🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
با احمد رفیق بودیم؛ اما چندسالی بود که بهخاطر یک اختلاف مالی، میانۀمان شکرآب شده بود. هر کدام حق را به خودمان میدادیم. گرۀ دعوا که کور شد، برای قضاوت رفتیم پیش آقای بهجت.
اول احمد حرفهایش را زد، بعد هم من از سیر تا پیاز ماجرا را گفتم. این میان، احمد برای کاری از اتاق بیرون رفت. حرفهای من که تمام شد، آقا همانجور که سرش پایین بود، با لبخند گفت: «خُب حالا من گوش کدامتان را بکشم؟»
بعد رو کرد به جای خالی احمد... چهرهاش از ناراحتی تغییر کرد. قطرههای درشت عرق نشست روی پیشانیاش... انگار که اتفاق خیلی بدی افتاده باشد، یا حرف خیلی بدی زده باشد...
با ناراحتی گفت: «ایشان نیستند؟! نمیدانستم؛ و گر نه این جمله را در غیاب او نمیگفتم.»
📚 به شیوه باران، ص٣٣
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«وَ نَبِّئْهُمْ عَن ضَيْفِ إِبْرَاهِيمَ»
و به آنها از مهمانهاى ابراهیم خبر ده.
«إِذْ دَخَلُوا عَلَيْهِ فَقَالُوا سَلَامًا قَالَ إِنَّا مِنكُمْ وَجِلُونَ»
هنگامى که بر او وارد شدند و سلام کردند. (ابراهیم) گفت:
«ما از شما بیمناکیم!»
#سوره_حجر آیه ۵۱ و ۵۲
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
نخست از داستان مهمانهاى ابراهیم (علیه السلام) شروع مى کند
چرا که در دو آیه قبل، به پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) دستور داده شد که هم مقام رحمت خدا را براى بندگان بازگو کند و هم عذاب الیم او را و در داستان مهمانهاى ابراهیم(علیه السلام)، دو نمونه زنده از دو صفت فوق دیده مى شود و به این ترتیب، پیوند میان این آیات و آیات گذشته مشخص مى گردد.
نخست مى گوید: به بندگانم از مهمانهاى ابراهیم خبر ده (وَ نَبِّئْهُمْ عَنْ ضَیْفِ إِبْراهِیمَ).
گرچه ضَیْف در اینجا به صورت مفرد است، ولى، همان گونه که بعضى از مفسران بزرگ گفته اند ضَیْف هم معنى مفرد دارد و هم معنى جمع (مهمان و مهمانان).
این مهمانهاى ناخوانده، همان فرشتگانى بودند که به هنگام وارد شدن بر ابراهیم، به صورت ناشناس، نخست بر او سلام گفتند (إِذْ دَخَلُوا عَلَیْهِ فَقالُوا سَلاماً).
ابراهیم(علیه السلام) آن گونه که وظیفه یک میزبان بزرگوار و مهربان است براى پذیرائى آنها آماده شد و غذاى مناسبى فوراً فراهم ساخت، اما هنگامى که سفره غذا گسترده شد، میهمانهاى ناشناس، دست به غذا دراز نکردند، او از این امر وحشت کرد و وحشت خود را کتمان ننمود، با صراحت به آنان گفت: ما از شما ترسانیم (قالَ إِنّا مِنْکُمْ وَجِلُونَ).
🌼🌼🌼
این ترس، به خاطر سنتى بود که در آن زمان و زمانهاى بعد و حتى در عصر ما در میان بعضى از اقوام معمول است که هر گاه کسى نان و نمک کسى را بخورد، به او گزندى نخواهد رساند و خود را مدیون او مىداند و به همین دلیل، دست نبردن به سوى غذا، دلیل بر قصد سوء و کینه و عداوت است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۵۱_۵۲ #سوره_حجر
@Roznegaar
حداقل یک #وعده_غذایی رو خانوادگی میل کنید
🔸کنار هم در آرامش برای صَرف غذا نشستن، راه خوبی برای تقویت پیوندهای خانوادگیه.
🔸زمانی برای صحبت درباره خبرهای خوب، درباره روزی که داشتید یا گفتن یک جوک خندهدار.
🔸این کار همچنین به بچهها برای داشتن #عادات_تغذیه خوب کمک میکنه.
@Roznegaar
#کرونا نرخ منفی #ازدواج رو مثبت کرد!
🔸 #وحید_یامینپور ، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان میگه:
بعد از سالها نرخ منفی ازدواج، #آمار_ازدواج برای دومین سال متوالی مثبت شد.
🔸تعداد ۵۶۸۹۳۰ ازدواج در #سال۱۴۰۰ ثبت شده که رشد ۲.۲ درصدی رو نسبت به #سال۱۳۹۹ نشون میده.
🔸کاهش #تشریفات_ازدواج در #دوران_کرونا و افزايش ۸ تا ۱۰ برابری مبلغ #وام_ازدواج (طی ۴ سال) تاثیر مثبتی در این رشد داشته.
@Roznegaar
📝 با #نوشتن استرستون رو کم کنید!
🔸دکتر « #جیسون_موزر » استاد دانشکده روانشناسی میگه که نوشتن باعث میشه که #ذهن کمتر درگیر بشه و انسان هم کمتر #استرسهای_بیخود داشته باشه و میتونه در #تقویت_حافظه هم موثر باشه.
🔸در #سال۱۹۸۶ میلادی هم در مطالعهای مشخص شد که نوشتن میتونه #استرس رو کاهش بده و به مرور زمان اونو از بین ببره. همچنین با #نوشتن_خاطرات و تجربیات روی کاغذ، قادر به درک بهتر #موقعیت_استرسزا میشیم.
@Roznegaar
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این صدا و تصویر دکتر حبیبی، ساکن آمریکاست که فقط سالی دو بار به ایران میآد و هموطنان مون باید مدتها در نوبت باشن تا نوبت معاینه شون برسه.
تموم کسانیکه #کمردرد و #پادرد و #دردهای_مُزمِن دارن کلیپ رو حتما ببینن، مخصوصاً کسانیکه از چهل سال و میانسالی عبور کردن! این صحبتها دوای بسیاری از دردهای اونهاست!
هدیهاش بدیم به بزرگترها، دوستان و فامیلهای عزیزی که از مشکلات حرکتی رنج میبرن...
@Roznegaar