجه است و اینهمه انگار قطعه های یک پازل پیچیده فرهنگی اند!
@rozaneebefarda
یکپارچه سازی، چابک سازی، پاسخگویی و شایسته گزینی در عرصه مدیریت تبلیغ دین
متن کامل سخنان حجت الاسلام مرتضی شعبان زاده در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
و اما بعد، قال الله الحکیم :
((فانما علیک البلاغ))
1- با ابلاغ خالصانه ترین سلام و درود سربازان جنابعالی در سنگر گروه های تبلیغی و کسب اجازه از اساتید حاضر در جلسه، به نمایندگی از 400 گروه تبلیغی کوچک و بزرگ، به استعداد 10 هزار مبلغ خواهر و برادر که در عرصه های مختلف و متنوع، نو ظهور و نوین تبلیغی که در طول یک دهه، مشغول مجاهدت هستند، نکاتی را تقدیم می نمایم.
2- تأسیسِ تشکلِ فراگیر، برای حضور نظام یافته در میدان جنگ نرم و در پاسخ به اعلان جهاد عمومی آتش به اختیار! با آرایشی جدید در عرصه تبلیغ، با عبور از تبلیغ فردی غیر گفتمان ساز، به تبلیغ گروهی شبکه ای گفتمان ساز بود.
3- در صدر برنامه هایِ این تشکلِ ملیِ مستقلِ حوزوی، ترویج نظام امام و مأمومی در حوزه های علمیه و سپس نهادینه سازی آن در جامعه به منظور شکل گیری دولت و جامعه اسلامی می باشد.
4- راهبرد تشکل فراگیر به منظور شکل گیری دولت اسلامی، ایجاد انسجام در جریان ولایی و تربیت مهره هایی کارآمد می باشد. بدین منظور از طریق ایجاد وحدت گفتمانی با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب و مطالبه گری آن در سطح جامعه، و با اجتناب از ورود به اردوگاه ها و پدیده های زودگذر سیاسی- اجتماعی و ایجاد مجموعه های تربیت محور این راهبرد را دنبال می نماید.
5- امام عزیز! تبلیغ، نماد هویت اجتماعی حوزه هاست، به تعبیر جنابعالی، تبلیغ در سطح مسائل درجه یک نظام قرار دارد، اصلاً تبلیغ اساس کار حوزه های علمیه است، آیا موضوعی با این سطح از اهمیت و حساسیت، نباید عالمانه و عازمانه مدیریت شود؟ زیر پوست شهر و حوزه های علمیه (در حجره ها و مدارس و مراکز عمومی حوزوی) نسبت به حرکت کلان و جهت گیری های انقلابی و توانایی های مدیریتی برخی از مدیران و مراکز متولی امر تبلیغ، ابهامات و تردیدهای جدی وجود دارد! با ادامه روند موجود، اعتبار و سرمایه های اجتماعی حوزه های علمیه ذوب خواهد شد!.
6- مهم ترین نیاز ما در تشکل فراگیر، نیاز به تثبیت و استقرار و نهادینه شدن تشکل در ساختار غیررسمی فرهنگی تبلیغی کشور است.
7- مهم ترین نقص ما در عرصه تبلیغ، فقدان نظریه جدید متناسب با تحولات، ساختاری بومی و الگوی کارآمد در مصاف با جنگ نرم وآرایش همه جانبه دشمن می باشد.
8- مهم ترین نقد ما، تصدی گری نهادهای تبلیغی و تعدد مراکز متولی امر تبلیغ و در کمال ناباوری بلاتکلیف ماندن و یا ابهام در موضوعات مهمی نظیر تبلیغ بانوان مبلغه، تبلیغ نخبگانی، تبلیغ در اماکن عمومی و مراکز آسیب پذیر اجتماعی می باشد.
9- مهم ترین پیشنهاد ما:
1- ضرورت یکپارچه سازی 2- چابک سازی 3- پاسخگوسازی 4- تمرکز بر شایسته گزینی در رده مدیران عالی و میانی 5- لزوم سیاست گردش به هنگام مدیران در نهادهای حوزوی 6- گسترش حلقه تصمیم سازان و تصمیم گیران در سطح سیاست گذاری و مدیریت کلان 7- احیاء و اتصال ظرفیت پژوهشگاه های حوزوی برای تأمین محتوای مبلغان و 8- تأمین عقبه پشتیبان، از جمله مهم ترین ضرورت هاست.
به نظر می رسد، در قِبال برنامه هایی که امکان و ظرفیت مردمی برای حمایت از آنان وجود ندارد، شایسته است سازمان اوقاف وارد میدان شود.
10- گروه های تبلیغی این بشارت را به رهبرمان خواهند داد که هر کجا به نفس ما، به قدم ما به عمل ما، به مجاهدت ما، انقلاب نیاز داشت به هنگام در صحنه خواهیم ماند و خواهیم بود! آقا جان! حضور در مناطق سیل زده کشور تنها گوشه ای از حماسه آفرینی های طلبه ها بود.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
@rozaneebefarda
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه(۹۸/۲/۱۸)
[صفحه ۱ از ۶]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد للّه ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفیٰ محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین سیّما بقیّةالله فی الارضین.
خیلی خوشآمدید عزیزان من، برادران، خواهران. این جلسه برای من جلسهی بسیار لذّتبخش و شیرینی است؛ هم دیدار شماها، هم این مطالبی که دوستان، اینجا بیان کردند. بسیاری از این فرمایشاتِ آقایان حرفهای دل ما است و میبینم که با تعبیرات خوب، جملهبندیهای خوب، تعبیرات پخته و حاکی از عمق فکری، از زبان جوانان حوزهها، بیرون میآید؛ واقعاً انسان لذّت میبرد و من خدا را شکر میکنم.
یکی از آقایان به دورهی جوانیِ من اشاره کردند؛ من عرض میکنم سطح اینهایی که شما گفتید و این حرفهایی که شما زدید، از سطح آنچه ما در جوانی فکر میکردیم، خیلی بالاتر است؛ یعنی واقعاً این جوری است، این را بدون مبالغه عرض میکنم. خب ما هم در دورهی جوانی چرا، یک فکرهایی به ذهنمان میرسید، حرفهایی میزدیم امّا الان سطح کار شما، سطح فکرتان، سطح فرهنگ بیانیتان خیلی بالاتر است از آنچه ما در دورهی جوانی بودیم. معنای این چیست؟ معنایش پیشرفت است، معنایش حرکت است. و این حرکت، چیز بسیار مبارکی است. البتّه حرکت باید درونجوش، درونزا، متّکی به اصالتها باشد. یک شعر خیلی قشنگی یکی از آقایان خواندند که من نشنفته بودم این بیت را و یادداشت کردم:
آب طلبنکرده همیشه مراد نیست
گاهی بهانهای است که قربانیات کنند
این آب طلبنکرده، این [چیزی] که از بیرون میآورند به ما میدهند، آب هم نیست، آب گلآلود است؛ باید از درون بجوشیم؛ باید مثل چشمه بجوشیم و حرکت کنیم و آبیاری کنیم. بنابراین برای من جلسه، جلسهی خیلی خوبی است.
یک اشارهای بکنم به مطالبی که آقایان فرمودند. جناب آقای اعرافی اشاره کردند به برنامهای که در دست تهیّه دارند یا تهیّه شده و بنا است اجرا کنند؛ برنامهای با این اصولی که ایشان ذکر کردند، بسیار جالب است و بسیاری از این خواستههایی را که گفته شد پوشش میدهد و چون آقای اعرافی این را بیان میکنند، بنده کاملاً امیدوار هستم که این تحقّق پیدا کند؛ چون خود ایشان بحمدالله ظرفیّت بسیار مغتنمی هستند و من امیدواری زیادی دارم که انشاءالله این کارها انجام بگیرد؛ البتّه باید حرکت کرد، باید اقدام کرد، باید همکاری کرد، همّت کرد، سعی کنند که برنامه عمل بشود. تحصیل برنامه و تهیّهی برنامه نیمی از کار است، نیم مهمّی هم هست لکن تحقّق برنامه خب یک مسئلهی بعدی است.
