یکی از متغیرهای کلیدی دخیل در برپایی و تغییر #نظام_جهانی و #نظم_بین_الملل، راههای ارتباطی میان کشورها هستند که در علم سیاست از آن به #کریدور تعبیر میشود. هرگاه در یک دوره تاریخی قرار باشد شاهد تغییر در نظم جهانی باشیم، باید نشانههای آن را در #تغییر_کریدورها نیز دنبال کنیم.
مطالعهی مکانیزم تغییر در راههای مواصلاتی جهان، یکی از عرصههای #دولت_پژوهی است. تغییر در #کریدورهای_جهانی بهعنوان متغیر درونی برای #ساخت_دولت است. با تحول در مفهوم #کریدور و ارائهی تعریفی جدید از آن میتوان در #معماری_دولت تحول ایجاد کرد. امروزه کریدور عمدتا کاربست اقتصادی دارد!
اهمیت #کریدور در برپایی نظامهای سیاسی و #معماری_دولت، به تاثیر جغرافیا در سیاست مربوط میشود. این امر ذیل مباحث #ژئوپلیتیک و #ژئواستراتژی مورد مطالعه قرار میگیرد. بهنظر میرسد که با تجدیدنظر در نقش ژئوپلیتیک و ژئواستراتژی در #ساخت_قدرت بتوان به تحول در نظریههای دولت دست یافت.
با تغییر راهها و ایجاد #کریدور های جدید، همواره بیم آن وجود دارد که مرز #دولت_ملت ها نیز تغییر کند و شاهد ادغام یا تجزیهی کشورها باشیم. این امر که از زمینههای ایجاد #نظم_جدید_جهانی است، از منظر #معماری_دولت نیز قابل مطالعه است. با تغییر ماهیت کریدورها، پهبسا بتوان ماهیت دولت را نیز تغییر داد.
https://virasty.com/Mhtaheri/1681381695829472227