برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_402
نکوهش گفتار بیجا
وَ قَالَ (عليه السلام ) لِبَعْضِ مُخَاطِبِيهِ وَ قَدْ تَكَلَّمَ بِكَلِمَةٍ يُسْتَصْغَرُ مِثْلُهُ عَنْ قَوْلِ مِثْلِهَا:
لَقَدْ طِرْتَ شَكِيراً وَ هَدَرْتَ سَقْباً.
حضرت علی که درود خدا بر او، ( شخصى در حضور امام سخنى بزرگتر از شأن خود گفت) فرمود:
پر در نياورده پرواز كردى، و در خردسالى آواز بزرگان سر دادى.
👈 شرح اینجا
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_7
#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در هنگام #سختی :
«6» وَ بِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَيَّ وَ بِسُلْطَانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَيَّ
«7» فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ وَ لَا مُيَسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ
و تو آن را به قدرتت بر من وارد كردهاى، و به اقتدارت به سوى من فرستادهاى؛ دور كنندهاى براى آن وجود ندارد، و چيزى را كه تو بستهاى گشايندهاى برايش نمىباشد، و چيزى را كه تو بگشايى، كسى قدرت بستنش را ندارد، و آنچه را كه تو دشوار كردهاى، آسان كنندهاى برايش نيست، و كسى را كه تو بى يار و ياور گذاشتهاى ياورى براى او وجود ندارد.تنها تو را در دشوارىها مىخوانند، و در بلاهاى سخت و دشوار، تنها تو پناهگاهى. بلاهاى سخت و دشوار از انسان دور نمىشود، مگر آنچه را كه تو دور كنى، و از گرههاى رنج آور، چيزى گشوده نمىشود، مگر آنچه را تو بگشايى. پروردگارا! بلايى بر من نازل شده، كه سنگينىاش مرا به زحمت و رنج انداخته، و سختى و مشكلى به دردم آورده، كه تحمّلش مرا در فشار قرار داده.
دعای #هفتم
#دعا_هفتم_6
#دعا_هفتم_7
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_7
#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفتم_6
يا رب نظر تو برنگردد 1
✳️ سلطنت خدا يعنى قدرت مالكانه خدا كه اخص از قدرت مطلق است همه امورى كه اسباب و ابزار آن زير نظر خداوند است همسو با اراده و عنايت الهى است. هرگز دخالت غير او در امرش راه ندارد؛ زيرا شركت مستقيم موجودى ضعيف و محدود به نام انسان حكمتها و مصلحتها را بر هم مىزند. پس گاهى كه انواع بلاها و خطرها و ضررها به انسان هجوم مىآورد تنها وسيلهاى كه مىتواند بلاگردان و نگهبان انسان باشد، نظر خداوند است.
وقتى كه مىگوييم توجه خدا به بنده يك عامل سعادت است يعنى چه؟
توجّه از ماده وجه به معناى ذات، صورت، چهره، سمت، هدف و ... است.
گاهى خداوند قادر يك نگاه ويژهاى به بنده مىكند كه به سوى او رو مىكند و مىخواهد به او يك عنايت داشته باشد؛ حال اين توجه حق به جهت دادن يك نعمت و امتيازى يا برگرداندن بلا و عذابى يا آزمايش و ادب است. در مقابل گاهى بنده مضطر هم يك توجه خاصى به خدا دارد كه از درون خالصانه به وجه اللّه نظر دارد.
«وجه اللّه» يعنى خداوندى كه صاحب جاه با قدرت و ملك است و نفوذ او فراگير است. ذات حق در همه لحظهها و مكانها حضور حسى دارد.
خداوند مىفرمايد:
وَلِلَّهِ الْمَشْرِقُ وَ الْمَغْرِبُ فَأَيْنَمَا تُوَلُّواْ فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ وَ سِعٌ عَلِيمٌ» «بقره 115»
مالكيّتِ مشرق و مغرب فقط ويژه خداست؛ پس به هر كجا رو كنيد آن جا روى خداست. يقيناً خدا بسيار عطا كننده و داناست.
مقصود حق از مشرق و مغرب دو جهت جغرافيايى نيست بلكه اين تعبير، كنايه از تمام جهات و همه دنياست.
حق تعالى مىخواهد به ما بفهماند كه قبله عالم در همه جا خداست. به هر سو كه رو آوريد و بنگريد خداى بىنياز و دانا را مىيابيد چنين نيست كه اگر شما از رفتن به مساجد و پايگاههاى عبادى دورى كنيد راه بندگى خدا بسته شود. خداوند موجودى ازلى و ابدى و نامحدود است به هر سو كه او را بخوانى در حضور توست.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 5 ، ص: 291
👌 #دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_7
#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفتم_6
يا رب نظر تو برنگردد 2
✳️ اگر وجودت را تسليم خدا كنى و نيكوكار هم باشى، مىبينى كه خداوند حاجت و فرمان تو را هم بدون پرسشى مىپذيرد و مىفرمايد:
بَلَى مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِندَ رَبّهِ وَ لَاخَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لَاهُمْ يَحْزَنُونَ» «بقره 112»
آرى، كسانى كه همه وجود خود را تسليم خدا كنند در حالى كه نيكوكارند، براى آنان نزد پروردگارشان پاداشى شايسته و مناسب است، نه بيمى بر آنان است و نه اندوهگين مىشوند.
اگر تسليم به روى حق با تمام وجه باشد؛ آنگاه انسان آن روى خوش خداوند را مىبيند كه با بندهاش چه مىكند؟ روشنترين دليل براى تسليم در برابر چيزى آن است كه انسان با تمام صورت متوجه آن شود. مؤمنانى كه با عمل نيّت خود؛ وجود خويش را تسليم فرمان پروردگار مىكنند، خداى منان هم با همه وجه خود به بندهاش روى مىآورد.
رسول اللّه صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
مَنْ أَصْلَحَ فيما بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ فِيما بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ وَ مَنْ أَصْلَحَ جَوَّانِيَّهُ أَصْلَحَ اللَّهُ بَرَّانِيَّهُ وَ مَنْ أَرادَ وَجْهَ اللَّهِ أَنَالَهُ اللَّهُ وَجْهَهُ وَ وُجُوهَ النَّاسِ
هر كه ميان خود و خدا را اصلاح كند، خداوند ميان او و مردم را اصلاح گرداند و هر كه درونش را درست كند، خداوند بيرونش را درست گرداند و هر كه رضايت خدا را بطلبد، خداوند رضايت خودش و مردم را نصيب او گرداند.
رضايت خداوند به اين است كه به سوى او رو كنى و از او طلب حاجت يا دفع بلا و گرفتارى كنى تا در وقت نيازمندى وجه اللّه را ببينى. وگرنه تلخىهايى پيش آيد كه دو چندان بايد خرج كنى تا حق آن را ادا كنى و لكه ننگ ريا و نفاق را پاك سازى.
امام على عليه السلام مىفرمايد:
كُلُّ حَسَنَةٍ لايُرادُ بِها وَجْهُ اللَّهِ تَعالى، فَعَليْها قُبْحُ الرِّياءِ وَ ثَمَرَتُها قُبْحُ الْجَزاءِ
هر كار نيكى كه براى رضاى خداى بزرگ انجام نگيرد، زشتى ريا بر آن است و ميوهاش زشتى كيفر باشد.
اين بنده عصيانگر چه بايد بكند تا پلهاى بازگشت به سوى پناه خداوند را خراب نكند و حلقه وصل و پيوند فطرت با اصل خويش را نشكند مولاى حق پويان اميرمؤمنان على عليه السلام در اميدى را بر روى ما باز مىكند و مىفرمايد:
وَ كُنْ لِلَّهِ مُطيعاً وَ بِذِكْرِهِ آنِساً وَ تَمَثَّلْ فى حالِ تَوَلّيكَ عَنْهُ إِقْبالَهُ عَلَيْكَ، يَدْعوُكَ الى عَفْوِهِ وَ يَتَغَمَّدُكَ بِفَضْلِهِ، وَ أَنْتَ مُتَوَلٍّ عَنْهُ إِلى غَيْرِهِ!.
خدا را بنده باش و به ياد او انس بگير و در حال روى گرداندن از خدا روى آوردن او را به سوى خود مجسّم كن كه تو را به عفوش دعوت مىكند و به فضلش مىپوشاند و تو از او روى مىگردانى و به غير او روى مىآورى!.
از احاديث قدسى كه در زبور حضرت داود عليه السلام آمده است، خداوند فرموده است:
اى فرزند آدم! حاجت از من مىطلبى ولى من برآورده نمىكنم چرا كه به منافع تو آگاهم سپس تو نسبت به خواستهات اصرار مىكنى، در نتيجه آنچه كه مىخواهى به تو مىدهم. آنگاه از همان دادههايم بر گناه كردن كمك مىجويى. پس اراده مىكنم كه آبروى تو را بريزم و تو دست به دعا بلند مىكنى و من آبروى تو را حفظ مىكنم. چقدر من با تو به خوبى برخورد مىكنم و تو چقدر با بدى و زشتى با من معامله مىكنى. نزديك است نسبت به تو به گونهاى خشمگين شوم كه بعد از آن هيچگاه راضى نگردم. «1» اين صحنه رويارويى بنده با خداست كه حق روى خوش نشان مىدهد ولى بنده نادان با بىشرمى براى خلاف خود به خدايش رشوه مىدهد.
اين است كه مولاى ما امير متقيان در #مناجات_شعبانيه به درگاه ربوبى التماس مىكند كه:
الَهِى أَنَا عَبْدُكَ الضَّعيفُ المُذْنِبُ وَ مَمْلُوكُكَ الْمُنيبُ (الْمَعيبُ)، فَلاتَجْعَلْنى مِمَّنْ صَرَفْتَ عَنْهُ وَجْهَكَ وَ حَجَبَهُ سَهْوُهُ عَنْ عَفْوِكَ.
خدايا! من بنده ناتوان گنهكار توام و مملوك توبه كننده به پيشگاهت، مرا از كسانى كه رويت را از آنان برگرداندى قرار مده و نه از كسانى كه غفلتشان از بخششت محرومشان نموده است.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 5 ، ص: 291
👌 #دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📚 #فرهنگ_کتاب_خوانی
#کتاب
«عطش»
ناگفته هایی از زندگینلمه توحیدی
بزرگ مرد عرفان
مرحوم آقا #سید_علی_قاضی ره
بمناسبت سالگرد رحلت آن عالم عامل در ششم ربیع الاول 1366 هجری قمری _ 1325 هجری شمسی
👈شما میتوانید آن را قانونی از #طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/79898
📘دو کتاب دیگر با همین موضوع👇
https://taaghche.com/book/104402
https://taaghche.com/book/15390
#حدیث_سرو
#کتاب_قاضی
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️سلسلهی مرحوم آقای #سید_علی_قاضی - مجموعهی این بزرگواران كه از مرحوم حاج #سید_علی_شوشتری شروع میشود - همهشان مجتهدین طراز اول بودند. یعنی مرحوم آسید علی #شوشتری كه شاگرد شیخ[انصاری] بود و استاد اخلاقی و سلوكی شیخ بود - در فقه و اصول شاگرد شیخ بود، در سلوك و اخلاق استاد شیخ بود [و] شیخ میآمد از ایشان استفاده میكرد - بعد از فوت مرحوم شیخ كه یك مدت خیلی كوتاهی هم [ایشان بعد از شیخ] زنده بودند، درس شیخ را از همان جایی كه بود شروع كردند؛ شاگردانی كه در درس مرحوم حاج سید علی شوشتری شركت كردند، میگفتند ما فرقی ندیدیم بین شیخ و بین او؛ یعنی مقام او از لحاظ علمی و فقهی در این مرحله است. شاگرد برجستهی ایشان، مرحوم آخوند ملا حسینقلی همدانی است كه از لحاظ عرفانی و معنوی و سلوكی حقیقتاً در عرش است، یعنی عظمت مقام مرحوم