یکی از آقایان یک نکته گفتند که ایدهپردازیهای مربوط به حوزه، به کمک خود طلّاب انجام بگیرد و پیشنهاد کردند یک مرکز نوآوری به وجود بیاید؛ خوب است، بنده تأیید میکنم، فکر خوبی است. البتّه امکانسنجی و جزئیّاتش را باید آقایان بزرگان حوزه بررسی کنند امّا اینکه ما یک مرکزی داشته باشیم که بتواند ظرفیّتهای موجود طلّاب جوان را و امکان خلّاقیّتهای آنها را بررسی کند و جمعآوری کند، بانک اطّلاعات داشته باشد و در هنگامهی نیاز از آنها استفاده کند، این فکر خیلی خوبی است؛ اگر بشود خیلی خوب است.
[صحبت شد از] تخصّصگرایی. چند نفر از آقایان -بخصوص یکی دو نفر از آقایان به تفصیل- راجع به تخصّصگرایی بحث کردند. خوشبختانه این کار -[یعنی] فقههای تخصّصی- در قم شروع شده؛ البتّه در مورد فقه حرف خیلی زیاد است. فقه خیلی اهمّیّت دارد؛ یک عدّهای خیال میکنند فقه، چون اسمش فروع دین است یعنی کارهای فرعی؛ نخیر، فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است؛ فقه این است، متکفّل این است. حالا اگر ما به خیلی از بخشهایش توجّه نمیکنیم، نقص از ما است وَالّا فقه یعنی ادارهی زندگی، یعنی تبیین نظام زندگی اجتماعی و سیاسی. بالاخره اینکه ما در این زمینه تخصّصگرایی کنیم و تخصّصها را هر چه ریزتر کنیم، البتّه فکر خیلی خوبی است، دارد هم میشود، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص. سالها است عدّهای از متفکّرین در دنیا به این نتیجه رسیدهاند که تخصّصی شدن در کنار منافعی که دارد، مضارّی هم دارد. برخی از علوم بینرشتهای و مانند اینها برای این است که این نقصها را جبران کند؛ شما هم اگر چنانچه دنبال تخصّص میروید، باید به این نکته توجّه کنید که تخصّص خوب است امّا در کنارش ممکن است عیوبی هم داشته باشد که باید به آن برسید.
اشاره شد به تشکیل یک قرارگاه برای شناسایی؛ خب قرارگاه نمیخواهد تشکیل بدهیم، همین حوزه قرارگاه است، همین مجموعهی مدیریّت حوزه، خودش قرارگاه است دیگر؛ دائم تشکیلات درست کردن در کنار هم، طبق تجربهی ما خیلی کارآمد نیست.
لینک صفحه ۲و۳:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/1050
https://eitaa.com/rozaneebefarda/1051
@rozaneebefarda
ادامه👇
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه(۹۸/۲/۱۸)
[صفحه ۲ از ۶]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
یک مطلب دیگری که به نظرم مهم است، سؤال یکی از این خانمهای فاضل بود که جایگاه اجتماعی طلّابِ خواهر کجا است؟ بله، واقعاً سؤال بجایی است؛ البتّه به طور اجمال میدانیم. این خانمهای طلبه وقتی درس طلبگی میخوانند و ما این همه فاضل زن داریم، حضور اینها در بین خانوادهها، در اجتماعات زنان خیلی مغتنم است. یک روز یک بانوی اصفهانی بود، ملّای خوبی بود و در علوم عقلی و مانند اینها بیشتر تخصّص داشتند، خانم محترمی بود؛ مرحوم آقای طباطبائی دیدن ایشان رفته بودند، با ایشان ملاقات کرده بودند، مباحثه کرده بودند و مانند اینها؛ و خب افتخار میکردیم که یک بانوی فاضلهی عالمهای داریم؛ حالا چند ده هزار طلبهی فاضل [داریم] که بینشان تعداد زیادی فضلای برجسته هستند -چه در زمینهی علوم عقلی، چه در زمینهی فقه و بقیّهی دانشهای رایج حوزه- [این] خیلی چیز مهمّی است؛ [باید] جایگاه اینها معلوم بشود.
و این آخر هم یکی دیگر از خانمها پیشنهادهایی در همین زمینه داشتند که آنها هم مهم است، [از جمله اینکه] ظرفیّتهایی که در طلّاب خواهر هست، به رسمیّت شناخته بشود و در مراکز گوناگون فرهنگی و فکری و مانند اینها، در این کمیسیونها، کمیتهها، شوراها و در مراکز رسمی از اینها استفاده بشود؛ این به نظر من جزو کارهای مهمّی است که در حوزه باید انجام بگیرد. ما هم اگر از لحاظ اجرائی کمکی لازم باشد بکنیم، حرفی نداریم. این کار، کار ما نیست، کار حوزه است؛ منتها ما میتوانیم از لحاظ اجرائی سفارش کنیم، کمک کنیم، که میکنیم اگر مطلبی برسد.
یکی دیگر از مطالبی که آقایان گفتند «فاصله بین ادراک حوزویان» [بود]؛ نه، الحمدللّه مظهر ادراک حوزویان همین شماها هستید؛ همین شما، حوزهی مشهد، حوزهی اصفهان، حوزهی تهران، بعد مرکز هم حوزهی قم؛ سطحِ ادراکیِ حوزه همینهایی است که شماها دارید بیان میکنید. البتّه همه جا اختلاف نظرهایی وجود دارد، اختلاف سطوحی وجود دارد؛ آن به جای خود، علاج خودش را دارد، لکن به نظر من خیلی خوب است.
به هر حال، دوستان مطالب خوبی را بیان کردند. من خواهش میکنم این نوشتههایی که آقایان دارند، همه را به ما بدهند؛ یعنی چون دیدم همه از روی نوشته میخوانند -این کار خوبی هم هست- همین نوشتههایی که آقایان نوشتهاند، اینها را به ما بدهند؛ آقایان حوزه هم روی اینها فکر کنند، کار کنند و ما هم مطّلع باشیم و در جریان باشیم که این کارها چیست.
مطلبی که بنده میخواهم عرض بکنم و یادداشت کردهام که بگویم، نکتهی اوّلش این است که عزیزان! بدانید امروز وظیفهی حوزههای علمیّه از گذشته سنگینتر است. علّت هم این است که امروز نیاز و قبول بیشتر از گذشته است؛ هم نیاز بیشتر است، هم قبول بیشتر است. امروز اقبال به مفاهیم برجسته و عالی دینی در بین جوانان -نه فقط جوانان ما، جوانان دنیای اسلام و بلکه جوانان خارج از دنیای اسلام- وجود دارد. حالا مبالغه نمیخواهیم بکنیم، [امّا] در کشورهای اسلامی، در بعضی از جاها واقعاً اقبال فراوان است، در بعضی جاها کمتر است لکن وجود دارد؛ در غیر کشورهای اسلامی هم همین جور. مثلاً ما یک نامهای نوشتیم به جوانان کشورهای غربی؛ خب اقبال شد یعنی در یک مواردی بازخوردش دیده شد. [البتّه] بعضیها مبالغه کردند که این پخش شد، چنان شد؛ نه، آن جوری نبود، امّا به آن توجّه شد، پاسخ داده شد؛ به ما پیغام دادند، نامه دادند، نوشته دادند. این نشاندهندهی این است که این حرفها مستمع دارد، طالب دارد. لذا نیاز به مفاهیم عالی حوزه امروز زیاد است، قبول هم زیاد است.
شاید [در میان] کسانی که مثلاً صد سال پیش زندگی میکردند، ایمانهای قرصی در بین مردم متدیّن وجود داشت لکن جلوهی عملی نداشت. شما ملاحظه کنید شیخ فضلالله نوری با آن عظمت را، ملّای به آن بزرگی را، اینجا وسط تهران به دار کشیدند، آن کسی هم که او را به دار کشید یک ارمنی بود -یک افسرِ ارمنیِ ایرانی؛ یعنی غیر مسلمان بود- عدّهای هم گوشه کنار یک اشکی ریختند، امّا هیچ حرکتی انجام نگرفت؛ با اینکه آن وقت رضاخانی هم سر کار نبود که حالا بگوییم مثلاً حکومت دیکتاتوریِ آنچنانیای بود؛ یعنی تحرّک وجود نداشت. حالا این را مقایسه کنید با این شهیدِ طلبهی همدانی ما؛ یک طلبهی همدانی، در خیابان با مظلومیّت به شهادت رسید؛ شما دیدید همدان چه غوغایی شد برای تشییع او! چه انعکاسی در ایران پیدا کرد؟ همه احساس همدردی کردند، همه احساس علاقه کردند؛ اگر آن جنازهی مطهّر در تهران یا در مشهد یا در اصفهان یا در تبریز تشییع میشد، همین جور اجتماع عظیمی به وجود میآمد؛ امروز مردم این جوری هستند. حالا یک عدّهای تبلیغ میکنند که مردم از دین فاصله گرفتهاند؛ نخیر، به هیچ وجه این جوری نیست. ما آن زمان را هم دیدهایم، آن زمان هم طلبه بودیم.
@rozaneebefarda
ادامه
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه(۹۸/۲/۱۸)
[صفحه ۳ از ۶]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعضی آقایان تبلیغ میکنند که روحانیّت بعد از تشکیل جمهوری اسلامی سقوط کرد؛ ابداً، این حرفها چیست؟ [آن دوران] روحانی را در کوچه و خیابان مسخره میکردند. بنده در ایستگاه راهآهن مشهد [ایستاده بودم که] چند نفر جوان رد میشدند، به طور علنی و صریح -آن وقت بنده یک طلبهای بودم، مدرّس رسائل و مکاسب بودم در حوزهی مشهد- بنا کردند اهانت کردن به ما، مسخره کردن، هِرهِر خندیدن؛ چه کار میتوانستیم بکنیم؛ با خودم گفتم که این ممکن است سواد خواندن و نوشتن درست هم نداشته باشد [امّا] من مدرّس حوزهام؛ این وضعیّتِ نظم اجتماعی آن روز [بود]. امروز با این همه حملهای که علیه روحانیّت دارد میشود در دستگاههای تبلیغاتی و مانند اینها، ببینید [استقبال] مردم را، ببینید نمازهای جماعت را، ببینید پای منبرها را؛ هیچ وقت، هیچ وقت در هیچ شهری، در هیچ جلسهی منبری، اجتماعاتی که امروز پای این منبرها شما مشاهده میکنید وجود نداشت -نه اینکه [اصلاً] وجود نداشت؛ یکدهمِ این هم وجود نداشت- در مشهد، اصفهان، تهران، و جاهای دیگر؛ ما خب در مجالس بودیم؛ هم خود ما منبر میرفتیم، هم منبرهای منبریهای بزرگ را میدیدیم؛ این اجتماعاتی که امروز پای منبرها تشکیل میشود، که غالباً هم جوانند، وجود نداشت؛ نمازهای جماعت همین جور، وجوهات [همین جور]؛ پول ملاک خوبی است دیگر! امروز وضع مردم هم از لحاظ مالی خوب نیست امّا میآیند وجوهات میدهند؛ به ما، به مراجع دیگر وجوهات میدهند؛ یعنی مردم متدیّنند، در میدان دینند؛ این حرفها چیست؟ روحانیّت محترم است، روحانیّت مورد اعتماد است. اینها واقعیّاتی است که وجود دارد. خب سیاهنمایی و حرفهای بیربط هم علیه همهی این حرفها گاهی زده میشود؛ بدون تحقیق میدانی، بدون ملاحظه، بدون هیچ معیار و ملاک علمی، یک چیزهایی گفته میشود که حرفهای غلطی است، یک عدّه هم باور میکنند؛ لکن واقعیّت این است که بنده عرض کردم و این، آن وقت وظیفهی حوزهها را سنگین میکند.
آنچه بنده به ذهنم بود عرض کنم این بود که حوزههای علمیّه مرکز آموزش اسلامند؛ بالاخره دین باید فهمیده بشود، شناخته بشود، دانسته بشود، عمقیابی بشود، [لذا] مرکز لازم دارد؛ این مرکز، حوزههای علمیّهاند که عالِم دینی درست میکنند. حوزههای علمیّه، مرکز تعلیم اسلامند. اسلام فقط معرفت نیست، تعهّد به عمل و تحقّق احکام اسلام هم جزو اسلام است؛ یعنی یک وقت هست که ما اسلام را -که میخواهیم در حوزه یاد بگیریم- فقط عبارت میدانیم از اصول و فروع و اخلاق و همینهایی که هست -[که] واقعیّت هم همین است؛ [یعنی] اصول دین، فروع دین، ارزشهای اخلاقی، سبک زندگی، آئین حکمرانی، اینها همه جزو اسلام و جزو معارف اسلامی است- خب اینها را باید برویم در حوزهی علمیّه یاد بگیریم. لکن این [برداشت] درست نیست؛ این بخشی از کار حوزههای علمیّه است؛ چرا؟ چون این بخشی از اسلام است؛ بخش دیگرِ اسلام عبارت است از محقّق کردنِ این حقایق در متن جامعه، در متن زندگی مردم، یعنی هدایت؛ این بخشی از اسلام است دیگر. اسلام فقط توحید به معنای علم توحید با همان عمق و معرفتِ عرفانی و فلسفی و [مانند] اینها نیست، بلکه اسلام عبارت است از استقرار توحید در جامعه؛ یعنی جامعه موحّد بشود؛ این هم جزو اسلام است.
مگر شما نمیگویید: اَلعُلَماءُ وَرَثَةُ الاَنبیاء؟ علمای دین، ورثهی انبیائند دیگر؛ اینجا مراد از علما، علمای دین هستند و اینها ورثهی انبیائند. انبیا چه کاره بودند؟ [آیا] انبیا آمدند تا معارف دین را فقط بیان کنند یا نه، معارف دین را در جامعه محقّق کنند؟ حتماً این دوّمی است: لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَ اَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَ المیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط. این «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط» نشان میدهد که حضور انبیا برای «قیام به قسط» لازم است، یعنی رابطه هست بین حرکت انبیا و «قیام به قسط» در جامعه؛ حالا این «لام» در «لِیَقومَ» چه «لامِ» علّیّت باشد، چه «لامِ» عاقبت و نتیجه باشد، فرقی نمیکند؛ یعنی نبی باید اقامهی قسط کند در جامعه و چون اقامهی قسط میخواهد بکند، مبارزه میکند؛ وَالّا اگر نبی نمیخواست اقامهی قسط بکند، توحید را نمیخواست عملی بکند، اندادالله را نمیخواست به کنار بزند، جهاد لازم نبود. این «وَ کَاَیِّن مِن نَبِیٍّ قاتَلَ مَعَه رِبِّیّونَ کَثیرٌ فَما وَهَنوا لِمآ اَصابَهُم فی سَبیلِ الله» برای چیست؟ چرا مجاهدت کردند؟
همهی انبیا مجاهدت کردند، حالا بعضیها توانستند، دستشان رسید، مقاتله کردند: قاتَلَ مَعَه رِبِّیّونَ کَثیر، [بعضی هم نتوانستند.]
@rozaneebefarda
ادامه👇
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه(۹۸/۲/۱۸)
[صفحه ۴ از ۶]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
ما خب خبر انبیا را نداریم امّا در بعضی از روایات اشارهای هست: اَوَّلُ مَن قاتَلَ فی سَبیلِ اللَّهِ اِبراهیم؛ حالا ما در حالات حضرت ابراهیم [در قرآن] این را نداریم امّا در روایت این را داریم؛ و بقیّهی انبیا [هم] مقاتله کردند، مجاهده کردند فیسبیلالله. در اسلام [هم که داریم] «قاتِلُوا الَّذینَ یَلونَکُم مِنَ الکُفّار»، یا «اَلَّذینَ ءامَنوا یُقاتِلونَ فی سَبیلِ الله»، این قتال و جهاد برای چیست؟
پیغمبر اکرم قبل از اینکه بیاید مدینه، از مردم مدینه که آمده بودند، از نمایندگان اوس و خزرج بیعت گرفت؛ گفت با جانتان، با مالتان باید همراه من باشید، آنها هم قبول کردند، پیغمبر [هم] تشریف آورد مدینه. وقتی هم وارد مدینه شد، هیچ سؤال نکرد که حالا مثلاً حاکمیّت هم به عهدهی ما است یا نه؛ نه، معلوم بود، همه میدانستند آمده و حاکمیّت و حکمرانی و ادارهی حکومت به عهدهی او است. دین برای این است: ما اَرسَلنا مِن رَسولٍ اِلّا لِیُطاعَ بِاِذنِ الله؛معنای «لِیُطاعَ» فقط این نیست که اگر گفت نماز بخوانید، نماز بخوانید؛ نه، [معنایش] اطاعت در همهی امور زندگی [است]، یعنی حکمرانی. خب پس این بخشی از اسلام است، یعنی بخشی از اسلام عبارت است از معارف اسلامی که این معارف شامل عقلیّات و نقلیّات و ارزشهای اخلاقی و بیان سبک زندگی و شیوهی حکومت است؛ و همهی اینها جزو معارف اسلامی است که دانستن اینها لازم است. این بخشی از اسلام است؛ بخشی از اسلام هم عبارت است از تحقّق اینها در خارج؛ یعنی توحید محقّق بشود در خارج، نبوّت به معنای در رأس جامعه بودن تحقّق پیدا کند. خب «اَلعُلَماءُ وَرَثَةُ الاَنبیاء» را باید شما محقّق کنید. نمیگویم حتماً باید شما در رأس جامعه باشید -خب شکل حکومت ممکن است انواع و اقسامی داشته باشد- امّا شما به عنوان عالم دین و متخصّص دین موظّفید که اسلام را در خارج، در محیط زندگی محقّق کنید؛ این وظیفهی ما است. این کاری است که امام بزرگوار کرد. یکی از دوستان بدرستی اشاره کردند به منشور روحانیّت و آن نامهی مفصّل امام. منشور روحانیّت را بخوانید، مکرّر بخوانید. امام به معنای واقعی کلمه حکیم بود -حکیم فقط آن کسی نیست که فلسفه بلد است- حکمت در رفتار او، در گفتار او، در نوشتار او موج میزد.
پس این کاری که حوزهی علمیّه در زمان مبارزات اخیر -یعنی مبارزات منتهی به [تشکیل] جمهوری اسلامی- با رهبری امام انجام داد، این درست همان وظیفهای است که حوزه بایستی انجام میداد. این جور نیست که ما بگوییم حوزه کاری خارج از وظایف خود در دوران مبارزات انجام داد؛ نخیر. امام در رأس بود، طلّاب و فضلا و خیلی از بزرگان حوزه همراهی کردند، پشت سر امام راه افتادند و حرکت کردند. بنده یک وقتی تشبیه کردم این حرکت طلّاب را در آن روز در سطح عظیم کشور به آنچه در این آیهی شریفه آمده است: وَ اَوحیٰ رَبُّکَ اِلَی النَّحلِ اَنِ اتَّخِذی مِنَ الجِبالِ بُیوتًا وَ مِنَ الشَّجَرِ وَ مِمّا یَعرِشونَ، ثُمَّ کُلی مِن کُلِّ الثَّمَراتِ فَاسلُکی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلًا یَخرُجُ مِن بُطونِها شَراب مُختَلِفٌ اَلوانُه فیه؛ گفتم هم عسل داشتند، هم نیش داشتند؛ مثل زنبور عسل. طلبهی آن روز، هم میرفت مردم را هشیار میکرد، بیدار میکرد و جوان را سیراب میکرد از معارف انقلاب و مبارزهی در راه خدا و در راه اسلام، هم نیش خودش را به آن که باید بزند میزد؛ این واقعیّت قضیّه است. این وظیفهی حوزه بود، و کاری بود که انجام داد. آن روز آن کار را باید میکرد، امروز هم که بحمدالله نظام اسلامی به وجود آمده، تشکیل شده، ما منتظریم که دولت اسلامیِ به معنای واقعی و سپس جامعهی اسلامیِ به معنای واقعی و سپس تمدّن اسلامیِ به معنای حقیقی به وجود بیاید، حوزهی علمیّه مسئولیّتهای متناسب با این کار بزرگ را دارد، باید انجام بدهد. چه کار باید بکنید؟ باید بنشینید فکر کنید دیگر؛ اینها جزو آن موضوعات و مباحث فکری شما است.
من الان بین صحبت آقایان که صحبت میکردند، به نظرم رسید این بیانهای خوب، این لحن و ادا و ادبیّات مناسبی که الحمدللّه طلّاب جوان ما دارند، این خیلی امروز مورد احتیاج است. بروید پخش بشوید در سرتاسر کشور؛ حالا هم سنّت منبر [هست]. این حرفهای خوب را، این مطالب عالی را در همین زمینههای گوناگون به مردم بزنید؛ مسئلهی سبک زندگی، مسئلهی حکمرانی اسلامی، مسئلهی مبارزهی با طاغوت، مسئلهی استقرار توحید به معنای واقعی کلمه در جامعه، و مسئلهی عدالت که جزو اساسیترین مسائل است؛ بروید بگویید اینها را، معرفت مردم را بالا ببرید، گفتمانهای انقلابی در مردم به وجود بیاورید؛ و البتّه وجود دارد، تقویت کنید.
@rozaneebefarda
ادامه👇
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه
[صفحه ۵ از ۶]
🔻🔻🔻
خیلی کار از عهدهی حوزه برمیآید؛ بخشی مربوط به دستگاههای متصدّی این کار در حوزه و در خارج حوزه است، بخشی هم مربوط به خود طلّاب است.
پس ببینید! ما یک مسئله داریم [با عنوان] هویّت حوزه، چیستیِ حوزه؛ حوزه چیست؟ حوزه عبارت است از مرکزی که عالم دین پرورش میدهد، که عالِم دین آن کسی است که معارف دین را فرامیگیرد و برای تحقّق آن وارد میدان میشود. فرق هم نمیکند که این عالم دین در رشتهی فقه تخصّص پیدا کرده باشد یا در رشتهی فلسفه تخصّص پیدا کرده باشد یا در رشتهی کلام تخصّص پیدا کرده باشد؛ تفاوتی نمیکند. امام بزرگوار ما فقیه بزرگی بود؛ انصافاً ایشان فقیه برجستهای بود امّا در عرفان نظری [هم] ایشان یک مجتهد به تمام معنا و صاحبنظر [بود]. یا استاد ایشان مرحوم شاهآبادی؛ امام یک وقتی به خود بنده فرمودند «شما خیال نکنید که آقای شاهآبادی در کار مبارزات نبود؛ چرا، ایشان مبارزه میکرد». حالا تعبیر ایشان یادم نیست؛ به نظرم یک جایی یادداشت کردم که مرحوم شاهآبادی، عارف آنچنانی، به امام گفته بود که «اگر من یاوری داشتم، خروج میکردم»؛ قریب به این الفاظ، به این مضمون. خب، پس هویّت حوزهی قم و حوزههای دیگر این است؛ این شاکلهی اصلی حوزه است؛ همهی کارهایی که در حوزه انجام میگیرد باید با این نگاه انجام بگیرد. این تخصّصی که شما میگویید، این نظاماتی که شماها مطالبه میکنید، این پیشنهادهایی که در مورد ظرفیّتشناسی و امثال اینها گفتید، [این] حرفهای بسیار خوب همه باید در این چهارچوب و با این نگاه انجام بگیرد.
در زمینهی مسائلی که ارتباط مستقیمی با دین ندارد، مثل علوم طبیعی و مانند آن که مستقیماً ارتباطی با زیربنای فکریِ دینی ندارد، جهتگیری اینها را هم حوزه بایستی معیّن کند؛ یعنی جهتگیری حرکت علمی را حوزهها باید معیّن کنند، چون این کارِ دین است؛ دین است که به علم جهت میدهد. علم میتواند در خدمت بشر باشد، میتواند علیه بشر باشد؛ میتواند در خدمت عدالت باشد، میتواند در خدمت ظالمین و مستکبرانِ طواغیتِ عالم باشد؛ کمااینکه الان هست. این جهت دادن به علم هم به عهدهی حوزه است.
خب، من یک آیاتی را هم یادداشت کرده بودم که برایتان بخوانم، [منتها] چون چند دقیقهای بیشتر به اذان نداریم، دیگر مجال نیست.
یک نکته راجع به «درس خواندن» عرض میکنم: درس را جدّی بگیرید؛ درس فقه را جدّی بگیرید. ببینید! عالِم دین میخواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل؛ این است دیگر؛ بخشیاش مربوط به عقل است، بخشیاش هم مربوط به کتاب و سنّت و نقل است؛ خب باید بداند که چه جوری باید به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است. اجتهاد یعنی چگونگی استفادهی این معارف از منابعش؛ یعنی متُدِ -به تعبیر فرنگی که بنده اصرار دارم [استفاده] نکنم امّا اینجا ناچارم- استفادهی حقایق و معارف از منابعش؛ این اجتهاد است. خب این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما میخوانید ولو طهارت باشد -حالا بعضی از طلبهها میگویند: «آقا، چرا همیشه طهارت و صلات و مانند اینها؟»- فرقی نمیکند؛ آن چیزی که به شما این شیوهی استنباط را یاد بدهد، مورد نیاز شما است. [این] گاهی در یک مسئلهی مربوط به طهارت است، گاهی در مسئلهی مربوط به صلات است، گاهی مسئلهی مربوط به بحث معاملات و اجاره و مانند اینها است؛ شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید. اگر این طریقهی استنباط را یاد گرفتید، آن وقت ارزشهای اخلاقی را هم درست از کتاب و سنّت استنباط میکنید؛ [نه] مثل بعضی از نیمهسوادها -حالا احترامشان کنیم، نگوییم بیسواد؛ نیمهسواد- که یک چیزی یا چهار کلمهای یاد گرفتهاند، راجع به مسائل دینی اظهار نظر میکنند، به یک آیه هم گاهی استناد میکنند؛ خب معنای این آیه این نیست؛ این به خاطر ضعف در فهم آیه و استنباط از آیه است، و به خاطر همین است که اجتهاد وجود ندارد. پس درس خواندن برای مجتهد شدن لازم است؛ البتّه من نمیگویم همه باید مجتهد بشوند -در واقع یک واجب کفائی است- یک عدّه هم ممکن است نیاز به مجتهد شدن نداشته باشند، امّا برای فراگیری معارف اسلامی اجتهاد لازم است. این یک نکته که درس را باید خوب خواند.
@rozaneebefarda
ادامه👇
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه(۹۸/۲/۱۸)
[صفحه ۶ از ۶]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
طلبهی روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، درسها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است]. زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب میگفتیم، کفایه میگفتیم، بعضی از طلبههای پُرشور داغ دُور و بَر ما بودند در مشهد که واقعاً هم مبارزه میکردند، گاهی میشنفتم میگویند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها میگفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمیتوانید به درد نظام اسلامی بخورید، نمیتوانید استفاده کنید، نمیتوانید به مردم چیزی یاد بدهید. این است که درس خواندن، یک مسئله است.
یک مسئله این است که در حوزه ممکن است در مسائل گوناگون اختلاف نظر وجود داشته باشد؛ در مسائل علمی که اختلاف نظر هست، در جهتگیریهای فکری که اختلاف نظر هست، در زمینههای سیاسی هم اختلاف نظر ممکن است باشد؛ این اشکال ندارد؛ اختلافات را باید مدیریّت کرد. مواظب باشید اختلاف نظرها به درگیری و تشنّج و ناخن زدن به چهرهی یکدیگر نینجامد! ما در گذشته در سنّت حوزههای خودمان داشتهایم که حالا من آخرین موردش را که بخواهم عرض بکنم، مرحوم حاج شیخ مجتبیٰ قزوینی (رضوان الله علیه) [است که] ملّای برجستهی بزرگی در مشهد بود، ضدّ فلسفه و عرفان. بنده خودم جزو ارادتمندان ایشان بودم و هستم؛ مرد واقعاً بزرگی بود امّا سلیقهی علمی ایشان این بود: درست ضدّ فلسفه و ضدّ عرفان که کتاب هم در این زمینه نوشته بود، تدریس هم میکرد؛ جزو برجستهترین شاگردهای مرحوم آمیرزا مهدی اصفهانی بود؛ و امام بزرگوار، مغز فلسفه و عرفان بود، لُبّ فلسفه و عرفان بود؛ خب اینها خیلی با هم فاصله دارند، یعنی درست بکلّی در دو قطب یک طیف قرار دارند. وقتی که مبارزات شروع شد و امام نشان داد که رهبر این مبارزه است -امام از روزهای اوّلِ مبارزه این را اثبات کرد- این آقای حاج شیخ مجتبیٰ قزوینی با همهی این اختلافاتی که داشت، بلند شد از مشهد و یک جماعتی را هم با خودش برداشت، آمدند دیدن امام در قم؛ آمدند اظهار ارادت به امام کردند. تا وقتی هم ایشان زنده بود -سال ۱۳۴۶ ایشان از دنیا رفت- پای انقلاب بود، یعنی واقعاً امید ما طلبههای مبارزِ آن روز در مشهد به مرحوم حاج شیخ مجتبیٰ بود، با اینکه اختلاف سلیقهاش با امام این جوری بود.
مرحوم آمیرزا جواد آقای تهرانی ملّای دیگری بود در رتبههای بعدی از همان جماعتِ مخالفین فلسفه و عرفان که ما خدمت ایشان درس هم خوانده بودیم. ایشان خب نقطهی مقابل بودند دیگر. ایشان قبل از انقلاب اظهار ارادت به امام میکرد. من خودم قبل از پیروزی انقلاب از ایشان شنیده بودم اظهار ارادت و علاقهی به امام را؛ بعد از پیروزی انقلاب هم این آدم بلند شد رفت جنگ؛ پیرمرد هفتاد هشتاد ساله بلند شد، رفت لباس بسیجی پوشید و پای خمپاره [ایستاد] و مشغول جنگ شد؛ یعنی ما آدمهای این جوری داشتیم. [یعنی] اختلاف فکری، در عین حال اتّحاد به معنای واقعی کلمه؛ للّه، فیالله، فیسبیلالله.
در قدیم هم داشتیم؛ مرحوم صاحب حدائقِ اخباری -البتّه اخباریِ واقعاً ملّا؛ صاحب حدائق واقعاً ملّا است- و مرحوم آقا باقر بهبهانی، اصولیِ متمحّضِ قُحِّ اصول و در واقع زندهکنندهی اصول در یک برههای از تاریخ حوزههای علمیّهی ما؛ این دو نفر هر دو کربلا بودند، با هم مباحثات تند و زیادی داشتند. مرحوم صاحب حدائق وصیّت کرد که [وقتی] از دنیا رفتم، نماز من را آقا باقر بهبهانی بخواند و همین کار هم شد؛ ایشان از دنیا رفت، مرحوم آقا باقر بهبهانی نماز ایشان را [خواند]. یعنی این چیزها در حوزه وجود داشته. البتّه ضدّش و خلافش هم بوده؛ تزاحمات بیخودی، تعارضهای بیجا، از اینها هم داشتهایم؛ امّا برجستگان ما این جور بودند.
در حوزه از یک طرف طلبههای جوان باید ادب را، اطاعت را نسبت به بزرگان حوزه، نسبت به مراجع تقلید حفظ کنند، همین طور که در همین منشور روحانیّت امام(رضوان الله علیه) همینها هست. آن بزرگان حوزه هم باید حلم را و تحمّل را نسبت به جوانها در نظر داشته باشند. از یک طرف حلم و تحمّل لازم است، از یک طرف هم ادب و اطاعت لازم است.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته
@rozaneebefarda
تقلیل دیدار با رهبر به دکلمه خوانی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#بازنشر
#دکلمه_خوانیهای طلاب نزد رهبر انقلاب که حضرت آقا هم از حسن #تعابیر و حسن #أداء آن از روی نوشته تشکر نمودند و فرمودند بروید اینها را با همین کیفیت #برای_مردم بگویید.
🔶این دیدار اگرچه نقطه آغاز بود و متأسفانه دفتر رهبری نیز در فاصله ای بسیار اندک تا برگزاری دیدار مجوز آن را اعلام نمودند و فرصت تدبیر کافی نبود
لکن ضمن تشکر از اصل برگزاری دیدار و امیدهای روشن آینده آن میگوییم :
🔶تیتر فوق ماحصل جمع بندی رهبر انقلاب از سخنان طلاب در این دیدار بود
یعنی این سخنان و دکلمه خوانی و خوش تعبیری و حسن اداء برای مردم نافع است ، #برای_ما در این دیدار #چه_آورده_اید؟!!....
🔶 #چرا آقا مانند دیدارهای دانشجویی #نفرمودند که این مطالبات شما همان چیزهاییست که ما مطالبه داریم و #خوشنودیم که این سخنان را از زبان شما میشنویم......
🔶چرا از نشاط وشعف جلسه وپراستفاده بودن آن سخنی به میان نیاوردند
🔹و این یعنی افق فکری طلابی فیلتر شده ای که انتخاب شدند برای سخنرانی همانند دانشجویان به إمام المسلمین نزدیک نشده است بلکه فرسنگها فاصله دارد.
و اما انتظار بود که از چه سخن بگوییم؟ :
۱- برای #گام_دوم انقلاب و
۲-برای تشکیل #دولت و جامعه و تمدن #اسلامی چه #ایده ای دارید؟
۳- چه سخن روشنگرانه و #هدایتگرانه ای برای جامعه در #وضعیت_فعلی دارید؟
۴- طلاب در مقام #نحل هایی که علاوه بر عسل ،نیش هم دارند به کجا #با_ظرافت #نیش خود را میزنید مخصوصا ناظر به وظیفه حوزه در مقطع فعلی که مقطع تشکیل #دولت_اسلامی است؟
آیا دکلمه هایی که خواندند بویی از این رسالتها داشت؟!؟!
روح الله دشتی
@rozaneebefarda
روزنه
تقلیل دیدار با رهبر به دکلمه خوانی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 #بازنشر #دکلمه_خوانیهای طلاب نزد رهبر انقل
تحریف یک دیدار بسیار لذت بخش و شیرین
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#یادداشت_وارده
دیدار رمضانی روز چهارشنبه طلاب و فضلا با رهبر فرزانه انقلاب از جهات مختلفی قابل بحث و بررسی است که باید درباره اش سخن گفت اما دورنمای کلی و جمع بندی بیانات حضرت آقا این است که حوزه همچنان در مسیر اصلی حرکت می کند و البته نیازهایی نیز وجود دارد که باید از سوی قرارگاه حوزه علمیه مورد پشتیبانی قرار بگیرد.
با این همه اما باعث تعجب است که برخی سعی دارند برداشت نادرست و خلاف ظاهر خود را بر فضای این جلسه تحمیل کنند و مخاطبان را نیز نا امید سازند.
یکی از کانال های حوزوی صحبت های پخته و حاکی از عمق فکری طلاب در این دیدار را دکلمه خوانی نامیده است و بر خلاف آن چه رهبر انقلاب در واکنش به این مطالب فرمودند و سخن طلاب را حرف دل خود نامیدند،مدعی شده است که رهبری مانند دیدارهای دانشجویی از تعابیر دلالت کننده بر مفید و مستحکم بودن نطق طلاب استفاده نکرده اند.
عجیب تر آن که چنین ادعا شده است که رهبری به طلاب فرموده اند این حرف ها برای مردم نافع است ولی برای بنده حرف جدیدی نیاورده اید.
هنوز یک روز از این دیدار نگذشته و متن و صوت و فیلم کامل جلسه نیز موجود است. پس چرا برداشت ناصحیح خود را به مخاطبانتان القاء می کنید؟
این نکته را هم فراموش نکنید که جنس و سنخ جلسات دانشجویی و حوزوی کاملاً متفاوت است و به طور طبیعی برخی موانع صنفی وجود دارد که نمی توان انتظار داشت فضای جلسه دانشجویی و حوزوی یکسان باشد.
آیا از این جمله که آقا فرمودند "خواهش میکنم این نوشتههایی که آقایان دارند، همه را به ما بدهند... آقایان حوزه هم روی اینها فکر کنند،کار کنند" برداشت دیگری غیر از مفید بودن مطالب دارید؟
اگر به زعم شما آن چه طلاب در این دیدار گفته اند مطالب خوبی نبوده_ که البته شوربختانه رهبر انقلاب نظرشان با شما یکی نیست_ این خواهش محلی از اعراب داشت؟
اگر معنای این سخنان اجتهاد در مقابل نص نیست پس چه باید بگوئیم؟
اگر ما به هر دلیل در این جلسه حضور نداشتیم تا چه رسد که پشت میکروفون برویم و سخن بگوئیم آیا باید اصل ماجرا را تحریف کنیم؟
روا نیست که جلسه ای بسیار شیرین و لذت بخش را این گونه تحریف کنیم.
تفسیر به رأی و تحریف خط امامان انقلاب از هرکسی و هر جریانی که سر بزند یک خطای نابخشودنی است.
والعاقبة للمتقین
محمد هادی سمتی
طلبه حوزه علمیه
جمعه 20 اردیبهشت 98
@rozaneebefarda
امام و حوزه علمیه/۱
روایت آیت الله نوری همدانی از دیدگاه امام پیرامون تقویت بنیه علمی طلاب
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸یکی از ویژگی های امام تجهیز علمی طلاب بود.
در زمان آقای بروجردی(ره)، یک روز با جمعی از رفقا که همدرس و از شاگردان امام بودیم، خدمت حضرت امام در منزلشان شرفیاب شدیم.
در محضر قدسی ایشان از #شبهاتی که مادیگرایان در آن عصر مطرح و به این وسیله جوانان را گمراه و اغفال می کردند بحث شد؛ معظم له فرمودند:
🔹برای اینکه در #حوزه #کار_اساسی و ریشه ای انجام بگیرد، من اگر جای آقای بروجردی، که امروز #رئیس_مسلمین است، باشم؛ چند تن از کمونیستهای با معلومات را از شوروی به ایران می آورم، حقوق و دیگر مخارج آنان را تأمین می کنم که بیایند شبهات کمونیست ها و مطالب علمی آنها را که بر اساس آن الحاد را پایه گذاری کردند، مطرح کنند تا علما و فضلا از شبهات آنان به طور کامل آگاه شوند؛ تا با آنان به #مقابله_علمی برخیزند و پاسخ های مستدل و محکمی به آن شبهات و استدلال های آنها بدهند تا نتوانند دیگر این قدر تبلیغات کنند.
(پا به پای آفتاب، ج۶، ص ۹۷)
@rozaneebefarda
آیا مصوبه رسمی آموزش و پرورش با عنوان غلط انداز #سه_دقیقه_بانشاط و اجبار اجرای آن در مدارس، در راستای سند ۲۰۳۰ است؟!
از قبل هم معلوم بود که بدون وجود مجوزهای بالادستی، هیچ مدرسه ای جرأت هنجارشکنی رسمی را ندارد.
@rozaneebefarda
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
📌افغانستان؛ غربزده ها و رازهای تاریخی🔍
#اختصاصی
🔹 فرخ خان امین الدوله نماینده دربار ایران در پاریس بود که بر اساس دستور دریافتی از میرزا آقاخان نوری صدراعظم ایران( قاتل امیرکبیر)، هرات را به انگلیس بخشید. هرات هم اکنون دومین شهر پرجمعیت افغانستان است.
💠 میرزا آقاخان نوری برای تحکیم و پیشرفت منافع انگلستان در ایران تلاش بسیاری کرد و مسئله جدایی هرات بزرگترین ضربتی بود که در این دوران به ایران وارد شد.✂️
🔻 آقاخان نوری که غربزده و مجری سیاست های انگلیس بود، در نهایت از طرف انگلیس طرد شده و از صدارت هم عزل گردید و در نهایت هم حمایت خارجی را از دست داد و هم حمایت داخلی را💯
🚨 حالا سنت ها و رازهای نهفته در این ماجرا را دقت کنید:
1. غربزده ها، همیشه در پی خدمت به دشمن بوده اند نه خدمت به کشور.
2.غربزده ها در «قتل» خادمان ایران نقش مهمی داشته اند.
3.غربزده ها حتی از تجزیه کشور هم ابایی نداشته اند و حتی دیکتاتور منورشان نیز بخش های مهمی از کشور را از دست داد.
4.غربزده ها در «قربانی کردن منافع کشور»، استاد بوده اند. دیروز با از دست دادن افغانستان امروز با تلاش برای بیرون کردن شیعیان افغانی حامی ایران
5.غربزده ها علی رغم همه خدماتشان به غرب، غالبا پس از اتمام تاریخ مصرفشان، توسط غربی ها به زباله دان تاریخ ریخته شده اند❗️
6.غربزده ها در پایان کار، حمایت خارجی و محبوبیت داخلی را از دست داده و بشدت«منفور» واقع می شوند.
❌انتشار این پست فراموش نشود❌
http://eitaa.com/joinchat/3679322117C664392fd9f
هدایت شده از حوزه تراز انقلاب اسلامی(حتا)
🔴دانشگاه مفید و اما و اگرها⁉️‼️
🔷دانشگاه مفید با رویکرد آموزشی، یکی از زیرمجموعه های موسسه خیریه مکتب امیرالمومنین(ع) است که مرحوم آیت الله موسوی کریمی مشهور به موسوی اردبیلی با هدف رفع یکی از نیازهای جدی حوزه علمیه قم بنیان گذاردند و از سال ۱۳۶۸ ریاست عالیه این دانشگاه را بر عهده گرفتند.
🔹بر طبق اساسنامه دانشگاه مفید، اعضای هیات امنای آن در سال ۶۸ متشکل از شش نفر بودند؛
۱- آقایان عبدالکریم موسوی اردبیلی۲- اکبر هاشمی رفسنجانی۳- میرحسین موسوی۴- محمد خاتمی ۵- علی محقق داماد ۶- استاندار قم.
🔹در بین این اعضا آقایان موسوی اردبیلی و هاشمی رفسنجانی مرحوم شدند میر حسین موسوی و خاتمی از قطار انقلاب پیاده شدند و اسم خود را در دفتر ریزشهای انقلاب ثبت کردند. از هیات امنای فوق آقای محقق داماد و شخصیت حقوقی استاندار محترم قم باقی ماندند.
البته این جای سوال است که با وجود مسئولیت سنگین اجرایی کلان شهر قم، استاندار چقدر و چگونه می تواند در این دانشگاه وقت بگذارند و یا تاثیرگذار باشند.
🔸بعد از فوت مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی، مهر ایشان در یک مراسم نمادین توسط بیت و فرزندان آن مرحوم شکسته شد و در مدت زمان کوتاهی، فرزندان آن مرحوم و طیف حاکم در دانشگاه مفید ، هیات امنای جدید را تعیین کردند که عبارتنداز؛ سید علی محقق داماد، محمدعلی صدیقی، سید مسعود موسوی اردبیلی، میرسعید موسوی اردبیلی، سید علی موسوی اردبیلی، مسعود ادیب، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، محمدرضا یوسفی شیخ رباط، مجید رضایی، استاندار قم، نماينده وزارت علوم، تحقيقات و فناوری.
🔸در بین اعضاء فوق سه تن از پسران مرحوم موسوی اردبیلی(مسعود، میرسعید و علی)، عضو هیات امنا شدند. آقای یوسفی و مسعود ادیب نیز که از اعضای شورای مرکزی مجمع غیرقانونی و فتنه گر محققین هستند. این تشکل در فتنه ۸۸ نقش مهمی در به آشوب کشیدن کشور و صدور بیانیه های مختلف در حمایت از فتنه گران داشت به نحوی که تصاویر حضور آنان نیز در آشوبهای تهران ثبت شده است.
🔸 مسعود ادیب از فعالان جریان فتنه و همچنین از مهره های اصلی جریان منتظری است که با برخی از موسسات خارجی فعال در حوزه ادیان ارتباط داشته و به برخی از کشورها رفت و آمد داشته و هم اکنون در کشور کانادا سکونت دارد. مسعود موسوی کریمی نیز به کانادا رفت و آمد دارد.
🔸در دانشگاه مفید افراد فتنه گر دیگری همچون ایازی، فاضل میبدی، علی موسوی، موسویان، شریعتمداری، شفیعی، ادیب، پویا و فیرحی و...فعال هستند. همچنین بخشی از منتسبین جریان منتظری در دانشگاه مفید فعالیت دارند.
🔸آنچه که واقعا جای تامل دارد قرارگرفتن بخشی از سرمایه ها و جوانان کشور در دست این طیف در دانشگاه مفید و جهت دهی و ذهنیت سازی این طیف دگراندیش برای آنان می باشد.
🔸اینکه عده ای در دانشگاه مفید تحت عنوان گفتگوی ادیان و ... با مراکز خارجی مراوده دارند و به کشورهای مختلف رفت و آمد دارند دستاوردش، جای سوال دارد.
🔸سوال بعدی اینکه با توجه به اهداف بیان شده توسط متولیان این دانشگاه، نتیجه و دستاورد فعالیتها و مواضع افراد موثر در این دانشگاه، برای حوزه علمیه قم چیست؟!!!
🔸سوال بعدی این است که چرا تا به حال شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سر و سامان دادن به این دانشگاه ورود نکرده است؟
🔸 با بررسی عملکرد دانشگاه مفید و تطبیق آن با اهداف تعیین شده در اساسنامه، شاید بتوان گفت این دانشگاه دچار انحراف از اهداف اولیه خود شده است.
#حوزه_تراز_انقلاب_اسلامى
#دگراندیشان_حوزوی
📷 http://yon.ir/BW03n
🆔 @hawzah_enghelabi
ضیافت در ضیافت
حاشیه نگاری دیدار طلاب با رهبر معظم انقلاب اسلامی
[صفحه ۱ از ۲]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸اولین دیدار رمضانی طلاب و فضلا با رهبر عزیز انقلاب، بهانه ای شد تا هر کس از زوایه دید خود هم این ضیافت بیاد ماندنی در ماه ضیافت خدا را روایت کند و هم دیدگاه و ارزیابی خود از جلسه را بیان کند؛ نگارنده نیز به عنوان یکی از طلاب دلباخته ولایت که توفیق شرفیابی در این ضیافت پر روح و ریحان را داشتم، برآن شدم که از منظر یک طلبه دغدغه مند و تا حدودی مطلع از وضع نظامات حوزه، به روایت و ارزیابی این ضیافت ماندگار بپردازم.
🔸روایت دیدار
برای هر طلبه ای که گوشی اش زنگ می خورد و خبر دعوت به این ضیافت پرفیض را می شنید، شور و شوق بلاوصفی دست می داد که ماه مهمانی خدا به ضیافت نائب امام زمان عجل الله تعالی فرجه و امام امت دعوت شده است ضیافتی کم نظیر و آغازی برای یک سنتی مبارک انشاء الله.
🔸تدبیر خوبی بود؛ طلاب قمی بلافاصله بعد نماز ظهر و عصر حرکت کردند تا با زبان روزه به دیدار یار وارد شوند.
حدود ساعت 5 جلسه کم کم شروع شد مجری آمد و طلبه خوش صدایی را برای مناجات خوانی دعوت کرد، حال و هوای خوبی بود، فاصله بین اتمام مناجات تا طلوع خورشید در جلسه همراه با شعارها و جمع خوانی های پر شور و معنادار جمع مشتاق بود.
ساعت کمی از پنج و نیم گذشته بود که تلألوء آفتاب ولایت از پشت پرده های جایگاه شور جمعیت را شعله ور کرد و شعار «صلی علی محمد - نائب مهدی آمد» حسینه را به لرزه انداخت. چشم ها به جمال یار منور شد و امواج به خروش آمده در اقیانوس مهر امام شان آرام گرفت.
قاری شروع کرد؛ تناسب آیات با جلسه باور نکردنی بود گویا روح القدس بر قلب او الهام کرده باشد که این آیات باید در این جلسه تلاوت شود:« يَا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ... يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَ أَهْلَنَا الضُّرُّ وَ جِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَ تَصَدَّقْ عَلَيْنَا ... قَالُوا تَاللَّهِ لَقَدْ آثَرَكَ اللَّهُ عَلَيْنَا وَ إِنْ كُنَّا لَخَاطِئِينَ . قَالَ لاَ تَثْرِيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ يَغْفِرُ اللَّهُ لَكُمْ وَ هُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ»
بله آیاتی که وقتی بعد از سالها برادران یوسف او را شناختند با او اینگونه سخن گفتند؛ او برخلاف میل ایشان حال عزیز و حاکم شده و ایشان محتاج کرامت و لطف او، حال با دیدن عظمت یوسف قاهریت اراده الهی بر تمام اراده ها را مشاهده کردند و او برخلاف شاید انتظار آغوش پرمهر خود را بر ایشان گشود.
🔹روزی که ایشان بعنوان رهبری معرفی شد 50 سال بیش نداشت و امروز رهبری 80 ساله است که نگاه نافذ و دست قدرت او ابرقدرتها را به زانو درآورده و دوست و دشمن علرغم میل باطنی شان به عظمت مظلومانه او گواه اند. و حال کسانی به محضرشان رسیده اند که از لحاظ جنس صنفی با او همرنگ اند و مانند برادران او میمانند که شاهد شوکت او هستند، شوکتی که جلوه ای از شکوت تمام شکوه منجی عالم بشریت است که در عصر ظهور صغری رخ داده است.
بعد از قرائت قرآن که جان کلام جلسه بود آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه به تشکر و سپاس و گزارش مختصر برنامه ها پرداخت که حضرت آقا در سخنرانی از آن محور ها ابراز خرسندی و امیدواری کردند.
حال مجری تک به تک و نوبت به نوبت طلاب و فضلای جوان خواهر و برادری که از پیش برای ارائه مطالب خود پیش بینی شده بودند را به پشت تریبون دعوت میکرد و هر یک بعد ارائه دیدگاه خود به محضر رهبر مشرف میشدند و ضمن تبرک و دست بوسی لحظاتی استضائه از مرکز نور میکردند.
🔹در میان سخنرانی ها دو نفری از طلاب جوانتر از میان جمعیت برخاستند و درخواست وقت برای صحبت کردند که حضرت آقا متوجه فریاد یکی از ایشان شدند و پاسخ همیشگی اینطور جلسات را فرمودند که «مجری جلسه من نیستم و با مجری هماهنگ کنید.»
🔸دو ساعتی از جلسه گذشته بود ساعت از هفت و سی پنج رد شده بود جمعیتی که دو ساعت فشرده و اغلب دو زانو نشسته بودند هنوز از اشتیاقشان کم نشده بود و بی صبرانه منتظر بودند تا منبع فیض شروع به درافشانی کند و گوهرهای حکمت را در قلب و جانشان بیافشاند، و سرانجام انتظار به سرآمد و پس از اعلام اتمام سخنرانان نسیم رحمت وزیدن گرفت و ابر مهربانی باریدن آغازید و جرعه های حکمت نهال ها و بوته های تازه سر برآورده را آرام آرام سیراب میکرد و گویی دلها از شور و عشق و معرفت و محبت طراوت تازه می یافتند.
🔸حالا ساعت بسرعت میگذشت و چشم ها التماس عقربه ها را میکرد که کندتر حرکت کنند. اما التماس ها بی فایده بود و زمان بیرحمانه طی میشد و حضرت آقا متوجه ساعت بود تا وقت اذان نگذرد و نماز اول وقت فوت نشود. که ناگاه پرسیدند اذان شده و با آمدن جواب آری، همچون همیشه با «والسلام علیکم و رحمة الله».
نماز مغرب و عشا به امامت آقا اقامه شد.
@rozaneeberarda
ادامه
👇
حاشیه نگاری دیدار طلاب با رهبر معظم انقلاب اسلامی
[صفحه ۲ از ۲]
لینک بخش نخست:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/1087
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
حرف هایی که ناگفته ماند!
🔹اصل جلسه ضیافتی کم نظیر و بیاد ماندی بود، خاطره ای خوش برای بسیاری از طلاب جوان که حکم رویای صادقه را داشت، و اینکه بجای حضور گسترده مسئولان و بزرگان بیشتر به حضور طلاب جوان اهتمام شده بود خود جای تقدیر دارد.
🔹مدیریت کلیت جلسه و مجری طلبه توانمند و توزیع نسبتا عادلانه فرصت بیان دیدگاه ها میان اقشار مختلف طلاب خود تا حدودی قابل ستایش است.
فوق العادگی جلسه نکات دقیق و پر امید حضرت آقا درباره اقبال گسترده به دین و روحانیت در کشور و جهان علیرغم تبلیغات دشمنان و اشتباه جاهلان. و همچنین دعوت به تفقه و اجتهاد و همچنین مدیریت اختلافات که حاکی از اطلاع حضرت ایشان از ریز وضعیت حوزه بویژه قم مقدسه هست اطلاعی دقیق تر از اطلاع خیلی از طلاب و علما ساکن در قم.
اما توقع ما از جلسه ای در این طراز بیشتر از این بود؛ فیض مهیا بود شرایط فراهم بود اما خیلی از دوستان سخنران فرصت سوزی کردند و بجای پرداختن به چالشها و انتظارات و طرح های کلان حوزه در بخشهای آموزش و پژوهش و تبلیغ و تدریس فقط به دغدغه های بخش خاص و کوچکی که نمایندگی آن را برعهده داشتند و یا به گزارش عمکرد حوزه کاری خود و یا تکرار مطالبات خود حضرت آقا در برخی بخش ها پرداختند؛
🔹گرچه در این میان راهکارها و نکات خوبی هم مطرح بود اما سطح مورد انتظار این نبود؛ کسی از درد دل مردم نگفت! کسی از بی عرضگی یا خیانت برخی مسئولان کشوری ننالید! کسی به نقد و ارائه نظر کلان کشوری نپرداخت!
🔹کسی نهادهای عالی تصمیم گیر حوزه را نقد نکرد که گویا ایشان جزو حوزه ای که ایشان در آن نفس میکشند نیستند! کسی نگفت مدیر حوزه ها بعد سه سال از قبول مسئولیت در این تریبون باید از برخی دستآوردها سخن میگفت نه اصولی برای طراحی برنامه! کسی یقیه مسولان فشل و منفعل تبلیغاتی حوزه را نگرفت!
کسی از اساتیدی که شق عصای مسلمین کرده اند و وحدت حوزه را به تفرقه تبدیل کرده و #نشست_تفرقه برقرار میکنند نگفت!
کسی نگفت اگر گروه های جهادی آتش به اختیار در عرصه تبلیغ و تدریس و پژوهش نبودند الان مسئولین مربوطه آماری برای ارائه نداشتند!
کسی نگفت چرا برخی مزدوران دولتی که بودجه ناچیز حوزهای علمیه با این عظمت را به سوژه برای حمله به اساس حوزه و روحانیت کرده اند را چرا کسی محاکمه نمیکند!
کسی نگفت ما از قمی آمده ایم که مهد و مادر انقلاب است و در برابر وظیفه ای که در گام دوم انقلاب داریم چه خواهیم کرد!
و حرفهای بسیاری که کسی نگفت انتقاد خاص در این جلسه از کسی نشد فقط تنها انتقادی که در این جلسه شد از حضرت آقا بود گلایه شد که چرا دیدار طلاب با شما کمتر از دانشجویان است! خواهران هم سهم خود را از وجوهات و موقوفات طلب کردند!
🔸بالاخره حضرت ایشان با عظمت و بزرگی فوق العاده ای که دارند پدرانه همه را تحویل گرفتند و از همه تعریف و تمجید کردند اما باز هم مثل خیلی وقت ها همه از ایشان توقع داشتند و کسی باری از دوش آقا بر نداشت.
🔹فرهیختگان را به روزنه بخوانید؛
👇
@rozaneebefarda