💠 در #محرم سیاه پوش ها را
به نام اربابشان و مولایشان می شناسند...
در خانه، محل کار، خیابان و در میان اجتماع
بیشتر مراقب رفتارهایمان با شیم ...
✳️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#ماه_محرم
🎥 فیلم_سینمایی #توبه #علی_گندابی
👈فیلم بسیار زیبا در مورد شخصیت علی گندابی که فردی لات، خلافکار، شراب خور، و دزد بود، سپس در شب اول محرم که اطلاع نداشته محرم شده و شراب خورده و مست کرده، جلوی یک شیخ را میگیرد و وقتی که متوجه میشود که #محرم بوده، منقلب میشود و توبه میکند و بعد به کربلا و نجف رفته و در همان جا فوت میکند. جالب و قشنگ هست،
اگر ندیده اید، حتما نگاه کنید....
التماس دعا
👈 لینک مشاهده فیلم اینجا
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
طرح #برداشت_من هفته 75 از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه 👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه ✳️ عبارت
👆 با تشکر از همه دوستانی که در این بحث ما مشارکت داشتند
#دعا_بیستم_14
بسم الله الرحمن الرحيم
و لا افتقرن و من عندك وسعى:
بار الها! از تو میخواهم لطفی فرمایی
هیچ گاه دچار #فقر و تنگدستى نشوم ،
اگر چه معتقدم به سبب فضل و عنايت تو در صورت فقر و تنگدستی از نعمت گشايش برخوردار خواه شد.
انشاالله
انسان به جهت بعد مادی که داردنیازمندامکانات است.برای اداره جنبه مادی خود،مجبور به تامین مایحتاج است.تلاش کندوباندازه تلاش خود،به دست آورد«لیس للانسان الا ماسعی»
در روایات هم فقر مذمت شده است.انسان هرچه مومن تر باشد بیشتر پی روزی حلال می رود،چراکه تاروزی حلال نباشد،عبادت ومعنویتی هم درکار نیست «کلوا من الطیبات واعملوا صالحا»مفهوم این است که عمل صالح،نتیجه رزق حلال است.عمل صالح،همان رزق معنوی است و برپایه رزق مادی بنا شده است.
اهمیت دعای امام علیه السلام معلوم می شود که باتاکید از خداوند می خواهد که هیچگاه دچار فقر و تنگدستی نشود.
خداوند برای همه مخلوقات روزی مقدر فرموده است،اما وسعت رزق هم مهم است.اقتضای انسان،خواستن راحتی و گشایش است والا همواره فکرش درگیر است.باشدکه با وسعت رزق،به عبادت خداوند پرداخته و به هدف خلقت،نائل آید.
بدترین فقر،نداشتن اهل بیت علیهم السلام است،نداشتن امام عصر و امام حسین علیهما السلام است.این فقر،جبران شدنی نیست.خداوندا مبتلامان به این فقرمکن.
خداوندا وسعت این #رزق معنوی را هرچه بیشتر،به فضل خود،نصیب ما بفرما.
در قرآن شريف و روايات اولياء گرامى اسلام، كلمهى #فقر مكرر آمده و به مناسبت هر مقامى معناى مخصوصى از آن اراده شده است.
يا ايها الناس! انتم الفقراء الى الله و الله هو الغنى الحميد.
خداوند در اين آيه ى شريفه تمام انسانها را در همهى قرون و اعصار مخاطب ساخته و فرموده است:
اى انسانها! همهى شماها فقرا و نيازمندان درگاه مقدس بارىتعالى هستيد و خداوند است كه غنى بالذات و بىنياز از همهى موجودات است.
مقصود از فقر در اين آيه، تهيدستى و بىچيزى نيست و از غنى در اين آيه، ثروتمندى و تمكن مالى اراده نشده است،
بلكه مقصود از فقر، احتياج ذاتى ممكنالوجود است به غنى بالذات يعنى حضرت واجبالوجود،
و مراد از «#غنى» بىنيازى من جميعالجهات خداوند است از همهى موجودات. اين فقر براى ممكنالوجود نه تنها مايهى نقص نيست بلكه هر قدر انسانى به نيازمندى خود بهتر توجه كند و فقر خود را در پيشگاه الهى فزونتر بداند قدر و منزلت او بيشتر و بالاتر است،
رسول اكرم (ص) فرموده است:
فقر و نيازمندى مايهى افتخار من است و من به اتكاى اين فقر براى احساس نيازمندى خود به ذات اقدس الهى بر ساير پيمبران افتخار مىنمايم.
تمام انبيا و مربيان الهى خود را فقير و نيازمند به ذات اقدس الهى مىدانستند، اما اينكه رسول اكرم (ص) مىگويد: من فقر خود را مايه ى مباهات و افتخار خود نسبت به ساير پيمبران مىدانم از اين نظر است كه مراتب ايمان رسول اسلام و اتصال او از نظر معنوى به ذات اقدس الهى به قدرى رفيع و بلند است كه از اتصال ديگر پيمبران بالاتر است. او فقر خود را به خداوند بيش از ساير پيمبران و انقطاع خويشتن را از جميع ماسوى الله بيش از ساير فرستادگان خدا درك مىكند از اين رو به خود اجازه مىدهد كه بگويد: من به اين فقر بر ديگر پيمبران مفتخرم.
اين فقر بزرگ و افتخارآميز همان است كه در دعا آمده است:
اللهم اغننى بالافتقار اليك و لا تفقرنى بالاستغناء عنك.
بار الها! با فقر و نيازمندى به خودت مرا غنى كن و با بىنيازى از ذات اقدس خودت دچار فقرم منما.
دربارهى فقر و غناى مالى روايات بسيارى رسيده كه
در بعضى از آن روايات، فقر و غنى را ممدوح خواندهاند
و در بعضى از آن روايات مذموم،
در اينجا فقط به يك فقر اشاره مىشود: فقرى كه مسلما مذموم است و مىتواند آدمى را دچار انحرافهاى معنوى و اخلاقى بنمايد و مفاسدى به بار آورد آن فقرى است كه آدمى فاقد حداقل مايحتاج زندگى باشد و نتواند به قدر ضرورت، خود و عائلهى خود را اداره نمايد.
على عليهالسلام:
مضيقه ى زندگى و فقد مالى، اخلاق آدمى را فاسد مىكند و انسان را از مسير صحيح منحرف مىنمايد.
درخواست ائمهى معصومين عليهمالسلام از پيشگاه الهى در گذران زندگى، تامين معاش به قدر كفاف و عفاف بود و در مقام دعا از خداوند مىخواستند كه فاقد آن نباشند.
امام سجاد (ع) در اینجا عرض مىكند:
و لا افتقرن و من عندك وسعى،
بار الها! عنایتی فرما در دوران زندگی ام هیج وقت دچار #فقر و تنگدستى نشوم.....
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_83
معروف به خطبه ی «#غراء» (درخشان) – خطبه ای بسیار شگفت انگيز
«آن حضرت جنازه مسلمانى را #تشييع كردند، هنگامى كه او را در قبر گذاشتند، بازماندگانش صدا به ناله و شيون بلند كرده و گريستند، امام فرمود: «به خدا سوگند! اگر اينها آنچه را ميّتشان مشاهده مى كند ببينند، #گريه بر او را فراموش خواهند كرد (و بر خود خواهند گريست!) به خدا سوگند! #مرگ به سراغ يك يك از آنها مى آيد و كسى را باقى نمى گذارد» سپس حضرت (با توجّه به آمادگى گروه تشييع كننده در آن شرايط براى پذيرش اندرزهاى الهى) برخاست و اين خطبه را ايراد فرمود:
❇️ بخش سوم: مذمت #دنیا ( از 12 بخش )
👈 فإِنَّ الدُّنْيَا رَنِقٌ مَشْرَبُهَا رَدِغٌ مَشْرَعُهَا يُونِقُ مَنْظَرُهَا وَ يُوبِقُ مَخْبَرُهَا، غُرُورٌ حَائِلٌ وَ ضَوْءٌ آفِلٌ وَ ظِلٌّ زَائِلٌ وَ سِنَادٌ مَائِلٌ، حَتَّى إِذَا أَنِسَ نَافِرُهَا وَ اطْمَأَنَّ نَاكِرُهَا قَمَصَتْ بِأَرْجُلِهَا وَ قَنَصَتْ بِأَحْبُلِهَا وَ أَقْصَدَتْ بِأَسْهُمِهَا وَ أَعْلَقَتِ الْمَرْءَ أَوْهَاقَ الْمَنِيَّةِ قَائِدَةً لَهُ إِلَى ضَنْكِ الْمَضْجَعِ وَ وَحْشَةِ الْمَرْجِعِ وَ مُعَايَنَةِ الْمَحَلِّ وَ ثَوَابِ الْعَمَلِ. وَ كَذَلِكَ الْخَلَفُ بِعَقْبِ السَّلَفِ، لَا تُقْلِعُ الْمَنِيَّةُ اخْتِرَاماً وَ لَا يَرْعَوِي الْبَاقُونَ اجْتِرَاماً، يَحْتَذُونَ مِثَالًا وَ يَمْضُونَ أَرْسَالًا إِلَى غَايَةِ الِانْتِهَاءِ وَ صَيُّورِ الْفَنَاءِ.
👈 3. دنيا شناسى
آب دنياى حرام همواره تيره، و گل آلود است. منظره اى دل فريب و سر انجامى خطرناك دارد. فريبنده و زيباست اما دوامى ندارد. نورى است در حال غروب كردن، سايه اى است نابود شدنى، ستونى است در حال خراب شدن، آن هنگام كه نفرت دارندگان به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان كردند، چونان اسب چموش پاها را بلند كرده، سوار را بر زمين مى كوبد، و با دام هاى خود آنها را گرفتار مى كند، و تيرهاى خود را به سوى آنان، پرتاب مى نمايد، طناب مرگ به گردن انسان مى افكند، به سوى گور تنگ و جايگاه وحشتناك مى كشاند تا در قبر، محل زندگى خويش، بهشت يا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده كند.
و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام مى نهند، نه مرگ از نابودى انسان دست مى كشد و نه مردم از گناه فاصله مى گيرند كه تا پايان زندگى و سر منزل فنا و نيستى آزادانه به پيش مى تازند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 چهره واقعى دنيا!
* ناپايدارى اين جهان
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_67
#نساء_68
وَإِذاً لَّأَتَيْنَهُم مِّن لَّدُنَّآ أَجْراً عَظِيماًوَلَهَدَيْنَهُمْ صِرَ طَاً مُّسْتَقِيماً
و در این صورت یقیناً ما از جانب خود #پاداش بزرگ به آنان مى دادیم.
و قطعاً آنان را به راهى راست هدایت مى كردیم.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_12
#دعای_دوازدهم_صحیفه_سجادیه
«10» وَ يَا مَنْ تَحَمَّدَ إِلَى خَلْقِهِ بِحُسْنِ التَّجَاوُزِ وَ يَا مَنْ عَوَّدَ عِبَادَهُ قَبُولَ الْإِنَابَةِ وَ يَا مَنِ اسْتَصْلَحَ فَاسِدَهُمْ بِالتَّوْبَةِ وَ يَا مَنْ رَضِيَ مِنْ فِعْلِهِمْ بِالْيَسِيرِ وَ يا مَنْ كَافَى قَلِيلَهُمْ بِالْكَثِيرِ
خدایا اى آن كه باگذشت نيكويش ستوده بودنش را به مخلوقش مىنماياند، و بندگان را به پذيرفتن توبه عادت مىدهد، و اصلاح شدن تباه كارشان را به توبه مىخواهد، و اى آن كه از عمل بندگان، به اندكش خشنود است، و عمل اندك آنان را #پاداش فراوان مىدهد.
