🔶بهترين خورد و خوراك در
#تابستان
👈سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای
#رفع_عطش و حرارت بدن در فصل گرماست.
👈مصرف
#شیر و
#دوغ و آب کافی نیز برای رفع کمآبی بدن و افزایش حجم خون و پیشگیری از
#سرگیجه و
#سردرد توصیه میشود.
👈در تابستان به واسطه تبخیر آب بدن، خون غلیظ میشود و کاهش حجم پیدا میکند و بر این اساس، خون رسانی و اکسیژن رسانی به
#مغز مختل میشود و سبب بروز سرگیجه، سردرد و در برخی موارد غش میشود.
💦در میان میوهها و آب آنها انواعی که ترش و شیریناند همچون آب زرشک، شاهتوت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار
مفیدند
🔶بهترين خورد و خوراك در
#تابستان
🖊مصرف
#آبدوغ_خیار،
#ماست و
#خیار،
#نان و
#پنیر و خیار و ماست و
#اسفناج (بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی تابستان هستند، البته بايد مزاج شخصي و
#معده را در نظر داشت.
🖊 توصیه میشود در تابستان اغلب غذاها را به روش
#آب_پز تهیه کنید تا سریعتر
#هضم شوند.
🖊مصرف کدوی پخته،
#آش،
#سوپ، انواع خورش
#قورمه و
#کرفس و
#اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با
#غوره،
#آبغوره،
#آبلیمو،
#لیمو_عمانی و
#نارنج ترش شده باشد،
#گشنیز_پلو و
#سالاد_کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه میشود.
#تدابير_تابستان
افراط در مصرف
#ماست و
#دوغ مخصوصا برای
#سرد_مزاجان باعث ایجاد لكههاي سفيد در بدن،
#قولنج و
#دردهاي_مفاصلي می شود.
🔶بهترين خورد و خوراك در
#تابستان
👈
#نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی یا تنقلی که با نمک شور شده باشد، برای همه مزاجها بخصوص
#گرم_مزاجان در این فصل زیانآور است.
👈همچنین مصرف مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و میتواند مضر و التهابآور باشد.
👈در میان مغزهای آجیلی،
#بادام یا
#فندق به دلیل آنکه طبع ملایمتری دارند، اگر از انواع خام و بدون نمک و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمیکنند.
👈توصیه میشود از مصرف زیاد
#فسنجان به دلیل دارا بودن
#گردو و
#حلوا_ارده به خاطر
#کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب کنید.
🔸بهترين خورد و خوراك در
#تابستان
✅
#مرغ و
#ماهی، جایگزین
#گوشت_قرمز
👈گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود، بخصوص
#گوشت_شتر که مزاج بسیار گرمی دارد.
👈 انواع
#گوشت_سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز دام، مزاج ملایمتری دارند اما گوشت پرندگانی مانند
#کبک و
#بلدرچین به سبب گرمای زیادی که تولید میکنند، در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند.
👈گوشت مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با
#ادویه تند و شور نشده باشد و آب پز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.
🔶بهترین خورد و خوراک در
#تابستان
👈چون
#مزاج گرم مزاجان با مزاج تابستان برابری میکند،احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این اساس، باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که
#حرارت را بالا میبرد و باعث خشکی بدن میشود، اجتناب کنند.
👈
#ادویه تند همچون
#فلفل،
#زنجبیل،
#دارچین،
#زعفران، سسهای تند و خردل، سبزیجات تند مانند
#سیر و
#پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر
#ترخون،
#نعناع،
#تره،
#شاهی و
#شوید ،در گروه خوردنیهایی هستند که باید در مصرف آنها به خصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد.
#تدابير_تابستان