درخواست ائمهى معصومين عليهمالسلام از پيشگاه الهى در گذران زندگى، تامين معاش به قدر كفاف و عفاف بود و در مقام دعا از خداوند مىخواستند كه فاقد آن نباشند.
امام سجاد (ع) در اینجا عرض مىكند:
و لا افتقرن و من عندك وسعى،
بار الها! عنایتی فرما در دوران زندگی ام هیج وقت دچار #فقر و تنگدستى نشوم.....
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_83
معروف به خطبه ی «#غراء» (درخشان) – خطبه ای بسیار شگفت انگيز
«آن حضرت جنازه مسلمانى را #تشييع كردند، هنگامى كه او را در قبر گذاشتند، بازماندگانش صدا به ناله و شيون بلند كرده و گريستند، امام فرمود: «به خدا سوگند! اگر اينها آنچه را ميّتشان مشاهده مى كند ببينند، #گريه بر او را فراموش خواهند كرد (و بر خود خواهند گريست!) به خدا سوگند! #مرگ به سراغ يك يك از آنها مى آيد و كسى را باقى نمى گذارد» سپس حضرت (با توجّه به آمادگى گروه تشييع كننده در آن شرايط براى پذيرش اندرزهاى الهى) برخاست و اين خطبه را ايراد فرمود:
❇️ بخش سوم: مذمت #دنیا ( از 12 بخش )
👈 فإِنَّ الدُّنْيَا رَنِقٌ مَشْرَبُهَا رَدِغٌ مَشْرَعُهَا يُونِقُ مَنْظَرُهَا وَ يُوبِقُ مَخْبَرُهَا، غُرُورٌ حَائِلٌ وَ ضَوْءٌ آفِلٌ وَ ظِلٌّ زَائِلٌ وَ سِنَادٌ مَائِلٌ، حَتَّى إِذَا أَنِسَ نَافِرُهَا وَ اطْمَأَنَّ نَاكِرُهَا قَمَصَتْ بِأَرْجُلِهَا وَ قَنَصَتْ بِأَحْبُلِهَا وَ أَقْصَدَتْ بِأَسْهُمِهَا وَ أَعْلَقَتِ الْمَرْءَ أَوْهَاقَ الْمَنِيَّةِ قَائِدَةً لَهُ إِلَى ضَنْكِ الْمَضْجَعِ وَ وَحْشَةِ الْمَرْجِعِ وَ مُعَايَنَةِ الْمَحَلِّ وَ ثَوَابِ الْعَمَلِ. وَ كَذَلِكَ الْخَلَفُ بِعَقْبِ السَّلَفِ، لَا تُقْلِعُ الْمَنِيَّةُ اخْتِرَاماً وَ لَا يَرْعَوِي الْبَاقُونَ اجْتِرَاماً، يَحْتَذُونَ مِثَالًا وَ يَمْضُونَ أَرْسَالًا إِلَى غَايَةِ الِانْتِهَاءِ وَ صَيُّورِ الْفَنَاءِ.
👈 3. دنيا شناسى
آب دنياى حرام همواره تيره، و گل آلود است. منظره اى دل فريب و سر انجامى خطرناك دارد. فريبنده و زيباست اما دوامى ندارد. نورى است در حال غروب كردن، سايه اى است نابود شدنى، ستونى است در حال خراب شدن، آن هنگام كه نفرت دارندگان به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان كردند، چونان اسب چموش پاها را بلند كرده، سوار را بر زمين مى كوبد، و با دام هاى خود آنها را گرفتار مى كند، و تيرهاى خود را به سوى آنان، پرتاب مى نمايد، طناب مرگ به گردن انسان مى افكند، به سوى گور تنگ و جايگاه وحشتناك مى كشاند تا در قبر، محل زندگى خويش، بهشت يا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده كند.
و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام مى نهند، نه مرگ از نابودى انسان دست مى كشد و نه مردم از گناه فاصله مى گيرند كه تا پايان زندگى و سر منزل فنا و نيستى آزادانه به پيش مى تازند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 چهره واقعى دنيا!
* ناپايدارى اين جهان
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_67
#نساء_68
وَإِذاً لَّأَتَيْنَهُم مِّن لَّدُنَّآ أَجْراً عَظِيماًوَلَهَدَيْنَهُمْ صِرَ طَاً مُّسْتَقِيماً
و در این صورت یقیناً ما از جانب خود #پاداش بزرگ به آنان مى دادیم.
و قطعاً آنان را به راهى راست هدایت مى كردیم.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_12
#دعای_دوازدهم_صحیفه_سجادیه
«10» وَ يَا مَنْ تَحَمَّدَ إِلَى خَلْقِهِ بِحُسْنِ التَّجَاوُزِ وَ يَا مَنْ عَوَّدَ عِبَادَهُ قَبُولَ الْإِنَابَةِ وَ يَا مَنِ اسْتَصْلَحَ فَاسِدَهُمْ بِالتَّوْبَةِ وَ يَا مَنْ رَضِيَ مِنْ فِعْلِهِمْ بِالْيَسِيرِ وَ يا مَنْ كَافَى قَلِيلَهُمْ بِالْكَثِيرِ
خدایا اى آن كه باگذشت نيكويش ستوده بودنش را به مخلوقش مىنماياند، و بندگان را به پذيرفتن توبه عادت مىدهد، و اصلاح شدن تباه كارشان را به توبه مىخواهد، و اى آن كه از عمل بندگان، به اندكش خشنود است، و عمل اندك آنان را #پاداش فراوان مىدهد.
#دوازدهم #دعا_دوازدهم_10
#پاداش_عمل
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_12
#دعای_دوازدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_دوازدهم_10
#پاداش_عمل 3
❇️ گواراترين زندگى را كسى دارد كه به آنچه قسمت او كردهاند؛ خرسند باشد و اين سبب اندوهزدايى و آسايش روحى و روانى خواهد بود و به فرسودگى جسمى و بيمارىهاى بدنى گرفتار نشود.
امام صادق عليه السلام مىفرمايد: در تورات نوشته شده است:
آدميزاد! هر گونه خواهى باش، هر گونه كه باشى جزا بينى؛ هر كه به #رزق و #روزى اندك خدا قانع باشد، خداوند نيز به اندك عمل او قناعت كند و هر كه به اندك مال #حلال رضايت دهد زحمتش كم شود و درآمدش پاكيزه گردد و از مرز زشتكارى بيرون برود.
پس آن كه به اندك قسمت خود رضايت بدهد، خداوند به او بركت مىدهد و اعمال كوچك او را هم مىپذيرد و نورانيت در چشم و دل او پديد مىآيد. و كسى كه به اندك #دنيا قانع باشد ثروت بسيار آن، هر چه هم گرد آورده باشد او را بىنياز نمىكند و حساب خود را در قيامت سنگينتر مىسازد.
در روايت آمده كه:
تفسير «حساباً يسيراً» يعنى #حسابرسى آسان كه عبارت از #پاداش دادن به كارهاى نيك و چشم پوشى از گناهان است. اگر كسى در حساب كشى، سؤال پيچ شود و چون و چرا در كار بيايد به يقين عذاب مىشود.
بنابراين ارتباط با خدا و #اخلاص و پرهيزكارى از اسباب آسان پذيرى خداوند است هر چند عمل به نظر انسان ناچيز آيد ولى حق تعالى او را به پاداش بزرگ برابرى خواهد نمود.
امام صادق عليه السلام در جبران اندكها و كاستىها به لطف الهى مىفرمايد:
اجْتَهَدْتُ فى العِبادَةِ وَ أَنَا شابٌّ فَقالَ لى أَبى: يا بُنَىَّ دُونَ ما أَراكَ تَصْنَعُ، فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ إِذا أَحَبَّ عَبْداً رَضِىَ عَنْهُ بِالْيَسيرِ
زمانى كه جوان بودم در عبادت بسيار مىكوشيدم. پدرم به من فرمود: پسرم! كمتر از آنچه مىبينم عبادت كن؛ زيرا خداوند عزيز و بزرگ، هرگاه بندهاى را دوست داشته باشد به عبادت اندك او خرسند گردد.
امام كاظم عليه السلام هم در اين زمينه به هشام بن حكم مىفرمايد:
يا هِشامُ! قَليلُ العَمَلِ مِنَ العاقِلِ مَقْبُولٌ مُضاعَفٌ وَ كَثيرُ العَمَلِ مِنْ اهْلِ الهَوَى وَ الْجَهْلِ مَرْدُودٌ
اى هشام! كار اندك خردمند پذيرفته و دو چندان مىشود و كار بسيار اهل هوس و نادانى ردّ مىشود.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 411
#دوازدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏 يا مَنْ رَضِيَ مِنْ فِعْلِهِمْ بِالْيَسِيرِ وَ يا مَنْ كَافَى قَلِيلَهُمْ بِالْكَثِيرِ
خدایا
اى آن كه از عمل بندگان، به اندكش خشنود است
و عمل اندك آنان را #پاداش فراوان مىدهد.
🍀« آن كه به اندك قسمت خود رضايت بدهد، خداوند به او بركت مىدهد و اعمال كوچك او را هم مىپذيرد و نورانيت در چشم و دل او پديد مىآيد.
و كسى كه به اندك دنيا قانع باشد ثروت بسيار آن، هر چه هم گرد آورده باشد او را بىنياز نمىكند و حساب خود را در قيامت سنگين تر مىسازد. »
👤استاد حسین #انصاریان
#دوازدهم #دعا_دوازدهم_10
#پاداش_عمل
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2