#دوازدهم #دعا_دوازدهم_10
#پاداش_عمل
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_12
#دعای_دوازدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_دوازدهم_10
#پاداش_عمل 3
❇️ گواراترين زندگى را كسى دارد كه به آنچه قسمت او كردهاند؛ خرسند باشد و اين سبب اندوهزدايى و آسايش روحى و روانى خواهد بود و به فرسودگى جسمى و بيمارىهاى بدنى گرفتار نشود.
امام صادق عليه السلام مىفرمايد: در تورات نوشته شده است:
آدميزاد! هر گونه خواهى باش، هر گونه كه باشى جزا بينى؛ هر كه به #رزق و #روزى اندك خدا قانع باشد، خداوند نيز به اندك عمل او قناعت كند و هر كه به اندك مال #حلال رضايت دهد زحمتش كم شود و درآمدش پاكيزه گردد و از مرز زشتكارى بيرون برود.
پس آن كه به اندك قسمت خود رضايت بدهد، خداوند به او بركت مىدهد و اعمال كوچك او را هم مىپذيرد و نورانيت در چشم و دل او پديد مىآيد. و كسى كه به اندك #دنيا قانع باشد ثروت بسيار آن، هر چه هم گرد آورده باشد او را بىنياز نمىكند و حساب خود را در قيامت سنگينتر مىسازد.
در روايت آمده كه:
تفسير «حساباً يسيراً» يعنى #حسابرسى آسان كه عبارت از #پاداش دادن به كارهاى نيك و چشم پوشى از گناهان است. اگر كسى در حساب كشى، سؤال پيچ شود و چون و چرا در كار بيايد به يقين عذاب مىشود.
بنابراين ارتباط با خدا و #اخلاص و پرهيزكارى از اسباب آسان پذيرى خداوند است هر چند عمل به نظر انسان ناچيز آيد ولى حق تعالى او را به پاداش بزرگ برابرى خواهد نمود.
امام صادق عليه السلام در جبران اندكها و كاستىها به لطف الهى مىفرمايد:
اجْتَهَدْتُ فى العِبادَةِ وَ أَنَا شابٌّ فَقالَ لى أَبى: يا بُنَىَّ دُونَ ما أَراكَ تَصْنَعُ، فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ إِذا أَحَبَّ عَبْداً رَضِىَ عَنْهُ بِالْيَسيرِ
زمانى كه جوان بودم در عبادت بسيار مىكوشيدم. پدرم به من فرمود: پسرم! كمتر از آنچه مىبينم عبادت كن؛ زيرا خداوند عزيز و بزرگ، هرگاه بندهاى را دوست داشته باشد به عبادت اندك او خرسند گردد.
امام كاظم عليه السلام هم در اين زمينه به هشام بن حكم مىفرمايد:
يا هِشامُ! قَليلُ العَمَلِ مِنَ العاقِلِ مَقْبُولٌ مُضاعَفٌ وَ كَثيرُ العَمَلِ مِنْ اهْلِ الهَوَى وَ الْجَهْلِ مَرْدُودٌ
اى هشام! كار اندك خردمند پذيرفته و دو چندان مىشود و كار بسيار اهل هوس و نادانى ردّ مىشود.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 411
#دوازدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏 يا مَنْ رَضِيَ مِنْ فِعْلِهِمْ بِالْيَسِيرِ وَ يا مَنْ كَافَى قَلِيلَهُمْ بِالْكَثِيرِ
خدایا
اى آن كه از عمل بندگان، به اندكش خشنود است
و عمل اندك آنان را #پاداش فراوان مىدهد.
🍀« آن كه به اندك قسمت خود رضايت بدهد، خداوند به او بركت مىدهد و اعمال كوچك او را هم مىپذيرد و نورانيت در چشم و دل او پديد مىآيد.
و كسى كه به اندك دنيا قانع باشد ثروت بسيار آن، هر چه هم گرد آورده باشد او را بىنياز نمىكند و حساب خود را در قيامت سنگين تر مىسازد. »
👤استاد حسین #انصاریان
#دوازدهم #دعا_دوازدهم_10
#پاداش_عمل
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2