آخوند #ملا_حسینقلی_همدانی قابل توصیف نیست؛ ایشان از لحاظ ملائی و علمی - كه ایشان جزو شاگردان شیخ بودند - جزو شاگردان درجهی یك شیخ در علم فقه و اصول بودند؛ ولی معنای سلوكی و عرفانی و توحیدی بر زندگی ایشان غلبه كرد، چون در این طریق مشی میكرد. شاگردان ایشان - كه اساتید مرحوم آقای قاضی باشند - مثل مرحوم حاج سید احمد كربلائی، مرحوم حاج شیخ محمد #بهاری و افرادی از این قبیل، اینها همه افرادی بودند كه از لحاظ فقهی در رتبهی بالا بودند؛ یعنی مرحوم حاج سید احمد كربلائی جوری بود كه مرحوم میرزا محمدتقی شیرازی احتیاطات خودش را به ایشان مراجعه میكرد و قطعاً [ایشان] در معرض مرجعیت بود؛ امّا خود ایشان امتناع كردند - گله كردند كه چرا احتیاطات را به من مراجعه میكنید، اجتناب كردند - و در همین عالم معنویت بودند. مرحوم جدّ ما - مرحوم آقای آسید هاشم نجفآبادی - دیده بود، درك كرده بود مرحوم آسید احمد را؛ میگفت ما وقتی #سحر یا شب میرفتیم طرف سهله یا از سهله برمیگشتیم، صدای گریهی این مرد - آسید احمد - از داخل خانهاش كه سر راه بود شنیده میشد. اینها یك حالات اینجوریای داشتند.
خب، مرحوم آقای قاضی هم شاگرد اینها است. ایشان البته هم شاگرد پدرشان مرحوم آقای آسید حسین هستند، هم - بعد كه میآیند نجف - شاگرد مرحوم آسید احمد بودند، ده سال یا دوازده سال هم شاگرد مرحوم سید مرتضای كشمیری بودند؛ البته در این كتابی كه آقازادهی مرحوم آقای قاضی - مرحوم آسید محمدحسن - نوشتند، میگویند ایشان پیش مرحوم آسید مرتضای #كشمیری تلمذ نمیكرده، از مصاحبت او استفاده میكرده؛ لكن در همان كتاب یا در نوشتههای مرحوم آقای آسید محمدحسین #طهرانی دیدم - یادم نیست الان كجا خواندم - مرحوم آقای قاضی میگوید من نماز خواندن را از آسید مرتضای كشمیری یاد گرفتم. شما ببینید معانی این كلمات چقدر عمیق است. ماها هم نماز میخوانیم و خیال هم میكنیم كه نمازِ خوب میخوانیم. این مردِ عارفِ بزرگی كه سالها پیشِ پدرش در تبریز تربیت شده بود و پیش رفته بود، وقتی میآید نجف [و] ده سال پیش مرحوم آسید مرتضای كشمیری میماند، میگوید من نماز خواندن را از او یاد گرفتم. آن وقت شاگردهای مرحوم آقای حاج میرزا علی آقای قاضی نقل میكنند كه ایشان با همهی [گرفتاری] - خیلی گرفتار بوده در زندگی، عائلهی سنگین و فقر و مشكلات - وقتی وارد نماز میشد، از همهی دنیا غافل میشد؛ یعنی آنچنان غرق در ذكر و خشوع و توسّلْ در حال نماز بود كه از همهی عالم فارغ میشد. خب، این یك گذرگاه فوقالعادهای است؛ گذرگاه خاصالخاص است. برای ماها از این جهت حجّت است كه ما بفهمیم این هم هست؛ این مقامات، این حركت، این سلوك، این خلوص در راه خدا هست.۱۳۹۱/۰۴/۲۶
👤بیانات #مقام_معظم_رهبری در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت حضرت آیتالله سید علی قاضی (قدّس سرّه)
☑️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_403
کارهای متفاوت و موفقیت کم
وَ قَالَ (عليه السلام ) : مَنْ أَوْمَأَ إِلَى مُتَفَاوِتٍ، خَذَلَتْهُ الْحِيَلُ.
حضرت علی که درود خدا بر او، :
كسى كه به كارهاى گوناگون پردازد، خوار شده، پيروز نمى گردد.
👈 شرح اینجا
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_7
#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در هنگام #سختی :
«8» فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ افْتَحْ لِي يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ وَ اكْسِرْ عَنِّي سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ وَ أَنِلْنِي حُسْنَ النَّظَرِ فِيمَا شَكَوْتُ
پس بر محمد و آلش درود فرست، اى پروردگارم! به توان و تواناييت درِ گشايش و فرج را به روى من باز كن، و به چاره سازيت، تسلّط غم و اندوه را از من بشكن و مرا در موردى كه از آن شكايت دارم، به تأمل و تدبّر نيك برسان.
وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً وَ اجْعَلْ لِي مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّا
و در آنچه از تو درخواست مىكنم، شيرينى اجابت را بچشان، و از جانب خودت، رحمت و گشايشى گوارا به من ببخش، و براى من از نزد خود، راه نجاتى سريع قرار ده
دعای #هفتم
#دعا_هفتم_8
#گشایش_کارها
#شیرینی_اجابت_دعا
#فرج
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_7
#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفتم_8
#گشایش_کارها 1
✳️ پوينده راه حق و حقيقت بايد پيوسته گشايش معنوى خود را از خداوند درخواست كند و در امور معنوى به كسانى كه در اوج قلههاى كمال هستند، بنگرد تابه افزونى عمل خود ننازد.
اما در گشايشهاى مادى بايد به فقيران و زيردستان نگاه كند تا خود را در حد كفايت ببيند و به حق خود قانع باشد.
گشايش در امور زندگى از سنتهاى الهى است كه بر اساس رسم روزگار سختى و راحتى پىدرپى هم مىآيند و خوشىها به ناراحتىها نزديك مىشوند.
پروردگار عالم، انسان را در دو حالت گرفتارى و آسايش مىآزمايد تا او را كمال و شخصيّت دهد؛ زيرا انسان در مسير رفاه و خوشى به جايى نمىرسد بلكه با غرور و لجاجت خود را نابود مىكند. بلكه در راه سختىها و گرفتارىها صاحب فضل و دانش و تجربه مىشود. امّا گاهى بلاها و مشكلات او بيشتر مىشود و او در اين وضعيت ساخته مىشود و سپس درِ آسايش به روى او باز مىشود و او در خوشىها و لذّتهاى هر چند زودگذر به سر مىبرد. و اين حالت در خوبى و بدى پيوسته ادامه دارد تا به جايگاه اصلى خود بازگردد.
واژه فتح در لغت به معنى از بين بردن پيچيدگى و گشودن است و آن بر دو گونه است: گاهى با چشم ديده مىشود مانند گشودن قفل و گاهى با انديشه درك مىشود مانند گشودن پيچيدگى اندوه و غمها يا گشودن راز و اسرار علوم و عجايب خلقت يا داورى كردن ميان دو نفر در گشودن مشكل مخاصمه و اختلاف نظرها.
يكى از اسماى الهى #فتاح (#یا_فتاح ) است يعنى خداوند درهاى رزق و رحمت را به سوى بندگان باز مىكند و همچنين بين آنان حكم مىكند.
در بعضى روايات ذكر يا فَتَّاح براى حل مشكلات تأكيد شده است. چرا كه اين نام بزرگ حضرت حق تعالى كه به صورت صيغه مبالغه آمده است بيانگر قدرت پروردگار بر گشودن قفل مشكلات و برطرف كننده هر اندوه و غم و فراهم سازنده اسباب پيروزى و موفقيت است. و در حقيقت كليد همه درهاى بسته در دست با كفايت اوست.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 5 ، ص: 296
👌 #دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_7
#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفتم_8
#گشایش_کارها 2
✳️ سوره شرح يا انشراح در قرآن در همين زمينه بر پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله نازل شده است كه به وجود مبارك رسول اللّه صلى الله عليه و آله گشايش روحى و جسمى عطا فرموده تا در تحمّل وظيفه سنگين رسالت و هدايت، احساس نگرانى نداشته باشد. براى دلدارى به پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا* إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
پس بىترديد با دشوارى آسانى است.* [آرى] بىترديد با دشوارى آسانى است.
در اين دو آيه به پيامبرش مهمترين بشارت را مىدهد و نور اميد را بر قلب پاكش مىاندازد كه با سختى آسانى است، باز تأكيد مىفرمايد، به يقين با هر سختى آسانى است.
پيام اين آيات اين است كه غم مخور مشكلات و سختىها به اين صورت باقى نمىماند، مخالفت دشمنان و محروميّتهاى مادى و اقتصادى و فقر مسلمانان ادامه نمىيابد پس از آن همه فشارها و آزارهاى روحى و جسمى كه بر رسول اللّه صلى الله عليه و آله و مسلمانان وارد شد، ميوه شيرين هدايت انسانها نمايان شد و راه اسلام براى پذيرش حق و حقيقت در مدينه و ديگر شهرها و ... باز شد. اين وعده الهى است كه در زبان رسول گرامى اسلام صلى الله عليه و آله جارى گشته است كه فرمود:
... وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مَعَ الصَّبْرِ وَ أَنَّ الْفَرَجَ مَعَ الْكَرْبِ وَ أَنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً، إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً.
... بدان كه با هر شكيبايى موفقيّت است و با هر مشكلى گشايشى است و با هر سختى آسايشى است، با هر دشوارى راحتى است.
حضرت رسول صلى الله عليه و آله درباره آيه الَمْ نَشْرَحْ ... فرمود:
اگر دشوارى در لانهاى باشد، آسانى نزد او مىرود تا بيرونش آورد. سپس تلاوت فرمود: إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً».
هر چه امور داراى سختى و تلخى بسيار باشد به دروازه رهايى و آرامش نزديكتر است.
پيامبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
أَضْيَقُ الْأَمْرِ أَدْناهُ مِنَ الْفَرَجِ.
دشوارترين امور، نزديكترين آنها به گشايش است.
به هر حال چرخه روزگار يكسان نمىچرخد در اوج و فرودها بسيارى از حقيقت باطنها و ضمير دلها بر هر فرد و جامعهاى آشكار مىشود.
امام على عليه السلام در بيان حكيمانه خويش نويد فضاى باز حيات را مىدهد:
عِنْدَ تَناهِى الشِّدَّةِ تَكُونُ الْفُرْجَةُ وَ عِنْدَ تَضايُقِ حَلَقِ الْبَلاءِ يَكُونُ الرَّخاءُ.
زمان اوج سختى مرحله گشايش و هنگام تنگى حلقههاى بلا نوبت آسايش است.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 5 ، ص: 296
👌 #دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
#هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📚 #فرهنگ_کتاب_خوانی
#کتاب صوتی
«از غم به شادمانی
(گزیده ی کتاب « #فرج_بعد_از_شدت » )
👈شما میتوانید آن را قانونی از #طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/audiobook/23101
📘نسخه متنی کتاب 👇
https://taaghche.com/book/23301
کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
طرح #برداشت_من هفته 41
از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه
👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه
✳️ عبارت #منتخب
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ،
وَ حَلِّنِى بِحِلْيَةِ الصَّالِحِين
وَ أَلْبِسْنِى زِينَةَ الْمُتَّقِينَ🔹
🔸خدايا درود بر محمد و آل او فرست،
و مرا به زيور مردان صالح « #صالحین»
( همچون اقا #سید_علی_قاضی ها رحمت الله علیهم اجمعین)
آراسته گردان
و به خلعت و لباس پارسايى #متقین بپوشان🔹
https://eitaa.com/sahife2/24537
دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
#دعا_بیستم_10
👈 نظرات، دل نوشته ها و حرفهای صمیمانه ی شما درخصوص عبارت فوق که از هم اکنون برای ما ارسال شود، در این قسمت بارگذاری میشود
◀️ انشاالله سعی کنید در این طرح به عشق امام سجاد علیه السلام و انس بیشتر با این کتاب نورانی ولو درحد یک خط!! مشارکت فرمایید
👌 ادمین 👇
@yas2463
👈 میتوانید این دعای زیبا را با 🎙 صدای مداحان مختلف گوش دهید
👈 و متن آن را بخوانید
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👈 دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
👤 با صدای زیبای مداح جوان بحرینی #اباذر_حلواجی👇
https://www.aparat.com/v/MGhF7/
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚🔊 #کتاب
«حکمتهای عسکری»
ترجمه و توضیح #چهل_حدیث از #امام_حسن_عسکری علیهالسلام
👈شما میتوانید آن را قانونی از #طاقچه #رایگان دریافت کنید
https://taaghche.com/book/11832
#کتاب_امام_حسن_عسکری علیه السلام
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
طرح #برداشت_من هفته 41 از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه 👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه ✳️ عبارت
👆 با تشکر از همه دوستانی که در این بحث ما مشارکت داشتند
#دعا_بیستم_10
اللهم صل على محمد و آله. و حلنى بحليه الصالحين و البسنى زينه المتقين.
از اینجا فراز دهم از دعای بیستم شروع می شود،پس از دورود بر پیامبر وآل طاهرینش،امام علیه السلام از خداوند می خواهد که اورا به اوصاف صالحین ومتقین بیاراید.
اما صالحین کیانند؟
دردو آیه از قرآن کریم توصیف شده اند:
سوره مبارکه عنکبوت/۹ «والذین آمنوا وعملوا الصالحات لندخلنهم فی الصالحین...»
وسوره مبارکه قصص/۸۰ «....ثواب الله خیر لمن امن وعمل صالحا....»
نتیجه اینکه ،صالحین کسانی اند که علاوه بر ایمان،عمل صالح نیز انجام میدهند.
یعنی اگر کسی پس از باور به خدا ورسول ومعاد وامامت،عمل صالح انجام داد،از زمره صالحین است.
اعمال صالح در بندهای بعدی دعا،آمده است.
برای دانستن اینکه متقین کیانند،علاوه بر قرآن،خطبه متقین نهج البلاغه ،اوصاف آنان را بیان نموده است.
ازجمله ؛متقین کسانی هستند که برای رسیدن به قرب و رضایت خداوند،خود را ملزم به اعمالی می کنندکه مستحب است وواجب نیست،مانند نماز شب،دستگیری از مستمندان و....
اللهم وفقنا لما تحب وترضی...
امام سجاد عليهالسلام در پيشگاه خداوند عرض مىكند:
بار الها! مرا به زيور صالحين بياراى و زينت متقين را بر من بپوشان.
امام (علیه السلام) در اين قسمت از دعا چند امر مهم اجتماعى را كه زيربناى كاخ رفيع سعادت انسانهاست مورد توجه قرار داده و مىخواهد آنها را به قدر ممكن در جامعه پياده كند، از قبيل گسترش عدل و دادگرى، فرونشاندن خشمهاى عمومى، خاموش نمودن آتش فساد، پيوند دادن مردم پراكنده به يكديگر، اصلاح اختلافات، و ديگر امورى همانند اينها كه با عنايت حضرت حق در آینده انشاالله راجع به هر يك گفتگو خواهد شد.
به منظور تحقق بخشيدن به اين مهم اجتماعى، امام سجاد از خداوند درخواست مىكند كه او را به دو نيرو مجهز سازد:
يكى زيور صالحين،
و آن ديگر زينت متقين،
تا بتواند اين هدفهاى عالى را در جامعه پياده كند و جامهى تحقق بپوشاند.
«صلاح» :
راغب مىگويد:
الصلاح ضد الفساد و هما مختصان فى اكثر الاستعمال بالافعال.
صلاح ضد فساد است و اين دو در اكثر موارد به اعمال و افعال اختصاص دارد.
قرآن شريف گاهى صلاح را در مقابل گناه قرار داده و فرموده است:
خلطوا عملا صالحا و آخر سيئا.
و گاهى در مقابل فساد آورده و فرموده است:
و لا تفسدوا فى الارض بعد اصلاحها.