✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار «تقوا» در انسان و جامعه (بخش دوم)
🔸#تقوا به انسان آزادى معنوى مىدهد، یعنى او را از اسارت و بندگى هوا و #هوس آزاد مىکند، رشته آز و #طمع و #حسد و #شهوت و #خشم را از گردنش برمىدارد و به این ترتیب ریشه رَقّیَتها و بردگی هاى اجتماعى را از بین مىبرد.
💠تقوا و آزادى
🔹لازمهی اینکه انسان از زندگى حیوانى خارج شود و یک #زندگى_انسانى اختیار کند این است که از #اصول_معین و مشخصى پیروى کند، و لازمهی اینکه از اصول معین و مشخصى پیروى کند، این است که خود را در #چهارچوب همان #اصول محدود کند، و از حدود آنها #تجاوز نکند، و آنجا که هوا و #هوس هاى آنى او را تحریک مىکند که از حدود خود تجاوز کند خود را #نگهدارى کند. نام این «خود نگهدارى» که مستلزم ترک امورى است #تقوا است.
🔹نباید تصور کرد که #تقوا از مختصات دیندارى است، از قبیل نماز و روزه، بلکه تقوا #لازمه_انسانیت است. انسان اگر بخواهد از طرز زندگى حیوانى و جنگلى خارج شود ناچار است که #تقوا داشته باشد. در زمان ما مىبینیم که تقواى اجتماعى و سیاسى اصطلاح کردهاند. چیزى که هست #تقواى_دینى یک علوّ و قداست و استحکام دیگرى دارد و در حقیقت تنها روى پایه #دین است که مىتوان #تقوایى_مستحکم و با مبنا به وجود آورد، و جز بر مبناى محکم #ایمانبهخدا نمىتوان بنیانى مستحکم و اساسى و قابل اعتماد به وجود آورد.
🔹قرآن کریم مىفرماید: «أَ فَمَنْ أَسَّسَ بُنْیانَهُ عَلى تَقْوى مِنَ اللهِ وَ رِضْوانٍ خَیْرٌ أَمْ مَنْ أَسَّسَ بُنْیانَهُ عَلى شَفا جُرُفٍ هارٍ» [۱] (آیا آن کس که #بنیان_خویش را بر مبناى #تقواى_الهى و رضاى او بنا کرده بهتر است، یا آن که بنیان خویش را بر #پرتگاهى_سستِ مشرف بر آتش قرار داده است؟). به هر حال #تقوا، اعمّ از تقواى مذهبى و الهى و غیره، لازمه انسانیت است و خود به خود مستلزم ترک و اجتناب و گذشت هایى است. [۲] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] سوره توبه، آيه ۱۰۹
[۲] مطهری، مرتضی، مجموعه آثار شهید مطهری، تقوا، ده گفتار، ایران، انتشارات صدرا، چ ۸، ۱۳۷۷ش، ج ۲۳، ص ۶۹۷
پدیدآورنده: حمید حنائی نژاد
منبع: وبسایت راسخون
#تقوا@tabyinchannel#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد