🔹 جلسه همکاری بین مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و شبکه النعیم عراق
در این جلسه که با حضور دکتر اسماعیلی و دکتر فرج نژاد از انجمن سواد رسانه و جناب آقای مازن رئیس شبکه النعیم عراق برگزار شد، درباره شیوه های همکاری، آموزش سواد رسانه و تهیه برنامه هایی ویژه شبکه النعیم گفتگو شد و تفاهمات اولیه صورت گرفت.
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
وسایل ارتباط جمعی و از خود بیگانگی در تمدن امروز
آیت الله #شهید_مطهری
🔹یكی از مواهب برای انسان این است كه شرایط برایش فراهم باشد ولی هیچ چیز برای او تحمیلی نباشد. گاهی فكر هم برای انسان تحمیلی است، ذوق هم تحمیلی است، عاطفه هم تحمیلی است و این مصیبت #تمدن جدید است.
🔹شما ببینید امروز این #وسایل_ارتباط_جمعی- و به قول اینها #رسانه_های_عمومی - دارد انسانها را مسخ می كند، یعنی انسانها را آن طور می سازند كه دل خودشان بخواهد نه آن طور كه مصلحت واقعی آنهاست یا مطابق آنچه كه انسانها خودشان برای خودشان انتخاب كرده اند. وقتی چیزی را بخواهند، دائماً به گوش آدم می خوانند، جلو چشم او می آورند، آنقدر می آورند كه اصلاً روح انسان را مسخ می كنند و انسان نمی تواند غیر از آن فكر كند.
🔹این مسئله ی مسخ انسان كه در تمدن امروز وجود دارد هیچ زمانی مشابهش وجود نداشته. الآن به شكلی است كه هیچ كس در انتخاب هیچ چیزی نمی تواند #آزادی داشته باشد، با اینكه انسان امروز در یك حد بالاتری از #دانش و #معرفت قرار دارد. مثلاً انسان می خواهد یك لباس انتخاب كند، هزار و یك لِم و كلك و فن است كه آن لباسی را كه فلان كارخانه تولید كرده به تن او بپوشانند.
🔹آنقدر #تبلیغات می كنند، آنقدر #تلویزیون نشان می دهد كه وقتی شخص از كنار خیابان رد می شود و یك #مانكن با هزاران طنّازی در یك فروشگاه است، این بدبخت بی جهت به آنجا كشیده می شود. نمی خواهد آن لباس را بخرد ولی روی این جهت اغفال می شود. می رود به خیال خودش دو سه كلمه با او حرف بزند، ده دقیقه حرف می زند. یك وقت به خود می آید می بیند كه چند تكه لباس هم زیر بغلش است و دارد خارج می شود. مجبور است آن را بپوشد. این امر به او تحمیل می شود. تازه اینها تحمیل های خیلی ساده است والاّ همه جور #فكر و ذوق و سلیقه و عاطفه و همه چیز به مردم به زور تحمیل می شود.
🔹این چه كمالی است برای انسان؟ ! همان چیزی است كه خودشان آن را «از خود بیگانگی» نامیده اند. نهایت از خود بیگانگی در تمدن امروز وجود دارد؛ یعنی در عین اینكه انسان به طور كلی از اسارت #طبیعت آزاد شده است ولی همین امر سبب اسارت انسان برای انسان شده به شكل دیگری و به نوعی #بردگی منجر شده است به شكل دیگری.
مجموعه آثار شهید مطهری . ج15، ص 222-223
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🔷 کتاب «فضای مجازی؛ دامها و دانهها» از سوی معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، کتاب «فضای مجازی؛ دامها و دانهها» نوشته محمد کهوند (عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه طلاب) و مهدی سلیمانی آشتیانی از سوی معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه چاپ و روانه بازار نشر شد.
این کتاب در مرکز مدیریت مطالعات و پژوهشهای تبلیغی تهیه شده و دربردارنده مطالبی چون آمارهای مربوط به فضای مجازی، حاکمان فضای مجازی و اهداف آنان، طراحی شبکههای ارتباطی اینترنتی، جذب افراد و روشهای آن، نفوذ؛ راهبردها و روشها، روشهای تأثیرگذاری بر مخاطب، راهکارهای رفع آسیبهای فضای مجازی و احکام فضای مجازی است.
علاقه مندان به تهیه این کتاب میتوانند به نشانی قم، جمکران، بلوار انتظار، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، معاونت تبلیغ و امور فرهنگی، مدیریت هنر و رسانه مراجعه و یا با شمارههای 02537255890 داخلی 454 و 09126512675 تماس بگیرند.
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🔷 راهنمای عضویت در کتابخانه ادبی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ویژه اعضای انجمن سواد رسانه طلاب و عموم طلاب علاقه مند به کتابخوانی در حوزه های مختلف ادبی، هنری و رسانه ای
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🔷 میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر و هچنین آغاز دهه کرامت مبارک باد.
🔺 رهبرانقلاب: توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید. مطالعه، دقّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلّمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود را موظّف به انجام آنها بدانند. شما هستید که فرزندان صالح میپرورید و همسران خود را برای ورود به میدانهای مثبت، تشجیع میکنید. بسیاری از زنان، شوهرانِ خودشان را بهشتی میکنند و آنها را از مشکلات دنیا و آخرت نجات میدهند. کار و تلاش زن و آگاهی و موضع گیری او، چنین ارزشی دارد.» ۷۵/۶/۲۸
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🎬 تلاش پیگیرانه هالیوود برای خروج دین از صحنه زندگی بشر
دکتر محمد حسین فرج نژاد، عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانهای طلاب در گفتگو باحوزه؛🔻
➖ ترویج معناگرایی منهای دین، از اهداف مهم سردمداران یهودی هالیوود است.
▫️وقتی به تاریخ شکل گیری رژیم اسراییل نگاهی میاندازیم متوجه میشویم در سالهای دهه 1940 میلادی که به نوعی نیز سالهای طلایی هالیوود است.
▫️برای شناخت درست سینما میبایست هنر جدید و مدرنیته و فرهنگ غربی را بشناسیم چون سینما در فرهنگ غرب متولد شده است.
🔹اومانیسم(انسان محوری) و سکولاریسم در سینمای هالیوود تاثیر فوقالعاده دارد
🔹جالب این که بدانیم حتی فیلمهای دینی هالیوود را با نگاه اومانیستی میسازند. این فیلمهای به ظاهر دینی از درون پیام سکولار دارند.
🔰 شاخصههای سینمای غرب و هالیوود
➖ حاکمیت مکاتب مادی به جای ادیان وحیانی
➖ تلاش برای خارج کردن دین از صحنه زندگی بشری و جایگزینی آنها با اساطیر مادی
➖ رواج پلورالیسم و تسامح و تساهل برای خارج کردن قدرت دین از صحنههای زندگی
➖ علم گرایی منهای وحی
➖ کنار نهادن خدای شارع و رب و حاکمیت احکام انسانی به جای دین
➖ تاکید بر اهمیت سرمایه داری و ثروت سالاری فردی و حزبی
➖ ترویج معناگرایی منهای دین یا فرادینی و شیوع ادیان جدید، فرقه ها و عرفانهای اسراسر آمیز و باستانی برای پرکردن خلأ معنوی
➖ تاکید بر فرضیه داروین و تلقی به قبول کردن اخلاق و فلسفه داروینیستی و ماکیاولی
➖ پذیرش فمینیسم به عنوان تنها راه دفاع از حقوق زن
🔹نئومارکسیستها و لیبرالهای یهودی در هالیوود قدرت زیادی دارند که نتیجه تلاش نئومارکسیست ها، تولید سه گانه فیلم #ماتریکس و تلاش لیبرال ها نیز تولید و اکران فیلم #2012 در سالهای گذشته بوده است.
🔹سینمای هالیوود به دنبال آن است که به #معناگرایی جهت بدهد تا ذهن بشر متوجه معناگرایی اصیل اسلامی و شیعی نشود، به همین خاطر است که میبینیم در برخی فیلمهای هالیوودی، عرفانهای انحرافی از منظر اسلام و نیز صوفیهگرایی و حتی بهائیت ترویج میشود و از آن سو، اسلام انقلابی و ناب به نوعی مورد هجو و تمسخر قرار میگیرد.
🔹تاکنون بیش از هزار فیلم آخرالزمانی در هالیوود ساخته شده است.
متنکامل:🔻
http://hawzahnews.com/detail/News/497022
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای طلاب:
🔹تولید و پخش سریال هایی همچون "گاندو" باید تداوم پیدا کند
حجت الاسلام علی قهرمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با بیان این که فیلم ها و سریال ها در عین غنای محتوایی با #داستان پردازی و شخصیت پردازی مناسب باید بتوانند با مخاطب ارتباط لازم را برقرار کنند، اظهار داشت: در زمانه ای که بحث سواد رسانه ای تا حدود زیادی توسعه یافته ، مخاطب به این می اندیشد که فلان #فیلم و سریال جدای از هیجانات و #سرگرمی که داشته چقدر با جامعه و هویت و زندگی ام مرتبط بوده و منافع من را مورد توجه قرار داده به طوری که اگر آن را هم نبینم ، آیا واقعاً چیزی را از دست داده ام یا خیر.
وی افزود: اساساً اصل گزینشگری در #سواد_رسانه_ای یعنی این که منافع و مضرات افراد در مواجهه با #رسانه چیست و این موضوع بارها مورد ارزیابی قرار گرفته و سبک و سنگین می شود و لذا یکی از دلایلی که سریال گاندو را در این ایام برای مخاطبان انبوه تلویزیون جذاب کرده ، این است که مردم ما پس از مقاومتی چهل ساله در برابر قدرت های مستکبر در چه وضعیتی قرار دارند.
این منتقد و تحلیلگر #سینما و تلویزیون همچنین گفت: در روزهای اخیر اسقاط پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی، موجی از غرور ملی را در کشور ما فراهم آورد و این مساله به وضوح نشان داد که در برابر کدخدای زورگوی دهکده جهانی باید مقاومت کرد و پاسخ تجاوز او را قاطعانه داد، نه این که فکر کنیم با مذاکره و تسلیم شدن، راه به جایی می بریم.
وی بیان داشت: در این وضعیت سریالی ساخته شده که برخی جریانات نفوذ دشمن در داخل را نشان می دهد و استقبال مردمی از آن نیز حاکی از این است که گفتمان انقلابی باید مطرح باشد و اگر مسئولانی دچار خیانت و اشتباه شدند نباید دارای مصونیت باشند بلکه منافع و مصالح ملی از همه چیز مهم تر و ارجح تر است.
عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای طلاب افزود: اتفاقاً در روزهای اخیر، بحث هایی مبنی بر دخالت و فشار برخی جریانات برای #سانسور قسمت هایی از این سریال باعث علاقه مندی بیشتر مردم شده که بدانند حرف حساب سریال چیست و چه چیزی را می خواهد نشان دهد، به ویژه این که در #ژانر فیلم های ضدجاسوسی و پلیسی ما کمتر شاهد #فیلم هایی از این دست بوده ایم که بتواند با مخاطب عام ارتباط لازم را برقرار سازد.
وی همچنین گفت: البته اگر #سریال #گاندو از حیث داستانی قوی تر می بود و کشمکش میان شخصیت ها، افزایش می یافت کار به مراتب بهتری می شد، هر چند که الان هم واقعاً سریالی ارزشمند و جذاب از کار درآمده است.
حجت الاسلام قهرمانی ابراز داشت: نقطه ضعف دیگر ناظر به ریتم کند برخی قسمت هاست که البته در #تدوین می شد تا حدی این مشکل را مرتفع کرد و ما اگر نگاهی به سریال های مطرح جهان در این ژانر همچون سریال معروف 24 بیندازیم متوجه این نقیصه می شویم.
وی افزود: با این حال سریال گاندو توانسته یک موضوع اجتماعی و سیاسی را دستمایه قرار دهد که مخاطب با آن ارتباط برقرار کند و یکی ازدلایلی که برخی سریالها و فیلم ها نمی گیرد به خاط ضعف در سوژه و ایده است و حال آن که اینجا به لطف واقعیتی که وجود داشته ،سوژه و ایده جذابیت لازم را برخوردار بوده و کار مخاطب پسندی تولید شده است و به نظر می رسد که #تلویزیون باید به تولید و نمایش این گونه سریال ها ادامه دهد.
وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت دیگر آن است که طبعاً ذائقه مخاطب بعد از دیدن چنین اثری تغییر یافته و از این به بعد او مطالبه گر می شود و امید است که همچون سریال گاندو، آثاری ساخته شود که در عین حفظ خط قرمزها و مسایل اخلاقی، اثری جذاب باشد.
http://hawzahnews.com/detail/News/497347
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
#اطلاع_رسانی
دانشگاه صدا و سیما در رشته های همچون روزنامه نگاری، علوم ارتباطات اجتماعی و مدیریت رسانه دانشجوی جدید می پذیرد.
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🔹دبیر #شورای_عالی_فضای_مجازی در واکنش به گزارش وزارت ارتباطات:
آمارهایی عجیب از پیشرفت شبکه ملی اطلاعاتمیدهند
➖«در پیادهسازی #شبکه_ملی_اطلاعات، دوستان در #وزارت_ارتباطات به صورت شکلی زحمات بسیار خوبی کشیدهاند از جمله ضریب نفوذ، قیمت و کیفیت مناسب را در چارچوب سرزمینی ایران پیاده کردهاند و به همین دلیل آمارهای عجیب و غریبی از پیشرفتهای خودشان میدهند ولی وقتی آنچه روی کاغذ است را پیاده میکنیم، میبینیم که مردم در عمل به چه چیزی نیاز دارند؟ مردم باید نامه بدهند یا جستوجو کنند این در کدام شبکه انجام میشود؟ در چه مسیری بسته میشود؟ آیا الزامات ما از جمله #استقلال، #حاکمیت، #امنیت و صیانت در آن رعایت شده است؟ ما که میبینیم تا رعایت این الزامات خیلی راه مانده است. 20 درصد نمانده و خیلی بیشتر از این مانده است. اختلاف ما با دوستان وزارت ارتباطات روی «استقلال» شبکه ملی اطلاعات است. با این شرایط کشور در حوزه #فضای_مجازی استقلال ندارد، ما قدرت اعمال حاکمیت در این فضا را نداریم. روی کاغذ ناظر شبکه ملی اطلاعات هستیم اما در عمل نه بودجه داریم و نه ساختار. دوستان برداشت خودشان را از این شبکه دارند، آنها بیشتر تمایل دارند شبکه را به صورت کلاسیک توسعه دهند.»این اظهاراتی است که ابوالحسن #فیروزآبادی، رییس مرکز ملی فضای مجازی به تازگی با یکی از رسانهها مطرح کرده است؛ حرفهایی که در واکنش به گزارش دولت درباره پیشرفت 80درصدی این شبکه زده شده است.
➖چندی قبل وزیر ارتباطات با انتشار گزارشی که قبلاً هم به نمایندگان مجلس ارائه داده بود، اعلام کرده که ۸۰ درصد اهداف این سند را محقق و این گزارش را برای ارزیابی نهایی به #مرکز_ملی_فضای_مجازی بهعنوان ناظر اجرای سند مصوب شورای عالی فضای مجازی، ارسال کرده است و هر چند عباس آسوشه معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی در 23 خرداد درباره این گزارش گفته بود: «گزارشی که از وزارت ارتباطات به دست ما رسیده یک پاورپوینت و فایل ارائه است و یک گزارش رسمی فنی و دارای ابعاد پروژهای نیست، ما این موضوع را به وزیر اعلام کردیم و وی عنوان کرد که تشخیص ما این بود که گزارش مربوط به پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در همین حد کافی است؛ اما پس از این جلسه، وزیر ارتباطات موضوع را پذیرفت و مقرر شد گزارش تکمیلی مربوط به شبکه ملی اطلاعات را ارائه دهند.
➖بررسی این ادعا که ۸۰ درصد سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات انجام شده، کار سادهای نبوده و زمانبر است اما ما امیدواریم که واقعاً انجام شده باشد. متأسفانه در گزارش اولیهای که وزارت ارتباطات ارائه کرده است، گاهی دیده میشود که اقدامات مربوط به بحث دولت الکترونیک نیز در این گزارش وجود دارد و راجع به آن نیز بحث شده است. احتمال میدهیم اشتباهاتی در این زمینه صورت گرفته که باید اصلاح شود. این باید روشن شود که شبکه ملی اطلاعات شامل خدمات محتوایی، خدمات #دولت_الکترونیک، خدمات سلامت الکترونیک، خدمات تجارت الکترونیک و امثالهم نیست بلکه این خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه میشوند.
➖نصرالله #پژمانفر، رییس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی #مجلس_شورای_اسلامی پیش از این در 10 اردیبهشت امسال به تسنیم گفته بود: وزیر ارتباطات اصلیترین مخالف شبکه ملی اطلاعات است.
منبع: صبح نو
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🔹 لزوم رعایت تقوا در فضای مجازی در بیانات #رهبر_انقلاب
🔹حضرت #آیتالله_خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح سهشنبه در دیدار ائمهی جمعهی سراسر کشور، «تقوا در فضای مجازی» را از نیازهای جامعه دانستند و افزودند:
🔹 "یکی از گرفتاریهای امروز ما، رواج #دروغ، تهمت، #شایعه و مسائلی از این قبیل در #فضای_مجازی است که باید در خطبههای #نماز_جمعه، لزوم رعایت #تقوا در فضای مجازی تبیین شود." ۹۸/۴/۲۵
منبع:
KHAMENEI.IR
#دیدار_ائمه_جمعه
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🎥 کارگاه #نقد مستند اشراق
مرکز فرهنگی هنری #دفتر_تبلیغات_اسلامی #حوزه_علمیه_قم برگزار می کند:
📽 اکران #مستند آن زمستان
فصلی از زندگی آیت الله #مصباح_یزدی
یکشنبه 30 تیر - ساعت 10:30
نیروگاه - بلوار آیت الله کاشانی - سینما آوینه
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh